Hop til indhold

Smail

Members
  • Antal indlæg

    61
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Smail last won the day on October 11 2022

Smail had the most liked content!

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Smail's Achievements

  1. Tak for dit bidrag. Det er også min forståelse at der er fordele og ulemper i begge dele. IFB filen for det virtuelle skumringsræle er læselig og fint struktureret. Man kunne jo dermed selv definere de ønskede sol op- og nedgange for hver eneste dag hvis man ønskede dette. Jeg tror at jeg giver mig til at følge hvor mørkt det er når solen er defineret til at gå ned og op ift. FB'en i en lille periode før at jeg smider programmet over på controlleren.
  2. Jeg har lige kigget yderligere på det og jeg må holde fast i hvad jeg skrev først. Jeg vil prøve at uddybe via de to figurer som jeg har tilføjet. Følgende er fra dokumentationen for din FB under indstillingsmuligheden: "Mørtk, Ur eller Aktivitet". Aktivitets-scenariet fremkaldes, når det både er mørkt og der er aktivitet i området. Altså uafhængig af indgangen for Ur. Dette vil sige at følgende skal gælde hvis Aktivitets-scenariet skal fremkaldes: Mørkt = ON. Screen dumpet nedenunder er fra en simulering når tiden er imellem 23:00 og 23:07 for den 1. juli. Her ser du nemlig at Sluk = On altså at uret er slået til. Dette har jeg jo defineret skal være kl. 23:00. Mørkt = Off fordi at solen endnu ikke er gået ned ifølge det virtuelle skumrignsræle. Solen er sat til at gå ned 23:07 den 1. juli. Når mørkt er Off så vil man ikke kunne fremkalde aktivitetsscenariet. Det er nemlig her at det ville være en fordel at aktivitetsscenariet kunne fremkaldes når Sluk = On. Dette vil kun gøre sig gældende hvis tidspunktet for sluk er tidligere end den definerede solnedgang. På dette screen dump er tiden efter 23:07 hvor Mørkt går On. Her kan man godt fremkalde aktivitetsscenariet.
  3. Hej igen Henning, Jeg vil gerne dele en hændelse som jeg oplevede med din ovenævnte FB til styring af udelyset. Jeg brugte funktionaliteten "Mørkt, Ur eller Aktivitet". Derudover bruger jeg det virtuelle skumringsræle (det er version 6.1a som den hedder her inde) og det baseres på borgerlig tusmørke. Jeg bruger 1. juli som eksempel. Her indikerer FB'en solnedgang kl. 23.07 hvorefter udendørslyset selvfølgelig slås til. Man kan jo så argumentere for at det ikke giver mening at slå lyset til kl 23.07 og dette kan man mitigere med uret. Jeg valgte eksempelvis at slukke lyset kl 23.00. I funktionaliteten for "Mørk, Ur eller Aktivitet" er det således at aktivitet-scenariet fremkaldes hvis det er mørkt - altså uafhængigt af uret. "Mørk"-scenariet er jo ikke fremkaldt kl. 23.00 og dette betyder at hvis jeg går ind i PIR'ens bevægelseszone imellem 23.00 og 23.07 så vil lyset ikke tænde. Vælger man at slukke for lyset kl 22 så har man jo et større tidsspænd hvor PIR'en ikke vil gå ON. Vil det måske give mening at lave et scenarie hvor PIR'en går ON når det er "Mørk" eller under "Ur" scenarie? På den anden side kan man jo sige at hvis det ikke er mørkt så er det jo et indikativ om at solen er oppe og PIR'en skal derfor ikke gå ON. Jeg er derfor lidt i tvivl om jeg har set bort fra andre vigtige elementer som gør at det jeg skriver ovenfor ikke helt giver mening. Kunne du måske stille dig kritisk til dette og dele erfaringer og meninger?
  4. Hej Henning, Jo, det var da så lidt. Den er rigtig god! Man kommer langt med den, det virtuelle skumringsræle, ur og pir hvis man har det. Kan du bekræfte at det lampeudtag som jeg linkede til kan sættes til en konstant værdi som eksempelvis 50% (fra visual) og er ikke en som kun kan skrue intensiteten op og ned ved brug af et tryk?
  5. Jeg er i færd med at programmere funktionaliteten af det ønskede udelys omkring vores hus. I dag er der installeret spots i udhænget og intet er bygget med lysdæmpere. I takt med dette ser jeg jo alle de fede løsninger der er til IHC og i sær med "Udvendigt lys v2.0". Jeg synes at det er trygt med lys omkring huset om aftenen, men at køre det på fuld blus er nok også for meget (og koster) og dermed ønsker jeg at køre en dæmpet tilstand. Jeg kan jo se at IHC kan dette, men teknikken er ikke på plads i vores hjem. Jeg læser mig også frem til at det ikke er alle versioner af visual controllere som understøtter de forskellige dæmpere. Jeg har en controller v2 hw6.2 og med den seneste firmware 2.8.4. Vil det i dette tilfælde være den mest enkle (og billigste) løsning af erhverve sig et IHC wireless lampeudtag med dimmer Ø80? Som eksempelvis fra dette link: https://www.lavprisel.dk/lk-ihc-wireless-lampeudtaglysdaemper-oe80-mm-250w-hvid-43979?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAi6uvBhADEiwAWiyRdhBeVWWtoE1tGO8GCWH_hknM0D1J1cjtev4_6dE8MvWuJX4-yhd1JRoCujsQAvD_BwE
  6. Jo, det ser ud til at være korrekt. Tak for heads-up
  7. Hej, Jeg er ved at programmere simpel styring af vores udendørs lys og bruger til dette det virtuelle skumringsrelæ som er her på siden. I dag går solen ned omkring 18.00 og i simuleringen slår skumringsrelæet til og tænder lyset som det skal. Jeg har dog også valgt at ignorere at solen er nede fra og med kl 20:00 og da klokken pt. er 21:09 vil jeg forvente at lyset slukkes, men dette sker ikke. Se det vedlagte billede. Jeg ser at ingen har spurgt ind til dette tidligere og jeg vil derfor mene at dette ikke er en fejl, men et resultat af at jeg ikke kan finde ud af at bruge denne instilling korrekt. Er der nogen som ahr erfaring med denne FB?
  8. Så fik jeg kigget på det. Angående magnetkontaktene så havde du ret at med dit scenarie vil man godt kunne tænde for alarmen efter at man lukkede et af de åbne vinduer. Det er jo nok fordi at den seneste hændelse giver et "ON" som så tillader alarmen at kobles. Mht PIR'en som tændes under tilkoblet skalsikring så lavede jeg fejlen som ses på det vedhæftede billede. Jeg trak de samme to ugange til LED (øverst) både på trykket i entren og i soveværelset. Begrundelsen for dette var jo at jeg vil have denne til at lyse irrelevant af hvilken alarm er slået til (total eller skalsikring), men sådan virker det åbenbart ikke. Efter at jeg slettede de irrelevante hvert sted bliver PIR'en ikke mere aktiveret når skalsikringen er koblet til. Jeg synes nu at det er spøjst at et LED skal føre til dette. Jeg ser LED'en som en hel simpel lysdiode der tændte eller slukkede alt efter hændelsen og ikke noget som havde en påvirkning andetsteds som eksempelvis i dette scenarie. Mange tak for din hjælp og det fine input med magnetkontaktene.
  9. Jeg ved ikke helt hvor det går galt med PIR'en. Jeg var måske gået blind i det i går og prøver igen i dag. Jeg vil dog stadig hævde at jeg nok har koblet indgangene og udgangene sammen korrekt, men jeg giver det et forsøg. Mht magnetkontaktene så prøver jeg lige i dag.
  10. Fik lige lejet lidt med dette. Jeg satte et af mine magnetkontaktsæt til OFF og dette medførte at jeg ikke kunne aktivere totalalarm. Simulerer dette ikke præcis det ønskede event at alarmen ikke kan tilkobles hvis en magnetkontakt er brudt?
  11. God pointe. Det skal jeg selvfølgelig gøre. Mange tak!
  12. Nej, den er heller ikke aktiveret. Det er lidt misvisende at PIR Alarm er ON på "initial value" for dette kunne indikere i at PIR'en er aktiv. Kører jeg PIR'en før at skalsikring er koblet til så reagerer lydgiver naturligvis ikke. Gør jeg det efter så reagerer lydgiveren og dette er jo ikke ønsket.
  13. Det synes jeg at jeg har. Det kan du se på billedet nedenfor. Når jeg initierer skalsikringen og derefter PIR alarmen så tændes den interne lydgiver som markeret i den runde cirkel.
  14. Hej, Jeg er ved at programmere alarm op i visual 2. Under test i programmet finder jeg ud af at min indendørs pir alarm bevægelsessensor reagerer også når udelukkende skalsikringen er koblet til. Der er nok mange fordele og ulemper i dette, men vi har små børn som kan finde på at stå op om natten og disse skal ikke forskrækkes når de går ind i bevægelseszonen. Hvordan kan jeg slå PIR alarmen fra under skalsikring? Jeg bruger FB 6.2.01.h til dette.
  15. Hej Henning, Tak for svar. Jeg tog lige et 4 slutte tryk som jeg ved gør som den skal og måler 24v jævnspænding som der burde være hen over de 4 afbrydere. Da jeg så kom til den defekte så jeg at der slet ikke var tilsluttet 0v. Da jeg gjorde dette virkede den som programmerer. Det er ikke til at vide om dette er en fejl tilbage fra den gang huset blev bygget eller at man har fjernet 0v siden. 0v lederen var viklet om de resterende ledere som ikke bruges i denne forbindelse og så ikke anderledes ud (kortere, bøjet eller andet) så det kunne tyde på at de aldrig har været brugt.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok