Hop til indhold

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 26-04-2023 in all areas

  1. Hej Kenneth Tillykke med det nye hus, og velkommen til IHC user. Det ligner at dem der i sin tid bygge huset, har taget nogle gode valg, og selv om anlægget er omkrig 20 år gammelt, kan det stadig give mange af de nye baghjul. Hvis alt virker, er der som udgangspunkt ikke noget der haster. Selv om det selvfølgelig ville være at foretrække med en backup til den dag uheldet er ude. Selv om anlægget stadigt er godt, er der dog sket en del i de 20 år. Mange ønsker i dag adgang til anlægget via telefon og iPad, hvilket de gamle kontrollerer ikke kan. Vi er også gået over til LED pærer, som virker helt anderledes end de gamle pærer, hvilket ofte giver nogle udfordringer for de lysdæmpere der sider i tavlen. Så på sigt skal I have opgraderet de 2 controllere og lysdæmperne, derudover bør I også opgradere strømforsyningen og mon ikke batteriet er langt mere end de anbefalede 5 år. Som Mikkel skriver, så kan det hurtigt blive en større opgave at dokumenterer det hele, det kan dog lade sig gøre at slide sig igennem hele huset, men det er typisk en 2 mands opgave som tager tid. Hvis du ikke kan finde programmet på PCen, så har jeg det værktøj som Lars1 henviser til, værktøjet gør det super nemt at finde alle ind- og udgange. Se evt. video her. https://drive.google.com/file/d/192tcypnBHOpL0HLy1aSetW9wDAmsATGe/view?usp=drive_link Ud fra dine billeder vil jeg gætte på at den ene kontroller køre lyset og den anden alarmen og gardinerne samt evt. jeres varme. Venligst Henning
    4 points
  2. Sorry for posting in english, I do not speak danish at all :-) I have integrated the old style IHC Controller (no ethernet, RS485 only) to Home Assistant. The code can be found at https://github.com/priiduonu/ihcclient. Comments and PR-s welcome!
    3 points
  3. Mikkel Skovgaard

    IHC Easy

    Hvis du, som jeg, heller ikke helt har opgivet IHC endnu, så er her lige en lille opdatering på et af mine projekter: IHCEasy (https://jemi.dk/ihc/files/IHCEasy.exe ) Jeg søger lige nu folk der har lyst til at teste min løsning som er en måde at installere LK Visual software pakken uden en masse problemer - det er testet ret grundigt og kan med sikkerhed ikke ødelæge noget*. Der er Features pt. er: Mulighed for at have flere IHC Visual installationer samtidig - Visual 2 og 3 samtidig Automatisk fix af hvis LK visual installation er i stykker ved opstart - utcs, xml og mere Som standard kræver LK Visual ikke længere ikke altid admin rettigheder for at starte Inkludere det nødvendige java - så ingen java problemer eller generel java installation Automatisk check af manglende udvidelser og ødelagte filer Ingen krav om Java for at køre firmware opdatering program Problematisk måde at starte SceneDesigner på er fjernet Flytbar installation Lokal installation Fjernelse af ligegyldige ting som Adobe PDF IHC USB driver tjek og installer Lokale IHC funktionsblokke i bruger (Documents) mappen Løst java skaleringsfejl ved skærme med høj opløsning/DPI ...og meget mere mere jeg har glemt Nå ja nye ikoner også Hent og prøv her: https://jemi.dk/ihc/files/IHCEasy.exe Bemærk det er i beta og jeg mangler lige nu en licens fil og lidt andet. * men dere er ingen garantier
    3 points
  4. Mikkel Skovgaard

    LK visual forbedringer

    Fra min facebook side: Jeg har på det sidste hjulpet en del med at få installeret selve LK Visual og usb drivere med mere. Ville det give mening at lave noget der kan løse problemerne med primært de gamle men også visual 3 installationer. Det jeg pt har lavet er: - Fjerne automatisk Adobe pdf reader I gammel version og andet forældet software. - Fjerne automatisk installation af gammel og usikker java. - Fjernet krav om java installation til firmware upgrade- - Løst problemet med at bruger definerede funktions blokke ikke kan gemmes og kopieres ind. - Lavet hele lk visual programmet portable. Jeg kan naturligvis ikke distribuere LKs egen software men kan lave noget man kan køre efter man har downloadet deres software men inden man installerer det. Alternativt kunne jeg måske kontakte lk/Schneider og spørge om jeg må bygge en ny installer til dem. Bonus: har ihc-user nogenside hørt noget for de har en del af IHC softwaren til download?
    3 points
  5. Kommentarer er velkomne ;-) Egne noter: * Måske ikke arbejdet værd at køre klemmer til ALT. * Vil helt sikkert anvende klemmer igen til 0V/12V alarm backup (alarm PIR). * Placering af moduler, gruppeafb., kombirelæer osv. skal planlægges bedre, så der ikke er så lange kabeltræk i tavlen - både IHC og stærk. * Mega bøvlet at trække kabler ind i LK's tavler fra bagsiden. Forskalling bag tavle på 50mm skulle have været lavet dybere. * Tabula el. lign. overvejes til næste projekt * Link-10 kabel til alle tryk/inputs er overkill. Der bliver alt for meget i tavlen. Overvej alternativ kabel med færre ledere. Dog ultimativ mulighed for at ændre senere.
    3 points
  6. Hej Forum Projeket løst efter enestående hjælp og support fra #Martin Abildgaard. lidt observationer fra projektet. nr. 1 Korrekt forbindelse kræver kabel med DB9 Hun-stik til Controlleren, og enten Han/Hun til Computer afhængig af hvilken adapter der anvendes. nr. 2 Korrekt forbindelse opnås bedst ved at sætte kabel i Controlleren og DB9 adapter før start af IHC Firmware opgradering eller IHC Visual. nr. 3 På den gamle Firmware var det nødvendigt at slukke/tænde for controller et par gang før der var forbindelse., på den ny (0.1.5.0) opnås forbindelse uden genstart. nr. 4 Efter firmware opgradering blinkede controlleren 'normal drift' men alle tryk var 'døde'. Intet program kørende i Controller. Flere genstarter senere, og et skift af Switch-mode knappen på forsiden fra A til B, lykkedes det at få forbindelse. Efter at have kompileret programmet og sendt det til controller igen kørte Controlleren i normal drift med alle tryk aktive. Efterfølgende har jeg foretaget flere rettelser og forbindelse såvel som software fungerer upåklageligt. Bh. Claus
    2 points
  7. Lars Jacobsen

    Enden på IHC ?

    Nej egentlig ikke. Som mange indlæg i tråden også gør opmærksom på så er Wiser nok mest et alternativ til IHC wireless - som “add on” til eksisterende huse for at gøre belysningen “smart”. IHC wireless er mig bekendt ikke udgået af sortimentet (endnu). Det eneste er indtil nu kun V3 controlleren. Her har argumentet ikke været at der er/var et alternativ i Wiser. Men at der var nogle chips/komponenter der var udgået og det er derfor de har indstillet produktionen.
    2 points
  8. Man kan ikke bruge en Raspberry Pi men man kan bruge en Raspberry Pi Pico. Forskellen er at Arduino, ESP32 eller Raspberry Pi Pico er microcontrollere hvor der ikke kører noget operativsystem på dem. På den måde har man fuld kontrol over timing. En Raspberry Pi er en traditionel CPU med et operativsystem og der vil taskswitch m.m. i praksis gøre det umuligt at få timingen rigtig. De fleste microcontrollere vil kunne klare timingen med I/O moduler. Hvert I/O modul får deres egen I/O pin. Den konfigureres til enten at være input eller output. Problemet opstår hvis man gerne vil snakke med controlleren over et IP netværk. I praksis er der ingen microcontrollere der har ethernet men man kan få nogen med Wifi. Alternativt kan kan koble en microcontroller sammen med en Raspberry Pi. På den måde står microcontrolleren for kommunikationen med I/O moduler med den præcise timing der er nødvendig. Den kan så bruge en langsom protocol (fx. RS-232, SPI, I2C) til at kommunikere med Raspberry Pi som så snakker med resten af verden over TCP/IP, HTTP, MQTT, whatever. Lidt mere arbejde end med en microcontroller med Wifi. Under alle omstændighed vil man også skulle implementere protokollen til LK's sensorer. Jeg er ikke helt sikker på at koden fra "dingus" til temperatur virker.
    2 points
  9. Hej Jeg har købt nogle dele af ham, og de er - som vist på billederne - uåbnet i original emballage. Der er intet suspekt ved dette. mvh Ejvind
    2 points
  10. Lars er nu ikke helt alene med sin skepsis overfor wireless, jeg er også mest til tråd, men det er måske en gammel EL skade. Hvis dit problem med bussen er at nogle lamper ikke tænder/slukker, når de skal, men først når andet tænder/slukker, så kan det løses i Visual.
    2 points
  11. Logic Group kan forsvinde hver dag det skal være. Det er en relativt lille virksomhed. Men køber du deres løsning så har du valgt Z-wave standarden - ikke en Logic Group løsning. Dit eneste problem hvis Logic Group går ned er hvis du i fremtiden ønsker at købe mere fra dem og de er væk. De har ikke deres egen controller. De køber Fibaro's controller og sælger den videre til dig. Hvis du hellere vil have en anden controller så kan du bare købe en anden. Går Fibaro firmaet ned og du får problemer med din controller så kan du købe en anden Z-wave controller og køre videre. Hvad der bliver fremtidens standard er et godt spørgsmål. Personligt er jeg ret bekymret for hvorvidt Matter/Thread bare er endnu måde for Apple, Google, Amazon, Microsoft at stikke næsen i mit liv. For når enheder bruger IP til at kommunikere så er det ikke langt til at alle enheder kræver en internet forbindelse og en cloud konto. Men hvilken standard der vinder er lidt ligegyldigt fordi de i de fleste situationer kan co-eksistere. Undtagelsen er de situationer hvor du trykker på en tangent og så ønsker at lyset tænder uden nogen forsinkelse. Der er det pt. vigtigt at de er på samme standard. Men ellers kan Z-wave, Zigbee, etc. godt co-eksistere hvis blot man laver integration i controlleren. Din største bekymring bør således være om du kan købe Z-wave I/O moduler, stikkontakter, dimmere og betjeningstryk til dit fremtidige forbrug. For det er netop der hvor det er vigtigt at de er på samme standard. Resten mixer du bare sammen.
    2 points
  12. Jeg kan se at open source produktet Zigbee2Mqtt har support for Wiser. Alt det kode der skal skrives for at supportere Wiser er således kendt. Jeg kan godt se at du ingen interesse har i det og at Danmark er et ret lille marked hvis der skal laves mere end det mest basale, men det er åbenbart muligt blot med software og uden at kende hemmelige koder.
    2 points
  13. Problemet er alle os med primært wireless. LK efterlader os uden nogen vej fremad. Reelt skal alle wireless komponenter udskiftes. Hvis blot de offentliggjorde wireless protokollen så var der mulighed for at komme noget af vejen. Jeg har i øvrigt svært ved at tro at hardware til den underliggende Wavenis protocol udgår for den bruges vist til vandmålere o.lign. At lave en løsning for wired moduler burde være straight forward. Protocollen er noget med 16 pulser hvor længden afgør on eller off. Jeg tænker at en Raspeberry Pi Pico e.lign. nemt vil kunne styre ca. 24 input og output moduler (en Pico W har 24 GPIO pins). Der er lidt med at gå fra 5V til 24V men det burde være til at overkomme fx. med multi channel optocouplers. Man kan så lade den snakke med verden med MQTT og så er man videre på et open source produkt. Det burde ikke blive rigtigt mange linjer kode. Måske et par hundrede for der er allerede sample kode for hvordan man får netværk og MQTT op at køre. Læg en smule til at for at håndtere multi puls sensorer som fugt og temperatur. Desværre har jeg personligt kun 2 input moduler og resten er wireless så det rækker som en skrædder i helvedet. Derfor kommer jeg ikke til at arbejde på det. PS: Her er kommunikationen mellem controller og moduler. Synes ret nemt. Detaljer ligger på wikipedia og passer godt med min hukommelse.
    2 points
  14. Og hvis du ikke gider java og andet møg gammelt kan du bruge mit værktøj https://jemi.dk/ihc/files/IHCEasy.exe - du skal stadig hente Zip file hos LK - men jeg har patched og forbedret opstartet med mere.
    1 point
  15. Du skal hente softwaren til Visual 2 på LK's website (https://www.lk.dk/professionel/support/varktojer/download-software/). Du kan ikke bruge hverken Visual 3 software eller firmware sammen med en HW 6.2 controller.
    1 point
  16. Lars1

    IHC lampeudtag uden diodelys

    LK IHC wireless enheder kan kun kommuniker med andre LK IHC wireless enheder, herunder også LK IHC controller såfremt denne er Visual 2 eller 3. Selvom Schneider sælger både LK IHC wireless og Wiser, kan de 2 produkter IKKE kommuniker med hinanden. De baser sig på 2 forskellige wireless standarder. Det der endnu ikke er udgået fra LK IHC wireless produkt kataloget finder du her https://www.lk.dk/produkter?iid=159 Alternativer til LK IHC incl. wireless kan du finde i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-ihc-eol-hvad-er-alternativerne/
    1 point
  17. Jeg er ret sikker på at viewer modulet er til HW 6.1 uden viewer. Mig bekendt har der aldrig været et viewer modul til Visual 1. Det var noget som kom med Visual 2, hvor den første controller blev solgt i 2 udgaver. En med viewer og en uden viewer. Fortrød man og ville opgrader til en med viewer kunne man købe et eksternt viewer modul i steddet for en ny controller. Mener prisen for controller uden viewer var ca. 2/3 af controllerne med viewer og en løs viewer var ca. halv pris af en controller med viewer.
    1 point
  18. LK har siden LK IHC blev lanceret i 1991 lavet 4 forskellige generationer af LK IHC controller. De er alle næsten 100% HW kompatible, hvilket vil sige at man kan op/nedgrader sin LK IHC installation ved kun at udskifte controlleren. Alle I/O moduler som er forbundet til I/O portene på en controller vil virke med samtlige generationer af LK IHC. LK IHC enheder som er tilsluttet controllerne via RS485 bussen eller wireless vil som udgangs punkt virker ved en opgradering, men ikke nødvendigvis ved en nedgradering. Enkelte produkter som f.eks. voice og ældre SMS modems er dog ikke understøttet af Visual 3 controllerne. Visual 2 programmer kan bruges direkte i Visual 3 controller uden ændringer, ligesom et TermIHC program kan bruges direkte i en Visual 1 controller uden ændringer. Dette er desværre den eneste software kompabilitet der findes på tværs af de 4 generationer. En fuld oversigt over LK's IHC produkt portefølge kan findes her. https://www1.lk.dk/katalog/fam/14.html Visual 3 (August 2017 - August 2023): Visual 3 controlleren er den sidste generation af LK IHC. Der kommer ikke nogen ny LK IHC controller fra Schneider. Controlleren kan genkendes ved Vare nr. 820B1600 En QR kode på fronten. En reset knap på fronten. SD card i toppen. Antenne nederst til højre S0 indgang øverst til venstre RS485 bus i toppen. Visual 2 (2006 - 2017): Visual 2 findes i 3 udgaver. Det er desværre meget svært at se forskel på dem, og for varianterne med viewer kræver det at man logger på AdminView for at se om det er en HW 6.1 eller HW 6.2 controller man har. Det var en kort overgang muligt at købe en ekstern viewer til HW 6.1 uden viewer. Desværre har jeg ikke kunnet finde noget billed af den. Alle Visual 2 varianter Antennen sidder øverst til venstre LAN stik nederst til højre HW 6.1 uden viewer (2006-2012 Vare nr. 820B1202 Teksten på controlleren er "IHC Visual Controller" HW 6.1 med viewer (2006-2012) / HW 6.2 med viewer (2012-2017) Vare nr. 820B1400 Teksten på controlleren er "IHC Visual Controller/Viewer" Visual 1 (2000-2006): Visual 1 controlleren ligner TermIHC controlleren rigtig meget, og bliver ofte forvekslet med denne, men man kan genkende en Visual 1 controller på nedenstående punkter. Vare nr. 120B1202 Tekst på controlleren. Modul 1 tekst "IHC controller Visual". Modul 2 Ingen tekst. TermIHC (1991-2000): TermIHC controlleren ligner Visual 1 controlleren rigtig meget, og bliver ofte forvekslet med denne, men man kan genkende en TermIHC controller på nedenstående punkter. Vare nr. 120B1200 og 120B1201 Tekst på controlleren. Modul 1 tekst "IHC controller", Modul 2 tekst "IHC I/O Interface"
    1 point
  19. Det er bare en dum enhed der skal have 24V så åbner den (voks der varmes langsomt op). Har du ikke en transistorudgang? Det er ikke smart med et mekanisk relæ der står i tavlen og klikker 2 nagde i sekundet når en LED i et tryk skal blinke. Mine gulvfølere ligger i gulvet og er ikke alle lige til at skifte. I bedste fals skal dørgerikter af og dørkarmen afmonteres og man skubber en ny føler i flexrøret. I værste fald skal gulvet brækkes op. Kan man styre efter en minimumpemperatur på gulvet og rummet som med LK? Her står hvordan de virker: Der kommer 1 puls pr kWh ja. De skal have hver sin indgang på controlleren og pulser skal samles sammen af controlleren og der skal være statistik på data og en oversigt over forbrugt strøm pr dag, uge, måned, året en sum for året og en som fra de forrige år. Ugens forbrug osv. Jeg tænker at der er mange her der følger med så det ville også gavne dit salg hvis du åbent kunne skrive her hvad jeg skal bruge af dele og hvad de ca ville koste samt hvor jeg kan købe delene. Men jeg sender dig lige en privat besked her med min installation og min mail, så kan du sende mig et udspecificeret tilbud. Edit: 1 puls pr Wh / 1000 pulser pr kWh. Kan controlleren følge med når der kommer 4,7 pulser pr sek og fra flere målere samtidig?
    1 point
  20. Lars1

    IHC lampeudtag uden diodelys

    Hvis du ikke ved hvad fast fase betyder, så vil jeg KRAFTIGT anbefale dig at få en elektriker til at skifte dimmeren for dig. Udover at du kan brænde dimmeren af ved at monter den forkert, så kan 230V slå ihjel eller starte en brand. Det er ikke uden grund at det tager 3-4 år at blive uddannet elektriker og yderlig 3-4 år at blive autoriseret elektriker. Udover det, så nævnte du at du forsøger at linke dimmeren til et batteri tryk. Det lyder derfor som om du ikke har nogen IHC controller. Hvis det er tilfældet, vil jeg overveje at erstatte dimmer og tryk med et andet produkt end LK IHC, da LK IHC wireless standalone (LK IHC uden controller) også udgår efterhånden som lageret bliver tømt. Jeg ved dog ikke om dit batteri tryk benyttes sammen med andet end din dimmer, eller om dimmeren er forbundet til andre lampestedder. Er det tilfældet kan det selvfølgelig komplicer udskiftningen. Men alt det kan en elektriker også hjælpe dig med at gennemskue. Der findes mange alternativer til LK IHC wireless standalone. Nogle af dem er liste i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-ihc-eol-hvad-er-alternativerne/ Edit: Kom lige til at tænke på at fejlen selvfølgelig også kan ligge i dit LK IHC wireless batteri tryk, eller at du ikke følger den rigtige procedure for at linke de 2 sammen. Jeg har haft LK IHC i +20 år, og jeg skal stadigvæk have fat i manualen hvergang jeg skal linke et LK IHC wireless produkt. Det er lidt for tydeligt at processen blev designet for +20 år siden og ikke er ændret siden.
    1 point
  21. Lars1

    IHC lampeudtag uden diodelys

    Jeg gætter på at billedet er af lampen, og der kan man se at der er fuld blus på lyset. Jeg tror derfor godt at vi kan udelukke manglende strøm som årsagen. @JenseNår det er sagt, ved vi jo ikke hvordan resten af installationen er lavet, og hvor meget du har ændret på den før og under fejlsøgning. De wireless dimme har en dimmer udgang på bagsiden, således at man kan forbinde alm. lampeudtag til en dimmer og dermed styre flere lampeudtag fra 1 dimmer. Kan denne dimmer udgang ved en fejl være forbundet til fast fase? På forsiden har de såvidt jeg husker også en fast fase. Kan lampen ved en fejl være forbundet til denne? Hvis du er 100% sikker på at alt er monteret korrekt, vil jeg give dig ret i at meget tyder på at dimmeren er defekt. Desværre er der så ikke nogen anden vej end at købe en ny. Fordelen er dog at den nye vil funger både med LED og glødepære, selvfølgelig medmindre du køber en brugt HW ver. 1.
    1 point
  22. Henning Pedersen

    Tyverialarm indikering

    Hej Regamoks Velkommen til IHC user Den funktionsblok bliver du nok nødt til selv at lave. Det kan f.eks. gøres sådan. Hvor indgang linkes til "Totalalarm tilkoblet" og udgang til dioden God fornøjelse, Henning
    1 point
  23. Sorry. Jeg skal vist en tur til optikeren. Havde overset at du også brugte lys niveau som betingelse i dit program.
    1 point
  24. @Lars1 Som det lille program viser, så er der ingen problemer i at bruge Lys Niveau under udgang som betingelse inde i selve programmet. I mit lille program spørger jeg først om lys niveauet er = 0, hvis ja - bliver det sat = 90%, hvis ikke, spørger jeg om lys niveauet er mindre end 50, hvis ja - så bliver lyset slukket ellers bliver det indstillet til 29%. Du kan også lave et nyt under program der aktiveres når Lys niveau ændres og her spørge om niveauet er over dine 75%, og starte eller stoppe din timer ved hhv. ja og nej.
    1 point
  25. Hej Lars Det er rigelig fint med én under udgang. Om du vil slukke med kort puls eller via et Niveau kald er ligegyldigt, jeg plejer at gøre det via scenarie/niveau. Tænd/sluk bruger jeg kun til regulering op/ned. Dette lille program virker fint på en Wireless Ø80.
    1 point
  26. Spændende. Jeg overvejer lidt samme retning, men en af mine anker er omkring salg af bolig. Er det noget en ny køber kan overtage uden at skulle være programmør. IHC var/er trods alt noget manbnemt kan finde en der kan hjælpe med. Hvad har du gjort af tanker i den retning?
    1 point
  27. Lars1

    Ihc Net uplink dataswitch

    Jeg har erstattet mine IHC NET strømforsyninger med standard 12V DIN skinne strømforsyninger fra Elko. Bare værd opmærksom på at IHC NET switchene bruger temmeligt meget strøm. Såvidt jeg husker har jeg en 2A strømforsyning til 3 dataswitche. Derudover har jeg 3 dataswitche som hverken virker med de gamle eller nye strømforsyninger. :-( De 2 af dem virker i en uges tid, hvorefter man skal tage strømmen fra dem i 10 sek. for at få dem til at virke igen.
    1 point
  28. Det er et udgået produkt, og derfor kan man ikke længere købe denne strømforsyning. Jeg har selv haft 2 stk. 1. generation strømforsyninger og 2 stk. 2. generation strømforsyninger, som blev defekte. Så selv hvis man kunne købe disse originale IHC Net strømforsyninger, kan jeg ikke anbefale dem. Jeg valgte selv til sidst at benytte en aflagt flad moderne switch mode strømforsyning, som jeg havde fra noget defekt udstyr. Jeg fandt én, som tilfældigt præcis passede ind i monteringsbeslaget i IHC Net tavlen og som gav 12 volt. Prøv at mål størrelsen på monteringsbeslaget og søg efter en moderne strømforsyning, som passer til disse mål.
    1 point
  29. Der er rigtig mange der har tilbagevendende problemer med at den aktuelle FW i LED dimmerne skal geninstalleres fra tid til anden. Problemet skyldes fejl i scenarie kommunikationen.
    1 point
  30. Skal vi ikke blive enige om at det primært er dig er mener at wireless kommunikation generelt er et problem. De fleste kan blive enige om at Schneiders IHC Wireless protocol er et problem., men jeg synes ikke at have hørt andre der har wireless-fobi i samme omfang som dig.
    1 point
  31. He he he. Jeg har ikke brug for et nyt job. Når det er sagt så er min eneste interesse at gøre det klart hvad det er vi snakker om. Jeg har ikke selv truffet et valg om hvad jeg gør. Specielt er jeg i den situation at min installation primært er wireless. Det gør situationen lidt anderledes end mange andres. Min tavle har blot to input moduler (til PIR, magnet sensorer, temperatur/fugt sensorer) samt 3 stk. IHC DIN 2 kanal dimmere. Til gengæld har jeg 30 wireless stikkontakter og en del mere der skal skiftes på et tidspunkt. At ligge på gulvet og rode med for korte ledninger til stikkontaker er ikke lige noget jeg har lyst til. Men en ting er sikkert er at jeg ikke vælger en løsning hvor en enkelt producents beslutning efterlader mig i samme situation som nu.
    1 point
  32. Nils B

    Setup i nyt hus

    Jeg spurte chatGPT. Svaret var som følger: Schneider sagde farvel, tog sit grej, IHC droppet, som var det leg. "Gider ej mer'" var hvad de tænkte, En ny sti i livet, tillid de sænkte. Wiser på væggen, ej "a wise choice," Den bruger strøm og har ingen voice. "Smarthome," de sagde, "det' fremtiden nær," Men prisen? Åh gud, det koster så kær. Så Schneider tænkte, "hvad gør vi nu?" Måske et system der er lidt mere snu. De forlod det gamle, og fandt noget nyt, En løsning, hvor kunderne er snydt! ... Personligt har jeg været glad for et to delt system. Noget der altid virker (fx IHC) og en flex løsning over på som altid kan pilles af (fx Home Assistant). Skriv gerne hvad du vælger ...
    1 point
  33. Shelly har meldt deres forslag ud. https://shelly.guide/ihc-til-shelly-konvertering/?fbclid=IwAR0xmLwkgrOKXf0wFODWFafBp2zmUd4hV7IiOGIp4g5RAN0UAoUnnrdadAw Med kursus https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_SRFPp1PjQz6IFvIyII6Ytg?fbclid=IwAR1XeqUQtZOzCSwGgI6Rs1d9gI-O_5T-Z92mgJsO2s0iERMZm-l3PfB5Qx4#/registration
    1 point
  34. Jeg kan godt forstå din og andres frustration over Schneider ikke vil udvikle til IHC. Desværre er vores interesse heller ikke at starte på udvikling mod IHC. Det er ikke et marked der udvikler, men afvikler. Som jeg skrev tidligere, så er vores hensigt ikke at redde komponenter på IHC men at tilbyde et alternativ. Vi kommer ikke til at bruge tid på udvikling eller design af IHC løsninger. Det er der virkelig ikke en business case i for os, uanset hvad du siger. Vores fokus er Z-Wave og de produkter der skal bruges der.
    1 point
  35. Astronaut

    IHC-controlleren udgår

    Jeg har kigget lidt på jeres løsning og det ser spændende ud. Som jeg ser forstår det så består jeres løsningen af en række komponenter: En Fibaro Controller (men andre controllere kan også bruges med jeres komponenter) En række tavlekomponenter som snakker Z-wave med controlleren. Disse kan til en hvis grad bruges som alternativ til LK's tavlekomponenter En række Z-wave componenter i Fuga størrelse - både kablede og wireless I princippet kan jeg vælge en anden controller i stedet for Fibaro. Fibaro Controlleren kan vist også snakke Zigbee så i princippet kunne jeg også putter Wizer komponenter på (hvis ikke lige jeg nu var ret træt af Schneider) #1: Er det korrekt forstået? Brændt barn skyr ilden. Skulle Logic Group gå ned så kan jeg købe andre Z-wave komponenter (eller Zigbee komponenter). Måske ikke noget der passer til Fuga men der findes komponenter derude. Skulle Fibaro gå ned så kan jeg købe en controller fra en anden leverandør. Der vil sikkert være et kæmpe arbejde med at linke det sammen men det vil være muligt. #2: Er det korrekt forstået? Det er ingen grund til at det netop skulle være jer der laver en løsning der kan snakke med LK's tavlekomponenter (hvis den skal laves). I princippet kan alle lave den. De skal så finde ud af at få den til at snakke Z-wave, ZigBee eller MQTT (Fibaro Controlleren kan snakke vist også snakke MQTT). #3: Er det korrekt forstået? Jeg brugte lidt tid på at kigge på dokumentationen til Fibaro. Det ser ud til at man kan lave avancerede ting hvis man gør det i Lua. Meget mere avancerede end hvad der er muligt med IHC Controlleren. Desværre ser det også ud til at deres liste af kompatible Zigbee og Z-Wave produkter er begrænset. #4: Har I skulle gøre noget specielt for at få jeres produkter til at virke med Fibaro eller bygger det hele på at alle de profiler I bruger er supporteret af Fibaro? Jeg tænker at en dedikeret controller til el-systemet er lagt bedre end en Windows eller Linux baseret løsning. Det bekymrer mig dog lidt at vælge en closed source løsning. Jeg er lidt bekymret for at ende med at stå med håret i postkassen en gang til. Men i givet fald vil det kun være opsætningen og programmeringen på controlleren der skal laves om. Jeg ville dog helst have en relativt simpel controller til styring af huset og så en separat boks til bruger interface, integration til andre komponenter, etc. Jeg kan se med Home Assistant hvordan det hele nogen gange knækker pga. opdateringer at perifere komponenter. Vi får se. Lige nu ser jeg tiden an i et års tid med mindre min IHC controller står af i morgen.
    1 point
  36. Hej Allan. her er der nogle der har løsningen til dig: https://www.dingus.dk/ihc-temperatur-protokol/?fbclid=IwAR13iotonyTn7FY3SdgR5BIPdzJrK7ger5rmMgqaFysY2dxWwvEM9wvU1yk_aem_ATppmQDuOYpVryPKIwBQxmVZ8yimqx93i0Dd_zzWuobHtsyIQmYpiFGrd1Cd76W2_PY
    1 point
  37. Astronaut

    IHC-controlleren udgår

    Jeg er chokeret over at man trækker controller produktet tilbage fra den ene dag til den anden. I praksis står alle os der er afhængig af en V3 controller i en situation hvor en fejl på controlleren vil indebære lang nedetid. At skifte et helt IHC anlæg ud med noget andet er ikke en simpel opgave. Specielt når der ikke lige findes et alternativ. Historien om at de "opdagede" at nogle af komponenterne var udgået er enten total bullshit eller et tegn på at Schneider er håbløst inkompetente. Man finder ikke bare ud af efter komponenterne er udgået. Det er noget der kommunikeres i lang tid i forvejen fra producenterne (og det burde LK også have gjort med controlleren). Det burde efterhånden være klart at Schneider ikke har solgt så mange V3 controllere eller IHC anlæg de senere år. Men V3 controlleren er designet. Softwaren er skrevet. De store udgifter er allerede betalt. Udgifterne til komponenter og produktion kan ikke være høje. Controlleren er ikke et hi tech produkt. Det burde have været muligt at indkøbe de kritiske komponenter til lager uden at løbe den helt store risiko. I mine øjne er det langt mere sandsynligt at Schneider mangler folk der kan fikse de fejl der stadigvæk er i controlleren og i LED dimmerne. Det ser ud som om det har været et ret lille team der har lavet softwaren (der var et Easter Egg i softwaren med navnene på dem der lavede visual programmet). Hvis man ikke har været god til at holde på folk så skal der ikke mange opsigelser til før man reelt ikke kan gøre noget. Så er produktet dødt. Jeg kan roligt sige at jeg vil gøre alt for at undgå Schneider i fremtiden efter det her.
    1 point
  38. Hej navnebror Vores Matrix ZDB og ZRB kan begge forsynes med 42V til 240V. Udgangene kan dog kun bruges, hvis du giver den 230V, men tasterne og baggrundslyset virker fint med 48V. Hvis du vil se det i funktion, så tag fat i mig eller Nicklas. Så kan vi mødes i et af vores udstillingshuse.
    1 point
  39. Jeg vil lige starte med at sige, at jeg kommer fra Logic Group. Når vi taler alternativ til IHC, så mener jeg bestemt Z-Wave er et fornuftigt alternativ. Der bliver fejlagtigt sagt, at Z-Wave enheder ikke er kompatible. Faktisk er Z-Wave plus enheder certificeret på et niveau, så der er garanti for de netop er kompatible. Det er der ikke mange andre protokoller, som kan sige. ZigBee er en standard der åbner op for den enkelte virksomhed, kan lave sin egen implementering, så den ikke er 'helt' kompatible med de andre. Dette er et stærkt kort for dem der gerne vil sikre sig et marked, som andre har svært ved at komme ind på. Se bare Philips Hue. Alternativt laver firmaerne White-lister, hvor kun de enheder de bestemmer sig for, kan meldes ind i deres system. Det gør de selv om de påstår de bruger en åben protokol. Her er Wiser et godt eksempel. Hvis man vælger en certificeret Z-Wave controller som Fibaro Home Center 3, så kan man melde alle enheder ind, der er Z-Wave Plus kompatible. Vi har valgt den controller til vores integrationer, da alt integration af enheder og logik sker lokalt i boligen eller controlleren. De integrationer vi laver, benytter højest det lokale netværk og ikke internettet. Med mange af de andre løsninger, skal internettet helst være aktivt. Ellers mangler der funktionalitet. Vores Matrix tryk kan bruges på de eksisterende IHC-kabler, en eksisterende installation er trukket med. Det kræver blot man sætter 48V strømforsyninger ud i eltavlen, til forsyning af Matrixerne. Så taler de trådløst til de andre Z-Wave enheder. Det er rigtigt som nævnt i denne tråd, at alle kablede enheder fungerer som repeatere. Det kan og gør batterienheder ikke. Der er i HC3 åbnet op for en beta udgave af ZigBee, så de producenter der ikke har låst deres enheder til deres egen controller, også kan meldes ind. Der er selvfølgelig indbygget logik til simple scener i et blok-programmerings editor. Meget simpelt til simple opgaver. Men der er også et kodesprog i HC3, som er Lua og det kan lave ret så avancerede integrationer til alt muligt andet. RESTapi, WebSocket, socket, MQTT og meget mere. I er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis i har spørgsmål eller gode ideer. Vi har lavet en lille video til dem der overvejer et skift fra IHC https://www.youtube.com/watch?v=pFVln-l5L3s
    1 point
  40. Hvis vi antager at din controller virker, så er der jo ikke noget der haster. Dermed er vi i princippet tilbage til udgangspunktet, hvor det drejer om at lære systemet at kende og sætte sig ind i mulighederne med et smart system. Og netop muligheden for tid til at sætte sig ind i mulighederne, kan blive en kæmpe fordel når I på et senere tidspunkt skal tage stilling til den fremdige lysinstallation. Når det er sagt, så findes der masser af brugte Visual 6.2 kontrollerer derude som kan forlænge levetiden af installationen. Dermed også sagt at jeg ikke mener det vil være spild af tid
    1 point
  41. Mikkel Skovgaard

    LK visual forbedringer

    Super jeg har faktisk noget færdig nu men skal lige vurdere hvor meget energi jeg vil lægge i at lave brugerflade etc
    1 point
  42. Hej Egebo Velkommen til IHC user. Dit nye wireless relæ skal pares sammen med netop din controller. Du skal derfor ind i Visual, udskifte den "gamle" wireless dæmper med den nye wireless relæ modul, hvilket sikkert kræver nogle program ændringer. Dernæst skal relæet og controlleren "linkes" sammen inden det nye program gemmens og sendes til controlleren. Hvordan du linker, burde fremgå af den indlægsseddel der var i pakken med det nye wireless relæ. God fornøjelse.
    1 point
  43. Lars1

    Begynder hjælp

    Tag også et kig på princip diagrammerne som fulgte med din IHC controller. Hvis du ikke har dem ved hånden, kan du downloade dem her. https://www.lk.dk/produkter?iid=11337 De fortæller ret deltajeret hvordan alle komponenter skal tilsluttes. Den røde firkant ved funktions blokkene fortæller at det er en standard LK funktions blok som ikke er ændret. Hvis du marker en FB med en rød firkant og trykker F1 eller højre klikker og vælger hjælp, får du hjælpe teksten for den pågældende FB frem.
    1 point
  44. Først og fremmest gør den manglende afdækningerne af tavlerne din el-installation ulovlig. Det er en mangel, som du kan forlange udbedret på sælgers regning. Det samme gælder de løst hængende kabler. Vedr. den PC i har fået udleveret. Prøv at kigge en ekstra gang, om ikke der ligger nogle program backup'er på den. Det er meget længe siden jeg sidst har haft fat i Visual 1 softwaren, men såvidt jeg husker hedder IHC program filerne også .vis der. De burde være tilgængelige via Visual programmet i file menuen øverst til venstre i Visual programmet. Sammen med PC'en skulle du også MEGET gerne have fået udleveret det kabel som skal bruges mellem Visual 1 controlleren og PC'en. Uden det kabel er PC'en ikke meget værd. Men hvis du har kablet er det relativt nemt at tilslutte PC'en og downloade programmet fra controlleren, såfremt at du ikke har en af de Visual 1 controller hvor com porten stod af efter nogle år. Skulle du ende i den situation at du slet ikke kan finde nogle program backupper, og ikke kan trække programmet ud af controlleren så har @Henning Pedersen et værktøj, som gør det nemt at finde alle ind og udgange samt hvad der er tilsluttet dem. Desværre virker det kun med en Visual 2 eller 3 controller. Som Mikkel skriver, kan du opgrader din installation ved alene at udskifte controlleren til en nyer model. Den nyeste hedder Visual 3, men den har desværre været i restordre i et godt stykke tid nu. Visual 1 og Visual 2/3 er ikke program kompatible. Programmet til Visual 2/3 skal laves fra grunden. Programering kan gøres offline (kræver dog at du ved hvad der er monteret hvor), således at tiden uden lys m.m. under udskiftning er mindre end 1 time. En ny controller koster op til 10.000 kr. alt efter hvordan du køber den. En brugt Visual 2 controller kan typisk fåes for 2-4.000. En ny Visual 3 controller kan i en webshop fåes til om.kring 6-7.000 kr. Programmering kan nemt komme til at koste 10.000 kr. incl. fejl finding når controlleren er skiftet. Selve udskiftningen af controlleren tager som tidligere skrevet en times tid. Hvis du ved lidt om IT er det ikke så svært at lave programmeringen selv. Man skal dog lige sætte sig 20 år tilbage i tiden da LK IHC stort set ikke er ændret siden Visual 2 kom på marked i 2005. Softwaren kan downloades gratis fra https://www.lk.dk/professionel/support/varktojer/download-software/ Det kræver et login, men alle kan oprette sig som bruger, ganske gratis. Jeg kan desværre ikke anbefale nogen elektriker med IHC erfaring. Men eftersom du har PC'en med softwaren til Visual 1, og forhåbentlig også har kablet mellem controlleren og PC'en så vil jeg tro at alle elektriker som reklamer med LK IHC vil være istand til at hjælpe dig. De plejre at stejle overfor Visual 1 controller grundet den bruger RS232 til kommunikation med PC'en mens Visual 2 og 3 har USB og Ethernet netværks interface i steddet. Men når du har PC'en og kablet, bør dette ikke være noget problem, da Visual 1 et stykke hen af vejen ligner Visual 2/3.
    1 point
  45. Per5132

    2 kanal LED dimmer offline

    Hej Lars Tack för ditt svar :-) Allt kablage är ok och jag har testat allt. Det visade sig att dimmern gått sönder trots att den bara är knappt ett år gammal. Fick en ny på garanti av elmaterial.se. Supersnabb service.
    1 point
  46. Lars1

    reset Controller

    Jeg tvivler stærkt på at det løser dit problem. Jeg er 99% sikker på at det er et Java problem. Prøv i steddet at kontakte @Mikkel SkovgaardSåvidt jeg husker har han tidligere hjulpet andre via remote session, når de ikke kunne får hans software til at virke, herunder også hans IHC starter.
    1 point
  47. Tror det nyeste jeg har lavet ikke er kompatibel mere. Jeg skal nok se om jeg kan lave en officiel version
    1 point
  48. Der er nogle fejl i LED dimmernes firmware, som kan give de fejl du ser. Det spøjse er at fejlene kan løses midlertidigt ved at firmware opgrader dimmerne med seneste firmware. Problemet med unlink kan også løses med en firmware opgradering af dimmerne. Jeg måtte firmware opgrader mine dimmer 3 gange med samme firmware før mine dimmer blev stabile og jeg igen kunne unlinke dem. De har nu kørt i snart 6 mdr. uden problemer. Når du firmware opgrader dine dimmer, så vælg firmware opgrader ALLE dimmer. Af en eller anden grund bliver problemerne ikke løst hvis man vælger at firmware opgrader dimmerne en af gangen.
    1 point
  49. Det virkede bare ved at ændre til 8443 på App, Allan - tak!!! :-)
    1 point
This leaderboard is set to København/GMT+02:00
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok