Hop til indhold

Benjamin E

Members
  • Antal indlæg

    31
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

2.228 profil visninger

Benjamin E's Achievements

  1. Genialt program, jeg har intet tastet kun trykket igennem installationen og det virker bare. Du har reddet min dag. Jeg kom i et naivt øjeblik til at opdatere java og tænkte at det har jo virket de sidste par gange jeg har gjort det så det gør det vel også i dag meeeeeen nej. du har selvfølgelig modtaget en beskeden gave i din mobilepay box
  2. Hej Jakob Ser lækkert ud, dejligt at tingene bliver planlagt, jeg er selv tømrer og forsøger altid at billed dokumentere til ks. Da jeg startede min renovering af 70`er villa vidste jeg nærmest intet om IHC andet end det var det mest fleksible og måske billigste styresystem til et almindeligt hus. Desværre var min Elektrikker ikke dygtig nok til at tænke alt igennem selvom han vidste hvad det skulle ende med, det har resulteret i udbygning af tavle til dobbelt størrelse undervejs og en kabelføring i teknikrum der ligner lort. Dejligt at en plc mand bruger IHC, der er så mange indlæg om IHC død, og at andre smart House systemer som knx, plc og alle mulige andre systemer er bedre. Af ren nysgerrighed. Hvad er egentlig grunden til at du bruger IHC, jeg tænker at du har god adgang til div plc/knx dimser og at du sikkert nemt kan programmere. du har jo valgt at samle alt i tavlen og fortråde alt. af erfaring ved jeg at det giver temmelig mange svagstrømskabler og stærkstrømskabler.
  3. Er det korrekt forstået at vi med denne klf 200 nu kan tilgå den via web interface og dermed spare ind og output på controlleren hvis der ellers er nogle af jer dygtige mennesker programmere noget via captain eller lign. Jeg er desværre ikke kommet i gang med noget smart integration endnu da jeg ikke fatter en brik af alle de bindinger og opsætning mm Meeeen det kommer vel en dag. Er det noget med at man i klf 200 skal programmere nogle scenarier (evt via klr200) eller kan man styre hver enkelt produkt direkte via web interface sådan at programmeringen ligger enten i en FB eller captain el lign. i kan nok se at jeg ikke ved meget om det.
  4. Jeg kan også kun anbefale ok. Det er mig bekendt dem med lavest aBB. Min 10 kr pr md. vi har haft det i vores gsm modul i 2 år, altid perfekt forbindelse og virker ALTID.
  5. Dejligt at openhab virker for dig uden problemer med din "nye" controller jeg husker at du var noget nervøs for om den ville gå ned konstant.
  6. Benjamin E

    Zigza røgmelder

    Jep skriv til Klaus han skal nok hjælpe dig. Jeg havde samme udfordring med mine (har 11 stk) problemet var vist at LK standard blok slukker for strømmen til røgmelderne for at nulstille (da LK røgmelder nulstiller på denne måde) hvis du ikke har monteret din Zigza røgmelder med separat ledning fra output modul til at nulstille skal du sætte dem i auto reset. Jeg mener at jeg endte med at sætte mine i auto reset da det jo altid vil fungere bedst. Når du så har den i NC har du sluttet kreds så længe den ikke melder røg. Måske er det din programmering der driller. Hvis du fortsat ikke kan få det til at virke vil jeg gerne undersøge hvordan mine egentlig er indstillet og om der er ændret i FB for at de virker som de skal.
  7. Jeg er blot nysgerrig men hvad er det du skal tilslutte. Har du tænkt dig at styre anlægges via IHC.
  8. Du har sikkert læst flere forskellige spørgsmål her inde omkring styring af Velux og Window Master som vist nok er fuldstændig samme styring bare til almindelige vinduer eller tophængte ovenlys. Det har været diskuteret meget her inde. Der er flere som har lavet løsningen som du foreskriver om de fjerner spændingen ved jeg ikke men det burde vel ikke være nødvendigt da det er noget elektronik og ikke mekanik der standser motoren. Jeg har ikke meget viden om de mange forskellige relæer man kan købe, men det du påtænker at benytte er vel et som kan bytte +/- afhængig af om der er 24 v styrestrøm på indgang eller ej. Hvis du ikke kan cutte strømmen til motoren har du ikke nulighed for at standse cyklus halvvejs men kun køre til helt åben eller helt lukket. Personligt vil jeg nok foretrække at man kan slukke for forsyningen til motoren lige meget hvilken funktionalitet man har brug for. Nogle har også loddet nogle ledninger på trykkene i de helt små fjernbetjeninger. Jeg ved dog ikke hvordan man gør men jeg havde overvejet løsningen da den er billig. Jeg har ikke motor i nogle af mine 7 ovenlys men har lige monteret rulleskodder. Jeg vil gerne kunne overholde garantien og være fri for at skille motoren ad for at tilgå den uden om styre elektronikken der modtager bus signalerne så jeg har investeret i 2 stk Kux 110 EU som kan styre 5 produkter hver, dog kun 1 produkt ad gangen så det tager sin tid at rulle alle skodderne ned. Hvis jeg finder ud af at jeg skal kunne styre dem via IHC eller openhab vil jeg investere i et Interface KLF200WW lige nu er det udelukkende prisen på de 2300 kr som afholder mig.
  9. Har du prøvet at slukke for strømmen i 5-10 min, gør nogle gange underværker.
  10. Benjamin E

    Java lort

    Du bruger ikke java til at opdatere firmware, der bruger du bare firmware loaderen som jo er en del af installationspakken i LK software. Jeg fik nemlig også lavet denne fejl men kom i tanke om det nok var firmwaren den var gal med og vupti så virkede det.
  11. Tak for svar. Jeg ved kun overfladisk hvordan openhab virker fra div. forums så nu vil jeg gå i dybden med det. jeg glæder mig til at se om min controller bliver langsom, men det afhænger vel lidt af omfanget man styre via openhab.
  12. Jeg har i dag fået taget mig sammen til at udskifte min controller fra hw 6,2 til ny hw 6,2. Med nyeste firmware. Netværksporten var brændt af på den gamle men fungerede ellers uden problemer. Jeg valgte at købe en en ny hw6,2 da jeg i flere forum ikke rigtig kunne få øje på hvorfor jeg skulle smide 1500 kr ekstra efter en ny og måske ustabil visual 3 controller. varme, lys og alarm dvs alt køre på IHC. Jeg sidder nu og overvejer at droppe drømmen om at få noget openhab 2 og HomeKit op at køre hvis controlleren alligevel ikke fungere ordentligt. jeg har kun 6 wireless tryk, 1 nøglering og 2 lampeudtag, jeg er mest til fortråede løsninger. wireless tryk er kun fordi jeg har brugt alle indgange på controlleren og lampeudtag er pga dæmp funktion. Det skal siges at jeg har et meget komplekst program lavet af Henning Pedersen, og alt fungere mega godt og uden forsinkelse. Jeg havde tidligere noget halvdårlig programmering som tit fejlede og mange genstart. Jeg kan se at mange bøvler med software fejl og dårlig ydeevne, jeg har en teori om at mange har fået programmeret noget som konflikter i controlleren. sidst jeg valgte at genstarte min controller havde den kørt i 5 måneder uden genstart, på trods af mange daglige ind og udkoblinger af alarm, og varmestyring samt lys med sensore mm. hvad siger i skal jeg lade være med at sætte mig ind i openhab 2, HomeKit og investere i en Rasberry pi el lign. Og i stedet bare blive ved med at bruge den ekstremt ringe lk app på telefonen. HHHHHHJJJJÆÆÆLLLLPPP
  13. Der er da flere alarm centraler der gerne vil holde øje med dit hus, de får bare mail eller SMS fra din controller. alternativt er der vist nogle alarmsystemer med relæindgange så de kan modtage signaler fra controller og på den måde kan det programmeres til at virke. jeg har selv komplet IHC alarm med censore i de fleste rum, magnetkontakter i alle døre og vinduer og røgalarmer i alle rum. vi har SMS modul så vi får SMS hvis der sker noget, også når det ringer på døren når alarm er tilkoblet. da vi har videoovervågning både ude og inde kan vi ret hurtigt konstatere om der er noget galt. personligt synes jeg at man kaster pengene ud af vinduet ved at betale til verisure eller andre. de kommer først når tyven er langt væk... men ok de lukker vinduet og splitter det endnu mere ad når de sætter skruer eller plader på. Jeg ser det tit da jeg er håndværkstaksator og tømrer. dit forsikringsselskab har helt sikkert et skadeservicefirma de kan sende ud til afdækning og det er med i din husforsikring. i øvrigt er skaderne og det der er stjålet ofte ens om folk har alarm eller ej. den alarmtype der virker aller bedst (der hvor tyven som regel får mindst tyvekoster med sig) er den der er bygget ind i huset. f.eks med versiure er der typisk kun et par dørkontakter og nogle få censore, sirenen finder tyven hurtigt og smadrer så det ikke larmer så meget. Lyset kan den jo ikke få til at blinke. Og så er alle disse enheder jo ekstremt grimme. håber du kan bruge det til noget.
  14. Fandt du en løsning eller døde projektet
  15. Jeg nåede grænsen og valgte derfor at benytte nogle wireless tryk for at hav plads til bare en lille udvidelse. (Henning Pedersens anbefaling) jeg har trukket tråde til dåserne hvor de sidder men de bruges ikke. af princip vil jeg helst undgå wireless når man trække et kabel men indtil nu har de kørt 2 år med meget betjening, batterier er langt fra opbrugt og når controller og moduler driller til tider er det dem som altid virker. Henning Hvis gulvvarme nu er lidt moderne altså hurtigreagerende vil det jo være rart at få åben dør/vindue funktion natsænkning mm med over. for dig er det vel ikke kompliceret at programmere eller hvad, kræver det mange ind og output for at flytte data.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok