Jump to content

Lars Jacobsen

Members
 • Posts

  4,904
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Lars Jacobsen last won the day on May 17

Lars Jacobsen had the most liked content!

2 Followers

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

8,126 profile views
 1. Det var dog en voldsom en. Prøv at Google 120 ohm modstand og der popper mange alternativer op. Selve modstanden koster ikke mere end 1 kr. men porto koster så lige + 55 kr. med mindre du prøver at ringe til en af leverandørerne og hører om ikke de bare kan sende den i et alm. brev.
 2. Sol blokken tager netop højde for dagens længde alt efter længde-breddegrad. Den skifter så hver 14. dag er det vist i den seneste udgave Så her om sommeren er den aktiv fra ca. 05 til 22 og om vinteren fra 10-16. Men hvis du har en sol/luxsensor hvad vil/skal du så med et ur ? Hvis altså meningen er altid bare at afskærme hvis solen skinner over et vist lux niveau. Men selvfølgelig hvis betingelsen er noget ala, kun mandag-torsdage mellem kl. 10-14 hvis solen skinner over x lux
 3. Ja det der vist mig der har lavet Watt meter FB’n i sin tid, og der benyttede jeg bare den nemme løsning med timere. Det det gav den nødvendige flexibilitet mht dataopløsning og opdaterings frekvens. De kan selvfølgelig ændres fra timere til tidspunkter rent beregnings mæssigt, og ligeledes med at få sat næste tidspunkt for opdatering af det aktuelle forbrug. Jeg har dog ikke lige tiden til at kikke på det nu, men kan måske i løbet af sommerferien. Hvis der er en anden der har løst til at give det et skud i mellemtiden så feel free.
 4. 1) nej se https://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98194_03.pdf 2) nej se do 3) måske, men nu er jeg ikke alarm-haj og ved hvad du mener med et bcd tastatur. Har du prøvet at Google ?
 5. Du spørger bare, hvis ikke jeg svare er der nok andre der gør det. Det er jo det forummet er til.
 6. Velkommen til IHC-user.dk Simon Ja det kan godt lade sig gøre at forbinde 2 controller og overfører signaler mellem dem. Det er vist på side 144 i manualen.
 7. Og inden du gør dig alt for store forventninger til “bare” at forbinde til HomeAssistant, og vupti så forgår alt på an app på din telefon, så gør dig lige en tjeneste og læs manualen/vejledningen til IHC systemet. Altså gå ind på LK’s hjemmeside: https://www.lk.dk/professionel/produktoversigt/intelligente-systemer/ihc/ læs hvad der er, opret en bruger samt hent og installere IHC control softwaren. Her kommer manualen automatisk med. du kan så også benytte MikkelS program, men den basale viden om systemet er nødvendig, og det eneste sted hvor man kan læse lidt om det, er i ovennævnte vejledninger.
 8. Jeg har kun Uni400 og benytter dem med GU10 LED lyskilder, og der virker de ganske fornuftigt. Det kommer selvfølgelig helt an på valget af LED lyskilder, da nogle ældste (læs ca. 10 år gamle) nærmes ikke kan dæmpes uden at flimre eller give et meget mærkelig grøn/gråligt skær. Men selv med de nyeste og billige fra IKEA så syntes jeg faktisk det går fint.
 9. Ja. Hvis du forventer vi viser dig hvordan så er du nok ikke værdig til en “svendeprøve”. Men du kan få et hint: RTFM. Specielt de enkelte produktblade. Så skulle du være godt på vej.
 10. Lars Jacobsen

  IHC tablet

  Har kendskab til et par andre apps der virker fint til og med IOS 13. Men på nyere IOS er der så visse funktionaliter i de pågældende apps der ikke virker mere. Noget med det “framework” de er kodet i ikke er sikre nok mere, og derfor ikke kan afvikles på de nye IOS. Altså i princippet det samme som har været problemer med TLS hvor de gamle 1.0 og 1.1 ikke betragtes som sikre nok mere og det kun er TLS 1.2 der dur. Det skal ikke undre mig at det er det samme nu her i IOS 13+
 11. Du kan jo prøve at søge lidt her på sitet og så finder du: Du skal muligvis også have fat i en gammel firmwareloader som du også kan finde i download sektionen:
 12. Bare lige til orientering mht måling af temperaturer så har luftens hastighed (og dermed windchill) IKKE nogen som helst i indvirkning eller påvirkning på selve temperatur tallet der registreres af sensoren. Luftens temperatur er uændret uanset om den bevæger sig med 0, 5 eller 50 m/s. Windchill er den oplevede påvirkning (af temperaturen) på mennesker da der udover den normale varmetab/udveksling der sker via de 3 metoder: termisk (fysisk kontakt, kendes fra gamle kogeplader) convektion (via luft, kendes fra brændeovne) stråling (infrarød, kendes fra terassevarmere) også sker en fordampning på menneskehudens overflade. Det sker IKKE i en ventilations kanal, og derfor har begrebet ikke noget værdi i denne diskution andet end det forvirrer. Vind/lufthastighed kan dog godt have en påvirkning af “køle/varmeeffekten” såfremt det medfører at energien kan flyttes et andet sted hen hurtige end ellers, men så er det altså pga de første 2 parametre i Newtons gamle love, og IKKE pga Windchill facktor. Men bortset fra ovennævnte så kan nogle temperatur sensorer godt være mere/bedre egnet til at måle luft i bevægelse end andre. Det har så nok mest med selve den fysiske udformningen og overfladen at gøre så de bliver mere “følsomme”. Eksempelvis vha ekstra “køleribber og lign. indkapsling istedet for bare et alm. TO-92 transistorhus. Nå men tilbage til jeres diskution så kan Kim selvfølgelig have målt forkert, men der er ingen tvivl overhovedet om at der sker et betydeligt tab i uisolerede eller mangelfuldt isolerede kanaler. Som så resulterer i at man har indblæsning i rummene på måske ned på 10 gr. Og det er eller opleves meget koldt, i et rum der forsøges at holde 21-23 gr. virkningsgraderne i x vekslerne er oppe på mere end 80% , ja endog oppe i 90’ erne. Men det hjælper jo ikke meget at få overført den lune 21-23 gr. indeluft til den friske udeluft på lad os sige på 0 gr. og dermed teoretisk burde have en indblæsning lige efter aggregatet på måske 18gr, hvis så man smider varmen væk på loftet i de uisolerede rør, og dermed ender med indblæsning på 10 gr. i rummene. apropos isolering af agregat, så har mit Comfort450 ca.20-30 mm rockwoll i kabinettet, og det står på uisoleret loft. Her kunne jeg da godt smide mere udenpå, men som Lars1 skriver så er det effekten af de første mm der er størst. Ligeledes med mine ø200 rør på det uisoleredelofte der “kun” har 50mm. Her kunne jeg også give dem 50mm mere, men det er nok ikke besværet værd. Fremføringen efter agregat og til rummene ligger i loftet som jo har 450mm så rørene har nok min. 150mm på den kolde side.
 13. Blot til orientering så har en del (nyere) routere har faktisk også indbygget VPN mulighed, så det er ikke ubetinget der skal bøvles med mere hardware. Spørgsmålet vedr. al dette “Remote sikkerheds login” er i min optik om man stoler mere på det brugernavn og password man har på et system er bedre end end andet. For reelt kan man jo bare lade IHC controlleren være tilgængelig direkte på internettet. Om den så kan kan sættes ud af drift med et Ddos angreb er selvfølgelig så en mulighed. (Om der måtte være Well knownn exploids i controlleren eller java, er selvfølgelig så også en risiko som kan minimeres vha et ekstra lag i form af VPN)
 14. Ja er der ikke noget med at i den nye Visual V3 har de genindført regnearterne gange og division ? De fandtes også i tidligere Visual versioner, men har ikke været mulige i de seneste V2
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok