Jump to content

Bjarne Sørensen

Members
 • Posts

  2,401
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Bjarne Sørensen last won the day on August 6 2021

Bjarne Sørensen had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sorø
 • Interests
  IHC, el, teknik generelt. Alt der er elektrisk :-)

Retained

 • Member Title
  Uhæmmet Tekniknørd :D

Recent Profile Visitors

4,504 profile views
 1. Hej Kim. Tak for dine inputs. Ja, man bliver afhængig af IHC :-), hvis jeg skulle flytte til et andet hus ville jeg nok ikke orke at fræse alt op igen og binde et halvt hundrede tusinde eller mere i det. Så ville jeg gå smartvejen med HUE ell. lign. og HA eller lign. Men du har sikkert også gang i noget :-). Jeg fulgte nogle gode råd her i tråden mht. at lukke ned for varmen. Min Panasonic J gen. varmepumpe slukker mellem kl. 17-20 (i øjeblikket) via programmet i dens display. Dens cirkulationspumpe stopper. Jeg her en lille 60l buffetank som ikke rækker til noget, men cirkulationspumpen der sidder efter den kører videre og fordeler bl.a. varmen fra betongulvene i kælderen til resten af huset der har lette gulve. De lette gulv bliver koldere når varmepumpen ikke kører, men det går fint indtil videre. I garagen bruger jeg at skifte til frostsikring, som du beskriver, bare for ikke at få det kolde vand fra betongulvet derude til at afkøle unødigt i huset. I garagen har jeg 15-16 grader. Jeg har også lavet sådan i den store af pigernes værelse at der ikke er varme på (frostsikring) når hun ikke er hjemme. Hun er kun hjemme hver 2. weekend. Der holder jeg nederste venstre tryk inde i 3 sek. og LED står og blinker og indikerer at der ikke er varme på. Det eneste jeg skal have løst er at hvis controlleren genstarter så skal indgangen aktiveres igen. Det her den anden dag da controlleren gik på skovtur pga. sommer/vintertidsskiftet.
 2. Så skal du finde en gammel firmwareloader ver 1.3.3. (er her på siden) og så lægge nyeste firmware til HW 6.2 ind i controlleren, så kan du bruge LK'app IHC Remote. Det er der flere her på siden der har haft succes med. Den gamle HW. 6.1 controller kan ikke officielt bruges med IHC Remote app'en, derfor dette hack.
 3. Det må være et Easter Egs i firmwaren der driller os hvert år. Der var mange der døjede med det for en del år siden kan jeg huske.
 4. Yes yes, helt med på. Kl. 3 blev klokken 2 igen. Jeg var derfor i går eftermiddags inde på administrator for at kontrollere at uret stod rigtigt, og det gjorde det. Grunden til at jeg kontrollerede det var at det virtuelle skumringsrelæ ikke tændte udv. lyset som det plejer, men det er nok noget tidsforskydning. Men i går aftes da vi sad i sofaen og så TV, kunne jeg regne ud at controlleren rebootede da der kom et blink i lyset og TV'et slukkede kortvarigt. Jeg måtte også gå i bad uden lys da controlleren stod og lavede det nummer. Men det gik heldigvis i sig selv i løbet af natten.
 5. Er der andre end mig med Visual 2, seneste firmware, som havde problemer i nat? Ca kl 23.30 kom der lige et blink i lyset i huset, controlleren genstartede. Controlleren nåede ikke at komme op og køre inden jeg gik i seng en halv times tid senere. Controlleren kom med 7 korte blink og så pause. Her til morgen virkede det hele igen. Sådan er det ved hvert skift sommer/vinter. Så må lyset bare stå tændt i huset til næste morgen... Controlleren står til automatisk skift sommer-/vintertid, og kører med nst tidsserver, de kontrollerede jeg i går eftermiddags.
 6. Du har fået fine tips fra Lars & Lars. Jeg kan lige tilføje at jeg købte en USB til RS 232 adapter i Thansen for et lille års tid siden til en Windows 10, godt nok til noget robotgrej på mit arbejde, og den kom med det nye chipset. Så måske er de gamle adaptere ved at være pasé. Jeg tror at det er denne her, dog må du ikke hænge mig op på det. USB to serial converter - Kabler - thansen.dk
 7. Det er rigtigt ja, så skal jeg have sommerkomfort og min afbrydelse af varmen ind i ligningen. Om sommeren er der ikke denne straftarif så der kan man se kort fra dette tidsrum.
 8. Ja det var meget smart da jeg netop har en pumpe efter buffertanken til alt det i huset. Så hvis temperaturen på fremløbet er koldere end f.eks. 23 grader så skal rummene gå i ubeboet. Men pumpen skal så alligevel starte op en gang imellem for at se om der er kommet varme i bufferen. Eller det var nok bedst at sætte sensoren på fremløb fra varmepumpen lige før bufferen, så når der ikke er flow i den skal det andet stoppe. Men der er lidt faldgrupper i det. Jeg må lægge hovedet i blød.
 9. Jeg har Andel energi. De sendte en mail for 14 dage siden: Hej Bjarne Vi er midt i en særlig tid, og de danske elpriser ligger på et rekordhøjt niveau. For mange giver det bekymringer for elregningen de kommende måneder, hvor det bliver mørkere, vi er mere inde, og vi bruger mere strøm. Du er beskyttet mod prisstigninger Det er vigtigt, du føler dig tryg hos os. Og heldigvis behøver du ikke bekymre dig så meget om de høje elpriser – du har nemlig en fast pris på din elaftale, og det beskytter dig mod prisstigninger og giver dig tryghed i dit budget. Læs med her, og få en kort status på hele situationen på elmarkedet. Du kan også blive klogere på, hvordan du selv kan skrue ned for elforbruget - både til gavn for din elregning, samfundet og den aktuelle energikrise. Bedste hilsner Andel Energi
 10. Jeg er enig med dig, jeg er også bange for at gulvene hurtigt bliver kolde. Jeg har kun en lille 60 liters buffertank, men man burde have en 750-1000 liters hvis man skulle kunne klare den periode uden at fyre. Men jeg kan se hvordan det vil virke, og så bare droppe det igen hvis det er. Men lige nu kører varmepumpen ikke i den periode og der kører bare afkølet vand rundt i systemet og det køler bare gulvene. Jeg har fyret fremløbet fra varmepumpen op fra 25 til 30 grader nu og vil lige se om det er energi nok at fylde i bl.a. stuegulvet inden shutdown kl. 17.
 11. Jeg lavede den tilbage i oktober da priserne begyndte at stige, og der havde jeg ikke planer om elbil og varmepumpe, men det viste sig at være en god ide. Der er nogle energiselskaber der tilbyder månedsvis fastpris nu, og vistnok også kvartalvis, men det er dyrt og kan man time sit forbrug/gider holde øje med prisen sparer man ikke noget.
 12. Jeg har altid haft dag/natsænkning på de lette gulve, men jeg overvejer at droppe det nu. Jeg er ikke sikker på at det giver noget videre. Jeg bruger ikke sommerkomfort, jeg burde nok til aht. det ene værelse i kælderen, hvad vil problemet evt. være?
 13. Jeps. https://andelenergi.dk/sel/netpriser/ https://cerius.dk/priser-og-tariffer/prisaendringer/
 14. Transporten af el i nettet stiger fra oktober til marts fra 37,85 til 98,56 øre pr kwh.. Det er vist desværre bare en stakket frist, og ikke nødvendigvis en fordel i det øjeblik at priserne begynder at falde igen. Aftalen er fast indtil oktober 2024 og er på 1,50/2,60 kr pr kwh (u/m afgft) incl moms, transport osv.) Det er nok meget godt når jeg regner med at vi vil bruge 20MWh i år.
 15. Jeg har strikket det sammen, men der er nogle udgange på uret jeg ikke ved hvor skal køres hen. Feedback ønskes varmestyring eksempel.vis
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok