Jump to content

Bjarne Sørensen

Members
 • Content Count

  2,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Bjarne Sørensen last won the day on November 19 2020

Bjarne Sørensen had the most liked content!

About Bjarne Sørensen

 • Rank
  Uhæmmet Tekniknørd :D

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sorø
 • Interests
  IHC, el, teknik generelt. Alt der er elektrisk :-)

Recent Profile Visitors

3,491 profile views
 1. Hennings system er super smart! Hvis du selv har mod på at gå i gang, det ser det ud til, kan du bare bede elektrikeren om at udskifte controlleren. Gerne op til en weekend hvor du sender familien på en forlænget weekend Og så er det bare at gå i gang. Start serviceview op på en bærbar PC og bevæg dig rundt i huset og tryk på de fysiske tryk og aktiv udgangene via din pc. Men du virker til at have adgant til din controller når du kan se uret. Bruger du LK's terminalprogram? Så skulle det være muligt at gemme projektfilen. Der findes en projektfil du kan lægge i din contro
 2. Hej Gysse. Velkommen til IHC-User. Der står ikke noget i deres datablad, men jeg er helt sikker på at den sagtens kan tåle det. https://res.cloudinary.com/evoleska/image/upload/v1592220338/sgwmdajxcd7b7ntiorvb.pdf Jeg vil dog anbefale at du bruger en Ø80 HW 2.xx dimmer i stedet for, det kører noget bedre. Jeg har dog selv erfaring med at mit udv. lys på min garage med 9 stk 4W Osram GU10 kører okay på den dimmer efter lidt trimning i avanceret insdstillinger i Visual for selve dimmeren.
 3. Du kan finde Visual softwaren som passer til Visual 2 ver 6,.1 inde på LK's hjemmeside. Når du installerer den på din PC har du samtidig installeret manualen. Den er rigtig god at blive klog på. Du kan også lave en projektfil på din PC og afvikle den lokalt ved at simulere drift. Dine RJ45 connectors er til netværksstik rundt omkring i huset. Den går kasse øverst er en switch til at fordele netværket ud til disse connectors (også kaldet drops ud i installationen). Switchen for netværket fra din router/modem.
 4. Hej Nomen. Velkommen til IHC-user. Jeg har 10-12 wireless dimmere og et par trådløse tryk. Det har kørt i 10 år uden at noget skulle skiftes. Du skal dog passe på at din wireless antenne ikke sidder for tæt på enhederne. Gerne 2 meter eller mere fra, ellers stopper de med at reagere.
 5. Se på dimmerne hvordan de styres. Typisk er det med en 230V trykledning fra et output 230. Det tryk som skal styre dimmeren skal programmeres som en trykstreng med en følg funktion til en udgang. F.eks. FolU001. Se side 89 i manualen https://www.lk.dk/globalassets/pdf/pdf-support/ihc104dk.pdf
 6. Helt enig med Kristian. Du kan downloade IHC-Service programmet fra LK's hjemmeside, det er ret godt, så kan du trykke på et tryk og se hvilken indgang den trækker og hvilken udgang den tænder. Du kan også tvangsstyre outputs. Så er det bare at notere I/O ned. De er dog grupperet anderledes på Visual 1 end på Visual 2, men det finder du hurtigt logikken i. https://www.lk.dk/link/db34dfb1736547a89c11787085a2992b.aspx
 7. Har du haft en skærm på den? Er der noget hjælp at hente på hjemmesiden? Der var engang at RPi 4 skulle installeres med et andet image Ellers er @Mikkel Skovgaardmeget hjælpsom.
 8. Det var så lidt. Du finder en masse info her på siden og på http://jemi.dk/ihc/
 9. Som Lars skriver så kan du sagtens bruge LKs app til controlleren selvom den er uden viewer. LK har nok bare glemt det. Det kom med en opdatering af appen for 8 år siden tror jeg. Men den controller understøtter netop ikke LKs mailafsendelse via viewerdelen. Men så er det jo super at vi har IHC-captain som også kan udsende mails, pushbeskeder osv osv. og det understøtter din controller fint. køb en raspberry pi og hent freeware softwaren og smid en skærv til @Mikkel Skovgaard så er du kørende. Du skal nok opdatere firmwaren for at få lidt flere funktioner med, men der er også nogle
 10. Du skal bare køre spolen igennem det andet relæs brydekontaktsæt. hvis relæet ikke er godkendt til 400V så må du holde det på samme fase.
 11. Det afhænger om du har 230V udgange eller 24V (DC) udgange ledige. Jeg bruger disse relæer og den lave sokkel til dem, så kan de være underafdækningen i en LK gruppetavle. Hvis det er vigtigt at de ikke trækker samtidig, heller ikke ved en power-om eller reboot af controlleren skal du lave gensidig spærring. Det laver du ved at køre spolespændingen fra det andet relæ igennem det ene brydekontaktsæt på det andet relæ. Men gør du det skal du være opmærksom på at du ikke må køre svagstrøm på det ene kontaktsæt og stærkstrøm på det andet, så her må du vælge spolespænding efter hvad du sk
 12. Hej Allan. Velkommen til ihc-user. Det er som du beskriver, lige til at lave den ombytning. Du skal udover dette logge ind i administrator og opsætte brugeradgang og netværk. Det er nemmest at gøre via USB-kablet da det ikke kræver en bruger. Det kan drille lidt med Java, men der findes LK's javastarter der kan hjælpe eller den IHC-Captain har lavet.
 13. Det kan også være antenneplaceringen der driller. Prøv at læg den ned, eller flyt den 20 cm. Jeg har selv lidt bøvl ind imellem, så flytter jeg antennen lidt så virker de alle igen. Mine sidder ved tavlen og antennen sidder for tæt på, den skal helst 2m væk. Jeg har bare ikke fået taget mig sammen til at montere det lange antennekabel jeg har liggende og flytte antennen væk
 14. Fedt nok Mikkel. Jeg har i din administrator under tid og dato, slået "benyt tidsserver til og trykket gem. Hvornår opdaterer den tiden i controlleren? For den er stadig en time foran. Hehe, nu så jeg at det var lykkedes Captainen at slå tidsserver til i IHC'ens administrator, og nu kunne man også teste den tidsserver uden at billedet fryser. Og tiden står nu rigtigt. Alt virker som altid når du laver forbedringer til LK's grej Tak.
 15. Velkommen til IHC-user. Hvis du ikke har noget tilsluttet på udgangen så er det meget normelt at du måler en spænding, den løber igennem triac'en. Har du sat LED pærer i lamperne? Hvis ja, så er minimumsbelastningen nok ikke opfyldt for den dimmer. Denne dimmer er også dårlig til LED. Men det er jo den evige historie, prøv med en støjkondensator eller en DinBob. Eller en anden type lyskilder.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok