Jump to content
IHC-User.dk

Kandersen

Members
 • Content Count

  2,356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Kandersen last won the day on February 23

Kandersen had the most liked content!

2 Followers

About Kandersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4623
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Recent Profile Visitors

2,483 profile views
 1. @Pauli Anttila could you put the latest .jar to download? I´m not keen on using the snapshot version.. I used to, but there has been too many serious problems. So I´m back to 2.5M1. I am using a newer IHC binding though, just installed manually. And speaking of IHC binding.. Yesterday I discovered something was very wrong with my openhab<->IHC.. PaperUI showed the controller was online, but I received no info at all from any things.. (it turned out it has been like that for the whole day/night). I really struggled getting the connection back. I uninstalled the binding, cleared cache/tmp, restarted my Rpi, restarted my IHC controller.. Even removed the power from the controller etc.. But no matter what I did, I ended up with a timeout connection from the IHC binding. I have done no changes lately, and it has been running rock steady for weeks, (since I moved back to openhab 2.5M1). Before that, I was using snapshot build 1575, and the IHC binding have never caused any problems. To fix the connection again, I had to raise the timeout in the config from 8000 to 10000.. Then I could get the binding to connect just fine again. And it has been running like that since yesterday.. Now I wonder - What can cause this problem all of a sudden? Second - How come PaperUI says the controller is ONLINE, when it´s actually not? I can tell from the log, that the binding do connects, but a couple of seconds after, it gives the timeout error. Shouldn´t the controller have been offline then??
 2. Så vidt jeg husker, så står det ret tydeligt i vildledningen, inkl hvordan de må belastes individuelt.
 3. Det er derfor man i blokken kan fortælle, om man bruger den ene eller den anden type PIR. For jeg mener det er det som blokken "vender". Jeg tror jeg først og fremmest vil bruge Vieweren til at finde ud af, hvad det er der tricker dine PIRs. Du kan bruge loggen i Vieweren til dette. Medmindre det er rigtig elendige PIR´s du bruger, så har jeg svært ved at forestille mig, at forskellige PIR´s skulle være SÅ følsomme, uden at du kan justere dig ud af det på selve PIRéne.
 4. Er det ikke yderst sjældent, at termostater flytter på sig? :-) Jeg synes det lyder bemærkelsesværdigt, at signalet ændre sig. Fra første gang hvor det åbenbart løses ved at flytte antennen, og så til nu, hvor problemet vender tilbage. Det tyder måske mere på, at problemet kan være noget helt andet end antenne/signal.
 5. Blot et bud. Jeg kender ikke Nilan Connect. Du har åbnet port 8080 til IP .241. Men det er den "kasse" der hedder PLC IP-indstillinger. Nilan IP indstillinger hedder .107. Måske det er den der skal åbnes til?
 6. Men næppe indsættes i en NeST termostat.
 7. Hmm. Jeg var ikke klar over at de de ville lukke for åben api.. Lyder mystisk.. Heldigvis bruger jeg ikke NeST. Anyway - De der microrelæer.. Mja.. for det første så er det 24v DC du har fundet. For det andet er det stadigvæk DIN rail, dvs udover bredden, så fylder de det samme. Og sidst men ikke mindst, 234,- for sådan en karl.. Det er godt nok noget dyrere end de andre.. Så det vist meget godt du ikke skal bruge dem alligevel
 8. https://www.elsag.dk/relae-24v-ac Det er 24V AC. Men ved ikke om det kan være sammen med termostaten. Kender ikke termostaten.
 9. Kandersen

  SD Kort

  Jo, det gør andre brugere og interesseret i IHC. Og de kan gøre noget. Hvilket helt klart er en information, der er værd at fortælle andre IHC interesserede og brugere, specielt dem som evt påtænker at købe V3 controlleren, eller måske dem som påtænker i det hele taget at få IHC. De har krav på at vide, hvilke problemer de kan ryge ind i, og hvilket vanvittige forventninger der er, (åbenbart også fra dig), hvis de påtænker at investere i IHC eller en V3 controller. At jeg er uenig, er vi to til gengæld helt enig om. Med din tilbagelænet og ligegyldige indstilling, så har jeg det faktisk ret godt med denne uenighed. Modsat dig, så skal det dælmene ikke afholde mig fra at sige min mening, bare fordi du finder det trættende, eller fordi du finder det nytteløst. Lad være med at læse det. Og bedre, lad være med at kommentere det, hvis du mener det er så slemt.
 10. Men hvad er din controllers status? Formoder ikke du fik liv i controlleren, heller ikke med din backup, siden du måtte skrive til LK, eller?? I en anden tråd skrev du forleden, at controlleren fint kunne starte uden SD kortet i?
 11. Kandersen

  SD Kort

  Det er jo så åbenbart ikke mere trættende end, at du konstant læser og kommentere det alligevel. Jeg kan af gode grunde ikke løse et problem som er skabt pga designet. Jeg kan kun henstille til, at man forsøger at få ændret designet, eller i værste fald, forsøger at undgå produktet. Der findes ikke rigtig så mange andre gode løsninger, medmindre man er ude i at skulle bede hr og fru danmark om noget, som langt de fleste slet ikke er gearet til, (tage en image kopi af kortet), uanset hvor nemt det er for os/nogle andre. Jeg forventer ikke du er i stand til at sætte dig ind i dette. Hvis det forholder sig som Mikkel er inde på, at controlleren slet ikke behøver kortet, så har jeg skam ingen problemer med valget af SD kort designet. Så er det bare en valgmulighed, som man kan vælge at bruge, med de risici der nu engang må være.
 12. Kandersen

  SD Kort

  Det burde den helt klart også kunne, som minimum!
 13. Kandersen

  SD Kort

  Og det er efter min mening fatalt, hvis det er devices som er så nødvendige som fx en IHC controller. Husk på, en IHC controller er ikke bare en ligegyldig tingest. Virker den ikke, så virker lys, varme ja måske endda alarm ikke. Det er ikke et produkt man kan undvære i ret lang tid. Men med valg af SD kort, og såfremt det er nødvendigt, så mener jeg at man ligesom har gjort sit til, at gøre det så problematisk for sig selv som overhovedet muligt. Skulle LK endelig have bare en smule tanke om behov for at gemme data, så kunne det gøres langt mere effektivt, inkl backup af programmet.
 14. Kandersen

  SD Kort

  Nu har jeg ikke en V3 controller.. Men jeg synes faktisk han (Astronaut) har lidt ret i den han siger.. Det er indforstået det som du referere til, Lars. Og derfor kan jeg godt forstå, at man som bruger kan være i tvivl. Samtidig er det mig komplet ubegribeligt, at man har valgt en Controller, som er afhængig af et SD kort. Jeg ved ikke hvilken planet det er LK er dumpet ned fra, men praktisk talt alle på jorden, der ved bare en smule om SD kort ved, at SD kort er bare et spørgsmål om tid, så fejler de, specielt hvis man skriver meget på dem, (hint - data log). Og med tanke på, hvor mange som allerede har haft opstarts problemer, så fatter man det slet ikke. Hvis SD kort havde været så fantastiske, så havde de været en del af langt mere udstyr! Men ikke engang TV bokse osv bruger dem. Og det er trods alt en genstand man kunne leve med fejler. En IHC controller er straks værre.
 15. Hej Kandersen,

  Jeg har rodet med IHC i nogen tid og nu er det tid til at leje med en RaspberryPI 3B+. Jeg har installeret HASSIO på den men kan ikke få min configuration til at fungere.

  Målet for mig er at styre Philips HUE fra IHC wireless tryk - og få en app på iPhone hvor jeg også kan styre IHC.

  Vil du anbefale openHAB eller HASSIO

  Bedste hilsner

  Peter Aagaard

  1. Kandersen

   Kandersen

   Hej Peter.
   Jeg er stort fortaler for openhab. HA kender jeg ikke ret meget til, så jeg kan ikke hjælpe dig med det, desværre. 

   Mht openhab og hue, så fungere det ganske fint. Men jeg har endnu ikke fundet løsningen på, hvordan man styre (dæmper) en Hue pære ved brug af kun eet tryk (knap). Det kan snildt gøres ved brug af to knapper, men een, som IHC ellers er gode til med IHC dæmpere, det skal laves via en rule i openhab, og den løsning er jeg endnu ikke nået til.

   Derfor bruger jeg pt IHC Captain til min Hue installation, mens openhab bare "kigger med" på sidelinjen.  
   Selvom jeg har farvet pærer, så er det ikke noget jeg gør ret meget i. Det var sjovt i starten, men efterhånden er det bare almindelig lys (varm hvid) jeg bruger. 

  2. Peter Aagaard

   Peter Aagaard

   Hej igen Kandersen,

   Jeg har nu HASSIO (Home Assistent) oppe at køre med følgende komponenter:

   - IHC Hardware ver 6.2 med seneste firmware

   - Philips HUE

   - Synology NAS server

   - Sonos

   Alt snakker nu sammen via min Home Assistent.

   Du er velkommen til at skrive til mig hvis du vil vide mere...

   Bedste hilsner Peter Aagaard 

×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.