Jump to content

Lars Jacobsen

Members
 • Posts

  4,855
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Everything posted by Lars Jacobsen

 1. Yeps det kan også være en jungle. Udover Kamstrup har jeg også en Carlo Gavazzi som denne: https://www.wattoo.dk/carlo-gavazzi-digital-din-skinne-elmaaler-til-direkte-maaling-og-med-puls-udgang-230-400vac-3-faset-65a-50hz-mid-godkendt-type-em340-din-av2-3-x-o1-pf-b-9698070171 De fleste giver normalt 1 puls pr Wh. altså 1.000 pr. KWh. Men nogle kan bestilles eller konfigureres anderledes. Du kan også få enkelte simple enfasede. Og endelig er der jo muligheden for noget helt andet nemlig en Smaapee eller en HAN modul hvis din forsyningsmåler er en nyere Kamstrup. Hvad skal du måle ? Hvad er behovet for visualisering eller evt. styring af andet ?
 2. Der er da lidt forskelligt at vælge imellem. Men jeg vil nu som trådstarter tillade mig at komme med svaret på mit oprindelige spørgsmål: Nej, Wiser bliver nok ikke enden på IHC. Kan ikke forestille mig nogen der vil give 500 kr. for et batteritryk, og ditto 500 kr. for en dimmer, altså ialt, 1000 kr. når man f.eks. kan få et tryk eller en Trådfri dæmpbar pære(lyskilde) i IKEA til kr. 69 /stk. Vil man virkelig lege mere ja så kan man da også få en gateway 250 kr. og dermed integrere til alverdens systemer.
 3. En brugt Kamstrup fra din elforsyning måske. Billig billig og god kvalitet i samme sætning er normalt ikke muligt. Men hvis du kan definere de 2 ting lidt mere kan det være du får flere kvalificerede svar. Ellers er Google din ven.
 4. Normalt aktiveres den røde diode efter “Powerup” eller i “indstillingsmode” så man kan tjekke at den virker. Hvis den lyser rødt hele tiden, ja så er den nok defekt, da det jo indikere den detekterer bevægelse. Og det bør den jo ikke hele tiden.
 5. Er den ikke altid det ? Den nyeste altså
 6. Her er det at jeg også insisterede på at få modellen større end “den vi plejer” da jeg som nørd (Energiteknolog) havde regnet lidt på det. Vi har kun 213m2 officielt, men åbent til kip overalt (5,6m) => 717m3 opvarmet/ventileret Volume, så det blev en 450’r istedet for den normale 300. Har i øvrigt ikke fugtstyring på anlægget, men ej heller problemer med hverken fugt, eller C02. Dog kæmper jeg med røg i stuen når vi fyrer op i pejs/brændeovnen, da huset er for tæt og der ikke er erstatningsluft nok. Det er specielt slemt hvis vi glemmer at vi fyrer og så begynder at lave mad og tænder emhætten. Så ryger luftbalancet totalt, så her må vi åbne et vindue for at løse problemet. Har dog rodet lidt med Nilan brugervalg, og så lave fuld indblæsning (4) og lav udsugning (1). Men desværre har mit anlæg kun 1 brugervalg, og ekstra indblæsning (overtryk) harmonerer ikke med den anden situation, hvor man kunne ønske sig ekstra udsugning ved bad, eller lign.
 7. Lars Jacobsen

  Solur

  Hvad hedder FB´n ? (soluret) ? Er det denne :
 8. Her er en eksempel på en (avanceret ?) følg blok med prioritet, så den indgang der aktiveres først gælder. Bay Hebsgaard.vis
 9. Det er rimelig nemt at lave en “blokering” i koden ala: Hvis Tryk OP går On, så udfør kun koden hvis Tryk NED og STOP er Off. Hvis Tryk NED går On, så udfør kun koden hvis Tryk OP og STOP er Off. Hvis Tryk STOP går On, så udfør altid koden anset status på Tryk OP og NED. På den måde har STOP altid 1. Prioritet. Og ellers gælder den der kom først af OP/NED.
 10. Godt du huskede at købe dem med relæ sokkel, for eller kunne du ikke anvende dem med IHC. Du forbinder de gamle forsynings spændinger 24V (grøn) og 0V (lilla) til In+ og Com- Og så forbinder du de gamle signal ledninger Out (blå) og 0V (sort) til 3 NO og 1 Com. Alt efter hvilken FB der anvendes kan det godt være du skal benytte 2 NC som signal istedet for 3NO. Det finder du ud af hvis det virker “omvendt”
 11. Alle ikke 230V kabler kan være IHC-link, også 24V. Bemærk signal og 0V bør benytte samme par. Du kan snildt trække 50 meter uden problemer. mht PSU’n så kan den sikkert også godt klare 1 modul mere. Tjek evt. min gamle fil her:
 12. Ja du kan skifte til en ny controller, men hvorfor ofre min. 5-6.000kr. når nu man kan benytte MikkelS fine workaround. Det er en donation værd.
 13. Ja det er netop en af fordelene ved IHC. du slipper dog ikke for at trække kabel, men kan så nøjes med 1. Tjek installations vejledningen til modulet, controlleren eller systemet som helhed.
 14. Lars Jacobsen

  Solur

  Har du tjekket tiden/uret i din controller ?
 15. Ja. Der bliver også installeret en manual/ vildledning sammen med programmet. Prøv at læse den så ved du straks lidt mere. Så skal du nok få svar på mere konkrete spørgsmål senere, hvis du har dem. Det kan drille lidt og få forbindelse nogle gange, men så prøv at søge lidt her i forummet. Kan være spørgsmålet har været stillet før, og der allerede er et brugbart svar.
 16. CO2 levels outsider dont variete a lot. They should stay around just over 400, and not hit 800 or +1.000 like it easaly Can do inside. https://www.klimadebat.dk/grafer_co2_ppm.php So balanced ventilation should be OK but off course it helpes doing it asynkron. But if one has mechanical ventilation and hit high +1.000 leves it is probely due to extensive load of People’s/party, or wrong use of the Unit, ie To low avarage setting trying to save money. Ventilation is there for a reason and that has i Price. And if it has heat Exchange with 80% efficiency, there is no real reason to turn it off, or Down.
 17. Mon ikke det bare er denne her:
 18. Prøv evt. hos Klaus: https://www.zigza.dk/
 19. Som Lars1 skriver så “tilfældig” ikke nemt at programmere. Men jo man kan da godt lave noget der vil virke og oplevelses sådan. Men lad os lige få defineret scenarierne lidt mere, så kan en (jeg) måske godt give det et forsøg. Så noget i stil med: Lys on i interval mellem x-y sekunder. Lys off/pause i mellem a-b sekunder. gentag men med ofset på +/- c sekunder. Det kunne være det var nemmere bare at definere on/off tidene for noget der ligner et helt minut og så bare gentage :-) 5-1-4-1-5-2-8-1-2-2-5-3-2-1-5-2-8-1
 20. Det er såmænd ikke så svært. Men blinke er nu et meget åbent og vidt begreb. Hvad/hvordan forestiller du dig den skal virke ? Der findes jo en standard FB der kan “blinke” altså skifte mellem tænd og sluk, med f.eks. X sekunder on og y sekunder pause. Men til Haloween kunne jeg forestille mig du ønsker noget “tilfældigt” og måske mere noget med udfald (flikker), så det ligner det er pga blæse/tordenvejr at det er ustabil forsyning. Og tænk lige på lyskilden. Den skal kunne holde de til mange kortvarige tænd/sluk.
 21. Hvis det er en fast installation i væg eller lign skal der altid anvendes 3 ledet med jord. Er det tilledningen fra udtaget til selve lampen kan/bør der også anvendes 3 ledet med jord, men du kan også nøjes med alm. 2 ledet. Mener ikke der er SKAL krav her. (igen det er min personlige mening og den er ikke nødvendigs i overenstemmmelse med evt. lovgivning).
 22. Der er også nogle FB med “fejl” og hvis ikke de “fortrådes” korrekt med de nødvendige forbindelser, ja så er det de kræver dobbelt tryk. Så prøv evt. at oploade dit projekt så vi kan se hvilke FB du rent faktisk anvender, og hvordan.
 23. Jo man kan altid lave noget. Men den umiddelbare metode med en almindelig elektronisk dimmer duer ikke. Standard IHC dimmere er på 400w og du kan købe en der kan klare 1000w, men den koster omkring 2000kr. Og så er du stadig kun på halv effekt. Så kan man måske finde en 2000w regulator med potentiometer feks. https://www.ebay.com/itm/283565890809?mkevt=1&siteid=1&mkcid=2&mkrid=21578-161791-641484-7&source_name=google&mktype=pla_ssc&campaignid=12963745124&groupid=122191134695&targeted=pla-1248581038030&MT_ID=&adpos=&device=t&googleloc=1005176&itemid=283565890809&merchantid=116792603&geo_id=57&gbraid=0AAAAADRDsaJ0iPTUdOopYH_e1OdWmgxtB&gclid=EAIaIQobChMI0JuKjuDB8gIVDaWyCh0TzQG8EAQYAiABEgI6-PD_BwE men så skal du jo have noget der regulere drejeknappen mekanisk. OK det kan man så godt få til IHC, f.eks. en motorventil/aktuator. Men som sagt så bliver det samlet set noget omstændigt, for at lave “flydende” og automatisk regulering ud fra nogle ideer om comfort “rumstyring”, hvor du vil benytte en Teressevarmer. Er du sikker på den kun har 1 trin og det er fuld skrald ? Jeg har en terassevarmer med 2 knapper som så kan tænde det ene, det andet eller begge varmekilder. Og dermed kan jeg vælge at få 500w, 1000w eller 1500w. Det er meget mere simpelt at styre disse knapper med enten almindelige IHC udgange eller med 2 overdrage relæer.
 24. Det kan da vist ikke betale sig og prøve at styre og regulere en sådan på den måde, altså ligesom efter en rumtermostat. De fleste terassevarmere der kan give så meget effekt har typisk også 2-3 trin så tænker det er bedre/nemmere bare med simple on/of relæer eller udgange. Hvis altså det skal være så avanceret, at man ikke bare manuelt tænder, slukker eller regulerer den manuelt efter behov.
 25. Man kan da hurtig kode en, men ellers virkeden der hedder noget ala betinget der har har en “permit” signal indgang. Så længe den er on virker den anden indgang, og kan styre udgangen. Så er der vel bare at benytte flere af dem. Evt med en timer på permit signalet, hvis det kun er skal være i en begrænset tidsperiode. Det kan dog godt blive lidt rodet med at koble flere blokke sammen, så en dedikeret FB er nok at foretrække.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok