Jump to content
IHC-User.dk

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by Henning Pedersen

 1. Takker, kunderne er også pænt godt tilfredse.
 2. Og iPad iPad løsningen kan f.eks. se sådan ud. https://drive.google.com/open?id=1y9R4ppxXDVzN8sSjDNu-TNnC3g54tP2e
 3. Bjarne - jeg har kun arbejdet med Visual 1 når de skulle skiftes til Visual 2 eller 3, findes der overhovedet en funktionsblok i Visual 1 er kan arbejde med det nye kodetastatur? eller skal Jimmy ud i en opgradering af controlleren for at få det til at virke.
 4. Prøv at lægge dit program op, så ser jeg på det.
 5. Om din ventilator kan hastighedsreguleres afhænger at ventilatoren. Men - giver det overhovedet mening at regulerer badeværelsesventilatoren op/ned i hastighed. Fugtigheden stiger selvfølgelig når der bades, men det er kun en kortvarig stigning, som en almindelig on/off ventilator hurtigt vil fjerne. Jeg ville i stedet foretrække at lave en separat lystænding i brusekabinen, som samtidig tænder for ventilatoren. Med separat tænding af ventilatoren kan den også bruges til ekstra udluftning efter et større toiletbesøg.
 6. Selv tak. Nej, den funktionalitet kan ikke opnås med 6.2.01. Jeg må tilstå at jeg ikke altid forstår LKs tankegang, blokken har ikke noget så simpelt som skalsikring, hvilket undre mig. Jeg bør måske nævne at jeg kun bruger min egne funktionsblokke. Der har tidligere været en alarm funktionsblok som var opdelt i zoner, du kan måske være heldig at finde den i Visual 3.7.349 til 6.1. Hvis du kigger under indgange for magnetkontakter i 6.2.01 kan du se at der er 2 forbindelser, om de kommer direkte, eller via en AND fb er ligegyldigt, DER MÅ KUN VÆRE ÉN.
 7. Et hurtigt kig under Alarm afslører at du bruger 6.2.01h 3 gange - det dur ikke. Det SKAL reduceres til 1. Når du har reduceret til én, så skal alle signaler fra kodetastaturet flyttes fra 6.1.04 og til 6.2.01, hvorefter 6.1.04 slettes. 6.1.04 er indbygget i 6.2.01. Du har også tilføjet 2 magnetkontakter (Nc) til flere indgange, de dur heller ikke. Hvis du f.eks. bryder dem begge (Off) og derefter lukker den ene (On) så vil indgangen argere som lukket (On), og ikke som åben (Off) som du ville forvente. Skal du bruge flere Nc indgange som magnetkontakter eller alarm PIR på samme indgang, så skal de igennem et AND led. God fornøjelse.
 8. Uden program er det lidt svært at hjælpe med en programmeringsfejl. Det bedste råd må derfor være at vedhæfte dit program, så er jeg sikker på at der er nogen herinde der kan hjælpe dig på vej.
 9. Bare til orientering så skifter den den 1., 8., 15. og den 22./23. i hver måned.
 10. Det kan man sagtens, også i Visual 2.8.6, hvor dette er lavet.
 11. Henning Pedersen

  Demo

  Hvis du bruger det originale IHC link kabel så må det trækkes sammen med 230v PVL i samme rør. Men normalt trække man dem hver for sig. Hvad der skal være hvor er trin 2 i planlægningen. Håber du har styr på det super vigtige trin 1, som handler om hvilke krav og ønsker I har til funktionalitet af lys, varme, alarmer, gardiner, porte, ovenlysvinduer osv. i boligen som helhed og de enkelte rum. Hvis ikke, kan du evt. finde inspiration på min hjemmeside www.i-bi.dk
 12. Henning Pedersen

  Demo

  Det var meget bedre Der bør helt klart være indbygget fysiske endestop begge veje. Hvis du forsøger at køre det på timere, så vil du med garanti få problemer.
 13. Henning Pedersen

  Demo

  Jeg har en gammel iPad2, den virker fint med IHC Øhh - der tabte du mig. Du går op i design af dine telestater, men linker til noget nær det grimmeste gardinstyring jeg til dato har set - eller overser jeg noget. Som udgangspunkt kan IHC styre alle produkter, så længe det er on/off signaler der kan føres ind/ud af et in-/output modul. Så det direkte svar vedr. MQTT er nej, men med forbehold for at det kan kobles via noget 3. part. Men som jeg skrev tidligere, så bruger jeg ikke 3. parts produkter, og kan derfor ikke hjælpe på dette område.
 14. Har haft programmet ændret til at arbejde med temperaturer, og forsøgt at lægge det i min 6.2ér med FW 2.8.4. Den fejler hver gang, så vi må nok indse at du ikke får din vindmåler lagt ind som ønsket.
 15. Umiddelbart lyder det som et oplagt IHC "Stand alone" anlæg med IHC wireless tryk og IHC wireless lysdæmper - brug Ø80 modellen da den er klart bedst til LED pærer. Med "Stand alone" skal der bruges 2 tryk (både venstre og højre side af en tangent på et tryk) til hver lysdæmper. Hvis dette ikke ønskes skal der en IHC controller på.
 16. Programmeringen ser rigtig ud - kan evt. være et defekt skumringsrelæ. Prøv at se hvad der sker via serviceview.
 17. Henning Pedersen

  Demo

  Det skulle nok være muligt at søge noget frem via Google. Det originale webinterface er fra blank skærm hvor der indsættes et billede og de forskellige komponenter trækkes ind. Hvis du selv har mod på 3. part produkter findes der andre muligheder, hvordan disse arbejder ved jeg ikke, da jeg kun laver plug & play til el-installatørerne. Problemet er at controlleren er server, og den bliver ikke opdateret til de nye krav - hvilket så medfører at java programmet ikke bliver afviklet. Desværre ikke - det er kun til iPad, og spørg mig ikke hvorfor? Har du kigget på www.zigza.dk Øhh - Til varmestyring arbejder vi med 2 komponenter, temperatursensoren som måler den aktuelle rumtemperatur og telestaten som fysisk åbner/lukker for den ventil der kontrollerer vandet til gulvvarmen. Telestaten er typisk placeret uden i teknikskabet og er normalt til 24v. Med IHC skal du "bare" have gardiner med motor uden fjernbetjeninger mm. gerne så simpelt som muligt, så kan gardinerne styres fra de samme tryk som lys og andet teknik, samtidigt kan de blive en aktiv del af hjemmesimuleringen og automatisk køre ned når I går seng eller det bliver mørkt. Den skal vel "bare" side ude i teknikskabet, og nej de kan ikke betjenes manuelt - men hvornår har du sidst oplevet at strømmen er gået i Danmark.
 18. Henning Pedersen

  Demo

  Hej Bølle Velkommen til IHC-user - og en verden fuld af muligheder. Der findes ikke noget standard webinterface, det skal opbygges specifikt til dit hus. Det webinterface der findes, kører på et java program som gemmes på selve controlleren. Afvikling via java er ikke optimal, da deres sikkerhedsrutiner opdateres jævnligt. Webinterfacet giver heller ikke adgang til de fede muligheder som appen til iPad tilbyder. iPad løsningen kan laves på 1000 måder, jeg laver normalt denne til mine kunder: https://drive.google.com/open?id=1y9R4ppxXDVzN8sSjDNu-TNnC3g54tP2e Temperatursensorerne til IHC passer i det normale FUGA 50x50 rammesystem, de er designmæssigt meget neutrale og uden forstyrrende elementer som display o.lign. Prøv at søg på Google. En telestat virker med en GEL som langsomt åbner/lukker for vandet til gulvvarmen eller radiatorerne.
 19. Hmm - med FW 2.8.4 tænker jeg ikke at der skulle være problemer, men måske de “gamle” FWers “kun” kunne gange og dividere med temperaturer og ikke tal, som jeg har brugt. Jeg kaster lige et øje på det senere i weekenden.
 20. Mon ikke der der kommer nyt af det hele, både FW og Visual. FW til at stå for kommunikationen og Visual med nyt produkt og nye funktionsblokke - jeg skal nok også i gang med en opgradering af mine egne. Ud over den nye FW til 6.1 og 6.2 er der vel ikke kommet begrundelser for adskillelsen, så mon ikke 6.2 er med. . Jeg vil blive meget overrasket hvis 6.1 også er med. Det vil være ret fedt hvis prisen for 2 dæmbare udgange blev holdt på prisen for én wireless- men jeg tvivler.
 21. Den kører rs485 Jeg ved hverken hvornår den kommer, prisen på den eller hvilke yderliger muligheder den tilbyder.
 22. De 4 variabler måned(1..4) skal ikke ses som månedens første 4 datoer med som 4 jævnt fordelte datoer i den pågældende måned.
 23. Jvf. DMI så defineres middelvindhastigheden som et gennemsnit af de sidste 10 minutter. I vedhæftede funktionsblok tælles antal pulser for hver minut, disse sammenlægges og omregnes til et gennemsnitligt hel- og et decimaltal. Jeg har ikke brugt det nye kommaformat, så blokken vil forhåbentlig kunne køre på en 6.2ér, selv om FW i den har lidt afrundingsproblemer. Vindmåler.vis
 24. Under downloads ligger der en funktionsblok som giver solens op og nedgange. "Sol op og nedgange"
 25. Umiddelbart vil jeg mene at du er gale veje, primært fordi din controller er tudsegammel og ikke giver de samme muligheder som en nyere. Og da du sandsynligvis, inden længe skifter til en nyere, kan du lige så godt lære den nye måde at gøre det på fra starten, frem for at bruge en masse tid på det gamle. Jeg har ikke Visual 1 på min PC og har ikke rørt programmet i mange år, så kan desværre ikke give dig et fyldestgørende svar på dit aktuelle problem.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.