Jump to content
IHC-User.dk

Astronaut

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Astronaut last won the day on September 8

Astronaut had the most liked content!

About Astronaut

 • Rank
  Mini Nørd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I suspect the truth is that they haven't sold much IHC on other markets than the danish and thus have withdrawn the product line from other countries. In any case, perhaps you are in a similar situation to the rest of us. Schneider has confirmed that the wireless platform is dead. There will not be any new products on that platform (which makes sense because it was built on wavenis and wavenis never got any traction). They have not been clear on the wired plans, but the whole wired architecture runs against what is happening everywhere else in the market. So perhaps you will not be missing out on much in the future. What would be fantastic would be a controller that would also work with other standards, but I suspect that will not happen due to the amount of work required and again the wavenis platform is dead. A workable solution would be a downgraded controller with no programming capability but with the ability to expose all connected units on a standard bus (e.g. KNX) and then the programming would be on a standardized controller (e.g. a KNX controller). That way Schneider would need minimal work now and in the future (e.g. the whole Java update circus would be a thing of the past) and would be able to keep its proprietary IHC business alive for a very long time. Alas, I am not crying. The ability to connect to the controller from IHC Captain, Home Assistant, etc. is good enough for me. As long as Schneider delivers a controller that will work for the next 20 years then I am happy.
 2. Har du mulighed for at dele din configuation med os, evt. med kommentarer om hvorfor du har gjort som du har? Jeg har en kørende HA installation mod min IHC controller. Det er blot en quick and dirty løsning. Planen er at starte forfra - evt. hvor jeg udskifter min Raspberry Pi 3 med en Intel Celeron boks jeg har liggende. Jeg er lidt i tvivl om hvor meget man kan bruge auto configurationen til, hvad god navngivningsstrategi er, etc.
 3. I suggest you find the same version in Danish and save it. That way, if they at some point do not have an english version in the future you will be able to make a "franken-version" where most are in English and only what is new since now will be in Danish. I suppose 3.04.69.03 UK is the same as 3.04.70.03 DK.
 4. Første step med LK's lysdæmpere er altid at prøve med en glødepærer. Men umiddelbart lyder det ikke som en hardware fejl. Kommunikationen mellem dine batteritryk og din dimmer er krypteret. Hvis modtageren ikke har krypteringsnøglen (dvs. hvis de ikke er parret), så sker der ingenting. Det er måden til at sikre at naboens IHC ikke generer dit IHC. Jeg har dog aldrig prøvet at bruge IHC uden controller så der kan jeg ikke hjælpe dig.
 5. Jeg går ud fra at det betyder at du ikke har en IHC controller?
 6. Jeg tænker på holdbarhed. Det er nogle pæne gnister der kan springe hver gang relæet skifter hvis der løber 1200W igennem. Men ok. Hvis den holder 10 år så er det fint.
 7. Jeg tror jeg vil forsøge mig med at tænde radiatoren (som har termostat) med en "sløv" PIR med manuel override. Så må vi se hvor godt det virker. Rummet bruges bl.a. til at spille i og også nogen gange til at sove i. Så når nogen spiller så skal radiatoren køre men når de sover så skal den være slukket. Det er ikke nemt. Stillesidende situationer er ikke gode til PIR er min erfaring. Er der nogen der har erfaring med at lade IHC relæer tænde og slukke for sådan noget som varmeapparater (det er en IHC Wireless Stikkontakt 505D6501). Jeg tænker at strømstyrken er relativt høj og der er (?) tale om mekaniske relæer.
 8. Min umiddelbare tanke var at lave en funktion der holder varmen tændt i 8 timer når man tænder manuelt ... dog slukker kl. 23 under alle omstændigheder. Men jeg har ikke helt bestemt mig. Jeg allerede en PIR og magnet sensor i døren så det kan godt blive mere smart. Jeg tænkte at det kunne være at der var nogen der havde lavet noget klogere og at der fandtes radiatorer der integrerede mere intelligent.
 9. Vi har et rum (15m2) hvor der sidder en el-radiator som eneste opvarmning. Jeg er træt af at den altid står tændt selvom ingen er i rummet. Jeg tænker derfor at udskifte den med en der kan automatiseres ... helst med IHC. Det mest simple er selvfølgeligt at koble en dum radiator til en styrbar stikkontakt, men der må være bedre muligheder. Der er også radiatorer med Wifi men det ser ud til at det primært er til styring vha. en app på telefonen. Det er jeg ikke specielt interesseret i. Er der nogen der har erfaring på dette område?
 10. Jeg er ikke helt sikker på at opgaven er så stor. Jeg laver selv software (dog ikke UI) så jeg har en ide om hvad det koster. Men jeg kigger lige nu på Home Assistant og har det kørende på en Raspberry Pi. Jeg kan se der er mange muligheder, men der kræves meget manuelt setup før det er i mål. Og jeg er ikke helt klar på om de auto setup capabilities der findes i HA er værd at bygge løsningen på eller om man skal lave alt manuelt (=meget arbejde). Jeg synes umiddelbart det vil være kedeligt hvis man skal sætte alt muligt op i HA som allerede findes i IHC project filen. Kaptajnens fordel er at den tager alt hvad det er muligt fra project filen sådan at det er minimalt hvad der skal laves begge steder.
 11. Jeg har længe villet skrive det her til dig. Jeg så gerne at IHC captain fik mulighed for mere visuel fremstilling af situationen. Her er tanker: Baggrund som .jpg, .png eller .svg (skalerbart) Visning af on/off states som valgfrie iconer (evt. svg) - valgfri mulighed for interaktion Visning af enums som valgfrie iconer Visning af dimmers som on/off iconer med en cirkler eller bar under der viser % Visning af temp, fugtighed, lux, timers, som tal med enhed - evt. med foranstillet icon Visning af PIR aktivering som en langsomt fadene plamage af farve - dvs. tracking af hvor længe siden aktivering skete og så fade farven ud med tid Configurerbare navigations-knapper Skalering+Zoom sådan at det virker fint på både stor og lille skærm - vil gerne hænge en touchscreen op hjemme til alles brug Valgfrit simpelt UI til familien som ikke giver mulighed for design og for at pille ved ting der ikke er eksplicit tilvalgt Mønstre For at undgå at man skal vælge icon for hver eneste sensor, timer kunne man lave mønstre: Simple patterns på navn, note, type der giver icon liste Måske kunne flere andre ting også vælges med mønster genkendelse Jo mere der kan afledes direkte af IHC projektfilen, jo nemmere er det at få det til at køre. Det er en af de store fordele ved den nuværende Kaptajn. Data opsamling Jeg opsamler data i en log fil - det kunne ryge i en database Value sensors kunne vises som en graf, binære sensorer som farveskift Mulighed for at lave views med der kombinerer flere grafer: Eksempel: Jeg har to fugtsensorer der styrer 2 stk. relæer der styrer ventilator og håndklædevarmer på badeværelset. Visning af alle i samme view ville være fantastisk til tuning. Lige nu bruger jeg excel og det er tidskrævende. Integration Integration til Ikeas gateway - for alle os der ikke har Philips Det var en lang liste. Jeg er fuldt ud klar over at "Kaptajnen" er et fritidsprojekt så det skal ikke opfattes som andet en tanker om en bedre verden ... Jeg har ikke noget stemmestyret og jeg får det heller ikke. Så jeg vil gerne have mulighed for interaktion. Display af status er klart det vigtigste.
 12. Vær i øvrigt opmærksom på at du vil løbe ind i samme problem som @Prebci: At fugtighedsniveauet er forskelligt om sommeren og om vinteren. Dvs. at du skal justere tærskelværdien efterhånden som årstiderne skifter. Jeg har selv valg en hjemmelavet specialløsning med 2 fugtsensorer. En i badeværelset og en et andet sted i lejligheden. Ventilatoren kører når forskellen mellem de to bliver for høj (større end 7%).
 13. Er der også en strømforsyning? Husk i øvrigt at hvis du skifter controlleren, så vil den gerne have wired ethernet. De nyeste controllere kan wifi, men der er blandede erfaringer med wifi i den situation.
 14. Astronaut

  120Ω

  Til de nye to-kanals dimmere siger LK at RS485 bussen skal termineres med en 120Ω modstand. Jeg kan ikke finde nogen specielle krav til denne modstand. Umiddelbart forestiller jeg mig at man blot kan bruge en helt almindelig lav-spændings modstand. Hvordan har I andre håndteret dette?
 15. Its alive! Tricket var at tage strømmen (det havde jeg gjort nogle gange før) og at starte firmware update programmet mens controlleren bootede. Jeg brugte et USB kabel til at forbinde til controlleren. Herefter kunne jeg lægge 03.03.37 firmwaren ind igen og da den var opdateret virkede controlleren som normalt. Tusind tak til Mikkel. Uden hans hjælp var jeg ikke kommet i luften igen. Problemet var at jeg ikke kunne få lov til at sende noget til controlleren. Jeg kunne ikke connecte med firmware update programmet, med Visual, Service View, Admin, IHC Captain, etc. Men nu virker det heldigvis!
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.