Hop til indhold

Nils B

Members
  • Antal indlæg

    18
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Nils B last won the day on September 28 2023

Nils B had the most liked content!

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

  1. Nils B

    Setup i nyt hus

    Jeg spurte chatGPT. Svaret var som følger: Schneider sagde farvel, tog sit grej, IHC droppet, som var det leg. "Gider ej mer'" var hvad de tænkte, En ny sti i livet, tillid de sænkte. Wiser på væggen, ej "a wise choice," Den bruger strøm og har ingen voice. "Smarthome," de sagde, "det' fremtiden nær," Men prisen? Åh gud, det koster så kær. Så Schneider tænkte, "hvad gør vi nu?" Måske et system der er lidt mere snu. De forlod det gamle, og fandt noget nyt, En løsning, hvor kunderne er snydt! ... Personligt har jeg været glad for et to delt system. Noget der altid virker (fx IHC) og en flex løsning over på som altid kan pilles af (fx Home Assistant). Skriv gerne hvad du vælger ...
  2. Er virksomheder som for eksempel Logic Group potentielt ikke mere risikable at investere i, end IHC fra store Schneider var? Min forståelse er, at Logic Group har en proprietær controller og bruger Z-wave-teknologi i stedet for Matter, som måske er fremtidens standard. Er der noget, jeg overser i denne sammenligning? Hvordan er man fx stillet hvis Logic Group lukker om fem år? (ps jeg er vil med dansk producerede projekter, og ønsker Logic Group alt godt. Men jeg har ikke lyst til at stå med håret i postkassen endnu engang).
  3. Som superbruger af både IHC og HA gennem flere år, finder jeg HA nemmere at konfigurere end IHC. Jeg vil mere sige: Fordele: - Bliver løbende opdateret (ca en gang pr måned) - Et af de største Open Source projekter på GitHub - Køber "local first" som hovedprincip. Ulemper: - Kræver teknisk indsigt til opsætning (selvom HA gør meget for at gøre det nemmere) - Kræver tid til løbende justeringer (levende produkt) Det er my five cent ;-)
  4. Nils B

    Lysdæmper til lampe

    Jeg har en gulv lampe som jeg gerne vil vil kunne dæmpe via IHC. Tidligere vil jeg bare have købt en LK Ihc wireless mobil stikkontakt dimme, men den er nu udgået. Kunne det være en ide at købe en LK IHC Wireless FUGA Universal lysdæmperog putten en i et underlag i stedet? Dvs sætte den ind ml lampe og stik?
  5. Jeg søger to IHC Wireless Mobil Stikkontakt Dimmer (er udgået hos Schneider). Er der nogen der har en eller to stk de ikke bruger?
  6. Den sikre metode er jo at lave to Proff-of-Concept (PoCs). Jeg valgte dog at læse dokumentation, se på demo’erne og ikke mindst se om mine dimser var understøttet. Da jeg kan kode lidt mere Python end Java, valgte jeg Home Assistant. Det har jeg været super glad for. Om jeg havde været lige så glad for OpenHab ved jeg ikke ;-)
  7. Nils B

    bruger

    Det lyder som en spændende detektiv opgave ;-) Jeg overtog også et hus for 20 år siden med en "dum" IHC installation. Det var først da jeg åbnede op med IHC Visual og begyndte at justere selv, at det blev værdigfuldt. Find en windows maskine, en USB type A til USB type B kabel og download IHC Visual her: https://www.lk.dk/mitlk/download-ihc-software/ God fornøjelse!
  8. Hvis jeg forstår dig ret, så er det bare at bruge en Enum i output. Jeg har en funktionsblok der for hele huset definerer lysniveau [Morgen|Dag|Aften|Sengetid|Nat] og tager skumring med. Output er en Enum (markeret med #) som jeg bruger som input ved den enkelte lyskilde.
  9. Nils B

    bruger

    Har du været inde i IHC Visual og se hvordan din installation er sat op? I ventre side [Installation] vil du kunne se hvilke funktioner der er tilknyttet den enkelte stikkontakt - både sluk og tænd (hvis den findes).
  10. Nils B

    IHC, hvorfor?

    For en del år siden stod jeg i samme situation: overtog et hus med IHC (meget basic). På det tidspunkt var SmartHome markedet ikke der hvor det er i dag, så jeg valgte at investere yderligere i IHC systemet (primært lysdæmpere). Siden har jeg programmeret en del scenarier og automatik - og er super glad for en driftsikker løsning. So far, so good. LK (Schneider) er gået noget i stå og jeg tror ikke at IHC overlever endnu et århundrede-skifte - men det gør jeg heller ikke, så det er lige meget ;-) Jeg synes ikke at de forskellige SmartHome løsninger er moderne nok til et helt hus, ifht den driftsikkerhed jeg ønsker (det er min subjektive vurdering). Lidt sort og hvidt ser jeg, at du har følgende valg: Et non-SmartHome (det fungerer altid) Et SmartHome med dimser (lave omkostninger og muligt bølv). Et SmartHome for real (høje omkostninger og tid!) #1 er kedeligt. Min oprindelige IHC var tæt på denne løsning, måske er det i praksis også hvad du har. #2 er en best-of-breed løsning - en udvidelse af #1 med dimser (Phillips Hue fx). Integration er det store problem her. Og hvor lang tid systemet virker (mit IHC - med eller uden app - vil virker de næste mange år; kun afhængigt af om LK stopper med at lave reservedele). #3 kræver god planlægning og professionel kundskaber - samt en del tid til selv at udvikle. Og en pris! (30-50-80k afhængigt af moduler). LK app'sne er ... unikke ... ifht pris/kvalitet. Men det du skal spørge dig om, er hvad dit budget er - og hvad du gerne vil kunne [læs: behovs- og budgetanalyse]. For mig hvad det vigtigt at kunne lysdæmpe i hele huset og at kunne styre lyset uden apps (jeg er ikke så meget til farver, så Philips Hue er ikke for mig). Fx har jeg "adaptiv lys", så lyset tændes ifht tid på dagen og scenarier i køkken, stuen med lysdæmpning af al lys og Morgen-Sol (lys i soveværelse tænder og skrues på som et visuelt vækkeur). En sådan #3 løsning kommer med en pris: lille ifht husets pris, men meget højere end dimse-land ;-) Derudover havde jeg svært ved at finde en elektriker, der kunne programmere IHC så det måtte jeg gøre selv. IHC Captain skal på i løbet af 2020 (super arbejde Mikkel!!!). Openhab har jeg kigget på, men det virker som overkill ifht mine behov. In short: Lav dit behov/budget analyse (inkl. din tid). Vælg tidshorisont (en installation for et år, for ti år eller 25 år) og vælg leverandør derefter. God fornøjelse ... /nils P.S: Endelig kan du beholde det du har og vendte 8-10 år. Måske er Legrand (https://www.securityinfowatch.com/residential-technologies/smart-home/product/21120323/legrand-drivia-with-netatmo-smart-electrical-panel-from-legrand) modnet og er kommet til Danmark eller fået IHC ind i 20'erne.
  11. Min opsummering er: 1. Der skal være spænding på wireless dimmer for at den kan styres. 2. IHC Visual (app og ServiceView) kan vise en ændring i fx lysstyrke der ikke er aktuel (om det er en fejl eller en feature kan man jo altid diskutere). 3. Så har man en lampe med afbryder tilsluttet, bør man overveje at skifte denne med en fjernebetjent løsning (app eller kontakt). Selv om tråden her kom lidt off-topic , takke jeg for input.
  12. Jeg har den helt simple løsning med et relæ til emhætte (og kogeplader) som et koblet til scenarie styring i køkkenalrum. Dvs ved "spise" eller "slut alt" scenarie slukkes der for emhætte og kogeplader. (men jeg kan nu godt li' Martins setup ;-)
  13. Det lyder meget rigtigt, at det kræver belastning for at dimmer'en reagerer. Jeg må vente og se om en evt HW2 for unilysdæmperen løser problemet. Tak for hælpen.
  14. Hej, Jeg har en lampe med fysisk tænd/sluk på og glødepære. Den er koblet til en Wireless Lysdæmper Modtager 250 W UNI, så jeg vha af IHC appen kan justere lysstyrken. Det fungerer fint! Jeg har lavet en simpel FB der ifht ml 23:30 og 6:00 sætter lysstyrken til 40% (mod 80% normalt). Dvs tænder jeg for lampen om natten, lyser den kun svagt. Så længe der lampen er tændt (trækker strøm) fungerer det fint. Dvs er lampen tændt mellem 23 og 24, skifter lysstyrken som den skal 23:30. Men hvis jeg så tænder kl 6:15 er den ikke på fuldt niveau. Hvis jeg tænder 05:58 skifter den fint. Det underlige er, at jeg i app'en og i ServiceView kan se at lysniveauet er rigtigt, men det slår ikke igennem. Jeg har i min FB prøvet at slukke for lysdæmperen og så fremkalde det relevante scenarie, men det giver samme resultat. Er det nogen der har en ide (eller to)? tak, Nils
  15. Det lyder jo super smart. Er det nogen der ved om man både kan få "til/fra" og "alarm gået" signal? Jeg får installeret en P4 i næste uge. Er det nok at teknikeren "bare" sætter et par ledninger i output fra alarmen eller skal der mere til fra G4S's side?
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok