Jump to content
IHC-User.dk

Kandersen

Members
 • Content Count

  2,340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Kandersen last won the day on February 23

Kandersen had the most liked content!

2 Followers

About Kandersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4623
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Recent Profile Visitors

2,348 profile views
 1. Kandersen

  Output 230

  Korrekt - de betragtes som mellemledninger til lamperne, (i dit tilfælde. Det kunne også være til alt muligt andet, fx stikkontakter osv). Disse out 1 - 8 er dem du kan tænde/slukke for via logikken i IHC controlleren. Det rigtige er vel at se det som: L1-4 og L5-8 er grupperede indgange. Dvs du kan have en fase på den ene og en anden fase på den anden (du kan også have samme fase på begge). Out 1 - 8 er så udgange på de respektive grupperinger.
 2. Ahh, det var dåserne jeg var nysgerrig efter. Pladen er vist en praktisk løsning
 3. @Bjarne Sørensen Hvad har du i Tehalit kabelbakken under dine ø80 udtag? Og apropos kabelbakke.. Jeg kan simpelthen ikke huske det.. Men må man trække løse ledningerne i sådan en? (og fra forskellige sikringsgrupper).
 4. Kandersen

  Varmestyring

  Jeg læser Henning´s forslag om at planlægge alt fra start, at man netop også tager forbehold for evt kommende ændringer i denne planlægning. Og er denne planlægning så omfattende som muligt, så vil evt ændringer i fremtiden sikkert være begrænset. Dine forslag er i øvrig gode. Men... Mht til netværks kabler, så kan man sagtens få flere (3 cat 5e) kabler i samme rør.. Har man behov for kraftigere strukture, så kan 2 stk cat 6a også gøre det i ganske almindelige rør (5/8" mener jeg det hedder). Det med at klistre hele huset til med tomrør skal gøres med vis omtanke, da det kan have indflydelse på klimaskærmen. En grundlæggende ting jeg mener man helt klart til overveje, når/hvis man bygger nyt/renovere i dag, det er at kigge på alternativer til LK/Schneider produkter. Specielt når det kommer til kabler og indmuringsdåser. Vælger man at fokusere udelukkende på Fuga/Opus produktet, så har man besværliggjort sine muligheder for skifte/udvide med andre produkter i fremtiden. Der er ikke rigtig tiltag til, at LK/Schneider agter at følge med tiden end ikke fleksible løsninger. Så det er et rigtigt skidt sted at låse sig fast. "Slutdåsen" er, for at sige det direkte, en monopol grænseflade. Så forbrugermæssig set er det ret alvorligt. Kablet kan i mange tilfælde skiftes nemmere end at udskifte indmuringsdåser. Specielt mht varmestyring, som emnet her omhandler, der skal man virkelig tænke sig godt om, og gøre sig klart, hvad det er man vil. Der findes fx mig bekendt ingen rumtermostater med display til IHC. Så hvis man ønsker dette, så er det andre produkter (rumtermostater) man skal se på. Disse andre produkter vil i mange tilfælde være rumtermostater m. displays som godt kan bruges med IHC, (forudsat de har termostatstyring og udgange til fx et relæ), men til gengæld skal de fleste fødes med 230volt, og passer ikke i Fuga dåser, (og sandsynligvis heller ikke i Opus). Så det kan have stor betydning for både valg af kabel samt dåser. Et valg kunne være at gøre brug af Euro dåser. Dilemmaet er, at det vist ikke er til at få fuga/opus svagstrøms tryk til dem, (jeg har ikke undersøgt den del til bunds, da jeg står/stod i modsatte dilemma, med produkter der ikke passe til kabler/dåser). Så hvis det er det man ønsker, ja så er man altså i et dilemma, hvor man måske i virkeligheden kan ende ud med at skulle se på, om IHC (LK/ Schneider) overhovedet er det rette produkt. Livet er smæk fyldt med valg og kompromisser. Men engang imellem må man også stoppe op og se på, om det er kompromisser man overhovedet vil acceptere skal være kompromisser. Det skal ikke lyde som, at jeg synes man skal fravælge IHC. Men jeg synes man skal gøre sig helt klart på, hvilke udfordringer (begrænsninger) man kan risikere at komme i, når man vælger IHC. Og så forsøge bekæmpe disse begrænsninger fra start, så man stadigvæk kan vælge IHC, med en installation, der ikke låser forbrugeren fast.
 5. Afhængig af hvordan du tænker at bruge brugervalg funktionen, så vil jeg mene det er en dårlig ide at "kortslutte" trykket. Jeg tror heller ikke det vil fungere. I stedet kan du jo sætte de 4 (faktisk 5) trin op, og så fx styre dem i stedet. Det er ihvertfald sådan jeg gør det.
 6. Det er nok fordi du ikke har installeret addonen.. Det skal du gøre i PaperUI under add-ons og så bindings. (Jeg kan ikke huske om windows er anderledes, men den burde ikke være det i det her tilfælde). openhab understøtter mqtt. Så ja det er i aller højeste grad muligt. Men jeg har ikke selv prøvet det.
 7. Korrekt. Brugervalg2 kræver man har options printet. Nix, kan du ikke. Brugervalg sætter du op (på displayet). Og så er det sådan anlægget kører, i den tid du har opsat den til. Så som sådan er den ikke specielt bevendt. Vi bruger den her til at lave lidt ekstra udluftning med. Fuld skrald i 15 minutter. Jeg har ikke selv prøvet den. Så jeg ved det desværre ikke.
 8. Ikke forstået?? Brun og gul ledning ER brugervalg1 på boardet.
 9. Så det må være CN12, og klemmerne 5 og 6 i følge diagrammet.
 10. Værs´go.. Her er lidt billeder @Jacob JS Det er det kabel med brun og gul ledninger. Den røde er en "lus" som sidder der som standard, (ved ikke hvorfor).
 11. Hmm.. Nej ikke umiddelbart. Men det kommer jo an på hvad det er du vil. Fibaro har mange enheder, de opererer trådløse. På de trådløse lampeudtag kan du ikke fange en impuls af nogen art. Så er bedste løsning noget tredjepart såsom openhab. Eller så skal du have fat i Fibaro moduler, som du skal bygge ind over fx. udgange på din IHC installation (som skal være med controller). Det kommer til at virke lidt voldsomt i relæer og inputmoduler, synes jeg.. Hvis det "bare" er at styre din IHC installationen med Google Home, så kan jeg kun anbefale openhab. Home Assistant skulle også kunne gøre det. Men det kan jeg ikke hjælpe med.
 12. Ja, det er helt sikker en enorm brugbar feature man kan benytte sig af, nærmest på alle leder og kant. Fx styre hvilke vinduer der skal åbne, og hvor meget, alt afhængig af hvor kraftig vinden er og hvilken retning den har. De to sidste ting er nogle jeg fornylig har kastet mig over.. Kunsten er at lave rule, så det også giver fuldt ud mening. Hehe, jeg er nærmest på loftet hver dag for at rode i IHC installationen.. Det er tiden til at åbne Nilan anlægget og grave sig frem til klemmerne som er lidt tricky (sådan som jeg lige husker det).. Men lad os nu se.. Sidder lige med et project som er gået i hårdknude for mig, så måske jeg kaster håndklædet i ringen og afreagere lidt på Nilan anlægget i stedet. (PS. Hvis nogen har helt vildt forstand på Inkscape, SVG, openHab´s Habpanel, så har jeg desperat brug for hjælp. Lortet er ved at drive mig til vanvid!)
 13. I´m out of ideas unfortunatly. The binding runs awesome on my system. Actually I would go as far and claim, the IHC binding is the most stable binding I´m using. So I understand you´r frustrations.
 14. Jeg har selv haft overvejet det med Co2, men synes det er svært at få til at give mening, fordi oftest er Co2 indholdet kun højt i de rum hvor flere mennesker opholder sig længere tid. At tænde ventilationen i hele huset på fuld drøn vil oftest være spild af en masse energi. Dernæst de gange jeg har prøvet det, så vil jeg sige, at det tager voldsomt lang tid hos os, når vi har haft gæster, og så få Co2 niveauet til at falde. Oftest er det slet ikke nok at skrue ventilationen helt op. Så hos os giver det på ingen som helst måde mening at bruge en Co2 sensor i ventilationesanlægget, (hvilket vi forøvrig heller ikke har. Vi bruger Netamo ligesom dig). Til gengæld har jeg efterhånden fået ret god styr på vores 8 ovenlys vinduer. Og dem kan jeg nu styre fuldstændig individuelt og "flydende" via openhab. Det er langt mere effektivt at bruge dem til at "udlufte" med når fx Co2 niveauet er højt. Jeg mangler bare at få lavet de rette rules til det, endnu. Pt er de styret af temperaturen indendørs. Det forstår jeg godt.. Jeg mindes også jeg var rimelig nervøs ved det, fordi jeg bestemt ikke følte mig sikker med de data som ligger på nettet. Men det var som sagt lige til, da jeg endelig havde fået "gravet" mig helt ind til selve styringen og monteret kablet. Og ja det er korrekt, de to pins skal bare kortsluttes, ligesom hvis du sætte et tryk direkte ind foran. Jeg har istedet et relæ med en kontakt opsat i min IHC tavle. Relæet styrer jeg så fra IHC, da det åbner alle muligheder. Jeg er lidt presset med tiden pt fordi jeg har gang i en del andre projekter. Men hvis jeg kan finde lidt "ro" så skal jeg skille anlægget ad og se (og få taget et nyt billede).
 15. Could that be the issue? If you use the same resourceID in another binding.. When I moved to the new binding, I move the resourceID´s as well, to make sure it wasn´t active in the old one.. Hmm actually I removed the whole binding, and then made the move.. But it´s just a guess..
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.