Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Jeg tvivler på at du finder 1 produkt som kan alt det man kan med LK iHC. Men prøv at kigge i denne tråd https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-hvad-er-alternativerne-til-lk-ihc/ Der har jeg samlet en oversigt over forskellige alternativer til LK IHC. Under Z-wave er der også et link til et firma, som lever af at lave Z-wave løsninger. Hvis man ellers kan leve med at alt vil være wireless og aksepter designet på deres tryk m.m. så er det nok det som kommer nærmest LK IHC idag.
 3. Last week
 4. For 2 år siden solgte vi vores hus med IHC og jeg ville prøve at se en ny vej. Jeg gik med SG Smart, da det kunne kommunikere direkte med Google Home og jeg så tænkte det kunne sættes nemt op. Problemet her er, at jeg ikke kan koble de forskellige tryk op til at styre andre komponenter. Med IHC, Openhab og/iHC captain kunne jeg netop det. Det fungerer også af helvede til med PIR. Nu ved jeg ikke om jeg skal kigge efter Zigbee, Wiser, Shelly eller en helt tredje. Er bange for at smide penge efter noget jeg igen fortryder. Jeg oplever desværre bare, at jeg selv igen skal til at ligge en masse arbejde i at få det til at virke, selvom det hele burde være meget nemmere i dag. Jeg har bland andet, Velux, Aigostar, SG, ismartgate, Wiz, Uponor Smatrix og det er svært at finde en software baseret løsning, som har alle mine produkter understøttet. Har i et forslag til hvad jeg skal kigge efter.
 5. Hmm jeg skal lige finde manualen...
 6. Tror sgu det virker - når har det kørt siden i går formiddags, med stor succes. skal lige finde de rigtige lux værdier - men ellers tror jeg det er super fint. tusind tak for hjælpen
 7. Prøv at kikke på vedhæftede. Den er lavet så den kan aktiveres af disse 4/5 ting - i prioriteret rækkefølge: Manuel tryk har altid prioritet over de andre tilstande Regnsensor> On kører taget op/ud (hvis det er nede/inde) Skumring > On kører taget op/ud og modsat ved Off hvor det så kører ned/ind Lux over op/ud grænsen kører taget op/ud (Lux er kun aktiv ved Skumring=Off) Lux under ned/ind grænsen kører taget ned/ind (Lux er kun aktiv ved Skumring =Off) Det er ikke 100% sikkert og prioriteret for alle kombinations muligheder men jeg har gjort mit bedste. Så regn skulle gerne have prioritet og så længe den er ON er der ikke nogen af de andre automatik der kan få den ind/ned igen. Kun den manuelle "override". Markise tag styring.vis
 8. Ja okay, det kan jeg godt se hvis du vil have muligheder for forskellige hastigheder.
 9. Skumringsrelæet skal selvfølgelig have højere prioritet en lux - så "taget" altid er kørt ud om natten kan du hjælpe mig med at lave en FB ?? Så må der være noget jeg kan gengælde hjælpen med den anden vej
 10. Det burde være ret nemt at lave, men det er lidt selvmodsigende med din lux og skumringssensor prioritering. For hvis du vil have den ude om natten så er lux vel også under 200, og der er det du vil have den til at køre ind.
 11. Nogen af jer kloge hoveder der kan hjælpe med en FB der kan styre min markise (mobilt tag) styret af Somfy motor / gateway - dvs blot en plus for ind eller ud kørsel Det jeg har brug for er : manuelt ind/ud Regnsensor, udkørsel - 1.prioritet (udkørsel = havemøbler/terrasse i tørvejr) Luxføler i bagvedliggende alrum - tag skal kører ud når lux niveau er f.eks over 500lux og ind når f.eks under 200lux Skumringsrelæ - tag kører ud når det bliver mørkt, og bliver ude indtil minimum det bliver lyst igen Der er ingen vindføler - markisen (taget) er lavet til at være ude i al slags vejr og vind
 12. Ja, men det er ikke helt klart for mig hvornår der laves backup til SD kortet. Sidst var jeg nødt til at smide reset firmware på og på et eller andet tidspunkt overskrev controlleren det der lå på SD kortet. Der er liv i skidtet igen. Jeg ved ikke helt hvad jeg gjorde. Jeg kunne ikke få kontakt med controlleren over USB hverken med visual, din java starter eller med firmware updateren. Jeg resatte controlleren flere gange. Ingen kontakt. Holdt pause. Ingen kontakt. Resatte controlleren. Pludseligt virkede det. Da jeg kom på kørte jeg gendan og det ser ud til at alt virker igen nu.
 13. På en v3 controller kan wireless link da netop backup på sd kort
 14. Her til morgen havde vi en strømafbrydelse i nabolaget. Spændingen på en af faserne faldt til ca. 180V i en halv time og så forsvandt den helt. Desværre var den netop den fase som IHC controlleren kører på. Nu står den så og blinker normalt. Desværre kan jeg ikke komme i kontakt med den men der er da håb om at det kommer til at virke. Desværre betyder det sikkert at jeg skal rundt og genlinke alle wireless komponenter. Hvor er det bare elendigt. Det samme skete i Januar hvor vi også havde problemer med netop den fase. Hvorfor laver man et produkt der er så følsomt overfor strømafbrydelse?
 15. Earlier
 16. Hej Lars Tak for svar. Jeg har nu bestilt en elektriker til at komme og kigge på det i næste uge, og få monteret en ny strømforsyning, som er på 72W. Det er den på 15W jeg kører med pt.
 17. Hej Forum Projeket løst efter enestående hjælp og support fra #Martin Abildgaard. lidt observationer fra projektet. nr. 1 Korrekt forbindelse kræver kabel med DB9 Hun-stik til Controlleren, og enten Han/Hun til Computer afhængig af hvilken adapter der anvendes. nr. 2 Korrekt forbindelse opnås bedst ved at sætte kabel i Controlleren og DB9 adapter før start af IHC Firmware opgradering eller IHC Visual. nr. 3 På den gamle Firmware var det nødvendigt at slukke/tænde for controller et par gang før der var forbindelse., på den ny (0.1.5.0) opnås forbindelse uden genstart. nr. 4 Efter firmware opgradering blinkede controlleren 'normal drift' men alle tryk var 'døde'. Intet program kørende i Controller. Flere genstarter senere, og et skift af Switch-mode knappen på forsiden fra A til B, lykkedes det at få forbindelse. Efter at have kompileret programmet og sendt det til controller igen kørte Controlleren i normal drift med alle tryk aktive. Efterfølgende har jeg foretaget flere rettelser og forbindelse såvel som software fungerer upåklageligt. Bh. Claus
 18. Det er muligt at opgrader en HW 6.1 controller til firmware 2.8.4 hvis du bruger en af de ældre firmware loader, som du kan finde i download sektionen på dette site. Hvis du ikke ønsker dette, bør du nedgrader til 2.7.199. Den er mere stabil end 2.7.220. 2.8.4 er også mere stabil end 2.7.220. Du skal aldrig bruger bruger ID og password når du er på controlleren via USB. Hverken i Visual, serviceview eller adminview. Hvis du får en login fejl når du er forbundet via USB, skyldes problemet ganske ofte manglende understøttelse af de gamle krypterings protokoller som LK IHC 6.x benytter. Dette problem omgåes via Mikkel's IHC starter. Visual bruger ikke Java, så den kræver ikke IHC starter.
 19. mit program IHC starter er ikke til at redigere i IHC programmeringen. Det er en genvej til at køre de indbyggede Java programmer på IHC controller uden at du skal installere hele den gamle Java pakke. Hvis du vil ændre i dit IHC program skal du bruge IHC/Lk visual. Det kan du hente fra lk.dk hjemmeside, kræver et login. Tænker når du skriver du har opdateret firmware må du næsten have hentet det allerede.
 20. Jeg har downloadet programmet "IHCstarter"2.9.4 64bit, og har dermed hentet det eksisterende projekt ned fra controleren, og rette i den. Efter redigering får jeg ikke mulighed for at uploade filen til controleren igen - de to ikoner til up og download er greyed out , og den skriver nederst at der ikke er forbindelse til controleren. Jeg prøvede at oprette mig selv som administrator med ved at downloade "administrator.jnpl" og køre den . Her kan jeg godt logge på via USB, uden adgangskode, og oprette mig som ny bruger "admin_2" som administrator. Hvis jeg forsøger at logge på under administrator ikonet til venstre i menuen som kommer frem når man har trykket "hent" i IHCstarter programmet, kan jeg ikke logge på Jeg kan dog sjovt nok godt downloade den eksisterende projekt fil som jeg skrev i starten. Er der en der har et bud på hvad årsagen kan være ? På forhånd Tak .. har nu opdateret firmware softwaren til 2.7.220 , og opdateret USB driveren. Men heller ikke dette giver adgang.
 21. Jeg gætter på at du mener RS-485. Der ligger et link til den bland de andre protokol links i bunden af oversigten over LK IHC alternativer. Men såvidt jeg ved er den ikke meget anderledes end kommunikationen med I/O modulerne. Det mest komplekse er der kun sendes 1 bit for hvergang input modulerne sender status på de enkelte indgange. Man skal derfor opsamle status på en input indgang 14-20 gange før man har værdien på temp. sensoren. Det vil derfor nok være smarter at forbinde temp. sensorne direkte til PIO'en istedet for via et input modul. Temp. sensoren sender jo ikke andet end en simple bit strøm, præcis som input modulerne.
 22. Nu har jeg ikke selv prøvet at skrive koden men du har to registre X og Y - man kunne fx. gemme den foregående værdi i det ene af dem. Og så er der en JMP instruktioner der bl.a. kan hoppe på X!=Y. På den måde kan man raise et interrupt hver gang værdien ændrer sig. Det vil blive ganske få interrupts i sekundet og på den måde vil CPU'en have god tid til netværk eller andre ting som fx. hvis man putter et lille I2C display på til at vise status.
 23. Ja helt enig. Picoen har 2 PIO kanaler, hver med 4 state machines. Output kan synkroniseres og output shift registret er på 32 bit og der bruges 9 bit (8 data + paritet) til hver output kanal, dvs. hver state machine kan i princippet styre 3 output. Det hele lettes yderlige af at ændringer i output er (relativt) sjældne - ihverfald i min installation - og derfor kan data "genbruges" og det kræver så hverken FIFO eller DMA for at levere data til output. PIOen kan selv køre det hele. Og ja input bliver lidt mere kompliceret dels fordi det er asynkront og data skal fjernes eftersom PIOen ikke kan sortere i input og levere ændringer (eller rettere jeg kan ikke finde ud af det :-)). Dvs. alle input data skal omkring CPUen for check af ændringer, anyway det er nok nemmere end noget via IRQ. Jeg har ingen kommerciel interesse i det her - det er mest hobby og måske for at lave en backup mikro IHC controller til styring af mit eget IHC anlæg, hvis controllere dør. Omvendt skal jeg gerne frigive diagrammer SW osv. hvis nogen vil bygge videre på det - men først når jeg er lidt længere...
 24. Det her du helt ret i. Der skulle have stået "uden wireless". I øvrigt er det ikke klart hvorvidt RS-432 kommunikationen med de nye LED dimmere kan "hackes". Hvis LK har valgt at kryptere kommunikationen så bliver det svært. Jeg har et par ledninger hængende i min installation sådan at jeg kunne koble min egen RS-432 adapter på og se på det. Desværre kom jeg aldrig så langt. Men er kommunikationen ikke krypteret så er der muligheder. Principielt ville man sikkert også kunne hive evt. krypteringsnøgler ud af en IHC kontroller. Det lyder som om Mikkel har kigget på firmwaren i controllere. Noget helt andet er Michael sikkert også vil have behov for at dekode kommunikation fra IHC temperatur sensorer o.lign. Men som jeg husker det så er den protokol beskrevet flere steder her på sitet. Det burde ikke være svært for "Pico'en" til at gøre det.
 25. Jeg gætter på at det skulle have stået noget i retning af "LK IHC installation UDEN wireless". Udover det vil løsninge heller ikke virke hos os som har LED dimmer. Men alt andet lige en løsning som nogle sikkert godt kunne bruge til at binde dele af deres installation sammen med andre produkter som kan erstatte LED dimmer og wireless delen.
 26. Fantastisk. Der er 8 PIO kanaler. Som jeg husker det burde det være muligt at drive 8 IHC Output moduler med en PIO kanal. Basalt set burde man kunne signalere til alle 8 moduler på samme tid og således blot bruge en kanal. Input signalerne er ikke synkroniseret så de skal hver have deres egen PIO kanal. I praksis betyder det at en enkelt Pico kan håndtere 7 Input moduler og 8 output moduler på samme tid. I Pico SDK'et er der en MQTT client der kan connected til en MQTT broker. På den måde vil det være muligt at publisere ændringer af inputs og tage imod kommandoer om at sætte outputs. Nodered, Home Assitant eller OpenHAB kan så bruges til at orkestrere det hele. Put det i en kasse og lav en lille vejledning og så har du et produkt du kan sælge til alle dem der har en IHC wireless installation.
 27. Strømforsyningen behøver ikke være en LK IHC strømforsyning. Enhver 24V DC strømforsyning som kan levere 72W kan bruges, men check dog om du skulle have den lille 15W. Hvis det er tilfældet skal du bare have en ny strømforsyning som er kraftigere. At bypasse LK IHC på lampeudtag og stikkontakter er ikke nogen større opgave. Den største opgave er at finde de rigtige udgange i programmet. Herefter skal ledningen bare afmonteres og forbindes til den rigtige faste fase i tavlen. Til sidst sletter man den del af programmet, som høre til de afmonterede udgange. Hvis du har den lille strømforsyning, kan denne øvelse være nok til at strømforbruget falder så meget at du kan leve med den lille strømforsyning. Værd dog opmærksom på at mange LK IHC installationer har funktioner hvor varme styring, alarm m.m. spiller sammen med lys styring m.m. Hos mig har jeg 1 knap jeg skal trykke på når jeg rejser væk i længere tid. Når jeg trykker på den knap, skrues der ned for varmen, alarmen slåes til og alt lys m.m. slukkes. Ca. 1 døgn før jeg kommer hjem, skures der automatisk op for varmen igen. Tilsvarende tænder alt lys hvis brand alarmen går og blinker hvia indbruds alarmen går. Hvis du har disse funktioner i din installation, vil de ikke længere virke når du skifter til IKEA trådløs.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok