Jump to content

Lars Jacobsen

Members
 • Posts

  4,928
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Lars Jacobsen last won the day on November 5

Lars Jacobsen had the most liked content!

2 Followers

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

8,585 profile views
 1. Ja det lyder som en Visual 1 conroller. Hvis der er hul igennem og du kan kommunikere “lidt” men ikke sende projekt og får fejl, så er der hul igennem og skift til en USB-RS232 løsning vil nok ikke hjælpe. Et er du får fejlen, men er det fordi du vil loade et nyt projekt ? Har du lavet ændringer ? Hvilke ? Har du prøvet forfra ? Altså hente projektet igen ? Lydder til at være et issue med selve controllere, så det vil være lidt “risky” at anbefale du skal prøve at loade et tonet projekt til controllere. For hvis det virker (og fejler) ja så står du jo med noget der slet ikke virker. For går ud fra alt egentlig virker som det skal mht lys, kontakter mm.
 2. Nok ikke fix og færdig. Man kan lave en helt fra bunden til dit specifikke behov, men ellers kan du prøve at flikke noget samme med flere FB f.eks fremkald scenarier eller lign standard FB. Eller du kan måske kombinere med en følg/puls FB fra udgangen til et mem/scenarie indgang. Det skal nok være den betingede Følg, så den kun gør den een gang - når der tændes. Og ikke får lavet en loop.
 3. Nu bor jeg ikke på Nordsjælland, men ja 2-3 timer reelt arbejde med fysisk at demonter og skifte controller og lidt dimmere , indlægge program bør ikke koste 10.000. Selvom triggere siger det ser rodet ud. Det burde kunne gøres for 2 max 3.000 kr. Ved godt man reelt ikke må selv men … ;-) det er nu ikke særlig svært. Og ender det med kaos er der nok en eller anden der vil træde til og hjælpe for kr. 10.000 ( ps. Jeg kommer gerne til Sjælland og gør for det beløb).
 4. En hurtig Google søgning https://www.google.dk/search?client=safari&hl=da-dk&q=ldr+pulse+reader+diagram&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwis54WI7Pv6AhVSt6QKHQ_bBW0QBSgAegQIBhAB&biw=1024&bih=642&dpr=2 kan give lidt inspiration. En helt simpel version med et par modstande som spændingsdeler (hvor ldr er den ene) som så styrer en transistor burde virke. Det benytter jeg selv med “omvendt” fortegn til min ringeklokketryk på en IHC indgang hvor der sidder en led i så der altid er lys i trykket. Den lever så af de 3-24ma som det modul nu kan leverer.
 5. Ahhhh Martin mener du virkelig man SKAL have det +500 kr. for et lige igennem kabel med 4 ledere ? Eller var det bare et hint om det skal være det, altså ben 2,3,5 og 8 skal forbindes. Det kan denne lille adapter jo gøre lige så godt https://www.av-connection.dk/?PNo=NNA-1235&gclid=EAIaIQobChMI04S55OfG-gIVhZBoCR10CAlZEAQYBSABEgJHePD_BwE Altså sammen med USB-RS232 donglen.. Kablet var jo “i gamle dage” hvor man havde en PC med com port. Det har de færreste laptops idag.
 6. Skæreklemmerne kan også være årsagen, men kan se du har afisoleret de yderste mm så det er ren kobber uden plastik Så burde der jo være forbindelse. Efter tilslutning mener jeg de går i test mode et par minutter og man burde kunne se en rød led ved bevægelse/aktivering. Hvis ikke så tjek der er spænding til den. Hvis den lyser og blinker, så er det den anden ende det er galt, altså ind i Inputmodulet, eller selve IHC programeringen.
 7. Yep. Selvom den er gammel så er den værd at prøve med hvis donglen ikke virker out of the box. Man kan som sagt sagt skifte driver og se om det kan få Windows til at benytte donglen som en virtuel port. Her er det oplagt først at benytte producentens seneste/nyeste der jo burde virke. Hvis ikke så prøv den gamle.Den plejede som sagt at virke. Har dog ikke haft behov for at prøve under win10 så ingen garanti.
 8. Relæ / kontaktor kan du finde nogen her: https://www.wattoo.dk/elartikler/tavlemateriel/kontaktorer mht til at få et pris styresignal ud af EnDK’s API og ind i din IHC er nok lidt være. Men det kan være nogen har eller er ved at lave noget. Måske via en raspi, homeassistant, eller lign. Var det noget for @MikkelS at få supporteret i IHC-Captain.
 9. Chip er det elektronik der sidder i USB-RS232 konverteren og der findes flere forskellige producenter og de (kan) kræve hver sin driver (program) for at virke til Windows. Her er der så nogen der bare virker, og nogen der nærmet ikke gør. Forvent derfor ikke at en indkøbt dongle bare virker out of the box når du tilkoblet den og benytter den med IHC Visual. Det kan være der skal installeres en anden driver før det virker. Det har LK også en lille “how-to-do” om på deres hjemmeside, de hvor man henter IHC programmerne. mht driver så mener jeg også at jeg tidligere har smidt en i downloadsektionen der bør virke.
 10. Kender ikke en elektrikker på de kanter, men et par af brugerne herinde f.eks. MikkelS og Solvyant kommer fra de kanter (Aalborg/Frederikshavn.) Måske de har mod på at hjælpe med det der ikke lige er ren elektrikker arbejde. Eller må du se om der er andre der byder sig til. Var det på Fyn er vi et par stykker der kunne træde til.
 11. Der kan være mange årsager, og der skal nok en systematisk fejlsøgning til for at isolere selve årsagen og kilden til problemet. Da der er tale om en ældre controller og strømforsyning, vil jeg starte med 2 ting. 1) kontroller der er 24V ud af strømforsyningen og på indgangene af alle moduler. 2) få hentet Visual 1 softwaren fra LK’s hjemmeside og installeret på en PC, og så få koblet på og download/hente projekt filen fra controlleren. Til det skal der så nok benyttes en USB-RS232 dongle, se andre tråde her på sitet om det. Hvis du skal ud i en udskiftning vil det alligevel være guld og brugbart med det gamle projekt. Det er der også lidt tråde omkring, så her vil jeg ikke gentagne processen. Det er ikke helt “bare lige” men heller ikke noget der bør tage mere end 1 dag for en erfaren IHC elektrikker. Altså at lave udskiftningen og få den op at køre med basal kip tænd/sluk funktion. En spritny IHC controller koster ca. 6.000 så kommer montering og programmering oveni. En ny PSU bør man nok også installere, eller ihverttilfælde være forberedt på at skulle skifte inden længe.
 12. Long time no see Gert. Men nu da du er kommet på så er der lige en bruger der har fået postet et nyt emne i Generelle regler og retningslinier Kan du ikke flytte det da der jo ikke kan svares i den gruppe.
 13. Er man i tvivl om hvilken controller man har af de gamle versioner, kan man kikke her. Den nyeste Ver. 3 kan kendes på den har SD kort på fronten samt reset knap.
 14. Din controller er som nævnt en Visual 1 som godt nok programmeres via et Windows program, men ikke scan lige kan nåes fra netværk. Du skal have en RS232 forbindelse fra din PC, og nyere har ikke direkte sådan en COM port mere. Så her skal du ud at inverstere i en USB-rs232 dongle. Og så skal du have hentet Windows Visual 1 programmet fra LK’s hjemmeside og installeret på PC’n Søg i forummet der er flere tråde om emnet. Også evt. udskiftning/opgradering til ny controller. Hw mæssigt passer den 1:1 men softwaren og programmet skal laves påny. Det er nok rimelig ligetil, men kræver lige du får hevet det gamle ud og kan se hvordan tingen er forbundne. sidste mulighed er man kan ligge et “testprogram” i controlleren til at detektere ind/udgange der er benyttet til hvad. Men en kopi af det gamle er nu at foretrække
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok