Jump to content

khjollund

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

khjollund last won the day on April 30

khjollund had the most liked content!

Recent Profile Visitors

477 profile views

khjollund's Achievements

 1. Jeg er fuldt bekendt med hent og gem scenarie - det fungerer, som du skriver, fint i.f.b.m. den dimmer som scenariet er linket til. Men jeg efterspørger jo en programmeret løsning der kan ændre lysstyrken til samme niveau på alle dæmperne på én gang. Jeg kan ikke helt forstå hvordan du kan få det til at stemme med at gem scenarie skulle kunne gøre det. Jeg kan selvfølgelig bruge tilføje et ekstra scenarie på hver dimmer i 1.4.06.d, men tænker der er en performance mæssig downside på det. Anyways, kommer der ikke bedre forslag bliver det ´det jeg gør (anvender allerede "Nat" indgangen).
 2. Jeg er ude efter en måde at programmere ændringen på. Det du refererer til er en manuel konfiguration. Jeg vil kunne gøre det du foreslår programmelt (programmere en funktionsblok til at gøre det). Men det er nok ikke muligt med det her lorte software. Må nok vente til muligheden kommer i IHC Captain (hvis LK API'et tillader det).
 3. Mine lysgrupper er styret af lampeudtag dimmer og PIR. Hver gruppe har sin egen 1.4.06.d FB til at styre dem. Jeg vil gerne kunne ændre lys-sætningen på dem alle på én gang. Hvordan pokker gør jeg det ? Er der ingen programmerings mulighed for at ændre lyssætningen et det linkede scenarie ???
 4. "Egen visning" er et fantastisk værktøj til at designe sin egen APP,f.eks. grupperet omkring funktioner istedet for lokationer. Jeg har dog en udfordring. Under egen-visning er indikering af logisk 0 rød og 1 grøn. Det er ikke hensigtsmæssigt, når man viser alarmer, -hvor rød gerne skulle svare til 1 ... (ekstremt forvirrende at der f.eks. vises grønt på en aktiv alarm eller rød på f.eks. en røgsensor der IKKE er aktiveret). Rød er måske heller ikke den mest hensigtsmæssige farve for 0, -hvid (en tom "cirkel") er efter min mening den rigtige farve, -indikerer "ingen lys i lampen". Det ville være super (simpleste løsning tænker jeg) hvis 0 er hvid, 1 er grøn (aktiv) eller rød (alarm), -hvor man så i opsætningen kan vælge mellem grøn og rød for logisk 1. Der bør så også - for visning af indgange der er 1 i normal tilstand, -f.eks. signalet på røgsensor, at man så kunne vælge "Invertér farver", -så den er hvid, når signalet er 1 og enten rød/grøn, når den er 0. Alternativt - nok ikke den simpleste løsning - med standard farver der kan sættes af bruger og hvor bruger derudover har muligheden for "frit" at vælge afvigende farver for logisk 0 og 1, -f.eks. for "normally high" signaler eller alarmer. Venlig hilsen: Kaj.
 5. Jeg vil gerne tilgå min IHC Captain fra internettet, ved at lave port forwarding i min router - det kan jeg fint finde ud af. Men jeg spekulerer på om en hacker så kan misbruge min Raspberry PI ? Bagved IHC Captain, ligger der et OS (debian ?), -og jeg kan se at administrator kontoen PI/Raspberry, hverken er omdøbt eller disabled. Hvad sker der hvis jeg disabler den, eller ændrer password, -vil IHC Captain fortsætte med at fungere (fordi den anvender denne konto ? Venlig hilsen: Kaj.
 6. Jeg har en 6-7 lysgrupper der er styret af PIR på nøjagtigt samme måde (med 1.4.06d scenarier og Wireless lampeudtag dimmer). Dimmerens parametre er også opsat ens. De fleste lysgrupper tænder med en lille forsinkelse, men en enkelt tager 8 sekunder. Det er INTET med trådløs kommunikation at gøre, -lampeudtaget sidder ikke i nogen specielt lang eller blokeret afstand fra antennen, og lysgruppen lige ved siden af (3m afstand, samme rum), kører fint. Hvad kan det skyldes ?
 7. Jamen det er da bare fantastisk. Endnu engang tak.
 8. Det lyder rigtigt. Har du selv prøvet at nedgradere, eller hørt om andre der har gjort det Henning?
 9. Er det muligt at nedgradere et Visual 3 projekt til Visual 2 ? Vil gerne høre fra nogen der har forsøgt sig med det, og vide hvori begrænsningerne ligger, -hvis det overhovedet er muligt.
 10. Tak skal du have Henning Dejligt med erfarne folk her !
 11. Er der nogen der har prøvet at koble forsyningen for 2 (eller 3) røgsensorer på samme Output24 udgang. Forsyningen skal være konstant 24v til røgsensorerne undtagen når de skal resettes, -og de skal jo alle resettes samtidigt, så logisk set kan de godt kobles på samme udgang. Elektrisk set, trækker de max 40mA hver (ved alarm), Om udgangen står der at den max kan leverer 500 mA, og at det er en PNP transistor med pull-up modstand.
 12. @Lars1 -tak for dit svar, -det taler for sig selv. Også at du mener at IHC controller 3.0 har et stabilitetsproblem generelt, fordu du 1 gang har oplevet at du ikke kan koble til en dimmer
 13. Hej @Lars1- du var rimeligt afvisende overfor at hjælpe mig med mit spørgsmål initielt i tråden, og udtalte dig, -på vegne af andre HW7 ejere (!) om at de nok er ved at være trætte af at svare på det spørgsmål. Jeg har været medlem her i en del år, og kender din bedrevidende stil fra andre tråde, så jeg var slet ikke overrasket over dit svar. Jeg tænkte, -hvorfor svarer han i det hele taget, når han ikke har noget at byde ind med, og udtaler sig på vegne af andre ? Nu vender du så tilbage med nogle af dine erfaringer, -lidt sent, for nu har jeg jo gjort mine egne, som jeg selvfølgelig har delt. Men punkt 3 i dit indlæg er ikke nogen generel erfaring omkring performance og stabilitet for V3 controlleren, som denne tråd omhandler. For overskuelighedens skyld, foreslår jeg at du undlader at introducere nye spørgsmål inde i en eksisterende tråd. Start en ny tråd på det (jeg går selvfølgelig ud fra at du selv har trawlet al information herinde, for at finde svaret, og ved at der er ikke nogen der bliver trætte af at det bliver stillet igen ... )
 14. Tusind tak Mikkel. Utroligt så meget du ved ! Så er den fixet, -her er hvad jeg gjorde: ---For det første skal filnavnene på funktonsblok og PDF bare være funktionsblokkens ID - F.eks. 7.4.15.ifb og 7.4.15.pdf. Begge filer placeres i samme underbibliotek til C:\Program Files (x86)\LK IHC Control\IHC Visual\FunctionBlocks. ---Tag backup af filen 7.4.15.ifb, hvis nedenstående redigering går galt !! ---Dernæst redigeres 7.4.15.ifb med notepad++ (eller anden text-editor der ikke tilføjer en masse kontroltegn), og i linien <functionblock id="_0xe26a28" name="7.4.15 Udelys man-auto, PIR, Facadelys" master_type="7.4.15" .... tilføjes Master_type attributten, som skal sættes lig funktionsblokkens ID (filens navn, uden type), functionblock id _0xe26a28 er selvfølgelig ikke det samme for din FB. ---Hvis der er et bogstav der angiver versionen til sidst i dit ID, skal man muligvis også tilføje attributten master_version="c", hvis filnavnet er 7.4.15c.ifb.
 15. Jeg har lavet egen FB til avanceret styring af mit udelys. Jeg er vant til at dokumentere min programmering, og vil derfor gerne have en detaljeret beskrivelse til at poppe op som en PDF, når jeg trykker F1 (ligesom for LK's funktionsblokke). Jeg tænkte det skete automatisk, når jeg giver FB og PDF samme navn, og putter dem i Funktionsblokke biblioteket, men NIKS, så enkelt er det åbenbart ikke lavet. Nogen hjælp at hente her ? N.B. Jeg ved godt at man kan lave en beskrivelse under Egenskaber for FB'en, men hvis den bliver længere end et vist antal tegn, så kan teksten ikke vises længere, når man kører cursoren over FB'en (der kommer en fejlmeddelelse). Jeg har meldt dette til LK for mange generationer af Visual Viewer siden, men selv om det er en åbenlys fejl, er LK åbenbart bedøvende ligeglade med dette produkt, og med deres kunder.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok