Jump to content

Bjarne Sørensen

Members
 • Posts

  2,465
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Bjarne Sørensen last won the day on March 22

Bjarne Sørensen had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sorø
 • Interests
  IHC, el, teknik generelt. Alt der er elektrisk :-)

Retained

 • Member Title
  Uhæmmet Tekniknørd :D

Recent Profile Visitors

5,186 profile views
 1. Du kan gemme din projektfil på pc, lægge et tomt projekt i, og lægge projektet tilbage igen. OBS. Alle tællere (el-målere) blivver nulstillet. Du kan også åbne din projektfil med IHC Captains tool til dokumentation og se om noget er konfigureret dobbelt.
 2. Det ligner at du har installeret Visual 1 softwaren, hvilket absolut ikke er kompatibel med Visual 2 controlleren. Jeg er ikke ved min PC nu og det kan være at jeg tager fejl, med det ser underligt ud med de "plusser" der er ud for lokaliteterne. Tryk lige på hjælp, om, og se hvilken version du har installeret.
 3. Side 99 i manualen. ihc_manual_2011.pdf (lk.dk)
 4. Hvis du vil skifte til kiprelæer må det være et must at bruge de elektroniske, de mekaniske larmer helt vildt når tryk bliver aktiveret.
 5. Hvis du kun har åbnet Visual softwaren uden at hente projektet så er der bare nogle standard rum vist. Du kan oppe på værktøjslinjen trykker på "Hent projekt fra controller". Du kan herefter gemme det på din PC så du altid kan komme tilbage. Nu kan du rette i projektet og trykke på knappen ved siden af og sende det til controlleren igen. Jeg gemmer en ny version hver gang jeg laver ændringer så jeg evt. kan gå tilbage igen hvis noget fejler eller jeg har mistet overblikket i mine redigeringer.
 6. Jeg måtte lige undersøge sagen nærmere Der var et Viewermodul til Visual 1 hvor man kunne udføre kommandoer via e-mails frem og tilbage. "IHC Control Viewer modulet giver mulighed for via internet og intranet, at styre og overvåge en IHC Visual controller, fra en PC. Modulet kan opsættes til at sende e-mails ved hændelser på IHC systemet, fx røgudvikling eller indbrud. Ligeledes kan modulet udføre en kommando ved modtagelse af en E-mail. Denne viewer kan KUN anvendes sammen med controller Visual 1 (120 B 1202)" Der er et til salg på DBA, men det er nok yderst begrænset hvad man kan finde på med det. Man skal finde softwaren til det, og så lave nogle scripts som sender og modtager e-mails. IHC, IHC Control Viewer - dba.dk - Køb og Salg af Nyt og Brugt Her er manualen til det. Det er sjovt med de gamle termer omkring netværk mv. det er så også 20 år siden. Der kunne faktisk programmeres i Scenedesign i det. LK IHC Control - til pdf
 7. De virker som følg. Men det kan jo også være fint, så kan man erstatte IHC tryk med 1-pol og kroneafbrydere.
 8. Hej Jan. Velkommen til IHC-User. I hovedmenuen trykker du "1" for at komme i servicemenuen. Her kan du tvangskøre udgange. Se side 78 i manualen. IHC Manual 1.04 (lk.dk)
 9. Jeg ville personligt ikke smide penge efter mere af Schneider / LK's intelligente systemer mere. Det går bare ikke at de lukker ned for 60.000 kunder alene i DK. Jeg ville kigge i retning af noget der er åbent og kan bruges uanset om producenten går konkurs eller deres server lukkes ned. Måske vælge en gammeldags installation og så forberede til at der kan monteres noget intelligent udstyr i dåserne. Så Europadåser alle steder er et must.
 10. Hej Bill. Velkommen til IHC-user. Jeps. Det andet burde ikke være afhængigt af IHC. Hvis det er Visual 3 controllere du har (har en grå ramme omkring USB stikket på fronten) så har LK lovet at de kan repareres fremover. Er det Term IHC, Visual 1 eller Visual 2, ja så kan de ikke repareres. Man kan måske købe en brugt til overpris. Ellers kan hele systemet erstattes af kip relæer Kiprelæ DC | 20.21.9.024.4000 | Greenline.dk eller lysdæmpere Eltako lysdæmper 400W UNI (Også LED) / 8-230V (5467502625) billigt! ‒ WATTOO.DK Det er så ikke intelligent mere. Ellers skal du kigge i tråden her på siden om at "IHC udgår" Men der er jo ingen panik lige nu hvor det virker. Man kan så argumentere for at det er smart at skifte i tide og have kontrol over udskiftningen, i stadet for at det bryder ned juleaftens morgen. Men IHC controllere (Term IHC, Visual 1 eller Visual 2)er noget af det mest stabile der findes.
 11. Nej til begge spørgsmål. Bitprodukterne kom først til Visual 2. IHC Remote og IHC Tablet kom også først til Visual 2. Du kunne få et Viewer modul til Visual 1 som jeg husker, men ikke noget der kunne app styres. Nok nærmere en tidlig udgave af Scenedesign. Det kan du nok finde i manualen til Visual 1. Så det er en dødsejler. Så skal du ud i noget med et 3. parts sms modem med I/O og koble dem op med IHC's I/O.
 12. Ja, det er en ret let løsning. Man kan også få kiprelæer med sluk-alt hvis man ønsker den funktion. Men en konvertering til kiprelæer og er par dæmpere kan klares for under 25.000 kr.
 13. Den er stabil ja. Men hvad bringer fremtiden? Hvis der kommer et lyn i morgen og slår ned i controlleren eller der sker noget uventet i den. Den er over 10 år gammel så man ved jo aldrig. Jeg er også mest stemt for at opgradere/udskifte i tide og have kontrol over hvor hurtigt det kan gå, i stedet for at hele huset lukker ned en uge hvor jeg er på arbejde i udlandet og familien sidder tilbage i et hus uden lys, varme, TV, internet osv. Så lige nu er jeg ved at forberede fremtiden og sondere markedet.
 14. Hej @Klaus Larsen Er der mulighed for at anvende dine IHC temperaturfølere f.eks. LINK til Logic Group eller Shelly? Jeg har gulvfølere der ikke er til at skifte (den gamle model med 3 ledere og de nye med 2 ledere), men vi bliver nok nødt til at skifte væk fra IHC på sigt. Andre der ved hvad der er af muligheder? Ud over en PLC da det vil fylde ret meget i en tavle med 20 I/O.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok