Jump to content
IHC-User.dk

Kandersen

Members
 • Content Count

  2,439
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kandersen last won the day on August 22

Kandersen had the most liked content!

2 Followers

About Kandersen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4623
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Recent Profile Visitors

2,609 profile views
 1. Har du sat de korrekte TAG´s på de items du vil have med i Google home/Assistenten ? Har du herefter sagt til google "hey google, synkronisere mine enheder" ?
 2. Kandersen

  google assistent

  De skal ligge i things mappen, og filen skal hedde xxxxx.things Fx: ihc.things
 3. Kandersen

  google assistent

  Ahh ofocuse.. Its not possible to save changes the auto created channels.. Make sense.. Sorry I wasnt clear on that one. Just to be clear on this. There is no problems in creating a new channel (using the + ikon), and then use the same ResourceID which has also used in a auto created channel, as long as you dont link the two channels at the same time. I have setup IHC binding to auto create channels. But all my channels I´m using is actually manually created channels (in a thing file). The advantages of letting the binding auto create channels is, that I can get the resourceID from the autocreated channel, and then use it in the manual created channel. Thats how I´m doing this stuff.
 4. Ser godt ud, synes jeg. Nogle ting jeg godt kunne tænke mig, det er fx at man beskriver hvilke komponenter man har brugt, som ikke umiddelbart er lige indlysende. Fx klemmer typerne, som flere gange har været efterspurgt. De tre sorte bokse under installationen kunne jeg også godt tænke mig at vide hvad er? Lampeudtagene, er det bare de almindelig PL dåser du har skruet op og sat sammen? Faktisk en ret genial løsning i stedet for de underlag der findes.
 5. Jeg er fuldstændig enig i dette. Og jeg finder det absolut dybt chokerende og grotesk, at forbrugerne efterlades på denne måde. Uanset om det er et forbruger/elektriker <-> eletriker/LK forhold, så er det helt galt, netop fordi det er et produkt som virkelig laver "ballade" hvis det går galt. Det er ikke bare en lille simpel brugsgenstand.
 6. Kandersen

  google assistent

  Yeps. Mener du egentlig ikke som en manuel channel? Eller fik den automatiske til at virke? Husk på, der er himmelvid forskel på channels og items, (men manuelt laves de på samme måde, altså i en text fil). Btw.. Husk at dine tekst filer skal være UFT8 format, specielt når du når til sitemap filer.
 7. Tror ikke lige forumet fik dine billeder korrekt.
 8. Mangler der ikke en ", endnu" på den sidste mulighed
 9. Kandersen

  google assistent

  Den seneste. (Jeg har ikke lige linket til den her). Men den skal installeres manuelt, (hvis det er bindingen vi snakker om). Alternativ skal du prøve at installere openhab 2.5 M3 (seneste Milestone). Så får du automatisk den nyeste binding med der. Openhab 2.5M3 får foreløbig rosende ord med på vejen, men jeg har ikke set testet den endnu. Håbede jeg fik noget tid i denne her uge, men fik rodet mig ud i alskens andre nye ting med min egen installation, (bla Sonoff (tasmota) og mqtt som jeg lige skulle lære). Der findes ikke en hurtig guide til at lave items/things/configuration manuelt. Men processen er ens. Så hvis man kan lave items, så kan man også lære at lave resten Anyway, her er den hurtigste (og måske lidt for indforstået) guide jeg lige kan komme på. Sig til hvis det er for kortfattet. Meget af det giver langt mere mening, når man først lige har prøvet det. Men det kan være svært at bare læse. Så test evt mens du læser: For at oprette items manuelt, så kræver det at du forbinder til din openhab via ssh (hvis det er en Rpi du bruger). Her anbefaler jeg at bruge et windows program der hedder WinScp. I dette program kan du også oprette items filer osv.. (default username og pw er til openhab er: openhabian). Du opretter forbindelse ved at angive IP nummeret til din openhab server/Rpi. WinScp er lidt ligesom Windows Stifinder. Den er bare inddelt i 2. Venstre side er din lokale maskine. Højre side er den maskine/server du er forbundet til. Når/hvis du får hul igennem med dette program, så skal du ind i den folder der hedder /etc/openhab2/ i højre side. Derinde vil du bla finde en /items/ folder. Inde i den folder kan du oprette .items fil, (højreklik og vælg opret ny fil.. Kald fx file, ihc.items og vælg gem). Så åbner et nyt vindue med et tomt dokument. Og så er du klar til at lave items manuelt. Items kan du læse mere om her: https://www.openhab.org/docs/configuration/items.html Når du når dertil, så er det nemmere at guide dig videre. Ja, det er fordi autochannels kun tager produkterne fra Visual. Men i forbindelse med KIP betyder det ikke noget, om du tager resourceID fra trykket eller FBen. Det er samme resultat.
 10. Kandersen

  google assistent

  Ja det giver ingen mening med read på en switch (tryk) fra openhab.. (det skal forståes omvendt). Når du siger den ikke kipper rigtig, kan du så fortælle mig, hvordan du ser det? Det bedste du kan gøre, det er at holde øje i ServiceView samtidig. Hvis det er sat rigtigt op, så burde du se KIP funktionsblokken gå ON og x-ms efter går den OFF. Ligesom hvis du trykke på en IHC tryk til samme Funktionsblok. Det er det som PulseWidth gør. Evt skal du sætte tiden op. Prøv med 200ms eller måske 300ms. Du skal helst ikke gå over 300ms, for hvis du har en fortrådet dæmper på, så begynder den i stedet at regulere. (Det skal finpudses, da du kan risikere der er en anelse forsinkelse i). Mht openhab 2.4 så kan det faktisk godt være årsagen. Det er meget længe siden jeg brugte den IHC binding der er i den.
 11. Okay.. Jeg vil anbefale dig at få fat i en glødepære eller halogen, og så få testet dæmperen på den. Min anelser er desværre nok, at det er LED kilden det er galt med. Jeg bruger selv en del kombitryk i min installation. Jeg bruger dem dog i forbindelse med en IHC controller, og selve trykkene bliver ikke brugt til noget, da jeg udelukkende bruger dem som en UNI dæmper.
 12. Kandersen

  google assistent

  Først vil jeg lige sige.. Det bliver lidt tricky (men ikke umuligt) at bruge TAG´s hvis du ikke kan lave items manuelt, (det er samme procedure som at lave channels manuelt). Så det skal du lige have i minde når du når dertil. mht channels.. Så har jeg lige opdaget, at du faktisk godt kan sætte en switch til pulsewidth på en automatisk oprettet kanal (channel). Proceduren er således: Start PaperUI. Gå in Configuration og dernæst i Things Derefter vælger du din IHC controller. Og herunder vil du se alle kanalerne. Vælg at redigere en Switch channel (eller en channel som passer til din KIP funktionsblok) ved at trykke på blyant symbolet helt til højre. Så skulle der gerne komme et vindue op der så sådan her ud: Her kan du sætte pulsewidth. Lige et side spørgsmål.. Hvilken version af openhab bruger du? Jeg kan godt være i tvivl om 2.4 stable har denne funktion. Jeg kører med 2.5 M1 milestone. @Pauli Anttila anbefaler at vi bruger den seneste openhab milestone. Dvs 2.5 M3 (som blev frigivet forleden dag). Personligt er jeg dog ikke tilhænger af, at man som helt grøn openhab bruger begiver sig ud i at lege tester. En Milestone version er at betragte som en beta version. Dvs den kan godt rumme fejl, eller rumme kendte fejl som endnu ikke er rettet. Du kan godt installere openhab 2.4 stable og så manuelt lægge den nyeste IHC binding (2.5M3) ind i openhab. Men lad os tage det, når du når dertil.
 13. Men hvis det er korrekt det som "rygterne" siger, at den kører RS485 interface, så er de vel pine død nødt til at gøre noget ved firmwaren til de ændre controllere.. Eller virker det interface som det skal?
 14. Ja du er over de 25 watt. Men det er ikke ens betydende med at det også virker ordentligt. Det afhænger desværre utrolig meget af kilden. Btw er det 230 eller 12volt?
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.