Jump to content

Kandersen

Members
 • Content Count

  3,286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Reputation Activity

 1. Like
 2. Like
  Kandersen reacted to frisk0 in Udfald på lan (Waoo)   
  Det ser ud til at jeg har fået blandet to Mac adresser sammen, så jeg havde bedt controlleren bruge en ip der var afsat til en anden. Umiddelbart ser det ud til at virke nu. 
 3. Like
  Kandersen reacted to Astronaut in Beskyttelse mod for høj spænding og lignende   
  Det lyder som det ingen skade gør og det må være første krav. Din 250 volt varistor kan du med fordel udskifte med en transientbeskytter - jeg tror også de indeholder et lavpasfilter. Du kan købe en færdig dims der kan sidde på en DIN skinne. Hvis du bruger en varistor så husk at kigge på karakteristikken på databladet sådan at du ved den reagerer hurtigt nok. Amerikanere putter transientbeskyttere alle steder - både af "cargo cult" grunde men også fordi deres el-net i visser områder er håbløst. Men jeg har aldrig hørt om nogen der havde behov for den slags i Danmark. Under alle omstændigheder er det lidt svært at vurdere om det vil løse problemet når man ikke ved præcist hvad der er galt.
  Jeg kan godt forstå du regner med at det er transienter på 230V forsyningen for det er det eneste der umiddelbart er fælles for de to strømforsyninger. Det lyder bare underligt, med mindre du har en stor strømslugende maskine i kælderen og/eller er nabo til en industrivirksomhed. Sidder der noget meget strømslugende på den nye dimmer?
  Er der nogen forbindelse mellem de to kredsløb? Fx. sidder din 3. parts PIR på IHC controlleren? For så kan den ene strømforsyning i princippet godt påvirke begge kredsløb (alt efter konstruktionen af din 3. parts PIR). Umiddelbart ville jeg tro det var mere sandsynligt at en af de to strømforsyninger havde det skidt. Den slags sker.
  Sidst vil jeg gøre opmærksom på at jeg godt nok er elektroingeniør og har lært om alt det her i en fjern fjern fortid. Men mit speciale er software og i mindre grad digitale kredsløb. Jeg er på ingen måde expert på det her område.
 4. Like
  Kandersen reacted to EjvindHald in Beskyttelse mod for høj spænding og lignende   
  Jo, problemet er på primærsiden, og min overvejelse med zener diode var et forsøg på at stoppe det. I dag har jeg talt med @sbv1307, som fortalte, at en zener diode er for langsom.
  I stedet benytter han denne løsning til beskyttelse mod lokale transienter:

  Virkemåden er, at varistoren lynhurtigt sender evt. spikes fra fase til nul, så de ikke rammer power supply. Normalt er der ganske lidt strøm, så der sker ikke mere. I sjældne tilfælde kan der være lidt flere ampere på, og derfor er der monteret en 250v glassikring, som så springer. Ampere på denne glassikring skal være højere end power supply, varistoren skal være endnu højere.
  Jeg synes, at det er en smart og simpel måde at beskytte sin elektronik. Jeg skal nu i gang med dette overalt, men heldigvis kan en elektriker nemt montere det i en eltavle, og komponenterne er billige. Steen benytter denne her varistor: https://www.digikey.dk/product-detail/da/epcos-tdk-electronics/B72214S0251K101/495-4375-ND/651260
 5. Sad
  Kandersen got a reaction from Anders Kudsk in Ingen forbindelse til Wireless udtag   
  Jeg har ingen wireless kontakter eller puck relæer. Men jeg har nogle wireless dæmpere. Og det hænder de engang imellem bliver sløve til at reagere og/eller de slet ikke reagere, (der går dog måneder imellem). 

  Den bedste løsning jeg indtil nu har fundet, det er at uploade et tomt program til controlleren, (husk at lave en backup), for dernæst at uploade det oprindelige program efterfølgende. Så virker alt pudsigt nok uden problemer overhovedet.
  IHC wirless er bare noget bras, åbenbart. 
 6. Thanks
  Kandersen got a reaction from Lars Jacobsen in kan ikke tilgå via lan   
  Husk controlleren skal genstartes, når du skifter IP, ellers slår det ikke igennem.
 7. Like
  Kandersen reacted to Henning Pedersen in Magnetkontakt, skalsikring i forbikobler zonen   
  Tænker du er for hurtig i din afprøvning.
  Efter du har tilkoblet din skalsikring, eller totalalarm, skal der gå 30 sekunder før magnetkontakten i yderdøren bliver aktiv. Og når den brydes (døren åbnes) går der yderlige 20 sekunder før alarmen bliver udløst.
   
 8. Like
  Kandersen reacted to Henning Pedersen in Hjemmesimulering   
  Et tryk til hhv. start og stop af hj.sim lyder som en god ide, når du ikke har mulighed for dioder til visuel indikering af aktuelt status.
  Det kan f.eks. gøres sådan, hvor du stadig har mulighed for at "se" status på din telefon eller iPad.

 9. Like
  Kandersen reacted to PLampi in Keypad does not show Alarm activated with red light   
  OK, now fixed. Henning pointed out good testing using white cable loose to see, if this is working. And yes, it worked. For some odd reason original output port did not work (kept ON all time even forced OFF) and changed to another output port. Now it works. 
 10. Like
  Kandersen got a reaction from Bjarne Sørensen in Enden på IHC ?   
  Delvist korrekt. 
  65000 enheder er ikke pr gateway. Det er samlet set.
  Batterienheder kører IKKE mesh.  
  En gateway indeholder ikke nødvendigvis logikstyring. Men i det pågældende tilfælde vil det være ubrugelig såfremt der ikke er logikstyring i. 

  Zigbee er ikke 1000% bedre end IHC wireless. Man bliver slemt skuffet, hvis man tror Zigbee er den hellige gral. Lige så snart man roder batterienheder ind i det, så starter en ballade, der er markant værre end IHC wireless. Holder man sig til fast-strøm enheder, så er Zigbee godt/dårlig som alt muligt andet mesh system.
   

  Det havde givet mere mening, om man havde bygget en IHC controller med indbygget Zigbee gateway. Derved havde man allerede haft en massiv logikstyring, der ville være brugbar. Plus at man havde kunne smide den direkte ind i allerede eksisterende IHC installationer. Det som LK gør nu, det er "starte forfra" med et ikke kompatibelt med IHC system. Og jeg tvivler kraftigt på vi nogensinde kommer til at se en forbindelse i mellem dem.
 11. Like
  Kandersen reacted to Mikkel Skovgaard in Enden på IHC ?   
  Jeg er enig med dig @Kandersen de burde have smidt en zigbee eller lignende ind i IHC Controller og fået den gjort Google og Siri ready - så tror jeg de kunne få swappet tæt på alle eksisterende controllere derude. De har istedet brugt dyr tid på en V3 controller som reelt set ikke giver noget nyt.
 12. Like
  Kandersen reacted to Henning Pedersen in Keypad does not show Alarm activated with red light   
  Try disconnecting the white wire on the output module. Now the diode should turn red. If not, then you have a faulty installation.
 13. Like
  Kandersen reacted to Ilja in Bedlamper   
  Sidder lige og nørder med noget kode - håber at jeg kan dele en prototype inden alt for længe :-)
 14. Like
  Kandersen reacted to Mikkel Skovgaard in Nemmeste vej til at få controller hw 6.1 på netværk?   
  Ja min løsning skulle understøtte alle JAVA versioner og tjekker firmware med mere ved opstart hver gang - jeg har faktisk et par nye ting i test men er også lige blevet far så det tager lidt tid.
   
 15. Like
  Kandersen reacted to nXil in Hjælp til Openhab -> Google home   
  Det modul jeg har lavet er også bygget til en port styringen med puls. 1. puls åben, 2. puls stop, 3. puls ned osv...
 16. Thanks
  Kandersen got a reaction from Jørgen Møllegaard in 12 Volts LED G4 Pærer dæmpbare   
  Det er fuldstændig de samme, og i øvrig vanvittige gode, G4 jeg bruger i mit køkken. Men de er ikke helt uden problemer. 

  Jeg har tre rækker (overskabe) med lys under. 
  Den ene række har 6 stk af de G4 siddende på en 25watt dæmpbar LED driver.
  Den anden række har 3 stk af de G4 siddende på en 10 watt dæmpbar LED driver. 
  Og den sidste række har 3 stk af de G4 siddende på en 10 watt dæmpbar LED driver. 

  Begge type driver er denne, bare i forskellige watt:
  https://www.greenline.dk/led-paerer/led-driver/tridonic-led-driver-25w
  https://www.greenline.dk/led-paerer/led-driver/tridonic-10w-led-driver

  De sidder alle på den samme IHC wireless Uni 250 (1-modul) dæmper. Men af een eller anden årsag, så blinker den ene 3-rækker, når lyset er slukket. De to andre rækker funger klippe stabilt. 
  Jeg mistænker det er driveren, fordi den "summer" lidt mere end de to andre, når lyset er tændt. Men jeg har ikke forsøgt at bytte rundt på dem, endnu, eller prøvet med en anden driver. 

  LED er måske godt, men det er meget sjældent uden problemer 
 17. Like
  Kandersen reacted to EjvindHald in IHC sammen med HomeBridge eller Hoobs?   
  Mit setup er ganske stort med pt. 118 enheder i Apple Homekit fra mange producenter, og der er lavet mange workarounds for optimal integration. Bl.a. har @Henning Pedersen bidraget på IHC siden, når det blev for svært for mig.
  Til dig vil jeg anbefale at bruge eller købe en ældre bærbar Intel i5 baseret PC monteret med en driftssikker SSD - fx fra Samsung. På denne skal du installere en standard Ubunto Linux, og det er ganske nemt - download fx denne her til en USB boot disk: https://ubuntu.com/download/desktop 
  Dernæst installerer du Docker (brug den originale se https://docs.docker.com/engine/install/ubuntu/ og ikke Linux indbygget snapd via menuen) og til sidst installeres Openhab som docker container - se https://hub.docker.com/r/openhab/openhab/ og https://www.openhab.org/docs/installation/docker.html
  Med brug af Docker så skal du ikke starte forfra, hvis der skal tilføjes nye apps. Det er blot en ny container. Hvis du får flere containere, så brug Portainer som adm. værktøj (se https://www.portainer.io/)
  Husk at bruge Visual Studio Code som editor - ikke Notepad i Windows.
  Alt ovenstående sw er open source og gratis.
  Det lyder måske omstændigt, men det vil gavne dig på den lange bane, fordi det bliver ret nemt at tilføje flere apps, hvis du får behov.
  Så min start anbefaling er: IHC -> Openhab (med IHC og Homekit binding aktiv) -> Apple Homekit. For at komme i gang med Openhab se dette indlæg: https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/8077-best-practice-openhab2-binding-ver-2/
   
 18. Like
  Kandersen reacted to Peter Thais Bjerregaard in IHC: Kan ikke finde identifikations ID'er   
  Hej alle,
  Fik tid til at kigge lidt på det i går aftes.
  Kan nu både finde ID'er i Visual samt vha. jemi.dk. 
  På sidstnævnte have jeg simpelhen ikke fanget valgmulighederne øverst i højre hjørne.
  Super værktøj.
  Tak igen.

  Håber tråden senere kan hjælpe andre. 
 19. Like
  Kandersen reacted to Klaus Larsen in ihc temperaturføler fejl (Alarm = On)   
  Her er en guide til fejlfinding på temperatur sensorer:
  https://www.zigza.dk/download/Fejlfinding.pdf
  Link til sensorer:
  https://www.zigza.dk/sensorer
 20. Like
  Kandersen got a reaction from Jens Ole Nielsen in IHC Wireless rækkeevne   
  Kan man godt. Men signalet er også dæmpet derefter. 
  Der findes en 3-fordeler boks til formålet. Har dog ikke lige et link til den. Men det er jeg sikker på der er andre kan har. 
 21. Thanks
  Kandersen got a reaction from MSJ in ihc temperaturføler fejl (Alarm = On)   
  Det er straks mere underligt. Så fejler følerne intet. 
  Prøv evt at smid et tom projekt ind i controlleren, og derefter dit eget projekt. (Husk backup inden du smider tomt i). Det kan nogle gange "rette" lidt mystiske ting i programmet. 
  Virker det heller ikke, så prøv at ryk føleren over på en anden indgang (hvis du har ledige). 

  Når de ting er prøvet og det stadigvæk ikke virker - Så er jeg løbet tør for ideer  (Jeg har dog heller aldrig haft fejl på nogle af mine 13 Zigza følere). 
 22. Like
  Kandersen got a reaction from Ulrik Engemann Rasmussen in advarsel for IOS brugere med hw 6.1 controller.   
  Så kom nyheden fra LK ang den nye IOS 11 opdatering. Og det er seriøst bad news for brugere med IHC controller hw 6.1:
  Citat fra LK´s nyheds mail: (Bemærk nederst ang. controller hw 6.1).
   
  I forbindelse med at Apple lancerer iOS 11 tirsdag den 19.09.2017, skal du være opmærksom på at Apple har hævet deres krav til sikker forbindelse. Dette kan resultere i at din app ikke vil forbinde med din IHC Controller, efter at du har opdateret dine enheder med iOS11.
  Løsning:
  For at genskabe sikker forbindelse imellem app ( IHC Remote / IHC Tablet ) og IHC Controller kræves det at IHC Controllerens firmware opdateres til seneste version.
  IHC Controller type samt seneste firmware versioner:
   
  Supporterer iOS 11
  IHC Visual 3 controller ( 2017 - )
  Firmware version 03.03.05

  IHC Visual 2, 6.2 controller ( 2012 – 2017 )
  Firmware version 2.8.4   
  Supporterer IKKE iOS 11
  IHC Visual 2, 6.1 controller ( 2006 – 2011 )
  Hardwaren supporterer ikke de nye krav til sikker forbindelse.
  ----
  Forleden kom jeg til at skrive noget om en "anden agenda" for den nye controller, da det er eventyrligt svært at se behovet for den. Jeg kan ikke helt lade være med at tænke det ud i nogle lidt mere detaljeret tanker.. Den agenda ligger måske her.

  I og med hw 6.2 er tilgængelig på markedet endnu, og nærmest holder prisen, samtidig med controller 3 er kommet, samt det at nyheden kommer så sent fra LK, selvom de i realiteten burde have haft adgang til informationerne for længe siden via Apples developer kits. Så kunne man snildt få den tanke, at det har vist være planen i et stykke tid!

  Hvem der har "aben" er jeg egentlig ret ligeglad med. Forbrugerne står med problemet. Og problemet er ikke til at komme uden om, uden en eller anden form for anden investering, eller ændring i brugermåden.

  Dvs: 
  Køb en nyere controller, eller du mister muligheden for at bruge apps, du har betalt, i rimelig dyre domme for, på din IOS enhed.  
  Kan også skrive det på en lidt anden måde:
  Betal mindst +5000,- og hold liv i kludene i LK´s økonomiske maskine, hvis du fortsat vil benytte IOS app til din IHC installation! 
  Alternativ er selvfølgelig at lade være med at opdatere sin IOS enhed, (det kan ikke anbefales).
  De temmelig dyre apps, blev pludselig adskillig mange gange dyrere!! Det gælder både IHCremote og IHCtablet. 

  Og hvad med fremtiden - Hvornår kommer IOS xx, hvor det rammer HW 6.2 controllerne? (næste år måske). Eller endnu værre, controller 3, (kan teoretisk allerede ske næste år, når apple kommer med næste IOS). Det er skruen uden ende.. 

  Så er i (vi) advaret!
 23. Like
  Kandersen reacted to Plindberg in Batteristatus i Openhab   
  yes i have.. :-)
 24. Like
  Kandersen reacted to Jakob Hauerslev in Riot RS485 RTU til Ethernet gateway   
  Fedt, så vil jeg have bestilt sådan en - med den fine guide med register osv du har lavet, så er det jo ligetil - og så må jeg styre "brugervalg" med rules (vil have den til at gå ned på niveau 1 når alarmen er tilkoblet). 
 25. Like
  Kandersen reacted to RuneV in OpenHAB m. CometVisu   
  Tak, jeg fik noget til at virke
   
    
  Det var dog trist at høre  
  Tak for hjælpen so-far - jeg poster en update når jeg noget mere sammenhængende (inkl. css/js til potentiel inspiration)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok