Jump to content

EjvindHald

Members
 • Posts

  503
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by EjvindHald

 1. Som du kan se på min video, så kan man slå alarmen til og fra vis iPhone - dvs. også fejlalarmer når man ikke er hjemme. Men en sådan opsætning kræver, at du bruger tid på at lære og konfigurere enten Home Assistent eller openHAB.
 2. Ja, du skal bruge styresignal. Totalalarm er det nemmeste, fordi du har on og off styresignal. Til Natalarm med magnetkontakter har du kun en kip indgang på fb’en. Men det kan løses. Men som de andre skriver, så er det nemt at prøve sig frem i ServiceView. Du kan se på her hvordan man kan bruge det.
 3. @Hans SylvestHej Hans. Jeg er interesseret i, hvad det endte med. Overvejer netop nu tilsvarende ifm. noget nybyggeri.
 4. Ja. Smart-me måler endeligt forbrug, mens IHC måler solcelleproduktion.
 5. Optælling af akkumuleret forbrug via pulser bør ske i IHC og ikke andetsteds. Så nej, jeg sender ikke pulser til openHAB. Fra openHAB får jeg forbrugsdata fra smart-me modulet til min Kamstrup elmåler. Det er disse, som jeg gemmer sammen med IHC aktuel forbrug.
 6. Optælling af akkumuleret forbrug via pulser bør ske i IHC og ikke andetsteds. Så nej, jeg sender ikke pulser til openHAB. Fra openHAB får jeg forbrugsdata fra smart-me modulet til min Kamstrup elmåler. Det er disse, som jeg gemmer sammen med IHC aktuel forbrug.
 7. Jeg bruger openHAB, og jeg gemmer alle værdier og status i en Postgres database. Det er openHAB selv, som skriver i denne database, som så kan tilgås med SQL til fx grafer eller andet. Alle almindelige event ændringer skrives til databasen, og løbende værdier såsom temperatur og strømforbrug har jeg konfigureret til at blive skrevet hvert 15. minut.
 8. LK har leveret en FB til styring af KLF 100 med den funtionalitet, som du efterspørger. FB’en virker også til det nuværende KLF 200 modul. Den er inkluderet i en ældre version af Visual beregnet til HW 2. Måske har jeg den, men det kan jeg ikke se nu pga. ferie.
 9. Jeg bruger openhab modbus til mit Panasonic Air Con. Det virkede først efter jeg byttede a og b ledningerne. De skal åbenbart sidde på én bestemt måde.
 10. I en eltavle er det bedst at bruge kontaktorer, som er relæer, der er “pakket ind”. Jeg bruger kontaktorer fra Eltako, som udmærker sig ved, at de er bistabile og dermed har lavt strømforbrug og lav varmeudvikling i trukket tilstand. De er normalt billigere at købe i en tysk webshop end i Danmark. De er tilgængelige i flere varianter, som alle monteres på DIN skinne. Se fx denne smalle variant, som findes i 24 volt udgave.
 11. Hvilken firmware version har din V3 controller? Hvis du ikke har opgraderet til nyeste firmware version, kan den risikere at blive “bricked”. Dvs. ophøre med at fungere og skal ombyttes.
 12. EjvindHald

  Data logging

  Du kan læse mere om mulighederne på dette link, som indeholder en fin beskrivelse. Jeg har selv installeret en Postgres database til opsamling.
 13. Der er ret tit brugte 230 volt output moduler til salg her eller på DBA til en rinelig penge. Du kunne købe et sådant og få udskiftet dit nuværende modul. Herefter kan du i ro og mag skille det nuværende ad, og du har formentlig 7 relæer som reserve.
 14. Ja, jeg har også bemærket, at Windows 11 har denne adfærd. Ved ikke hvorfor. Udover Mikkels gode forslag kan du også åbne projektfilen i notepad og så konvertere hex værdier til decimal.
 15. Prøv at kontrollere i Visual projeket hvad din elektriker rent faktisk har konfigureret. Måske han har benyttet udgangen "Indikering af alarm" til dit statustryk. I vejledningen til alarm fb står der om denne: Indikering af alarm Indikerer at alarm detekteret. Ved alarm udløst af PIR blinker diode (antal blink = nr. på PIR), ved sabotage, overfald eller magnetkontakt lyses konstant. Et OPUS 66 statustryk består af 2 grønne og 2 røde dioder, og farverne kan ikke ændres.
 16. Du skal benytte Deconz minimum version 2.15 for at genkende Wiser enheder. Samtidig skal din Conbee ii usb stick være opdateret med nyeste firmware. Wiser enhederne skal være nulstillet - dvs. ikke forbundet med Wiser Gateway. Herefter kan du adoptere dem i Deconz. Se endvidere
 17. Jeg har valgt at benytte modulet fra Steen som vist her til at forøge antal indgange. Han skriver selv, at de kun skal bruges med svagstrømstryk, og det gør jeg uden problemer. Nogen bryder sig ikke om dette modul, fordi der er en mulighed for sammenfald, hvis der trykkes på forskellige svagstrømstryk samtidig. Det problem har jeg aldrig oplevet i praksis.
 18. Hej Claus Jeg har ingen porte åben - det er for risikabelt. I stedet har jeg konfigureret vpn type L2TP på min Ubiquity router. Det virker fint både med Windows og min iPhone.
 19. Min ser således ud: version: '3' services: ihccaptain: image: arberg/ihccaptain:latest container_name: ihccaptain environment: - TZ=Europe/Copenhagen restart: "no" ports: - "8100:80" - "9100:443" volumes: - /home/ejvind/ihccaptain:/homebridge
 20. Ja, jeg kører også IHC Captain i Docker administreret af Portainer. Det virker fint. Jeg er på ferie uden adgang til min docker compose fil, så jeg kan ikke sanmenligne.
 21. Jeg har haft et problem, hvor jeg har mistænkt IHC strømforsyningen for at sende transienter ud, som ødelage noget svagstrømselektronik. Men jeg ved ikke med sikkerhed, om det var kilden til problemet. Uanset hvad så besluttede jeg at installere et EMC filter inkl. beskyttelse mod transienter udefra. I beskrivelsen står bl.a. "Possible interferences generated in the equipment are strongly attenuated". EMC filteret er produceret af Schurter og hedder FPBB Rail. Den findes i flere varianter, og jeg købte type FPBB-V3TI-0190.VD gennem digikey.dk Jeg har vedlagte 2 billeder og produktbeskrivelse. Hvis du vælger at installere et sådant modul, er der flere ting at være opmærksom på. Send mig gerne en PB før evt. bestilling af modul. De viste trekanter på det ene billede er 3d printet for at afskærme ledere med enkeltisolering. Jeg har betalt en grafiker for at tegne dette i 3d klar til print. Schurter EMC protect module FPBB Rail.pdf
 22. Hej Jeg har brugt lidt tid på at integrere Wiser produkter med openHAB og derfra videre integration med IHC og Hue pærer. For de interesserede kan man en video på dette link. Den samme integration kunne også godt være lavet med Home Assistant. Bemærk at der kræves nyeste version af Phoscon sw og nyeste version af firmware på usb enheden. De eksakte minimum versionsnumre fremgår af YouTube beskrivelsen.
 23. Yes, you can directly replace the controller with another. However, based on description I would downgrade the firmware to 2.7.199, which is more stable than your version. It has no consequences for your installation. Also, try a complete power off and restart of the controller.
 24. Du skal finde og løse det underliggende fejl på dette problem. Hvis login via netværk fejler i Mikkels java starter program, fejler det nok også i HA login af samme underliggende årsag. Visual installer Java på din Windows maskine, så du har det formentlig installeret. Denne installation må du ikke ændre eller opdatere til en nyere version. Det skyldes, at LK i settings har tilladt netop TLS 1.0, og en opdatering kan ændre disse settings. I Java starter er der embedded java, og det er ikke noget problem. Hvilket setup er din HA installation? (Docker, RPI eller andet) Hvilken ip adresse kører din HA på? Ubiquiti switchen er formentlig ikke problemet - man skal blot sikre sig, at HA og IHC Controller er i samme subnet, så er alle porte åben. Dit brugernavn på kun 2 bogstaver er ret kort - jeg har ikke tidligere benyttet så korte brugernavne. For at udelukke dette, så lav gerne et længere brugernavn.
 25. Er der en java distribution installeret et sted i dit setup? Hvis ja, så er de default nu sat til at blokere protollen TLS1.0, men det kan ændres via en setting. TLS1.0 bruges af IHC Controlleren.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok