Jump to content
IHC-User.dk

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Henning Pedersen last won the day on October 24

Henning Pedersen had the most liked content!

About Henning Pedersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  www.i-bi.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  -Odense
 • Interests
  www.i-bi.dk

Recent Profile Visitors

3,413 profile views
 1. Jeg blev også selv usikker, så var lige inde på lk.dk og slå det op. :-)
 2. Varme skal altid reguleres ud fra den oplevede temperatur. Om temperaturen i gulvet er høj eller lav, er ret ligegyldig hvis du oplever rummet som koldt.
 3. Hvis du ikke har nogen gulvføler, så kan du heller ikke få en brugbar værdi for gulvet, om der står "Ikke tilsluttet", NA, 0,0 eller noget helt andet er i princippet ligegyldigt, du skal bare lære at se bort fra den info. LKs varmeblok er lavet så du (kunden) fejlagtigt kan indstille anlægget til helt eller delvist at indstille varme ud fra gulvtemperaturen, også selv om der ikke er installeret en gulvsensor, hvilket jeg personligt syntes er helt gak gak. "Normalt" vil gulvtemperaturen i programmet være 26.5, men da din elektriker har ført gulvsignalet over i funktionsblokken vil den arbejde med de 0,0 garder. Du skal derfor undlade at bruge "Gulv" og "Rum og Gulv" indstillingerne i de rum hvor der ikke er installeret en gulv sensor. I programmet kan du roligt fjerne alle forbindelser fra "Gulvtemperatur" på de sensorer der ikke har en gulvsensor. P.S. Appen henter værdien af rum og gulv direkte fra sensoren, ikke fra funktionsblokken.
 4. Forkert, der er kun én fælles indgang fra sensor til inputmodul, signalet er er et pulstog som firmwaren i controlleren ændrer til en brugbar rum- og gulvtemperatur. Anvendelsen af en evt. gulvføler kan kun 100% afklares ved at demonterer sensoren og se om der fysisk er monteret noget i klemme 1 og 2. Gulvsensorer er typisk kun monteret på badeværelser, hvor de bla. giver mulighed for at gulvet kan holdes komfortvarmt om sommeren, uden at afgive væsentlig varme til rummet.
 5. Da du skal under alle omstændigheder skal have opgraderet din controller, vil jeg anbefale den nye V3 og de nye dæmper til DIN skinne montage. OBS. de nye LED dæmpere kræver den nye V3 controller. Hvis du påtænker en mere omfattende omstruktureringen af husets el, og din lokale elektriker ikke er den bedste med/modspiller, så bør du overveje én af to løsninger. Brug ham som arme og ben, og brug en professionel til afklaring af alle jeres ønsker, krav og muligheder for høj komfort, sikkerhed og fleksibilitet. Eller udskift ham med en der kan begge dele, hvilket også kan blive en opgave. Du er velkommen til at finde inspiration på min hjemmeside www.i-bi.dk
 6. Henning Pedersen

  bruger

  Det vil sandsynligvis være med et kort tryk på et af de øvrige tangenter på samme tryk.
 7. Opsætning med flere kodetastaturer.
 8. Korrekt - men så vil loggen "bare" vis Sabotagekreds og ikke som her Sabotage kodetastatur. Sabotage kodetastatur kommer når alle 3 styre signaler fra kodetastaturet går ON samtidigt i minimum 200 msek.
 9. Med loggen "Sabotage kodetastatur" så er fejlen IKKE i sabotagekredsen fra magneter i døre mm., men fra selve kodetastaturet, eller kablet dertil. Så hvis fejlen "kun" opstår når alarmen til- eller frakobles så skal kodetastaturet skiftes. Hvis det "bare" er fordi døren lukkes eller smækkes lidt hårdt, så er det kabel- og/eller forbindelsesproblemer. Hvis der ikke er nogen logik i fejlen, så ville jeg prøve at lægge et tomt projekt i controlleren, genstarte og lægge det kørende program i igen.
 10. Hej Jens Ole Velkommen til IHC-user. Det lyder til at du gør det rigtige. Hvis du linker ét af dine gamle tryk til controlleren, skal du være opmærksom på at dens gamle program bliver slettet. Køb evt. et nyt til test. Lyser den lille diode i trykket når du forsøger at linke?, hvis ikke, så prøv at skifte batteriet. Du kan evt. prøve at holde A inde i 5 sek, så begynder dioden at blinke rød/grøn og alt gammelt program er væk.
 11. Ikea trådfri kan sikkert give god mening i en gammel installation med afbryder ved døren. Men, da du har IHC er du allerede langt foran Ikea, og de andre produkter hvor pærerne betjenes manuelt via telefonen. Som Ejvind skriver, køb den nye controller og det antal lysdæmpere du har behov for, OBS: husk der er to dæmper i hver. Hvis du foruden lysdæmperne også ønsker at opgradere den generelle komfort i huset, vil jeg anbefale at du kikker efter PIR sensorer. Med dem tændes og slukkes lyset automatisk efter behov. Programmæssigt vil jeg anbefale at du tilføjer natlys og hjemmesimulering. Natlys er en funktion som typisk aktiveres fra sengen i soveværelset, derefter tændes dæmpbart lys på et meget lavere niveau, dermed får hverken I eller børnene skarpt lys i øjnene når I skal på toilet eller de søger jeres dyner om natten. Og sætter du samtidigt PIR sensorer op, skal hverken børnene eller I gøre noget som helst, det tænder og slukker selv. P.S: Velkomme til IHC user.
 12. Stuen er klart et af de rum hvor flekstændingen er rigtig smart, og også det rum hvortil den blev udviklet. Tændingen giver dog også god mening i alrummet/spiseområdet, værelser og lign. rum. Den giver ikke rigtig mening i et køkken, bryggers eller på badeværelset. Uden flekstænding og med tænding af stikontakter fra døren, er du i dag nødt til at have ét tryk for hver loftslampe og ét for hver stikkontakt du ønsker at betjene fra døren. I en stue med 3 loftslamper og 4 styrbare stikkontakter er du dermed oppe på 7 tryk, det kan flekstændingen reducerer til 2 eller 3 tryk og samtidig spare dig for en masse manuelle betjeninger. Hvor stor prisforskellen er på at få trukket en ledning til stikkontakterne i f.eks. stuen er, kontra at få en elektriker ud og skifte en dum stikkontakt til en wireless ditto og lige ændre IHC programmet skal jeg ikke sige, men med flekstænding kan kunden selv gøre det lige så tit han/hun har lyst, OG samtidigt få mulighed for at dæmpe hyggelamperne. Men det vil selvfølgelig altid være op til den enkelte af afgøre hvordan man ønsker at indrette sig. Men Peters bekendte skal kende muligheden før han vælger fra eller til. Jeg satser på at have en lille video klar på onsdag.
 13. Vi kan hurtigt blive enige om at stikkontakterne ved døren ikke er dem der har det støste potentiale for styring. Men til stikkontakterne rundt langs vægen giver det absolut god mening med fleksibel styring. Mine kunders udfordring er typisk at de ikke på forhånd ved hvordan f.eks. stuen skal indrettes, og samtidigt ikke selv kan udføre en ommontering i tavlen. Dermed får de stor glæde af flekstændingen. Privat har vi en lille stue fra 1928 med 4 stikkontakter, heraf bruges 2 til faste hyggelamper, 1 til TV og den sidste til arbejdslys når konen strikker. De to hyggerlamper og loftslampen skulle vi før manuelt tænde og slukke. Nu er de indstillet til selv at tænde når det bliver mørkt, den til Tv’et har strøm når vi er hjemme og ikke sover og den sidste har fast strøm. Dermed bliver lyset altid tændt når der er behov. Det slukkes igen når vi går i seng og aktiverer “Godnat” funktionen. Og så er både stikkontakter og loftslys selvfølgelig koblet til hjemmesimuleringen.
 14. Flekstænding er en tænding som jeg, ud fra kundeønsker, selv har opfundet. Med flekstænding kan din bekendt få en 100% fleksibel styring af alle loftslamper og stikkontakter i rummet. Han kan f.eks. frit vælge hvilke lampeudtag og stikkontakter der skal tænde på hvile tryk ved døren. Hvilket er yderst praktisk i f.eks. stuer, hvor kunden kan ommøblerer rummet, så den stikkontakt der før blev styret fra døren, nu skal have fast strøm, og den den før havde fast strøm, nu skal være dæmpet eller bare tændt. Jeg laver lige en lille video som viser det i næste uge.
 15. Ikke direkte, men i værelser, kontorer og lign rum anbefaler jeg gerne en 5 leder rundt til stikkontakterne, så er der mulighed for 2 styrede signaler og fast fase. I stuer, spiseområder mm anbefaler jeg 1 til 1 og så flekstænding som beskrevet i første indlæg. Flekstænding kan også være en fordel i værelser mv.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.