Jump to content

Lars1

Members
 • Posts

  2,982
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Lars1 last won the day on April 4

Lars1 had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kan ikke helt gennemskue hvad du er i gang med, så jeg vil nøjes med at uddybe Henning's forklaring omkring hvordan et LK IHC input modul virker. En indgang på et input modul går ON når der bliver trukket en vis strøm fra indgangen. Det sker f.eks. når du trykker på et tryk hvorved der bliver skabt en kortslutning mellem den indgang trykket er tilsluttet og 0V. Indgangen lever dermed 24V og alt efter om det er et gammelt input modul eller et nyer vil den kunne levere 30mA eller 3mA. Hvis der ikke trækkes nok strøm vil indgange ikke være ON. Det blev udnyttet i de gamle LK IHC PIR sensor som blev strøm forsynet via indgangen på et LK IHC input modul. De gamle PIR havde kun 2 ledninger og hvis de blev sat mellem en indgang og 0V på et gammelt 30mA input modul, så gik indgangen ON når nogen gik forbi PIR'en. Hvis man satte dem på et nyer 3mA input modul, så vil indgang være konstant ON.
 2. Jeg er sikker på at Henning er meget bedre til at checke dit program end jeg er, men generalt kan man sige at da LK IHC er event styret vil alt som generer en event lægge belastning på en LK IHC controller. Derfor er det meget naturligt at din IHC controller bliver belastet når du lader din Tesla og du monitorer el forbruget flere stedder samtidig. Hvert monitorerings punkt generer jo en event pr. Wh når du har 1000 impulser pr. KWh. Ved 7KW er det jo tæt på 2 events pr. sek. pr. måler. Derudover har antallet af program linier som skal afvikles når en event trikkes også indflydelse på belastningen. Program linier i IF betingelser som ikke er opfyldt bliver ikke afviklet og lægger dermed ikke load på controlleren. Derfor er størrelsen af programmet ikke så vigtig, men opbygningen er.
 3. Du kunne jo øve dig lidt inden og prøve at få det til at virke selv. Du behøver ikke en IHC controller for det. Bare download Visual softwaren, lav programmet og start simulering i Visual.
 4. Hvordan skal han kunne bruge reset firmwaren, når han heller ikke kan få forbindelse med firmware loaderen?
 5. Du har selvfølgelig forsøgt at genstarte controlleren og fjerne netkablet fra den. Det plejre at løse problemet for mig når firmware loaderen ikke kan få forbindelse til min Visual 2 controller. Via USB kræver det ikke password at logge ind. Hverken via Visual eller admin/serviceview. Hvis din Java version er for ny i forhold til din firmware, får du imidlertid også en login fejl når du forsøger at bruge admin/serviceview via USB. Java problemet kan løses via nedenstående tråd. Hvis du vælger løsningen med java starter hvad enten det er Mikkel's eller LK's så sørg for at bruge den seneste version. Der er også et tip om at den seneste Visual version skulle løse et problem med LK's java starter.
 6. Når det hele virker med en ældre computer tyder det meget på et Java problem. Tag et kig i nedenstående tråd. Der er par forslag til hvordan man løser java problemerne. Hvis du vælger løsningen med java starter hvad enten det er Mikkel's eller LK's så sørg for at bruge den seneste version. Der er også et tip om at den seneste Visual version skulle løse et problem med LK's java starter.
 7. I forlængelse af Henning's post, kan jeg fortælle at mine FB'er til styring af udendørslys indeholder 4 scenarier (slukket, svagt lys, fuldt lys, manuelt styret). At tilføje et ekstra scenarie til en FB giver ikke noget performace impact.
 8. Det lyder lidt til at det du leder efter er gem og hent scenarie. De funger på den måde at når du kalder gem scenarie i din FB, så gemmes den lysstyrke din dimmer aktuelt har, og når du kalder fremkald scenarie i din FB sættes den gemte lysstyrke på dimmeren. Funktionen er ganske godt beskrevet i LK's dimmer FB's såvidt jeg husker. Alternativt må du læse lidt om gem og hent scenarie i IHC villedningen. Her er det med garanti godt beskrevet.
 9. Lars1

  IHC tablet

  Nyeste firmware til Visual 3 controller er 03.03.44 fra d. 4/10-2021. Er det den du køre med? Der står ikke noget om opdatering af certifikater i release notes til hverken 03.03.44 eller 03.03.37 som er den forrige version. Jeg vil derfor ikke blive overrasket hvis der er et krypterings certifikat som er udløbet og ikke længere aksepteres af IOS 15.4. Jeg er ikke ekspert i Apple produkter, men normalt kan man er eller andet sted fortælle enheden at udløbne certifikater godt må bruges. Udover det mener jeg at Visual 3 fortsat er afhængig af TLS 1.0 eller 1.1 samt MD5. Det er alle 3 krypterings protokoller som stortset ikke længere understøttes noget sted som default. De fleste stedder kan man dog fortsat enable dem, men ofte kan det ikke gøres via GUI og man må rode med config filer for at få det til at virke.
 10. Mappen med egne blokke bliver slettet hvergang du reinstaller eller opgrader Visual. Hvis du kun har reinstalleret eller opgraderet 1 gang bør der ligger en backup af seneste FB'er under <IHC root>\IHC Visual\FunctionBlocks.backup. Backup'en overskrives også hvergang du reinstaller eller opgrader Visual så du vil aldrig have andet end de FB'er som blev installeret med seneste Visual installation og FB'erne fra den forrige Visual installation.
 11. Jeg er ikke 100% sikker på hvad du er ude efter, men hvis du dobbelt klikker på linket mellem dit scenarie og din dimmer, kan du ændre lys styrken m.m. der.
 12. Lars1

  IHC tablet

  Det er sandsynligvis et krypterings problem. Hvilken HW er din controller og hvilken firmware køre den med?
 13. Jeg kender intet til HomeKit og IHC Bridge, men ved en længe varende strøm afbrydelse er det ikke unormalt at DHCP lease udløber, så måske har du fået ny offentlig IP eller nogle af dine enheder har fået ny lokal IP.
 14. @AstronautJeg har ligesom dig mine LK IHC controller i en DMZ sammen med andre IHC produkter. Derudover har jeg en DMZ for media servers og en anden DMZ for media klienter. Hvorfor det vil nogen sikkert spørge. Primært fordi jeg kan, men også fordi at jeg ikke stoler på IOT devices hvad enten de kommer fra LK eller andre. Mine DMZ'er er derfor sat op så man ikke kan tilgå dem udefra uden at gå via min jumpserver, men også at de ikke har adgang til andet end DNS og NTP, og det kun via mine DNS og NTP servers. Blokeringen af udgående trafik skyldes at jeg har set flere eksempler på smart TV's eller andre enheder med indbygget kamera og/eller mikrofon som, uden brugerens accept, begyndte at streame til en server i udlandet. Af sammen grund kommer IOT devices, som kræver forbindelse til en server uden for mit hus for at virke, ALDRIG ind i mit hus. @MoellerClausDet kan godt være at det er smart at kunne tilgå sin LK IHC controller fra internettet, men hvis prisen er at man har en ustabil LK IHC controller og dermed ustabil lys styring, hvad enten dette skyldes DDOS eller anden form for hacker angreb, så vil jeg nok fortrække IKKE at have adgang til controlleren fra internettet. DDOS angreb kan man ikke beskytte sig mod med bedre sikkerhed i LK IHC controllerens software. Her hjælper kun rå CPU power, og MEGET af det. Men igen. Vi er offtopic og hvis man ønsker at fortsætte denne diskution bør man starte en ny tråd med det emne.
 15. Jeg har ikke på noget tidspunkt påstået at man ikke kan hacke en LK IHC controller hvis man vil. Jeg påstår bare at det ikke er så nemt som Astronaut gerne vil gøre det til. Intet system er sikkert hvis man giver direkte adgang til det uden at skifte bruger ID og password. Og omkring at slå alarmen fra, så er det faktisk nemmer hvis folk har et wireless alarm system. Så behøver man bare en jammer. Og ja jeg har set demonstreret hvordan nogle af de mest alm. wireless alarm systemer kan jammes. Men enig denne diskution er stukket af fra trådens egentlige emne.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok