Jump to content

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,757
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Everything posted by Henning Pedersen

 1. Hvis jeg var dig, så ville jeg 100% droppe 4.2.01 og i stedet føre dine tryk direkte til indgangene på de respektive funktionsblokke til lyset.
 2. Hvis du har et wireless 4 tryk i både virkeligheden og i dit program, så skal du du kun linke dit tryk én gang. Eller misforstår jeg det du skriver, vedhæft evt. dit program.
 3. Det er helt fint, vi har alle været nybegynder. Det virker - men du får ikke dit lave nat niveau med, derfor skal du bruge bit 3 og 4 som hver har deres eget niveau. Prøv at arbejde lidt med det. Jeg har stor respekt for at du vil kontrollere og forstå dine udgange, det er der mange der kunne lære af. Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål eller andre IHC udfordringer.
 4. Hvad er det der ikke stemmer? Hvis du, via bit 1 og 2, indstiller lyset med lange tryk til det niveau du ønsker ved dag og nat, og gemmer dette niveau med et langt tryk på hhv. bit 3 og 4. Så kan du bagefter frit fremkalde niveauerne igen med en kort puls. Så mangler du bare at finde én eller flere funktionsblokke der virker som ønsket. Alternativt kan jeg lave én specielt til dig, dette tager dog tid, og jeg kan derfor ikke tilbyde at gøre det gratis.
 5. Du har to faste niveauer på den, bit 3 og 4, så hvis du f.eks. indstiller bit 4 til dine 50% og lader funktionsblokken tænde på bit 4 om aftenen så burde det virke. Du skal bruge bit 2 til at slukke og selvfølgelig bit 3 om dagen.
 6. Den nemmeste måde at kontrollerer dit 1-10v Output modul, er ved at indsætte produktet "Output 1-10v", med den rigtige adresse i venstre side i Visual og overføre det til controlleren. Derefter monterer du en lampe som vist i manualen og logger på controlleren via ServiceView, aktiver bit 1 - 8 som beskrevet i manualen, og ser om den gør som forventet.
 7. Det er fløjtende ligegyldigt hvilken du vælger, det er stadig bare en udgang der bliver sat on eller off.
 8. Værsgo - du havde jo lavet et rigtig godt flow diagram, så det var bare at programmere det du have tegnet. Dual power.vis
 9. Ja - jeg bruger altid en udvendig luxsensor. I princippet ja, i praksis nej. PIR sensoren registrerer ikke retning, dermed skal du i din logik afgøre at du ALTID først aktiverer den ene og derefter den anden, men hvad så hvis naboen kommer mens du stadig står ved PIR nr 2, eller du fortryder og vender om inden du bliver set af PIR 2. osv. osv. der er masser af fald grupper som du vil svært ved at tage højde for. Men du kan jo lave det så PIR 1 tænder både lampe 1 og 2 mens PIR 2 kun tænder lampe 2.
 10. Tak for det, det koster 1995.- + moms, men hvis du bor i nærheden af Odense, kommer jeg gerne ud til dig. Så får du samtidigt noget inspiration til hvordan det nye kan laves.
 11. Hej Dennis Velkommen til IHC user Årsagen til din elektrikeres udtalelser om adgang til den gamle controller, er at han skal bruge en oversigt over hvilke IHC adresser de forskellige tryk, bevægelsessensorer, lamper osv. er forbundet til. Uden denne viden ved han ikke hvilket tryk (input adresse) der tænder lampen (output adresse) i stuen, og dermed er det praktisk talt umuligt at programmere den nye. Det er dog ikke umuligt, og kan f.eks. gøres sådan. https://drive.google.com/file/d/192tcypnBHOpL0HLy1aSetW9wDAmsATGe/view?usp=sharing
 12. Hej bmu Velkommen til IHC-user.dk Det er en fejl i systemet, spørgsmålet er bare hvor, og det er svært at sige ud fra din beskrivelse. Prøv at vedhæfte et par billeder af din tavle, det vil give os en ide om installationens størrelse, hvilken controller du har og dens alder.
 13. Skulle du have lavet den klassiske fejl med kun at monterer 24v ét sted på dine output moduler, 24v skal monteres to (2) steder.
 14. Konfigureringen af in- og output adresser sker i Visual, hvor der er en fin vejledning som du finder under "Hjælp" - "Hjælpe emner" - "IHC Visual" og til sidst "Indsæt produkter".
 15. Sådan Eftersom det altid er sidste hændelse der bestemmer, skal det altid gøres når der er flere forbindelser til samme indgange på en funktionsblok.
 16. Jeg har lige kigget i selve funktionsblokken (1.4.02). Tilbagemeldingen bliver kun brugt til at forhindre gentagende fremkaldelser af "Scenarie tænd" i forbindelse med og PIR sensor og wireless dæmpbare lampeudtag, hvilket du ikke bruger, så om du bruger tilbagemeldingen eller ej, har ingen betydning. Pointen i fejl 2, er hvis du bare fører tilbagemelding fra hver lampe over på funktionsblokken og så slukker den ene via telefon, serviceview eller på anden måde, så vil funktionsblokken tro at du har slukket lyset.
 17. Du har 2 fejl i dit program. 1. Du har ført din PIR sensor ned på "Tilbagemelding fra lys" på 1.3.01, det dur ikke. Forklaring: IHC er, som Windows, et hændelsesstyret program, dvs. programmet gør først noget, når der sker en hændelse som f.eks. at indgange fra din PIR ændres. Første gang din PIR går ON, går, alt efter om signalet fra PIR til 1.4.02 er først eller sidst, indgangen for tilbagemelding også ON, og et splitsekund senere kommer det også et ON signal fra 1.4.02. Så langt så godt, ingen problemer der. MEN - når din PIR skifter til OFF så skifter også indgangen "Tilbagemeld
 18. Fordi det i mit hoved ikke giver mening med 2 tænd/sluk i serie til samme pære. Med output modul vil du heller ikke kunne tænde lampen via de normale skyderer til telefon eller på iPad. Syntes efterhånden jeg har været ude for mange forskellige udfordringer med div. Wireless kommunikationer, også IHC.
 19. Jeg vil klar anbefale at du KUN bruger dit wireless udtag. Altså fast fase på udtaget, som så styres wireless via controlleren. Produkt i Visual og det man linker til, skal være af samme type, er du 100% sikker på at dit udtag er med dæmp.? Nej.
 20. I dit køkken har du ét tryk som styre flere FBer, som hver styrer én lysdæmper. Det vil med garanti give problemer da de forskellige FBer, især med nat drift, ikke følges 100% ad. Hvilket også er det du oplever. Metoden viser fint problemet med indgangen "Touch" uden tilbagemelding fra alle lamper, hvilket du, siden LK ændrede tilbagemelding til lys niveau, ikke længere har mulighed for, suk. Men der er jo intet i vejen for at du lader alle lamper i køkkenet være styret fra den samme FB, du skal bare lade din sluk og tænd alt signal gå ind i funktionsblokken som nu.
 21. Det er du ikke den første der har gjort. Godt du fik det til at virke.
 22. 2 bud. 1. Manglede 0v fra controller til output modul. 2. Du skulle vel ikke have monteret datalinjen på et INPUT, Output findes forneden.
 23. Vi er enige, LKs anbefalinger blaffer lidt i vinden, snart den ene vej og så den anden, hvilket ikke gør det nemt at blive klog på. Antal af fber pr. udgang har som sådan ikke noget med strøelsen af programmet at gøre, selv om det kan blive yderst komplekst at læse. Rodet opstå bla. hvis alle fber ikke er enige om at lampens status, er den tændt eller slukket. Når man så aktiverer "Kip" så tændes nogen lamper, mens andre slukkes. De kommer så at sige ud af synkronisering.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok