Hop til indhold
IHC-User.dk

Kandersen

Members
 • Antal indlæg

  1.427
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  2

Kandersen last won the day on April 26

Kandersen had the most liked content!

1 Følger

Om Kandersen

 • Rang
  Platinum Boarder

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4623
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Seneste besøgende på profilen

1.469 profil visninger
 1. Kandersen

  OpenHAB og IHC dimmer 350LR/600 etc

  En UZB1 stick. Ikke verdens bedste, men den funger til formålet. Den findes i to versioner, en meget billig og en ret så dyr. Forskellen er at den dyre er en zwave.me og har noget software med. Den billige (den jeg har) har ikke software med. Begge virker helt almindeligt med Z-wave.
 2. Kandersen

  Ikke nok ledere. Forslag ønskes

  Ja, der er rimelige udfordringer med dels afstand og kraft. Men ja princippet eksistere, fx en del nyere mobiltelefoner kan oplades trådløst. Men jeg tror ikke Szafranski er ude efter sådan en løsning til hans Pergola. Så tror jeg mere på en solcelle/vindmølle løsning og batteri. Det skal godt nok betyde at evt kabeltræk skal være helt umuligt eller mega dyrt. Men så er der da i det mindste strøm, engang imellem
 3. Kandersen

  Ikke nok ledere. Forslag ønskes

  Trådløs strøm eksistere ikke rigtigt endnu. Så uden ledere = ingen strøm.. Men jeg tror dit første indlæg bliver lidt indforstået. (jeg misforstår det måske). Du skriver du har et skur og i dette har du en 5-leder. Du nævner bla. også stikkontakter. Dette fortæller mig, at du sandsynligvis har 3 ret interessante ledere du kan komme videre med. Fase, nul og jord. Hvis fasen i dine stikkontakter ikke er en "rigtig" fase, men derimod fra et IHC 230 output, så kan du vælge to muligheder. Enten at lade outputtet stå tændt konstant. Eller du kan vælge at flå den af output modulet og lægge den over på en fast fase. Pointen er, at du komme videre til din Pergola fra skuret med bare et 3-ledere kabel. fase, nul og jord. Og så kan du lave whatever du skal lave i din Pergola. Hvis det er fordi du ikke kan komme fra skuret og til din Pergola med et kabel, og heller ikke fra din tavle (huset) til Pergola. Så er mulighederne ligesom udtømt.
 4. Kandersen

  OpenHAB og IHC dimmer 350LR/600 etc

  Det gik temmelig godt. IHC - Dimmeren virker som en Uni400 uden memory. Dvs. du kan smide et IHC tryk på den og tænde, skrue op/ned for lyset. Og så lige en ekstra detalje. Ved dobbelttryk, så tænder den på 100%. En rimelig smart detalje, hvis det er et sted man skal bruge fuld blus. Z-wave (og openhab) - Alt er muligt ved at bruge OpenHab (eller andet system), hvor du via rules selv kan bestemme lysstyrken. Der er ikke længere behov for fysisk tryk, hvis man bruger app eller lign. Udover det kan den måle strømforbruget. Det er selvfølgelig ikke specielt interessant, hvis man kun har få lav energi kilder på (LED´s), men ideen er stadigvæk god at have. Det smarte i det her er ikke i det ene eller det andet tilfælde. Det smart er, at den kan bruges samtidig i begge tilfælde. Altså både fortrådet via IHC tryk og Z-Wave samtidig. Hvis man går med tanker om at køre noget Z-wave, så er dimmeren (inmaden er en Fibraro FGD212), en utrolig velkendt og afprøvet dimmer, der virker på stortset alle kilder og uden minimumsbegrænsning. I den tid jeg testede den, der oplevede jeg ingen problemer. Først med 12volt LED´s på en jernkerne trafo og derefter med 12volt halogen på samme trafo. Pt er den dog ikke sat til, da den i første omgang bare skulle testes. Men min plan er, at den skal ind i installationen igen og sandsynligvis bruges et sted, hvor vi tænder lys på en Pir. Jeg overvejer pt om det skal køre på udendørs belysningen. Dimmeren findes også i en 4 x dimmer version. Altså 4 selvstændige dimmere indbygget i een kasse, som kan monteres på DIN skinne.
 5. Kandersen

  IHC, M-bus, Nilan og DanTherm ventilation.

  Det er jeg også ved at finde ud af i OpenHab, men kan ikke lige få rrdj4 til at virke.. Vistnok en kendt fejl i OpenHab som "nogen" kæmper med. Vores Netamo i stuen siger 42,1% IHC målerne på badeværelserne siger 39,7% og 39,4% Nilan anlægget siger 38,4%. Det er en forskel jeg godt kan acceptere, specielt fordi Nilan anlægget ikke suger fra stuen. Altså jeg er kommet frem til, at dioden på panelet (LED 1), det er den som tænder, når spjældet er åbent. Reelt er jeg ret ligeglad med de 4 minutter spjældet åbner og lukker. Det vigtigste er at vide, om spjældet er åbent eller lukket. Men det kan være en god måde at evt finde fejl på. Så jeg tror bare jeg affinder mig med den konklusion
 6. Kandersen

  openHAB2 IHC binding

  My mistake, I missread your screendump
 7. Kandersen

  openHAB2 IHC binding

  Pauli - Is it normal to create items as things? From you screendumps, it looks like you´re creating items (switch) as a thing?
 8. Kandersen

  OpenHAB og IHC dimmer 350LR/600 etc

  Haha, ja det glemte jeg så lige i farten. Havde ellers siddet og lavet det Sgu da godt jeg gemte det i min dropbox, så jeg kan komme til den nu. Har i øvrig lige editeret i ovenstående items og sitemap og markeret de linjer røde, som er dem vi snakker om. Og så får du også lige screendump af hvordan sitemap ser ud i BasicUI. Edit igen.. Nu opdagede jeg lige, at jeg har faktisk lavet en fejl i min items fil i beskrivelse af trykkene. Jeg har byttet om på højre og venstre. Derfor ser det forkert ud i sitemap filen. Men fordi IHC IDén er rigtig, så er det kun rent visuelt at det har betydning. Apropos det med at jeg har linket trykkene, så er det endnu ikke noget jeg har besluttet mig for, om jeg vil gøre fast eller ej. Reelt set behøver man det ikke, da du kan påvirke dimmeren direkte enten i Fbén eller direkte på produkt-siden i Visual. Årsagen til jeg startede ud med at bruge trykkene, det var med den tanke, at hvis jeg en dag ikke gad OpenHab mere, så kan jeg bare slukke Rpién, og IHC controlleren kørere videre som om intet er sket. Men efterhånden som jeg er kommet dybere ind i OpenHab, så hælder jeg mere og mere til at slet ikke tage hensyn til IHC controlleren mere. Faktisk sad jeg den anden dag og overvejede at lave alt i OpenHab. Og IHC programmet bare vil indeholde produkterne. Dvs ingen Fbére overhovedet. Principielt kan man sagtens gøre det sådan. Men man skal tænke sig om, for hvad nu hvis.... Så er det godt at have et fungerende IHC program i baghånden, inden man springer ud i en fuldblods OpenHab løsning. JEg skal bare lige overbevise mig selv om det sidste, plus jeg skal lærer alt indgående i Openhab, specielt i forbindelse med rules.. Det er en hård omgang. Værs´go!
 9. Kandersen

  openHAB2 IHC binding

  Pauli, what will happen if I add this to an already exsisting Openhab 2.2 with IHC controller installed? (my main installation)
 10. Kandersen

  OpenHAB og IHC dimmer 350LR/600 etc

  Uni400 Dimmer ID adresse til Openhab. Her er først item filen for vores store badeværelse som pt køre halogen spot på en Uni400 dimmer IHC/SA. Bemærk, jeg tænder dimmeren ved at mappe selve trykket, "øverste højre på et 4-tast tryk". Status fra dimmeren hentes i højre side i Fbén under "Dimmer tændt". stortbad.items: //Stort Bad Number stort_bad_Temperature "Temperatur stort bad [%.1f °C]" <cu_heating> (Temperatur) [ "CurrentTemperature" ] {ihc="13699860"} Number stort_bad_Tempsetpunkt "Temperature setpunkt" <temperature> {ihc="7989780"} Number stort_bad_fugt "Fugtighed stort bad [%.1f %%]" <Humidity> (Fugtighed) ["TargetHumidity"] {ihc="13699623"} Switch stort_bad_OEV "Tryk øverste højre" <WallSwitch> ["lighting"] {ihc=">[ON:20058:100]", autoupdate="false"} Switch stort_bad_OEH "Tryk øverste venstre" <WallSwitch> ["lighting"] {ihc=">[ON:20314:100]", autoupdate="false"} Switch stort_bad_NV "Tryk nederste venstre" <WallSwitch> ["lighting"] {ihc=">[ON:20570:100]", autoupdate="false"} Switch stort_bad_NH "Tryk nederste højre" <WallSwitch> ["lighting"] {ihc=">[ON:20570:100]", autoupdate="false"} Switch stort_bad_halogenlys "Dimmer status" <light> ["lighting"] {ihc="5540626", autoupdate="false"} stortbad.sitemap: sitemap stortbad label="Stort Bad" { Frame label="Lys" { Switch item=stort_bad_OEH label="Halogenlys" mappings=[ON=Kip] Text item=stort_bad_halogenlys label="Halogenlys" } Frame label="Fugt, Varme & Ventilation" { Text item=stort_bad_fugt label="Relativ Fugtighed [%.1f %%]" // Text item=stort_bad_fugt label="Relativ Fugtighed" Text item=stort_bad_Temperature label="Temperaturen" Setpoint item=stort_bad_Tempsetpunkt minValue=18 maxValue=25 step=0.1 label="Juster varmen [%.1f °C]" Text item=telestat1_stort_bad label="Telestat [%s]" } Frame label="Ventilation" { Switch item=stort_bad_NV label="Tænd ventilation i 15 min" mappings=[ON=Kip] Text item=Nilan_Output_UserFunc Text item=nilan_output_ExhaustSpeed Text item=nilan_output_InletSpeed } }
 11. Kandersen

  OpenHAB og IHC dimmer 350LR/600 etc

  A crap.. Glemte alt om det Minder mig lige om det i morgen aften
 12. Kandersen

  openHAB2 IHC binding

  This sounds incredible. I can test as well, Openhab 2.2, Openhabian on an Rpi3. Specially these days as I seem to get a strange error. OpenHab can read fine from the controller, but writing to the controller ends in a timeout error. This started a few days ago, and I have no idea why.
 13. Kandersen

  ø80 Uni dimmer ustabil eller controller?

  Bingo! Det var jo netop det jeg kunne se serviceview. Inkl i Openhab appén. Vil du vædde? Jeg ved det ikke endnu, men jeg har i sinde af forsøge det, når jeg får fundet det ekstra ø80 udtag frem jeg har liggende. Har efterhånden et mindre lager her på mit skrivebord (testbord) med strømforsyning, den gamle HW 6.1 controller, en Z-wave dimser, div tryk osv.. Mangler bare ø80 dimmer udtag (og lidt oprydning ).
 14. Kandersen

  Service view: Missing holiday file

  Kalenderen virker på faste skematiske events, og i gældenden for hele boligens medlemmer/sammensætning. Afviger noget fra det planlagte, så skal kalenderen rettes til. Så er det op til den enkelte at afgøre, hvornår det passer ind.
 15. Kandersen

  ø80 Uni dimmer ustabil eller controller?

  Tjekkede jeg ikke. Det ER en mulig fejl jeg skal kigge nærmere på næste gang. Ganske simpelt - Openhab sender værdi fra 0 til 100 direkte ind på IDén på fx niveauet. På lysindikering´s ID modtager OpenHab ON eller OFF. OpenHab kan reelt set også sende ON/OFF den anden vej. Det vil bare ikke give noget mening at sætte lysindikering ON, hvis lampeudtaget er slukket. Så det gør man selvfølgelig ikke. Det var mere for at forklare, hvor simpelt det reelt er.
×

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.