Jump to content

Smail

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Smail last won the day on October 11

Smail had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Smail's Achievements

  1. Det viste sig at være den ene af de to sensorer som tænder lyset konstant om natten. Det kan være at den har nået sin levetid. Den anden virker helt fint med platfolie omkring.
  2. Det er ret væsentligt det som du skriver Lars1. Jeg tænker mig lige om før at jeg rykker den til et andet sted.
  3. Tak for svar. Jeg kan godt ae at lige så snart at det skal være 24V så befinder prisen sig omkring de 500 kr.
  4. Hej, Jeg ønsker at udskifte de gamle OPUS 73 bevægelsessensorer ud med noget nyere. Jeg har en visual1 installation hjemme. Når jeg kigger på prisen for eksempelvis OPUS 74 PIR bevægelsessensorer så er der jo halvdyre. Findes der andre mærker som er kompatible med visual 1 og kan installeres uden meget besvær.
  5. Dette blev ikke en success alligevel med plastfolien . Det viste sig at omkring midnat tændte alle spottene og slukkede ikke igen. Jeg tænker at det nok er fordi at uden det rette dæksel på sensorerne bliver de alt for følelsomme overfor små flyvende biller som så aktiverer bevægelsessensoren.
  6. Lars1 tak for hjælpen. Det lykkedes at få sensorerne til at virke ved at koble den stiplede leder til terminal 3. Sensorerne reagerer langsomt og jeg tror at det er fordi at fronten er godt ridset osv. Jeg har derfor lavet en høker ved at smide noget plastfolie omkring sensoren for at beskytte mod vind . Dette virker rigtigt godt. Se billede.
  7. Til Lars1. Tak for svar. Jeg har kunnet følge kablet fra sensoren og helt ud til input modulet og jeg kan konstatere at der ikke er sket samlinger nogle steder. Jeg prøver at koble den grøn/hvide leder tilbage på terminal 3 i aften. Hermed et tillægsspørgsmål. I så fald at jeg vælger at skifte denne sensor ud med en OPUS 74 så skal der tilføjes en tredje leder med 24v. Jeg kan jo også se at der går tre ledere (samme kabel) fra henholdvis 24V, data og 0V terminalerne fra input modulet ud til controlleren. Kan jeg bare "genbruge" 24v terminalen fra input modulet og trække en leder fra den og så ud til OPUS 24? Jeg har mange gange før koblet flere ledere til samme fase, men jeg spørger specifikt om dette da jeg ikke ved om denne terminal også har andre egenskaber ud over bare at give 24V.
  8. Hej Alle, Jeg har indtil nu været overbevist om at mine 2 ældre LK OPUS 73 PIR bevægelsessensorer ikke har virket, men det kan være at der ligger en anden sandhed bag dette. I takt med at jeg ville erstatte disse med en cocktail bestående af LK Fuga IHC Control PIR sensor 24V, adaptor dæksel samt bagklap (som flere nu har benævnt i dette forum) bemærkede jeg følgende. Billede 1 viser tilkoblingen til bevægelsessensoren. Her ligger jeg med det samme mærke til at en grøn leder bliver ført til terminal 2, men i installationsvejledningen står der at terminal 2 ikke skal bruges. Kablet som er isoleret med mørkegrønt fører videre til en anden PIR sensor som står på den anden side af hsuet. Billede 2 og 3 forvirrer mig endnu mere. Dette viser hvordan kablet er ført ind i input modulet. Her ser vi at den brune leder som gik fra terminal 1 på sensoren er ført til terminal 11 på indput modulet. Dette ser jeg såmænd intet galt i. Dernæst ser vi at den stiplede grønt/hvide kabel bliver ført til 0V på input modulet, MEN denne leder er IKKE koblet til sensoren. Den grønne leder som fører fra terminal 2 på sensoren er ikke koblet til inputmodulet. For god ordens skyld har jeg også vedhæftet som billede 4 hvordan programmeringen i visual 1.32 ser ud for sensoren. Jeg har også prøvet på at kigge efter en skumringssensor som ikke var til at finde nogle steder. Jeg vil derfor antage at sådan ikke har været brugt i installationen. Den eneste grund til at jeg ser situationen være således er (som andre i forumet har opdaget i deres installation) at den grønne leder i terminal 2 på sensoren er ikke koblet til en terminal i input modulet og forbliver derfor irrelevant. Derudover, da der formentligt ingen skumringsrelæ er, så vil sensoren reagere og tænde lyset selv når solen står højst på himmelen. Det kan jo være at de tidligere ejere var trætte af dette og tog den lette løsning ved at frakoble den stiplede leder fra terminal 3 og dermed frakoblede sensorens funktion. Giver denne logik mening? Hvad tænket i om denne installation?
  9. Vil gerne udmelde endnu en successhistorie om tilkobling til visual controller 1 samt erfaringer. Jeg startede ud med at købe en Delock USB-A 2.0 til Seriel RS232 adapter (link 1 nedenfor) som har en FTDI chip. Selv med den rigtige driver kunne jeg ikke få forbindelse til controlleren. Jeg testede kablet og driveren ved at luse ben 2 og 3 sammen og derefter kunne jeg via hyperterm konstatere at kablet, driveren, pc'en ... passede rigtigt sammen. Jeg læste en del tråde her inde og mange havde beskrevet successhistorier ved at bruge t-hansens kabel fra goobay (link 2) og en kønsomdanner hun/hun (link 3). Denne kabel viste sig at virke på windows 7 samt windows 10 og på com port 4. Jeg kunne nu tilgå controlleren via IHC starter, firmware loader 1.1 og visual 1.32. Windows installerede driveren selv så det var jo bare plug and play med dette kabel. På LK's hjemmeside står der at hvis man skal tilgå visual 1.32 så skal firmwaren på controlleren være version 0.1.5.0. Jeg kunne via firmware loader konstatere at versionen på min controller er 0.1.4.0 og alligevel kunne jeg tilgå den via visual 1.32. Tak til alle som hjalp med at besvare mine spørgsmål. 1. https://www.av-cables.dk/usb-til-seriel-adapter-kabel-2/n-a-2881.html?utm_source=google&utm_medium=organicshopping&utm_campaign=googleshoppingorganic&gclid=Cj0KCQjwhY-aBhCUARIsALNIC04Cvx_ghCBQWhX-RQ0ejwL4zfwLGSn3YQHeovgHv7bUj7CPAdZwiCYaApc9EALw_wcB 2. https://www.thansen.dk/elektronik/tilbehor-til-computer-/kabler/usb-to-serial-converter/n496911252/pn552661694 3. https://www.av-cables.dk/seriel-adaptere/seriel-adapter-9pin-hun-til-9pin-hun-d-sub-rs-232.html?utm_source=google&utm_medium=organicshopping&utm_campaign=googleshoppingorganic&gclid=Cj0KCQjwhY-aBhCUARIsALNIC07A1UB-WTg6gVI3FIt9D95U_Ka6D_QS-0SxHuUJpy_oDbMjG0RoZeQaAnHAEALw_wcB
  10. Til Lars1, Tak for svar. Jeg prøver. Håber dog ikke at rs232 porten på min controller er stoppet med at virke. Så er der lang vej igen
  11. Hej, Jeg har stillet et lignende spørgsmål i en anden tråd hvor jeg faktisk troede at jeg manglede forbindelsen imellem ihc visual 1.32 og controlleren, men det viste sig at jeg slet ikke havde forbindelsen imellem controlleren og maskinen. Jeg prøver derfor i denne tråd at fokusere på den manglende forbindelse imellem controlleren og maskinen. Jeg kører windows 7 (den tætteste version på XP som jeg har kunne få fat på). Jeg har en visual controller 1 og har installeret ihc visual 1.32 og hyperterminal. Disse to softwares kører fint når jeg åbner dem. Jeg har købt følgende usb/rs232 kabel: https://www.delock.com/produkt/66282/merkmale.html?g=2002 med en FTDI chip. Kablet og driveren er kompatible med windows 7 står der. Jeg har også installeret den nødvendige driver som viser sig at være ok. Jeg kan i hvert fald finde forbindelsen i enhedshåndteringen (se figuren nedenfor). Jeg har også vedhæftet et screen dump som viser port indstillingerne. For at teste kablet og driveren har jeg luset ben 2 og 3 sammen og via Hyperterminal kan jeg konstatere at der er hul igennem. Jeg kan nemlig se hvad jeg skriver i terminalen. Vil i mene at dette er nok indikationer på at den korrekte driver er installeret på maskinen og at kablet er ok? I så fald, vil dette betyde at der er noget galt med controlleren? Hvordan vil man egentligt kunne detektere at der forbindelse imellem controlleren og maskinen? Jeg takker!
  12. Jeg har læst mig frem til på forumet at flere er lykkedes med at koble sig til controlleren med et almindeligt usb til rs232 kabel med flere forskellige styresystemer. Hurdlen er dog at softwaren kan drille. Jeg vil derfor mene at jeg nu nok har et kabel som kan bruges, nu skal jeg bar elære at bruge det.
  13. Til Martin, Det er bare et enkelt usb til rs232 kabel. Der er ingen adapter "klods", ellers misforstår jeg dit spørgsmål. Du kan se kablet i mit link. Har ofte læst at folk skriver at man kan tage stammen fra controlleren. Hvad vil der egentligt ske i dette tilfælde? Vil strømmen gå i huset?
  14. Hej, Jeg har nu for første gang koblet min visual controller 1 til min pc og her som ventet støder jeg ind i problemer. Jeg kører windows 7 (den tætteste version på XP som jeg har kunne få fat på). Jeg har en visual controller 1 og har installeret ihc visual 1.32. Installationen af ihc visual 1.32 kørte fint og jeg kan tilgå softwaren. Jeg har købt følgende usb til rs232 kabel: https://www.delock.com/produkt/66282/merkmale.html?g=2002 med en FTDI chip. Kablet og driveren er kompatible med windows 7 står der. Jeg har også installeret den nødvendige driver som viser sig at være ok. Jeg kan i hvert fald finde forbindelsen i enhedshåndteringen (port 3) og derfor tænker jeg at forbindelsen imellem controlleren om maskinen er ok (se vedhæftede billede). I ihc visual kan jeg godt finde porten under controller --> opsætning (se billede), men der står at der ingen forbindelse er. Er der nogen som kan hjælpe til med dette? Lad mig endelig vide hvis yderligere information skal bruges. Jeg takker!
  15. Til Lars Jacobsen: Jeg har nu kigget i download sektionen og fundet frem til driverne. Forstår jeg det korrekt at den seneste driver er til windows Vista? Til Lars1: Det er faktisk meget nyttig information du kommer med. Jeg troede at IHC havde et problem med driverne, men det er godt at vide at det er et driver vs. windows problem. Forstår jeg det korrekt at hvis man kan finde en driver som er kompatibel med et bestemt windows OS så vil den også være kompatibel med LK IHC?
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok