Jump to content

Astronaut

Members
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Astronaut last won the day on January 29

Astronaut had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Astronaut's Achievements

 1. Alle de Ikea pærer jeg har prøvet virker.
 2. Ja, men det er ikke helt klart for mig hvornår der laves backup til SD kortet. Sidst var jeg nødt til at smide reset firmware på og på et eller andet tidspunkt overskrev controlleren det der lå på SD kortet. Der er liv i skidtet igen. Jeg ved ikke helt hvad jeg gjorde. Jeg kunne ikke få kontakt med controlleren over USB hverken med visual, din java starter eller med firmware updateren. Jeg resatte controlleren flere gange. Ingen kontakt. Holdt pause. Ingen kontakt. Resatte controlleren. Pludseligt virkede det. Da jeg kom på kørte jeg gendan og det ser ud til at alt virker igen nu.
 3. Her til morgen havde vi en strømafbrydelse i nabolaget. Spændingen på en af faserne faldt til ca. 180V i en halv time og så forsvandt den helt. Desværre var den netop den fase som IHC controlleren kører på. Nu står den så og blinker normalt. Desværre kan jeg ikke komme i kontakt med den men der er da håb om at det kommer til at virke. Desværre betyder det sikkert at jeg skal rundt og genlinke alle wireless komponenter. Hvor er det bare elendigt. Det samme skete i Januar hvor vi også havde problemer med netop den fase. Hvorfor laver man et produkt der er så følsomt overfor strømafbrydelse?
 4. Nu har jeg ikke selv prøvet at skrive koden men du har to registre X og Y - man kunne fx. gemme den foregående værdi i det ene af dem. Og så er der en JMP instruktioner der bl.a. kan hoppe på X!=Y. På den måde kan man raise et interrupt hver gang værdien ændrer sig. Det vil blive ganske få interrupts i sekundet og på den måde vil CPU'en have god tid til netværk eller andre ting som fx. hvis man putter et lille I2C display på til at vise status.
 5. Det her du helt ret i. Der skulle have stået "uden wireless". I øvrigt er det ikke klart hvorvidt RS-432 kommunikationen med de nye LED dimmere kan "hackes". Hvis LK har valgt at kryptere kommunikationen så bliver det svært. Jeg har et par ledninger hængende i min installation sådan at jeg kunne koble min egen RS-432 adapter på og se på det. Desværre kom jeg aldrig så langt. Men er kommunikationen ikke krypteret så er der muligheder. Principielt ville man sikkert også kunne hive evt. krypteringsnøgler ud af en IHC kontroller. Det lyder som om Mikkel har kigget på firmwaren i controllere. Noget helt andet er Michael sikkert også vil have behov for at dekode kommunikation fra IHC temperatur sensorer o.lign. Men som jeg husker det så er den protokol beskrevet flere steder her på sitet. Det burde ikke være svært for "Pico'en" til at gøre det.
 6. Fantastisk. Der er 8 PIO kanaler. Som jeg husker det burde det være muligt at drive 8 IHC Output moduler med en PIO kanal. Basalt set burde man kunne signalere til alle 8 moduler på samme tid og således blot bruge en kanal. Input signalerne er ikke synkroniseret så de skal hver have deres egen PIO kanal. I praksis betyder det at en enkelt Pico kan håndtere 7 Input moduler og 8 output moduler på samme tid. I Pico SDK'et er der en MQTT client der kan connected til en MQTT broker. På den måde vil det være muligt at publisere ændringer af inputs og tage imod kommandoer om at sætte outputs. Nodered, Home Assitant eller OpenHAB kan så bruges til at orkestrere det hele. Put det i en kasse og lav en lille vejledning og så har du et produkt du kan sælge til alle dem der har en IHC wireless installation.
 7. PS: Her er min plan for at udskifte IHC.
 8. Jeg har haft samme tanker som dig, men da jeg har ganske få moduler i tavlen valgte jeg ikke at gå videre. Men jeg nåede at kigge på at bruge PIO funktionaliteten i Pico'en. Det skulle give mulighed for at læse input fra op til 8 IHC Input 24 moduler. Har man også output moduler så burde en enkelt Pico kunne klare op til 64 moduler (og så store IHC installationer tror jeg ikke eksisterer). Fordelen ved PIO er at man kan ramme helt præcist med timing selvom man har gang i mange IHC I/O moduler på samme tid. Hvis du lader Pico'en kommunikere med omverden vha. MQTT så kan du ret nemt bruge Nodered, HA, etc. til at orkestrere det hele. IHC Wireless bygger som jeg husker det på en protocol der hedder Wavenis. Den slog aldrig an og bruges til meget få ting nu. Der lå på et tidspunkt et SDK på nettet men det er vist forsvundet. Problemet er at det der sendes er krypteret. Så du skal både have fat i et SDK, have liv i SDK'et (Jeg tror det er 15-20 år gammelt), have fat i noget elektronik sådan at du kan sende og modtage wireless samt have hacket LK's protocol sådan at du kan finde deres krypteringsnøgler (du skal sikkert udlæse firmware fra en IHC device eller fra en controller). Jeg tvivler på at det er det værd når man i stedet kan købe en stak Zigbee eller Z-wave komponenter og skifte wireless installationen ud relativt nemt.
 9. Astronaut

  Visual 3 firmware

  Det er lidt knudret skrevet. 03.04.72 er versionen på visual programmet. Ikke IHC firmwaren.
 10. Jeg har også en wireless dimmer (HW2) der nogen gange driller. Når lyset har været tændt i lang tid så kan den finde på at gå i koma. Trykker man på knapperne til dimmeren så vågner den op igen. Tager man strømmen til dimmeren så vågner den også op. Eneste belastning på den er en 15W LED pærer.
 11. Der ser ud som om der er noget galt med dit IHC projekt. Hvis du henter det fra controlleren og gemmer det på din computer så kan du åbne det i Notepad. Hvis du ser de der mystiske lange tekster du er noget gået galt. Hvor meget det er ødelagt er ikke til at sige. Du kan evt. uploade det til @Mikkel Skovgaards dokumentationsservice og se hvad den siger.
 12. Nej det kan du ikke umiddelbart. Du har 7 stk. 2-kanal dimmere og de virker kun sammen med version 3 controlleren. Resten af din installation vil kunne virke med en version 2 controller men du vil ikke kunne flytte programmet fra din version 3 controller til en version 2. Det er dog ikke så svært at lære at lave IHC programmer (specielt ikke hvis man har prøvet programmering før).
 13. Ikea er bare Zigbee. Du kan købe deres elpærer og sætte dem sammen med tryk fra andre leverandører. Du kan vælge at bruge Ikeas gateway men du kan også finde en anden. Eneste krav er at gatewayen forstår både dine pærer og dine tryk. Jeg er på den samme rejse som dig. Personligt ender jeg nok med Ikea og Philips elpærer og LK's Wiser wireless tryk. Jeg har en lille testopstilling med det og det spiller sammen.
 14. Nej det kommer aldrig til at virke. IHC Dimmeren skal have 230V og din driver giver 39V. Læg til at dimmeren virker på vekselstrøm, din driver giver jævnstrøm. Dimmeren skal før driveren og det er ikke sikkert at driveren kan dimmes. PS: Måske er IHC dimmeren ødelagt nu. Komponenter der forventer vekselstrøm er ikke altid glade for jævnstrøm. Du er ude på alt for dybt vand i forhold til dine svømmeevner.
 15. Astronaut

  Parring af spots

  Her er problemet sandsynligvis. Det der sikkert sker er at din dimmer ikke får strøm. De der kombi dimmers giver problemer for alle. Jeg har 10 stk. liggende i en kasse som jeg pillede ned. Problemet er at de er designet til at der løber strøm gennem "pæren" selvom den er slukket (det er den måde dimmeren får strøm). Det virkede fint den gang vi brugte traditionelle pærer men det virker dårligt med nyere pærer. Jeg var igennem 20-25 forskellige typer LED pærer før jeg indså at det aldrig blev ordentligt med de der kombi dimmers. LK lavede det på den måde for at gøre det nemmere at skifte til IHC wireless i eksisterende installationer. Det var et gigantisk selvmål. Andre har mere erfaring i hvad man kan gøre, evt. hvad de kan udskiftes med.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok