Hop til indhold

Kandersen

Members
  • Antal indlæg

    3.308
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    39

Omdømme aktivitet

  1. Like
    Kandersen modtog omdømme point kjeldstrøm i Chromecast audio   
    Openhab og IHC Captain er ikke samlignlige på nogen måde.
  2. Thanks
    Kandersen modtog omdømme point Jesper Bay Hebsgaard i Installationsdokumentation   
    Ahmm.. Man kan vel ikke lave dokumentationen med dit fantastiske værktøj til at se IHC dokumentationen 
  3. Thanks
    Kandersen modtog omdømme point khjollund i Minimumbelastning for wireless lysdæmper HW 1 og HW 2.   
    Forsat fra anden tråd, som omhandlede Nikon dæmper og vi derfor kom ud af trit med tråden, så synes jeg det er vigtig at vi lige får detaljerne på plads mht til minimumbelastninger for LK wireless lysdæmpere, HW 1 og HW 2. Det kan være andre for hvem minimumbelastningen er vigtig, specielt når det gælder HW 1 lysdæmperne. 

    Lige en detalje ang HW 2 - LK har lavet rod i det. Der er flere tekniske specifikationer i omløb for ø80 HW 2 lampeudtag lysdæmperen. En der foreskriver "ingen" minimum belastning, og så findes der en der skriver "5 watt". Hvad det rigtige er, det ved jeg ikke. Men hvis man regner med minimum 5 watt, så er man nok ikke gået galt i byen.

    Dokumentation:

    Wireless HW 1. 
    Jf. vejledningen http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98530_05.pdf for HW 1.
    Af skemaet på side 2, 2. kolonne under afsnittet "Fælles tekniske data for lysdæmper enheder" fremgår det:
    "Maks 1.1 A. 20 - 250 VA for alle dæmpbare lyskilder. Typer belastninger: 20 - 250 watt glødelamper. 20 - 250 VA elektroniske ELLER jernkerne transformatorer".

    Dette må betyde, at dæmperne Wireless HW version 1, de skal minimum belastes med 20 watt, eller 20 VA. Bemærk - det gælder alle wireless dæmpere HW 1.

    Wireless HW 2. (gælder kun ø80/lampeudtags dæmperen, da det pt er den eneste der er kommet i en HW 2). 
    Af denne vejledning http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/019D903522_02.pdf fremgår det, at ø80 HW 2 har "ingen" minimum belastning. 
    Men af denne vejledning http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/019D903522_01.pdf fremgår det, at ø80 HW 2 har "5 watt" i minimumbelastning. 

    Håber det er klart nok for alle nu. 
  4. Like
    Kandersen modtog omdømme point Nils B i Enden på IHC ?   
    Jeg vil tro billede havde set anderledes ud, hvis man i stedet havde spurgt forbrugerne. Men det er jo typisk i den sektor, at der ved "fagfolket" bedst, hvad forbrugerne vil have. LK/Schneider har aldrig bekymret sig for, hvad forbrugerne ville have. De har altid henvist forbrugerne til elektrikerne/installatørerne 
  5. Like
    Kandersen gav omdømme point til Lars Jacobsen i Enden på IHC ?   
    Der er da lidt forskelligt at vælge imellem.
    Men jeg vil nu som trådstarter tillade mig at komme med svaret på mit oprindelige spørgsmål:
    Nej, Wiser bliver nok ikke enden på IHC.
    Kan ikke forestille mig nogen der vil give 500 kr.  for et batteritryk, og ditto 500 kr. for en dimmer, altså ialt, 1000 kr. når man f.eks.  kan få et tryk eller en Trådfri dæmpbar pære(lyskilde) i IKEA til kr. 69 /stk.
    Vil man virkelig lege mere ja så kan man da også få en gateway  250 kr. og dermed integrere til alverdens systemer.
  6. Thanks
    Kandersen modtog omdømme point Jørgen Møllegaard i Nilan brugervalg   
    Burde jeg også. Men troede jo det eksisterende var dimensioneret korrekt. Og derfor udskiftede jeg det bare til samme model.. Vidste ikke bedre, dengang 
    Her vil jeg så påstå, at der er et andet problem med disse ventilationsanlæg som er fugtstyret, (eller bare igen mit daværende anlæg). 
    Uanset indstillingen så var huset nærmest konstant knas tørt med en relativ fugtighed omkring 30%. Det var kun dage med voldsomt fugtighed uden for, at det kunne drives op på ca 50%. Og det er faktisk lidt underligt, når det samtidig ikke var i stand til at trække co2 niveauet ned, når der var +4 personer samlet.

    Og som jeg skrev til Lars1, så kørte anlægget kun op i hastighed, når der blev badet i begge baderum samtidig. Her valgte jeg så at smide bruger funktion 1 over på et IHC tryk for at kunne tvangsstyre anlægget i 20 minutter efter hver endt bad. Da jeg blev træt af den manuelle funktion med tryk, så lavede jeg et mere "normalt" automatisk styring via IHC fugtsensorer i baderummene og styring via openhab. Så kom det til at virke efter hensigten.
  7. Thanks
    Kandersen modtog omdømme point Ebob i Enden på IHC ?   
    Jeg vil tro billede havde set anderledes ud, hvis man i stedet havde spurgt forbrugerne. Men det er jo typisk i den sektor, at der ved "fagfolket" bedst, hvad forbrugerne vil have. LK/Schneider har aldrig bekymret sig for, hvad forbrugerne ville have. De har altid henvist forbrugerne til elektrikerne/installatørerne 
  8. Like
  9. Like
    Kandersen gav omdømme point til frisk0 i Udfald på lan (Waoo)   
    Det ser ud til at jeg har fået blandet to Mac adresser sammen, så jeg havde bedt controlleren bruge en ip der var afsat til en anden. Umiddelbart ser det ud til at virke nu. 
  10. Like
    Kandersen gav omdømme point til Astronaut i Beskyttelse mod for høj spænding og lignende   
    Det lyder som det ingen skade gør og det må være første krav. Din 250 volt varistor kan du med fordel udskifte med en transientbeskytter - jeg tror også de indeholder et lavpasfilter. Du kan købe en færdig dims der kan sidde på en DIN skinne. Hvis du bruger en varistor så husk at kigge på karakteristikken på databladet sådan at du ved den reagerer hurtigt nok. Amerikanere putter transientbeskyttere alle steder - både af "cargo cult" grunde men også fordi deres el-net i visser områder er håbløst. Men jeg har aldrig hørt om nogen der havde behov for den slags i Danmark. Under alle omstændigheder er det lidt svært at vurdere om det vil løse problemet når man ikke ved præcist hvad der er galt.
    Jeg kan godt forstå du regner med at det er transienter på 230V forsyningen for det er det eneste der umiddelbart er fælles for de to strømforsyninger. Det lyder bare underligt, med mindre du har en stor strømslugende maskine i kælderen og/eller er nabo til en industrivirksomhed. Sidder der noget meget strømslugende på den nye dimmer?
    Er der nogen forbindelse mellem de to kredsløb? Fx. sidder din 3. parts PIR på IHC controlleren? For så kan den ene strømforsyning i princippet godt påvirke begge kredsløb (alt efter konstruktionen af din 3. parts PIR). Umiddelbart ville jeg tro det var mere sandsynligt at en af de to strømforsyninger havde det skidt. Den slags sker.
    Sidst vil jeg gøre opmærksom på at jeg godt nok er elektroingeniør og har lært om alt det her i en fjern fjern fortid. Men mit speciale er software og i mindre grad digitale kredsløb. Jeg er på ingen måde expert på det her område.
  11. Like
    Kandersen gav omdømme point til EjvindHald i Beskyttelse mod for høj spænding og lignende   
    Jo, problemet er på primærsiden, og min overvejelse med zener diode var et forsøg på at stoppe det. I dag har jeg talt med @sbv1307, som fortalte, at en zener diode er for langsom.
    I stedet benytter han denne løsning til beskyttelse mod lokale transienter:

    Virkemåden er, at varistoren lynhurtigt sender evt. spikes fra fase til nul, så de ikke rammer power supply. Normalt er der ganske lidt strøm, så der sker ikke mere. I sjældne tilfælde kan der være lidt flere ampere på, og derfor er der monteret en 250v glassikring, som så springer. Ampere på denne glassikring skal være højere end power supply, varistoren skal være endnu højere.
    Jeg synes, at det er en smart og simpel måde at beskytte sin elektronik. Jeg skal nu i gang med dette overalt, men heldigvis kan en elektriker nemt montere det i en eltavle, og komponenterne er billige. Steen benytter denne her varistor: https://www.digikey.dk/product-detail/da/epcos-tdk-electronics/B72214S0251K101/495-4375-ND/651260
  12. Sad
    Kandersen modtog omdømme point Anders Kudsk i Ingen forbindelse til Wireless udtag   
    Jeg har ingen wireless kontakter eller puck relæer. Men jeg har nogle wireless dæmpere. Og det hænder de engang imellem bliver sløve til at reagere og/eller de slet ikke reagere, (der går dog måneder imellem). 

    Den bedste løsning jeg indtil nu har fundet, det er at uploade et tomt program til controlleren, (husk at lave en backup), for dernæst at uploade det oprindelige program efterfølgende. Så virker alt pudsigt nok uden problemer overhovedet.
    IHC wirless er bare noget bras, åbenbart. 
  13. Thanks
    Kandersen modtog omdømme point Lars Jacobsen i kan ikke tilgå via lan   
    Husk controlleren skal genstartes, når du skifter IP, ellers slår det ikke igennem.
  14. Like
    Kandersen gav omdømme point til Henning Pedersen i Magnetkontakt, skalsikring i forbikobler zonen   
    Tænker du er for hurtig i din afprøvning.
    Efter du har tilkoblet din skalsikring, eller totalalarm, skal der gå 30 sekunder før magnetkontakten i yderdøren bliver aktiv. Og når den brydes (døren åbnes) går der yderlige 20 sekunder før alarmen bliver udløst.
     
  15. Like
    Kandersen gav omdømme point til Henning Pedersen i Hjemmesimulering   
    Et tryk til hhv. start og stop af hj.sim lyder som en god ide, når du ikke har mulighed for dioder til visuel indikering af aktuelt status.
    Det kan f.eks. gøres sådan, hvor du stadig har mulighed for at "se" status på din telefon eller iPad.

  16. Like
    Kandersen gav omdømme point til PLampi i Keypad does not show Alarm activated with red light   
    OK, now fixed. Henning pointed out good testing using white cable loose to see, if this is working. And yes, it worked. For some odd reason original output port did not work (kept ON all time even forced OFF) and changed to another output port. Now it works. 
  17. Like
    Kandersen modtog omdømme point Bjarne Sørensen i Enden på IHC ?   
    Delvist korrekt. 
    65000 enheder er ikke pr gateway. Det er samlet set.
    Batterienheder kører IKKE mesh.  
    En gateway indeholder ikke nødvendigvis logikstyring. Men i det pågældende tilfælde vil det være ubrugelig såfremt der ikke er logikstyring i. 

    Zigbee er ikke 1000% bedre end IHC wireless. Man bliver slemt skuffet, hvis man tror Zigbee er den hellige gral. Lige så snart man roder batterienheder ind i det, så starter en ballade, der er markant værre end IHC wireless. Holder man sig til fast-strøm enheder, så er Zigbee godt/dårlig som alt muligt andet mesh system.
     

    Det havde givet mere mening, om man havde bygget en IHC controller med indbygget Zigbee gateway. Derved havde man allerede haft en massiv logikstyring, der ville være brugbar. Plus at man havde kunne smide den direkte ind i allerede eksisterende IHC installationer. Det som LK gør nu, det er "starte forfra" med et ikke kompatibelt med IHC system. Og jeg tvivler kraftigt på vi nogensinde kommer til at se en forbindelse i mellem dem.
  18. Like
    Kandersen gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Enden på IHC ?   
    Jeg er enig med dig @Kandersen de burde have smidt en zigbee eller lignende ind i IHC Controller og fået den gjort Google og Siri ready - så tror jeg de kunne få swappet tæt på alle eksisterende controllere derude. De har istedet brugt dyr tid på en V3 controller som reelt set ikke giver noget nyt.
  19. Like
    Kandersen gav omdømme point til Henning Pedersen i Keypad does not show Alarm activated with red light   
    Try disconnecting the white wire on the output module. Now the diode should turn red. If not, then you have a faulty installation.
  20. Like
    Kandersen gav omdømme point til Ilja i Bedlamper   
    Sidder lige og nørder med noget kode - håber at jeg kan dele en prototype inden alt for længe :-)
  21. Like
    Kandersen gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Nemmeste vej til at få controller hw 6.1 på netværk?   
    Ja min løsning skulle understøtte alle JAVA versioner og tjekker firmware med mere ved opstart hver gang - jeg har faktisk et par nye ting i test men er også lige blevet far så det tager lidt tid.
     
  22. Like
    Kandersen gav omdømme point til nXil i Hjælp til Openhab -> Google home   
    Det modul jeg har lavet er også bygget til en port styringen med puls. 1. puls åben, 2. puls stop, 3. puls ned osv...
  23. Thanks
    Kandersen modtog omdømme point Jørgen Møllegaard i 12 Volts LED G4 Pærer dæmpbare   
    Det er fuldstændig de samme, og i øvrig vanvittige gode, G4 jeg bruger i mit køkken. Men de er ikke helt uden problemer. 

    Jeg har tre rækker (overskabe) med lys under. 
    Den ene række har 6 stk af de G4 siddende på en 25watt dæmpbar LED driver.
    Den anden række har 3 stk af de G4 siddende på en 10 watt dæmpbar LED driver. 
    Og den sidste række har 3 stk af de G4 siddende på en 10 watt dæmpbar LED driver. 

    Begge type driver er denne, bare i forskellige watt:
    https://www.greenline.dk/led-paerer/led-driver/tridonic-led-driver-25w
    https://www.greenline.dk/led-paerer/led-driver/tridonic-10w-led-driver

    De sidder alle på den samme IHC wireless Uni 250 (1-modul) dæmper. Men af een eller anden årsag, så blinker den ene 3-rækker, når lyset er slukket. De to andre rækker funger klippe stabilt. 
    Jeg mistænker det er driveren, fordi den "summer" lidt mere end de to andre, når lyset er tændt. Men jeg har ikke forsøgt at bytte rundt på dem, endnu, eller prøvet med en anden driver. 

    LED er måske godt, men det er meget sjældent uden problemer 
  24. Like
    Kandersen gav omdømme point til EjvindHald i IHC sammen med HomeBridge eller Hoobs?   
    Mit setup er ganske stort med pt. 118 enheder i Apple Homekit fra mange producenter, og der er lavet mange workarounds for optimal integration. Bl.a. har @Henning Pedersen bidraget på IHC siden, når det blev for svært for mig.
    Til dig vil jeg anbefale at bruge eller købe en ældre bærbar Intel i5 baseret PC monteret med en driftssikker SSD - fx fra Samsung. På denne skal du installere en standard Ubunto Linux, og det er ganske nemt - download fx denne her til en USB boot disk: https://ubuntu.com/download/desktop 
    Dernæst installerer du Docker (brug den originale se https://docs.docker.com/engine/install/ubuntu/ og ikke Linux indbygget snapd via menuen) og til sidst installeres Openhab som docker container - se https://hub.docker.com/r/openhab/openhab/ og https://www.openhab.org/docs/installation/docker.html
    Med brug af Docker så skal du ikke starte forfra, hvis der skal tilføjes nye apps. Det er blot en ny container. Hvis du får flere containere, så brug Portainer som adm. værktøj (se https://www.portainer.io/)
    Husk at bruge Visual Studio Code som editor - ikke Notepad i Windows.
    Alt ovenstående sw er open source og gratis.
    Det lyder måske omstændigt, men det vil gavne dig på den lange bane, fordi det bliver ret nemt at tilføje flere apps, hvis du får behov.
    Så min start anbefaling er: IHC -> Openhab (med IHC og Homekit binding aktiv) -> Apple Homekit. For at komme i gang med Openhab se dette indlæg: https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/8077-best-practice-openhab2-binding-ver-2/
     
  25. Like
    Kandersen gav omdømme point til Peter Thais Bjerregaard i IHC: Kan ikke finde identifikations ID'er   
    Hej alle,
    Fik tid til at kigge lidt på det i går aftes.
    Kan nu både finde ID'er i Visual samt vha. jemi.dk. 
    På sidstnævnte have jeg simpelhen ikke fanget valgmulighederne øverst i højre hjørne.
    Super værktøj.
    Tak igen.

    Håber tråden senere kan hjælpe andre. 
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok