Jump to content

Kandersen

Members
 • Posts

  3,295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Kandersen last won the day on September 9

Kandersen had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  4356
 • Interests
  Alt der kan sættes strøm til.

Recent Profile Visitors

4,702 profile views
 1. Er det hele Wiser produktserien? Synes det var meget tyndt sidst jeg kiggede.
 2. Det er ikke lykkedes mig at finde alle produkterne andet end hos elektrikernes forhandlere.
 3. Kandersen

  Fra openhab 2 til 3

  Jeg har ikke fået prøvet opeHAB3. Men virker rulen ikke direkte deri. Jeg synes jeg læste et sted at du bare kan bruge samme rules?
 4. Burde jeg også. Men troede jo det eksisterende var dimensioneret korrekt. Og derfor udskiftede jeg det bare til samme model.. Vidste ikke bedre, dengang Her vil jeg så påstå, at der er et andet problem med disse ventilationsanlæg som er fugtstyret, (eller bare igen mit daværende anlæg). Uanset indstillingen så var huset nærmest konstant knas tørt med en relativ fugtighed omkring 30%. Det var kun dage med voldsomt fugtighed uden for, at det kunne drives op på ca 50%. Og det er faktisk lidt underligt, når det samtidig ikke var i stand til at trække co2 niveauet ned, når der var +4 personer samlet. Og som jeg skrev til Lars1, så kørte anlægget kun op i hastighed, når der blev badet i begge baderum samtidig. Her valgte jeg så at smide bruger funktion 1 over på et IHC tryk for at kunne tvangsstyre anlægget i 20 minutter efter hver endt bad. Da jeg blev træt af den manuelle funktion med tryk, så lavede jeg et mere "normalt" automatisk styring via IHC fugtsensorer i baderummene og styring via openhab. Så kom det til at virke efter hensigten.
 5. Det er nu kun i stuen, at der er loft til kip. Men det giver helt klart mening det du skriver med den mængde mer-luft som dette giver. Og som sagt skal jeg ikke afvise at anlægget er for lille. Det var monteret da jeg købte huset. Jeg udskiftede det blot til en nyere model af samme type, da jeg overtog huset, fordi det eksisterende var misvedligeholdt. OG jeg gik ud fra at anlægget var godt nok.
 6. Det er skam ikke fordi det ikke virker. Men når et bad ikke får ventilationen til at ændre sig, fordi gennemsnits fugtigheden inde for de sidste 24 timer ikke er "høj nok". Så mener jeg det er bedre at aktivere den manuelt. Og det er det jeg har brugt "bruger funktionen" til, så ventilationen køre 100% i 15 minutter umiddelbart samtidig eller lige efter bad, alt afhængig af hvornår man har aktiveret den manuelt. Det er fair nok du synes det virker hos dig. Jeg vil bestemt ikke afvise, at anlægget kan være for lille. Det går til 250m2. Og huset er 244m2. Det var faktisk temmelig få personer der skulle til, for at Co2 niveauet hurtigt stiger til 1000ppm. Blot 4 personer i et par timer, så er Co2 indholdet over 900ppm i en 35m2 stue med loft til kip Og selvom jeg satte ventilationen til fuld skrue, så kunne det ikke flytte niveauet ned. Jeg var simpelthen nødt til at åbne de 4 ovenlys vinduer. Dette bragte så også co2 niveauet meget hurtigt ned.
 7. Jeg overvejer lidt Wiser i mit nye hus, (som ikke har IHC, derfor jeg leder efter alternativer). Men det irriterer mig at man pinedød skal via en elektriker.. Det er gabende idiotisk koncept.
 8. Thats why I gave up its internal humidity control. It´s simply too ackward. After each bath, if needed one can boost the ventilation. Beside that I use IHC humidity sensors to control the ventilation speed, all programmed vy the use of openHAB. I could probably have used IHC controller for this part, but I found it easier to program in openHAB. Not really.. Usually it depends on how many people is located in the room. But my point is, the ventilation isnt good enough to cover this. Even at full speed I could not bring down the Co2 level below 1000ppm, when having visitors. Insted I had to open windows. Then it usually only took a few minutes to bring the Co2 level down.
 9. The humidity control integrated in the Nilan Comfort is a bit ackward. It uses the last 24 hours to calculate the avarage of the humidity, and if it´s above or below the setpoint, it will change the ventilation speed acording to this measurement. It may sounds like a good ide, but unless you do the same each day at the same time, this will not work optimal, in my opinion. In my old house I use the "User Function 1" as well to boost the ventilation from a IHC switche in both bathrooms as well as a switch in the kitchen, (to boost the ventilation when cooking dinner if needed). I also tried to use it to boost the ventilation when Co2 was high, (I had an external Co2 sensor added to my smarthome system). But this wasn´t enough to bring down the Co2 even at full speed.
 10. Yep, men det er ikke umiddelbart klart, om det også gælder skalsikringen
 11. Håber du mener 23.8 - 23.7 :-D Men den gør faktisk helt som den skal. Ved 23.7 er det jo netop low - hysterises. Og der beder du den sende command(50) til vinduet.
 12. Er det de der Air... bokse du har? Hvilken fejl får du, når du IKKE kan tilgå controlleren?
 13. Øhh.. Controlleren kan ikke andet. Der er ingen DHCP klient i controlleren
 14. Kandersen

  Kamstrup elmålere

  Hvad værre er.. Ingen af energiselskaberne understøtter eller supportere metoderne. Det er forbrugeren selv der må slås med de muligheder som måleren evt har. Formuleringen i målerbekendtgørelsen er i ordets bogstaveligste forstand, at tage pis på forbrugerne. Energiselskaberne er tydeligvis IKKE interesseret i, at forbrugerne skal have nemt ved at tilgå data fra måleren.
 15. Jeg vil tro billede havde set anderledes ud, hvis man i stedet havde spurgt forbrugerne. Men det er jo typisk i den sektor, at der ved "fagfolket" bedst, hvad forbrugerne vil have. LK/Schneider har aldrig bekymret sig for, hvad forbrugerne ville have. De har altid henvist forbrugerne til elektrikerne/installatørerne
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok