Hop til indhold
IHC-User.dk

Lars1

Members
 • Antal indlæg

  2.237
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  10

Lars1 last won the day on October 29

Lars1 had the most liked content!

1 Følger

Om Lars1

 • Rang
  Platinum Boarder

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Lars1

  Udskiftning af Transformer?

  Hvis man ikke har bedre ting at bruge sin tid på, så kan man selvfølgelig godt gå i gang med at udskifte installationen. Men der findes udemærkede LED's til 12V, også selvom om man gerne vil kunne dæmpe dem. Ofte kan du skifte downlights uden at skifte kablerne hvis du ikke kan lide de downlights som er installeret. Smag og behag er forskellig. Det er faktisk et lov krav at kabler er fastgjort, så du ikke kan trække dem ud af lamper, dåser etc. Det er kun hvis kablerne ligger i rør at de ikke skal fastgøres, men det skal røret så. Dette gælder også ved lav volt installationer. Så elektrikeren har faktisk bare overholdt lovgivningen.
 2. Lars1

  Udskiftning af Transformer?

  Der findes også 12V LED's. Faktisk findes der idag LED's til samtlige sokkel typer. Jeg mener enda jeg har set LED stift pære. Så ingen grund til at skifte kablerne hvis de ellers er i orden.
 3. Den eneste forskel på et 24V og et 230V output modul er den max spænding de er godkendt til. Det er ikke noget i vejen for at føde et 230V modul med 24V, men det er ikke SELV godkendt til både 230V og 24V, så det er enten 230V eller 24V på begge relæ grupper i modulet.
 4. Lars1

  Finde input forbindelse på controller

  Arkitekturen i LK IHC er +30 år gammel. Der er ikke noget plug and play funktionalitet. Ligesom i TermIHC kan du kun se de komponenter, som er programmeret.
 5. Lars1

  Finde input forbindelse på controller

  Prøv at kigge i rapporterne under dokumentation i Visual eller IHC controllerens web forside, eller egenskaber på trykket i programmet eller i serviceview.
 6. Lars1

  Udskiftning af Transformer?

  Hvis det er alm. halogen pære, så kan du bruge en hvilken somhelst trafo som levere den spænding som pærene skal bruge. Faktisk kan du bruge både AC og DC. De perodiske udfald kan meget vel skyldes en begyndende kortslutning, og er en typisk årsag til en brand. Kortslutningen er ikke stor nok til at slå sikringerne, men den er kraftig nok til at antænde det brandbare materiale omkring kortslutningen. Alt efter hvilke LED's du installer er det ikke sikkert du behøver skifte kablerne. Hvis du ikke ændre spændingen er der intet i vejen for at bare at skifte pærene.
 7. Hvis du ikke bruger alle udgangene på dine 230V output moduler kan du godt bruge dem til 24V også. Du må bare ikke blander 24V og 230 på de enkelte moduler, men hvis du kan frigøre et helt modul kan du bruge det til 24V
 8. Lars1

  Udskiftning af Transformer?

  På nogle trafoer kan du ikke måle spænding på afgangs siden medmindre der er belastning på. Et andet problem kan være at hvis en af dine spot er kortsluttet, så vil du heller ikke altid kunne måle spændning på afgangs siden på trafoen.
 9. Lars1

  Gulvvarme zigza styret

  Bingo. Det var jo netop det jeg gjorde da jeg havde de siddende i nærheden af hinanden. Men hvordan ved du at din reference temp. er korrekt, samt at din temp. sensor måler korrekt på det tidspunkt hvor du kalibrer den? Da jeg havde sensorne siddende i nærheden af hinanden loggede jeg deres temp. hver time eller noget i den stil over et par dage. Selv med det data grundlag kunne jeg ikke finde en middel temp. at kalibrer efter. Sommetider var den indbyggede sensor over den eksterne, og sommetider var det omvendt. Medmindre din sensor er mere end 1 grad off, vil du altid kalibre mod en temp. som du reelt ikke ved om er korrekt, eller 0,5 grad off, også giver kalibreringen ingen mening.
 10. Lars1

  Gulvvarme zigza styret

  Den sensor som er lukket inde skulle jo netop være kompenseret for at være lukket inde, ellers kan dens måleresultater da ikke bruges til noget. Det er egentlig ligegyldigt om det er normalt med en nøjagtighed på +-0,5 grader. Med den unøjagtighed giver kalibrering ikke mening medmindre temp. sensoren er over 1 grad ved siden af. Det er ingen af mine 12 sensor.
 11. Lars1

  Gulvvarme zigza styret

  Min pointe er at med en nøjagtighed på +-0,5 grader er kalibrering lidt ligegyldig. I den test jeg lavede, havde jeg gulv og den indbyggede sensor siddende ved sidden af hinanden i et par uger, og loggede temperaturen på dem begge hvert 10 min. Selv efter huset havde stået tomt i 4 timer med ventilation slukket, svingede temperaturen mellem de 2 op til 1 grad. Den indbyggede sensor skulle jo selv kompenser for egen opvarmning, så IMHO burde de 2 sensor efter 1 uge vise det samme, når de sidder inden for 10CM fra hinanden og er kalibrerede.
 12. Lars1

  Gulvvarme zigza styret

  Det er måske mig der er galt på den, men med en nøjagtighed på +-0,5 grader, så er det ligesom lidt ligegyldigt hvor præcis måle instrumentet er. Derudover forståer jeg ikke hvorfor man ikke kan måle med en gulvføler et par cm. fra den indbyggede sensor. Efter koorigering skulle de da gerne give den samme temperatur, når den indbyggede sensor er fuldt installeret med dæksel, og gulvsensore er et par cm. fra den indbyggede sensor.
 13. Lars1

  Gulvvarme zigza styret

  Min erfaring med både LK's og ZigZa's tempsensor er at de ikke er specielt præcise. Jeg havde på et tidspunkt et par sensor hvor gulv sensoren var rullet op, så den sad 2 cm. fra den indbyggede sensor. For at se hvor præcise de var, kalibrerede jeg dem efter de havde kørt i 1 døgn. Dagen efter var der lidt over 1 grads forskel på de 2 føler på den ene af sensorne. Et par dage senerer var det den anden som var over 1 grad ved siden af. Siden da har jeg ikke spildt tid på kalibrering.
 14. Lars1

  Kan ikke slukke

  LK sælger jo kun deres produkter via grosister, og grosisterne har også adgang til LK's support. Dertil kommer at du jo ikke selv må installer dimmer etc. Så jeg kan egentlig ikke se det store problem. Bortset fra det er dette emne offtopic i denne tråd. Opret en ny tråd hvis du ønsker at diskuter det yderligt.
 15. Lars1

  Kan ikke slukke

  LK har ikke nogen slutbruger support organisation. Alt support fra LK skal officielt ske via de lokale elektriker, som så kan henvende sig til LK hvis de ikke kan løse problemet. Hvis du som slutbruger får hjælp fra LK medarbejder, så er det noget som medarbejderen gør på eget initiativ.
×

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.