Jump to content
IHC-User.dk

Kandersen

Members
 • Content Count

  2,724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Kandersen last won the day on January 18

Kandersen had the most liked content!

3 Followers

About Kandersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4623
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Recent Profile Visitors

3,050 profile views
 1. Men har du set nogle firmwares til dem?
 2. Btw.. Greenline har dæmperen til salg online med 15% rabat på: https://www.greenline.dk/k/elartikler/tavlemateriel/lk-ihc/p/ihc-control-led-lysdaemper
 3. Hmm er det et udtryk for noget positivt? Den bør vel bare virke Bortset fra det - Kan den måle strømforbruget? Det ville være en fed feature som mere eller mindre bør være standard i dag.
 4. Jeg bruger ikke skærmet kabel til modbus. Men jeg har heller ikke mere end 5 meter kabel. Bemærk dog, at det er langt fra sikkert at de nye dæmpere kører modbus. Og faktisk vil jeg sige, at med dine nye oplysninger, så er det helt sikkert ikke modbus på et 485 interface, for det kan så vidt jeg ved trække op til 15 meter (eller 1.4 km når slaverne er seriel forbundet) uden repeater. Ethernet har derimod en max længde på 50 meter, så skal der en repeater på, såvidt jeg lige husker. Kravet om skærmet kabel til dimmerne, kan dog være et standard krav, simpelthen bare for at være på den helt sikre side under alle forhold. Det er jo smart nok at stille sådan et standard krav. Men dermed ikke ens betydende med, at det ikke vil virke med fx et parsnoet kabel, (som jo også holder støje væk, pga parsnoningen).
 5. Klø du bare på Mikkel.. Jeg har en ekstra HW6 controller liggende, så bare venter på et oplagt emne at misbruge den på
 6. Folk der allerede har HW6 controller og dæmpere køber ikke en HW7 controller til +5000,- + ny dæmper til 512,- (pr kanal) + arbejdsløn + lyskilder, bare for at få LED belysning.. Det er et regnestykke som selv en 7årig kan gennemskue, ikke hænger sammen. Ryger HW6 controlleren, så kan man købe HW7, og stadigvæk værende kørende. Ryger dæmper, så kan man købe en "gammel" type, (fx Wireless), og stadigvæk være kørende. Ryger controller og flere/alle dæmpere, (urealistisk tanke) Så giver det mening at skifte. Ellers... It aint gona happen!! ("Vanvids-personer" som jeg kunne måske finde på det, bare fordi.... Men der er næppe ret mange som mig. Og jeg vil helst ikke ud i regnestykket for mit vedkommende ). Så er der IHC nybyg tilbage. Her er det helt klart oplagt med både HW7 controlleren og nye dæmpere. Men er der virkelig så meget IHC nybyg, med tanke på hvor svært IHC generelt har det, så det kan svare sig at producere/vedligeholde det, fremfor at også lave HW6 controlleren kompatibel med den nye dæmper? At gøre HW6 kompatibel med de nye dæmpere hæmmer netop ikke salget af HW7 controlleren, (som netop påvist). I værste fald ændret det intet. I bedste fald ville det muligvis højne salget af de nye dæmpere i stedet. HW6 controllerne dør naturligt ud og der blive udskiftet med HW7. Denne process kan de nye dæmpere ikke fremme. Jeg fatter simpelthen ikke den strategi LK har valgt! Den taler imod alle mulige former for logik!
 7. Men den snitflade er jo netop ikke det samme i en HW7 controller.. For så burde dimmerne jo virke på de gamle controllere. Men protokollen kan næppe være den samme i den nye HW7 controller som i de gamle, for så ville dimmerne jo virke på de gamle controllere. (Udover de bevidst kan have valgt at holde produktet ude, i forsøg på fremme salget af HW7 controlleren. Det er bare ufatteligt de dermed ikke forstår, at alle dem med HW6 controllere ikke bare lige smider 6K kroner + evt arbejdsløn, for at få een lysdæmper der virker med LED). LK har sikkert opfundet den dybe tallerken, igen, for noget så simpelt som en lysdæmper.
 8. Hvis! dimmerne kører modbus, så behøver man slet ikke en IHC controller. Det er det jeg mener med, at LK havde været smarte, hvis de har brugt modbus, for så kan alle andre (med modbus) også bruge dimmerne uden at have en IHC controller.. Modbus er immervæk en "industri" standard. Men som Bjarne er inde på, så er det nok langt fra sikkert. Jeg har et RS485 interface til Rpi, eller rettere, det er et RS485 <> USB interface, som jeg bruger i forbindelse med Nilan ventilation anlægget og modbus. Dette interface udskifter jeg snart til et ethernet (TCP)<>RS485, som jeg har købt, da USB på en Rpi/Linux simpelthen er ved at drive mig til vanvid! Men jeg ved endnu ikke om jeg har mod på at købe en af de nye dimmere for at sniffer den.. Jeg har en mistanke om, at jeg endnu engang bliver kanon skuffet over LK! Og så er det bare endnu et fejlkøb, da jeg ikke har den nye controller, og derfor ikke kan bruge dimmeren.
 9. Det ville være komplet idiotisk af dem at lave deres egen protokol.. Med Modbus, så kunne de i realiteten sælge dem til alle mulige andre end IHC Visual HW7 brugere. Det bliver mere tricky, for det kræver jo en ny firmware til controlleren. Men via en Rpi med openhab/HA eller lign, der ville det være en smal sag, også uden ny firmware i controlleren.
 10. Ja, jeg har tidligere nævnt den mulighed, specielt hvis dimmeren kører modbus over rs485.. Men det kræver jo ligesom LK vil ud med nogle detaljer.
 11. Ikke direkte. Men jeg mener de kan styres via 3. part program ala openHAB, Home Assistant osv. Og kan de det, ja så er der åbent til IHC controleren.
 12. Nej det er faktisk lidt overraskende billigt. Heller ikke her. Men det skyldes mest af alt, at der lige skal smides 5K oven i til en ny controller, som så måske går død.. Er ikke sikker på jeg lige har tålmodighed til det.
 13. Venter også lidt spændt på den vejl udsalgspris for alm. dødelige..
 14. Ehh giver ikke mening.. Host unreachable, men alligevel får du 4 pakker retur? Hvordan kan du se controlleren på netværket? Prøv evt at giv den et andet IP nummer, og se om det skifter. Jeg kunne godt mistænke at det du ser er en cachet liste, hvis det er i din router.
 15. Så længe du ikke gør som jeg gjorde i starten, så kan du skære 50-70% af tiden.. Du skal egentlig bare starte med at vide det hele
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.