Hop til indhold
IHC-User.dk

Kandersen

Members
 • Antal indlæg

  1.987
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  10

Kandersen last won the day on December 14 2018

Kandersen had the most liked content!

1 Følger

Om Kandersen

 • Rang
  Over Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4623
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Seneste besøgende på profilen

2.068 profil visninger
 1. Kandersen

  openHAB2 IHC binding

  How does your items looks like?
 2. Kandersen

  Hvordan kan man "aktivere" et tryk via Google Home

  Se evt her. Når du når dertil, så er det rimelig nemt at integrere Google Home efterfølgende.
 3. Kandersen

  IHC Captain version 1.29 er ude!

  Har opdateret og umiddelbart ser alting godt ud.
 4. Kandersen

  Hvordan kan man "aktivere" et tryk via Google Home

  Kort forklaring: Installer openhab2 på den platform du har det bedst med, (bare det er en computer som kører 24/7. Andet giver ikke mening). Dernæst installere du nyeste IHC bindingen til openhab. (Den skal hentes manuelt og manuelt lægges i /usr/share/openhab2/addons/ folderen). Så skal du konfigurere IHC bindingen med en .cfg fil. (Den .cfg fil skal lægges i /Things/ folderen). Hvis du konfigurere IHC bindingen til autochannels, så vil den hente alle dine produkter fra IHC controlleren automatisk. Derefter skal der laves items med Google Home ´tags´ på. (Items filer lægges i /etc/openhab2/items/ folderen). Til sidst skal du konfigurere kommunikationen mellem din openhab installation og myopenhab.org. Og forbinde denne med Google Home, via Google Home appén. Så simpelt er det. Den lidt mere detaljeret forklaring findes i en af de andre tråde her på forumet, og faktisk rimelig nye.
 5. Kandersen

  SD kort indhold

  Var det ikke muligt at lave en image kopi? Det ville gøre det betydelig nemmere for andre, at bare klaske det på et SD kort og så smide det i IHC Controlleren?
 6. Jeg har kun hørt om RFID. Har aldrig rodet med det.
 7. Kandersen

  Hvilket SW skal jeg vælge?

  Mja, og nej ikke helt.. Det som de fleste falder over, det er helt grundlæggende i openhab2, nemlig hvordan man opretter things og items (og sitemaps hvis man bruger det). Det værste er, at det er slet ikke det som er svært.. Det svære starter først, når man skal til at automatisere sine enheder.. (rules). Den del er bare monster svært fordi det er ekstremt omstændig. Pauli har lavet et fantastisk stykke arbejde i hans IHC binding til openhab. Det eneste jeg måske godt kunne have tænkt mig, det var hvis han havde taget funktionsblokken med også. Men det ville betyde at man stod med et massivt hav af Things, når den har taget det hele. Og så ryger overskueligheden. (det er nemmere at forstå, når man ser det eller selv prøver det). Med den gamle binding, der skulle alt laves i hånden, både produkter og funktionsblokke.
 8. Kandersen

  Hvilket SW skal jeg vælge?

  Næ ikke rigtigt. Der hvor jeg mærker det mest, det er hvis jeg skal rode i Visual til Controlleren. Den kan være længe om at forbinde og hente/sende. Samt ServiceView er lidt længe om at forbinde. Men ellers kører det godt nok. (Det er en HW6.2 controller jeg bruger). Mit største problem med IHC Captain er nok, at den efterhånden bliver mere og mere overflødiggjort (sorry Mikkel ).. Det jeg bruger den til nu, kan jeg lige så godt lave i openhab2. Og noget har jeg faktisk lavet i begge systemer, (fx Pushover meldinger sendes både fra IHC Captain og openhab2). Det fede ved at beholde IHC Captain er, at så har jeg stadigvæk en finger på pulsen med den, mens Mikkel udvikler den mere og mere, nærmest for hver dag.
 9. Kandersen

  Hvilket SW skal jeg vælge?

  Kig på hvilke systemer som bedst supportere det du skal bruge. Her skal du nok ud i at læse en del for div forumer. Personligt har jeg gode erfaringer med openhab2. Domoticz droppede jeg rimelig hurtigt, da binding til IHC controlleren på det tidspunkt ikke var helt klar. Og jeg synes også begrænsningerne var mange. IHC Captain bruger jeg også, men det er mest fordi: 1. Jeg kan, (Jeg havde en Rpi i overskud). 2. Mikkel som er aktiv herinde laver den. (betyder ret meget). 3. Den har rimelig god Hue styring. (Det har openhab2 også, alt afhængig af hvordan man vil bruge det). 4. Da jeg startede med IHC Captain var inden jeg rigtig kom i gang med openhab2. Siden har den bare fået lov at trille med på sidelinjen. Mit første valg er helt klart openhab2. Og jeg tror ikke jeg ser mig tilbage til noget andet herfra, så længe Pauli (ham der laver openhab bindingen til IHC controlleren), fortsat supportere den. Han er i øvrig også aktiv herinde.
 10. Kandersen

  Visual 3.0 controller død efter firmware opdatering

  Jeg formoder der sker en hel del skrivning på SD kortet, hvis man aktivere logning på IHC controlleren? Og hvad med evt tæller (SO) indgangen. Kan den logge til SD kortet? For så sker der da ting og sager.. Videooptagelser er ikke nødvendigvis det der giver mest belastning, selvom det belaster. Det er oftest store filer. Mens alt muligt andet er små filer/ændringer i filer, fx som logning eller database brug (sidste ikke aktuel for IHC controlleren). Det vigtige med videooptagelser er, at enheden lyn hurtigt kan skrive til SD kortet.. Det er altså skrive hastigheden som er afgørende.. Men hvis SD kort interfacet alligevel ikke kan følge med, så er det lidt spild med meget hurtigt kort. Jeg ved ikke hvad IHC controlleren understøtter. Der hvor SD kortet også har udfordringer, det er hvis enheden det sidder i ikke afsluttes/lukkes ned korrekt. Det kan smadre fil strukturen på SD kortet. Og hvordan er det nu lige man lukker en IHC controller ned?
 11. Der er ca. en faktor 10 til forskel på bluetooth og wifi. (ihvertfald rent teoretisk). Så "nærhed" (nærved) kan blive såen lidt tricky med WiFi. Den bedste nærved er bluetooth, bla fordi den "trigger" hurtigt. Desværre findes der ikke rigtig nogen fix og færdig løsning, så vidt jeg ved, med et relæ som du så kan koble på en IHC indgang, (eller bare et fix og færdigt system som har ekstern tilslutning til et relæ).
 12. Kandersen

  Timer på alarm ved strømsvigt

  Korrekt at jeg selv genstarter (altså bevidst). Og ja det har muligvis noget med intervallet at gøre. Men jeg har da "lange perioder" imellem, hvor jeg ikke gør noget. Og der oplever jeg heller ikke genstart. Det seneste jeg lige husker, det er en periode på 76 dage uden at hverken jeg eller controlleren har genstartet.
×

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.