Jump to content

EjvindHald

Members
 • Posts

  434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by EjvindHald

 1. Jeg har en sådan brugt model liggende, som du kan købe. Send mig en besked, hvis du er interesseret.
 2. Du har formentlig Java installeret på din pc, og den forhindrer brug af protokollen TLSv1.0, som IHC controlleren bruger. Du kan enten afinstallere Java eller ændre settings, så denne protokol er gyldig. Man skal muligvis ændre flere steder, og det er beskrevet i en separat tråd her på sitet. Der vil formentlig på et tidspunkt komme en ny firmware til hw 7, som bruger TLSv1.2 eller TLSv1.3.
 3. Jeg har en ny ubrugt antennesplitter, som du kan købe for kr. 300 + fragt. Men det er ikke givet, at det er løsningen på dine problemer. Desuden har jeg vedlagt vejledning vedr. antenneplacering. ihc-control-antenneplacering.pdf
 4. Har du installeret Java på din PC og har du åbnet op for TLSv1? IHC controlleren benytter denne protokol, og den er default lukket nu i de fleste Java distributioner.
 5. Super at problemet blev løst. Var det samme fase, eller var det problemer med skærmet kabel?
 6. I nogle tilfælde kan der forekomme induktion, hvis kabler er tæt placeret. Du ser det fx. med en LED pære, som lyser svagt, selvom den er slukket. Om det kan skabe dit problem, ved jeg ikke. Men jeg ved, at når lysdæmperen slukker og tænder igen efter 2 sekunder, så er det fordi, at den genstarter pga. en beskyttelsesmekanisme. Et komfur trækker mange ampere, og kan muligvis give en kortvarigt nedgang i volt. Hvis det er årsagen, så vil et EMC filter ikke hjælpe. Måske en højvolt AC kondensator i så fald kan hjælpe, men dette område er jeg ikke så fortrolighed med. Så input fra andre er velkommen.
 7. Hej Det er formentlig EMC støj (transienter), som bliver udsendt fra dit komfur. Mener at have hørt at LK er opmærksom på problemet og arbejder på en løsning. Jeg ved ikke, om de har fundet en løsning og derfor heller ikke nogen dato for et fix. Jeg har selv disse lysdæmpere og oplever ingen problemer. Til gengæld har jeg oplevet EMC støjproblemer, som i nogle tilfælde direkte har ødelagt nogle komponenter. Derfor har jeg valgt at købe et EMC støjfilter og beskyttelse mod overspænding og monteret foran min IHC strømforsyning. Efter at have læst en del om det, valgte jeg model FPBB Rail fra producenten Schurter - se link. Den er købt gennem Digikey.dk. Bemærk at den fås i mange varianter med forskellig belastning, glassikring/termosikring, din rail eller til fast montering. Hvis du vælger din rail, så vær opmærksom på, at den for dyb til en standard tavle i en husstand. Jeg købte 1A model med glassikring til fast montering. Sikringen følger ikke med. Det er ikke sikkert, at det løser dit problem, men det er et forsøg værd at sætte en sådan i en passende kapacitet foran forsyningen til dine lysdæmpere.
 8. Hej Lars Jeg har en 100 mbit switch model S101-T, som du kan købe. Hvis du er interesseret, så koster den kr. 300 + evt. fragt.
 9. Hej Troels

  Du er jo åbenlyst en kompetent person med interesse for home automation.

  Jeg synes, at du kunne være super, hvis du fx. deltog i openHAB. På samme måde som du fik en ide til en ældre .Net version, så kunne vi andre også lære af dig.

  Selv kan jeg ikke bidrage med kode, men i stedet på andre fronter. Fx arbejde med LK for nyere TLS version på IHC controlleren og sammen med LK og Dresden Electronics få de nye Wiser produkter integreret i Deconz.

