Jump to content
IHC-User.dk

Astronaut

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Astronaut last won the day on September 11 2019

Astronaut had the most liked content!

About Astronaut

 • Rank
  Mini Nørd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. You could just buy regular dumb Schuko sockets and put one of these relays inside: https://www1.lk.dk/katalog/ifkatalog.html?EPIuser=123456789&iid=11402 They are not cheap but they will allow you to draw 10A.
 2. Astronaut

  IHC, hvorfor?

  Jeg fik installeret IHC i min lejlighed for 15 år siden. Det kørte fint indtil vil solgte lejligheden for et år siden. Samtidigt købte vi en ny og installerede IHC Wireless i hele lejlighed. Basalt set er IHC designet til at man lever i LK's relativt begrænsede univers. Alle udvidelser ud på PC'er, tablets, mobiltelefoner, Hue, etc. er mest på trods af LK. De har hidtil vist meget lidt interesse for den slags (selvom det måske ændrer sig nu). I praksis er LK også holdt op med at udvikle på systemet. Det fede ved IHC er at det fungerer. Specielt de allerførste kontrollere var bundstabile. Den jeg havde i min gamle lejlighed kørte i 15 år uden nogensinde at give problemer. Den nyeste IHC Controller er ikke høj kvalitet. Måske vil LK opdatere den - jeg gætter på problemet primært er i deres software og den måde det er skruet sammen på. Men EL skal fungere. Det skal være sådan at når man kommer hjem, så kan man tænde lyset. Man hvis ventilatoren på badeværelset er "smart" skal skal det virke hver gang. Det nytter ikke noget at skidtet holder op med at virke fordi en eller anden gateway er død eller internetforbindelsen er nede. Jeg har også købt LK's Android app (du behøver kun købe den en gang per bruger). Den stinker men jeg bruger den alligevel nogen gange. Til nogen ting er den nemmere end IHC Captain. Jeg har også IHC Captain og det er fantastisk, selvom der er en hel del features jeg også gerne så der. Men faktum er at jeg kun tilgår systemet fra computer, tablet eller telefon en eller to gange om ugen. Langt det meste betjening foregår på de LK trykknapper der findes alle steder. Det er ganske enkelt det nemmeste. Som kuriosum kan jeg nævne at vi også har IKEA trådfri rullegardiner (uden Philips Hue). Jeg så gerne at jeg fik bundet det sammen med IHC (fx. gennem IHC Captain) men lige nu er stort set alt betjening gennem de trykknapper IKEA leverede. Jeg bruger næsten aldrig telefonen til at styre skidtet. Med mindre du har travlt, så tror jeg din nuværende installation rummer mange muligheder som den er. Hvis man køber noget nyt nu, så er der en pæn sandsynlighed for at du ikke vælger vinderen og bliver nødt til at skifte det igen på et senere tidspunkt. Vi er kun lige begyndt på smarte systemer til boligen.
 3. IHC Controlleren bruger statisk IP adresse - adressen konfigureres i controlleren. De fleste andre devices bruger dynamiske IP adresser (vha. DHCP protocollen) som uddeles af din router. Routere viser ofte kun devices som har dynamisk IP adresse (dvs. kun IP adresser som routeren har uddelt).
 4. Astronaut

  Split

  Jeg var ved at skrive et langt svar på din kommentar til mit indlæg. Men da jeg kom til slutningen kom jeg til den konklusion at det hele handler om hvad der er "godt nok". Du skrev selv noget om at 5-10 Mbit var godt nok. Det er det ikke til mig. Hvis man køber en +300MBit internet forbindelse og forventer at man kan udnytte den med wireless så snyder man sig selv. Jeg sidder lige nu i min stue. Der er 3 meter line-of-sight til et Cisco WAP581 access point. Når jeg gennemfører en speedtest ender jeg på 300MBit ... med et kabel i væggen ender jeg på 900MBit. Både computer og AP har er moderne. Netværk er 5GHz 80MHz "channel width" og internet forbindelse er købt som 1GBit. Der er selvfølgeligt mange der vil sige at 300MBit er fint og det er det også. Men husk på at dette er absolut best case. 3 meter. Line-of-sight. Hvis jeg går ind i et andet rum falder hastigheden. Havde jeg kun et AP eller brugte Yousee's AP så ville der ikke være forbindelse på 5 GHz båndet i halvdelen af lejligheden. Dette har jeg ikke kun oplevet i egen bolig, men også i andre boliger, men det afhænger selvfølgeligt af boligens beskaffenhed. I ældre etage ejendomme med etageadskillelse af træ er det min erfaring at signalet propagerer fint igennem gulve og dårligt gennem vægge. Dette betyder at under- og overboens signal i nogle tilfælde støjer over det svage signal fra eget AP. Wireless i en-familie huse er selvfølgeligt en helt anden sag. Så er der diskussionen om godt nok. Folks behov er meget forskellige og nogen gange forstår de ikke hvad de har behov for. Gamere har behov for lav latency - streamere har behov for høj båndbredde. Wireless har højere latency (og specielt meget højere varians i latency) i alle tests jeg har lavet. Med ISP access points er den nogen gange alt for høj. Båndbredde kan vi diskutere fra nu og til solen brænder ud. Alle moderne streaming protocoller vil indrette sig efter båndbredden så der vil altid dukke et billede op på skærmen. Jeg har set 4K 60Hz streaming bruge mere end 100Mbit. Meget få steder kan Chromecast Ultra streame i 4K 60Hz over wireless - af samme grund leverer Google dimsen med ethernet adapter. Men som sagt handler det om behov. Og de er åbenbart forskellige.
 5. Astronaut

  Split

  5 GHz har problemer med rækkevidden i mange huse og lejligheder. Og selv hvis der er signal opnås de reklamerede hastigheder kun når man sidder lige ved siden af accesspoints. Med 2.4 GHz kan man ikke opnå høj hastighed og specielt i lejligheder er der problemer med for få kanaler. Jeg har 3 alt for dyre Cisco access points i min lejlighed (som godt nok er på størrelse med et parcelhus). Alligevel er der dårlig 5GHz dækning i visse områder (bl.a. på toilettet). Selvom jeg har forsøgt at optimere dækningen.
 6. Min konklusion: Der kommer ikke til at ske så meget i fremtiden på IHC fronten. LK vil smide minimale penge i at holde gryden i kog der hvor det er absolut nødvendigt. Med den nye tavle-lysdæmper lukker de sandsynligvis hullet omkring dæmpning af LED pærer for fortrukne installationer. Jeg har svært ved at se LK smide flere ressourcer i wired-IHC - hele verden snakker wireless. På wireless siden er der vist helt lukket - LK fikser ikke problemet omkring kombi-lysdæmpere og LED pærer. Dem der kan bruge ø80 dæmperen skal den vej - resten må leve uden en løsning. Med lidt held får LK fikset HW 7.1 controlleren sådan at vi ikke konstant skal høre om controllere der skal udskiftes på LK's regning ... men de sagde ikke noget om det. Wireless bygger på wavenis protocollen der død. Zigbee synes en af vinderne. Med LK's nye "åbenhed" overfor andre standarder kunne man ønske en IHC gateway der blot kunne snakke med wireless og datalinje komponenter og forwarde events til en home automation controller sådan at de ikke behøver et udviklingsmiljø. På den måde vil de også kunne være med på vognen med Apple/Google Home uden at skulle investere i ny software hele tiden. At LK skulle smide penge i en controller hvor softwaren får et ordentligt løft kan jeg ikke forestille mig. Andre har flere ressourcer at smide i home automation og IHCs markedsandel er ganske enkelt for lille. Med en IHC gateway vil LK kunne fortsætte med at tjene penge på at danskene ønsker Fuga i deres hjem uden at være i konkurrence med Philps, Apple, Ikea, etc.
 7. Det kan undre, for dimmer delen af ø80 udtaget synes mindre end bagsiden af kombidimmeren. Og trykknapperne fylder ikke noget.
 8. Astronaut

  Info/control panel

  Jeg er ikke glad for at have et batteri siddende på væggen der konstant bliver opladet. Der burde ikke ske noget ... men ... Så hellere en Raspberry Pi. Den kan også PoE. iJeg skal bare bruge en på 7". Den skal ikke fylde for meget i rummet.
 9. Strålende at LK får fikset deres wired lysdæmper situation. Så mangler de bare at fikse wireless situationen. Jeg er ganske klar over at ø80 lysdæmperen virker fint, men den passer skidt ind i ændre bygninger (fx. er jeg ret interesseret i bygninger fra ca. 1930). Det burde være en smal sag at lave en kombi lysdæmper hw v. 2, hvis de erkender at det var en fejl at udelade nul-lederen til kombidæmperen og at den således ikke kan blive en drop-in replacement for den eksisterende kombilysdæmper..
 10. Astronaut

  Info/control panel

  Ja og de er ofte på en meget gammel version af Android. Det er ikke nødvendigvis et stort problem (tanken er at køre på et meget beskyttet net), men det piner mig at betale mange penge for en dims når nu det burde være meget billigere end en tablet med batteri. Det er også min plan. Men sådan en fætter ender nemt med at fylde en del. En moderne tablet er 5-7mm tyk. En RPI med touchscreen i en kasse er 5-6 cm ... ikke helt så elegant. Det ender nok den vej, blot med en RPI3 sådan at der ikke er problemer med varme.
 11. Astronaut

  Info/control panel

  Jeg kunne godt tænk mig et fast monteret info display/kontrol panel. In princippet har jeg brug for en tablet der kun har en webbrowser på (og starter op med den). En tablet uden batteri men med ethernet stik ... helst en der kan strømforsynes vha. PoE. Er der nogen der har erfaring med den slags?
 12. Vi bliver nok ikke enige. Men jeg vil hellere have et system med en masse smarte tryk og udtag der er koblet sammen med få kabler end dumme udtag/tryk med mange kabler. Jeg er ganske enig i at hvis man bygger nyt så er det nemt med fortrådet IHC. Men de fleste danskere bor i huse eller lejligheder som er gamle. For dem er traditionelt IHC kabeltræk håbløst når der renoveres. Det var også derfor LK opfandt IHC Wireless. Men i øvrigt var mit forslag at lave systemet som wireless, men i stedet sende signalet på samme måde som powerline. Så ville man få fordelen ved få kabler og slippe for problemerne med wireless. Hvis man skal have noget wireless så kan man ligeså godt lave det hele wireless. Enten er pålideligheden god nok og så kan det hele laves som wireless. Eller også er den ikke god nok, og så kan man ikke bruge et enkelt eller to wireless udtag til noget. Installationer skal virke pålideligt. Hele tiden. Tjaa. Sådan har jeg lavet mine installationer. Jeg har aldrig fortrudt det. Når først installationen er der, så sker der ikke så meget i mange år (andet end programmering af controlleren). Eneste downside er kabel træk ved fortrukket IHC og prisen både ved wireless og fortrådet.
 13. Den nyeste controller er fyldt med fejl. Der er en række brugere her på sitet som har oplevet at controlleren dør ved normalt brug og at den skal udskiftes. Den kan nok fikses, men lige nu er den noget bras. Værre er det at controlleren gør alt for meget. Det betyder at LK skal lægge alt for meget arbejde i at holde den i live/lave nye versioner. Fx. er controlleren baseret på Java. Oracle kommer konstant med opdateringer af Java efterhånden som de finder sikkerhedsproblemer og det er grundlæggende problematisk at køre en gammel version af Java. Hvad gør alle dem med gamle controllere som LK ikke længere opdaterer? Kan man virkelig forvente at folk køber en ny controller hver 3-4 år? Ikke i mine øjne. LK kunne passende overgive opgaven med at lave apps, browser adgang, etc. til 3. parts udviklere. På den måde kunne de fortsætte med at tjene penge på IHC uden at skulle igennem det konstante update cirkus som produkter med meget software oplever. Det er i øvrigt ganske rigtigt at input/output modulerne virker fint. Problemet er mængden af kabler der skal trækkes. Hvis jeg har 8 outlets i et rum, så skal jeg trække 8 stk. 1.5 kvadrat til rummet. Og hvis jeg efter installation ønsker endnu et outlet, så skal jeg finde en måde at trække endnu en leder. Det giver ingen mening. LK kunne passende tage deres IHC Wireless komponenter og lade dem modtager signal over powerline, i2c, e.lign. På den måde ville det være billigt at udvide en installation.
 14. Raspberry Pi 3 og opefter har indbygget wifi (men det er ikke helt nemt at få tilsluttet). Men hvis du i forvejen har et kabel til din IHC controller, så er det nemmeste at sætte RPI'en til samme sted. Alt andet lige er en wired forbindelse mere pålidelig og det fine image som Mikkel leverer virker out-of-the-box med wired ethernet.. RPI'en har et ethernet stik, så du behøver ingen dongle. Hans vejledning er lige til at følge og det tager under 20 min. at være oppe og køre.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.