Jump to content
IHC-User.dk

Lars Jacobsen

Members
 • Content Count

  4,428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Lars Jacobsen

 1. Hvis du er heldig kan du finde en motor der måske kan styres og reguleres med en lys dimmer. Ellers er det on/off regulering efter en hygrostat.
 2. Timere. Tidspunkter er jo faste referencer ifht systemtiden/uret. I modsætning til timere der er “individuelle” ure der skal “tælle” og. vedligeholdes - udover system tiden/uret. men bortset fra det så tror jeg ikke de i sig selv er et problem. Har individuelle timere (tællere) på ALLE mine loft/lampeudtag/spots, i min gamle hw. 6.1 controller. Tror mere det “stresser” controlleren mere med interrupts fra ikke konfigurerede indgange som. f.eks. en fysisk monteret Temperatur sensor. At der logisk er indsat et 4 tast tryk i programmet der ikke fysisk er tilkoblet/konfigureret til nogen inputs i programmet vil jeg ikke mene skulle give anledning til problemer.
 3. Så må vi håbe du har en backup af SD kortet, for det er sikker derfor. Det er ihverttilfælde det som kan udledes som problemet ved de øvrige der oplevede det samme. (Med reference til anden tråd om netop SD kort). Og så alligevel. For så burde en frisk jomfruelig formatering (eller et nyt SD kort) jo hjælpe, men det gør det nok ikke
 4. Har du prøvet at klikke på .zip filen ? De downloader fint her hos mig. Genopload_Springvand.zip Genopload_Springvand_med_termostat.zip
 5. Nu er det nok skift/konvertering af selve tastaturet de ikke kunne hjælpe med. Her hjælper Remote desktop til PC ikke meget. Med de nye tastaturer kan man koble dem sammen “ryg mod ryg” og få overført masterkode mm. Men det kunne så ikke lade sig gøre af elektrikkeren (og LK support) i dette tilfælde. Hvis vi skal have nogen mulighed for at komme med ideer og forslag så kræver det som Bjarne skriver at vi får oplysninger (nummer) på det gamle tastatur.
 6. Det wireless input modul skulle nok bygges ind i en kasse alligevel og så kunne du jo koble sådan et “overdragerelæ” ind efter PIR https://www.elsag.dk/relae-230v-ac
 7. 230v wireless input findes ikke, men hvad med dette: wireless input https://www.lavprisvvs.dk/El-artikler-LK-IHC-IHC-Wireless-Lysdaempere-og-relaeer--LK-IHC-Wireless-for-indbygning-Input-1-4-kanal-410400.html Wireless output https://www.lavprisvvs.dk/El-artikler-LK-IHC-IHC-Wireless-Lysdaempere-og-relaeer--LK-IHC-Wireless-for-indbygning-Output-1-relae-410399.html?gclid=EAIaIQobChMIvrLf-rnI4gIVBZ53Ch0HlgnhEAQYBCABEgJVzPD_BwE
 8. Nå har jeg ikke haft fb åben i lang tid men mener at den altid regulerer pr. d. 1. og d. 15. i hver måned. Altså 2 gange og så er der en variabel for sol op og en for sol ned = 4 variabler. Regulering/tilpasning 2 gange om måneden er i de fleste tilfælde rigeligt til at følge skumringen hen over året. Og så er der jo muligheden for lokalt offset alt efter om man befinder sig på Bornholm, i Skagen, eller Blåvand. @ Lars Flaskager: Bare fordi controlleren kan forbindes og styres via Internettet er det ikke ensbetydende med at LK kan finde ud af at lave en service ala dette som virker. Bare se hvor meget bøvl de har med tidsservere og den nye helligdagskalender i Ver. 3 controlleren.
 9. Jeg er gammel telegrafist så jeg kan også godt lave 3 streger eller prikker ;-) Men tror ikke lige min kone, børn eller andre gæster er lige så “musikalske” i fingrene når de skal “fremkalde et scenarie”. Det er også min erfaring herinde i forummet gennem de sidste 10 år Jeg kan og har lavet flere FB med multitryk der virker (formentlig også på wireless.). Men i praktisk brug så skal man stå og “fumle”. I øvrigt så er det også sjældent at der er behov for så mange funktioner i et og samme tryk. (Tangent). Ofte vil det så være en bedre løsning med flere tryk eller et 6 tast tryk. For det er kun ejeren/programmøren der kan finde på at “spille en melodi” for at få tændt lyset over spisebordet, med samme tryk som normalt benyttes til at tænde for stikkontakten til kaffemaskinen - eller omvendt.
 10. Dobbelt/Multitryk er generelt noget “skrammel” da det kan være svært at ramme korrekt tryk pausetid. Derfor er kort tryk, lang tryk, Meeeget lang tryk bedre. Og det kan også anvendes med wireless. Det findes der nu en standard FB til (med 2 og 3 udgange) som du kan koble ind imellem det ene tryk/tangent og så de forskellige FB’r der skal styres. @Astrunaut: God analyse som jeg er helt enig i. Har man ikke brug for temp sensorer eller wireless dimmere ja så er der egentlig ikke noget behov for opgradering.
 11. Hvis det “bare” er til styring af lysinstsllation er en Visual 1 da helt fin. Man kan sagtens lave avancerede FB i den også. Men korrekt der er IKKE wireless understøttelse, ej heller internet og dermed mulighed for 3. Part styring. Men de gamle IHC dyder med PIR styring, ur, skumring og diverse betinget styring, det fungere helt fint.
 12. Skal vi så ikke gætte på det er derfor der ikke bliver genereret nogen dokumentation, altså der er ikke noget at generere.
 13. Blot til info: http://www.koch-engineering.com/index.php?id=vindsensor
 14. Lars Jacobsen

  Varmestyring

  Mht varmestyring ville jeg nok heller ikke vælge IHC hvis der skulle startes påny. Er der IHC i forvejen i boligen så er en omlægning OK. Men fra 0/ingenting, ville jeg nok vælge en løsning ala Wavin, Danfos eller en af de andre typiske gulvvarme producenter som så godt nok er en “standalone” løsning men idag er der interface på flere af modellerne så de kan tilgåes via 3. Part som openhab og lign. og dermed nemt integreres med IHC hvis man en dag skulle få de lyster. Hvis ikke man har andet at bruge IHC til end varmestyring er det nok lidt “overkill” i mine øjne. Også selvom man måske i fremtiden vil udbygge med noget trådløst el. Er planen at man “vil” have IHC og bare tager udbygningen i etaper (over flere år) ja så kan vurderingen/disponeringen være OK. Men som Kandersen skriver så er der mange til/fra valg samt kompromiser. Hvilke man ligger vægt på og er et must have må man så finde ud af. Og så betale prisen og være glad. Man kan ikke (sjældent) få alt, og slet ikke hvis pris parameteren kommer ind i billedet.
 15. Et par eksempler på hvad man kan benytte brugervalg til: Overstyring hvor udsugning går på trin 4 (max) ved for høj luftfugtighed eller Co2 niveau. (indblæsning ligså for at bevarer balancen) Overstyring hvor udsugning går x trin ned og indblæsning øges med x trin, når emhætte eller centralstøvsuger startes, eller der fyres i pejs/brændeovn. (for at bevarer luftskifte balancen.) Som Kandersen skriver så er brugervalg en "special mode" man konfigurere og sætter op på brugerdisplayet, og man vælger samtidig hvor længe denne tilstand skal vare. Det kan man så "forlænge" (genaktivere) Ved faktisk ikke om man også kan anvende "forlæng" til en almindelig programmeret tilstand/mode, hvis den lige skal vare lidt længere af den ene eller anden årsag.
 16. Hej Ramlev og velkommen til IHC-user.dk Hvis du ikke er så ferm med lodekolben men på tasterne, så vil jeg anbefale du prøver at skrive Nilan i søgefeltet øverst til højre. Så kommer der nok et indlæg eller 2 frem der dækker dit behov.
 17. Man kunne også vælge dette: https://www.elsag.dk/relae-24v-ac Og som Bjarne skriver så er det IKKE nødvendigt med en diode ved AC.
 18. Blot for en god ordens skyld så ja den ligger under “IHC program filer”
 19. Lars Jacobsen

  kopi af FB

  Når man koder selve FB kan man ikke kopiere. Det er lidt irriterende. Men når FB er lavet og indsat i et projekt kan man godt markere en eksisterende FB og kopierer den i samme program. Det er kun selve FB’n. Ikke alle links, og forbindelser.
 20. Relæerne (soklerne) fra Elsag har indbygget diode til “spikes” samt en LED der viser om der er spænding på spolen:
 21. Det kan du se med Firmwareloaderen, eller alternativt i adminview.
 22. Tja den har de da så været hurtig til at fjerne igen for den er ikke på listen hos mig
 23. Det er nyt. For år tilbage da de afholdt info møder spurgte jeg netop om hvorfor de ikke var proaktive og gjorde noget ved alle de issues som kom op at vende her på sitet (som nok må betegnes som det sted hvor der findes flest brugere, “eksperter” og dermed også fejl, løsningsforslag, gode ideer mm.). Svaret var dengang at de (LK) ikke kunne holde øje med “alle mulige tilfældige internethjemmesiden” og KUN reagerede på henvendelser til/gennem deres support. Som i øvrigt ikke kan/må benyttes af de almindelige brugere, men er forbeholdt til installatører i øvrigt syntes jeg det er pudsigt at de vist nok har en Fjæsbog side hvor de lystigt kommenterer. Men det er så igen en lukket klub, da man jo ikke kan deltage hvis man ikke vil trackes i hoved og røv. Men det er da glædeligt hvis de har skiftet holdning og nu benytter sig af de resourcer og den viden der er her på sitet. Dermed ikke sagt de skal deltage aktivt i diskutionerne, men bare de læser med og melder “problemerne” tilbage i deres bagland så de er bevidste om dem og måske kan/vil gøre noget ved dem ved en kommende release/firmware/FB opdatering. For det er jo tåbeligt at der er “kendte fejl” i flere år og de så ikke bliver rettet hvis det er nemt at gøre det.
 24. Du åbner den fil med projekt jeg har lavet, markere FB´n og højreklikker på den, og vælger Gem. Lav evt. en "9" egne Funktionsblokke dir til dem. Så lukker du og gensarter Visual, hvorefter du nu kan vælge den nye FB fra den placering hvor du gemte den.
 25. Hej Mikkel Ville lige lave en ny IHC Captain installation med en gammel pi 1 model B jeg havde liggende men har et par udfordringer: 1) Hentede dit færdige image, men det virkede ikke. Det var ligesom ikke en helt komplet/nyeste build da der i Kontrolpanel ved opstart stod ver. 1.06. og den fejlede med en intern php error Enablede derfor SSH på pi´n og fik manuelt kørt wget -q -O - jemi.dk/ihc/install | sudo bash hvorefter den opdaterede installationen og nu ser det lidt bedre ud og jeg får ikke den fejl mere. Men dit image er nok ikke helt ajour :-) 2) Controller er i live: Og jeg kan logge på med "captain" i Service view fra en PC der benytter JAVA 8.66 med TLS 1, da controlleren kører en gammel firmware 2.7.144 Prøver så igen med den specifik konto til IHC Captain: (der står dog ikke version mere på dit kontrolpanel før login) Men login ser fortsat ikke ud til at virke Anny ideas ? Send en PM hvis du skal have SSH adgang direkte til pi´n
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.