Jump to content
IHC-User.dk

Astronaut

Members
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Astronaut last won the day on September 8

Astronaut had the most liked content!

About Astronaut

 • Rank
  Tekniknørd :-D

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Første skridt er at identificere hvilken version af IHC det handler om. Der er i praksis 4 forskellige version og fremgangsmåden er forskellig. I el-tavlen sidder en IHC Controller. Tag et billede af den og upload det her. Man skal helst kunne læse teksten på controlleren på billedet. Den nyeste controller ser sådan her ud: https://www.lk.dk/produkter?iid=11337 Alt efter hvilken version af IHC controlleren det handler om skal du have fat i den rette version af "IHC Visual" som du kan downloade på LK's hjemmeside. Det program kan connecte til controlleren og udlæse IHC programmet fra controlleren. Hvis det er den helt gamle version af IHC så er proceduren anderledes og ukendt territorium for undertegnede.
 2. Jeg koblede først mine moduler på 230V og 24V og RS485 uden at have koblet lamper på. Dvs. der var strøm på skidtet men ingen belastning. Det virkede. Jeg har kun været på controlleren med netværk (wifi) i denne forbindelse. Jeg havde intet behov for USB kabel.
 3. Din "Dimmer Status" ser mystisk ud. Her er et snap af hvordan det ser ud hos mig: Uden at vide detaljerne på LK's dimmere, så kunne det lyde som om der er problemer med forbindelsen mellem din controller og dimmerne. For hos mig dukkede information om SW version for de enkelte dimmere op inden jeg linked dem. Hvor langt er kablet mellem controlleren og dine dimmere?
 4. Det lyder som en god løsning, men til det her har jeg kun brug for at kunne sende signaler om hjælp. Det var også min tanke. Jeg har bestilt en USB modtager og et tryk. Jeg regner med at smide det på en Raspberry Pi. Jeg har dog aldrig arbejdet med zigbee og hele det univers med OpenHAB, MQTT, etc. så det er nyt. Men jeg har lavet software i snart 40 år så mon ikke jeg kan lære det. Det er bare det der med at finde tid. Jo. Selve wireless delen ville være meget nemt med IHC men start-prisen ryger hurtigt op hvis der ikke er en controller i forvejen. Og når man skal lave noget med kalender, beregninger, integration, netværk, etc. så begynder IHC programmerings "sproget" at vise sine svagheder. Jeg kan se at jeg kan finde pæne zigbee tryk til 50 kr./stk. Med IHC lander jeg lidt over 400 kr./stk.
 5. Astronaut

  Tilkalde-knapper ...

  Til at hjælpe en handikappet person har jeg brug for en del trådløse "hjælp mig" knapper der kan sættes op strategiske steder i boligen. Jeg vil gerne kunne programmere respons sådan at det gør en forskel hvor mange gange der bliver trykket og/eller hvor længe, hvilket tidspunkt det sker på, hvem der modtager signal og hvordan, etc. Det nemmeste ville være at sætte en IHC controller op med 10-15 wireless tryk, men det synes overkill til formålet. Egentligt ville jeg helst have nogle "knapper" der lignede LK's minitryk, bare med wireless, batteri, etc. indeni - det ville være nemt at finde plads til alle steder. Mindre (eller nærmere mere) kan dog også gøre det. Der findes færdige løsninger men de er alt for ufleksible og halter også æstetisk. Nogen forslag med anden teknik end IHC?
 6. Man kan godt få det til at virke. Jeg har tidligere kørt IHC Visual 1.32 på en Windows 10 maskine. Kan dog ikke huske om det skal køre som administrator. Det var på Windows 10 Pro, men det burde ikke gøre nogen forskel om det er home, pro eller enterprise versionen af Windows 10. Har du i øvrigt en RS232 port på computeren? Ellers skal du have fat i en USB til RS232 adapter. Og selvfølgeligt et serielt kabel.
 7. Der er ikke nogen IHCtablet app til android. Men telefon appen (LK Remote) virker bortset fra at den kun kan køre i portrait mode.
 8. Du kan godt sætte et netværkskabel i en android tablet. På den måde ville alt hvad du skulle bruge være et netværkskabel, en USB ethernet dongle samt LK's håbløse app. Det hele konfigureret med faste IP adresser. Men ideen omkring tablet skriger på wifi. Og så er du ude i et accesspoint og for at gøre det nemt så skal du også have en DHCP server. I praksis en wireless router men den behøver ikke være connected til internettet. Min IHC controller kører stort set sådan (om end min router connecter til internettet for at synkronisere tiden).
 9. https://www1.lk.dk/katalog/nmkatalog.ph7?vnr=820B1250 Men det betyder at lysdæmpere flytter til din tavle. Dvs. en stor ændring. Der er ingen nem løsning på kombidimmer problemet.
 10. Kombidimmer og LED virker ikke godt. Prøv at teste om det virker med en gammeldags glødelampe. Jeg har 10 (brugte) kombidimmere liggende efter jeg udskiftede dem med nye 2 kanals dimmere. Jeg fik aldrig kombidimmerne til at virke stabilt med LED. Jeg forsøgte at købe mindst 20 forskellige typer LED pærer. Nogen gange virkede det fint. Nogen gange fint bortset fra at pæren ikke kunne slukke helt. Og nogen gange blinkede pæren. Nogen gange kunne den samme model virke et sted og ikke et andet sted. Og nogen gange døde pæren næsten og opførte sig ligesom din installation.
 11. IHC Term og IHC Visual 1 kan ikke finde ud af trådløse komponenter. Med IHC Term kan du vælge mellem 400UNI dæmperen og 3. parts produkter. Dimmere er helt klart en af de svagere sider af IHC Term og IHC Visual. Du ender med at købe en ny controller og du kan lige så godt gøre det først som sidst.
 12. Astronaut

  Pludselig ændringer

  Som jeg skrev ovenfor har jeg haft situationer hvor re-pairing løste problemer. Lad os høre hvordan det går.
 13. Jeg har monteret nogen direkte på væggen. Man kan købe LK's baseline rammer i en version der er lidt højere end normalt (14mm). Så er der plads til ledninger bagved. Tag en Torx skruetrækker. Så holder den grønne dims længere. Og du skal bare trykke den ned så metallet skærer gennem IHC kablet. Min erfaring er i øvrigt at det billige telefonkabel jeg har brugt til IHC knækker i skæreklemmerne. Så købte derfor nogle meter af LK's svinedyre IHC Link-10 kabel til det første stykke (jeg har alligevel altid en samleboks i nærheden af føleren til andre signaler).
 14. Jeg har ikke haft samme problemer som dig, men måske kunne det være dine ID'er der er gale. Her er uddrag fra min configuration.yaml: ihc: - url: "http://..." username: ... password: ... auto_setup: false info: true sensor: - id: 6583828 name: entre_temperatur_raw unit_of_measurement: "°C" note: På væggen position: Entre binary_sensor: - id: 27738 name: door_hovedtrappe inverting: true note: Magnet contact position: "Hoveddør" type: door - id: 681306 name: "door_stue_entre" inverting: true note: Magnet contact position: "Stue/Entré" type: door light: - id: 11452253 # Hex: 0xaebf5d dimmable: true name: "entre_lys_loft" position: "Entre" - id: 13700701 # Hex: 0xd10e5d dimmable: true name: "arbejdsvaerelse_lys_loft" position: "Arbejdsværelse" For de to dimmere har jeg også skrevet hex værdien af id for det er det der står i IHC projekt filen. Her er uddrag af projekt filen: <product_rs485_led_dimmer id="_0xaeba58" product_identifier="_0x4409" name="IHC LED Dimmer 2 kanaler" locked="yes" position="4" icon="_0x86" note="LK IHC RS485 produkter" serialnumber="PL2004003229"> <resource_flag id="_0xaebb0a" name="Kanal synkronisering" icon="_0x33"/> <rs485_led_dimmer_channel id="_0xaebc7b" product_identifier="_0x4410" name="LED Dimmer kanal 1" icon="_0x86" position="Entry Lys" channel="_0x0" channel_id="_0x86"> <airlink_dimmer_increase id="_0xaebd5f" name="Tænd / Regulér op" address_channel="_0x1"/> <airlink_dimmer_decrease id="_0xaebe60" name="Sluk / Regulér ned" address_channel="_0x1"/> <airlink_dimming id="_0xaebf5d" name="Lys niveau" address_channel="_0x1"> <link_from_resource id="_0xb48f2d" name="Følg Link" icon="_0x47" link="_0xb4902c"/> </airlink_dimming> <light_indication id="_0xaec01d" name="Lys indikering" note="&apos;On&apos; når lysdæmperen er tændt"/> <product_airlink id="_0xd10b54" product_identifier="_0x4304" device_type="_0x808" name="Lampeudtag dimmer" serialnumber="_0x640820320463" locked="yes" position="I loftroset" icon="_0x86"> <airlink_dimmer_increase id="_0xd10c5f" name="Tænd / regulér op" address_channel="_0x1"/> <airlink_dimmer_decrease id="_0xd10d60" name="Sluk / regulér ned" address_channel="_0x1"/> <airlink_dimming id="_0xd10e5d" name="Lys niveau" address_channel="_0x1"> <link_from_resource id="_0x98d12d" name="Følg Link" icon="_0x47" link="_0x98d22c"/> <link_from_resource id="_0x99012d" name="Følg Link" icon="_0x47" link="_0x99022c"/> </airlink_dimming> Som du måske kan se så refererer id'et i configuration.yaml til id i airlink_dimming noden. Dette gælder både for ø80 og DIN dimmers.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.