Hop til indhold
IHC-User.dk

Coralreef

Members
 • Antal indlæg

  118
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  2

Coralreef last won the day on March 18 2018

Coralreef had the most liked content!

Om Coralreef

 • Rang
  Tekniknørd :-D

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Østjylland

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  Enig - men det er da også kun af nød jeg har valgt denne dimmer model/lampeudtag, mange af dem sidder endda ved tavle - så havde der været et godt fortrådet DIN skinne produkt, så havde jeg valgt det ! Jeg har dog trukket ledninger til, at jeg vil kunne sadle om, når en dag den berømte 8 output dimmer modul kommer. Det kan også kun være billigere end alle disse Ø80 dimmere, som jeg vel har en 15-20stk af $$$$$$.
 2. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  Det er en sprit ny 2018 installation, med version3 controller, V2 Ø80 dimmere osv. Og mit punkt med tavle udgave er sådan set lidt lige gyldigt - det har jeg har købt, til de penge, skal ikke køre som det gør. Men man ender jo hvor jeg er endt nu, opgivende og accepterende. Snart kan alle i familien finde ud af at slukke automatsikringen, som dermed genstarter controller og installationen - det var bare ikke en del af planen !
 3. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  Kan lige tilføje at mine problemer sker på nyeste version 3 controller, under nyeste Visual software, med funktionsblok 1.2.05 og wireless dimmer produkt UDEN touch - jeg regulere det med 1 tast/tryk, men via scenarie, helt som LK beskriver det i guiden til blokken(1.2.05)... Og det har været dette setup fra starten af. Jeg er således tilbage ved det jeg oplever, at benyttes de dimmere med dårligst dækning, så kan det hele gå i låsning. MEN jeg har også oplevet det ved andre som har maksimal signal - så derfor ingen evidens fra min side af på problemet. Hvornår kommer den fortråede 8 output tavledimmer :) !!!
 4. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  Jeg er ikke kommet videre med at løse det, og det sker stadig fra tid til anden. Jeg vil dog fastholde at det syntes at ske, når de dimmere med dårligste signal benyttes - så låser de/alle dimmere i huset låser. Men er ikke sikker. Jeg var dog ikke klar over det med touch, så jeg skal da vist i gang med at opdatere mit program hvis LK ikke anbefaler det ?
 5. Coralreef

  Gulvvarme zigza styret

  Sikke en debat jeg fik startet her ! Jeg er meget enig i det faktum, at en ting er oplevelsen af om der er varmt/koldt, noget andet er fokus på om der står XX grader hele vejen rundt(fra IHC til diverse måleinstrumenter). Min oplevelse er bare, at jeg ser ofte 2-3 grader offset fra IHC/Zigza måling, til et vælg af andre instrumenter, lige fra IR måling til diverse digitale temp målere. Og problemet her med er jo så ikke, at tallene ikke er ens - problemet er at man ikke kan justere sit hus ind ! Dette forstået på den måde, at hvis man som beboer syntes at det er behageligt ved XX grader - så skal det være muligt at opnå dette i alle rum ved at sætte værdien til XX. Det kunne for mig lige så vel være trin 1 til 10, og jeg vælger så trin 6 i alle rum. Så skal varmen sgu være samme/ens hele vejen rundt... Men det er det ikke, og bliver det aldrig når IHC målingerne fra rum til rum er SÅ forskellige. Og derfor er jeg tilbage ved udgangspunktet, at disse følere er for mig at se for upræcise når alt kommer til alt. Det seneste jeg har gjort er, at slette alle kalibreringer og så har jeg sat alverdens værdier rum for rum, så altså alt fra 20 til 25 grader i setpunkt/ønsket temp - for at opnå samme klima i hele huset. Det er fint nok, men ikke det jeg havde forventet af en så dyr varmestyring til trods. Jeg valgte det dog ikke kun for at styre gulve, men bruger også temp følere på 7 motorstyrede vinduer i sommervarmen, IHC varmestyring til at slukke pumper, til at slukke ned når alarm/ferie er slået til og så videre, så alt i alt ok ift. investeringen. Men lidt øv stadig at det er så ustabilt i sin måling !
 6. Coralreef

  Gulvvarme zigza styret

  Tak for svar ! Troede faktisk at temp i serviceview var den målte - altså FØR korrektion... Såååå tror jeg faktisk lige jeg skal det hele efter igen :). Er godt bekendt med problemet med IR måling, men mit "problem" med at benytte andet, er mine mange gulvfølere. Her dur det ikke at bare stille et termometer i rummet og kalibrerer efter. Men det lyder da meget smart med tapen, det vil jeg prøve - og så vil jeg overveje at skifte mit 100krs IR termometer med et bedre.
 7. Coralreef

  Gulvvarme zigza styret

  Har brug for lidt sparring, syntes ikke det køre stabilt her hjemme, og til trods for under 1 års drift, så har jeg nok kalibreret sensorer 10 gange(offset fra målt temperatur)…. Først lidt basics, huset er A2020 og med vandbåret gulvvarme i beton i hele huset, benytter 5.2.05c blokken: Hvad har i andre af pulsvarme tid on og off på gulvet ? Hvad har i af hysterese ? Dernæst, hvad bruger i til at måle temp i rummet ? Jeg købte en lazer temp måler, men syntes sgu den er noget forskellig i måling, alt efter om den skyder på væg omkring føler, på føler dæksel eller ind mellem ribber i føler dæksel... Når man ser temperatur sensor i serviceview, er den aktuelle værdi så inklusiv evt. offset/kalibreringsværdi ? Og slutteligt - oplever andre at sensorerne fra Zigza "driver" med tiden og skal kalibreres løbende ? 5 gode til eksperten :)
 8. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  ...og lige pt bøvler jeg vist mest med at mine helt nye IKEA GU10 pærer nogle gange lige giver et blink on/off. Og dette sker kun ved dem som er på dimmer Ø80 udtag !
 9. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  Jeg syntes også problemet var aftagene, men det er nu sket flere gange på det seneste at de går i stå/lås/some thing mode... Det er som om, at det hjalp lidt at strippe programmet for alt der hedder PIR, skumring mm. på de dimmer blokke - om end det styringsmæssigt er trist ! Men igen, jeg har ikke kunne finde ind til selve det eksakte problem/årsag!
 10. Coralreef

  Wireless dimmer vil ikke...

  Ikke her fra - gav op...
 11. Coralreef

  Wireless dimmer HV2 - RC og RL mode

  Jeg har faktisk aldrig pillet ved de settings, men fik nu tiden til det ! Mine pærer er 6W IKEA GU10, den nyeste model(1708R5), og ift. LKs egen guide har de testet den tidligere model i RC mode, så det måtte prøves... https://schneider-electric.dimmer-test.com/ Jeg syntes dog ikke at se nogen forskel mellem auto, RL og RC, hvilket fik mig til at overveje hvad jeg bør vælge ? Kan elektronikken i pæren have bedre af en given drift end en anden ?
 12. Coralreef

  Støj på 24V udgang - Fuga sirene "knitre"

  Tak det tænker jeg også - så må jeg i gang med at udelukke...
 13. Coralreef

  Støj på 24V udgang - Fuga sirene "knitre"

  Helt tilfældigt da jeg passerede en Fuga sirene i dag, lagde jeg mærke til en stille "knitrene lyd"! Piller jeg ledningen af 24V udgangen er det væk, og jeg syntes ikke at kunne måle noget på udgangen eller kabel(har kun lige et normal multimeter) ? Prøvede en anden udgang - samme resultat ??? 0V, data og 24V på modulet er ok... Nogle der har oplevet det, jeg kan ikke lige se hvad der er galt ?
 14. Coralreef

  Samme potentiale ?(24V input 0V vs. 12V DC 0V)

  Ok tak for svar, så må jeg i gang med at teste mine 25krs PIR sensorer fra Ebay - om det kan bruges :) !!!
 15. Coralreef

  Samme potentiale ?(24V input 0V vs. 12V DC 0V)

  Det er jo det - men det må have samme potentiale tænker jeg, om end så burde de have tegnet det sammen... Må man på 24V siden ???
×

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.