Jump to content

Henning Pedersen

Members
 • Posts

  1,874
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Everything posted by Henning Pedersen

 1. IHC er én af de mest fleksible systemer der findes - hvis man selv kan lave funktionsblokke. Så du bør helt klart gøre dig selv den tjeneste at forsøge at lave din egen. Sig til hvis det går helt i hårknude for dig, så løser vi det.
 2. Hele opremsningen var primært for at anskueliggøre at termisk varme slet ikke er så let at arbejde med. Listen kunne sagtens forlænges. Med dejligt at du har fået huset opgraderet. Kan se at varmen i dit bryggers er sat til "Rum og Gulv", hvilket normalt ikke gør det lettere at forstå hvad der sker. Årsag, her skal BÅDE rum og gulvtemperaturen være over det indstillede før der lukkes eller skiftes til puls varme. Og kommer bare én af dem under, bliver der igen åbnet på 100%. Hvis jeg ikke husker meget forkert så fandt jeg for flere år siden en fejl i den blok, mener at de tjekker for temp >= X, som ikke virker korrekt. Om det er ændret i Visual 3 ved jeg ikke. PS: Flot tegning du har lavet af din far. :-))))))))))
 3. PS. og du må selvfølgelig heller ikke tage et 1/2 times brusebad i rummet - selv om det er lækkert. :-))
 4. Hvor præcist du kan styre din rumtemperatur via gulvvarme afhænger af alt for mange parametre til at sige noget 100% sikkert. Men hvis vi antager at: 1. Gulvet er 100% isoleret fra alt andet, 2. Solen ikke bidrager med varme til rummet, 3. Alle væge og lofter er vindtætte og korrekt isolerede så der ikke sker en varmeafgivelse, eller tilførsel, den vej. Med andre ord, vi har et rum som 100% er uden ydre påvirkninger. Så mangler vi "bare" at få styr på hvor dybt slangerne ligger i betonén, og hvor gulvsensoren ligger i forhold til slangerne. Til sidst er der dimensionen på rørene samt hvor hurtigt vandet løber, altså gennemstrømnings hastigheden og så selvfølgelig selve fremløbs temperaturen. Når alt det er på plads, kan vi begynde at lave nogle velbegrundede indstillinger, ellers bliver det bare gætværk. Men skal jeg gætte, så ville jeg prøve at ænder styringen til "Gulv" og øge gulvhysteresen til 0,5 grad. Dermed burde styringen skifte til puls varme på et tidligere tidspunkt hvilket alt andet lige burde reducere den "overvarmning" af rumtemperaturen du oplever.
 5. Med gulvvarme slanger i 15cm beton, tror jeg at du får ualmindeligt svært ved at programmerer/justerer dig ud af det. Det er reaktionstiden i beton bare for langsom til. Glem og videre.
 6. Det bliver gemt i controlleren. I serviceview kan du se at værdien i linket ændrer sig.
 7. Det er ikke noget problem, du skal bare gemme det aktuelle scenarie og så fremkalde det igen ved undo.
 8. FB 9.x er IKKE en del af standard FBerne til IHC. De skal derfor, som Lars1 korrekt skriver, hentes fra LK.dk De findes i 2 versioner 9.1 Standard og 9.2 Bolig. Begge serier er "Status" orienteret hvilket giver dig mange fordele frem for de "almindelige" FBér der ikke husker boligens aktuelle status. Dermed ved de ikke om I er hjemme eller gået i seng. Denne funktionalitet vil du have meget svært ved at genskabe med de almindelige blokke. Jeg kan sagtens hjælpe dig, men prøv først at læse vejledningen og hent funktionsblokkene fra lk.dk.
 9. Hej Lasse Velkommen til IHC user. Ja - du har med stor sandsynlighed kompatibilitetsudfordringer. LED og dæmp med ældre dæmper som ikke er beregnet til LED pærer, giver næsten altid udfordringer. Typisk så har de ældre dæmper et minimumskrav på ca. 20W for at virke, nogle af dem har også behov for at trække lidt strøm igennem pæren, hvilket kan få LED pæren til at give et kort blink, selv om den er slukket. Løsningen kan være flere pærer, du kan også søge på "Dim bob", som er en lille dims der sættes parallelt over pæren. Du kan også overveje at skifte dine dæmpere til en Wireless Ø80 version 2. Og , alt efter hvor meget du vil med IHC systemet mht. app styring 3. parts produkter mm, kan du overveje at opgradere controlleren til den sidste nye version 3, 7.1 og de dertil hørende LED dæmpere. Der er mange der opgraderer til Visual 3 og de nye LED dæmpere, og sælger deres wireless Ø80 V2 lampeudtag på nettet. OBS: Det SKAL være version 2.
 10. Det er korrekt - og det bliver G5 også - men det bliver ikke de første mange mange år, der er simpelthen alt for meget udstyr der kører på GSM nettet. En hurtig søgning giver f.eks: https://www.sikkerthjem.dk/blog/lukker-2g-mobilnetvaerket-snart/
 11. Den fungerer fint, problemet er at den er afhængig af Java, som du sandsynligvis har opdateret til en nyrer version. Og da softwaren i controlleren af gode grunde ikke kan følge med div. internet banditter, bliver sikkerheden efterhånden for ringen til at Java vil accepter kommunikation med den. Dette problem løser Mikkels Starter.
 12. Ikke rigtigt, hvis mit ikke virker, når jeg en sjælden gang skal bruge det, så er typisk fordi jeg ikke har WAN ip i appen.
 13. Der er kommet andre måder at kommunikere med IHC anlægget på, specielt div. App og 3. parts udstyr. Bruger ofte app herhjemme, men aldrig på afstand, her foretrækker jeg SMS modemmet. Om de er smartere kan altid diskuteres, jeg er ikke vild med dem, men det er nok bare mig :-))
 14. SMS modemmet er på ingen måde udgået, og mig bekendt heller ikke på vej til det.
 15. Hvis du ikke har mulighed for en anden opdeling af dine controllere, så du undgår at skulle flytte temperatur setpunkter, så tænker jeg en Visility uden skærm vil være det rigtige. Har dog aldrig selv brugt den, så kender ikke alle dens muligheder og mangler. Det er ikke noget problem at flytte enum værdierne binært. Du kan ikke gøre noget som helst samtidigt i IHC eller andet software. Uanset produkt så sker det i rækkefølge, den eneste forskel er tiden imellem signalerne. Uden at kende dit behov, så er en forsinkelse på måske 1 sek. vel ligegyldigt når gulvvarme alligevel er timer om at flytte rumtempereaturen.
 16. Ps. hvis du ikke vil bruge 16 adresser på det, kan du med et 230v output lave binærer overførsler af f.eks. 15 signaler på kun 4 udgange.
 17. Jeg bruger den "almindelige" sammenkobling og deler installationen op med lys på den ene og teknik, alarm og SMS-modul på den anden. Da jeg bruger signalet fra lux & temp sensor i begge controllere skulle man normalt tænke at der var behov for at overføre f.eks. temperaturen fra den ene til den anden. Det er der ikke - du tilslutter bare sensoren til en indgang på begge controllere. Sensoren er "bare" en dum sender, om der er 1, 2 eller 10 der lytter er den fløjtende ligeglad med.
 18. Der er da ikke noget problem i at få flere IHC controllere til at tale sammen, også uden at skulle bruge 16 in- og output på det. Så 128 input bør ikke være et problem. P.S. Der sidder mig bekendt 18 controllere i den sorte diamant.
 19. Det er svært at sige når du bruger en hjemmelavet FB, jeg har aldrig set en LK blok med scenarie indgang. Hvis du i stedet for din aktuelle timer blok, bruger f.eks. 2.1.01, som har en scenarie udgang der kan trækkes direkte over på scenarie indgangen på din dimmer, så burde det virke.
 20. Du kunne også overveje en brugt iPad.
 21. Sidst jeg prøvede kunne jeg ikke ændre uret i controlleren fra en FB. Men hvis uret i kontrolleren ikke kan indstilles til automatisk, så kan der laves en FB som holder øje med sommer/vintertid og sender et signal til hver af dine tids afhængige FBer om at ændre tiden. Det bruger jeg selv til f.eks. automatiske gardiner, som evt. skal køres ned/for når solen har en given vinkel i forhold til vinduet, og dermed kan skinne ind og falme inventar eller malerier. Der kan man ikke "bare" bruge tiden på dagen, da den netop ændrer sig ved skift imellem sommer/vinter.
 22. Det er korrekt. Om du bruger den ene kanal i de nye dæmper, en Wireless eller en hvilken som helst anden dæmper er ligegyldigt. Konverteren skal bare bruge en input på 0 til 230v som den laver om til 1 - 10v. Men med de nye, eller wireless, får du 100% integration i både programmering og App. Med en specifik funktionsblok kan du få lige præcis den funktionalitet som du måtte ønske. Det kræver kun at du bliver 100% afklaret på funktionaliteten og så ham der sider 40cm foran skærmen.
 23. Du trækker bare sluk scenariet fra ur blokken over med et OFF signal.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok