Hop til indhold

EjvindHald

Members
  • Antal indlæg

    534
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    28

Omdømme aktivitet

  1. Thanks
    EjvindHald gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Timeout på IHC Controller   
    Jeg har ikke nogen bedre bud end det du prøver. Når jeg er retur fra julen kan jeg kigge lidt mere 
  2. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point Tine i Ihc Net uplink dataswitch   
    Det er et udgået produkt, og derfor kan man ikke længere købe denne strømforsyning. Jeg har selv haft 2 stk. 1. generation strømforsyninger og 2 stk. 2. generation strømforsyninger, som blev defekte. Så selv hvis man kunne købe disse originale IHC Net strømforsyninger, kan jeg ikke anbefale dem.
    Jeg valgte selv til sidst at benytte en aflagt flad moderne switch mode strømforsyning, som jeg havde fra noget defekt udstyr. Jeg fandt én, som tilfældigt præcis passede ind i monteringsbeslaget i IHC Net tavlen og som gav 12 volt. Prøv at mål størrelsen på monteringsbeslaget og søg efter en moderne strømforsyning, som passer til disse mål.
  3. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point Tine i Ihc Net uplink dataswitch   
    Selvom der er lys, ville jeg prøve med en anden strømforsyning. De oprindelige 2 modeller til strømforsyning af IHC Net er ikke så gode. Især den første udgave var ikke optimalt designet.
  4. Like
    EjvindHald modtog omdømme point waldi i S: Lagersalg IHC - Alle produkter   
    Hej
    Jeg har købt nogle dele af ham, og de er - som vist på billederne - uåbnet i original emballage. Der er intet suspekt ved dette.
    mvh Ejvind
  5. Like
    EjvindHald modtog omdømme point Bjarne Sørensen i S: Lagersalg IHC - Alle produkter   
    Hej
    Jeg har købt nogle dele af ham, og de er - som vist på billederne - uåbnet i original emballage. Der er intet suspekt ved dette.
    mvh Ejvind
  6. Thanks
    EjvindHald gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i LK visual forbedringer   
    Super jeg har faktisk noget færdig nu men skal lige vurdere hvor meget energi jeg vil lægge i at lave brugerflade etc 
  7. Like
    EjvindHald gav omdømme point til Henning Pedersen i Vi står overfor en uoverskuelig installation..   
    Hej Kenneth
    Tillykke med det nye hus, og velkommen til IHC user.
    Det ligner at dem der i sin tid bygge huset, har taget nogle gode valg, og selv om anlægget er omkrig 20 år gammelt, kan det stadig give mange af de nye baghjul.
    Hvis alt virker, er der som udgangspunkt ikke noget der haster. Selv om det selvfølgelig ville være at foretrække med en backup til den dag uheldet er ude.
    Selv om anlægget stadigt er godt, er der dog sket en del i de 20 år. Mange ønsker i dag adgang til anlægget via telefon og iPad, hvilket de gamle kontrollerer ikke kan. Vi er også gået over til LED pærer, som virker helt anderledes end de gamle pærer, hvilket ofte giver nogle udfordringer for de lysdæmpere der sider i tavlen.
    Så på sigt skal I have opgraderet de 2 controllere og lysdæmperne, derudover bør I også opgradere strømforsyningen og mon ikke batteriet er langt mere end de anbefalede 5 år.
     
    Som Mikkel skriver, så kan det hurtigt blive en større opgave at dokumenterer det hele, det kan dog lade sig gøre at slide sig igennem hele huset, men det er typisk en 2 mands opgave som tager tid. Hvis du ikke kan finde programmet på PCen, så har jeg det værktøj som Lars1 henviser til, værktøjet gør det super nemt at finde alle ind- og udgange. Se evt. video her. https://drive.google.com/file/d/192tcypnBHOpL0HLy1aSetW9wDAmsATGe/view?usp=drive_link
    Ud fra dine billeder vil jeg gætte på at den ene kontroller køre lyset og den anden alarmen og gardinerne samt evt. jeres varme.
    Venligst Henning
  8. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point Lars1 i IHC vil ikke starte op   
    @Mikkel Skovgaard: Del gerne resultatet af dit forsøg her i tråden :-)
  9. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i reset Controller   
    Helt præcis så kører IHC Controlleren med TLS1.0 kommunikation, som sikkerhedsmæssigt er en svag protokol. Hvis du har java installeret på din PC, vil den i dag blokere for denne protokol. 
    I Mikkels setup er java embedded, og han har i dette setup åbnet for TLS1.0.
    Du kan prøve disse muligheder:
    - disable blokering for TLS1.0 i java, hvis du har installeret det på din pc
    - bruge Mikkels IHC Starter
    - afinstallere lokal java, hvis det er installeret
    Det nemmeste er blot at bruge IHC Starter.
     
  10. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point A.hermansen i Somfy gardin styring   
    Somfy laver fjernbetjeninger med to forskellige protokoller: io-homelink og rts.
    Din sol screen er af typen io-homelink, og den er næsten helt sikkert kompatibel med io-homelink produktet KLF 200 fra Velux. Denne købes billigst i en polsk webshop.
    Til dit IHC kan du købe et antal Eltako overdragelsesrelæer type KR09-24V UC (billigst i tysk webshop), som du forbinder til IHC Output 24 modul og KLF 200 modulet. Du skal bruge ét relæ pr funktion. 
    KLF 200 skal parres med din sol screen i io-homecontrol og herefter konfigureres. 
    Herefter kan dine IHC udgange bruges til at køre den op og ned. KLF 200 sender et Stop signal ud, hvis både op og ned kortvarigt er ON samtidigt.
  11. Like
    EjvindHald gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Donationer til IHCStarter   
    Så er den gal igen - det er lidt pinligt men jeg håber i vil hjælpe og dele så meget i kan.... (https://jemi.dk/ihc/#donation hvis du har læst men link er væk)
    For at for at jeg kan forsætte med at få IHCStarter til at være nemt, og ligetil at bruge, skal jeg have softwaren "godkendt" (signed) ellers så er det efterhånden umuligt at få det hentet og installeret under Microsoft sikkerhedsregler.
    Det billigste sted jeg kan finde(https://sectigostore.com/) koster et års certifikat 349.80$, altså lige omkring 2.400 kr. – udover pengene skal jeg have et aktivt CVR-nummer, sender billeder af alt mit id og regninger og udfylde minimum 4-5 lange formularer – og det skal gøres HVER gang det udløber – og efterfølgende går der så 1-2 måneder før jeg modtager hardwaren som skal bruges for at kunne gøre det.
    Det er alt sammen noget besværligt og tidskrævende noget – og ikke mindst dyrt – så jeg håber at hvis alle nu der bruger mit software laver en mobilepay overførsel på 5 kr. så er jeg kommet langt, også kunne jeg evt. få råd til at købe en 3-årig godkendelse. Så hvis man har overskud og lyst så kig ind på:
    https://jemi.dk/ihc/#donation
    Ps. Dem der ikke ved hvad jeg snakker om så læs her: https://jemi.dk/ihc/starter/
    Til virksomheder: Hvis i eller jeres ansatte bruger IHCStarter så kan jeg godt bygge en ”custom” version af IHCStarter til jer uden donation banneret og måske endda en med jeres logo på – og i bytte kunne i jo så støtte udviklingen. I kan også blot give en donation også vil jeg gerne lave en sektion på hjemmesiden og i app’en med ”Tak til”
    ---
    Fra facebook: https://www.facebook.com/ihccaptain/posts/pfbid0CLxwygddP3ZrDdwRg2LaEAwRxT6fQaXfYNZpDTDKHHdM5at1kv1jeCxq3k4iyTZ1l
  12. Like
    EjvindHald modtog omdømme point Jens Due i Efter 18 år begynder IHC system at opføre sig underligt   
    Kontroller at din strømforsyning er ok.
  13. Like
    EjvindHald modtog omdømme point Romolo666 i Controller er "død", kan ikke tilgå den, og den gør intet.   
    Hvilken firmware version har din V3 controller? 
     
    Hvis du ikke har opgraderet til nyeste firmware version, kan den risikere at blive “bricked”. Dvs. ophøre med at fungere og skal ombyttes.
  14. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point khjollund i Controller 3.0 - Performance og Stabilitet   
    Min erfaring med version 3.0 - hw 7.1 - er, at den er meget stabil. Jeg har haft den, siden den kom på markedet og har aldrig haft behov for genstart, frys eller lignende.
    Jeg har også 4 LED dimmer til din skinne, og de virker også meget stabilt uden problemer. Nogle har dog oplevet problemer med denne dimmer, og det skulle en kommende firmware opdatering gerne løse, som Henning skriver.
  15. Like
    EjvindHald modtog omdømme point Bjarne Sørensen i Hjælp til "død" IHC 3 controller   
    I så fald anvender du ikke den aktuel  nyeste firmware, som ifølge LK kommentarer netop afhjælper boot problemer.
  16. Like
    EjvindHald gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Log4j sikkerheds problem   
    Jeg ville aldrig stole på at smide en IHC Controller direkte ud på nettet men igen min foliehat kan også være ret stram
  17. Thanks
    EjvindHald modtog omdømme point Michael R. Christensen i Erfaring med IHC Visual 3.0   
    openHAB web adgang er indefra og ud, så der er ingen eksterne porte åben. Virker formentlig via 'long polling' eller lignende - jeg tror ikke, at det er problemet.
    Se dette link med indlægget fra @Claus Skovgaardden 7. februar 2017. Han konstaterer her, at ved firmware 2.8.x er det tilsyneladende nødvendigt med en højere timeout end standard + en keep alive rule. Formentlig en svaghed i IHC controlleren. Syntaxen i hans Item file er fra openHAB version 1, og den skal tilpasses til version 3. Timeout sætter du i UI eller Thing file, og reglen er formentlig identisk.
    Prøv om det virker.
  18. Like
    EjvindHald modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i Erfaring med IHC Visual 3.0   
    Hvilken version firmware bruger du?
    Har du “døde” input, hvor der er tiknyttet sensorer - fx temperatur -, men ingen anvendelse i projektet?
    Har du en thing file, eller bruger du autodetect i openhab?
  19. Like
    EjvindHald modtog omdømme point Henning Pedersen i Opdatering af Visual og FW til visual 3   
    Adgang til Adminstrator via browser virker fint uden fejlbesked - det var kun IHCStarter, som gav et problem. 
    Det viser sig, at i filen 'settings.xml' i folderen med IHCStarter var der fortsat en reference til den gamle version af firmware - muligvis en cachet java version. Så jeg slettede blot denne fil, hvorpå den blev genereret igen ved opstart af IHCStarter. Herefter konfigurede jeg IHCStarter igen, og alt virker nu fint.
  20. Thanks
    EjvindHald gav omdømme point til Henning Pedersen i Opdatering af Visual og FW til visual 3   
    LK har fri givet en ny Visual 3 med mindre fejlrettelser og lidt ændringer i FBs, samt en ny FW til Visual 3 og de nye LED dimmer.
  21. Like
    EjvindHald gav omdømme point til Henning Pedersen i IHC Term from 1997   
    Det kan være et stort, og tidskrævende detektivarbejde, at finde alle de anvendte ind- og udgange på så gammel en IHC controller. Men når I alligevel skal opgraderer til en IHC Visual 3, har jeg en meget let og smart måde at gøre det på.
     
    Se video: https://drive.google.com/file/d/192tcypnBHOpL0HLy1aSetW9wDAmsATGe/view?usp=sharing
     
    Videoen er på Dansk, håber det går.
  22. Like
    EjvindHald gav omdømme point til Henning Pedersen i Sammenkobling af srømforsyning   
    Jeg hjælper dagligt installatører over hele landet med deres IHC projekter, og vil også gerne hjælpe dig. 
    Gi mig et kald på 20 62 00 30.
    Ps. Rigtig fin produktliste, men savner nogle lysdæmpere. 
  23. Thanks
    EjvindHald gav omdømme point til Jakob Larsen i Nybyg IHC tavle   
    Nå da, det var da noget rod.
    jeg har valgt IHC systemet fordi det opfylder det jeg skal bruge til mit smart House. Også ville jeg hellere ikke skræmme evt køber væk i fremtiden med noget system som kune jeg kan servicere.
    der bliver en del kabler ja, men synes det er tryghed for mig at have kabler ud til alle tryk og sensor. Også er kablet stadigvæk det bedste efter mit optik.
  24. Thanks
    EjvindHald gav omdømme point til Lars1 i IHC Control® lysdæmper LED Dimmer 2 kanaler   
    Om du monter skærmen på 0V eller jord gør ikke den store forskel. Det vigtige er at skærmen kun er forbundet til 0V/jord i den ene ende. Husk også at hvis du her flere enheder på signal kablet, så skal du sikre dig at der er skærm forbindelse fra den yderste enhed tilbage til jord forbindelsen og at der kun er 1 jordforbindelse undervejs.
    I mange svagstrøms installationer vil du se at 0V er forbunde til jord i strømforsyningen. Dette gøres for at skabe et stabilt 0V punkt. Nogle gange er den forbindet til 0V på forsynings siden. Det er næsten ligeså godt da 0V i forsynings nettet er jordforbundet ved 10KV/400V transformer stationerne. Hvis ikke 0V på svagstrøms siden er enten jordforbundet eller forbundet til 0V på forsynings siden, så har du et flydende 0 punkt og kan ikke længere tale om 0V. Så i min optik er 0V på en IHC installation i praktis en jord forbindelse. Hvis du afbryder strømmen til controllere afbryder du dg også jord forbindelsen, men eftersom controlleren er strømløs på dette tidspunkt, er det lidt ligegyldigt om jordforbindelsen virker eller ej. Personligt fortrækker jeg dog at forbinde skærmen direkte til en rigtig jordforbindelse, da dens eneste formål er at fjerne støj.
    Omkring termineringen, så skal den sidde mellem de 2 leder såvidt jeg husker. Det er kun hvis dem kommer med et metalhus, at metal huset skal forbindes til skærmen på signal kablet.
  25. Thanks
    EjvindHald gav omdømme point til Jørgen Møllegaard i IHC Control® lysdæmper LED Dimmer 2 kanaler   
    @Lars 1: I brugsanvisningen står der følgende: 1. Skærmen i RS485 skal monteres på strømforsyningens 0V leder når kabellængden er over 10 m.
    2. Ende terminering af RS485 kablet foretages på én af følgende måder:
    a) Hvis der er installeret et SMS modem 820B1220 i instal- lationen skal det monteres som sidste komponent på RS485 Bussen, SMS Modemmet har en indbygget ende modstand.
    b) Hvis der ikke er installeret et modem indsættes en standard terminering RTERM ~120 Ω.
    Strømforsyningens O Volt klemme er i min optik ikke det samme som jord i en el- installation med HPFI som beskyttelse.
    /Jørgen.
     
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok