Jump to content
IHC-User.dk

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/20/2019 in all areas

 1. 3 points
  Hej - jeg har her i weekenden geninstalleret min laptop og blev så træt af at kæmpe med at få Java og alt det til at virke - og efterhånden er det KUN IHCs ting der kræver det så jeg tænkte man måtte kunne gøre det lidt nemmere. Så jeg har rodet lidt med at lave et lille script der henter tingene fra IHC Controlleren og laver genveje til det - det kræver ikke at man installere java. Det er tænkt som en måde at køre IHC som en "portable" - man kan have det på en USB stick også smide det i de fleste nyere windows pc'er og få fat IHC Controlleren. Dermed kan man tilgå: IHC Administrator, IHC SceneDesign, IHC SceneView og IHC ServiceView uden at installere java - kræver kun man kender IHC controllerens IP. Jeg har KUN testet det på min 6.2 controller med 2.8.4 softwaren på - ved ikke om det virker på ældre eller andre controller - men det kan helt klart ikke ødelægge noget af Derfor vil jeg gerne have nogen til at teste så hent gerne http://jemi.dk/ihc/files/IHCStarter.zip Pak zip filen ud med mapperne - der skulle gerne være en IHCStarter mappe og indeni skal man køre "install.vbs" filen Indtast IP adressen (og evt. speciel port du har opsat din IHC Controller til at køre web delen på, f.eks. 192.168.1.10:8888) Vælg om du vil have genveje på skrivebordet Hvis du har valgt ja i 3. så er der nu genveje på skrivebordet til de ting din controller understøtter Der er altid genveje i samme mappe som du køer "install.vbs" - der kommer et "script" til hver service der på controlleren f.eks. "Administrator.vbs" Lige nu er der ingen smart måde at installere det på pc'en på permanent - men altså hvis man ønsker det kan man flytte "IHCStarter" mappen alle steder hen også kører "install.vbs" igen - så burde det selv flytte med og opdatere alting. Bemærk at software indeholder JAVA fra Oracle men det må gerne frit deles så vidt jeg kan læse mig frem og jeg har tilladt mig at bruge LKs ikon fra deres Google app for at genveje ikke ligner noget fra MySpace dagene selvom jeg ikke er noget grafisk geni.
 2. 3 points
  Jeg kan prøve: IHC Captain er gratis IHC Captain lader sig styre alle input/indgange og indstillinger IHC Captain lader dig styre næsten alt det samme som IHC administrator uden problemer med Java og certifikater IHC Captain kan forbinde din IHC Controller til omverden (jeg har i beta den anden vej - hvor omverden kan forbinde og styre IHC, f.eks. ifttt, google home etc.) IHC Captain kan overvåge din IHC Controller IHC Captain tillader dig at lave forskellige visninger og styring - så du kan lave en bruger til et barn f.eks. som kun gør de kan slukke og tænde lyset i deres værelse etc. (det kommer endeligt ud i næsten version)
 3. 2 points
  IHC Captain er super nemt. (Overordnet beskrivelse): 1. Anskaf en Raspberry Pi (kan ikke huske om Mikkel har lavet support til version 4, men ellers en version 3B+). Med strømforsyning, evt kasse og et SD kort. 2. Hent filen på Mikkels hjemmeside. 3. Udpak filen og "brænd" filen du har hentet over på SD kortet. 4. Indsæt SD kortet i Raspberry Pién. Indsæt netkabel (så Raspberry PIén er på samme net som din IHC controller).. Tænd for Raspberry Pién og vent nogle minutter (10 minutter eller lign). 5. Opsæt og begynd at bruge IHC Captain. Det er det.. Der er nogle få forudsætninger. 1. Din IHC controller skal minimum være en HW 6.1. 2. Din IHC controller skal være tilsluttet dit lokale net. 3. Raspberry Pién skal tilsluttes samme lokale net. 4. Du skal kende brugernavn/adgangskoden til IHC controlleren, og helst også portene den allerede er opsat til. Eller selv kunne oprette det. Det er faktisk uhyre simpelt. Men klart nok, hvis man aldrig har prøvet det eller noget lign før, så kan det godt virke skræmmende.
 4. 1 point
  Naah, kun 2K og 4K. Venter lidt endnu med 8K :-) Det er samme opløsning, når jeg bruger LK´s java programmer. Skal prøve at lave to screenshots i aften. Bare husk, det er en meget lille detalje, og bestemt ikke noget jeg ikke kan leve med. Det er nok mest af alt vanen som spiller ind her. Anyway - Kom til at tænke på, om du har tænkt dig at lave USB support også? Der er jo en del som slås med, at de heller ikke kan få forbindelse via USB. I så fald vil du have klaret alles problemer, som LK ikke har formået.
 5. 1 point
  Okay, så længe har jeg ikke forsøgt at vente
 6. 1 point
  Hej Mikkel, tak for svar. Det er dog hele Visual applikationen som har problemer med Æ, Ø og Å og det er den .vis fil som ligger i en helt frisk Visual installation som jeg viser i mit screenshot. Der måtte derfor være noget andet galt da der intet andet er gjort på maskinen end at installere Windows og dernæst LK IHC Visual. Jeg skiftede derfor sprog fra Engelsk til Dansk på Windows 10 installationen. Det hjalp. Nu vises det hele korrekt :-)
 7. 1 point
  Du har nok haft åbnet din vis fil som er en XML fil i noget ala notepad. Du kan uploade filen på diverse sider online som tilbyder charset/encode. Ellers vedhæft din fil her så kan jeg hurtigt lave den om for dig
 8. 1 point
  Det er også i planerne
 9. 1 point
  Kan du godt, hvis du åbner porten for adgangen til IHC captain (dvs Rpién) på din router. Men Mikkel anbefaler det ikke, da der ikke er nogen ordentlig sikkerhed i det. Men Mikkel arbejder vist på det. Men hvis du selv laver en VPN så burde der ikke være noget galt i det.
 10. 1 point
  Lad os skære det ud i pap endnu en gang: LK support gør intet før henvendelserne kommer fra installatørerne. End of story. Det skriver de selv-ingen skjult agenda. Tænker særlig på crash med FW 03.03.23. Så kære IHC venner: Sørg for / forsøg at få en installatør med på klageholdet. Ellers er jeg alvorlig bange for der ikke sker en dyt, og vores dyrekøbte IHC ANLÆG fortsætter i samme rille. Der må være nogen her der kan hjælpe med et wake up call.
 11. 1 point
  Det skal sluttes til routeren, altså til dit hjemme netværk på samme måde som en pc/mac/iPad
 12. 1 point
  Det kan den godt ja med lidt arbejde. Jeg vil ikke anbefale det. Den kan vel lige så godt kables
 13. 1 point
  Talte med LK og de sagde blot, at IHC controlleren er død hvis ikke at jeg kunne få den i tale efter firmware opgraderingen. Har fået en ny og sendt den anden retur til forhandleren, som kunne fortælle mig, at jeg var nummer 5 hos ham. Har firmware opgraderet den nye og det virker Det er første gang jeg har prøvet hardware der faktisk dør ved en opgradering, men fin service at man får en ny - mangler lige få pengene tilbage.
 14. 1 point
  Se http://jemi.dk/ihc/ der er en ret udførlig vejledning.. 16gb er rigeligt stort og IHC Captain er zerotouch. Bare strøm og netværk, så er du kørende.
 15. 1 point
  Du installerer IHC Captain ved at overskrive det der ligger på kortet. Dvs. der er ingen grund til at købe et kort med noget på. Køb et ordentligt et der er billigt.
 16. 1 point
  Prøver lige en anden formulering: 1. Du opsætter og programmere dit ihc som du altid har gjort i visual 2. Du vil gerne have et fysisk tryk på væggen til at tænde Sonos. Det gør du IHC captain 3. Du vil gerne have sådan alle i husstanden kan styre lyset via telefonerne, det gør du i IHC captain. Du kan styre hvor meget og hvor lidt hver enkelt kan styre 4. Du vil gerne lave om i tiden eller ip adressen på din ihc controller. Det kan du ihc captain 5. Du vil gerne lave sådan at hvis en pir sensor mærker bevægelse og det er kl 22. Det laver du i ihc visual 6. Vil du gerne have at man kan dæmpe en hue pære fra din ihc installation. Så er det ihc captain
 17. 1 point
  IHC captain kan man lave regler/rutiner som arbejder uden om controlleren. Fx sende pushbeskeder uden brug af et IHC modem. IHC captain kan styre fx Hue belysning oa som tager simple json koder via html. Sandsynligvis også mere avanceret, så længe der er en åben API til det som man vil kommunikere med. Kort sagt: IHC Captain er et godt add-on til en IHC controller på rigtig mange punkter.
 18. 1 point
  Henning Pedersen

  Kabel føring

  Ikke kun hvert rum - men hvert område. dvs. køkken/alrum skal betragtes som 2 rum/områder. Har du køkken/alrum/stue i ét rum skal de ses som 3 rum. Hvis du søger inspiration til funktioner, er du velkommen til at besøge min hjemmeside på www.i-bi.dk
 19. 1 point
  Formoder ikke du har fået opgraderet -endnu? Du har en back up af dit kørende Visual program? Check at din FW 03.03.23 er ca. 9,1 Mb. Prøv at uploade et tomt projekt til kontrolleren( måske mister du strøm til din PC - vær opmærksom på det)-prøv så at opgradere din FW igen enten vha. USB eller lokal netværk. Så burde du kunne lægge dit eget kørende program ind igen. Håber ikke du skal op i køen af folk med HW7.1 kontrollere der skal skiftes. Good luck. Og lad os høre udkommet..
 20. 1 point
  Er du sikker på at din PIR skifter til ON på noget tidspunkt, (tjek i tailog). Dit output57949 formoder jeg er lysindkering på din dimmer og er den både read/write? (kan ikke huske om det er default). Her er en regel hvor jeg bruger en PIR til at aktivere en IHC dimmer (wireless) med: when Item ZWaveNode5ZW100MultiSensor6_MotionAlarm changed to ON then lys_indgang.sendCommand(25) // set light to 25% end
 21. 1 point
  Kandersen

  Firmware 2.8 på V2-HW6.1

  Det er også kun lykkedes mig at "påtvinge" genstarter på controlleren, når/hvis jeg har fået fucket up i noget, der står og "spammer" controlleren udefra (fx via openhab). Men under normal drift har jeg absolut ingen problemer med at tæve den indefra (timere, temp/fugt sensorer osv) og udefra (via openhab, IHCcaptain, serviceview eller Visual), alt sammen på samme tid. Det skal dog siges, at pt bruger jeg en HW 6.2 controller. Men jeg kunne gøre det samme med min HW 6.1
 22. 1 point
  Kandersen

  ledninger faldet ud

  Ja delvist. Vi kan udelukke Output 24 relæet der sidder ved siden af controlleren. De to blå ledninger går ned på input modulet på klemmerne 17 og 18. I så fald så giver de ledninger ikke rigtig nogen mening i det område du har taget billedet i. Det virker mere som om, at de har været tilsluttet "noget", og det er dette "noget" som er væk. Kigger man lidt nærmere på det første billede i dit første indlæg, så ser det ud som om der ligger et eller andet omme bag input modulet. Noget hvidt, som normalvis ikke bør være der. Det kan være det bare er et stykke papir eller noget andet der ingen betydning har. Det kunne måske også være det som de to blå ledninger har været monteret på. Det ligner også at ledningerne har været monteret i samlemuffer eller i anden form for skrueterminaler på den måde de er bukket og trykket i det afisoleret område. Det kunne godt hænge sammen med, at de har været brugt til "noget", som er forsvundet/afmonteret. Dvs jeg ville i første omgang ignorerer de ledninger. De har måske slet ikke noget med dit problem at gøre. Men kunne være det som jeg vil kalde dårlig efterladenskaber/manglende oprydning. Så er der en anden mulighed. Det er at tage dit Visual program og se på de tryk du siger der ikke virker mere, og se hvor de sidder monteret. Det vil fremgår af Visual. Men det kræver du ved hvad du skal se efter og kan tage et screendump af Visual. På den måde fejlretter man baglæns i installationen. Måske ender du så ud med at finde ud af, hvad de to blå ledninger skulle have været brugt til. Ulempen ved at bruge Visual sådan er, at du skal vide på hvilke datalinjer modulerne er monteret. Og dine moduler ser ikke ud som om de er opmærket på nogen måde (det er muligt opmærkningen sidder på låget til tavlen). Hvis ikke så er der kun een vej, og det er at følge datalinjerne fra controllerne (på det input du via Visual finder ud af dine tryk sidder på), og så følge ledningerne derfra og frem til det inputmodul. Så ved du ihvertfald hvor dine tryk er monteret. Derefter er det så at finde årsagen til, at input modulet ikke virker. Det er bare møg svært at guide dig på den her måde, hvis ikke du er bekendt med Visual. Visual kan klares via en remote access (fx via Teamview) til din computer. Men rent fysisk er du på egen hånd i tavlerne, medmindre du kan alliere dig med en i din nærhed som ved hvad man skal kigge efter. Hvis Visual er udelukket, så bliver det svært. Og så vil jeg klart anbefale dig at lade en med forstand på IHC kigge på det. Lige et spørgsmål. Du siger alle dine tryk som er tilsluttede dimmer ikke virker - Hvor mange tryk er det?
 23. 1 point
  Kandersen

  ledninger faldet ud

  Hvis du kan følge ledningerne op og se hvor de går hen, så er man meget bedre stillet i den situation. Det bekymrende er, at det er to blå. Det kunne tyde på, at de høre til på samme klemme, og muligvis en 0v. Men det betyder også, at de går ikke samme sted hen i den anden ende. Billederne du har taget ligner ikke umiddelbart at det er ledninger der er røget af controlleren. Måske snarer modulen neden under til venstre) som er et input 24 modul, hvor den ene 0v klemme er tom, (den 0v klemme til højre for klemme 8). Den klemme kan godt være tom, men det er lidt atypisk vil jeg mene, når indgangene ser ud til at være fyldt ud. Og det hænger også sammen med, at dine tryk ikke virker. Så det er mit bedste bud. Jeg ville dog ikke montere dem, før jeg har set hvor de to ledninger går hen i den anden ende. Alternativt bud - Det kan også være det modul der sidder til venstre for controlleren. Det er svært at se om der mangler noget på 0v og 12-48v klemmerne. Men der skal et bedre billede til.
 24. 1 point
  Lars Jacobsen

  Controller HW 6.1

  Ja det er korrekt de kan overføres. Om det er hensigten fra LK’s side skal være usagt. Det kan være det bare er en bieffekt og helt uplanlagt feature ;-) [irony off]
 25. 1 point
  nkhv

  Controller HW 6.1

  Schneider og LK er typiske eksempler på gamle hæderkronede virksomheder med hele deres arv og udvikling fokuseret på produkter, og disse virksomheder har oftest sværest ved at agere med digitale services - og det bliver bestemt ikke bedre af at man kommer fra Frankrig, hvor digitaliseringen vel er ca 10 år efter Norden, US og visse lande i Asien. IHC er et klassisk eksempel på hvor galt det kan gå, når en virksomhed forsøger sig med "servicetization" uden at have det fornødne setup og kommer med en gennemsyret inside-out tilgang. De mangler forståelse, kompetencer og fokus, og ender altid med at blive disrupted af nye spillere som har det som Jeff Bezos kalder "customer obsession"
 26. 1 point
  Henning Pedersen

  Controller HW 6.1

  De tal vil jeg meget gerne se noget dokumentation for. Jeg har i hvert fald aldrig hørt om nogen der skulle skifte udstyr hvert 2.-3. år ( Som vel er frekvensen for mange smartphones ) og moderene fjernsyn bliver ikke lavet til at holde meget mere end ca. 8 ( fortalt af en TV sælger i torsdags ). Her er IHC klart bedre. Hvor længe de nye smart home systemer holder, er der af gode grunde ingen der ved, men jeg tvivler på at de vil køre smertefrit med forbindelse til en PC fra 2030. Jeg vil med et forsigtigt skøn antage at ca. 1000 - 2000 gamle DOS IHC controller stadig køre i de huse, som de blive monteret i fra 1992 og frem, hvilket for de ældste vil sige > 25 år. Problemet er 2 siddet, akkurat som smartphones og TV - på den ene side skal udstyret holde næsten evigt - men samtidigt vil vi selv have adgang til de sidste nye muligheder, så ja, hvis du har en 6.1 eller 6.2 controller og vil have adgang til de nye lysdæmpere - så må du opgradere selve controlleren, men alle in- og output helt tilbage fra 1992 kan genbruges direkte. Hvorfor tænker du det er selvforskyldt.? De har løbende forbedret systemet med nye produkter. Som jeg ser det så er problemet ikke så meget IHC, men den måde, eller skulle jeg skrive manglende måde, IHC bliver programmeret på - systemet kan meget mere end det 90% får.
 27. 1 point
  Allan Nissen

  Sol op og nedgang v5

  Det bestemmer ur blokken. Sluk tidspunktet vil være det tidspunkt lyset slukker og går over til kun at tænde på PIR, mens det er mørkt. Tror jeg satte den til 2200. Hvis du vil have det til også at tænde om morgenen, så sætter du endnu en urblok ind, forbinder til samme ur indgang på udendørs lys blokken, og sætter tidspunkterne, f.eks. 0600 til 1000.
 28. 1 point
  Allan Nissen

  Sol op og nedgang v5

  Så har du misforstået. I den blok jeg har indsat skal både ur og skumring være ON for at tænde lyset. Så du skal bare stille uret til før det bliver mørkt, f.eks. kl 1500, og så tænder lyset når sol_nede siger det er mørkt. Det er at foretrække at kun en blok er forbundet til udgangen, og andre blokke så styrer udgangen igennem denne "master" blok. Flere blokke forbundet til en udgang kan komme ud af synkronisering.
 29. 1 point
  Lars Jacobsen

  Sol op og nedgang v5

  Pkt 2 og 3 er “modstridende” Enten så er det 3 altid tændt når det er mørkt, eller også benyttes 2 det tænder kun når der et aktivitet og mørkt.
 30. 1 point
  Henning Pedersen

  Sol op og nedgang v5

  Hej Klaus Kan se du har trukket både “Sol oppe” og “Sol nede” op på fb til lyset. Uden at kende blokken vil jeg gætte på at “Sol oppe” er ON når solen er oppe, og “Sol nede” er ON når solen er nede. Tænker du skal slette den du ikke skal bruge - typisk “Sol oppe”.
 31. 1 point
  VagnP

  Hjælp til program

  Hej Torben, Du har sørme ret! Skumringsrelæet tror det er blevet dag. Så jeg får det skærmet lidt af. Tusind tak for hjælpen! Mvh.. Vagn
 32. 1 point
  Carsten Johansen1354922266

  Udelys

  Hej her i forummet. Historien kort, vi fik for 13 år siden bygget hus med IHC 1,32. Den elektriker der lavede vores IHC er gået konkurs og er ikke at træffe, alt virker fint, men der er dog dukket et ønske op hvis det kan lade sig gøre: Vores udelys er styret efter følgende: Skumringsrelæ der tænder udelyset når det er mørkt hvis følgende er opfyldt: Tidsrummet det må være tændt er fra kl. 6:15 - 23:00 på hverdage og til 7:30 - 23:30 i weekenden. Når skumringsrelæet tænder lyset, tændes det på ca. 30% styrke, der sidder en sensor i indkørslen som ved bevægelse hæver lyset til 100%, 3 min efter sidste bevægelse dæmpes det til 30% igen. om natten når det er slukket og der kommer en bevægelse, tænder det på 100% og 3 min efter sidste bevægelse slukker det. Men nu er der opstået et ønske om at det er tændt på 100% fra kl 16:00 til 18:30 på hverdage hvis der er mørke, og først derefter kører i den gamle cyklus. Kan man det? Mvh Carsten
 33. 1 point
  Chivau

  Udfordringer Med Udelys Og Skumringsrelæ

  En nybegynder mangler lidt hjælp til programmering af udv. lys. Har led spots hele vejen rundt, og skumringsrelæet kan således ikke sidde i læ og samtidig uden for lys. Derfor når skumringrelæ'et går on, tænder lyset, skumringsrelæ går med det samme off. Jeg har så lappet dette ved at have en delay funktion - men nu spiller sneen en rolle i lysniveauet, og jeg vil gerne lave det korrekt så det ikke skifter flere gange. Hvordan laver jeg en funktion der registerer når skumringsrelæ går on, men efterfølgende ignorerer fremtidige off-pulser frem til lyset slukkes? Altså som følgende eksempel: 16.00 skumringslæ går on - lys tændes (selvom der kommer off-puls skal lyset forblive tændt frem til 22.30) 22.30 lyset slukker og tænder kun på PIR 06.30 lyset tænder på fast bestemt tid hvis skumringsrelæ er on. 08.30 skumringsrelæ går off - lys slukkes. På forhånd tak.
This leaderboard is set to Copenhagen/GMT+01:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.