Jump to content
IHC-User.dk

Astronaut

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 1. Jeg skal bruge et par ringeklokker. De skal kunne styres med 24V og de skal kunne give mindst 3 forskellige tonesekvenser. Hvis de samtidigt kunne lave en "alarm lyd" ville det være fint, men det er ikke påkrævet. Er der nogen der har erfaring med den slags?
 2. Det er jeg glad for at høre. Men selv at skifte controller kan tage lang tid. Så jeg forsøger at være forsigtig. Åbenbart ikke forsigtig nok med seneste firmware. Jeg synes din IHC captain løsning er excelent (selvom jeg gerne så den kunne endnu mere ). Jeg har prøvet at sætte NTP server med IHC captain. Her er hvad jeg oplever: Softwaren er temmelig strict omkring hvad den tillader. Den burde ikke have nogen krav til hostname. Fx. accepterer den ikke otto.er.et.naesehorn som NTP server. Min NTP server har et navn der ligner det mønster. Selv når jeg blog vælger dk.pool.ntp.org, så bliver ændringen ikke gemt (selvom IHC captain siger data er gemt). Når jeg forsøger at enable "Benyt tidsserver" sker det samme - ændringer bliver ikke gemt selvom IHC captain siger at de er gemt.
 3. Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg vil gøre. I første omgang handlede det mest om at være sikker på at det ikke var mig der gjorde noget forkert. Der har været flere historier om controllere der er gået i permanent "udu" ifbm. opgradering af firmware så jeg er også lidt forsigtig med at op eller nedgradere. I det hele taget må jeg erkende at skiftet fra en Visual 1 til Visual 3 controller har været en øjeåbner omkring manglende software kvalitet. Software kvaliteten hos LK er helt klart meget ringe - både UI, arkitektur, teknik og udførelse lader meget tilbage. Modsat den oprindelige visual controller.
 4. Jeg har en Visual 3 controller der kører den nye 3.3.21 firmware. I forbindelse med omlægning af netværket fik jeg behov for at opdatere NTP (tidsserver) opsætningen. Desværre synes den nyeste firmware ikke at acceptere nogen som helst tidsserver (inkl. schneiders egen pool). Det virkede fint med foregående version og controlleren kunne også opdatere tid med 3.3.21 efter opgradering. Men da jeg forsøgte at ændre settings får jeg besked om at serveren ikke kan få fat i tidsserveren uanset hvilken server jeg vælger. Af samme grund vil den ikke acceptere ændringen. Jeg forsøgte at skifte til manuelt tidsinput og det virker, men nu kan jeg ikke skifte tilbage. Jeg har testet at der er forbindelse til de forskellige tidsservere. Er der nogen der har oplevet samme problem? Er der nogen der har skiftet tidsserver under 3.3.21?
 5. Selvfølgeligt. Jeg får også penge for mit arbejde. Men jeg tænker også over hvad jeg bruger dem til og det er svært at retfærdiggøre at bruge mange penge på noget som for mit vedkommende mest er legetøj. Det er naturligvis anderledes for andre. Men som sagt, jeg synes det er flot lavet.
 6. Jeg læste i går i beskrivelsen til applikationen IHCDroid at websceneview er fjernet i Visual 3 controlleren fra og med firmware version 3.3.9. Jeg kan ikke finde nogen firmware changelog så jeg kan ikke konfirmere dette. Dette på trods af at LK beskriver WebSceneView i manualen. Det ser flot ud men er sikkert også dyrt. Jeg vil også gerne have noget jeg selv kan konfigurere uden at skulle involvere andre. Jeg tror jeg ender med at leve med LK's latterlige app indtil videre - jeg skal have fundet ud af begrænsningerne i appen. Det kan være at jeg efter sommeren giver mig i kast med at kode noget nyt selv til Android. Jeg skal også have set om IHCCaptain e.lign. kan gøre noget af det jeg gerne vil. Måske kunne man endda udvide systemer som IHCCaptain med et App interface sådan at det fungerede mere flydende for små devices. Vi får se. Lige nu har jeg 15 års IHC Visual 1 erfaring og 2 måneders IHC Visual 3 erfaringer som skal omsættes til noget fornuftigt.
 7. Jeg downloadede Visual fra LK's hjemmeside. Jeg har i øvrigt installeret det på flere computere med samme resultat. Men min umiddelbare opfattelse af hvordan controlleren virker, så er det også alt sammen noget der kommer fra controlleren. Når man starter SceneDesign op på den lokale PC, så henter den hele programmet fra controlleren. Så jeg ville forvente at det lå i firmwaren til controlleren. Mine forventninger er ikke så store, men lige nu har jeg kun LK's latterlige Android app som meget lidt kan. Sceneview lider under at det kræver Java og bruger en teknologi som ikke opdateres mere (JNLP). Jeg har pt. hverken iPad eller iPhone så jeg kan ikke bruge IHCTablet til noget. Det ville være en smule kedeligt at skulle købe en iPad blot til dette formål.
 8. Jeg kan ikke finde noget spor af WebSceneView i administratoren. Jeg har følgende: Controlleren er sat op for et par måneder siden. Der er ikke adgang til controlleren fra internettet men controlleren kan selv få fat i internettet. Jeg har nu opdateret den til sidste nye firmware (3.3.21): Har jeg fat det gale sted? Jeg har kørt IHC i 15 år men det her er første gang med en Visual 3 controller (min gamle controller er en Visual 1 controller med RS232 programmering).
 9. Ja, jeg har læst vejledningen. Jeg kan uden problemer komme ind i SceneDesign hvor jeg kan designe skærmbilleder der kan ses i SceneView (som er et Java program). Men som jeg forstår det skulle det også være muligt at komme ind i WebSceneDesign. Når jeg tilgår controllerens webside er der kun: LK IHC Administrator LK IHC ServiceView LK IHC SceneVIew LK IHC SceneDesign Onlinerapporter På min PC er installeret: LK IHC FirmwareLoader LK IHC SceneDesign (virker kun til USB) LK IHC Visual 3.04.53.03 (og så nogle websider) Jeg har læst dokumentationen som siger noget om at SceneDesign skulle kunne lave websider, men jeg kan ikke finde nogen funktionalitet til det. Så lige nu kan jeg ikke komme videre.
 10. Hvordan designer man en web side? Jeg kan komme ind i SceneDesign og SceneView, men jeg kan ikke finde nogen steder hvor jeg kan lave en WebSceneView side. Jeg har en Visual 3 controller med 3.3.18 firmware.
 11. Jeg er ganske enig. Jeg tror ikke datalinje produkterne forsvinder. Men jeg har svært ved at se nogen vælge samme arkitektur til noget i fremtiden. Det er ganske enkelt ikke den vej markedet bevæger sig. Du glemmer at for de fleste er det dyre at få en elektriker ud og lavet et fornuftigt kabeltræk. Og et tryk koster det ene eller andet betyder lidt. Jeg er ikke i tvivl om at LK har smidt en stor sum penge i IHC Wireless. Men det kan vi sikkert diskutere længe. Nej på ingen måde. En gateway som blot udstiller de forbundne datalinjer og/eller wireless produkter som KNX inputs og outputs behøver ikke være en kæmpe investering. Der hvor controlleren bliver dyr er når der skal laves programmeringssprog, editor, debugger, viewer, admin, etc. Alt det ville man slippe for hvis man lavede en dum gateway som blot exponerede det tilkoblede. LK skulle så blot opdatere firmwaren til gateway'en eller producere en ny hver gang der kom nye wireless komponenter til (hvis det sker). Min gamle IHC Visual 1 controller havde et program (ServiceViewer) der viste status af alle ind- og udgange. Principielt skal samme blot exponeres over KNX for datalinje produkter. Det er lidt mere kompliceret for wireless produkter. Vigtigst: det skulle være en gateway der ikke har netværsforbindelse. Netværksforbindelse kræver konstante opdateringer. Jeg har lidt større forventninger til et produkt der er del af min el-installation end at det ikke supporteres efter 2 år. Det er ikke et brug og smid væk produkt. Manglende opdateringer er ikke et problem for produkter der ikke er koblet til internettet - fx. er min gamle IHC Visual 1 controller ikke opdateret i 10-15 år. Det fungerer fint for der er ikke noget der kan hackes uden fysisk at dukke op i min bolig. Der hvor kæden falder af er når man kobler produkter på internettet som ikke bliver opdateret. Den slags vil blive hacket før eller siden når der findes fejl i software stakken. Min IHC Visual 3 controller er placeret på dens helt eget net - der er intet andet der og ingen internet adgang. Eneste adgang er gennem en VPN forbindelse. På den måde er jeg relativt sikker på at der ikke sker noget men det er ikke nogen optimal løsning.
 12. Traditionelle el-installationer har været lavet ved at sløjfe stærkstrømskabler rundt i bygningen i mere end 100 år. Selve kabelinstallationen fejler meget sjældent. Med et fornuftigt bus-design vil enkelt nodes også have meget svært ved at fejle hele bussen og under alle omstændigheder kan man isolere et eller flere segmenter. Man kan fint komme uden om afstandsproblemer hvis arkitekturen er en kombination af stjerne og bus. Sådan at man har mulighed for at forgrene bussen. På den måde kan man vælge den installationsform der giver det nemmeste kabeltræk. Ideen er at undgå at alle kabler skal ende samme sted (i el-tavlen) og lange afstande med mange parallelle stærkstrømskabler. Begrænsning i antal indgange er ikke noget seriøst problem. Med en bus arkitektur, hvor et tryk sender en besked hver gang der sker noget, er der ingen forskel på et tryk med 1 eller 200 tangenter. I en veldesignet controller er det heller ikke noget problem fordi den blot kan ignorere ikke-konfigurerede indgange. Er der nogen dokumentation på RS485 porten? Under alle omstændigheder vil jeg på sigt gerne undgå LK's controller fordi den netop er et af de svage punkter i IHC. Som sagt burde det være relativt nemt at lave en gateway til datalinje produkterne - protokollen er meget simpel og kendt. LK eller andre kunne lave en gateway. LK har lavet en stor investering i IHC Wireless. Med en wireless gateway kan LK fortsætte med at sælge de relativt dyre wireless komponenter uden at skulle videreudvikle controlleren. Og controlleren er i min analyse det svage led i produktserien (fx. er det fuldstændigt vanvittigt at LK fra tid til anden efterlader kunderne med usupporterede controllere der kører en gammel og upatchet version af Java samtidigt med at controlleren er på nettet). Controlleren er også det dyreste produkt at løfte rent udviklingsmæssigt. LK kan lave en wireless gateway relativt billigt. Det burde også være muligt for andre at lave en wireless gateway hvis man reverse engineerer koden i enten LK's controller eller et eller flere wireless produkter. Som tidligere skrevet er komponenterne i LK's wireless produkter standard komponenter. Dvs. hele den proprietære protokol er implementeret i software.
 13. Jeg sagde ikke at kabeltræk ikke har en fremtid. Jeg er faktisk ganske enig i wireless bør holdes på et minimum. Min pointe var at IHC's kabeltræk er håbløst fordi det er en stor stjerne med mange mange lange stærkstrømsledninger (i min gamle installation havde jeg 7 input moduler og 12 output moduler med tilhørende kabeltræk ... i en lejlighed på ca. 100 m2). Hvis man i højere grad havde en bus-lignende arkitektur så ville kabeltrækket blive mindre. Man kunne også sende kontrolsignaler over stærkstrøms ledninger (i retning af Powerline Communication).
 14. Jeg har haft en IHC installation siden 2003. For nyligt er jeg flyttet og nu har vi en IHC Wireless installation. For mig at se kan IHC deles op i en række elementer: IHC Controlleren – Giver mulighed for programmering, interconnectivity til resten af verden. Controlleren er outdated og der er ikke volumen nok til at lave en helt ny controller med udviklings IDE og nødvendig connectivity IHC Datalinje moduler – Modulerne benytter en outdated protokol og kræver enorme kabeltræk. Disse har ingen fremtid i nye installationer. IHC wired inputs – I forhold til hvad man ser i resten af verden er LK’s FUGA og Opus serier lækre. Men fordi inputs kræver enkeltledere til hver eneste input kræver disse enorme kabeltræk. Disse har ingen fremtid i nuværende form. IHC Wireless – Jeg er glad for min wireless installation, men jeg kan forstå at folk har problemer med forbindelsen over lange afstande, kapacitet og at de fleste dimmere reducerer udvalget af lyskilder. IHC App – Appen virker ufærdig og som et produkt der ikke er investeret nok i. At udvikle ordentlige apps er dyrt og umiddelbart virker det som om volumen i IHC er for lille til at lave noget ordentligt. Fremtiden bør være en form for IHC – KNX gateway. Så er danskerne med på samme tog som alle andre. Dette kommer enten når nogen finder ud af IHC wireless protocollen (som er baseret på wavenis som er dødt) eller når LK vælger at introducere en gateway (når det er for dyrt at holde IHC i live). Som jeg forstår det er der ingen IHC specifik hardware i wireless komponenter – det hele er software. Det burde således være muligt at lave en gateway. Fremtiden for dataline modulerne er mere problematisk. Hvorvidt nogen vælger at lave noget der kan snakke med datalinje produkterne skal jeg ikke kunne sige. En moderne microcontroller har tilstrækkeligt kapacitet til at styre mange datalinje produkter så det burde være en smal sag hvis man ser på komponenter. Det burde også være en smal sag for LK at lave KNX versioner af datalinje modulerne til renovering af eksisterende installationer. Så er det ikke længere IHC men så bevares den investering folk har lavet i IHC ledningsnet. IHC wireless kunne bruge en række opdaterede dimmere (i stedet ser det ud til at LK har ladet en række produkter udgå selvom de siger noget andet). Løsningen på kapacitet og rækkevidde kunne være en række slave controllere som kunne placeres rundt i huset, lidt i stil med at have multiple WiFi accesspoints. Umiddelbart burde det ikke være noget der væltede LKs udviklingsbudget. Grundlæggende er IHC dødt på langt sigt. Opgaven for LK er at sikre at de stadigvæk har en bunke dyre produkter de kan bruge til at malke danskerne med. Både dem der skal lave en ny el-installation og dem der skal renovere. De har ikke råd til at lave kernekomponenterne (controller med connectivity) men nok ting som tryk, dimmere, stikkontakter, etc.
 15. Jeg er ny når det gælder IHC Controller Visual 3. Jeg har tidligere rodet rigtigt meget med en IHC Visual Controller version 1 (den med RS-232) og er ved at lære hvordan man programmerer den nye. Jeg har en række spørgsmål og håber nogen kan hjælpe med svar: Hurtige Klik - Til den gamle controller lavede jeg en funktionsblok der kunne se forskel på et enkelt hurtigt klik, et langt klik og tre hurtige klik. Det har virket fint i 15 år. Den nye synes at ignorere dobbelt og triple kliks hvis der er kort tid imellem. Er der nogen der har oplevet det samme? Hvad laver: Scenarie gem Scenarie stop Scenarie reguler op/ned (hvor meget reguleres op/ned?) Protocol Temperatur/Fugtighed – Der er nogle nye sensorer der rapporterer talværdier. De synes at rapportere værdier serielt over et data linje input. Er der nogen der kender protocollen? Kunne man sende andre ting til controlleren serielt? Funktionsblokke i funktionsblokke – Er der nogen mulighed for at putte funktionsblokke ind i andre funktionsblokke? View datalinier – Den gamle controller havde et ”service view” program der viste alle datalinjer i et view. Det var fantastisk til at få overblik over hvad der skete. Det nye ”service view” synes kun at kunne vise konfigurerede indgange. Er der nogen mulighed for at få samme overblik som med den gamle controller? Logging - Kan man skrive til loggen fra en funktionsblok? ”Missing Holidays File” – Er der nogen mulighed for at slippe for denne besked i loggen? Jeg kan se jeg ikke er den eneste der har det problem. Jeg har prøvet at ændre time setup men intet synes at virke.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.