Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Prøv at kigge i download sektionen på dette board. Mener der ligger en kopi eller noget tilsvarende der.
 3. Er tilbage i denne tråd igen :-( Er begyndt at få de samme problemer igen. Ses disse problemer på nyeste version af controlleren ?
 4. Yesterday
 5. OK, sorry for den dobbelte tråd. Jeg villle blot være 100% sikker. Har kun én strømforsyning, så svaret er givet.
 6. Tak for svar, jeg må finde noget som kan anvendes, måske mine rækkeklemmer til IHC kan kobles sammen, det kan de jeg har til stærkstrøm... Vedr. om backup kan levere nok, så kan jeg se at LK henviser til et Excel-ark for beregning "Beregningsskema for IHC Control Alarm Backup", men jeg kan ikke finde det nogen steder. Nogen som har et link?
 7. Har ikke rodet med det, men jeg har set at LK har holdt et Webinar om emnet. https://www.se.com/dk/da/faqs/FA404885/ Ved ikke om det er noget du kan bruge til noget:-)
 8. ?? I en anden tråd har vi forklaret dig at det er ligegyldigt hvor du tager 0V fra så længe du kun har 1 strømforsyning i din IHC installation. Dette gælder selvfølgelig også status tryk, som iøvrigt har fælles 0V klemme til tryk og dioder.
 9. Så må vi se om der nogensinde kommer en ny firmware. Den nuværende er snart 2 år gammel og de har kendt fejlen i over 1 år.
 10. Jeg bruger svagstrøms klemmer i tavlen. Andre har en dåse uden for tavlen med samlemuffer. Nogle bruger LSA klemmer som sidder i en boks uden for tavlen eller i tavlen. Det er nærmest bare fantasien som sætter grænsen. Men har du regnet på om dit back-up modul kan levere strøm nok controlleren, dine I/O moduler og alle dine røgmelder og alarm PIR? En IHC strømforsyning kan levere 15 eller 72W alt efter model (72W er et krav ved brug af back-up modul), men back-up modulerne kan kun lever omkring 12W på 24V og 12W på 12V. Ved fuld last er batteriet fladt på under 40 min. ved strømafbrydelse.
 11. Jf. LK's principdiagram går der både 0V fra 24/3 og 24 out til statustryk, men jeg kan se af andre indlæg her på forumet, at der kun skal én 0V til trykket. Spørgsmålet er så, om 0V skal komme fra 24/3 eller 24 out modulet?
 12. Fik nu svar fra LK support: "Vi er godt klar over fejlmeddelelsen og den bliver rettet i forbindelse med ny firmware. "
 13. He, he, noget klogere på 0V og så langt så godt - men nu er spørgmålet så hvad jeg gør ved 11 stk. 12V fra Alarm PIR der alle skal til back-up modulet... Nogen praktisk erfaring med samling af så mange?
 14. @Rene.QvistJeg opdagede lige at LK har OPUS signal lamper og at dækslerne ligner dem som sidder på mine OPUS 73 PIR rigtig meget. Desværre fåes de kun i gul, rød og grøn, men det var måske en mulighed hvis farven ikke betyder noget. Dækslerne kan fåes som reserve dele https://www.lk.dk/produkter?iid=13141
 15. Mig bekendt findes der ingen udendørs adaptor til den PIR, men den har samme funktioner og dækning som https://www.lk.dk/produkter?iid=11320 som kan bruges udendørs via et adaptor dæksel https://www.lk.dk/produkter?iid=13057
 16. Kære alle i forum. Jeg har en bevægelsesføler som vist på billedet. Jeg vil gerne have den pænt "indpakket". Findes der en afdækning til den pågældende bevægelsesføler? Mvh Jørgen A .
 17. Det er fordi at reset/afmeldings kredsen skal forbindes til et 24V output modul, som jvf. mit tidligere indlæg, kan have en separat strømforsyning. Den anden kreds er forbundet til tilbagemeldingen på input modulet som skal have samme strømforsyning som IHC controlleren grundet fælles 0V potentiale. Hvis du kun har en 24V strømforsyning i din installation kan du godt lægge en lus mellem de 2 0V klemmer i soklen, men hvis du har ledninger nok, vil jeg anbefale at du forbinder 0V i I/O modulerne og køre 2 seperate kredse ud til røgmelderen. Det gør din installation nemmer at overskue og fejlsøge.
 18. Tak for jeres svar - jeg er helt med på fortrådning nu, men med jeres forklaringer undrer det mig dog hvorfor, at der skal tilsluttes 2 stk. 0V til soklen? Der kan vel bare laves en lus på soklen og så er resultatet det samme??? Er der noget jeg overser her...?
 19. Last week
 20. Tak for udførlig beskrivelse og super viden. Gør det unægteligt lidt nemmere fremover.
 21. Tak til alle for hurtigt svar og brugbar hjælp.
 22. Ja og nej. 24V output modulet er bygget op som du viser hvor der ligger en lus mellem 0V forsyning og 0V på udgangene. Der er ikke nogen internt lus mellem 0V på udgangene og 0V på data i output modulerne, da udgangene er galvanisk adskildte fra resten af IHC installationen, således at man kan bruge en strømforsyning med et andet 0V potentiale på udgangene. I princippet kan man godt lægge en lus mellem 0V forsyning og 0V data hvis man bruger samme strømforsyning til IHC controlleren og 24V output modulet. Det frarådes dog af hensyn til støj, da de parsnoede data ledninger så ikke længere vil være balancerede. 24V input modulet derimod har en intern lus mellem 0V data og 0V på indgangene, hvilket er årsagen til at der ikke er en seperat 0V forsyning til input modulerne.
 23. Perfekt. Gælder det også for 0V på begge sider af et modul, f.eks. Input 24/3 eller Output 24?
 24. Ja det er ligegyldig om du tilslutter 0V fra dine enheder før eller efter backup modulet. Som Henning skriver er 0V bare luset igennem backup modulet, så det har samme potentiale på begge sidder. Vær dog opmærksom på at de input moduler, hvor din læksensor, røgsensor, alarm PIR m.m. er tilsluttet også skal forsynes fra backup modulet, ellers vil de ikke virke ved strømafbrydelse.
 25. Yes, men jo kun på "siden" af anlægget der kører via back-up. Er det ligegyldigt om 0V fra læk, alarm osv. tilsluttes på ind eller ud siden af f.eks et Output 24 modul der også er tilsluttet back-up'en - for så har jeg jo pludselig lidt flere steder at gøre godt med...
 26. Da alle 0v er samlet for at sikre det samme potentiale, kan du bruge en hvilken som helst 0v i anlægget. Hvilket typisk vil være een af 0v klemmerne på det in/output modul de øvrige ledninger skal monteres på. Du skal derimod være opmærksom på at din 12/24v kommer fra backup modulet.
 27. Hej, håber nogen kan hjælpe med lidt praktik; Har: 4 x læksensor 11 x Alarm PIR 4 x røgmelder 2 x Output 24 - som alle skal have deres 0V til Alarm Backup. Hvordan samles det bedst? Jeg kan jo ikke køre alle 0V til samme terminal i Back-up modulet???
 28. Jeg tror ikke der er så meget andet at gøre ved problemet end at anskaffe en eftervarmeflade. Problemet er det samme for alle ventilations anlæg og skyldes ikke manglende isolering, men at udeluften er køligere om vinteren og dermed falder indblæsnings temperaturen også. Jo kolder indsugnings luften er, jo kolder vil indblæsnings luften blive. Om sommeren med en rum temperatur på f.eks. 23 grader og en ude temperatur på f.eks. 20 grader kan du nemt have en indblæsnings temperatur på 21 grader. Om vinteren med en rum temperatur på f.eks. 21 grader og en ude temperatur på f.eks. 10 grader vil din indblæsnings temperatur ikke komme meget over 18 grader. Dette alene p.gr.af tabet i modstrømsveksleren. 18 grader kan føles meget koldt. Specielt hvis det blæses ind med høj fart og man står lige under indblæsningen.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok