Jump to content
IHC-User.dk

EjvindHald

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

EjvindHald last won the day on October 14

EjvindHald had the most liked content!

About EjvindHald

 • Rank
  Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Location
  København

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Brug funktionsblok 4.1.15 Kort-Lang tryk. Fra denne fb har du 2 udgange for hhv. kort og langt tryk, som du kan lade openHAB læse ind og du kan lave en rule hertil. Kort-lang er antal sekunder, du holder den inde og med ip trafik til din openHAB boks er netop denne funktion ikke stabil. Der kan midlertidig være andet på netværket eller din openHAB boks kan midlertidig være travlt med noget andet. Jeg anbefaler, at det laves i IHC controlleren i Visual.
 2. Hej Jacob Jeg foreslår, at du tager det op her fordi det reelt er et spørgsmål om Velux binding. I dette forum er der de mennesker, som har lavet det, og de kan sikkert svare. Men det er vigtig, at du inden indlægget er helt skarp på versionen af klf200 firmware og bindingen, som du benytter.
 3. Måske @Pauli Anttila kan uddybe short_press Men generelt lægger jeg så meget logik som muligt i IHC, og i dette tilfælde kort og langt tryk. Disse 2 kan genere status, som du kan tage ind i din Things definition. Især kort langt tryk er bedst at have tættest på controlleren for bedst stabilitet.
 4. Min Velux.things ser således ud: Mit Velux.items ser således ud: Vigtigt: Hvis du bruger firmware V1 i din KLF200, kan du ikke bruge ovenstående. De er beregnet til firmware V2 i din KLF200, og det er også en helt anden binding, som du pt. manuelt skal lægge i add-on folderen.
 5. Jeg bruger ikke paperUI til discover, men laver alt i filer med ganske få undtagelser. Det gør det bl.a. nemmere at opgradere til en ny version af openHAB som i dit tilfælde. Jeg bruger den nye firmware v2 i min KLF200 sammen med den nye Velux binding, som understøtter dette. Det giver en række ekstra muligheder såsom trinløs regulering.
 6. I IHC kan du fx lave en fb, som en helt almindelig on/off eller kip styret af dine svagstrømstryk. Output fra denne fb skal ikke forbindes til noget i Visual. I openHAB opretter du nu en manuel Thing, som peger på denne output fra din fb. Det kan du gøre enten i paperUI eller script. Nu laver du et item, som du linker til din ihc output thing. Endelig laver du en regel i stil med ovenstående, hvor du kan opdatere et Velux item med denne værdi. Og ja, det er også mulig med trinløs regulering via KLF200 som nævnt. Jeg har selv både det og Velux scenarier konfigureret.
 7. Vær sikker på at signalet ikke får meget forstærkning (gain). Fjern frontpladen i IHC Net tavlen, og der er mulighed for justering af gain bagved.
 8. På et tidspunkt havde jeg samme problem på hw 7, og her blev det løst med en komplet reset af firmwaren.
 9. Hvis du for alvor skal være uafhængig af 3. parts produkter, så skal IHC Remote også virke. Selvom 6.1 kan fungere til dette, så vil dagens krypteringskrav presse den til sit yderste, og en nyere version vil være bedre. Hvis man ser bort fra ovenstående, så vil 6.1 formentlig være ok. Jeg har selv haft 6.1 med ca. 60 devices tilsluttet openHAB uden problemer. Velux Klf200 kan fint bruges, og man kan både aktivere Velux scenarier, lave helt trinløs styring af vindue og rulleskodde samt få feedback på positionen. Det sidste er aktuelt, hvis Velux fjernbetjeningen har været brugt eller regnsensoren har lukket vinduet.
 10. Jeg har lavet noget lignende det, som du foreslår. Og alt er designet, så det også fungerer stand alone - dvs. integration features er kun add on og må ikke være kritisk. Som Henning skriver, er det en god ide med en nyere controller. Skal du have alt det, som du nævner, så vær forberedt på at skulle investere en del tid i projektet. Vælger du at bruge openHAB, kan jeg anbefale at scripte alt fra starten isf. peg og klik i PaperUI. Kun på den måde kan du udnytte maksimalt alle smarte features i ihc bindingen, ligesom det gør det nemt at reinstallere alt igen.
 11. Så ender du med firmware version 03.03.21 eller 03.03.23?
 12. @Pauli Anttila : Is the IHC binding 2 merged into openHAB version 2.5 M1?
 13. Nå, det bliver så ikke Nest termostater alligevel. Efter Google har opkøbt dem, stopper de alle open api adgange, og remote adgang bliver kun direkte via Google Home Assistent fra 31. august 2019. Se link. Men jeg fandt da nogle små AC relæer her.
 14. Tak for input, men jeg havde håbet på en mindre model. Det er ganske få mA, som der løber igennem til ihc input, og jeg håber på at finde et mikro relæ, som kan klare det.
 15. Jeg overvejer at erstatte mine Danfoss potentialfri termostater med Nest termostat E. Begge fødes med 24 volt AC, men Nest termostaten har ikke potentialfri udgang, så jeg skal have en kontaktor eller relæ imellem til mit ihc indgangsmodul. Min udfordring er, at jeg gerne vil have en løsning, som fylder et minimum, gerne så relæet kan være sammen med selve termostaten. Måske et reed relæ kan benyttes, men det kender jeg ikke så meget til. Bemærk at det er AC og ikke DC. Venligst undlad at starte en debat om funktionaliteten i Nest E termostaten i denne tråd. På forhånd tak for input.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.