Hop til indhold

Thygekm

Members
  • Antal indlæg

    21
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Thygekm's Achievements

  1. Aha! Skumringsrelæet er ikke defekt. Der er åbenbart hysterese på relæets udgang, der er separeret fra den røde diode. Dioden reagere øjeblikkeligt, men ikke udgangen! Jeg har 45 sek. forsinkelse på "solnedgang", og 13 sek. på "solopgang", (loftslampen gør det lige nu ud for solen). Men jeg synes ikke jeg noget sted har kunnet læse, at der er hysterese på udgangen?
  2. Jeg er købt og tilsluttet et skumringsrelæ, (brugt). Men controlleren reagerer umiddelbart ikke på relæet. Når jeg skruer på potmeteret kan jeg få den røde diode til at tænde/slukke. Men når jeg måler på udgangen er der altid 24V mellem den og 0, uanset om dioden i relæet er tændt eller ej.
  3. Hvad mener du med "løfte"? Fjerne ledningerne fra indgangen, fjerne funktionsblokken fra programmeringen, eller.....noget andet?
  4. Her var min programmering. Den består pt. kun af "1.1.10.a. Simpel Kip", og en enkelt "4.1.15. Kort-lang tryk" Hvad står FB for i IHC sammenhæng? Rettelser: nååå, funktionsblok! 01 CONTROLLER 2022-08-21.vis
  5. Min "nye controller" et lidt langsom. Jeg har skiftet den gamle controller fra 98, til at nyere hardware 6.2, med software 2.8.4. Min installation har: 2×output 230. 1×output 24. 2×input 24. 2×wireless tryk. 1×wireless relæ (puck relæ). 1×wireless lampeudtag (relæ). Og en frygtelig masse svagstrømstryk. Det er ikke den fejl hvor der går op til 5 sek. fra tryk til reaktion, som jeg har læst andre har oplevet. Jeg oplever at der går ca. 0,5 sek. fra tryk til udgangen reagere. Jeg har forbundet op til 4 svagstrømstryk på en enkelt indgang, og har sat alle 4 tryk til indgangen i programmeringen, (indgang 1.16). Jeg har sat alle de svagstrømstryk der ikke er forbundet til noget, til at være indgang 8.18 i programmeringen. Jeg har forsøgt at ligge en helt tom programmering i controlleren, taget strømmen i 5 min, lægge min rigtige programmering ind igen, og stadig samme resultat. Har i nogle bud på hvad det kan være?
  6. Ja, den ene "reference udgang" er frakoblet alt. Jeg siger ikke det er en god svejsning den har lavet.
  7. Opdatering til hvem der måtte interesseret! Efter en gennemgang at tavlen, konkluderede jeg at jeg (ihvertfald i min tavle) kan frakoble 230v delen af mine Output 230 moduler totalt, ved at slukke for den lysgruppe modulet sidder i. Men da der stadig er 24V på anlæget kan jeg stadig tænde/slukke for relæerne. Den "døde" udgang som skifter mellem 50v og 75v når der er spænding på, er konstant høj-impedant, (dvs. ohm'sk modstand højere end instrumentet kan måle). Jeg målte 2 udgange ved siden af, de skifter begge mellem høj-impedant og kortsluttet som man normalt forventer af et relæ. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke se anden konklusion, end at kontaktfladerne i det ene relæ har "svejset sig sammen", vha. en gang kul/sod/slakker fra en eller flere gnister mellem dem. Igen, jeg er meget interesseret hvis nogle kan pege mig i retning af nogle billeder af indmaden.
  8. Jeg er ret enig Lars. Er godt engelsk ordsprog siger "don't fix it if it ain't broken". Det er også derfor jeg er tilbageholdende med at kaste mig ud i det. Men hvis nogen kan fortælle mig hvor de billeder af indmaden har gemt sig henne, er jeg meget interesseret!
  9. Ja, alt tyder på kontaktfladerne i relæet, har dog ikke haft det pillet ud og ohm'et. Ja, "måleren" var sat på vekselspænding , men det kan jo smutte for selv den bedste
  10. Jeg prøver på at gennemskue om det er bøvlet værd. Umiddelbart er det ingen planer med den udgang, men hvis det er lige til (for en med evnerne), kunne den jo lige så godt laves. Jeg håber der er en der har prøvet at skifte sådan et relæ, eller at der måske findes nogle billeder af indmaden, så jeg kan få en fornemmelse af hvad jeg i så fald kaster mig ud i.
  11. Hej Lars. Tak for et godt og udførligt svar. Nej jeg er ikke elektriker, er dog elektronikmekaniker, så jeg forstår mig godt på strøm. Men jeg er også klar over at jeg har visse stærkstrøms-begrænsninger, fik f.eks. en elektriker til at skifte HPFI og sikringer i tavlen, bare for at være sikker på at der ikke var noget jeg ikke vidste. Men indmaden i sådan et modul er jo mere mit felt, i først omgang er jeg dog interesseret i at høre folks erfaringer, ellers kan man hurtigt komme til at bruge laaaaang tid på ingenting. For der er jo utallige eksempler på dimser som med fuldt overlæg, er produceret så de er svære eller umulige at reparere, eller at der er brugt underlige komponenter som ikke er til at skaffe. Jeg søgte efter disse erfaringer inden jeg selv skrev et spørgsmål, men kunne ikke finde noget. Ved du hvor, hvordan, eller hos hvem jeg skal forhøre mig?
  12. Thygekm

    Har jeg en defekt 230v udgang?

    Jeg har målt hele min installation igennem for at få overblik, da huset er købt brugt Jeg har fundet en tænd-ledning fra et Output 230 model, som ender blindt med en muffe på. Men når jeg tilslutter en pære (almindelig LED), virker det ikke. Når jeg tænder/slukker for den høres et normalt "klik" fra modulet. Jeg har målt, både på enden af ledningen og på selve udgangen i tavlen, begge steder skifter mellem 50 og 75v, i stedet for 0 og 230v? Har jeg en defekt udgang i modulet, eller er der noget jeg har overset? Kan sådan et modul åbnes så kontakt-fladerne på relæet kan inspiceres, og evt. renses?
  13. Ja, inden for, men lige på grænsen.
  14. Fandt denne. Jeg har fået mig en HW 6.2 m. Viewer, som jeg simpelthen ikke kunne komme i kontakt med den! IHCstarter kunne åbenbart få forbindelse til 10.18.93.2:443 over USB kablet Jeg er ikke helt med på hvordan det kan lade sig gøre, men fedt at det virker. Tak Mikkel!
  15. Jeg har lige målt spændingen på min 15W PSU, som antageligt har siddet i tavlen siden 1998, hvor huset blev bygget. Der er sku 27,8V over dens udgang :-o Måske ikke i sig selv alarmerende, da den antageligt har givet mit IHC 27,8V i mange år. Men det er da lige til grænsen, og nu er jeg i tvivl om om jeg tør tilslutte den til den HW 6.2 controller jeg har anskaffet mig?
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok