Jump to content

Lars Jacobsen

Members
 • Posts

  4,851
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

Lars Jacobsen last won the day on September 27

Lars Jacobsen had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

7,020 profile views
 1. Er den ikke altid det ? Den nyeste altså
 2. Her er det at jeg også insisterede på at få modellen større end “den vi plejer” da jeg som nørd (Energiteknolog) havde regnet lidt på det. Vi har kun 213m2 officielt, men åbent til kip overalt (5,6m) => 717m3 opvarmet/ventileret Volume, så det blev en 450’r istedet for den normale 300. Har i øvrigt ikke fugtstyring på anlægget, men ej heller problemer med hverken fugt, eller C02. Dog kæmper jeg med røg i stuen når vi fyrer op i pejs/brændeovnen, da huset er for tæt og der ikke er erstatningsluft nok. Det er specielt slemt hvis vi glemmer at vi fyrer og så begynder at lave mad og tænder emhætten. Så ryger luftbalancet totalt, så her må vi åbne et vindue for at løse problemet. Har dog rodet lidt med Nilan brugervalg, og så lave fuld indblæsning (4) og lav udsugning (1). Men desværre har mit anlæg kun 1 brugervalg, og ekstra indblæsning (overtryk) harmonerer ikke med den anden situation, hvor man kunne ønske sig ekstra udsugning ved bad, eller lign.
 3. Lars Jacobsen

  Solur

  Hvad hedder FB´n ? (soluret) ? Er det denne :
 4. Her er en eksempel på en (avanceret ?) følg blok med prioritet, så den indgang der aktiveres først gælder. Bay Hebsgaard.vis
 5. Det er rimelig nemt at lave en “blokering” i koden ala: Hvis Tryk OP går On, så udfør kun koden hvis Tryk NED og STOP er Off. Hvis Tryk NED går On, så udfør kun koden hvis Tryk OP og STOP er Off. Hvis Tryk STOP går On, så udfør altid koden anset status på Tryk OP og NED. På den måde har STOP altid 1. Prioritet. Og ellers gælder den der kom først af OP/NED.
 6. Godt du huskede at købe dem med relæ sokkel, for eller kunne du ikke anvende dem med IHC. Du forbinder de gamle forsynings spændinger 24V (grøn) og 0V (lilla) til In+ og Com- Og så forbinder du de gamle signal ledninger Out (blå) og 0V (sort) til 3 NO og 1 Com. Alt efter hvilken FB der anvendes kan det godt være du skal benytte 2 NC som signal istedet for 3NO. Det finder du ud af hvis det virker “omvendt”
 7. Alle ikke 230V kabler kan være IHC-link, også 24V. Bemærk signal og 0V bør benytte samme par. Du kan snildt trække 50 meter uden problemer. mht PSU’n så kan den sikkert også godt klare 1 modul mere. Tjek evt. min gamle fil her:
 8. Ja du kan skifte til en ny controller, men hvorfor ofre min. 5-6.000kr. når nu man kan benytte MikkelS fine workaround. Det er en donation værd.
 9. Ja det er netop en af fordelene ved IHC. du slipper dog ikke for at trække kabel, men kan så nøjes med 1. Tjek installations vejledningen til modulet, controlleren eller systemet som helhed.
 10. Lars Jacobsen

  Solur

  Har du tjekket tiden/uret i din controller ?
 11. Ja. Der bliver også installeret en manual/ vildledning sammen med programmet. Prøv at læse den så ved du straks lidt mere. Så skal du nok få svar på mere konkrete spørgsmål senere, hvis du har dem. Det kan drille lidt og få forbindelse nogle gange, men så prøv at søge lidt her i forummet. Kan være spørgsmålet har været stillet før, og der allerede er et brugbart svar.
 12. CO2 levels outsider dont variete a lot. They should stay around just over 400, and not hit 800 or +1.000 like it easaly Can do inside. https://www.klimadebat.dk/grafer_co2_ppm.php So balanced ventilation should be OK but off course it helpes doing it asynkron. But if one has mechanical ventilation and hit high +1.000 leves it is probely due to extensive load of People’s/party, or wrong use of the Unit, ie To low avarage setting trying to save money. Ventilation is there for a reason and that has i Price. And if it has heat Exchange with 80% efficiency, there is no real reason to turn it off, or Down.
 13. Mon ikke det bare er denne her:
 14. Prøv evt. hos Klaus: https://www.zigza.dk/
 15. Som Lars1 skriver så “tilfældig” ikke nemt at programmere. Men jo man kan da godt lave noget der vil virke og oplevelses sådan. Men lad os lige få defineret scenarierne lidt mere, så kan en (jeg) måske godt give det et forsøg. Så noget i stil med: Lys on i interval mellem x-y sekunder. Lys off/pause i mellem a-b sekunder. gentag men med ofset på +/- c sekunder. Det kunne være det var nemmere bare at definere on/off tidene for noget der ligner et helt minut og så bare gentage :-) 5-1-4-1-5-2-8-1-2-2-5-3-2-1-5-2-8-1
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok