Hop til indhold

Mikkel Hansen

Members
  • Antal indlæg

    10
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Mikkel Hansen's Achievements

  1. Hej Lasse Desværre... Efter utallige forgæves forsøg på at genoplive controlleren (den kører stadig, men uden at jeg kan tilgå den), har jeg simpelthen valgt at kaste håndklædet i ringen og er begyndt at udskifte IHC delene til Shelly relæer. IHC er (for mig) et overstået kapitel.
  2. Hej Jeg overvejer kraftigt at udskifte hele min IHC installation. Min plan er at montere tilpas mange Shelly Pro 4PM så alle mine udgange kan styres via disse moduler. Og eftersom min IHC installation udelukkende bruges til lysstyring, er det kun input-delen jeg skal have styr på. Jeg har fortrådet tryk i hele huset, og selvom jeg selvfølgelig kunne udskifte dem alle med tryk fra smartkontakten (de er endda på tilbud lige nu), tænker jeg det trods alt var smartere at genbruge trykkene når nu de allerede er der. Men vil et Fuga fortrådet svagstrømstryk (1, 2, 4 eller 6) kunne tilsluttes en Shelly i4? Eller evt. input terminalerne på en Shelly Pro 4PM? Jeg kan ikke umiddelbart finde ud af om de kan modtage input fra et svagstrømstryk eller ej. Jeg tænker at binde det hele sammen via Home Assistant, men hvis jeg kan bruge Shelly i4'eren, burde man kunne undvære Home Assistant helt, hvis vi snakker ren lysstyring. Jeg vil nok under alle omstændigheder bruge HA, men i første omgang går spørgsmålet kun på om svagstrømstrykket kan forbindes med Shelly'en.
  3. Det har jeg som sagt også prøvet, men det gør ingen forskel. (Der er ikke tilkoblet backup-batteri)
  4. Jeg har problemer med at forbinde til min controller (visual 2) via usb. Jeg har søgt og søgt på diverse fora, men ingenting hjælper. Alt har virket fint indtil for nogle uger/måneder siden (så tit er jeg ikke inde på controlleren, så jeg kan ikke sige præcis hvornår det stoppede med at virke). Controlleren har været sat op til at forbinde via ethernet med fast IP angivet (fatter stadig ikke at IHC ikke understøtter DHCP?). Pludselig kan jeg ikke forbinde via den fastsatte IP. Okay.. jeg læser et sted at controlleren kan finde på at smide IP konfigurationen ved genstart, og eftersom der har været elektrikere i huset for nyligt, som har haft slukket HPFi'en et par gange, er det ikke utænkeligt at det er sket. Det blinker dog gult i "Link" på controlleren, men jeg kan ikke se IP adressen på den tilhørende lan-port i routeren (Unifi). Her kan jeg bare se "noget" er tilsluttet med FE speed. Jeg vil derfor forbinde via USB, så jeg kan indstille IP på ny. Men ak... "LK IHC controller ikke fundet" når jeg sætter kommunikationsinterfacet til USB i Visual. Jeg prøver også Firmware loaderen, men den finder heller ingen controller. Jeg prøver IHCStarter, men heller intet. Jeg tænker problemet skyldes en manglende driver, da der i min enhedshåndtering dukker en ukendt enhed op under "Andre enheder", hver gang jeg tilslutter USB kablet. Enheden hedder "ISP 1362 USB NIC". Jeg prøver at opdatere driveren, men hverken Windows selv, Windows update, eller andre steder findes den nødvendige driver. Jeg prøver at hente IHC's USB driver fra flere forskellige steder hvor jeg nu kan finde andre der har haft lignende problem, som linker til den. Men nej... heller intet. Jeg kører Windows 11 via Parallels Desktop 18 på en M1 Macbook. Straks tænker jeg det er skyldneren, men efter at have haft en almindelig Windows 10 laptop fremme, kan jeg konstatere nøjagtigt samme scenarie på den. Så hvad gør man når alt andet ikke virker? Man genstarter! Det er dog ikke så lige til da der jo ikke lige er en tænd/sluk knap man kan benytte. Så jeg slukker for hele HPFI relæet, og dermed fjerner strømmen fra controlleren. Jeg starter op og venter spændt... Ingen ændring. Jeg kan simpelthen ikke få forbindelse til den controller, uanset hvad jeg forsøger (jeg har også - forgæves - forsøgt med et helt nyt USB kabel). Er der mon gode idéer jeg endnu ikke har prøvet? Eller skal den skrottes? [fingers crossed]
  5. Jeg tror desværre ikke det bare er tænd/sluk. Alle deres røgsugerer kører med en form for styrring, hvor du kan indstille den i forskellige trin. Draftbooster derimod er bare tænd/sluk, og der har jeg fået bekræftet fra dem, at man kan køre den over IHC med blot en tænd/sluk funktion. Exodraft derimod skriver at "deres styringer ikke er sat op til det". Men det kunne jo være der var nogle herinde, som havde fundet på noget smart
  6. Er der nogen, der har erfaring med at koble styring af en Exodraft røgsuger på IHC? http://exodraft.dk/
  7. Det virker bare utroligt at det er så besværligt at stykke sammen. Der må da være nogen som har en fungerende løsning med dæmpning af LED-spots. I dag laver man vel ikke indbygningsspots, uden at det er LED? Kan du linke til den dimmer du hentyder til? Jeg finder alt muligt forskelligt når jeg googler "ihc wireless dimmer ver2". Nu har jeg jo ikke nævnt noget om eksisterende setup og det var egentlig med vilje, da jeg var interesseret i at vide, hvordan det skulle laves, hvis man startede fra bunden, og ikke en eventuel lappeløsning oven på mit eksisterende setup. Så kunne jeg jo selv vurdere hvad næste skridt skulle være.
  8. Jeg har givet op... jeg kan simpelthen ikke finde ud af den bedste (læs: korrekte) løsning til dæmpning af x antal LED downlights (indbygningsspots). Lad os antage jeg skal montere downlights i en entre. Rummet er ikke særlig stort, så der vil kun side 2 lyskilder. Hvordan skal det bygges op? Hvilken type downlight/indbygningsspot skal jeg bruge? Og har den del af setuppet reelt nogen betydning? Hvilken LED pære skal jeg bruge? Hvilken dimmer skal jeg bruge? Jeg ser helst at dimmeren kan monteres på DIN skinne, men hvis der ikke findes funktionelle dimmere til denne løsning, er en wireless eller anden type lige så god - bare det virker. Jeg vil gerne have at lyskilderne kan dæmpes helt ned, uden at blinke eller slukke sporadisk. Jeg er klar over det er et kompliceret område, men der må da være nogen, som har en funktionel løsning med dæmpning af LED lyskilder?
  9. Hej Jeg vil gerne have min controller forbundet med mit LAN, og skal i den forbindelse logge ind i IHC administrator for at sætte IP'en. Problemet er bare at jeg ikke har mulighed for at logge ind. Jeg forbinder via USB så jeg vælger naturligvis USB som hostadresse Brugernavn er forudfyldt til 'admin' og kan ikke ændres. Feltet til adgangskode er tomt og kan heller ikke ændres. Se screenshot: http://take.ms/s2nB0 Når jeg forsøger at logge ind får jeg bare en fejl: Login via USB mislykkedes Se screenshot: http://take.ms/pCJOY Jeg ved der er forbindelse via USB, da jeg sagtens kan tilgå controlleren i Visual. Er der nogle som har gode forslag? IHC administrator v. 2.7.190 Windows 8.1 på mac via Parallels 10.2.1
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok