Jump to content
IHC-User.dk

Lars Jacobsen

Members
 • Content Count

  4,428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Lars Jacobsen last won the day on May 29

Lars Jacobsen had the most liked content!

5 Followers

About Lars Jacobsen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

4,433 profile views
 1. Hvis du er heldig kan du finde en motor der måske kan styres og reguleres med en lys dimmer. Ellers er det on/off regulering efter en hygrostat.
 2. Timere. Tidspunkter er jo faste referencer ifht systemtiden/uret. I modsætning til timere der er “individuelle” ure der skal “tælle” og. vedligeholdes - udover system tiden/uret. men bortset fra det så tror jeg ikke de i sig selv er et problem. Har individuelle timere (tællere) på ALLE mine loft/lampeudtag/spots, i min gamle hw. 6.1 controller. Tror mere det “stresser” controlleren mere med interrupts fra ikke konfigurerede indgange som. f.eks. en fysisk monteret Temperatur sensor. At der logisk er indsat et 4 tast tryk i programmet der ikke fysisk er tilkoblet/konfigureret til nogen inputs i programmet vil jeg ikke mene skulle give anledning til problemer.
 3. Så må vi håbe du har en backup af SD kortet, for det er sikker derfor. Det er ihverttilfælde det som kan udledes som problemet ved de øvrige der oplevede det samme. (Med reference til anden tråd om netop SD kort). Og så alligevel. For så burde en frisk jomfruelig formatering (eller et nyt SD kort) jo hjælpe, men det gør det nok ikke
 4. Har du prøvet at klikke på .zip filen ? De downloader fint her hos mig. Genopload_Springvand.zip Genopload_Springvand_med_termostat.zip
 5. Nu er det nok skift/konvertering af selve tastaturet de ikke kunne hjælpe med. Her hjælper Remote desktop til PC ikke meget. Med de nye tastaturer kan man koble dem sammen “ryg mod ryg” og få overført masterkode mm. Men det kunne så ikke lade sig gøre af elektrikkeren (og LK support) i dette tilfælde. Hvis vi skal have nogen mulighed for at komme med ideer og forslag så kræver det som Bjarne skriver at vi får oplysninger (nummer) på det gamle tastatur.
 6. Det wireless input modul skulle nok bygges ind i en kasse alligevel og så kunne du jo koble sådan et “overdragerelæ” ind efter PIR https://www.elsag.dk/relae-230v-ac
 7. 230v wireless input findes ikke, men hvad med dette: wireless input https://www.lavprisvvs.dk/El-artikler-LK-IHC-IHC-Wireless-Lysdaempere-og-relaeer--LK-IHC-Wireless-for-indbygning-Input-1-4-kanal-410400.html Wireless output https://www.lavprisvvs.dk/El-artikler-LK-IHC-IHC-Wireless-Lysdaempere-og-relaeer--LK-IHC-Wireless-for-indbygning-Output-1-relae-410399.html?gclid=EAIaIQobChMIvrLf-rnI4gIVBZ53Ch0HlgnhEAQYBCABEgJVzPD_BwE
 8. Nå har jeg ikke haft fb åben i lang tid men mener at den altid regulerer pr. d. 1. og d. 15. i hver måned. Altså 2 gange og så er der en variabel for sol op og en for sol ned = 4 variabler. Regulering/tilpasning 2 gange om måneden er i de fleste tilfælde rigeligt til at følge skumringen hen over året. Og så er der jo muligheden for lokalt offset alt efter om man befinder sig på Bornholm, i Skagen, eller Blåvand. @ Lars Flaskager: Bare fordi controlleren kan forbindes og styres via Internettet er det ikke ensbetydende med at LK kan finde ud af at lave en service ala dette som virker. Bare se hvor meget bøvl de har med tidsservere og den nye helligdagskalender i Ver. 3 controlleren.
 9. Jeg er gammel telegrafist så jeg kan også godt lave 3 streger eller prikker ;-) Men tror ikke lige min kone, børn eller andre gæster er lige så “musikalske” i fingrene når de skal “fremkalde et scenarie”. Det er også min erfaring herinde i forummet gennem de sidste 10 år Jeg kan og har lavet flere FB med multitryk der virker (formentlig også på wireless.). Men i praktisk brug så skal man stå og “fumle”. I øvrigt så er det også sjældent at der er behov for så mange funktioner i et og samme tryk. (Tangent). Ofte vil det så være en bedre løsning med flere tryk eller et 6 tast tryk. For det er kun ejeren/programmøren der kan finde på at “spille en melodi” for at få tændt lyset over spisebordet, med samme tryk som normalt benyttes til at tænde for stikkontakten til kaffemaskinen - eller omvendt.
 10. Dobbelt/Multitryk er generelt noget “skrammel” da det kan være svært at ramme korrekt tryk pausetid. Derfor er kort tryk, lang tryk, Meeeget lang tryk bedre. Og det kan også anvendes med wireless. Det findes der nu en standard FB til (med 2 og 3 udgange) som du kan koble ind imellem det ene tryk/tangent og så de forskellige FB’r der skal styres. @Astrunaut: God analyse som jeg er helt enig i. Har man ikke brug for temp sensorer eller wireless dimmere ja så er der egentlig ikke noget behov for opgradering.
 11. Hvis det “bare” er til styring af lysinstsllation er en Visual 1 da helt fin. Man kan sagtens lave avancerede FB i den også. Men korrekt der er IKKE wireless understøttelse, ej heller internet og dermed mulighed for 3. Part styring. Men de gamle IHC dyder med PIR styring, ur, skumring og diverse betinget styring, det fungere helt fint.
 12. Skal vi så ikke gætte på det er derfor der ikke bliver genereret nogen dokumentation, altså der er ikke noget at generere.
 13. Blot til info: http://www.koch-engineering.com/index.php?id=vindsensor
 14. Lars Jacobsen

  Varmestyring

  Mht varmestyring ville jeg nok heller ikke vælge IHC hvis der skulle startes påny. Er der IHC i forvejen i boligen så er en omlægning OK. Men fra 0/ingenting, ville jeg nok vælge en løsning ala Wavin, Danfos eller en af de andre typiske gulvvarme producenter som så godt nok er en “standalone” løsning men idag er der interface på flere af modellerne så de kan tilgåes via 3. Part som openhab og lign. og dermed nemt integreres med IHC hvis man en dag skulle få de lyster. Hvis ikke man har andet at bruge IHC til end varmestyring er det nok lidt “overkill” i mine øjne. Også selvom man måske i fremtiden vil udbygge med noget trådløst el. Er planen at man “vil” have IHC og bare tager udbygningen i etaper (over flere år) ja så kan vurderingen/disponeringen være OK. Men som Kandersen skriver så er der mange til/fra valg samt kompromiser. Hvilke man ligger vægt på og er et must have må man så finde ud af. Og så betale prisen og være glad. Man kan ikke (sjældent) få alt, og slet ikke hvis pris parameteren kommer ind i billedet.
 15. Et par eksempler på hvad man kan benytte brugervalg til: Overstyring hvor udsugning går på trin 4 (max) ved for høj luftfugtighed eller Co2 niveau. (indblæsning ligså for at bevarer balancen) Overstyring hvor udsugning går x trin ned og indblæsning øges med x trin, når emhætte eller centralstøvsuger startes, eller der fyres i pejs/brændeovn. (for at bevarer luftskifte balancen.) Som Kandersen skriver så er brugervalg en "special mode" man konfigurere og sætter op på brugerdisplayet, og man vælger samtidig hvor længe denne tilstand skal vare. Det kan man så "forlænge" (genaktivere) Ved faktisk ikke om man også kan anvende "forlæng" til en almindelig programmeret tilstand/mode, hvis den lige skal vare lidt længere af den ene eller anden årsag.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.