Jump to content
IHC-User.dk

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/04/2020 in all areas

 1. 2 points
  Allan Glargaard

  Virtuel skumring V6.1a

  Hej Jeg har VIRKELIG kedet mig Jeg har brugt den virtuelle funktionsblok V6.1 som en flink person har lagt op her i forummet - men aldrig helt forstået logikken. Nu har jeg så omlagt programmet så det bruger variabler for tidspunkterne for sol op/ned - i stedet for at de står kodet som fast tidspunkt langt inde i programmet. Grundlogikken er dog den samme som i den oprindelige funktionsblok - så tak til forfatteren herfra for en fin lille blok der gør hvad den skal. Jeg har taget udgangspunkt i op/ned tiderne lidt øst for Vejle ifølge suninfo.dk almanakken og brugt Borgerligt tusmørke tiderne. Jeg har kørt simulation hen over sommer/vintertid skiftene, så jeg tror den skulle være ok. Men denne version skulle det være marginalt lettere at ændre tidspunkterne så de passer præcis med din breddegrad - eller er det længdegrad - uanset, der hvor du bor. Hvis du skal rette tiderne, er det lettest at åbne .VIS filen i Notepad f.eks. og så rette direkte i teksten. Jeg synes Windowsprogrammet er lidt noget hejs til den slags. God fornøjelse med modulet hvis du vælger at bruge det. Hermed version 6.1a Venlig hilsen Allan Sol op og nedgang v6.1a.ifb
 2. 2 points
  Det virkede med SSH! Nu har jeg adgang til IHC Captain Det var jo helt nostalgisk, for en gammel UNIX administrator at kommunikere via shell Tak for hjælpen, nu kan jeg komme videre og se hvad IHC Captain kan tilføre
 3. 1 point
  Måske - men da IHC Term efterhånden er et gammelt system, burde du overveje selv at bestemme hvornår du skal opgradere. Hvis ikke, risikerer du at det bliver controlleren der bestemmer hvornår, og der er det ikke sikkert det lige passer ind i familiens planer.
 4. 1 point
  RuneV

  OpenHAB m. CometVisu

  Tak, jeg fik noget til at virke Det var dog trist at høre Tak for hjælpen so-far - jeg poster en update når jeg noget mere sammenhængende (inkl. css/js til potentiel inspiration)
 5. 1 point
  Ken42

  OpenHab sitemap til at vise IHC udgange

  Så har jeg fået det til at virke. Jeg fandt ikke præcis ud af hvad der var galt. Men jeg havde en gammel version af IHC bindingen. En version fra den gang hvor det hed switch-channels og ikke bare switch. Så nu har jeg opgraderet til openhab2.5. Desuden har jeg skifter createChannelAutomatically fra true til false og oprettet all IHV channels manuelt. Så nu har jeg channels som: Type switch : channel_bath_room_light_status "Bathroom Light Status" [ resourceId=udgangsid , direction="ReadOnly" ] Type switch : channel_bath_room_light_button "Bathroom Light knap" [ resourceId=indgangsid , direction="WriteOnly", pulseWidth=80 ] Til henhoildsvis status af en udgang, og til at aktivere en indgang. Deusden har jeg chanels som Type switch : ChannelIHCOutRelayStueLoft "IHC Stue Loft" [ resourceId=udgangsid ] hvor jeg vil ændre direkte på en udgang. For udgang der ikke har nogen funktionsblok. Tak for hjælpen.
 6. 1 point
  HenrikB

  Kontakt til IHC Controller

  Det var så simpelt at jeg ikke kunne tro det var en mulighed: genstart... Tog strømmen i 2 min og nu kører det sgu igen. Halleluja!
 7. 1 point
  EjvindHald

  Kontakt til IHC Controller

  Nej, ikke jeg kender til. Det er også en af grundene til, at min controller ikke er tilgængelig udefra via min router. Man kan prøve alle kombinationer, indtil man rammer korrekt - et såkaldt Brute Force angreb.
 8. 1 point
  Jens Jakob

  Elektrisk rullegardin

  Hey igen et rulegardin nede fra jysk så har jeg købt en 24 volt step motor fra myimport han laver også nogle adapter til rør motor, man skal lige måle Dia meter på rør og bestille adapter derefter som i kam se på billede skal man i sådan set bare byttet de hvid adapter ud med de sorte i lednings enden skal den hvide adapter bare sidde uden over I forbindelse med vi renoverede huset er der trukket en 5x1,5 op i hver vindues karm og bare afsluttet oppe i en fuga forfra dåser, planen var til at starte med noget med noget 220 v ikke sådan helt gennemtænkt det, så lidt dumt med 5x1,5 og 2 gardiner skal dele en ledning i stedet for en 10x hvad nu kan kan få af ledning de motore jeg kunne finde til 220 volt var alt for tykke så var det jeg faldt over de her 24 volt små step motorer Inde i fuga dåse kan der være sådan en qubino 24 volt shutter/switch, i det den kan køre z wave gir det en lidt bedere mulighed for mobil styring af gardiner, har lige pt kun lavet et styk gardin som forsøg ellers har jeg bare givet spænding ude fra controller version 3 og styrer signal op og ned hen til qubino switch, vil ha lavet en form for dæk plade hver side så man kan skjule begge ender det ser ikke så smart ud sådan her ledning fra rør moster er sort har skjult den i en kort stykke hvid 2x0,07 hevet begge leder ud men hvor end alting end er skal man Igang med kabelbakker rille fræser osv, så kan man jo kigge lidt på ikea batteri rullegardin i stedet for ved ikke om der findes sådan et shutter relæ med z wave til montering på din skinne så var det jo at fore trække
 9. 1 point
  DU kan prøve en http://jemi.dk/ihc/#install manuel installation oveni det image du har der virker: Skriv først SD kortet med RASPBIAN (hent her) som beskrevet i guiden på http://www.raspberrypi.org/. Når kortet er skrevet skal du starte din Raspberry PI op med kortet i. Log ind med pi og koden raspberry. Hvis du ikke har mulighed for at bruge Raspberry PI lokalt/direkte kan du gøre det via SSH (Læs mere på http://www.raspberrypi.org/documentation/remote-access/ssh/windows.md). Bemærk du skal først tilkoble SSH: https://www.raspberrypi.org/documentation/remote-access/ssh/. Hvis du vil lave ssh adgangskode eller hostname om kan skrive noget i ihccaptain-password.txt eller ihccaptain-hostname.txt som også ligger på boot partion som beskrevet herover. Efter login skal du køre følgende kommando: wget -q -O - jemi.dk/ihc/install | sudo bash Følg herefter blot vejledningen på skærmen.
 10. 1 point
  Kandersen

  LED dimmer på Visual 2?

  2.8.4
 11. 1 point
  Det var så lidt. Du finder en masse info her på siden og på http://jemi.dk/ihc/
 12. 1 point
  Tror også mine er fra 2016. Der sad oprindelig ældre UNI modeller, men de gik i stykker. Så tidligere ejer fik dem skiftet. De må sandsynligvis ikke sidde på hovedet da de så ikke kan komme rigtig af med varmen. Sidder din svogers også på hovedet. I så fald er der jo en mulig sammenhæng, hvis de er lige gamle :-)
 13. 1 point
  Som Lars skriver så kan du sagtens bruge LKs app til controlleren selvom den er uden viewer. LK har nok bare glemt det. Det kom med en opdatering af appen for 8 år siden tror jeg. Men den controller understøtter netop ikke LKs mailafsendelse via viewerdelen. Men så er det jo super at vi har IHC-captain som også kan udsende mails, pushbeskeder osv osv. og det understøtter din controller fint. køb en raspberry pi og hent freeware softwaren og smid en skærv til @Mikkel Skovgaard så er du kørende. Du skal nok opdatere firmwaren for at få lidt flere funktioner med, men der er også nogle tricks til det via en gammel firmwareloader og så firmware.199 først og så .220 bagefter.
 14. 1 point
  Bemærk at selvom det er den version uden viewer så kan man faktisk godt anvende både LK’s App og IHC Captain. Så hvis det var for at lave lidt smart og tilgå/fjernstyre/integrere så er en opdatering ikke strengt nødvendigt. Det kan dog være en god ide alligevel, men det kommer an på hvad der er behov for at kunne.
 15. 1 point
  Hej Allan. Velkommen til ihc-user. Det er som du beskriver, lige til at lave den ombytning. Du skal udover dette logge ind i administrator og opsætte brugeradgang og netværk. Det er nemmest at gøre via USB-kablet da det ikke kræver en bruger. Det kan drille lidt med Java, men der findes LK's javastarter der kan hjælpe eller den IHC-Captain har lavet.
 16. 1 point
  Henning Pedersen

  LED dimmer på Visual 2?

  Selv om det "kun" er 1/2 pris i forhold til et wireless Ø80 lampeudtag, så vil jeg ikke anbefale den. Ikke fordi er dårlig - slet ikke, men kun fordi den ikke giver de samme muligheder som den wireless, hverken under programmering eller under drift, hvilket du med stor sandsynlighed bliver træt af i længden. MEN - når alt dette er sagt, eller skrevet, så skriver du ikke om din controller er en gammel HW version 6.1 eller den lidt nyere 6.2, HVIS du har en gammel 6.1 så ville jeg meget seriøst overveje at opgradere controlleren til den nye Visual 3, eller 7.1 som den også hedder, og så bruge den nye LED dimmer. Her "får" du 2 lysdæmper i én og slipper for evt. problemer med wireless signaler der bliver forstyrret af andet elektronik.
 17. 1 point
  Lars Jacobsen

  Ny installation Visual3 controller

  Sidder ikke lige ved en pc med Visual, men mener da man skal oprette modulerne og konfigurere hvilken controller i/o det er tilsluttet. Derudover kan man dokumentere alt muligt andet såsom lednings nummer, farve osv Det er muligt man godt kan arbejde med tryk osv i Visual og koble det til en FB, men uden tilknytning til i/o vil det ihverttilfælde ikke virke i praksis. (men som virtuelle elementer til App og IHC captain er det helt fint)
 18. 1 point
  Allan Nissen

  Ny installation Visual3 controller

  Du skal ikke oprette ind og output moduler. Når du opretter tryk og lampeudtag, skal du definere adresserne. Det er det. Under Dokumentation kan du definere lednings farver til ind og output modulernes data ledning.
 19. 1 point
  Kan være det er noget med JAVA versionen på PC’n. Søg og læs tråden Java problemer igen igen igen. Eller prøv med MikkelS alternative Java starter: https://jemi.dk/ihc/starter/
 20. 1 point
  JHWas

  Visual 3 in English

  Hi PLampi, does this help : https://www.se.com/de/de/download/document/VIS.R.03.04.69/ ??
 21. 1 point
  PLampi

  Visual 3 in English

  Hi. Finally reached support ( Technical Support Denmark <dk-ts@schneider-electric.com>) and YES, they DO have Visual 3 English version available. It's one version older than current newest (seems to be 3.4.69.3) but for me it's perfect. As after discussing for a while with technician, seems that they think there is not so much usage of UK version, that in my eyes, is totally false. Rather they should make UK only (sorry you Danish..) that ALL users could use these products. Now they think that none outside Denmark uses Visual 3. Of course there will be no users if all documentation is Danish only..... As IHC V1 and V2 were widely used all over Europe, i would assume many of these (especially V1 users like me) would like to switch to V3 to get new features and proper LAN connections. Also when you invest on your house electric system, i would expect full support for ten's of years. Anyhow if there would be enough users asking UK version, i assume they would keep full support also UK version. So now all of you (and maybe even those who not necessary need UK version ) would now just send request to have UK supported also in the future, they might keep that officially available also in the future.
 22. 1 point
  Efter flere gange at have fået enorm god hjælp herinde, prøver jeg igen. Bær over med mig, for jeg er efterhånden mere en der tager, end en der giver!! Hvis nogen har spørgsmål til tømrerfaget eller Færdselsloven, så giver jeg dog gerne en hånd med Jeg har to velux vinduer der kører på en klf200 samt to vinduer der kører på en ældre 24v windowmaster-controller. Jeg vil gerne have dem til at åbne ved overtemperatur i deres respektive rum, men jeg er uprøvet i at lave funktionsblokke, og kan kun lave simple rules i openhab. At vinduerne kører på to forskellige systemer, gør det ikke nemmere. Derfor har jeg søgt, uden at finde, en funktionsblok der kan noget ala følgende: Aktivere en udgang / åbne et vindue 50% ved forudbestemt temperatur på en rumføler (setpunkt 1) Altivere en anden udgang / åbne et vindue 100 % ved en anden forudbestemt temperatur på en rumføler (setpunkt 2) Aktivere en tredje udgang, der er prioriteret forud for de andre, f.eks. ved alarmtilobling (lukke vinduet). Jeg kan da næppe være den første med et ønske som dette, eller tager jeg helt fejl? Byd endelig ind hvis i har nogle gode forslag, eller sidder med en funktionsblok der kan noget af det
 23. 1 point
  Hej. Jeg er begyndt at integrere OpenHab med IHC og andre installationer i huset. Jeg har fået kontakt til controller via PaperUI, og har oprettet en items fil, hvor jeg så linker kanalerne fra Paper UI til de items jeg har lavet (for at jeg kan se dem i Basic UI på min app på telefonen). Jeg kan tænde og slukke lys (relæ) fra openhab, og får tilbagemeldinger på switch kontakter i openhab hvis jeg trykker de fysiske tryk. Jeg kan styre mine wireless dimmere fra openhab via slider, men der får jeg ikke nogen tilbagemelding på slideren, hvis jeg regulere/tænder/slukker på de fysiske tryk. Jeg kunne forestille mig, at det er fordi jeg ikke har lavet det helt korrekt. Dimmerne har jeg oprettet som channels i PaperUI, som Rollershutter, fordi det var det eneste jeg kunne få til at virke. Jeg ved ikke om dette er rigtigt? Jeg kunne egentligt bedst tænke mig, at få kontakt til det hele via .items filer uden at skulle linke igennem PaperUI, men jeg kan simpelthen ikke lure hvordan jeg gør dette. Hvis jeg taster recourse id ind i min items fil, sker der nul og nada. (Sikkert fordi det ikke er sat ordentligt op) Måske både config. og .items. Det er her jeg virkelig godt kunne bruge lidt hjælp for at komme videre. Eventuelt få nogle eksempler på, hvordan man laver .items for både switch, dimmer, temperatur (gerne med mulighed for at ændre værdier til controller, for at kunne regulerer rumvarme) Min items fil ser sådan her ud nu, hvor jeg har forsøgt at lægge et par recourse id ind, men disse har pt ingen funktion, da jeg kun kan styre, hvis jeg opretter link til de channels PaperUI selv henter fra controller, hvilket jeg egentligt helst ville undgå. Group Home "D. G. Monrads Vej 11" <house> Group Kitchen "Køkken" <kitchen> (Home) Group LivingRoom "Stue" <sofa> (Home) Group Bedroom "Soveværelse" <bedroom> (Home) Group KidsRoom "Benyamins Værelse" <bedroom> (Home) Group Office "Kontor" <office> (Home) Group Corridor "Gang" <corridor> (Home) Group Bathroom "Badeværelse" <bath> (Home) Group Toilet "WC" <toilet> (Home) Group LaundryRoom "Bryggers" <washingmachine> (Home) Group Garage "Garage" <garage> (Home) Group Outside "Udvendig" <garden> (Home) Group Neato "Neato" <neato> (Home) Switch Kitchen_Pendel "Køkkenbord" <light> (Kitchen, gLight) {channel=""} Switch Kitchen_Sokkel "Køkkensokkel" <light> (Kitchen, gLight) {channel=""} Dimmer Kitchen_Spots "Spots Køkken" <light> (Kitchen, gBlind) {channel="29459037"} Switch LivingRoom_Spisebord "Spisebord" <light> (LivingRoom, gLight) {channel=""} Switch LivingRoom_TV "Lys TV" <light> (LivingRoom, gLight) {channel=""} Dimmer LivingRoom_Spots "Spots Stue" <light> (LivingRoom, gBlind) {channel="29455709"} Switch Bedroom_SengH "Sengelampe Venstre" <light> (Bedroom, gLight) {channel=""} Switch Bedroom_SengV "Sengelampe Højre" <light> (Bedroom, gLight) {channel=""} Dimmer Bedroom_Spots "Spots Soveværelse" <light> (Bedroom, gBlind) {channel="17977437"} Dimmer KidsRoom_Spots "Spots Benyamin" <light> (KidsRoom, gBlind) {channel="19827293"} Switch Office_Spots "Spots Kontor" <light> (Office, gLight) {channel=""} Dimmer Corridor_Spots "Spots Gang" <light> (Corridor, gBlind) {channel="17974109"} Switch Bathroom_Spejl "Spejllys" <light> (Bathroom, gLight) {channel=""} Switch Bathroom_Brus "Brusekabine" <light> (Bathroom, gLight) {channel=""} Dimmer Bathroom_Spots "Spots Bad" <light> (Bathroom, gBlind) {channel="17980765"} Dimmer Toilet_Spots "Spots WC" <light> (Toilet, gBlind) {channel="25042781"} Switch LaundryRoom_Spots "Spots Bryggers" <light> (LaundryRoom, gLight) {channel=""} Switch Garage_Spots "Spots Garage" <light> (Garage, gLight) {channel=""} Switch Garage_Arbbord "Arbejdsbord" <light> (Garage, gLight) {channel=""} Switch Garage_Kompressor "Kompressor" <light> (Garage, gLight) {channel=""} Dimmer Outside_SpotsHus1 "Spots Hus 1" <light> (Outside, gBlind) {channel="11581789"} Dimmer Outside_SpotsHus2 "Spots Hus 2" <light> (Outside, gBlind) {channel="11585117"} Dimmer Outside_SpotsGarage "Spots Garage" <light> (Outside, gBlind) {channel="11588445"} Dimmer Outside_SpotsSkur "Spots Skur" <light> (Outside, gBlind) {channel="27711837"} Hjælp, eksempler og grundig forklaring modtages med kyshånd - da jeg virkelig brænder for at komme videre med dette projekt. Jeg er bare kørt lidt fast. Mvh. Michael
This leaderboard is set to Copenhagen/GMT+01:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.