Jump to content
IHC-User.dk

Nils B

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nils B

  IHC, hvorfor?

  For en del år siden stod jeg i samme situation: overtog et hus med IHC (meget basic). På det tidspunkt var SmartHome markedet ikke der hvor det er i dag, så jeg valgte at investere yderligere i IHC systemet (primært lysdæmpere). Siden har jeg programmeret en del scenarier og automatik - og er super glad for en driftsikker løsning. So far, so good. LK (Schneider) er gået noget i stå og jeg tror ikke at IHC overlever endnu et århundrede-skifte - men det gør jeg heller ikke, så det er lige meget ;-) Jeg synes ikke at de forskellige SmartHome løsninger er moderne nok til et helt hus, ifht den driftsikkerhed jeg ønsker (det er min subjektive vurdering). Lidt sort og hvidt ser jeg, at du har følgende valg: Et non-SmartHome (det fungerer altid) Et SmartHome med dimser (lave omkostninger og muligt bølv). Et SmartHome for real (høje omkostninger og tid!) #1 er kedeligt. Min oprindelige IHC var tæt på denne løsning, måske er det i praksis også hvad du har. #2 er en best-of-breed løsning - en udvidelse af #1 med dimser (Phillips Hue fx). Integration er det store problem her. Og hvor lang tid systemet virker (mit IHC - med eller uden app - vil virker de næste mange år; kun afhængigt af om LK stopper med at lave reservedele). #3 kræver god planlægning og professionel kundskaber - samt en del tid til selv at udvikle. Og en pris! (30-50-80k afhængigt af moduler). LK app'sne er ... unikke ... ifht pris/kvalitet. Men det du skal spørge dig om, er hvad dit budget er - og hvad du gerne vil kunne [læs: behovs- og budgetanalyse]. For mig hvad det vigtigt at kunne lysdæmpe i hele huset og at kunne styre lyset uden apps (jeg er ikke så meget til farver, så Philips Hue er ikke for mig). Fx har jeg "adaptiv lys", så lyset tændes ifht tid på dagen og scenarier i køkken, stuen med lysdæmpning af al lys og Morgen-Sol (lys i soveværelse tænder og skrues på som et visuelt vækkeur). En sådan #3 løsning kommer med en pris: lille ifht husets pris, men meget højere end dimse-land ;-) Derudover havde jeg svært ved at finde en elektriker, der kunne programmere IHC så det måtte jeg gøre selv. IHC Captain skal på i løbet af 2020 (super arbejde Mikkel!!!). Openhab har jeg kigget på, men det virker som overkill ifht mine behov. In short: Lav dit behov/budget analyse (inkl. din tid). Vælg tidshorisont (en installation for et år, for ti år eller 25 år) og vælg leverandør derefter. God fornøjelse ... /nils P.S: Endelig kan du beholde det du har og vendte 8-10 år. Måske er Legrand (https://www.securityinfowatch.com/residential-technologies/smart-home/product/21120323/legrand-drivia-with-netatmo-smart-electrical-panel-from-legrand) modnet og er kommet til Danmark eller fået IHC ind i 20'erne.
 2. Min opsummering er: 1. Der skal være spænding på wireless dimmer for at den kan styres. 2. IHC Visual (app og ServiceView) kan vise en ændring i fx lysstyrke der ikke er aktuel (om det er en fejl eller en feature kan man jo altid diskutere). 3. Så har man en lampe med afbryder tilsluttet, bør man overveje at skifte denne med en fjernebetjent løsning (app eller kontakt). Selv om tråden her kom lidt off-topic , takke jeg for input.
 3. Jeg har den helt simple løsning med et relæ til emhætte (og kogeplader) som et koblet til scenarie styring i køkkenalrum. Dvs ved "spise" eller "slut alt" scenarie slukkes der for emhætte og kogeplader. (men jeg kan nu godt li' Martins setup ;-)
 4. Det lyder meget rigtigt, at det kræver belastning for at dimmer'en reagerer. Jeg må vente og se om en evt HW2 for unilysdæmperen løser problemet. Tak for hælpen.
 5. Hej, Jeg har en lampe med fysisk tænd/sluk på og glødepære. Den er koblet til en Wireless Lysdæmper Modtager 250 W UNI, så jeg vha af IHC appen kan justere lysstyrken. Det fungerer fint! Jeg har lavet en simpel FB der ifht ml 23:30 og 6:00 sætter lysstyrken til 40% (mod 80% normalt). Dvs tænder jeg for lampen om natten, lyser den kun svagt. Så længe der lampen er tændt (trækker strøm) fungerer det fint. Dvs er lampen tændt mellem 23 og 24, skifter lysstyrken som den skal 23:30. Men hvis jeg så tænder kl 6:15 er den ikke på fuldt niveau. Hvis jeg tænder 05:58 skifter den fint. Det underlige er, at jeg i app'en og i ServiceView kan se at lysniveauet er rigtigt, men det slår ikke igennem. Jeg har i min FB prøvet at slukke for lysdæmperen og så fremkalde det relevante scenarie, men det giver samme resultat. Er det nogen der har en ide (eller to)? tak, Nils
 6. Det lyder jo super smart. Er det nogen der ved om man både kan få "til/fra" og "alarm gået" signal? Jeg får installeret en P4 i næste uge. Er det nok at teknikeren "bare" sætter et par ledninger i output fra alarmen eller skal der mere til fra G4S's side?
 7. Tak for input. Jeg var mest ude efter en personlig anbefaling ;-). Men jeg ta'r lige et kig på Comfort.dkJeg bor i København.
 8. Jeg har et 7 år gammelt typehus med en basis IHC installation (tænd/sluk). Jeg tænker på at lave en opgradering til den nye controller, opsætte et par lysdæmpere, et par PIR etc etc.Jeg har talt med den elektriker jeg plejer at bruge, men han kender ikke til IHC. Derfor vil jeg meget gerne høre om du har gode erfaringer med en elektriker med IHC kendskab i Københavns området. Både til rådgivning og installation.På forhånd tak ...
 9. Jeg går også i samme tanker - men havde mere tænkt på at bruge en smartphone fx iPhone eller iPod Touch (koster under halvdelen af selv en billig pc). Er der nogen der har en ide om det vil kunne lade sig gøre?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.