Jump to content
IHC-User.dk

Astronaut

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Astronaut last won the day on September 11 2019

Astronaut had the most liked content!

About Astronaut

 • Rank
  Mini Nørd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ville et industrial SD kort ikke være bedre? De er beregnet til at fungere under mere krævende forhold. Som jeg forstår det, så skrives der meget lidt på SD kortet.
 2. Jeg har IKEAs rullegardiner. Det virker fint ... dog ikke med IHC Captain (endnu).
 3. Hvis du regner på det, så ender du ret hurtigt med noget der er meget dyrere end at udskifte controlleren. Med hensyn til kontakterne, hvis de er styret af controlleren så er det bare at ændre softwaren. Det kan du selv finde ud af hvis du vil bruge nogle timer på det. Det er meget nemt men start med en enkelt. Jeg gad godt se den udregning der viste at det kan give overskud. Controlleren er værdiløs - ingen gider købe en V1 controller. Input moduler koster omkring 500 kr. fra ny og outputs ca. 800 kr. Hvis det er en V1 installation, så er komponenterne ca. 15 år gamle. Hvem vil betale mange penge for 15 år gamle komponenter? ... timelønnen for en elektrikker er ikke lav.
 4. Jeg har en 7.1 controller og ca. 40 wireless komponenter. Da jeg fik forbundet linket skidtet sammen var der 2 stikkontakter og 2 kombilysdæmpere som opførte sig underligt. Når man forsøgte at styre dem så var der ca. 10 sekunders forsinkelse på udgangen på dem. Når man slukkede for lyset på kombilysdæmperen skete der først noget efter 10 sek. Når man rampede op gik der 10 sekunder. Etc. RSSI var fin på alle komponenter - en af lysdæmperne sad 1.5 meter fra antennen uden noget der blokerede signalet imellem dem. Løsningen blev at gennemføre parringen mellem controlleren og komponenterne endnu en gang. Derefter var alt fint. Ingen andre ændringer. Jeg valgte dog ikke at gen-linke en af stikkontakterne - dels for at blive klogere på problemet, dels fordi den stikkontakt ikke giver problemer i praksis og dels fordi den er svær at komme til. Af samme grund har jeg stadigvæk problemet med netop den stikkontakt. Der er 4 stikkontakter i det rum, og når man tænder for alle sammen på samme tid så kan man høre at de første 3 tænder stort set samtidigt. Den sidste kommer altid ca. 10 sekunder efter.
 5. Sensoren skal også blinke grønt når den opfanger bevægelse de 15 minutter efter strømmen er tilsluttet. Og så skal du måle 24V på bevægelsesudgangen. Dit 24V input modul trækker indgangen høj gennem en modstand. Når sensoren opfanger bevægelse trækker den bevægelsesudgangen ned til 0V. Hvis du ikke måler 24V på bevægelsesudgangen når sensoren ikke er tilsluttet så er der ikke forbindelse. Hvis sensoren blinker grønt fra tid til anden efter der er gået 15 min. så har du en løs forbindelse på enten 0V eller 24V.
 6. Desværre er ø80 dæmperne ikke særligt pæne i gamle stuklofter ...
 7. Astronaut

  IHCs fremtid?

  Jeg opfatter også at LK har tabt interessen for IHC og nu blot malker løsningen. De har også taget nogle dårlige valg: Til fortrådet IHC har de valgt en løsninger der kræver fantastisk mange kabler (jeg ved der er andre der mener anderledes; LK's valg af RS485 bussen til at styre de nye dimmere viser at de også tænker i Bus-lignende arkitekturer). Til wireless IHC valgte de wavenis protocollen der aldrig blev nogen succes. Men der sker meget i disse år - både på fortrådet og wireless siden. Hvis du vælger en anden teknologi nu, så er der en pæn sandsynlighed for at du vælger den forkerte. Hvis du køber en IHC Visual 3 controller nu så har du en installation der er nogenlunde konkurrencedygtig de næste 5-6 år (med diverse tilbygninger). I forhold til hvad et komplet skifte vil koste, så er det ingenting. Og hvis du køber noget nu og holder på den gale hest, så bliver det meget dyrt.
 8. Har du fundet nogen 230V LED der passer i en E27?
 9. Næh, men det bekymrer mig hvis den er nødvendig ... hvad er det så LK har lavet? Det er ikke rocket science at få en RS485 forbindelse til at køre. Men hvis det blot er for at gå med livrem og seler så er det fint nok ... og måske for at sælge noget kabel? Eller kan man blot bruge standard twisted pair - jeg har ikke kunne finde noget om det?
 10. Jeg har sat 8 op og jeg ærgrer mig over dem. Jeg har endnu ikke fundet en kombination af LED+modstand der bare virker altid.
 11. Jeg synes i øvrigt det er mystisk at LK kræver skærm på kablet. RS-485 bruger et balanceret (differentielt) signal. Hastigheden er som jeg forstår det ganske lav ... 19200 baud. Hvis man bruger et twisted pair kabel, så virker det overkill at der skal skærm på. Telefonselskaber har sendt analoge signaler gennem uskærmede telefonkabler i mere end 100 år. Cat5e ethernet kabler kan også være uskærmede.
 12. Ja ... givet at LK investerer ganske lidt i IHC, så er det svært at forestille sig at de ville vælge at implementere modbus for det er en noget større opgave end at hive en protocol de allerede har i skuffen op. Jeg glæder mig til nogen sætter en analysator på. Jeg tænker at det taler for at de enten har udvidet den RS485 protocol de bruger til at snakke med SMS modemet eller også har valgt at tage den wavenis protocol som bruges til wireless og pakke den ind i en wrapper og sende den hen over RS485. På den måde kan softwaren til DIN dimmeren ligne den til Ø80 wireless ret meget. De vil så også have den fordel at andre ikke kan lave konkurrerende dimmere fordi wavenis protocollen er krypteret (indtil nogen finder ud af at udlæse firmwaren fra en dimmer).
 13. Er det konfirmeret at dimmeren bruger modbus?
 14. Det ser ud som om linkningen af lysdæmperen følger samme metodik som wireless komponenter. Måske kører de wavenis protocollen over RS485. Hvis de gør det, så er kommunikationen helt eller delvist krypteret og så hjælper det ikke at lytte med. Så er man nødt til at hive firmwaren ud af en Visual 7 controller eller en af de nye lysdæmpere for at få fat i krypteringsnøglerne.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.