  Mht. din LED dimmer kan du købe en via netshop og returnere inden 14 dage, hvis den ikke fungerer for dig. Returreglen er lavet til netop dette formål.

  mvh Ejvind

 10. Jeg bruger primært openHAB og kun i mindre omfang HA. Ligesom dig tilstræber jeg at have så meget logik som muligt i IHC Controlleren. Alle primære funktioner i huset skal fungere uden addon sw. Ja, der kan nogle gange være en lille forsinkelse i HA, men der er ingen forsinkelse i openHAB. Bindingen i openHAB til IHC understøtter alle datatyper, og du kan aflæse og sætte alle værdier både i input, output og fb. HA integrationen understøtter ikke alle datatyper i controlleren, så i HA kan visse værdier fra en fb ikke aflæses - fx dato. Udover openHAB og HA har jeg flere open source produkter kørende. Alt er docker baseret, og afvikles på en ældre bærbar i5 uden problemer.
 11. Hvis du gerne vil arbejde med teknologier for at holde dig up to date, så kan jeg godt forstå det :-) Men ideen i begge produkter er, at det kun er den rene integration, der er i kodebasen, som er open source - nærmest som en driver til et OS. Alle brugere laver dernæst deres egne regler, som er tilpasset specifikke behov. I openHAB er det Java lignende rules, mens det i Home Assistant er yaml automations, Node Red eller Python kode.
 12. Et alternativ er at deltage i openHAB eller Home Assistant, som begge har 200+ integrationer - bl.a. dem du nævner. Og de er begge open source, så man kan selv tilføje integrationer og mere, hvis man mangler noget. Jeg har selv de nye LED dimmere, som giver fin tilbagemelding og gode integrationsmuligheder. Jeg har ingen problemer haft overhovedet, men kunne godt tænke mig at høre mere fra Henning om de nævnte problemer, han beskriver.
 13. I virkeligheden behøver du ikke bekymre dig om dette, fordi der er allerede bygget moderne interfaces til eksisterende api. Fx IHC Captain, openHAB og Home Assistant. Disse produkter har et fint UI og varierende former for regler, som du kan konfigurere. For Home Assistant og openHAB kan det både være logik via drag and drop og direkte kodelignende indhold. Endvidere har openHAB også rest API inkl. sikkerhed, som du kan benytte.
 14. Jeg kører ikke selv på en raspberry pi, så nedenstående guide er best effort. Hent og installer Putty på https://www.putty.org/ Lav en SSH forbindelse til din raspberry pi og login på boksen Prøv denne Linux kommando til at finde folderen med java.security: find / -name java.security Vælg denne folder med cd. Fx. cd /usr/lib/jvm/zulu11-ca-amd64/conf/security Åben en editor og ret filen. Fx. vi java.security Genstart raspberry pi
 15. I din installation er der en fil, som hedder java.security, og den regulerer al sikkerhedsopsætning i Java. Denne fil er i forskellige foldere afhængig af, om din installation er Windows, Linux, Docker eller noget helt andet. Oplys gerne din type af installation. I denne fil java.security er der en setting, som hedder jdk.tls.disabledAlgorithms= efterfulgt af mange protokolnavne, som er ugyldige. Hvis TLSv1 er nævnt blandt de ugyldige, skal den fjernes. I øvrigt har LK oplyst til mig, at de forventer en opgradering af firmware til HW7 inden årets udgang. I denne firmware vil der være support for TLSv1.2, og @Pauli Anttila har allerede indarbejdet det i binding til OH version 3.1.
 16. Ja, det ser jeg ikke noget problem i. Men den slags skal udføres af aut. installatør, så spørg ham også. Og husk at forbinde nul lederen på kontaktoren, så “zero passage switching” er aktiv.
 17. Jeg har mange Eltako komponenter i min installation, og de er alle købt i Tyskland af samme årsag.
 18. Vær opmærksom på, at Opus 66 og Fuga har forskellige dimensioner. Man skal muligvis udskifte indmurings- eller forfradåser.
 19. Nej, jeg tænker på 8 stk enkeltkontaktor såsom ER12DX-UC. Den anden ser ud til at være impulsstyret.
 20. Jeg vil anbefale 8 stk. Eltako kontaktor til din skinne montering med “zero passage switching” aktiveret. Disse kontaktorer styres af et IHC out 24 modul. Det vil give minimalt strømforbrug, slid og varmeudvikling.
 21. Hej Hvis man forsøger med en ny installation af openHAB primo maj 2021 eller senere, kan man ved integration til IHC Controlleren opleve denne fejlbesked "Protocol is disabled or cipher suites are inappropriate". Det skyldes, at IHC Controlleren benytter en ældre standard til kryptering af al kommunikation. Standarden hedder TLSv1.0, og den bliver supporteret stadig færre steder, fordi sikkerhedsniveauet er lavt. I stedet skal man i dag benytte TLSv1.2 eller TLSv1.3, men den understøtter IHC Controlleren ikke. Jeg ved ikke, om det kommer. I de nyeste Java setup er TLSv1.0 i flere distributioner som default nu ikke en gyldig protokol, og det er årsag til, at man oplever den viste fejlbesked. Løsningsmuligheder på dette problem kan læses her og her.
 22. Min løsning virker allerede for alle intervaller. Keep it simple... Jeg vil ikke kalde det en dummy switch - det er minimumstid mellem skift af status, som mange kommercielle produkter også har.
 23. FW 2.7.199 indeholder en rettelse til radiomodulet - det var måske værd at prøve.
 24. Hej Jakob Det er var en lidt udfordrende sag, du kom med. Men efter at have tænkt lidt over det, tror jeg, at det nemmeste er at indføre en træghed, så den kun skifter status højst hvert xx minut. Der er også en del andre produkter, - bl.a. markisestyringer - som har samme logik for at undgå det, som du oplever. Næste skridt er så, hvordan man nemmest laver det i openHAB. Jeg foreslår nedenstående, som i sagens natur ikke er testet. Først én ny variabel i din item fil: Switch VeluxLockWindow Dernæst denne nye regel, hvor tallet 5 for minutter ændres efter behov. rule "Velux træg skift" when Veluxentre_Position changed then VeluxLockWindow.sendCommand(ON) createTimer(now.plusMinutes(5), [ | VeluxLockWindow.sendCommand(OFF) ]) end Til sidst én enkelt ny kodelinie med Exit i dit eksisterende kode rule "Gang temperatur hysterese over 23.5" when // reglen aktiveres ved ændring i temperatur eller alarm status Item entre_temp changed or Item alarm_io changed then // Hvis alarm er tilkoblet, så skal vinduerne være lukket if (alarm_io.state == OFF){ // Alarm er frakoblet if (VeluxLockWindow.state == ON) return; // Exit var Number cur_temp = entre_temp.state as Number var Number setpoint_high = 24.5 var Number setpoint_low = 23.5 val Number hysteresis = 0.2 // Der er varmere end højeste setpunkt - vinduet åbnes helt if (cur_temp > (setpoint_high + hysteresis)) { Veluxentre_Position.sendCommand(0)} else { // Vinduet åbnes 50% hvis temperatur er højere end laveste setpunkt if (cur_temp > (setpoint_low + hysteresis)) Veluxentre_Position.sendCommand(50) else if // Temperatur er lavere end laveste setpunkt, og vinduet lukkes (cur_temp < (setpoint_low - hysteresis)) Veluxentre_Position.sendCommand(100)} } else { // Luk vinduet hvis alarm ikke er frakoblet Veluxentre_Position.sendCommand(100) } end Prøv om det fungerer...
 25. Jeg har også benyttet denne magnetventil i en periode. Desværre har jeg måtte konstatere ad 2 omgange, at den ikke er så pålidelig selv med en daglig motionering af ventilen. Den blev defekt, ligesom du oplever. I stedet bruger jeg nu en ventil fra Belimo og tilhørende motor. Det er en dyrere løsning, men den er driftssikker. Husk i øvrigt at alle komponenter skal være godkendt til drikkevand. Den pågældende magnetventil til IHC systemet ER godkendt til drikkevand, men du kan ikke læse det nogen steder. Jeg fandt ud af ved at spørge forhandleren, som skaffede et certifikat fra underleverandøren til Schneider.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok