Jump to content

Lars C

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  _Greve Strand

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lars C's Achievements

 1. Ja - Det virker rigtig godt og logisk når man trykker på trykknappen.
 2. Hej - Jeg har lagt skærmdump op så du kan se hvordan jeg har gjort.
 3. Hej Lofterpalle Jeg forsøger, at gøre mine tryk så simple som muligt og de fleste tryk i mit hus virker efter "one bottun no brainer" princippet. De "almindelige" tryk i huset har således kun en tangent konfigureret. Jeg bruger IHC wireless tryk hvor øverste to tangenter er sat op som en "trykknap" og dette er således eneste "trykknap" på trykket. Som udgangspunkt styres lys i rum af FB 1.2.04.e. Denne FB bruger jeg også i soveværelset ved alm. lysstyring ("Lys soveværelse") i soveværelset. For at kunne klare de øvrige funktioner/krav jeg har til mit tryk placeret ved sengen i soveværelset efter "one bottun no brainer" princippet, har jeg som du kan se af mine skærmdump, flere FB'er i anvendelse ved netop dette tryk. Herved skærmdump fra min opsætning i soveværelse:
 4. Hej Lars J Tusind tak for indsatsen Jeg har indsat og konfigureret din FB i mit projekt. Det var meget nemt og helt logisk at konfigurere FB'en og nu virker lysstyringen meget dynamisk og alt virkekede i første forsøg. Jeg kan godt se, at der er mange udgange at holde styr på, men det er ok. Det er meget lækkert, at du også fik Scenarier med i FB'en - det bruger jeg også Fantastisk sådan at få hjælp her på forummet. Endnu en gang tusind tak - det har været en stor hjælp. Mvh Lars C
 5. Supplerende info - "one bottun no brainer" Jeg vil godt kunne klare mine udfordringer i "gå i seng" situationen ved at bruge flere tangenter på mine tryk. Men jeg forsøger, at gøre mine tryk så simple som muligt - "one bottun no brainer" princippet. Det er nærmest et krav fra konens side ;o) som kan blive vældig irriteret over at skulle lede efter den "rigtige tangent". Derfor går jeg efter at de "almindelige" tryk i huset kun har en tangent konfigureret. Jeg bruger IHC wireless tryk hvor øverste to tangenter er sat op som en tangent og er således eneste tangent på trykket. Jeg har selvfølgelig tryk opsat med flere tangenter/funktioner enkelt andre steder - alarm, sluk alt, tænd hus m.v. Alt I alt går det RIGTIG fint med "one bottun no brainer" princippet, men det er en udfordring nogle gange med kun en tast konfigureret, som for eksempel i "gå i seng" situationen som jeg har beskrevet. Jeg tænker, at en generel FB der tjekker hvilken af de 4 beskrevede situationer der er aktiv når tasten aktiveres, og som derefter sætter de relevante udgange vil være en anvendelig FB i mange forskellige situationer. Jeg havde håbet på, at der var en vej igennem med standard FB'er, men det anede mig nok, at der skal laves en specifik FB til formålet.
 6. Hej Lars J. Jeg har rettet et par trykfejl i original teksten og rettelserne var egentlig uden betydning. Du berører også "on/off" hvilket jeg egentlig bruger "via "lysniveau" idet mine dæmpere enten er IHC wireless lysdæmper ver. 2 eller IHC LED dæmper 2 kanal. Med hensyn til at lave egne funktionsblokke er jeg ikke stærk nok i nu. Jeg har prøvet lidt, men på nuværende tidspunkt er det desværre en lidt for stor udfordring for mig.
 7. Hej Henning. Du har nok ret i at jeg nok ikke er helt klar i nu. Jeg har forsøgt, at gøre min beskrivelse af situation 1 til 4 simpel. Jeg har haft fokus på, at vise hvordan kombination af tændt/slukket status på de to dæmpere/tændinger (1 og 2) kan give 4 forskellige hændelser/output. Jeg har desværre ikke fået beskrevet det samlede billede. Du har ret i at tænding 2 i mit eksemplet ikke bliver tændt men det er faktisk sådan jeg tænker, at det konkrete tryk skal virke. Jeg beklager, at jeg ikke har forklaret mig godt nok, men både tænding 1 og 2 vil altid være tændt i enhver start situationen. Det vil sige situation 1 altid vil være den første situation/hændelse der udføres af det konkrete tryk. Herefter vil det konkrete tryk skiftevis skifte mellem situation 2 og 3. (Situation 4 vil i mit konkrete setup vil aldrig blive aktiveret, men jeg tog situation 4 med for at vise de 4 kombinationsmulighedder der er med 2 tændinger) Hele min beskrivelse omhandler "gå i seng" situationen i soveværelset. Kort fortalt tænder vi, ved tryk ved soveværelsesdøren, lyset (højt niveau) i soveværelset når vi går ind i soveværelser (dæmper 1 og 2 tændes). Der ud over er der ofte tændt lys i gangen og trappen når vi går i seng. Når vi så er gået i seng trykker vi på tryk ved sengen burde gøre følgende: Situation 1: Hus bliver sat i "nat" Lys på trappe og gang (evt. mere) bliver slukket. Dæmper 2 i soveværelse slukkes. Dæmper 1 i soveværelse sættes til "lavt niveau" Herefter vil tryk ved seng skiftevis tænde på "lavt niveau" eller slukke for dæmper 1 (situation 2 og 3). Jeg har styr på "nat og dag" og der af følgende "højt niveau" og "lavt niveau" for lyset. Men for at kunne gøre som beskrevet tænker jeg at mangle en funktion der styre lys betinget af to kriterier.
 8. Jeg vil gerne ved tryk på en og samme tast kunne tænde eller slukke lys eller FB'er betinget af kriterier er opfyldt (evt. betinget af mere end to kriterier). Jeg kan dog ikke lige se hvordan jeg kan gøre dette. Nedenfor har jeg forsøgt at beskrive hvordan forskellige situationer ved tryk på samme tast eksempelvis resulterer i forskellige output: Situation 1: dæmper 1 - er on dæmper 2 - er on Ved tryk aktiveres hændelse: dæmper 1 - on dæmper 2 - off dæmper 3 - off dæmper 4 - on ---------------- Situation 2: dæmper 1 - er on dæmper 2 - er off Ved tryk aktiveres hændelse: dæmper 1 - off dæmper 2 - off ---------------- Situation 3: dæmper 1 - er off dæmper 2 - er off Ved tryk aktiveres hændelse: dæmper 1 - on dæmper 2 - off ---------------- Situation 4: dæmper 1 - off dæmper 2 - on Ved tryk aktiveres hændelse: dæmper 1 - on dæmper 2 - off Når jeg skriver "Ved tryk aktiveres hændelse" mener jeg aktivering af et eller flere scenarier eller aktivering af en puls til tænd eller sluk af en FB eller lignende. Er der nogen gode ideer til hvad jeg kan gøre eller er mine tanker ikke egnet til IHC?
 9. Jeg køre: IHC Tablet app. ver. 1.4.6 fra min iPad Ipad køre IOS 14.4.2 IHC Controller 3, FW 03.03.37 og det virker fint her.
 10. Det er meget fint. Jeg har nu opdateret, og nu er der heller ikke længere flere funktionsblokke der går til samme dimmer/udgang. Tak for snakken - det har hjulpet mig rigtig godt.
 11. I mit køkken, hvor jeg har lavet et test setup med en FB til hver dimmer oplever faktisk problemer med synkronsering? For at få synkroniseret korrekt kan jeg f.eks aktivere min "sluk alt" FB. Men sådan skal det selvefølgelig ikke være, så der må være noget jeg gør forkert. Det opstår typisk ved skift mellem "dag" og "natdrift" hvor ikke alle dimmere skal tænde på samme måde. Måske jeg skal styre de enkelte FB'er anderledes - lige nu bliver FB'erne aktiveret fra "kip" trykket, altså et "kip" tryk aktivere mange FB'er som så hver styre dimmeren.
 12. Hej Henning Tak for svar - Jeg synes ikke, at det nemt at læse/studere sig frem til den gode måde at opsætte IHC på. Når jeg ser LK's YouTube video om Scenarier forstår jeg det sådan, at LK viser flere FB'er til samme dimmer - altså modsat det du anbefaler? Se evt: www.youtube.com/watch?v=w-y_9YFpQDY Er det sådan, at man godt kan bruge flere FB'er til samme dimmer, men at det kan blive uoverskueligt ved større systemer eller? Og hvad mener du med at "det kan let blive noget rod"
 13. Kære Alle Jeg har stor gavn af dette forum, men det kan nogen gange være lidt svært, at skille de mange gode råd og vejledninger fra hinanden idet IHC controlleren og de tilhørende funktionsblokke er opdateret og har ændret sig over tid. Jeg startede mit IHC projekt for ca. 1 år siden og har indtil nu, opsat styringen af mine rum hvor i der er flere dimmere med en og kun en FB (1.2.04e). Denne ene FB har med scenariestyring så styret de 4-5 dimmere der er i rummet og det har faktisk virket fint. Jeg har ligeledes opsat scenariestyring - Sluk hus, Tænd hus, Rengøring som hver styre de enkelte produkter/dimmere direkte. Det vil sige, at der er flere funktionsblokke der styre samme dimmer. Jeg har nu læst, at det anbefales, at man ALTID skal lade et produkt/en dimmer (i midt tilfælde Wireless lampeudtag v2) styre af en og kun en FB (i midt tilfælde 1.2.04e)! Nu har jeg derfor som test ændret nogle af mine rum til at hver dimmer har egen FB og mine tryk aktiverer således alle de funktionsblokke der til dimmerne i rummet. Det virker egentlig også fint, dog kan der nogle gange opstå den situation, at dimmerne i samme rum kommer ud af takt, det vil sige, at enkelte dimmere tænder/slukker modsat. Det opstår typisk ved skift til "dag" fra "natdrift" hvor ikke alle dimmere har været tændt. Mine tryk er Wireless og er som hovedregel opsat så både ØV og ØH er opsat med samme kip funktion (virker som en knap). NV og NH er som regel blændet. Jeg forsøger at gøre mine tryk så enkle som muligt hvilket jeg er meget glad for. Jeg har Controller V3 med seneste opdatering. Jeg har vedlagt min opsætning hvis det kan have interesse: - Stuen er opsat med kun en FB som styre flere Dimmere. - Bryggers og Køkken er opsat med en FB til hver Dimmer. Jeg er i tvivl om hvordan jeg bedst skal gøre med funktionsblokkene - hvilke metode er bedst ? (Jeg har ved en fejl også lagt dette spørgsmål ind under IHC Visual 2, beklager) IHC-LC-210402.vis
 14. Kære Alle Jeg har stor gavn af dette forum, men det kan nogen gange være lidt svært, at skille de mange gode råd og vejledninger fra hinanden idet IHC controller og de tilhørende funktionsblokke er opdateret og har ændret sig over tid og jeg kan ligeledes forstå at LK har ændret principper for styring af produkter over tid. Jeg har indtil nu, opsat styringen af mine rum hvor i der er flere dimmere med en og kun en FB (1.2.04e). Denne ene FB har ved scenariestyring så styret de 4-5 dimmere der er i rummet og det har faktisk virket fint. Jeg har ligeledes opsat scenariestyring - Sluk hus, Tænd hus, Rengøring som hver styre de enkelte produkter/dimmere direkte. Det vil sige, at der er flere funktionsblokke der styre samme dimmer. Jeg har nu læst, at det anbefales, at man ALTID skal lade et produkt/en dimmer (i midt tilfælde Wireless lampeudtag v2) styre af en og kun en FB (i midt tilfælde 1.2.04e)! Nu har jeg som test ændret nogle af mine rum til at hver dimmer har egen FB og mine tryk aktiverer således alle de funktionsblokke der til dimmerne i rummet. Det virker egentlig også fint, dog kan der nogle gange opstå den situation, at dimmerne i samme rum kommer ud af takt, det vil sige at enkelte dimmere tænder/slukker modsat. Det opstår typisk ved skift til "dag" fra "natdrift" hvor ikke alle dimmere har været tændt. Mine tryk er Wireless og er som hovedregel opsat så både ØV og ØH er opsat med samme kip funktion (virker som en knap). NV og NH er som regel blændet. Jeg forsøger at gøre mine tryk så enkle som muligt hvilket jeg er meget glad for. Jeg har Controller V3 med seneste opdatering. Jeg har vedlagt min opsætning hvis det kan have interesse: - Stuen er opsat med kun en FB som styre flere Dimmere. - Bryggers og Køkken er opsat med en FB til hver Dimmer. Jeg er i tvivl om hvordan jeg bedst skal gøre med funktionsblokkene - hvilke metode er bedst ? IHC-LC-210402.vis
 15. Super og tak. Ja - den FB er langt mere rigtig. (Jeg studerede kun efter i FB-mappen for PIR)
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok