Jump to content
IHC-User.dk

Lars Jacobsen

Members
 • Content Count

  4,693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Lars Jacobsen last won the day on October 27

Lars Jacobsen had the most liked content!

5 Followers

About Lars Jacobsen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.strammelse.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Svendborg
 • Interests
  Energioptimering, Netværk og kabling

Recent Profile Visitors

5,801 profile views
 1. As i remember there is both danish and english versions in the zip/install package: https://www.lk.dk/mitlk/download-ihc-software/ihc-controller-visual-3/ You have to register to get acces to download area.
 2. Sorry har ikke selv IHC gulvvarme så tog fejl. Jeg tror jeg havde de gamle pir og lux sensorer i tankerne da de jo også benytter samme fysiske indpakning, men har forskellige io signaler alt efter model.
 3. There is no langue setting where you Can change it. You have to install a Visual in differentiere langue than danish ie. English.
 4. På dit billede af skærmen kan du også se at sensoren kun er forbundet til 1 indgang på inputmodulet. Ergo er der nok kun rumføleren. Var gulvsensoren fysisk monteret, skulle der også være forbundet en signal ledning så data kan overføres. Det kan kun kontrolleres ved fysisk at kikke efter som Kandersen skriver.
 5. Der skal du så nok lige søge efter tråden: java problemer igen igen igen. heri er der forslag til hvilke kombinationer der virker/skal være på PC og i controller for at de er kompatible. Alternativt så prøv mikkelS alternative Visual https://jemi.dk/ihc/starter/ Han har for øvrigt også et super dokumentations værktøj hvis ellers der er indtastet de rigtige oplysninger i dit IHC Projekt. https://jemi.dk/ihc/docs/
 6. Lars Jacobsen

  bruger

  Der er nok ikke en “tænd alt” igen knap. Kun en “sluk alt”, som oftest bruges når man går i seng eller huset forlades. Når man returnere, eller står op tændes igen individuelt rundt om i huset. Derfor er der som regel ingen grund til at have en “tænd alt”, men der kan i visse situationer være et behov for tænd alt det der var on, da sluk alt blev aktiveret.
 7. Tja og hvis der kommer en rigtig pernippen elsynskonsulent forbi vil han øffe over afdækningen ikke “tæt” nok. Der er jo plads til en blyant eller strikkepind kan komme ind
 8. Så har du ikke kikket/søgt ordentlig ;-) https://www.ihc-user.dk/forum/files/category/5-ihc-control-visual-2-firmware/ Firmware loader bliver også installeret med Visual, og du må have brugt den til opgraderingen. Vedhæftede loader er bare så gammel at den ikke har så mange tjek og kontroller, så den kan nogle tricks som LK ikke er vild med idag.
 9. Så må du anvende lidt systematisk fejlsøgning, og isolere problemet: Er det alt lys der ikke virker ? Er det kun bestemte rum ? Er det kun bestemte udtag/pærer eller er det flere ? Har du prøvet med en almindelig ikke led lyskilde (pære) Så kan man evt. prøve at tjekke i serviceview om der er signal ind i controlleren ved aktivering af tryk. og ligeså signaler ud på outputmoduler.
 10. Der skulle gerne være en lille “Skærerille” i røret/hullet hvor du skal montere ledningen. Så ned med spidsen/enden af ledningen, og hold så resten hen over skærerillen hvorefter du trykker ned med det grønne værktøj. Det skulle så gerne ende med ledningen stikker ud af siden på røret/hullet. ses måske bedre på denne vejledning
 11. Det kan man selvfølgelig ikke direkte, men nu læste jeg indlæget som controlleren blev skiftet og der blev tilføjet 3. parts produkter til integration. Og så går jeg da ud fra det er en mulighed med Openhab mm IKEA trådfri pærerne kan også bare benyttes som almindelige, og styres direkte via 230v tryk. Nå ja og hvis man tilføjer deres gateway til kr. 250 så kan man også gøre det via en app på mobilen. Det er folk jo helt vilde med idag. Alternativt kan man jo også montere IKEA tryk. De er jo trådløse og kan derved let monteres stort set overalt. Om man så kan lide designet er så en anden sag. Men de fået da både som nogle små fikse nogle og nogle mere avancerede runde. Og så er der faktisk nogle der har lavet FUGA design rammer til dem, så man kan lave et lille hack. Men igen alt dette er stadig ikke via de eksisterende tryk.
 12. Hvis det er for at lave dæmp og scenarie styring så er IKEA ikke helt ueffen, og det koster ikke alverden. Plus det har integration med flere produkter som PIR og rullegardiner. Men trådstarter har selv listen mulighederne. Hvilken der er den “rigtige” læsning kommer an på ..... hvad der vægter mest. Er LED lyskilderne i orden OG kan benyttes med dæmp, så er der sikkert en stor fordel i at fortsætte med det eksisterende. Duer LED lyskilderne ikke og skal skifte alligevel, så kan jeg godt følge IKEA vejen. For oven i lyskilden skal man jo også lægge nye dimmere.
 13. Mindes ikke der er en ægte random funktion, så du må ud i at lave noget der ligner. f.eks. Anvende en beregnet værdi af f.eks. tid (sekunder) og/eller andre variabler der på et givet tidspunkt er “tilfældige” ifht til situationen før. Kunne også være lux/lysniveau, og temperaturer/fugt parametre hvis du har den slags sensorer som så kan AND eller OR med hinanden. Det vil kunne give nogle “tilfældige” og uforudsigelige udfald, hvis man ikke kender formlen.
 14. Jeg må også krybe til korset og tilstå Da jeg i sin tid byggede og havde let adgang til materialer og fordi det ikke er let at ændre i installationen i et grund/fuld muret hus med loft til kip, ja så skulle ALLE stikkontakter og lampetændinger selvfølgelig have sin egen udgang og kunne styres. Der blev trukket 5 leder rundt til alt direkte fra tavlen. Så kan man altid sløjfe videre eller om i tavlen. Det princip agiterer jeg fortsat for. At man trækker alt hvad man kan når nu man går igang. (jeg missede et par kabler til PIR og vindues åbning så her må jeg supplere med wireles hvis behovet opstår) Nå men bruger vi det så i praksis ? Næ egentlig ikke. Vores vaner mht tænd/sluk er som du skriver alt for indgroet. Og alle stikkontakterne ved døre (de få der er) benyttes jo kun til en støvsuger eller værktøj en gang i mellem. Og dem rundt ved gulvene, ja der sidder der jo en lampe eller noget husholdningselektronik i som står på stby. Meget af det duer det ikke at slukke helt, for så ryger programmeringen/indstillingen. Eller man skal vente uforholdsvis længe på opstart. Her er vi jo blevet forvent i 2020, så det er den pris vi betaler for comfort. (ikke meget anderledes end med varmt vand cirkulation. Det koster også hvis man vil have den comfort at der er varmt vand med det samme).
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.