Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Jeg mistænker mere at en af dimmerne har et problem og forstyr kommunikationen med de andre. For at finde den dimmer kan du prøve med halverings tekniken. Først prøver du med halvdelen af dine dimmer tilsluttet. Hvis fejlen fortsat er der halver du igen o.s.v. Hvis fejlen forsvinder prøver du at tilslutte halvdelen af de dimmer som ikke var tilsluttet før o.s.v. Det kan også være at der er flere dimmer som har problemer samtidig og så kan det være nødvendig at gentage processen et par gange. Og lige en anden ting som jeg spildte en del tid på da jeg tilsluttede min første LED dimmer. De kræver 230V for at kunne kommuniker med controlleren. Hvis din 230V forsyning er ustabil eller slukket mens du tester vil det også give problemer.
 3. Som jeg forklarede ovenfor så var situationen at tryk/controlleren mod dimmere begyndte at virke 15-30 minutter efter genstart, dog sløvt og nogle gange skulle der trykkes flere gange på et tryk før lyset tænder. I går morges virkede tryk til LED-dimmere pludselig ikke mere (dagen før virkede det) uden at der er rørt eller ændret på installationen. Tryk til 230V relæ virker fortsat fint. Et tomt projekt efterfulgt af projektet sendt controlleren fik ikke tryk til dimmere til at virke. Jeg har herefter i nævnte rækkefølge forsøt følgende: 1) Firmware opdatering af dimmere. Dette kunne ikke lade sig gøre - der er ikke ordentlig kontakt til dimmere - se fotos. 2) Kontrol og gennemgang af ledning til dimmere (rød/Lilla, parallelkoblet som perler på en snor). Justeret lidt, men ingen fejl fundet. 3) Kontrol og genemgang af afsluttende modstan. Ingen fejl fundet. 4) Nyt tomt projekt tomt efterfulgt af projektet sendt controlleren. Situationen blev ikke bedre - Tryk/Controller virker stadig ikke mod dimmere. Tryk til 230V relæ virker fortsat fint. 5) Egen 15W strømforsyning monteret til dimmere. Gav måske en lille ændring idet jeg nu havde kontakt til og kunne firmware 2 dimmere. Resten af dimmerne stadig uden for rækkevidde. Det kan være et tilfælde at 2 dimmere kunne firmwareopdateres. Situationen blev faktisk ikke bedre - Tryk/Controller virker stadig ikke mod dimmere. Dimmere kan ikke styres fra Serviceview eller fra app på telefonen. Dimmere kan fint styres via tryk direkte på modulet. Wireless tryk til controller/230V relæ virker fortsat fint. Jeg tænker at controller er dårlig eller at der er et støjproblem. Jeg tænker først at udskifte ledning fra controller til dimmere til modstand med skærmet kabel, men måske er det ikke problemet. Det hele har jo virket i ca. 2 år?
 4. Der har jeg vrøvlet lidt, 0V DC skal ikke jordes. Men det gør man på maskiner og maskinanlæg med den ene AC pol. Den trafo er fin.
 5. Yesterday
 6. Takker. Var bare nervøs for om jeg pludselig ville få AC strøm ind i en DC kreds, hvis jeg forbandt den ene klemme på 24VAC strømforsyning med 0V på IHC 24VDC strømforsyningen. Jeg er dog ikke sikker på at 0V på IHC strømforsyning er grounded, men det kunne jeg selvfølgelig gøre. Det er denne fætter https://www.proshop.dk/Komponenter-til-tavler-og-kasser/Schneider-Electric-Ringetransformer-tr-25va-23012-24vac-bredde-54mm/2953570 jeg har liggende og planlægger at bruge.
 7. Ja det er det du skal gøre. AC har ingen potentiale på en sikkerhedstrafo, strømkredsen er svævende. Så du tager bare den ene pol og grounder den. Det samme gør man i maskinstyrestrømskredse (i maskiner og maskinanlæg 204-1 kan du læse om det) af sikkerhedsmæssige grunde. Så du skal bare bruge den 24V styrestrømstrafo du foretrækker, det skal bare være en SELV, ikke en autotrafo.
 8. Jeg har lige åbnet den fil du vedhæftede, den ligner ikke de "normale" XML filer til Visual 2, så den går desværre ikke. Du må finde en anden løsning, og som jeg skrev i første indlæg, bør du overveje en opgradering. Foruden nye muligheder, vil en opgradering også betyde at det er dig der bestemmer hvornår den gamle Visual 1 controller skal på pension, og ikke controlleren der midt i sommerferien afgår ved døden.
 9. Visual 1 og Visual 2 er ikke kompatible, så du kan ikke læse Visual 1 program filer med Visual 2 og omvendt. Visual 2 og 3 er kompatible. Der kan dog være problemer med at indlæse Visual 3 programmer i Visual 2 hvis du har brugt elementer som ikke findes i Visual 2. Den anden vej er der ingen problemer.
 10. En anden metode kunne være at lade lampen være styret af tilbagemeldingen fra din dimmer, men det kræver at din dimmer er enten wireless eller Visual 3 LED dimmer. Ulempen ved denne metode er at du vil få en forsinkelse på lampen på 1-2 sek. da tilbagemeldingen er forsinket i forhold til den aktuelle lysstyrke.
 11. Så langt er jeg også selv kommet, men problemet er at jeg har ikke kunnet finde en 24VAC DIN skinne strømforsyning med en 0V klemme. De kommer alle med 2 klemmer hvor der er 24V mellem, men ingen af klemmerne er mærket 0V, + eller -. Så derfor er spørgsmålet om jeg bare skal forbinde den ene 24VAC klemme til 0V på min 24VDC strømforsyning, eller om der er en anden metode jeg skal bruge, for at lave fælles 0V for de 2 strømforsyninger?
 12. Hej Mikkel. Hvor er det muligt at dowloade Beta'en, jeg kunne godt tænke mig at prøve den hvis muligt. :-)
 13. Visual starter godt nok, men jeg kan ikke finde den nye fil under funktionsblokke. Kunne det være at Visual 1 godt kan acceptere .ifb filer, men ikke når den underliggende kode er i xml?
 14. Ingen indstillinger, bare ind med den virtuelle ifb fil og genstart Viaual - virker det ikke, ja så sletter du bare filen igen, genstarter og så er vi blevet lidt klogere.
 15. Der var et gennembrud. Jeg ser i mappen userLibs (se vedhæftet prt. scr.) at der er IFB filer. Dette giver mig da noget håb. Der er bl.a. en fil med navnet tidsstyring, men jeg kan læse mig frem til at dennes funktion går på et manuelt skift mellem vinter og sommertid via mode knappen på controlleren. Jeg har også vedhæftet denne fil her. Er det denne måde som man generelt håndterer .ifb filer på - altså at sætte dem i denne mappe? Det lyder næsten for godt til at være sandt. Jeg kan næsten forestille mig at man skulle ændrer i nogle ting/indstillinger først. Tidsstyring.ifb
 16. Last week
 17. Du laver bare en blok med 2 indgang, et for dit tryk og et for Ur, og 4 scenarie udgange, et for tiden 06 til 23 (ur = On), et for 23-06 (ur = Off), et for manuelt tændt på trykket samt et for sluk. Under indstillinger indsætter du et tid for hvor længe lyset skal være tændt. Logikken har du jo stort set styr på. Når du er færdig forbinder du dine lamper så 1. scenariet tænder begge, 2. scenariet tænder den dæmpede på 20%, og lampen på OFF, 3 scenariet tænder det hele og det 4. scenarie slukker begge. God fornøjelse.
 18. Jeg skal til at lave en automatisering, som jeg simpelthen ikke kan gennemskue. Udfordring er at jeg har spots i loftet og en lampe tilsluttet til et lampested i samme rum. Spots er koblet direkte på PIR med lysdæmper. Lampe kan ikke dæmpes, derfor vil lampen blive koblet til fast fase med et puck relæ til at styre tænd/sluk. Ønsket er følgende: -------------------- I tidsrummet 06.00-23.00: Bevægelse opdaget = Spots tændes på 100% + lampe (puck) tændes i 5min. Efterfølgende slukkes begge dele. (den del kan jeg kan finde ud af). -------------------- I tidsrummet 23.00-06.00: Bevægelse opdaget = Spots tændes på 20% i 5min og lampe (puck) forbliver slukket. (den del kan jeg også godt kan finde ud af). MEN, hvis man trykker på PIR lysdæmperens knap, så vil jeg gerne have spots til at skrue op til 100% SAMTIDIGT med at lampen (puck) tænder i 5min og efterfølgende slukkes begge dele. -------------------- Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg få lampen (pucken) til at tænde når lysstyrken på spotsne ændres til 100%. Nogen som kan hjælpe med en automatisering?
 19. Måske, men det er mest sandsynligt at du ikke kan. Visual 2, som det virtuelle skumringsrelæ er lavet til, bruger XML kode, (din .ifb fil) det KUNNE Visual 1 også gøre, men jeg ved det ikke. Prøv at åbne Visual mappen på din computer, hvis du har en undermappe med funktionsblokke så prøv at lægge .ifb filen derind og genstart Visual. Hvis Visual ikke vil starte, eller du ikke kan vælge den, så kan man ikke og du kan roligt slette den igen.
 20. Hej Lars og Henning, Siden jeres svar har jeg brugt tid på at kigge på dette, men jeg er ikke kommet særligt langt i min efterforskning. Forstår jeg det korrekt at det virtuelle skumringsrelæ kun er tilegnet visual controller 2? Jeg kan nemlig se at det virtuelle skumringsrelæ kommer med en .vis wller .ifb extension og jeg ved ikke om disse kan læses af visual controller 1.
 21. Enig Mikkel ;-) Men: pludseligt virker Captain/HUE igen ud på mine tryk :-) Jeg er ikke klog nok til at greje hvorfor ? ;-)
 22. Hej Lars. I følge diagrammet på side 4 så er 0V fælles som du også er inde på. AI131886467724en-010301.pdf (danfoss.com)
 23. Jeg er løbet ind i et lille problem med en ABNM A5 0-10V DC akturator. Den jeg har liggenden skal have 24V AC og har fælles 0V mellem 24V AC og 0-10V DC. Den 24V AC transformator jeg har liggende har ikke nogen 0V klemme, men bare 2 klemmer hvor der er 24V AC mellem dem. Vil den rigtige løsning være at forbinde den ene 24V klemme på min 24V AC transformator til 0V på min 24V DC strømforsyning og den anden klemme til 24V AC på min ABNM A5 akturator, eller vil dette give problemer med 24V DC kredsen, som også forsyner min IHC installation?
 24. Lars1

  javastarter

  Jeg har flyttet dit spørgsmål til et fora hvor andre kan svare. LK's Java starter kan fortsat hentes på lk.dk, men det kræver et login. Alle kan dog oprette sig som bruger. Du finder den under software download. Men jeg er enig med Bjarne og Mikkel. Brug Mikkel's. Den er mere stabil end LK's.
 25. Hej Peter. Brug Mikkels, det andet duer ikke. IHCStarter (jemi.dk)
 26. PeterAarhus

  javastarter

  Hej er der nogen af jer der har filen javastarter, som jeg må få, den kan ikke mere hentes på lk. på forhånd tak Peter
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok