Hop til indhold

Frank

Members
  • Antal indlæg

    11
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Frank's Achievements

  1. Blot en opdatering: Der er stadig intet nyt ang. en løsning på dette problem ! Siden problemet blev rapporteret til Schneider Electric for nu 1 og 1/2 år siden, står tavlen stadig åben og venter på den lovede Dimmer firmware opdatering...... Tror snart jeg har "slidt" MitLK support siden op i min regelmæssige søgen efter evt. opdateringer, for at få løst problemet og gjort installationen færdig. Købte både ny Controller og nye Dimmere, samt LED pærer/spots/lamper til hele huset for 1 og 1/2 år siden. Det har været totalt spild af penge "kastet efter" Schneider Electric/LK pga. dyrt købt udstyr, der ikke fungerer som det burde, samt deres efterfølgende manglende support. Er normalt meget tålmodig, men er begyndt, at miste troen på, at det nogensinde bliver løst eller taget alvorligt.
  2. Hej RuneHB. Nej, fejlen er endnu ikke fundet. Spots i Alrum er pt fjernet fra Dimmeren og tilsluttet 230V Output i stedet. Spots i Stue er stadig tilsluttet Dimmeren og starter forsinket op, når Dimmer fejltilstanden er forsvundet. Dog virker alt som det skal en gang imellem, når enten den anden Dimmer kanal med E27 pærer har været tændt først et stykke tid, eller hvis Spots har været tændt et stykke tid og der slukkes kortvarigt. Jeg blev kontaktet af Schneider Electric for ca. 1 1/2 måned siden. De fik en udførlig beskrivelse af fejlen og alt fejlsøgning udført. Har ikke hørt fra dem, men prøver lige at kontakte dem, for at høre om der er nyt.
  3. Hej Astronaut, tak for dit input. De er sat til at tænde på højt niveau. Men tænding på alt fra lige over 0% til 100% med 10% spring er testet. Under fejlsøgningen i weekenden, blev alle kombinationer af belastninger testet ved at flytte rundt på ledningerne mellem alle kanalerne. Alle 4 Dimmer kanaler, er derfor allerede testet med både Philips E27 og Osram GU9 230V pærer. Alle 4 kanaler fungerede uden at gå i "fejltilstand" og derved uden forsinkelse af tænding. Dog med periodiske alarmer i loggen, men det kan jeg forstå på Henning, måske ikke er så unormalt. Til gengæld ved ombytningen af tilslutningerne til LED Driverne, flyttede problemet med i alle kombinationer. Dog med det lidt forvirrende, at den ene LED Driver i flere længere perioder fungerede, ikke gav fejltilstand og forsinket tænding, mens den anden LED Driver (og en 3. ekstra) gjorde det hver gang. Fejltilstanden opstod også ved kun at tilslutte den 3. reserve LED Driver uden, at den havde GU5.3 Spot belastning monteret. Efterfølgende tilslutning af 4 stk. Spots til Driveren ændrede ikke på dette.
  4. Glemte helt, at jeg i weekenden også testede følgende: Selv med et tomt projekt i Controlleren, går Dimmerne i fejltilstand og blinker blåt, hvis der tændes manuelt på Dimmer knapperne. Når Dimmerne knapperne så holder op med at blinke, tænder lyset forsinket og herefter kan lyset også uden problemer reguleres op og ned.
  5. Hej Henning. Tak for at du vil se på det, men tænker ikke, at det kan være programmet. Det er ret begrænset, hvad der kan konfigureres til/fra Dimmerne. Og det hele fungerer fint, når først belastnings-fejltilstanden er overstået. Her er hvordan det ser ud: Har også prøvet at tænde Dimmerne på alt fra over 0 % til 100 %, for at se om det gjorde en forskel mht. opstart belastningen. Dimmer kanalerne tilsluttet direkte til de 2 forskellige typer 230V LED pærer, får ikke Dimmernes blå knap lys til at blinke, (fejltilstand) og giver derfor ikke nogen forsinket opstart, men giver stadig [overcurrent, overvoltage] alarm i loggen. (Det er til at leve med og håber at LK fikser dette i en kommende FW opdatering). Derimod får Dimmer kanalerne tilsluttet til GU5.3 spots via Snappy LED Driverne, det blå knap lys på Dimmerne til at blinke i op til ca. 10 sekunder (fejltilstand). Indtil Dimmeren så finder ud af, at alt alligevel er OK og så forsinket tænder lyset. Herefter fungerer alt som det skal, indtil næste gang der tændes for lyset. Jeg mistænker 2 ting, som kan være både/og og lappe ind over hinanden: Dimmer firmwaren er tilsyneladende ikke helt "skarp" i forhold til at tolke den tilsluttede belastning, siden den giver fejl med alle vores 3 forskellige typer pærer/belastninger. (Philips E27, Osram GU9, Snappy LED Driver. Og så ingen belastning tilsluttet og alligevel alarm i loggen). Men min største mistanke går på, at Snappy SP75-12VLT DIM, dæmpbar 75W LED Driveren bare ikke er "kompatibel" med LED 2 kanal Dimmeren, eller lige akkurat ikke "sniger sig under radaren" mht. belastning eller Dimmerens tolkning af belastningen i start øjeblikket. Derfor efterlyste jeg, om andre herinde evt. kunne liste hvilke fabrikater/modeller 12V GU5.3 LED drivere de har fået til at fungere med LED 2 kanal Dimmeren. Inden jeg må ud og købe mig fattig i yderligere LED Drivere og "Beta-teste" med :-) Ville have været rart, hvis LK bare havde en liste på deres hjemmeside.
  6. Tak Henning. I weekenden gjorde jeg som du foreslår hele 3 gange. "Alt" wireless i huset, (begge 2 kanals Dimmere og en Kontakt), blev unlinket og funktionsblokkene slettet. Projektet gemt, et tomt projekt overført, derefter blev det gemte projekt uden wireless produkter bygget op, overført og linket igen. Forsøgte også at firmware opdatere Dimmerne endnu en gang, selvom det så rigtigt ud fra start af. Synes jeg har prøvet alt jeg kan komme i tanke om efterhånden.
  7. Hej Lars. Ja, og alle kombinationer af LR/CR/AUTO er også blevet testet, uden det løste problemet.
  8. Tak for dit svar Henning. Jeg kan sagtens lukke øjnene og ignorere de loggede alarmer, hvis det bare var det. Det reelle problem er, de 5-10 sekunders forsinkelse inden lyset tændes (pga. fejltilstand), det kan vi ikke rigtig leve med :-)
  9. Jeg har gennem mange år nydt godt af alle jeres gode ideer og support herinde, tusind tak for det. Nu har jeg så selv fået en udfordring og håber på at få samlet lidt viden ang. hvilke kombinationer, der fungerer med "IHC Control LED Dimmer 2 kanaler", især hvilke LED Drivers i med succes har fået til at fungere uden fejl. Kan i alle herinde nedenfor evt. tilføje hvilke dæmpbare 12V LED Drivers til GU5.3, der fungerer i jeres installation? Samt alle gode råd og ideer modtages gerne. På forhånd tusind tak for hjælpen. Mit problem: Ved tænding af lys på især GU5.3 Spots med LED Driver, tænder lys ikke med det samme. Dimmerens blå kontrol knap blinker og efter 5-10 sekunders forsinkelse, tænder lyset og alt fungerer herefter som det skal. I loggen vises: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]". De i alt 4 Dimmer kanaler fungerer alle OK og fuldstændig som de skal, når først de er tændt. Under fejlsøgning, er alle mulige kombinationer ved tilslutning af belastninger forsøgt, f.eks.: Enkeltvis tilslutning. Kun 12V LED drivere på en og samme Dimmer og kun 230V LED pærer på en og samme Dimmer. Ombytning af tilslutninger i alle mulige kombinationer. Fra 1 til 4 spots tilsluttet. Ingen tilslutning, men stadig med periodiske overcurrent/overvoltage fejl i loggen. Prøvet 3 forskellige LED Drivers. LED Driver tilsluttet Dimmer, men uden belastning tilsluttet til LED Driver, giver også fejl. GU 5.3 spots i stuen giver dog periodisk ingen fejl og kun fejl hvis de har været slukket i længere tid. Mens GU5.3 spots i Køkken/Alrum giver fejl hver eneste gang de tændes. Dette selvom setup og den tilsluttede belastning er fuldstændig identisk. Virker som om LED Dimmerne konsekvent bare fejltolker den tilsluttede belastning også uanset hvilken type. Detaljeret data over komponenter: Visual 3 Controller FW: 03.03.37. 2x IHC Control LED Dimmer 2 kanaler. LK nummer: 820B1250. Firmware: DAP.T.01.01.37. Alle 4 nedenstående kombinationer fungerer OK og fuldstændig som de skal, når først de er tændt: FEJL: "2021.01.17 20:31:02 Info Dimmer "Stue / Spots Stue" (0x82) online, flag: [overcurrent, overvoltage]" Snappy SP75-12VLT DIM, dæmpbar 75W LED Driver. 4x Philips MASTER LED ExpertColor GU5.3, 7.5W, MR16, 927, 36D, dæmpbar. FEJL: "2021.01.17 20:45:52 Info Dimmer "Stue / Lamper Stue" (0x83) online, flag: [overcurrent, overvoltage]" 2x Philips CorePro LED 66068000, 13 W, E27, dæmpbar. FEJL: "2021.01.17 10:54:05 Info Dimmer "Køkken/Alrum / Spisebord" (0x81) online, flag: [overcurrent, overvoltage]" 3x Osram Parathom LED PIN G9, 4.2W, 827, dæmpbar. FEJL: "2021.01.17 10:54:05 Info Dimmer "Køkken/Alrum / Spots Alrum" (0x80) online, flag: [overcurrent, overvoltage]" Snappy SP75-12VLT DIM, dæmpbar 75W LED Driver. 4x Philips MASTER LED ExpertColor GU5.3, 7.5W, MR16, 927, 36D, dæmpbar. Ekstra kombination: FEJL: "2021.01.17 20:31:01 Info Dimmer "Køkken/Alrum / " (0x80) online, flag: [overcurrent, overvoltage]" Dimmer PT ikke forbundet til belastning men giver stadig fejl.
  10. Jeg har nu i dokumentationen fra LK læst mig til, at det er helt normalt at dimmeren går tilbage på 100% efter en "sluk alt". Så tilbage er at forstå, hvorfor der så kun periodisk kan slukkes på alt andet end 100% Har også kontrolleret al dokumentation mht. programmering af 350LR dimmer, det er jo meget simpelt og også helt korrekt forbundet i vores opsætning. Jeg vil derfor høre om der evt. er andre her på forummet med 350LR, der oplever noget lignende?
  11. Jeg har fulgt med på sidelinien her på IHC-User i en del år og suget til mig af jeres visdom. På den måde har jeg fået meget større forståelse for IHC og løbende tilføjet nye features, tusind tak for det. Nu har jeg så en problemstilling jeg ikke kan løse selv. Vil derfor høre om der er nogle af jer, der har et bud på årsagen til følgende: Lamper med lysdæmpning kan periodisk ikke slukkes. Har 350LR Dimmere i tavlen og der anvendes FB 1.2.01.c. med 1 tast trådet betjening. Når lamper ikke kan slukkes, skal der bare dæmpes en anelse, så fungerer alt perfekt i et stykke tid. Det virker som om der ikke kan slukkes, når dimmerne står til 100% Vi har "sluk alt" ved alarm tilslutning, når vi forlader hjemmet. Jeg mistænker denne "sluk alt" til at være årsagen, at der så igen ikke kan slukkes uden at dæmpe lyset en anelse, da dimmerne går tilbage til 100%. Problemet er måske opstået efter opgradering af controller og konvertering af program fra Visual 1 til Visual 2, som vi så bare har været noget tid om at opdage. Kører nyeste firmware. Hvad kan dette skyldes og er der evt. en løsning på det? Hvad kan jeg have overset? På forhånd tak. Hilsen Frank
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok