Hop til indhold

EjvindHald

Members
  • Antal indlæg

    533
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    28

EjvindHald last won the day on November 20 2023

EjvindHald had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    København

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

  1. Ja, det er løst ved, at jeg udskiftede min controller med en backup controller. SD kortet blev også flyttet over. Schneider var i stand til at reproducere fejlen på min indsendte controller og vil ombytte den. Jeg lavede trace af ip trafik med Wireshark, og alt så normalt ud. Til sidst afmonterede jeg controlleren (dvs ingen input, output, rs485) og monterede crossover kabel direkte til min Windows PC. Fejlen kom fortsat, og det kan derfor kun være en hardware defekt. Al usb virker fint.
  2. Hej Smail Jeg forstår godt dine overvejelser. En levetidsforlængelse nu kan måske være billigst alternativ for dine behov. Jeg har selv haft V1, V2 og senest V3 controllere i mange år, og de er meget stabile. Faktisk har endnu ikke oplevet en controller med hardware fejl. Dog vil jeg undgå firmware 2.7.220 og i stedet benytte 2.7.199 i dit tilfælde. mvh Ejvind
  3. Du kan bringe det til at virke via en Eltako LED dimmer model EUD-12D-UC i tavlen. Du skal forbinde to ihc out lavvolt till hhv tænd/skru op og sluk/skru ned. Jeg har sådanne 2 til salg til ca. halv pris af vejledende. Jeg benyttede dem med IHC, indtil jeg fik en controller 3 med rs485 Schneider dimmer. Send en privat besked, hvis du er interesseret.
  4. Tak for input, Lars. Min IHC Controller og openHAB har allerede deres eget IoT subnet med firewall. Der er ingen adgang fra Internet eller fra de andre subnet’s. Kun porte til Apple Homekit, som er min UI, er åbne internt hos mig for lokal betjening.
  5. Hej Jeg har en IHC installation med controller visual 3, som har kørt fejlfrit i en del år. Firmware er 03.03.44, og tilsluttede hardware komponenter er ikke ændret det seneste år. Forbindelse til lokalt netværk sker via kabel, og der er ikke monteret en wifi dongle i controlleren. Som bekendt afvikler controlleren både det uploadede program fra Visual samt svarer på abonnering af ændring af status. Det sidste benyttes bl.a. i ServiceView og 3. parts app som IHC Captain, openHAB og Home Assistant. For nogle måneder begyndte abonnering af statusændring at blive langsom, og til sidst fik jeg en timeout. Problemet kom hyppigere og hyppigere, og kunne observeres både i openHAB og ServiceView. I ServiceView skete der intet efter korrekt login - den hang bare. En genstart af controlleren via restart i administrator eller ved upload af Visual program løste ikke problemet - den eneste løsning er at afbryde strømmen til controlleren, og det er bekræftet ad flere omgange. Herefter virker den i nogle dage igen. Mit setup er brug af alle 128 ind- og udgange, og openHAB er eneste permanent ekstern login. openHAB abonnerer på ca. 300 adresser. Jeg har disse specielle sensorer: Én original temperatursensor Én original temperator og fugtsensor En original lux og temperatursensor Én 0-10 volt zigza sensor Måling af strømforbrug via pulser på S0 terminaler Desuden 4 stk LED lysdæmpere via RS485, og de er korrekt termineret via SMS modem til sidst i kæden. Netop i dag har jeg afmonteret zigza sensor + S0 ledninger og venter nu på, om det gør en forskel. Der er ingen sensorer forbundet uden en tilhørende enhed til venstre i Visual. Alle output adresser er forbundet til kun én funktionsblok, og der er ingen cirkulære referencer. SD kortet i controlleren er kontrolleret via Ubuntu PC og fundet OK. Jeg søger efter input til, hvad årsagen kan være. Mit eget gæt er et hardware problem et sted, men jeg ved det dybest set ikke. Måske @Pauli Anttila, @Mikkel Skovgaard, @Henning Pedersen eller @Claus Skovgaardkan hjælpe. På forhånd tak. Ejvind
  6. Hvis det aldrig har virket med isat sim kort, er der risiko for, at sms modemet har fyldt loggen op. Schneider support kan formentlig svare på, om dine symptomer matcher dette fejlscenarie eller ej. Tænker det er bedst at spørge tele udbyderen, om de supporter 2G. SMS modemet er 2G, mens din telefon kan fx være 4G.
  7. Har dette SMS modem virket tidligere? Er pin kode check deaktiveret på sim kortet via din tlf.? Understøtter kortet og udbyderen 2G netværk? Hvis SMS modemet har siddet nogen tid i en tavle med strøm på, men uden sim kort, så kan det fejle. Det skyldes vistnok, at en intern log eller lignende bliver fyldt op, og jeg kender ikke til metoder, som kan redde det.
  8. Hvis du vil sælge enkeltdele, så er jeg interesseret i alarm batteri backup. Hvis du er interesseret, så send gerne en pb med prisforslag. Alternativt ændre dit opslag til pris pr del.
  9. Det er et udgået produkt, og derfor kan man ikke længere købe denne strømforsyning. Jeg har selv haft 2 stk. 1. generation strømforsyninger og 2 stk. 2. generation strømforsyninger, som blev defekte. Så selv hvis man kunne købe disse originale IHC Net strømforsyninger, kan jeg ikke anbefale dem. Jeg valgte selv til sidst at benytte en aflagt flad moderne switch mode strømforsyning, som jeg havde fra noget defekt udstyr. Jeg fandt én, som tilfældigt præcis passede ind i monteringsbeslaget i IHC Net tavlen og som gav 12 volt. Prøv at mål størrelsen på monteringsbeslaget og søg efter en moderne strømforsyning, som passer til disse mål.
  10. Selvom der er lys, ville jeg prøve med en anden strømforsyning. De oprindelige 2 modeller til strømforsyning af IHC Net er ikke så gode. Især den første udgave var ikke optimalt designet.
  11. Hej Jeg har købt nogle dele af ham, og de er - som vist på billederne - uåbnet i original emballage. Der er intet suspekt ved dette. mvh Ejvind
  12. Skriv gerne hvor i landet du bor. Og tag evt. fat i @Henning Pedersen- han kan sikkert hjælpe dig.
  13. Jeg er enig i, at KNX er det, som kommer tættest på. Og ja, meningmand kommer hurtig i problemer, men umiddelbart mener jeg ikke, at KNX er sværere at lære end IHC. Visse specielle ting i en skræddersyet fb er dog nok noget sværere i KNX end IHC. Dog er problemet med KNX, at det er ret kostbart at købe. Noget af det, som jeg har gjort for at reducere omkostningerne er: - købe brugt KNX udstyr på e-bay. Vær dog opmærksom på versionen, herunder fx om det er en ældre dimmer, som ikke understøttet LED. - købe KNX licens ifm. et gratis KNX online kursus, som giver en pæn rabat på licensprisen. Se link - købe KNX udstyr på lavpris web shop's som fx eibabo.dk. Bl.a. udstyr fra producenten MDT er prisbilligt, og jeg har gode erfaringer med deres produkter. - købe KNX udstyr på polske webshops og fra den polsk producent Satel. Desværre kan IHC kablet ikke umiddelbart genbruges, da KNX kabel er skærmet 0,8mm2, hvorimod IHC er uskærmet 0,6mm2. Så den eneste enkle mulighed er kun at udskifte tavlekomponenter til KNX. Det har jeg dog ikke gjort på nuværende tidspunkt - kun set på mulighederne.
  14. @Mikkel Skovgaard: Del gerne resultatet af dit forsøg her i tråden :-)
  15. Helt præcis så kører IHC Controlleren med TLS1.0 kommunikation, som sikkerhedsmæssigt er en svag protokol. Hvis du har java installeret på din PC, vil den i dag blokere for denne protokol. I Mikkels setup er java embedded, og han har i dette setup åbnet for TLS1.0. Du kan prøve disse muligheder: - disable blokering for TLS1.0 i java, hvis du har installeret det på din pc - bruge Mikkels IHC Starter - afinstallere lokal java, hvis det er installeret Det nemmeste er blot at bruge IHC Starter.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok