Hop til indhold

Lars1

Members
  • Antal indlæg

    3.622
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    92

Alt der er opslået af Lars1

  1. Det er muligt at opgrader en HW 6.1 controller til firmware 2.8.4 hvis du bruger en af de ældre firmware loader, som du kan finde i download sektionen på dette site. Hvis du ikke ønsker dette, bør du nedgrader til 2.7.199. Den er mere stabil end 2.7.220. 2.8.4 er også mere stabil end 2.7.220. Du skal aldrig bruger bruger ID og password når du er på controlleren via USB. Hverken i Visual, serviceview eller adminview. Hvis du får en login fejl når du er forbundet via USB, skyldes problemet ganske ofte manglende understøttelse af de gamle krypterings protokoller som LK IHC 6.x benytter. Dette problem omgåes via Mikkel's IHC starter. Visual bruger ikke Java, så den kræver ikke IHC starter.
  2. Jeg gætter på at du mener RS-485. Der ligger et link til den bland de andre protokol links i bunden af oversigten over LK IHC alternativer. Men såvidt jeg ved er den ikke meget anderledes end kommunikationen med I/O modulerne. Det mest komplekse er der kun sendes 1 bit for hvergang input modulerne sender status på de enkelte indgange. Man skal derfor opsamle status på en input indgang 14-20 gange før man har værdien på temp. sensoren. Det vil derfor nok være smarter at forbinde temp. sensorne direkte til PIO'en istedet for via et input modul. Temp. sensoren sender jo ikke andet end en simple bit strøm, præcis som input modulerne.
  3. Jeg gætter på at det skulle have stået noget i retning af "LK IHC installation UDEN wireless". Udover det vil løsninge heller ikke virke hos os som har LED dimmer. Men alt andet lige en løsning som nogle sikkert godt kunne bruge til at binde dele af deres installation sammen med andre produkter som kan erstatte LED dimmer og wireless delen.
  4. Strømforsyningen behøver ikke være en LK IHC strømforsyning. Enhver 24V DC strømforsyning som kan levere 72W kan bruges, men check dog om du skulle have den lille 15W. Hvis det er tilfældet skal du bare have en ny strømforsyning som er kraftigere. At bypasse LK IHC på lampeudtag og stikkontakter er ikke nogen større opgave. Den største opgave er at finde de rigtige udgange i programmet. Herefter skal ledningen bare afmonteres og forbindes til den rigtige faste fase i tavlen. Til sidst sletter man den del af programmet, som høre til de afmonterede udgange. Hvis du har den lille strømforsyning, kan denne øvelse være nok til at strømforbruget falder så meget at du kan leve med den lille strømforsyning. Værd dog opmærksom på at mange LK IHC installationer har funktioner hvor varme styring, alarm m.m. spiller sammen med lys styring m.m. Hos mig har jeg 1 knap jeg skal trykke på når jeg rejser væk i længere tid. Når jeg trykker på den knap, skrues der ned for varmen, alarmen slåes til og alt lys m.m. slukkes. Ca. 1 døgn før jeg kommer hjem, skures der automatisk op for varmen igen. Tilsvarende tænder alt lys hvis brand alarmen går og blinker hvia indbruds alarmen går. Hvis du har disse funktioner i din installation, vil de ikke længere virke når du skifter til IKEA trådløs.
  5. Dersværre er man ofte nød til at slukke for den sikringsgruppe, som IHC controlleren sidder på. Hvis du har batteri back på din IHC installation, skal du også fjerne forbindelsen til batteriet, selvom det nok ikke virker længere, hvis det aldrig er blevet skiftet.
  6. Det er svært at se på dine billeder, men jeg vil gætte på det der på indersiden af coveret er en metal film hvor knapperne sidder. Hvis det er korrekt, laver den metal film en kortslutning hen over de LED's som er monteret. Det er den kortslutning du skal lave med relæ udgange på LK IHC i steddet. Har din emhætte 5 forskellige hastigheder?
  7. Touch er bare en anden måde at lave et tryk på. I den sidste ende gør touch ikke andet end at lave en kortslutning mellem 2 elektriske punkter præcist som et tryk. Touch hvor man skruer op/ned for hastigheden, alt efter hvor længe man holde fingeren på trykket er ikke meget anderledes en touch når man skruer op/ned for lys styrken. Det er for længe siden at jeg sidst rodede med udsugnings motor, til at jeg kan sige noget om hvordan din styres ud fra de oplysninger du har givet. Der findes dog ikke så mange forskellige måder det kan gøres på, men uden dokumentation af motoren vil det være nærmest umuligt at lave en ny styring af motoren, uden at man risiker at brænde den af undervejs. Har du søgt på nettet? Der er sommetider at der ligger dokumentation hos forhandler m.m. I øvrigt en temmelig tåbelig placering af motoren. På et eller andet tidspunkt vil der komme fejl på den.
  8. Har du overvejet at lave ændringerne på fjernbetjeningen i steddet? Det bør være relativt simpelt at erstatte batteriet med en 230V strømforsyning og lode nogle ledninger på knapperne, således at disse kan erstattes af relæ udgange på LK IHC. Hvis du fortsat ønsker at lave ændringerne på motoren, er der flere mulige løsninger, men det afhænger af hvordan motoren er styret. I gamle dage, styrede man hastigheden, på en motor, via forskellige koblinger af viklingerne. I dag bruger man typisk frekvens styring eller tilsvarende. Hvis din motor er styret med forskellig viklings kobling, kan du droppe printet helt og lave den styring med relæer, men du har brug for dokumentation af motoren for at lave dette, da en forkert kobling kan resulter i at du brænder motoren af. Hvis din motor er frekvens styret eller tilsvarende, er det noget mere komplekst. Først skal du finde ud af hvilken stryring der rent faktisk er tale om og dernæst skal du så finde en styring som kan erstatte dit nuværende print og samtidig have nogle indgange som kan styres med relæ udgange fra LK IHC.
  9. Jeg kender desværre ikke nogen elektriker på Fyn, så jeg kan ikke hjælpe dig med en kontakt. Men du har selvfølgelig checket at det ikke er HPFI relæet eller en sikring som er gået? Udover det er det sjældent at det er programmet eller kommunikationen mellem LK IHC controlleren og I&O modulerne som fejler. Det er typiske en strømforsyning eller en knækket ledning. En elektriker lærling uden IHC erfaring vil derfor normalt være i stand til at indkredse fejlen og ofte løse den.
  10. Ok her troede jeg lige du havde nogle gode kontakter til LK. Jeg er godt klar over at der kan være flere tilbagemeldinger, men det er ikke tilbagemeldingen der fejler. I et par enkelte tilfælde hvor lyset ikke var slukket jvf. OpenHAB checkede jeg om der var lys i lampen, hvilket der var. Et skifte til manuel styring og tilbage til automatik, slukkede lyset. I et andet tilfælde tændte lyset ikke da skumring indtraf, men da PIR'en blev påvirket gik det korrekt på 100% og på 30% da PIR delay udløb.
  11. Alt er muligt. Det er bare et spørgsmål om tid og penge. Men det er ikke alt man bør gøre. 230/400V er ikke noget man bare leger med. Man lodder ikke bare noget på et print. Hvad er det du ønsker? Er det mere end du kan lave med de eksisterende ind/udgange på printet? Evt. ved at sætte LK IHC mellem din eksterne motor og emhætten? 230/400V er ikke noget man bare leger med. Man lodder ikke bare noget på et print. 230/400V er ikke noget man bare leger med. Man lodder ikke bare noget på et print.
  12. Så meget mere grund til at få flere tester. Jeg melder mig gerne. Jeg er elektriker uddannet, og har arbejdet professionelt med IT i +20 år for store internationale virksomheder. Både med drift og software udvikling. Jeg har 6 kanaler kørende og har i de 2 mdr. siden ændringen oplevet 5 tilfælde. Det er alle tilfælde hvor en ændring af lysstyrke ikke er udført. Der er på intet tidspunkt sat forkert lysstyrke, og i samtlige tilfælde er den efterfølgende ændring udført ude problemer. Den eneste grund til at jeg opdagede det skyldes min OpenHAB overvågning. Webserveren på min Visual 3 controller crashede for et par dage siden, hvilket den aldrig har gjort før. Derudover har jeg haft et par tilfælde hvor OpenHAB ikke har kunnet få forbindelse til controlleren i 2-8 timer. De gange jeg har opdaget det mens det var et problem kunne forbindelsen genskabes ved at genstarte OpenHAB polling (ikke hele OpenHAB, kun LK IHC bindingen). Men det oplevede jeg også før ændringen. Dog ikke så ofte som pt. Samtlige gange er opdaget fordi graferne i OpenHab er uden ændring i flere timer.
  13. @Henning PedersenJeg håber den nye firmware bliver frigivet snart. Jeg kan konstater at det ikke har nogen betydning om man linker ændringer af lys styrken eller tilbagemeldingen først når man bruger lys niveau til styring af lys styrken på LED dimmer. Siden jeg ændrede, så ændring af lys styrken er linket før tilbagemelding har jeg haft 3 tilfælde hvor lyset enten ikke er blevet tændt om aften eller slukket om morgen. En enkelt gang tændte lyset på en enkelt kanal ikke om aften, men da PIR'en blev påvirket gik det på 100% og på 30% da timeren løb ud og slukkede efterfølgede korrekt om morgen. Om der er tilfælde hvor lyset ikke er gået på 100% ved jeg ikke, da jeg ikke logger om det jeg har sat lysstyrken til passer med tilbagemeldingen. Jeg kan kun se den manglende tænd eller sluk på enkelte kanaler, fordi jeg logger lys styrken på alle kanaler via OpenHAB.
  14. I putty kan du under Connection - Serial ændre flow control til RTS/CTS. Default er XON/XOFF. Udover dette er jeg bange for at jeg ikke kan hjælpe dig videre. Jeg har ikke haft en TermIHC controller i hånden siden min svendeprøve i slut 90'erne Ansi og Xmodem betyder, såvidt jeg husker, kun noget i forhold til hvordan det teksten står i terminal vinduet.
  15. Præcist. Tasterne på din gamle dimmer virker kun hvis du har tilsluttet en belastning som opfylder min. belastningen. Det skyldes at elektronikken i LK IHC wireless ver. 1. lever af den strøm der bruges af det som er tilsluttet. Uden belastning som opfylder min. belastnings kravet, kan de hverken sende eller modtage wireless signaler.
  16. Jeg er ikke 100% sikker på hvad du forsøger at lave, men LK IHC wireless ver. 1 dimmer og lampeudtag virker kun hvis min. belastningen er opfyldt. Dvs. Du kan ikke bruge en ver. 1 dimmer som tryk, medmindre min. belastningen på dimmeren er opfyldt. Hvis du ikke har ret meget LK IHC wireless og ikke har nogen LK IHC controller, vil jeg ikke bruge penge på LK IHC wireless. Så vil jeg isteddet kigge på zwave. Det kan LANGT mere end wiser.
  17. En gateway er integration til andre produkter som f.eks. IHC captain, OpenHAB etc. Hvis ikke du vil være afhængig af andre produkter til program afvikling, så er det en ny controller du forsøger at lave fremfor en gateway. Det vil selvfølgelig være MEGET interessant, men det er voldsomt mere komplekst end en gateway.
  18. Det er RIGTIGT mange år siden jeg sidst rodede med en TermIHC controller, så min hukommelse på det område er langt fra den bedste. Jeg mener dog at Putty burde være ganske fin til formålet. I din fejlsøgning kan du prøve at checke nedenstående punkter. Verificer at det er en TermIHC controller du har og ikke en Visual 1 controller. De 2 controller ligner hinanden RIGTIGT meget, så brug evt. denne guide. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/11132-hvilken-controller-har-jeg/ Check at du bruger de rigtige parameter m.m. til controlleren. Kig evt. på https://www.lk.dk/professionel/support/varktojer/download-software/. Såvidt jeg husker er der under TermIHC en oversigt over baud rate m.m. Jeg kan aldrig huske om TermIHC og Visual 1 controller brugte RS232 eller nul-modem kabel. Forskellen på de 2 er at RX og TX er krydset i nul-modem, mens de er lige igennem i RS232. Men det står muligvis også på SW download siden.
  19. Din idee om en gateway er langt fra ny. Jeg har samlet en oversigt over de forsøg jeg har kendskab til i bunden af mit indlæg i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-hvad-er-alternativerne-til-lk-ihc/ Som du kan se er nogen af dem nået lidt længere end dig, men alle, bortset fra den sidste, er stoppet seneste da de skulle til at lave gateway API'et. Dernæst vil jeg sige at bekymringen for at controlleren står af deler jeg ikke. Controlleren har vist sig at være MEGET stabil. Det som plejre at stå af er strømforsyningen eller wireless enheder. Resten synes at være RIGTIGT holdbart. Hvis controlleren endeligt skulle stå af, så har LK jo lovet at de kan reparer en Visual 3 controller nogle år frem. Der går endda rygter om en ny firmware der skulle fikse problemet med LED dimmer og scenarier. Derudover kan man sikkert finde en brugt visual 2 controller hvis det går helt galt. Personligt så jeg gerne en gateway, med et standard inteface som f.eks. modbus eller andet som kan bruges via f.eks. OpenHAB, men sandsynligheden for at jeg erstatter min IHC installation med kip relæer når den ikke længere virker, er større end at jeg kaster mig ud i en gateway og OpenHAB eller tilsvarende.
  20. Lars1

    Ihc wirele

    Det er egentligt et spørgsmål du bør stille til den elektriker som skal erstatte dit kiprelæ med wireless. Men hvis du bare vil undersøge marked, så er LK IHC wireless et rigtigt dårligt valg, da det udgår efterhånden som eksisterende lager bliver solgt. LK stoppede udviklingen af LK IHC for mange år siden og stoppede produktionen i August 2023. Det som bliver solgt i webshops m.m. idag er restlageret. En liste over mulige alternativer til LK IHC findes i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/10812-hvad-er-alternativerne-til-lk-ihc/
  21. Du skal hente softwaren til Visual 2 på LK's website (https://www.lk.dk/professionel/support/varktojer/download-software/). Du kan ikke bruge hverken Visual 3 software eller firmware sammen med en HW 6.2 controller.
  22. Når man leder efter fejl på netværk, er det ofte ganske banale fejl som er skyld i problemerne. Derfor er det vigtigt at gå systematisk til værks. Jeg tvivler på at det er fiberboksen som var problemet. Det har nok nærmer været en dårlig forbindelse i LK IHC controller porten eller kablet. Men godt at det kom til at virke.
  23. Og så længe det er tilfældet er det spild af tid at rode med app's på mobil devices. Som minimum skal du have adgang til LK IHC controllerens forside via en browser på din PC eller mobil enhed, før du begynder at rode med app's m.m. Det er den mest simple konfiguration, og så længe den ikke virker, virker de mere komplekse ting næppe heller. Hvor i din router ser du din LK IHC controller? At den kun optræder sommetider, kan meget vel være problemet. Jeg har fornylig set enkelte billige switche og router, som kun understøtter 1Gbit. Problemet er så at LK IHC kun understøtter 100Mbit, så prøv at se om din router kan konfigureres til kun at køre 100Mbit fuld duplex på den port hvor LK IHC controlleren er tilsluttet. Hvis din varmestyring også kun køre 100Mbit, kan du prøvet at bytte de 2 kabler hvis det er muligt. Bare for at udelukke at det er et defekt kabel eller en defekt router port som giver problemerne. Hvis du har en switch liggende, som du ved understøtter 100Mbit, kan du også prøve at sætte den mellem din router og din LK IHC controller.
  24. Hvis du ikke kan nå din LK IHC controller fra din PC via dit lokal net, er der stor sandsynlighed for at du heller ikke kan via app's m.m. Derfor. Fokuser på at få din PC til at virke først. Den er nemmer at fejlsøge på end en app på en mobil tlf. Netværks opsætning på LK IHC er lidt gammeldags, men hvis man ved hvad man gør er det ikke så svært. Det kræver kun relativ banal netværks forståelse, samt at man ikke bare prøver sig frem og ændre ting i blinde, eller ændre flere ting samtidig. Hvis du har ændret sikkert port på LK IHC controlleren tilbage til 443, den har IP adr. 192.168.1.5, og din router opsætning er som i dine sidste screenshots, så bør du nu kunne nå LK IHC controlleren fra din PC på følgende måder. URL i browser http://192.168.1.5 eller bare 192.168.1.5. Dette bør give dig forsiden på din LK IHC controller. https://192.168.1.5 bør give dig en sikkerheds advarsel hvis du bruger firefox som browser. Hvis du aksepter advarsel bør du få en lyserød siden med en 403 forbidden meddelse. Via visual med 192.168.1.5 port 443 eller 192.168.1.5:443 som kontakt informationer, alt efter hvor du ser dem i Visual Via serviceview eller adminview med 192.168.1.5 port 443 eller 192.168.1.5:443 som kontakt informationer, alt efter hvor du ser dem i Visual Før end en af 3 ovenstående metoder virker, er det spild af tid at rode med app's på mobil enheder. Er dit netværk iøvrigt kablet eller wireless? Hvis begge dele. Hvad er kablet og hvad er wireless forbundet til din router?
  25. Du har efterhånden lavet så mange ændringer at det kan være en god idee at prøve at genstarte alt, incl. router og LK IHC controller. Det kan sommetider være en fordel at genstarte routeren først og sikre at den køre før du genstarter LK IHC controlleren. Når alt er genstartet, så check at alt er konfigureret korrekt, jvf. det jeg har skrevet i tidligere indlæg. Hvis det fortsat ikke virker, så upload venligst screenshots af LK IHC controllerens konfiguration, ipconfig fra din PC, samt routerens IP konfiguration, samt evt. routerens arp, mac address eller DHCP lease tabel, hvis du har adgang til den.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok