Jump to content

EjvindHald

Members
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

EjvindHald last won the day on July 27

EjvindHald had the most liked content!

About EjvindHald

 • Rank
  Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Location
  København

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Super at problemet blev løst. Var det samme fase, eller var det problemer med skærmet kabel?
 2. I nogle tilfælde kan der forekomme induktion, hvis kabler er tæt placeret. Du ser det fx. med en LED pære, som lyser svagt, selvom den er slukket. Om det kan skabe dit problem, ved jeg ikke. Men jeg ved, at når lysdæmperen slukker og tænder igen efter 2 sekunder, så er det fordi, at den genstarter pga. en beskyttelsesmekanisme. Et komfur trækker mange ampere, og kan muligvis give en kortvarigt nedgang i volt. Hvis det er årsagen, så vil et EMC filter ikke hjælpe. Måske en højvolt AC kondensator i så fald kan hjælpe, men dette område er jeg ikke så fortrolighed med. Så input fra andre er v
 3. Hej Det er formentlig EMC støj (transienter), som bliver udsendt fra dit komfur. Mener at have hørt at LK er opmærksom på problemet og arbejder på en løsning. Jeg ved ikke, om de har fundet en løsning og derfor heller ikke nogen dato for et fix. Jeg har selv disse lysdæmpere og oplever ingen problemer. Til gengæld har jeg oplevet EMC støjproblemer, som i nogle tilfælde direkte har ødelagt nogle komponenter. Derfor har jeg valgt at købe et EMC støjfilter og beskyttelse mod overspænding og monteret foran min IHC strømforsyning. Efter at have læst en del om det, valgte jeg model FPBB Ra
 4. Hej Lars Jeg har en 100 mbit switch model S101-T, som du kan købe. Hvis du er interesseret, så koster den kr. 300 + evt. fragt.
 5. Hej Troels

  Du er jo åbenlyst en kompetent person med interesse for home automation.

  Jeg synes, at du kunne være super, hvis du fx. deltog i openHAB. På samme måde som du fik en ide til en ældre .Net version, så kunne vi andre også lære af dig.

  Selv kan jeg ikke bidrage med kode, men i stedet på andre fronter. Fx arbejde med LK for nyere TLS version på IHC controlleren og sammen med LK og Dresden Electronics få de nye Wiser produkter integreret i Deconz.

  Mht. din LED dimmer kan du købe en via netshop og returnere inden 14 dage, hvis den ikke fungerer for dig. Returreglen er lavet til netop dette formål.

  mvh Ejvind

 6. Jeg bruger primært openHAB og kun i mindre omfang HA. Ligesom dig tilstræber jeg at have så meget logik som muligt i IHC Controlleren. Alle primære funktioner i huset skal fungere uden addon sw. Ja, der kan nogle gange være en lille forsinkelse i HA, men der er ingen forsinkelse i openHAB. Bindingen i openHAB til IHC understøtter alle datatyper, og du kan aflæse og sætte alle værdier både i input, output og fb. HA integrationen understøtter ikke alle datatyper i controlleren, så i HA kan visse værdier fra en fb ikke aflæses - fx dato. Udover openHAB og HA har jeg flere open source pr
 7. Hvis du gerne vil arbejde med teknologier for at holde dig up to date, så kan jeg godt forstå det :-) Men ideen i begge produkter er, at det kun er den rene integration, der er i kodebasen, som er open source - nærmest som en driver til et OS. Alle brugere laver dernæst deres egne regler, som er tilpasset specifikke behov. I openHAB er det Java lignende rules, mens det i Home Assistant er yaml automations, Node Red eller Python kode.
 8. Et alternativ er at deltage i openHAB eller Home Assistant, som begge har 200+ integrationer - bl.a. dem du nævner. Og de er begge open source, så man kan selv tilføje integrationer og mere, hvis man mangler noget. Jeg har selv de nye LED dimmere, som giver fin tilbagemelding og gode integrationsmuligheder. Jeg har ingen problemer haft overhovedet, men kunne godt tænke mig at høre mere fra Henning om de nævnte problemer, han beskriver.
 9. I virkeligheden behøver du ikke bekymre dig om dette, fordi der er allerede bygget moderne interfaces til eksisterende api. Fx IHC Captain, openHAB og Home Assistant. Disse produkter har et fint UI og varierende former for regler, som du kan konfigurere. For Home Assistant og openHAB kan det både være logik via drag and drop og direkte kodelignende indhold. Endvidere har openHAB også rest API inkl. sikkerhed, som du kan benytte.
 10. Jeg kører ikke selv på en raspberry pi, så nedenstående guide er best effort. Hent og installer Putty på https://www.putty.org/ Lav en SSH forbindelse til din raspberry pi og login på boksen Prøv denne Linux kommando til at finde folderen med java.security: find / -name java.security Vælg denne folder med cd. Fx. cd /usr/lib/jvm/zulu11-ca-amd64/conf/security Åben en editor og ret filen. Fx. vi java.security Genstart raspberry pi
 11. I din installation er der en fil, som hedder java.security, og den regulerer al sikkerhedsopsætning i Java. Denne fil er i forskellige foldere afhængig af, om din installation er Windows, Linux, Docker eller noget helt andet. Oplys gerne din type af installation. I denne fil java.security er der en setting, som hedder jdk.tls.disabledAlgorithms= efterfulgt af mange protokolnavne, som er ugyldige. Hvis TLSv1 er nævnt blandt de ugyldige, skal den fjernes. I øvrigt har LK oplyst til mig, at de forventer en opgradering af firmware til HW7 inden årets udgang. I denne firmware vil
 12. Ja, det ser jeg ikke noget problem i. Men den slags skal udføres af aut. installatør, så spørg ham også. Og husk at forbinde nul lederen på kontaktoren, så “zero passage switching” er aktiv.
 13. Jeg har mange Eltako komponenter i min installation, og de er alle købt i Tyskland af samme årsag.
 14. Vær opmærksom på, at Opus 66 og Fuga har forskellige dimensioner. Man skal muligvis udskifte indmurings- eller forfradåser.
 15. Nej, jeg tænker på 8 stk enkeltkontaktor såsom ER12DX-UC. Den anden ser ud til at være impulsstyret.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok