Jump to content
IHC-User.dk

Lars Jacobsen

Members
 • Content Count

  4,660
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Lars Jacobsen last won the day on August 8

Lars Jacobsen had the most liked content!

5 Followers

About Lars Jacobsen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

5,609 profile views
 1. Lars Jacobsen

  IHC Tablet

  Hennings er meget professionel og struktureret. Man kan jo bygge det op helt som man vil, og gære det meget simpelt på denne måde hvor jeg hr en forside som er et billede af huset. Menuen er en plantegning, og når man så klikker på de enkelt rum er der de ting der kan tændes/slukkes og ses status på. Jeg har ikke wireless dimmere, varmestyring eller IHC alarm med, så det er rimelig simpelt.
 2. Lars Jacobsen

  120Ω

  Ja en ganske almindelige 1/4w modstand er OK.
 3. Vedhæft gerne et screenshot af hvad/hvor det er. Oplås er nemlig kun på FB så der skal man jo markere en sådan og det er jo kun hvis man skal ind og redigere selve koden. Det skulle normalt ikke være nødvendigt for at benytte programmet eller sætte indstillinger.
 4. Hvis det er for at overholde afstandskravet ifbm nærføring, så kan du evt montere en gang flex isolering på relevante ledere så de er dobbelt isoleret. Så er der ikke noget problem mht nærføringen.
 5. Jeg er ikke sikker på om det er nødvendigt. Så derfor prøv bare at vent. Benytter nemlig ikke selv Openhab eller lign. så kan ikke udtale helt skråsikker. Men LK åbnede for noget kommunikation i de senere firmware, således at de gamle controllere uden viewer alligevel kunne benyttes til noget fornuftigt.
 6. Hej Christian og velkommen til IHC-user.dk Jeg har et ordsprog der hedder: if it aint broke, dont fix it. Så hvis alting fungere så vil du ikke umiddelbart få noget mere eller nyt ud af en opgradering. Det kan dog være nødvendigt hvis du vil benytte nye moduler/hw i din installation. De fleste opgraderinger der er kommet på det seneste er af sikkerheds mæssigt årsager og fejlrettelser, ikke så meget pga funktionalitet. Så har du ikke controlleren på (Inter)nettet, så er det nærmest ligemeget. Og den gamle controller uden viewer inviterer jo ikke ligefrem til det. Men den kan dog komme til at gøre mere gavn f.eks. vha. IHC Captain og en raspi. Og så vil det nok være en fordel den er opgraderet til nyreste firmware.
 7. Hvilken type udtag er det ? Tænd/sluk eller en dimmer ? hvis dimmer hvilken hw version ? Pæren hvor mange watt er den på ? Husk minimum belastning jvfr. Spec/vejledning. Prøv evt. at nulstille/resette lampeudtaget og link det igen til controlleren.
 8. Virker pæren/lyskilden ?
 9. Dette er mine personlige meninger og du skal nok spørge din installatør hvad han mener for at det bliver lovligt/godkendt. 1) Jeg tror ikke et alm. 1 modul kan godkendes til vandret montage i loft da det ikke er beregnet til trækaflastning af lampens vægt. 2) Benytter du de dybe indmuringsdåser burde der nok kunne overholdes respektafstanden i dåsen, når kablerne kommer ind i hver sin side. Specielt hvis der monteres Flex eller lign afskærmning på 230v lederne i den øverste dåse. Så er de dobbeltisoleret. Mener i øvrigt også at IHC link kablet er godkendt til nærføring med 230v.
 10. Hvad er problemet med dem ? Kender flere der har Living Connect systemet i huse med både radiatorer og gulvvarme, og de er rigtig glade for det. Men det er så heller ikke Bluetooth som eco udgaverne. For inspiration af mulige termostater og systemer kunne du tage et kik på: https://www.conradelektronik.dk/c/smart-home-opvarmning-c2329412 Nå ja og så er der også: https://salus-controls.com/dk/
 11. Tjaa mht egne Funktionsblokke lavede jeg engang lidt YouTube videoer, men fik dem aldrig gen redigeret med lyd så der er en forklaring til. Men du kan da prøve at bruge 15 min på dem og evt. læse manualen der blev installeret sammen med IHC Visual på din PC. Det er mere eller mindre samme logik der skal anvendes i selve programmeringe, uanset hvilken Visual version man benytter.
 12. Det er rimelig nemt. Du skal bare have signalet fra solcellerne ind på en indgang (input 24). Måske via et relæ hvis ikke det er en potentialefri udgang der er på solcelle anlægget. Så skal du have et par af disse her: https://www.elsag.dk/relae-24v-dc På 2 udgange (output 24) hvor du så kører relæerne på Line A og B indgangene på varmepumpen. Resten af logikken klarer du så i software. Normal er stilling 2 med begge relæer off, og er der overskud af strøm trækker de begge og tvinger pumpen igang. Kan ikke huske om der i den tyske SG ready standard er timere indbygget, men ellers er det noget man kan klare i IHC programmet. Ligeledes hvis solcellerne siger der er overskud og man tænder en VP på 2-3KW så er det ikke sikkert der er overskud mere, og så kan det stå og pendle. Det er ikke smart, så det skal man lige sikre sig imod.
 13. 1 Nej 2 Formentlig fordi transmitterene er billiger hvis man kun skal lave 1 udgave. Og når nu du spørge, hvorfor benytter dit anden udstyr så samme frekvens. Kan den ikke bare skifte ?
 14. Hvis du hidtil kun har anvendt den ene knap S2 øverst til højre, kan du enten bare bytte rundt på ledningerne Brun og Grøn, eller alternativt kan du klare det i software ved at programmere om. Skal du ud at købe nyt kunne det bare være https://www.google.dk/aclk?sa=l&ai=DChcSEwjlsbbsrdvpAhVMlLIKHYi2Dq4YABAEGgJscg&sig=AOD64_3WUSuE61d_1yeMzw9HhLg5Fe8StA&ctype=5&q=&ved=0ahUKEwiWqrLsrdvpAhUpwcQBHUKfDr0QwzwICg&adurl= nu da du alligevel ikke anvender dioderne.
 15. Har du set IKEA nu har fjernbetjente rullegardiner. De er ikke helt så dyre, og med genopladelige batterier så man ikke skal trække ledninger. Er sikker på de kan integreres med et af 3. part part produkterne som Openhab, HomeKit, eller måske Mikkel’s IHC Captain.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.