Jump to content

Astronaut

Members
 • Posts

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Astronaut last won the day on June 9 2021

Astronaut had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Astronaut's Achievements

 1. Meget præcist skrevet. Kim er heldig hvis det kun er en dimmer der er stået af. Den kunne i princippet være alt der var tændt i installationen som stod af. Køleskab, computer, el-pærer, gulvvarme, etc.
 2. Er det alt lyset der falder ud? Falder det ud på samme tid? I din tavle sidder der 4 230V Output moduler og 5 lysdæmpere. Kan du lokalisere problemet til nogle af modulerne eller er det alle modulerne? De tegninger du har fået kan sikkert hjælpe til at fortælle hvilket modul de enkelte lamper er koblet op på.
 3. Kig på de håndskrevne noter du fik i starten. Der kan du se hvilke knapper på dine Fuga svagstrømstryk (går ud fra at det er sådan nogen her: https://www.lk.dk/produkter?iid=#507D5502) der går til hvilke input. På samme måde kan du se hvilke outputs der går til dine lampeudtag. Den eksisterende controller der ikke virker. Hvad er der galt med den?
 4. Det kan godt være du bliver nødt til at skifte lysdæmperne. Jeg er ikke helt sikker på hvilken erfaring folk har med LED pærer på de der gamle lysdæmpere. Men hvis du kan finde ud af hvilke indgange og udgange der styrer hvad så er du ret godt kørende. Den information ligger inde i den gamle controller og kan sikkert også ses på det papir elektrikeren har. Når du så har fundet ud af at få lys i et rum som er det bare at gøre det samme for de næste. Når du har noget der virker for et rum, så tager det under 1 minut for de næste (men kun så længe du ikke begynder at finde på smarte ting). Når det så virker som almindeligt gammeldags lysstyring så gør I alt det der skal til for at i føler jer hjemme i huset. Og så kommer du tilbage med ideer til hvad du kunne tænke dig. Fx. har vi timeout på det meste lys fordi vi ellers glemmer at slukke det. Du vil også blive glad for en "sluk alt" funktion når du går i seng eller når I forlader huset. Men alt det kan laves senere. Du vil også kunne supplere med wireless komponenter og meget mere. Men senere ...
 5. Sidder der også noget mere IHC i tavlen nedenunder? Og ja, din controller er 1. generation. Vi er på 4. (eller 5.) generation nu. Men umiddelbart er det kun controlleren der skal skiftes. Måske vil det også give mening at skifte strømforsyningen. Sidder der nogle lysdæmpere i tavlen forneden?
 6. Ved du noget om programmering? Hvis du har programmeret noget så er det relativt nemt at lære ... også selvom IHC programmering er anderledes end de fleste andre programmeringssprog. Du kan downloade IHC Visual fra LK's hjemmeside. Du kan åbne programmet og se hvad det er. Der er også en simulator sådan at du kan simulere dit program inden den nye controller er installeret. Her er LK's introduktion til IHC Programmening (som ikke dækker wireless komponenter men det er ikke så svært): Der er grundlæggende et antal trin i programmering af et nyt IHC system: 1. Opsætning af indgange, udgange og wireless komponenter (hvis der er nogen). Dette kan godt tage nogen tid men hvis du kan redde det ud af den gamle controller så kan du spare meget tid. 2. Simpel programmering. På niveau med at tænde lyset når man trykker på den rigtige knap. Dette kan gå ret hurtigt. 1-2 timer hvis man er hurtig. 3. Avanceret programmering. Dette er ikke nødvendigt, men det er der hvor IHC systemet viser sine muligheder. Her kan man bruge lige så mange timer man har lyst til. I sidste ende kan du få meget glæde af IHC systemet hvis du lærer at programmere det. Uanset om du gør det selv nu eller får en elektriker til det.
 7. Hvilken controller har du? De nye LED dimmere er bedre end UNI 400 på næsten alle punkter.
 8. Det betyder at et af dine tryk er en 505D0101. Hvis du er i stand til at udskifte lampeudtaget med en 505D5102 hw2 Ø80 Dimmer og samtidigt fjerne den 505D0101 der sidder så burde det virke.
 9. Det tror jeg ikke. For jeg tror ikke din dimmer sidder i loftet. Det billede du har delt er blot et almindeligt lampeudtag. Det har ikke noget med IHC at gøre. Mit bedste bud er at et af dine "tryk" rent faktisk er en 505D0101. Fra trykket går der ledninger direkte op til det lampeudtag du har taget billede af. Og så bliver det noget sværere.
 10. Iflg. dokumentationen kræves der 2VA belastning. Det skader ikke at teste med en kraftigere pære. Minimums belastningen har ikke noget at gøre med den strøm der skal bruges som forsyningsstrøm til dimmeren.
 11. Hvis det ikke virker så prøv at sætte en kraftigere pære i og se hvad der sker. 6W burde være nok, men ... det kan være pæren faktisk bruger en del mindre.
 12. Som flere har beskrevet så er det du har i loftet ikke en dimmer men blot et lampeudtag. Grundlæggende findes der 4 LK dimmere som er værd at snakke om her: - 505D0101 Combi UNI Dimmer - 505D5102 hw1 Ø80 Dimmer - 505D5102 hw2 Ø80 Dimmer - 820B1250 2 kanal dimmer (til tavlen) De to første kan du godt glemme at få til at fungere med LED. Det kan være du finder nogle pærer der virker men når du køber de samme om et halvt år så er de lavet lidt om og virker ikke. De sidste to virker fint. 2 kanal dimmeren er klart at foretrække hvis det er muligt at bruge den.
 13. Ok. Det er hos mine forældre og der kommer jeg ikke forbi så ofte. Er nødt til at sikre mig at jeg har det hele med når jeg tager derhen. Det er et hus fra 1970 så jeg har ikke fantasi til at tro at der ikke er plastic dåser.
 14. De her gamle LK kontakter. Er der plads i væggen til en fuga?
 15. Som sagt er problemet med Wireless IHC bl.a. manglende spread spectrum samt at man ikke kan sætte repeater/routere op sådan at man kan få en mesh arkitektur. Der er sikkert mange flere set i lyset af at det er designet for mange år siden og at ingen har rørt en finger. Der er intet der hjælper på støj og intet der kan hjælpe på range eller forhindringer (flere antenner en latterlig løsning på problemet).
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok