Jump to content
IHC-User.dk

Lars Jacobsen

Members
 • Content Count

  4,519
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Lars Jacobsen last won the day on December 4

Lars Jacobsen had the most liked content!

5 Followers

About Lars Jacobsen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

4,821 profile views
 1. Er heller ikke elektriker eller installatør, men har dog læst størkstrømsbekendtgørelsen flere gange og deri mindes jeg der står noget om kravene. Ligeledes på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. Men ellers kunne du f.eks. kikke lidt på elma.dk hvor de har flere installationstestere og i manualerne/vejledningerne til dem står hvordan man gør. Kan huske da jeg fik bygget mit hus blev der banket 3 mindre test/kontrolspyd i jorden for at kunne måle den egentlige overgangsmodstand i selve jordspydet. Der er også en del krav til kabler, hvordan det forbindes, og udlignes mellem tilsluttede elementer. Så er helt enig i dine observationer og det typiske håndværkersvar, sådan plejer vi at gøre. Det er simpelthen for ringe og giver mistro til fagligheden. Jeg plejer derfor at være den irriterende kunde der forlanger “dokumentation” (målinger) på det udførte. El, varme, ventilation osv
 2. Ja, det er så vilkårene man må leve med hvis man har IHC styrede stikkontakter. (Ps det er alle mine i hele huset, undtagen et par udtag hvor køl/frys er på) Faktisk er det ikke anderledes end med lampeudtagene, de slukker også hvis controlleren er “i udu”. Så der kan være meget mørkt i et teknikrum, på loftet, eller hvor tavlen nu sidder. Men som Henning skriver så slæber de fleste en bærbar med hen til tavlen/controlleren, og de plejer nu at kunne køre på batteri så det er jo ikke den store katastrofe.
 3. Problemet er jo at når strømmen ryger så falder relæerne, så det du tænker på Kandersen virker ikke her på “styrede” stikkontakter. Man kan vælge hvordan Visual skal stille status som default (On/Off), men det kræver jo controlleren er online med de enkelte moduler. Det er kun et 400V bistabil relæ der kan blive “hængende” hvis strømmen ryger. Alm. 230V output moduler afbryder.
 4. ikke uden at se programmet. Men gætter på at uret nok alligevel ikke er stillet korrekt.
 5. Prøv at uploade/vedhæfte dit program, så kan det være vi kan komme med et kvalificeret bud på årsagen.
 6. Det er der nok ikke et sagligt /teknisk argument for, da der jo også er RS485 på de gamle. Og hvis addressering og styring mm foregår ligesom wireless så burde der være RAM og CPU nok i de gamle også. Jeg har endnu ikke hørt fra LK at man ikke må have 64 wireless enheder på (andet end i praksis begynder der nok at være lidt forstyrrelser mellem dem når man når op på mere end 50) Så det er kun fordi de har bestemt sig for de “gamle” controllere er EOL og dermed ikke vil bliver supporteret mere af ny hw/fw. Tænk hvis det var sådan i bilbranchen. Nu har VW lavet en ny Golf, også du kan herefter ikke få de nye lavprofil dæk til din “gamle” mk.4 fra 2005 for de er udviklet specielt til den nye og vil ikke virke på den gamle
 7. Lars Jacobsen

  Trådløs PIR

  Nope. Man skal over i noget andet wireless system/protokol som så kan integreres via et 3. Part system. (Eller måske via et relæ hvis der findes en simpel modtager til PIR systemet).
 8. Hvis du får forbundet en 24v forsyning også så burde Visual programmet være ligeglad om det er den ene eller anden pir der giver signalet. Men hvis du vil gøre brug af Skumrings signalet også, så kan det være du skal skifte “produktet” i Venstre side i Visual programmet. Er det en “moderne” pir der er valgt i programmet skal du bare vælge hvilket input du fører skumring ind på.
 9. Hvis eller frontend applikationen passer kunne man jo også bare anvende en IPad. De koster ikke alverden mere, slet ikke en lidt ældre hvis det bare er til “display” og Remote control. Der findes finde rammer til indbygning/vægmontage med indbygget stik som man kan strømføde igennem. Ethernet er så ikke en mulighed, men det var vel også mest tænkt som en PSU mulighed (går jeg ud fra).
 10. Tyder mere på noget induktion mellem kabler/ledere. Det er nogle LED pærer meget følsom overfor.
 11. You Can check by connecting input module directly to output module without anything between. Them it should work just as a releay
 12. Den gamle benytter: 1) Bevægelses udgang (tilsluttet et input modul) 2) ikke tilsluttet 3) 0 volt Den virker altså som et simpelt trykkontakt, og lever af den strøm den kan trække i kredsen. Derfor er det nok også tilsluttet et 24/24 input modul og ikke et 24/3 input modul. Det første kan levere mere strøm til eksempelvis en PIR. Den nye PIR har skal så have en ekstra forbindelse med 24V forsyning som tilsluttes pin 2. Og så kan du måske benytte pin 4 skumringssignalet også. Som Kandersen skriver så har du heldigvis ekstra leder så det burde ikke være et problem.
 13. Kunne tyde på det. Har selv 2 Opus PIR indendøre på badeværelser der også er begyndt at te sig mærkeligt og bliver ved med at give signal periodisk med 5-10 sek. mellemrum uden der er nogen. Men en fejlkilde kan være træk ind bag i PIR sensoren når de er monteret udendørs, eller har føringsrør til åbent loft. Her kan man prøve at tætne med silikone eller lign. fugemasse.
 14. hej

   

  virker  FB til visuel2 (6.2)?

  Sol op og nedgang v6.1

 15. Næ den findes .... Mon ikke den bliver hammer dyr.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.