Jump to content
IHC-User.dk

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by Henning Pedersen

 1. Du skal IKKE have et tryk på "Ur aktiv" indgangen på ur blokken. Indgangen er til et stående signal, ikke en puls fra et tryk, i dit tilfælde vil hjemmesim. kun være aktivt når du trykker på trykket. Uanset hvordan du vælger at lave din simulering, så skal du bruge et signal der klart definerer at du ikke er hjemme. Som dit er lavet, vil lyset også blive simuleret når du er hjemme. Det kan f.eks. være via 2 stk 1.1.02.g hvor den ene, via indgangen "variabel tryktid" forbindes til dit "Ude" tryk. Pulsen fra den forbindes til "Tænd" på 1.1.01. Den anden forbindes til dit "Hjemme" tryk via indgang "Tryk" og udgangen til "Sluk". Udgangen fra 1.1.01 føres til "Ur aktiv" på din ur blok. Og ja - det bliver noget rod, men sådan er det med LKs funktionsblokke.
 2. Hej Rasmus Velkommen til IHC user Det er ikke dig der er blind, du er "bare" kommet den forkerte vej. For at se den aktuelle status af ind- og output skal du ind i Serviceview. Du kan IKKE se status på de interne værdier i funktionsblokkene. Men når det er sagt/skrevet, så er det ikke "bare", at komme ind i serviceview på en gammel 6.1 controller. Alle ekstra programmer til IHC kører Java, og Java opdaterer jævnligt deres krav til eksterne enheder som en IHC controller. Og her er din gamle 6.1 sandsynligvis ikke op to date, men det kan den komme. :-)) Start med at opdaterer FW i controlleren til sidste nye, den finder du på LK.dk hvor du først skal oprettet dig som bruger. Tilkoble til controller med kablet forbindelse og start firmvareloaderen, et program der ligger i din IHC mappe. Med den sidste FW skal du bruge et program som LK har lavet til formålet - nemlig Javastarter. Da du sandsynligvis ikke kender brugernavn og kode, skal du forbinde controlleren til PC med kabel, har skal der hverken bruges brugernavn eller kode. Start Serviceview. God fornøjelse.
 3. Ja - du skal tilbage til den forrige doktrin fra LK - Udgange må gerne styres fra flere funktionsblokke. Hvilket er stik modsat den de ellers prædiker, og som Allan også henviser til. Så nu skal fælles sluk, tænd, blink osv, uanset om det er på rum niveau, hele etager eller hele huset, have et fælles signal. Hvis f.eks. sluk signalet sendes til en ny funktionsblok og derfra videre til dæmperen, så fejler signalet. Der er simpelthen for meget trafik på 485 bussen. Hvis du har dæmperen så prøv med denne simple opstilling. 1 dæmper hvor begge kanaler bruges til hver sin tænding og et to tryk til kip af hver tænding. Tænd den ene tænding. Sluk den, og tænd umiddelbart derefter den anden. resultat = den der skulle slukkes bliver kun dæmpet og den der skulle tændes forbliver slukket. Dermed er dæmperen 100% uanvendelig i avancerede installationer som tilbyder kunderne bare nogle få nødvendige valgmuligheder som f.eks. om lyset i rummet skal slukkes ved godnat, tændes ved velkomstlys, blinke ved dørklokke osv. Hvad det skylles ved jeg ikke, men jeg tænker at den første dæmper sender "live" signal om det aktuelle lysniveau, og at dette "fylder" for meget, men det er kun mit gæt. Om det bliver rettet i en kommende opdatering vides ikke, men jeg håber meget at det sker.
 4. Ja - hvis der bruges alm. 230v output eller wireless som her. Metoden er direkte ubrugelig med de nye LED dimmer til DIN skinne - desværre.
 5. Det er ikke nødvendigvis controlleren der er langsom, problemet kan lige så godt være i den trådløse transmission, “linjen” vil jo typisk være optaget når 20 wireless lampeudtag sender signal tilbage til controlleren, som midt i dette begynder at sende kontraordre.
 6. Hvis jeg ikke husker meget forkert, så står der i brugervejledningen at den skal skylles igennem efter længer tids afbrydelse. Jeg vil heller ikke anbefale at slukke.
 7. Ja - det er lige ud af landevejen, der er 230v relæ i modulet, så ikke noget behov for ekstern 230v modul.
 8. Jeg har lige lavet et nyt indlæg omkring dette emne, dine betraktninger kommer med, takker. Jeg ved ikke med LKs funktionsblokke, men mine kan.
 9. Jeg overvejer at udvige min funktionsblok til deaktivering af magnetkontakter i vinduer, døre og låse om natten. Blokken giver kunderne mulighed for at sove med åbent vindue eller f.eks. terrasse dør fra soverum. Typisk i varme perioder. Som det er i dag, skal kunden selv manuelt stoppe deaktiveringen. Jeg tænker mange ville være glade for at få nogle valgmuligheder for at automatiserer dette. Men hvordan? Jeg har tænkt nogle tanker - men er de brugbare og mangles der én eller flere muligheder. Hvad tænker I? OBS: Deaktivering af vinduer og døre er KUN aktiv når boligen er i NAT-mode. De valgte vinduer, døre og låse vil derfor stadig være aktive ved normal tilkobling af total- del- eller skalalarmen. Manuelt Her skal I selv aktivt stoppe deaktiveringen. Indstillingen giver fuld kontrol, men også risiko for at deaktiveringen glemmes. Næste gang vinduet lukkes. Til enkelte nætter med høj temperatur. Men lukkes vinduet om natten og åbnes igen om morgenen vil alarmen blive udløst. Kl. 12.34 næste dag. Til enkelte nætter med høj temperatur. Her kan vinduet åbnes og lukkes hele natten uden at udløse alarmen. Kl. 12.34 på en given dato. Velegnet til en kortere eller længerevarende hedebølge, med risiko for at gætte slutdatoen forkert, og dermed risikerer at skalsikringen ikke vil tilkoble pga. et åbent vindue, eller overvågningen er deaktiveret længere end nødvendigt. Kl. 12.34 når nattemperaturen har været under f.eks. 20 grader. Kunden kan frit indstille den ønskede temperatur. Velegnet til både enkelte dage og korte eller længerevarende perioder med varmt vejr. Men I har måske ikke helt overblik over hvornår funktionen bliver deaktiveret. Kunne evt. løses med en individuel SMS for hvert rum.
 10. Det er også sådan jeg har forstået det. Korrekt, og dog, der kan være sket meget i mellemtiden, så den "gamle" status er ikke nødvendigvis den rigtige længere. Det primære må være at tyven ved han er opdaget og fiser af i en fart.
 11. Godt spørgsmål som jeg ikke kan give et entydigt svar på da der er fordele og udlemper ved begge metoder. For ikke at få et hav af timerer til at køre under alarmen, har jeg i mine programmer valgt den centrale løsning, hvor én blok sender til alle udgange, også relæ udgange. Det har under afprøvning hos kunderne pt. ikke givet anledning til problemer.
 12. Ja, de gamle har kunderne også haft udfordringer med. Den nye har jeg ikke prøvet til lys, så det ved jeg ikke. Men privat ville jeg ikke tage chancen, og slet ikke til mine kunder. Som jeg skrev først, så er der normalt ikke behov for alarm pir i hvert rum. Sæt 2 eller 3 Alarm pir strategiske gode steder og brug lys pir til lyset.
 13. Jeg har kun dårlige oplevelser med Alarm PIR af forskellig fabrikat, hvor kunden oplever at de nærmest når at stoppe op for at gå tilbage til trykket før lyset tænder. Så i min optik giver det ikke mening at spare lidt på kort sigt, hvis man så skal leve med daglige irritationer over langsomt lys. Men hvis Kandersen har nogle der virker korrekt til lyset, og uden programmæssige tricks kan bruges til alarmen uden fejlalarmer, så er det rigtig godt. Hvilke bruger du?
 14. OBS. Det SKAL være installationskabel, IKKE lampeledning.
 15. Der er faktisk ikke så meget at bekymre sig om. Som jeg skrev så sker det automatiske skift til "Dag" mode EFTER et fast tidspunkt. altså ikke PÅ et fast tidspunkt. der er altså intet problem i at familien vælger at sove længere en dag, så skal skiftet bare når de står op. Og skal familien meget tidligt op, f.eks. for at nå et morgenfly, så sættes huset supernemt i "Dag" mode fra trykket ved f.eks. brygges døren. Dermed skulle familien være dækket ind, så ingen grund til at gøre det sværere end højst nødvendigt. Det er selvfølgelig et privat valg, jeg vil dog påstå at det bliver fars opgave at deaktiverer vinduerne hvis sommeren bliver for varm, så selv uden tablet så VED far allerede hvilke vinduer der deaktiverede. Men det er selvfølgelig klart at en diode eller to i hvert vindue eller dør vil give en her og nu information, om det er antallet af udgange værd er så en anden historie og igen et personligt valg. Men som jeg også skrev tidligere, så bliver der på sigt indarbejdet ét eller flere valgmuligheder for automatisk tilbagestilling, om dette skal være via iPad, et fysisk tryk, den udvendige temperatur, antal dage eller måske en dato eller noget helt andet ved jeg ikke nednu, men det kunne Rasmus jo få indflydelse på. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme med indput.
 16. Det er vi ikke uenige i, og der bliver sikkert også indarbejdet en eller anden form for valg af auto eller manuel tilbagestilling i funktionsblokken. Den nuværende funktionalitet blev lavet til forrige sommer, og her ville en automatisk tilbagestilling virke irriterende, da deaktiveringen så skulle foretages hver aften. Jeg forstår fuldt ud dine overvejelser, det var også derfor jeg skrev at det kun sker efter et valgfrit tidspunkt, og tidspunkt er selvsagt individuelt for hvert enkelt rum. Du kan altså godt få automatisk "Dag" mode når første morgenmand går på badeværelset, eller vente til du kommer ud i bryggerset. Og hvis første person skal op længe før 2. m/k, så indstiller du bare tiderne så de passer til 2. persons morgen rutiner. Til indikering bruger du da bare iPaden, der får du ikke kun alle de indikeringer du ønsker, du får dem også samlet ét sted og skal ikke gennemsøge hele huset for at evt. at finde ud at der alle vinduer var aktive.
 17. Det er nok den her du tænker på: https://drive.google.com/open?id=1b0IudnCJPamDzLYnP0u0YbF-uCapHCig det er ikke lavet med automatisk tilbagestilling til normal, men det kunne sagtens laves. Et par betraktninger: Med magnetkontakter i alle vinduer og døre, er der normalt ikke behov for 11 indvendige alarm PIR, og da alarm PIR er for langsomme til lyset, er det bedre at vælge nogle få velplacerede alarm PIR og så opsætte alm. lys PIR til lyset i alle rum, også køkken, stue og værelser. Jeg er ikke sikker på at skalsikringen kan til- frakobles via kodetastaturet i LK´s funktionsblok til alarmen, men det kan i mine. Jeg laver det normalt også sådan at skalsikringen automatisk bliver tilkoblet når huset sættes i "Nat" mode. Den automatiske tilbagestilling til "Dag" mode kan ske fra et hvilket som helst rum, enten ved at PIR sensoren "ser" dig efter et valgfrit tidspunkt, eller du manuelt tænder lyset fra et alm. tryk. Hvis du ønsker inspiration til fede funktioner er du velkommen til at finde inspiration på min hjemmeside www.i-bi.dk, du er også velkommen til at kontakte mig på telefon 20 62 00 30.
 18. Ingen problemer, og til et nyt hus er der ikke noget godt alternativ, heller ikke en 6.2er, og med 3eren kan de bruge den nye dæmper.
 19. Der er sandsynligvis gået noget galt i den første overførsel, eller der har været noget gammelt i controlleren. Jeg sikrer mig ofte mod dette ved at lægget et helt tomt projekt først. Men godt du fik det løst.
 20. 6.1, 6.2 og 7.1 vil generelt kunne kører de samme funktionsblokke, også boligblokkene. Der er dog nogle produkt ændringer som du skal være opmærksom på. Nogle af de gamle produkter til f.eks. tavle dæmperne er udgået i 7.1 og skal ændres i programmet.
 21. Det er efterhånden noget tid siden LK lavede denne begrænsning til kun én Visual pr. PC, hvilket til tider er megatræls. Problemet er dog størst hvis du laver dine egen funktionsblokke, hvis ikke, så læg installationsfilen til alle de versioner du har behov på skrivebordet og installer den du skal bruge, det tager kun et øjeblik.
 22. Hvis du har mulighed for at trække kabler ud til gardinerne, så anbefaler jeg at du “bare” køber gardinerne med motor, og lader dem styre 100% af IHC anlægget, så kan du betjene dem de samme tryk og aaps som resten af huset. Mange indvendige gardiner er 24vDC.
 23. Hvor præcist skal det være? Jeg tænker godt en puck kan bruges med lidt elektronik. Signal fra ventilationsanlæg føres til f.eks. en taktgiver som giver puls signal til pucken som sender til IHC, hvor en timer i en funktionsblok løber ud hvis emhætten er stoppet ( ingen ny puls )og vinduet igen kan lukkes. Vinduet blev selvfølgelig åbnet ved første puls fra pucken.
 24. Så fik jeg tid til at et mere uddybende svar. Som "base" skal du bruge en IHC Controller V3 og en 72W strømforsyning. Jeg anbefaler ikke at du køber en gammel brugt V2 controller, men hvis du gør, skal du være opmærksom på at den findes i 2 versioner, en 6.1 og 6.2, hvor 6.1 er total værdiløs. Før "basen" kan virke, skal den have nogle informationer (input moduler), informationerne behandles af programmet og resulterer i et svar (output moduler). Du har standard mulighed for 128 ind- og udgange. Du har også mulighed for at tilkoble op til 64 wireless komponenter til "basen", men det anbefales IKKE at udføre hele installationen som wireless. Som med så meget andet i denne verden, så er billiger sjældent bedre. Hvert input modul har 16 indgange som forbindes til dine fysiske tryk, bevægelsessensorer, magnetkontakter i vinduer og døre, temperatursensorer osv. Hver af disse skal som udgangspunkt bruge én indgang. Tryk fås med 2, 4 eller 6 tangenter, og skal bruge tilsvarende antal indgange. Udgangsmodulerne har 8 udgange og fås til både 24 og 230v. 24v bruges f.eks. til dioder i trykkene og alarmen. 230v er til stikkontakter og lamper. Med en Version 3 controller har du mulighed for at bruge de nye effektive lysdæmpere som kan monteres i tavlen. Det kan under ingen omstændigheder anbefales at købe nogle gamle UNI 400 eller lign, da disse er lavet til de gamle halogen og standard pærer. Så når hele familien er afklaret på deres ønsker og krav til komfort, sikkerhed og fleksibilitet, så burde du "bare" kunne tælle baglæns for at finde antal nødvendige ind- og output, og dermed antal moduler. MEN det kræver at du også har 100% overblik over selve IHC programmet, hvilket selv mange installatører har problemer med. Uden dette totale overblik over programmet og dets muligheder, risikerer du at få "indbygget" en masse begrænsninger, som hele familien skal leve med i dag og i fremtiden. Der er flere tråde herinde på IHC-user om hvad man "bør" få lavet, når huset bygges eller renoveres. God fornøjelse.
 25. STOP - STOP - STOP Du er på afveje, hvad du skal bruge af moduler osv. er det sidste du skal se på, selv om det selvfølgelig har indflydelse på prisen. Start med at finde ud af hele familiens ønsker og krav til komfort, sikkerhed, fleksibilitet og div. fede funktioner mm. Tag evt. et kik på min hjemmeside www.i-bi.dk, som viser mange af de funktioner jeg typisk programmerer ind i en moderne og intelligent bolig. Vedr. varme i tavlen, du kunne jo føre et 50 mm rør op til ventilationsanlægget.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.