Jump to content
IHC-User.dk

EjvindHald

Members
 • Content Count

  283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

EjvindHald last won the day on April 17

EjvindHald had the most liked content!

About EjvindHald

 • Rank
  Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Location
  København

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Godt det lykkedes at få det hele til at virke igen -:) Jeg havde overset, at du heller ikke kunne forbinde med USB.
 2. I 03.03.37 er https det samme som tidligere. Det Mikkel tænker på er en planlagt ændring. Jeg tror, at du skal sende et såkaldt reset program til controlleren efterfulgt af dit eget program. Det er ikke et tomt program, men derimod et specialprogram til nulstilling. Prøv at søg her på sitet efter det.
 3. Jeg foreslår, at du stiller spørgsmålet direkte til Jens på dingus.dk for bedste svar. Selv har jeg ikke brugt dette modul - kun Home Assistant integrationen fra ham, og det virker fint. Via enten Home Assistant eller openHAB kan du aktivere mqtt beskeder fra IHC, og det virker fint i begge systemer. Dog er der lidt indlæring, man skal igennem.
 4. God pointe. Så meget desto bedre, at jeg bruger alarm indstillingerne som nævnt ovenfor til styre røgalarm -:)
 5. Hvis du vælger at opdatere, så anbefaler jeg 2.7.199, som er mere stabil end 2.7.220. Den sidste bør kun vælges, hvis man har nogle af de produkter, som denne version understøtter.
 6. Jeg bruger HA version 0.112, som vistnok er seneste. Her virker min IHC integration fint med yaml filen. Placeringen af yaml filen er forskellig afhængig af, hvilket miljø du kører HA i - se her for mere info: https://www.home-assistant.io/docs/configuration/ Det er bedst at bruge Visual Studio Code til at editere yaml filen i, og den er gratis. Husk præcis tabulering (indent) - ellers virker det ikke.
 7. Der er behov for at få styr på det grundlæggende, hvis du skal have glæde af openHAB. Det betyder, at du skal have en IHC lysdæmper med tilbagemelding, som @Kandersen ganske rigtig nævner. Eltako dæmperne har ikke dette. Du skal derfor have enten Wireless ø80, hw 2 eller den nye DIN skinne Led dæmper. Den sidste kræver den nyeste controller.
 8. I openhab er der bl.a. typerne Switch og Dimmer, som kan bruges til hhv. on/off relæ lys og lysdæmpere. Der ser ud til, at du har brugt typen Switch til en dimmer, så det vil jeg ændre. Mht. openHAB er det en god ide at starte med Switch og blive fortrolig med det, inden andre typer bruges.
 9. Jeg har også lagt den nye firmware ind på både controller og LED dimmer. Heller ingen bump på vejen her, og begge fungerer fint.
 10. EjvindHald

  Sluk alt funktion

  Kan du anbefale, hvad man i stedet kan gøre ved disse LED dimmere?
 11. Prøv at holde forbindelsen åben konstant. Se dette eksempel fra mit setup, hvor der er tilføjet reconnectAfterMillis option. Se mere i openhab dokumentation. Bridge modbus:tcp:slave03 "Modbus bridge elmåler" [host="192.168.1.241",port=502,id=1,reconnectAfterMillis=2147483647] {
 12. Konfigurationen er OK, hvis din device - Nilan - er slave og benytter 115200, 8 bit, ingen paritet og 1 stopbit. Men din bridge definition skal ikke længere bruge ordet serial. Her er min definition: Bridge modbus:tcp:slave01 "Modbus bridge 1 sal værelse øst" [host="192.168.1.12",port=502,id=1] { Id skal være den fysiske id som er sat i din device - dvs. Nilan. Det er helt identisk med, hvis du har benyttet en serial usb device til modbus. Husk evt. slutmodstand på 120 Ohm i kredsen. Nogle device har en sådan indbygget, som kan aktiveres via dip switch. Husk også at forbinde +/- korrekt på modbus - ellers virker det ikke.
 13. Jeg bruger den nyeste 2.5.5, og den går ikke i stå. Men hvis der er et problem, så indrapporter det på openhab, så Guenther eller andre kan fikse det. Man kan godt genstarte enkelte bindings automtisk via Karaf console, men det er omstændigt og ikke den rigtige løsning.
 14. Som nævnt kan problemet være et problem i konfigurationen mellem openhab og IHC på temperaturen. Derfor har jeg vist et eksempel på dette her: Things: Type number : ThStueplanKokkenTemperatur [resourceId=14753044, direction="ReadOnly"] Items: Number StueplanKokkenTemperatur "Temperatur [%.1f °C]" <temperature> {channel="ihc:controller:haldIHC:ThStueplanKokkenTemperatur"} Sitemap: Text item=StueplanKokkenTemperatur I dette eksempel er der ikke angivet typen til Apple Homekit, fordi det styrer jeg på anden vis. Du bør starte med at kontrollere, at talværdien for temperatur er korrekt indlæst i openhab. Det kan gøres direkte i paperUI ved at vælge Control i menuen. Her skal du kunne finde den pågældende enhed inkl. en temperaturværdi. Kan du ikke se den her, er det et symptom på en fejl i din konfiguration.
 15. Jeg går ud fra, at du har kontrolleret, at talværdien for temperatur er korrekt i openhab. Er det ikke tilfældet, vil Homekit heller ikke vise dette. Jeg bruger ikke længere den indbyggede Homekit binding i openhab, men jeg mener, at temperatur virkede fint, da jeg brugte det. Vær opmærksom på, at du skal have nyeste version af openhab - pt version 2.5.5 - og at der er ændret i Homekit. Se her https://www.openhab.org/addons/integrations/homekit/ for seneste version af bindingen. I stedet benytter jeg openhab complete (https://www.npmjs.com/package/homebridge-openhab2-complete) og mqttthing (https://www.npmjs.com/package/homebridge-mqttthing) og i begge disse virker temperatur fint.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.