Hop til indhold
IHC-User.dk

Lars1

Members
 • Antal indlæg

  2.157
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  5

Lars1 last won the day on September 15

Lars1 had the most liked content!

1 Følger

Om Lars1

 • Rang
  Platinum Boarder

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Lars1

  IHC på ekstisterende 230V installation???

  Designet på LK IHC svagstrøms tryk er det samme hvad enten de er wireless eller fortrådede såvidt jeg husker. LK IHC understøtter kun deres egne wireless tryk. Der findes også LK-IHC wireless tryk med indbygget relæ til 230V, men så bliver det hurtigt rigtigt dyrt.
 2. Lars1

  IHC på ekstisterende 230V installation???

  Wireless tryk kan også monteres i væg dåserne.
 3. Lars1

  Køb af IHC net moduler - HVOR?

  Min løsning er blevet en hylde over IHC NET tavlerne hvor jeg har min router, firewall og switch liggende samt en patch box med forbindelser ned til IHC NET tavlerne, hvor jeg så patcher til de enkelte drop. Det koster nogle ekstra connector, men ser tilgengæld rimelig ok ud og jeg har fuld funktionalitet.
 4. Jo der vil altid være strøm den ene eller anden vej med min løsning, men det er disse gardin motor normalt bygget til at håndter. De her normalt et indbygget yderstilling stop, som gør at det er ok at have spænding på motoren konstant. Hennings løsning vil faktisk virke beder. Det relæ han henviser til er wireless og kan styres via LK IHC Wireless, så du monter det bare oppe ved motoren. Du har så den yderlig fordel at du kan styre det lokalt hvis du skal fejlsøge på motoren.
 5. Det er en anden variant af at vende polerne. Den er faktisk mere simpel, da du bare skal have fat i et relæ som har både et NO og et NC kontakt sæt. Det ene kontaktsæt forbinder du til op, og det andet til ned. Udgangen på IHC wireless relæet, bruger du til at trække dette relæ. Sørg for at den stilling du ønsker gardinet i er den stilling som bliver valgt når der ikke er strøm på relæet. Det burde ikke betyde noget hvis du bruger den samme forsyning til relæerne og til motoren, men det er bedre at være safe than sorry.
 6. Hvis din gardin styring er en af dem hvor du bare vender polerne når du skal køre op og ned bør du kunne nøjes med 1 wirless relæ, tilsluttet et omskifter relæ, som bytter om på polerne. Men hvis du også skal kunne stoppe halvvejs oppe eller nede, skal du fortsat bruge 2 relæer. Jeg ved godt at LK siger deres wireless enheder ikke må sidde tæt, da de så kan forstyre hinanden. Jeg har imidlertid 4 FUGA dimmer siddende klods op af hinanden. De har kørt i snart 10 år uden problemer.
 7. Lars1

  Køb af IHC net moduler - HVOR?

  Selve PSU'en kan man nemt finde. Det er straks være med den specielle strømfordeler. Det er endnu ikke lykkes mig at finde nogle industri switche som passer i en LK IHC NET tavle. De er alle lavet til de dybere industri tavler, og langt de fleste passer ikke i M36 hullet ligegyldigt hvordan man vender og drejer dem. Selv hvis man skære ud i tavlen, vil kun enkelte af industri switchene kunne være der, men de vil alle rage så langt ud at man ikke kan få klap lågt på. Hvis du kender til nogle switche som rent faktisk kan være i tavle høre jeg gerne om dem.
 8. Lars1

  Køb af IHC net moduler - HVOR?

  Jeg er bange for at du ikke kan få de moduler længere desværre. Jeg har fornylig set dem hos billigihc.dk og et par andre webshops, men alle gange med 1-4 ugers leverings tid, hvilket får mig til at tror at de bare ikke er blevet fjernet fra deres oversigt. Som antenne forstærker kan du bruge IHC NET Basic fordeler enheden. Den kan levere antenne signalet i en 100 Ohm udgave som kræves for at sende signalet gennem PDS kablerne, men den kan desværre ikke monteres i din IHC tavle. Det er den eneste antenne forstærker jeg kender som kan lever antenne signalet med 100 Ohm. Data switchene har jeg ikke set andre stedder. Hvis du finde nogen høre jeg gerne om dem.
 9. Lars1

  Certifikat problemer efter 13/9-2018

  Google har tilsyneladen besluttet at distruste Symantecs root certifikater. Dette vil ramme bl.a. Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust og RapidSSL. https://security.googleblog.com/2018/03/distrust-of-symantec-pki-immediate.html LK benytter flere af disse certifikater, så hvis du bruger google Chrome, kan du nok forvente at få en advarsel om at certifikatet ikke er trusted eller at du ikke vil kunne starte ServiceView etc. Andre browser samt Oracle (Java) forventes at følge efter inde så længe. Jeg har ikke set nogen firmware update med nye certifikater endnu. Men i bedste LK stil ser vi nok ikke det før om et års tid.
 10. Lux/temp. sensoren er ikke så slem. Den sender max data en gang pr. 30 sec. eller noget i den stil. Problemet er controllerens resource prioritering. Højeste prioritet ser ud til at være I/O moduler, dernæst wireless, så trejde parts kommunikation, og tilsidst Visual/program upload/download. Dit hus behøver ikke være særligt avanceret. Hvis dit program er noget rod så risiker du problemer ligegyldigt hvor stort dit program er. f.eks. kan controlleren ikke lide produkter der er defineret, men som ikke er tilsluttet og/eller ikke brugt i programmet. Det samme gælder f.eks. en temp. sensor som er monteret, men ikke defineret. Helt galt går det hvis en temp. sensor er monteret på en indgang, som er defineret som alm. tryk. Sommetider hjælper det at genstarte controlleren lige før man skal hente eller sende programmet.
 11. Lars1

  Hjælp til programmering funktionsblok

  Hvis din motor er 0-10V styret, kan du ikke bruge LK IHC, men hvis den køre fuldt åben/fuldt lukket, så bør du kunne bruge en standard LK FB. Puls styringen funger jo netop ved at der skiftevis sendes ON (åben) og OFF (lukke) signaler til telestaten.
 12. Direkte kommunikation - nej. Via IHC Captain, IHC Bridge, Openhap etc. og lidt kodening - meget sandsynligt.
 13. Lars1

  Hjælp til programmering funktionsblok

  Har du checket om du ikke kan bruge en af LK's standard varmestyrings FB's. Jeg mener de har en med puls stying som det du efterlyser. Når du skal fejlsøge på et program i controlleren, er log funktionen i serviceview ofte en god hjælp. Det er ofte et flag eller tilsvarende som står anderledes end forventet.
 14. Lars1

  IHC på ekstisterende 230V installation???

  Der er ganske rigtig ikke plads til 1,5 kvadrat i svagstrøms trykkene, men LK IHC har også 230V input moduler, og der er intet i vejen for at bruge alm. tryk på 24V. Du må bare ikke blande 24V og 230V i samme kabel.
 15. Lars1

  HW 6:1 m.viewer

  Du kan bare opgrader din HW 6.1 controller med seneste firmware til HW 6.2. Du skal bruge en af de gamle firmware loader uden versions check for at gøre det. Der findes flere her på boardet. LK påstår at du kan skade controlleren ved at gøre det, men vi er flere her på boardet som har gjort det uden problemer. Faktisk har fler af os fået en mere stabil controller efter opraderingen. Jeg kender godt teamviewer. Den funger ved at den din PC åbner en tunnel til teamviewer serveren. Denne tunnel bruges så til at forbinde sig tilbage til din PC.
×

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.