Hop til indhold

Astronaut

Members
  • Antal indlæg

    295
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    13

Astronaut last won the day on January 29

Astronaut had the most liked content!

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Astronaut's Achievements

  1. Astronaut

    Visual 3 firmware

    Det er lidt knudret skrevet. 03.04.72 er versionen på visual programmet. Ikke IHC firmwaren.
  2. Jeg har også en wireless dimmer (HW2) der nogen gange driller. Når lyset har været tændt i lang tid så kan den finde på at gå i koma. Trykker man på knapperne til dimmeren så vågner den op igen. Tager man strømmen til dimmeren så vågner den også op. Eneste belastning på den er en 15W LED pærer.
  3. Der ser ud som om der er noget galt med dit IHC projekt. Hvis du henter det fra controlleren og gemmer det på din computer så kan du åbne det i Notepad. Hvis du ser de der mystiske lange tekster du er noget gået galt. Hvor meget det er ødelagt er ikke til at sige. Du kan evt. uploade det til @Mikkel Skovgaards dokumentationsservice og se hvad den siger.
  4. Nej det kan du ikke umiddelbart. Du har 7 stk. 2-kanal dimmere og de virker kun sammen med version 3 controlleren. Resten af din installation vil kunne virke med en version 2 controller men du vil ikke kunne flytte programmet fra din version 3 controller til en version 2. Det er dog ikke så svært at lære at lave IHC programmer (specielt ikke hvis man har prøvet programmering før).
  5. Ikea er bare Zigbee. Du kan købe deres elpærer og sætte dem sammen med tryk fra andre leverandører. Du kan vælge at bruge Ikeas gateway men du kan også finde en anden. Eneste krav er at gatewayen forstår både dine pærer og dine tryk. Jeg er på den samme rejse som dig. Personligt ender jeg nok med Ikea og Philips elpærer og LK's Wiser wireless tryk. Jeg har en lille testopstilling med det og det spiller sammen.
  6. Nej det kommer aldrig til at virke. IHC Dimmeren skal have 230V og din driver giver 39V. Læg til at dimmeren virker på vekselstrøm, din driver giver jævnstrøm. Dimmeren skal før driveren og det er ikke sikkert at driveren kan dimmes. PS: Måske er IHC dimmeren ødelagt nu. Komponenter der forventer vekselstrøm er ikke altid glade for jævnstrøm. Du er ude på alt for dybt vand i forhold til dine svømmeevner.
  7. Astronaut

    Parring af spots

    Her er problemet sandsynligvis. Det der sikkert sker er at din dimmer ikke får strøm. De der kombi dimmers giver problemer for alle. Jeg har 10 stk. liggende i en kasse som jeg pillede ned. Problemet er at de er designet til at der løber strøm gennem "pæren" selvom den er slukket (det er den måde dimmeren får strøm). Det virkede fint den gang vi brugte traditionelle pærer men det virker dårligt med nyere pærer. Jeg var igennem 20-25 forskellige typer LED pærer før jeg indså at det aldrig blev ordentligt med de der kombi dimmers. LK lavede det på den måde for at gøre det nemmere at skifte til IHC wireless i eksisterende installationer. Det var et gigantisk selvmål. Andre har mere erfaring i hvad man kan gøre, evt. hvad de kan udskiftes med.
  8. Det er helt rigtigt. For at løse netop det problem har jeg lavet en virtuel IP adresse på controllerens VLAN. Det virker på den måde at når de PC'er som må tilgå controlleren connected, så ser det for controlleren ud om de PC'er er på samme netværk som controlleren (lidt på samme måde som NAT mod internettet).
  9. Astronaut

    Parring af spots

    De der kritisk lave signalstyrker kan måske også skyldes at der er noget galt med antennen på din controller. Hvis den fx. er blevet knækket. Jeg tænker også at du skal sikre at de tryk som har signalstyrke 0 rent faktisk er parret med controlleren (controlleren kan godt tro at de er parret selvom de ikke er det). Hvis du har parret dem direkte til udtag i loftet e.lign. så kan du rende ind i den situation. Så kig på IHC antennen og antennekablet (som ikke må bøjes for meget). Og prøv at parre de problematiske enheds med controlleren igen. Det gør du ved først an unlinke dem i IHC visual (lad være med at unlinke det hele; gør det enkeltvis). Og herefter linke enkeltvis igen (ved at trykke på A knappen på enheden og derefter på 1).
  10. Men hvis man alligevel kører Home Assistant, OpenHAB, etc. så kan man bare styre det derfra. Det er sådan jeg gør det.
  11. Astronaut

    Parring af spots

    Når du siger IHC Visual hvad mener du så? Her du downloaded IHC Visual programmet fra Schneiders hjemmeside og connected til controlleren? I det kan du se alle dine wireless devices og hvorvidt de er linket korrekt. Det screenshot du kom med ovenfor er IKKE IHC Visual. Du skal bruge den korrekte version af IHC Visual. Jeg er ikke helt klar på hvordan det er med din version af IHC Visual men det skal se nogenlunde sådan her ud: De komponenter med gult udråbstegn er ikke linket korrekt.
  12. Hvis det er Zigbee eller Zwave så kan man blot købe en Hub og sætte på inden man går ud af døren. Sådan en fætter koster et par tusinde og er i den sammenhæng ligegyldig. Så er der en fin overdragelse hvor alt det basale virker. Det betyder selvfølgeligt at alarm og andet mere avanceret ikke virker men de fleste overtager alligevel ikke bare den slags (bortset fra hvis det er IHC Alarm). De "alarmfirmaer" jeg kender insisterer på at sætte deres eget op. Den store joker er varmestyring som åbenlyst er essentielt. Der har alle med IHC et problem. Men hvis man piller alt andet end varmestyring af IHC så kan man fint undgå de problematiske Visual 3 controllere (fx. ved at nedgradere til Visual 2). Der burde være bunker af brugte controllere på markedet. Der er alligevel ikke nogen grund til at blande varmestyring sammen med lys, alarm, etc. Så har man rigtig god tid (måske 10+ år) til at finde en fremtidig løsning.
  13. Mine tanker er at Zigbee delen vil fungere i det øjeblik boligen sælges. Resten må en ny køber tage hånd om. Det er ikke spor anderledes end alle dem der har valgt Zigbee uden at have kørt IHC eller har valgt IHC Standalone. Hvad der findes ud over at tænde og slukke lyset er alligevel ikke noget der påvirker salgsprisen. Jeg er klar over at alle dem der også har varmestyring e.lign. er i en anden situation.
  14. Astronaut

    Parring af spots

    Du skal (nok) ikke parre kontakter direkte med loftudtag. Du skal parre dem med controlleren. IHC har to "modes": standalone hvor der ingen controller er og hvor komponenterne parres direkte. I den anden snakker alle komponenter kun med controlleren og skal parres med controlleren. Når der er en controller inde over så vil et tryk på en kontakt give et "event" på controlleren og det event kan køre en stump kode du selv laver. Den kode vælger hvilken udgang (loftudtag, spots, etc.) som der styres. Tag en backup af det program der er på controlleren inden du gør noget som helst andet. PS: Upload et billede af din controller og resten af tavlen med dit anlæg. Så er det nemmere at få hjælp her.
  15. Nu har jeg brugt de sidste par uger til at teste opstillingen. Det kommer til at se sådan her ud: Alt lys og andet kritisk bliver Zigbee. Det fungerer ret godt. Ingen batteri-tryk vil få mere end 3 meter til nærmeste Zigbee router og alle Zigbee routere vil have mindre end 3 meter til nærmeste anden router. Sådan som mit Zigbee test-netværk er i dag så skal alle devices igennem 6 routere for at nå Zigbee2MQTT/MQTT/NodeRed. De mange hop kan ikke mærkes i løsningen. Der bliver 3 niveauer af kommunikation: Manuelt tænd/sluk/dimming af lys sker med direkte kommunikation mellem Zigbee enheder uden Zigbee2MQTT/MQTT/NodeRed er involveret. Præcis som IHC standalone. Det vil således virke uanset om resten er nede. Vigtig automatisering, alarmer, etc. sker i NodeRed. Dette vil fungere så længe der er strøm på den Raspberry Pi som det kører på. Skulle det vise sig at der bliver brug for Z-wave, Matter, etc. så vil det være nemt at tilføje. Hvis support for Zigbee2MQTT eller NodeRed forsvinder så kan de skiftes ud med noget andet (men i princippet kan det køre evigt uden ændringer. Mindre vigtig automatisering, integration til mindre vigtige ting (støvsuger, vaskemaskine, el-forbrug, etc.) sker ovre i venstre side. Der vil sikkert være mange integrationer og derfor vil specielt Home Assistant også blive opdateret ofte (nye integrationer, bedre UI, bugfixes). Giver opdateringer problemer så er det ikke noget stort problem. Jeg kan fint leve med at HA er nede i en måned. Så længe jeg har en IHC controller vil den også være integreret vha. Kaptainen, HA og MQTT. Det er min forventning at MQTT vil fortsætte med at eksistere de næste 30 år. MQTT bruges til meget andet. Lige nu ser det ud til at alle tangenter desværre bliver Schneider's Wiser batteritryk. Det bliver det eneste fra Schneider. Kan jeg finde noget bedre så vælger jeg det.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok