Jump to content

Lars1

Members
 • Posts

  3,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

Everything posted by Lars1

 1. LK IHC er teknologisk set et temmeligt gammelt produkt. Selvom man kan tilgå visual 2 og 3 contoller med en App, så frarådes det at give direkte internet adgang til LK IHC controller. De er simpelthen ikke sikre nok. Men hvis du vil opgrader din IHC installation, er det eneste du behøver er en ny controller. Alle dine I/O moduler, kontakter m.m. kan genbruges. Programmet til den nye controller skal laves fra grunden. Du kan ikke genbruge det program du har idag, udover informationerne om hvad de forskellige ind og udgange er brugt til. Den nye controller kan programmers før du monter den. Du vil derfor kun være uden lys m.m. i den tid det tager at afmonter den gamle controller og monter den nye, også selvfølgelig efterfølgende fejlfinding. Hvis du vil opgrader, så køb en Visual 3 controller og brug LED dimmer i steddet for wireless dimmer. LED dimmer virker kun med Visual 3 controller. Wireless virker både med Visual 2 og 3.
 2. LK IHC er dersværre ikke software compatibel på tværs af controller versioner. Det er kun hardwaren som er compatibel på tværs af controller. Din controller ligner en Visual 1 controller, så du skal hente seneste version af Visual 1. Du kan hente den her (kræver login til mit lk) https://www.lk.dk/mitlk/download-ihc-software/ihc-controller-visual-1/
 3. Lysniveau skal kun linkes hvis du har brug for den information i dit program. Det kan f.eks. være at du tænder en diode på afbryderen ved indgangs døren når lysniveau er højt. Det gør det nemmer at tænde lyset indenfor når du kommer hjem en mørk nat. Afhængig af dit program kan lysniveau også bruges til andre ting. Så bruger du en FB med en lysniveau indgang, så skal det linkes, men du skal ikke tilføje en FB bare for at få lysniveau linket .
 4. Lars1

  Pensionist

  Hvis du mener eloverblik.dk, så pas på med hvordan du lægger tallene samme. De har ofte nogle tal i bunden af regneaket som ikke skal regnes med i forbruget.
 5. Korrekt. Så kan man disable køkken røgmelderen i 30-60 min. uden at disable resten af huset.
 6. Røgmelder behøver ikke hver deres udgang. Forsyningen fra 24V modulet bruges kun til at disable og resette røgmelderen. Man sætter typisk røgmelderen i køkkenet på 1 udgang og resten på en anden. Men der er intet i vejen for at sætte dem alle på den samme.
 7. Prøv https://modelskibet.dk/shop/681-modstande/7929-modstand-5-120-ohm/ der købte jeg mine. Han svarede rimeligt hurtigt på mail, og man kan også afhente hos ham hvis man bor i nærheden.
 8. Tak for tippet. Jeg vil prøve den modbus tester en af dagene. Jeg er dog også interesseret i at vide om der kan være problemer med den kabling jeg har lavet og om slutmodstand i begge ender er et must med de modbus gateways jeg bruger. Indtil nu har jeg kun forsøgt at kommuniker med Nilan anlæget via webinterfaces på de 2 Modbus gateways jeg har høbt. Jeg får aldrig noget svar retur, men om det skyldes at jeg sender en forkert besked eller fordi kommunikationen ikke virke kan jeg ikke gennemskue. Jeg definerede de 2 modbus gateways i OpenHab for at se om de kunne give mig et hint om hvad der går galt, men når de går online uden at gateway'en er tændt hjælper de mig ikke rigtigt videre. Jeg er derfor heller ikke begyndt at definer channels og items på dem endnu.
 9. Lars1

  FB til Velux

  Det lyder lidt som gardin styring. Har du kigget på FB'erne til gardinstyring? Derudover mener jeg at der på et tidspunkt var nogle FB'er specifikt til Velux integration. Jeg ved dog ikke om de er med i de seneste visual versioner.
 10. Jeg kender ikke reglerne for røg og alarm anlæg i detaljer, så der kan jeg ikke hjælpe dig. Omkring indgange og brug af AND blokke, er udfordringen at LK IHC er event styret, hvilket gør at den sidst event bestemmer status på en indgang på en FB. Lad os sige du har 2 røgalarmer som har hver deres fysiske indgang og udgang, og de begge er linket til den samme indgang på din alarm FP. Når den første går OFF (alarm tilstand) vil indgangen på alarm FB'en også gå off, selvom den anden fortsat er ON. Kort efter går den anden OFF, så de nu begge er OFF, hvilket fortsat ikke er noget problem. Nu reseter du imidlertid den ene så den går ON. Dette får indgangen i din FB til at gå ON, selvom den anden røgalarm fortsat er OFF. Hvis du bruger en AND FB til at samle dem, så vil du ikke have det problem, da AND FB'en altid vil være OFF medmindre alle linkede røgalarmer er ON. Udgange har ikke det problem, da det her er udgangen som levere status til de tilsluttede enheder, men du må IKKE linke flere FB'er til samme udgang. Så får du samme problem som flere indgange til en FB indgang. Eneste undtagelse er tryk, da du her normalt trykker og slipper inden for få sek. så selvom du har flere tryk til samme indgang på en FB er sandsynligheden for at du løber i problemer usandsynligt lille. Kort sagt. Mange til en funger ikke, mens en til mange funger fint.
 11. Hvis du har ledige indgange, så giv hver røgmelder deres egen. Hvis ikke så sæt dem i serie. Husk bare at alarm sensor som røgmelder, alarm PIR og tilsvarene SKAL sættes i serie hvis du sætter flere på samme fysiske indgang. Ellers risiker du nogle underlige fejl og at de ikke får meldt alarm når de skal. Hvis du sætter alarm sensor som røgmelder, alarm PIR og tilsvarende på hver deres fysiske indgang, så SKAL du samle dem med en AND blok i dit program hvis du skal have flere alarm sensor på samme indgang i en funktion blok. Ellers risiker du samme problemer som med fysisk parallelt koblede alarm sensor.
 12. Skumring er MEGET svær at indstille ens ligegyldigt hvilken type skumrings relæ du bruger. Netop derfor anbefaler LK at man kun bruger skumring fra 1 PIR hvis du har flere PIR. 1mm forskel i indstillingen kan nemt rykke skumrings tidspunktet 1/2-1 time om vinteren. Om sommeren knap så meget.
 13. Hvis den er helt nede på 0 er det ikke sikkert at den nogensinde går ON jvf. LK's dokumentation. Jeg har ikke selv erfaring med det da jeg bruger en lux måler som skumrings relæ.
 14. Den ene er TX, den anden er RX, så det giver mening at de skal sidde rigtigt. Jeg har lige prøvet at bytte dem igen. Desværre ændrede det ikke noget.
 15. Jeg har købt en USR-TCP232-410S, men har store problemer med at få kommunikaitonen med mit Nilan anlæg til at spille. Er der nogen måde hvor på jeg kan checke om det er modbus forbindelsen den er gal med eller det er mig som bare ikke forstår hvordan man bruger modbus? Kablet mellem USR-TCP232-410S og nilan anlæget er ca. 6M. langt. Det er et standard cat 5 uskærmet ethernet kable. Jeg har prøvet at sætte en 120ohm's modstand mellem a og b ledningerne i stikket i Nilan anlægget uden at det ændrede noget. Openhab siger modbus gatewayen er online, men det gør den også med min anden modbus gateway (DR302) som pt. er pillet fra, så det siger ikke så meget. Jeg kunne iøvrigt heller ikke få forbindelse til Nilan anlægget via den. Nedenstående er konfigureret jvf. Nilan manualen. Nogle gode ideer til hvad der er galt?
 16. ??? Enhver elektriker kan skaffe den til levering dagen efter. Du kan også købe den gennem flere webshops med max 2 dages levering. Det er sandsynligvis hurtigere end LK kan sende dig en ny.
 17. Du har normalt kun brug for skumring på 1 PIR. Derfor har jeg ikke forbundet de fleste skumrings ledningerne til inputs i min tavle. Men hvis du gerne vil finde ud af hvad der er galt, så prøv at afmonter PIR'en og check at du ikke har fået lavet en kortslutning til 0V. 0V og skumrings terminalen ligger meget tæt på hinanden, så der skal ikke så meget til før de kortslutter. Når du har afmonteret PIR'en kan du også prøve at sætte logging til på skumrings indgangen og manuelt lave en kortslutning mellem 0V og skumrings terminalen et par gange. Når du checker serviceview efterfølgende skulle du gerne kunne se hvergang indgangen har skiftet mellem ON og OFF. ServiceView skal køre mens du laver testen. Du kan også prøve at ændre bevægelses indstillingen til A så den er afhængig af skumring. Hvis du skruer lysfølsomheden helt ned på 0 lux skal PIR'en ikke registre bevægelser, mens hvis du skruer den op på 1000 lux, så skal den altid registrer bevægelser medmindre det er en meget solrig dag. Jeg kan ikke huske om den grønne diode er afhængig af lys niveau eller ej, så brug logning i serviceview når du tester bevægelse i de 2 lux stillinger. Sidst men ikke mindst kan du prøve at bytte om på 2 PIR og se om problemet følger med.
 18. Lars1

  Simens LOGO

  Jeg har rodet noget mere med det. Hvis jeg opretter LOGO things i .things filer er der ingen problemer, men bruger jeg GUI'en løber jeg ind i ovenstående initialiserings problemer.
 19. Lars1

  Data logging

  Takker mange gange. Det vil jeg kigge på en af dagene.
 20. Så længe at skumring ikke er aktiv og der ikke er bevægelse foran PIR'en så vil der være 24V mellem 0V og de 2 indgange. Det er først når PIR'en kortslutter indgangene at du ikke længere kan måle 24V mellem 0V og en indgang. Hvad med 24V forsyningen. Er den OK? PIR'en kan selvfølgelig være defekt, men jeg tror mere på at du ikke får den monteret korrekt eller at du har fået stillet på dreje knapperne, så den ikke længere opføre sig som du forventer. Korrekt montering kan som jeg skrev tidligere være noget tricky og jeg har brugt flere timer på at fejlsøge indtil det gik op for mig at jeg ikke havde fået monteret den korrekt.
 21. Når sensoren ikke er monteret, skal der være 24V mellem 0V og de 2 ben til PIR og skumring. Du skal kunne måle det samme på de 2 indgange på dit input modul. 22V er en anelse lavt, men kan meget vel være ok alt efter kabel type, længde m.m.
 22. Det er ikke nok at den klikker når du monter den. Hvis du monter den forkert kan den godt sidde fast, men uden at have forbindelse på stik benene. Det er noget siden jeg sidst har haft mine pillet af, men såvidt jeg husker skal man sætte dem ind i toppen først og så trykke dem fast i bunden. Gør man det omvendt vil man se at den ikke sidder helt i selvom den sidder fast. Du har selvfølgelig også checket at du ikke er kommet til at ændre på dreje knapperne i PIR'en. 2 spørgsmål. 1. Er du sikker på du har monteret ledningerne rigtigt? 2. Hvor måler du? I tavlen på input modulet, i en samling undervejs eller i sensoren? Indgangen på et 24V input modul lever 24V, så derfor vil der være 24V mellem en indgang og 0V sålænge at det der tilsluttet indgang ikke er aktivt.
 23. Såvidt jeg kan se er det symbolet for at du logger ændringer på indgangen i serviceview. Prøv at højre klikke og fjern logning af værdiskifte. Lyder mere som en ledning der er knækket under arbejdet. Hvad er det for en PIR? Hvis det er den "nye" PIR er der en grøn test diode på den som lyser når den er påvirket, men kun i de første 30 min. efter du har sat strøm på PIR'en. Den "nye" PIR kan være lidt tricky at monter Du skal sikre dig at den er klikket ordentligt på plads ellers er der ikke forbindelse mellem montage pladen og PIR'en. Har selv haft den fejl et par gange indtil jeg fandt tricket til at få den klikket ordentligt på plads efter montering af ledninger m.m.
 24. Gummi pakninger til en vandhane bør kunne bruges. Læg dem mellem tavlen og væggen, der hvor tavlen er skruet fast på væggen. De behøver ikke være mere end 2-3mm tykke. Men det skal være gummi pakninger. Fiberpakninger er ikke så gode til at standse lyden.
 25. Du har selvfølgelig prøvet reset knappen, at tage strømmen til den i mindst 10 sek. fjerne netkablet/netforbindelsen til den m.m. Hvad sker der hvis du forsøger at tilgå med firmware loaderen via USB? Prøv også at søge her på boardet. Jeg har ikke lige tid til at søge for dig, så du må selv prøve at søge lidt. Der er en række tråde vedr. døde v3 controller. De er alle et par år gamle, men nogle af dem beskriver nogle forskellige fejl scenarier udfra status på den grønne status diode.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok