Jump to content
IHC-User.dk

Lars Jacobsen

Members
 • Content Count

  4,545
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Lars Jacobsen last won the day on January 2

Lars Jacobsen had the most liked content!

5 Followers

About Lars Jacobsen

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

4,985 profile views
 1. Se evt. også denne: http://www.solcelledebat.dk/showthread.php?tid=4361&pid=33999#pid33999
 2. Hej Bille, og velkommen til IHC-user.dk Det kan sagtens lade sig gøre, men inden du bare får løsningen vil jeg anbefale et kik på LK s standardhus FB og tilsvarende. Der er det nemlig mere eller mindre “normen”. Jeg benytter selv 4 tast tryk ved døren til rum og har typisk 2 tændinger i hvert rum. En med dimmer (loftsspot) og en til lampeudtag. Dimmeren styres så med 1 tast styring, og det almindelige lampeudtag med kip. Det var de øverste tryk. Nederste venstre benyttes så til tænd/sluk af styrede stikkontakter i rummet, og nederste højre er sluk rum ved langt tryk, og i udvalgte rum er ekstra langt tryk kodet til “sluk alt”. Men de kunne ligeså godt benyttes til fremkald af scenarie eller andet. mht til mem så når det bare 2 forindstillede niveauer som kan fremkaldes. Du kan ikke benytte valgfri scenarier, det er kun wireless og så den nye RS485 dimmere som lige er kommet i handlen der kan.
 3. Det er vel en OK og rimelig pris sammenlignet med de øvrige produkter, både fra LK og alternativerne. Det er jo trods alt 2 stk i en. Personligt farer jeg dog ikke lige ud og køber ind for at skifte fra mine uni400.
 4. Skal vi gætte prisen er mindst kr. 800 + moms (læg dertil installatørens fortjeneste)
 5. Alt efter hvilken FB man anvender kan man f.eks. kode og anvende 1 taste til: kort tryk = kip (skift tilstand). Er der slukket tændes, er er tændt slukkes. lang tryk = reguler (op eller ned) i modsat retning af sidst. dvs i praksis brug: Der er slukket og du trykker kort for at tænde (typisk på det niveau der var sidst). Nu lyses pære f.eks. med 45% fordi det er niveauet den blev regulere ned til. Trykker du herefter langt, vil du begynde at regulere op indtil du når 100%. Slippes og trykkes igen langt, vil du begynde at regulere ned til minimum, men ikke helt ned til 0%. Ønsker du at slukke skal du slippe tasten og trykke kort.
 6. Nej det er der ikke timer nok i døgnet til, slet ikke efter alle dine observationer/erfaringer
 7. Flot og informativt guide/indlæg. Thumbs up herfra (selvom jeg hverken har IHC varmestyring eller Openhab)
 8. Scenariet ligger IKKE på tryk knappen. Det ligger i en FB som knappen aktiverer. Derfor skal HA også bare aktivere den FB som knappen aktivere. Ikke selve knappen.
 9. Enig. Mit Wavin system er også 10 år gammelt og jeg kunne da godt tænke mig et hvor jeg kunne få feedback og logge temperaturerne. Men jeg har også 13-14 kredse så der er noget af en udskrivning mht rumtermostaterne at skulle skifte til den nye version. Fordelene ved disse standalone systemer ifht IHC er du har et temp display hvert sted og ikke kun en sensor. Man kan jo faktisk få en tablet for samme pris som en termostat, eller et trådløst IHC tryk, og så bliver mulighederne pludselig mange. Men nu er vi ved at komme off topic selvom der spørges om både fordele og ulemper ved IHC vs. traditionelle standalone styringer.
 10. Ja det er dobbelt op på styringen ifht kun at have 1 (IHC). Men med alt det integration du og andre bøvler med i andre tråde så er sådan en selvstændig standalone funktionalitet ikke at kimse ad. Bare der er mulighed for integration. Og det er der efterhånden kommet i de fleste. og nej selve rumtermostaten kører ikke 230V, men er på batterier og er trådløse, så helt uden kabler. Wavin https://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Gulvvarme-Wavin--Wavin-AHC-9000-traadloes-rumtermostat-med-infraroed-sensor-og-telestat-t-gulvvarmeunit-643077.html Roth https://www.lavprisvvs.dk/Varme-Gulvvarme-Roth--Roth-rumtermostat-Touchline-i-hvid-med-infraroed-sensor-590029.html Danfoss http://gulvvarmeshoppen.com/shop/icon-rt-ir-2408p.html Pettinaroli (lige denne har ikke infrarød gulvsensor, til gengæld fået den også med indbygget fugt sensor) https://www.vvsnetsalg.dk/produkt/komplet-vvs-sortiment/pettinaroli-traadloes-digital-rumtermostat-comfort-ip?vid=102b5da8f79de5ffc9222a79ead01e&utm_medium=cpa&utm_source=velka&utm_campaign=affiliate Men der skal naturligvis en forrådet (24v) telestat på manifolden hvor rørene samles til at regulere varmetilførslen i kredsen til rummet. Og i øvrigt de nyeste styringer har pwm modulation og er selvlærende så indregulering mm ikke er så nødvendig som med on/off systemer. Med pwm kan de faktisk også holde en fornudftig overfladetemperatur på gulvet - uden sensor.
 11. Bare til orientering så kan man i “traditionelle” varmestyringer idag få trådløse termostater der ud over rum temperaturen (målt i enheden) også har en infrarød måling ud under termostaten så den kan måle overflade temperaturen på gulvet. Disse termostater kan desværre ikke benyttes til IHC, men man kan integrere nogle af systemerne sammen med IHC via Openhab og lign. De har nemlig Internet/LAN eller RS485 interface mange af dem. Tjek evt. Roth, Pettinaroli, Wavin og hvad de nu ellers heder.
 12. Jo. Jeg har ikke selv en 3’r men man burde nok kunne lave ef FB i den nye Visual hvor regnearterne benyttes. Den FB vil så bare ikke kunne benyttes i en gammel controller.
 13. Hej Bjarne. Har endelig fået åbnet en PC med Visual og kikket lidt på det. Det er ikke helt nemt at lave visning i L (10L) og M3 på samme tid da visual programmet jo ikke kan gange og dividere. Jeg skal derfor også nærmest lave dobbelt af alting internt i FB´n og den blive derfor meget stor og uoverskuelig. Så din løsning med at have 2 FB´r hvor den ene så tæller liter (10L) og den anden M3, og hvor du så selv vælger hvilke n FB og tal du vil bruge og vise på iPad´n er nok den bedste. Jeg laver ikke lige en version der kan vise begge dele - desværre.
 14. Så længe der forsynes fra samme gruppe/sikring burde det være ok med fælles nul leder.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.