Jump to content
IHC-User.dk

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,491
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Henning Pedersen last won the day on July 29

Henning Pedersen had the most liked content!

About Henning Pedersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  www.i-bi.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  -Odense
 • Interests
  www.i-bi.dk

Recent Profile Visitors

3,218 profile views
 1. Henning Pedersen

  IHC Tablet

  Du kan finde flere billeder af løsninger i gallariet. Min ser sådan ud: https://drive.google.com/file/d/1y9R4ppxXDVzN8sSjDNu-TNnC3g54tP2e/view?usp=sharing
 2. Hvis det "bare" er for at lave ændringer i programmet, så skal det ikke låses op, det er bare at gå i krig. Hvis du løber i problemer, så findes der et ganske udmærket hjælpe afsnit i Visual som kan anbefales. Men hvis du vil ændre i selve funktionsblokkene så skal de låses op ved at vælge og højre trykke. Men som Lars skriver, så er det normalt ikke nødvendigt.
 3. Du kan kun "Oplåse" i Visual, ikke i serviceview.
 4. Jeg går snart på ferie, så skriv lige om det hjalp at rense 100% ud i alle dine dobbelt konfigureringer, den der driller er på samme adresse som soveværelset. Du bør heller ikke have forbundet f.eks. temperatursensorer og lign. som ikke anvendes i programmet.
 5. Du har generelt brugt den samme output adresse til flere komponenter, hvilket er en dårlig ide. Den "gamle" visual 2 kunne ikke li det, om den nye visual 3 er lige så følsom har jeg aldrig testet. Du bruger også to tryks styring, ét til hhv. tænd og ét til sluk, det er normalt også en dårlig, og dyr, fremgangsmåde. Hvis du i stedet bruger indgangen "Kip" så tænder og slukker lampen på ét tryk. Med denne metode kan du halvere antallet af tryk, og du får en langt lettere betjening.
 6. Der var Brian hvis lige hurtig nok - for han ved bedre. IHC er, som du har erfaret, hændelsesstyret, hvilket vil sige at din diode viser status på den sidste hændelse. Du kan sagtens lave den ønskede funktionalitet, du skal bare bruge en "OR" funktionsblok, hvortil du føre udgangene fra alle de lamper du ønsker at overvåge, udgangen føre du til din diode.
 7. Nej - men du bør bruge de samme farver til alle tryk i hele huset. Du bør også være opmærksom på at de er samlet 2 og 2 i par, og, alt efter placering af in- og output moduler i tavlen er det en fordel at bruge dem parvis. Jeg bruger disse farvekoder til mine kunder.
 8. Godt nyt fra LK Efter den sidste opdatering af FW til Visual 3 og LED lysdæmperne, kan de nu også bruges i de mere avancerede programmer. Dvs. programmer hvor kunden, også efter elektrikeren er færdig, selv kan indstille, om lyset i de enkelte rum skal slukke ved "Godnat", "Sluk Alt" eller blinke ved dørklokke, spisetid og alle de andre muligheder for for høj komfort og stor fleksibilitet.
 9. Du skal IKKE have et tryk på "Ur aktiv" indgangen på ur blokken. Indgangen er til et stående signal, ikke en puls fra et tryk, i dit tilfælde vil hjemmesim. kun være aktivt når du trykker på trykket. Uanset hvordan du vælger at lave din simulering, så skal du bruge et signal der klart definerer at du ikke er hjemme. Som dit er lavet, vil lyset også blive simuleret når du er hjemme. Det kan f.eks. være via 2 stk 1.1.02.g hvor den ene, via indgangen "variabel tryktid" forbindes til dit "Ude" tryk. Pulsen fra den forbindes til "Tænd" på 1.1.01. Den anden forbindes til dit "Hjemme" tryk via indgang "Tryk" og udgangen til "Sluk". Udgangen fra 1.1.01 føres til "Ur aktiv" på din ur blok. Og ja - det bliver noget rod, men sådan er det med LKs funktionsblokke.
 10. Hej Rasmus Velkommen til IHC user Det er ikke dig der er blind, du er "bare" kommet den forkerte vej. For at se den aktuelle status af ind- og output skal du ind i Serviceview. Du kan IKKE se status på de interne værdier i funktionsblokkene. Men når det er sagt/skrevet, så er det ikke "bare", at komme ind i serviceview på en gammel 6.1 controller. Alle ekstra programmer til IHC kører Java, og Java opdaterer jævnligt deres krav til eksterne enheder som en IHC controller. Og her er din gamle 6.1 sandsynligvis ikke op to date, men det kan den komme. :-)) Start med at opdaterer FW i controlleren til sidste nye, den finder du på LK.dk hvor du først skal oprettet dig som bruger. Tilkoble til controller med kablet forbindelse og start firmvareloaderen, et program der ligger i din IHC mappe. Med den sidste FW skal du bruge et program som LK har lavet til formålet - nemlig Javastarter. Da du sandsynligvis ikke kender brugernavn og kode, skal du forbinde controlleren til PC med kabel, har skal der hverken bruges brugernavn eller kode. Start Serviceview. God fornøjelse.
 11. Ja - du skal tilbage til den forrige doktrin fra LK - Udgange må gerne styres fra flere funktionsblokke. Hvilket er stik modsat den de ellers prædiker, og som Allan også henviser til. Så nu skal fælles sluk, tænd, blink osv, uanset om det er på rum niveau, hele etager eller hele huset, have et fælles signal. Hvis f.eks. sluk signalet sendes til en ny funktionsblok og derfra videre til dæmperen, så fejler signalet. Der er simpelthen for meget trafik på 485 bussen. Hvis du har dæmperen så prøv med denne simple opstilling. 1 dæmper hvor begge kanaler bruges til hver sin tænding og et to tryk til kip af hver tænding. Tænd den ene tænding. Sluk den, og tænd umiddelbart derefter den anden. resultat = den der skulle slukkes bliver kun dæmpet og den der skulle tændes forbliver slukket. Dermed er dæmperen 100% uanvendelig i avancerede installationer som tilbyder kunderne bare nogle få nødvendige valgmuligheder som f.eks. om lyset i rummet skal slukkes ved godnat, tændes ved velkomstlys, blinke ved dørklokke osv. Hvad det skylles ved jeg ikke, men jeg tænker at den første dæmper sender "live" signal om det aktuelle lysniveau, og at dette "fylder" for meget, men det er kun mit gæt. Om det bliver rettet i en kommende opdatering vides ikke, men jeg håber meget at det sker.
 12. Ja - hvis der bruges alm. 230v output eller wireless som her. Metoden er direkte ubrugelig med de nye LED dimmer til DIN skinne - desværre.
 13. Det er ikke nødvendigvis controlleren der er langsom, problemet kan lige så godt være i den trådløse transmission, “linjen” vil jo typisk være optaget når 20 wireless lampeudtag sender signal tilbage til controlleren, som midt i dette begynder at sende kontraordre.
 14. Hvis jeg ikke husker meget forkert, så står der i brugervejledningen at den skal skylles igennem efter længer tids afbrydelse. Jeg vil heller ikke anbefale at slukke.
 15. Ja - det er lige ud af landevejen, der er 230v relæ i modulet, så ikke noget behov for ekstern 230v modul.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.