Jump to content

EjvindHald

Members
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by EjvindHald

 1. EjvindHald

  API

  Jeg bruger både OpenHAB og Home Assistent side om side til forskellige formål. IHC Captain er en super app, men jeg bruger den ikke så meget, når jeg har de andre. Men det er jo en smagssag. IHC Captain har den store fordel, at du ikke behøver at sætte dig ind i Linux og andet teknik. Med de andre apps er du nødt til at opbygge et vist minimum kendskab til Linux.
 2. EjvindHald

  API

  Det kan du i Home Assistant eller OpenHAB, som begge har fint grafisk UI og app til mobil. Begge har også interface til bl.a. IHC.
 3. OpenHAB 3 har per default perisistence slået til. Det betyder, at alle værdier gemmes ved genstart. Openhab 2 havde det ikke slået til som default. Det kan betyde, at nogle få af dine regler skal tilpasses, hvis de fx forventer NULL ved system start eller lignende. Bindings fra Eclipse Market Place føres ikke med over, medmindre de er blevet omskrevet. Det vedrører ganske få bindings, og en af dem er Resol, som jeg benytter. Det har jeg løst ved at opretholde en ver. OH version 2.5 i en Docker container.
 4. Se dette link for reset firmware: Reset knappen på controlleren laver mig bekendt ikke en factory reset - blot en genstart.
 5. Problemer med at brugere pludselig kan forsvinde eksisterer også i den hw 7 controller. På denne controller virker den specielle firmware til reset af brugere ikke. I stedet kan du foretage en total reset via firmware beregnet hertil. Den er uploadet et sted her på sitet. Jeg ved ikke, om det er problemet, men det ligner det.
 6. Jeg er enig med Henning - 199 er at foretrække fremfor 220 pga. bedre stabilitet.
 7. Firmware skal være 03.03.33 eller nyere. Al firmware før denne version har en svaghed, som gør, at controlleren kan komme i en tilstand, hvor den er umulig at få kontakt til. Hvis det er sket, skal den ombyttes. Spørg LK eller hvor du købte den.
 8. Kan du huske firmware versionn på controlleren?
 9. Hej @Lars C Ja, det er heller ikke nemt Det er helt korrekt, at Homebridge nok har den bedste integration til Apple Homekit. Det er også derfor, at jeg bruger den. Der er bl.a. disse muligheder: IHC -> Openhab -> Apple Homekit (simpelt - klarer ca. 90% af alle behov) IHC -> Openhab -> MQTT -> Homebridge MQTTthing -> Apple Homekit (lidt mere kompleks pga. flere komponenter involveret, klarer 100% af alle behov i det omfang, at Homekit understøtter det) IHC -> Home Assistant -> Apple Homekit (simpelt - klarer ca. 90% af alle behov, men kræver hyp
 10. Nej, jeg har kun én controller med alle 128 input og 128 output i brug. Derudover har jeg en din skinne LED lysdæmper forbundet via rs485. Tænker at du måske kan spørge ham om performance. Jeg tror ikke, at det er et problem - heller ikke med en controller version 6.x
 11. Hvorfor laver du 2 identiske indlæg? - se anden tråd her
 12. Det kan du ikke gøre direkte - du skal bruge sw med integration til IHC. Det nemmeste vil være IHC -> Openhab -> Apple Homekit som jeg skrev. Der er flere andre muligheder inkl. Homebridge og MQTT, men det er mere omstændigt. I mit setup har jeg en del af disse - bl.a. 2 instanser af Homebridge, Openhab og Home Assistant samt MQTT. Det er lidt komplekst - derfor min anbefaling om at kun at bruge Openhab, hvilket dækker de fleste behov.
 13. Du kan bruge wireless Ø80 i nyeste version 2.
 14. En trådført installation vil være marginalt mere stabil end en wireless. Se forskellige indlæg i dette forum om dette. Men det kommer naturligvis med en højere installationspris, som du nævner. I sidste ende er det en prioriteringssag.
 15. Mit setup er ganske stort med pt. 118 enheder i Apple Homekit fra mange producenter, og der er lavet mange workarounds for optimal integration. Bl.a. har @Henning Pedersen bidraget på IHC siden, når det blev for svært for mig. Til dig vil jeg anbefale at bruge eller købe en ældre bærbar Intel i5 baseret PC monteret med en driftssikker SSD - fx fra Samsung. På denne skal du installere en standard Ubunto Linux, og det er ganske nemt - download fx denne her til en USB boot disk: https://ubuntu.com/download/desktop Dernæst installerer du Docker (brug den originale se https://docs.docker
 16. Ja, jeg har også konstateret, at Home Assistant virker således. Det et ikke optimalt, og derfor bruger jeg ikke længere HA mod Apple Homekit. I stedet bruger jeg kun HA til andre formål. I stedet bruger jeg openhab homekit samt mqtt things og camera plug in til Homekit. Begge kan tilføje nyt tilbehør uden problemer. Tidligere brugte jeg openhab complete plug in, men det er ikke tilpasset openhab version 3.x endnu. Hvis du ikke ønsker at bruge openhab, så brug mqtt fra HA til Homebridge - det virker fint.
 17. Al min frontend er i Apple Homekit, og en del af det kommer via HomeBridge. Jeg bruger primært Mqtt Things plug-in i den sammenhæng.
 18. Til inspiration har jeg vedlagt eksempel på regler til styring af Homekit Alarm fra openhab. Jeg bruger ikke disse længere, da jeg nu benytter MQTT, så der er ingen support eller lignende fra min side. Det er kun til inspiration, så man selv nemmere kan komme i gang. Variablene er: AlarmModeSkal = IHC skalsikring AlarmModeFuld = IHC total alarm VarslingOK = on/off til angivelse af om varsling på grunden er slået til eller fra alarm.OriginalRules
 19. Ift. videoen har jeg nu lavet om, så jeg har 2 separate Homekit alarm systemer. En for alarm og en for varsling, og de er uafhængige. Alarm er lidt kompleks i Homekit, bl.a. fordi der er flere states. Derfor skal du lave nogle rules til at styre det. Jeg bruger MQTTthing og Homebridge og ikke alarm i den indbyggede openhab binding. Det skyldes, at med openhab bindingen kan jeg pt. ikke sætte hvilke states (Ude, hjemme, nat og off), som jeg ønsker jfr. min video.
 20. Homekit har en default min og max grænse på hhv. 0 og 100 grader. Du har selv sat dine egne min og max værdier til hhv. 0 og 40 grader. Prøv at ændre minValue fra 0 til fx -20 og se. Jeg har negative temperaturer i Homekit uden problemer. Jeg forstår, at du bruger det som bro mellem IHC og Homekit. I tilfælde af fejl i Homekit et det en god ide at kontrollere værdierne i openhab for at finde root cause.
 21. EjvindHald

  Læksensor

  Det ser rigtig godt ud. Hvad er det præcise stand-by strømforbrug i mA? - og kan man købe en af dig?
 22. Se om Lovelace UI i Home Assistant på dette link - https://www.home-assistant.io/lovelace/ - der er også flere YouTube videoer om det. I toppen er der mulighed for at definere faneblade, og der har jeg ganske enkelt tildelt flere rum. Se nedenstående screen shot fra Home Assistant med køkken og termostater vist:
 23. Hej Peter Jeg løb ind i samme problem, så jeg kontaktede Jens på dingus.dk - det er ham, som har lavet denne integration. Jeg foreslog, at han tilføjede unik id på alle IHC elementer - se link: https://www.dingus.dk/ihc-and-home-assistant-tips/ Imidlertid tror jeg ikke, at det er noget, som han arbejder på jr. hans svar. I stedet har jeg blot defineret enhederne og tilhørende rum i Lovelace UI i HA, som er meget nemt at arbejde med. Det minder om Habpanel i Openhab eller Pages i den nye Openhab 3.0.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok