Jump to content
IHC-User.dk

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,469
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Henning Pedersen last won the day on May 29

Henning Pedersen had the most liked content!

About Henning Pedersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  www.i-bi.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  -Odense
 • Interests
  www.i-bi.dk

Recent Profile Visitors

3,033 profile views
 1. Der er faktisk ikke så meget at bekymre sig om. Som jeg skrev så sker det automatiske skift til "Dag" mode EFTER et fast tidspunkt. altså ikke PÅ et fast tidspunkt. der er altså intet problem i at familien vælger at sove længere en dag, så skal skiftet bare når de står op. Og skal familien meget tidligt op, f.eks. for at nå et morgenfly, så sættes huset supernemt i "Dag" mode fra trykket ved f.eks. brygges døren. Dermed skulle familien være dækket ind, så ingen grund til at gøre det sværere end højst nødvendigt. Det er selvfølgelig et privat valg, jeg vil dog påstå at det bliver fars opgave at deaktiverer vinduerne hvis sommeren bliver for varm, så selv uden tablet så VED far allerede hvilke vinduer der deaktiverede. Men det er selvfølgelig klart at en diode eller to i hvert vindue eller dør vil give en her og nu information, om det er antallet af udgange værd er så en anden historie og igen et personligt valg. Men som jeg også skrev tidligere, så bliver der på sigt indarbejdet ét eller flere valgmuligheder for automatisk tilbagestilling, om dette skal være via iPad, et fysisk tryk, den udvendige temperatur, antal dage eller måske en dato eller noget helt andet ved jeg ikke nednu, men det kunne Rasmus jo få indflydelse på. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme med indput.
 2. Det er vi ikke uenige i, og der bliver sikkert også indarbejdet en eller anden form for valg af auto eller manuel tilbagestilling i funktionsblokken. Den nuværende funktionalitet blev lavet til forrige sommer, og her ville en automatisk tilbagestilling virke irriterende, da deaktiveringen så skulle foretages hver aften. Jeg forstår fuldt ud dine overvejelser, det var også derfor jeg skrev at det kun sker efter et valgfrit tidspunkt, og tidspunkt er selvsagt individuelt for hvert enkelt rum. Du kan altså godt få automatisk "Dag" mode når første morgenmand går på badeværelset, eller vente til du kommer ud i bryggerset. Og hvis første person skal op længe før 2. m/k, så indstiller du bare tiderne så de passer til 2. persons morgen rutiner. Til indikering bruger du da bare iPaden, der får du ikke kun alle de indikeringer du ønsker, du får dem også samlet ét sted og skal ikke gennemsøge hele huset for at evt. at finde ud at der alle vinduer var aktive.
 3. Det er nok den her du tænker på: https://drive.google.com/open?id=1b0IudnCJPamDzLYnP0u0YbF-uCapHCig det er ikke lavet med automatisk tilbagestilling til normal, men det kunne sagtens laves. Et par betraktninger: Med magnetkontakter i alle vinduer og døre, er der normalt ikke behov for 11 indvendige alarm PIR, og da alarm PIR er for langsomme til lyset, er det bedre at vælge nogle få velplacerede alarm PIR og så opsætte alm. lys PIR til lyset i alle rum, også køkken, stue og værelser. Jeg er ikke sikker på at skalsikringen kan til- frakobles via kodetastaturet i LK´s funktionsblok til alarmen, men det kan i mine. Jeg laver det normalt også sådan at skalsikringen automatisk bliver tilkoblet når huset sættes i "Nat" mode. Den automatiske tilbagestilling til "Dag" mode kan ske fra et hvilket som helst rum, enten ved at PIR sensoren "ser" dig efter et valgfrit tidspunkt, eller du manuelt tænder lyset fra et alm. tryk. Hvis du ønsker inspiration til fede funktioner er du velkommen til at finde inspiration på min hjemmeside www.i-bi.dk, du er også velkommen til at kontakte mig på telefon 20 62 00 30.
 4. Ingen problemer, og til et nyt hus er der ikke noget godt alternativ, heller ikke en 6.2er, og med 3eren kan de bruge den nye dæmper.
 5. Der er sandsynligvis gået noget galt i den første overførsel, eller der har været noget gammelt i controlleren. Jeg sikrer mig ofte mod dette ved at lægget et helt tomt projekt først. Men godt du fik det løst.
 6. 6.1, 6.2 og 7.1 vil generelt kunne kører de samme funktionsblokke, også boligblokkene. Der er dog nogle produkt ændringer som du skal være opmærksom på. Nogle af de gamle produkter til f.eks. tavle dæmperne er udgået i 7.1 og skal ændres i programmet.
 7. Det er efterhånden noget tid siden LK lavede denne begrænsning til kun én Visual pr. PC, hvilket til tider er megatræls. Problemet er dog størst hvis du laver dine egen funktionsblokke, hvis ikke, så læg installationsfilen til alle de versioner du har behov på skrivebordet og installer den du skal bruge, det tager kun et øjeblik.
 8. Hvis du har mulighed for at trække kabler ud til gardinerne, så anbefaler jeg at du “bare” køber gardinerne med motor, og lader dem styre 100% af IHC anlægget, så kan du betjene dem de samme tryk og aaps som resten af huset. Mange indvendige gardiner er 24vDC.
 9. Hvor præcist skal det være? Jeg tænker godt en puck kan bruges med lidt elektronik. Signal fra ventilationsanlæg føres til f.eks. en taktgiver som giver puls signal til pucken som sender til IHC, hvor en timer i en funktionsblok løber ud hvis emhætten er stoppet ( ingen ny puls )og vinduet igen kan lukkes. Vinduet blev selvfølgelig åbnet ved første puls fra pucken.
 10. Så fik jeg tid til at et mere uddybende svar. Som "base" skal du bruge en IHC Controller V3 og en 72W strømforsyning. Jeg anbefaler ikke at du køber en gammel brugt V2 controller, men hvis du gør, skal du være opmærksom på at den findes i 2 versioner, en 6.1 og 6.2, hvor 6.1 er total værdiløs. Før "basen" kan virke, skal den have nogle informationer (input moduler), informationerne behandles af programmet og resulterer i et svar (output moduler). Du har standard mulighed for 128 ind- og udgange. Du har også mulighed for at tilkoble op til 64 wireless komponenter til "basen", men det anbefales IKKE at udføre hele installationen som wireless. Som med så meget andet i denne verden, så er billiger sjældent bedre. Hvert input modul har 16 indgange som forbindes til dine fysiske tryk, bevægelsessensorer, magnetkontakter i vinduer og døre, temperatursensorer osv. Hver af disse skal som udgangspunkt bruge én indgang. Tryk fås med 2, 4 eller 6 tangenter, og skal bruge tilsvarende antal indgange. Udgangsmodulerne har 8 udgange og fås til både 24 og 230v. 24v bruges f.eks. til dioder i trykkene og alarmen. 230v er til stikkontakter og lamper. Med en Version 3 controller har du mulighed for at bruge de nye effektive lysdæmpere som kan monteres i tavlen. Det kan under ingen omstændigheder anbefales at købe nogle gamle UNI 400 eller lign, da disse er lavet til de gamle halogen og standard pærer. Så når hele familien er afklaret på deres ønsker og krav til komfort, sikkerhed og fleksibilitet, så burde du "bare" kunne tælle baglæns for at finde antal nødvendige ind- og output, og dermed antal moduler. MEN det kræver at du også har 100% overblik over selve IHC programmet, hvilket selv mange installatører har problemer med. Uden dette totale overblik over programmet og dets muligheder, risikerer du at få "indbygget" en masse begrænsninger, som hele familien skal leve med i dag og i fremtiden. Der er flere tråde herinde på IHC-user om hvad man "bør" få lavet, når huset bygges eller renoveres. God fornøjelse.
 11. STOP - STOP - STOP Du er på afveje, hvad du skal bruge af moduler osv. er det sidste du skal se på, selv om det selvfølgelig har indflydelse på prisen. Start med at finde ud af hele familiens ønsker og krav til komfort, sikkerhed, fleksibilitet og div. fede funktioner mm. Tag evt. et kik på min hjemmeside www.i-bi.dk, som viser mange af de funktioner jeg typisk programmerer ind i en moderne og intelligent bolig. Vedr. varme i tavlen, du kunne jo føre et 50 mm rør op til ventilationsanlægget.
 12. På lk.dk, du skal være oprettet som bruger, men der er ikke noget krav om firma. Der kom nye funktionsblokke til v3 da de nye led dæmper blev frigivet, så det kan være du bare skal hente sidste nye visual og geninstaller.
 13. Scenarier er supergode, langt de fleste af min funktionsblokke benytter primært kun scenarier som udgange. Når jeg laver en ny installation i et rum skal jeg trække værdier for dag, nat, sluk mm over fra funktionsblokken til lampen, og her er værdierne, f.eks. 90% default indstillet til den værdi der blev anvendt sidst. Dette bevirker at jeg ved hver "overførsel" skal ændre værdien til det rigtige, f.eks. dag 90%, nat 25%, sluk 0% osv. Her ville det være smart hvis disse "rigtige" værdiger kunne fastlægges i selve funktionsblokken og ikke først, som nu, når scenariet trækkes over på en udgang, Håber det gav lidt afklaring.
 14. Noget jeg savner i Visual, er muligheden for at definere alle scenarie værdier i selve funktionsblokken, f.eks. dag = 90%, nat = 25 %, sluk = 0% osv. Det er pænt træls at skulle ændre det hver gang.
 15. Hvis du bruger de sidste nye LK blokke så burde du have den. Ellers så har jeg vedhæftet den og dens tilhørende hjælpefil, som begge skal gemmes i samme mappe under Visual - funktionsblokke. 1.2.05.ifb 1.2.05.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.