Jump to content
IHC-User.dk

Yoinkz

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

531 profile views
 1. Hej igen, I skal ikke snydes for en lille update :). Jeg fik min nye Rpi3 hjem og fik installeret openHAB stable 2.1. Jeg lagde alle mine filer og og startet op. Nu spiller hele IHC delen igen. Mine rules bliver kørt og jeg kan styre lyset til hver en tid. Den smider ingen timeouts eller mærkelige blacklists. Desværre er der bare en ting (umiddelbart) som ikke længere virker. Det er mine Xiaomi PIR med Lux. Disse er ikke understøttet i denne version, så det er kun mine alm. Xiaomi PIR uden Lux der virker. Jeg tror også jeg skal have mig endnu en Rpi3 og forsøge mig med HA. Selvom jeg nu endelig synes jeg begynder at kunne styre dybden i mine rules med de lag mange snakker om. Men det skader ikke at prøve noget andet og som @Kandersen er rigtig inde på, så er det svært at få sat et ordentlig habPanel op, uden man er en guru til cms. Min plan er ellers at i de fleste rum at have en lille billig Android tablet hængende i en ramme som har et program kørende som denne; hvor den både registrere når der er bevægelse, men også at siden bliver vist fullscreen og uden alle mulighe statusbar menuer osv. Min plan er også at ændre, som tidligere nævnt, at mine fjernsyn skifter fra HDMI over til HDMI2 for at vise mine overvågningkamera (Ubiquiti UVC-G3), men jeg har endnu ikke helt fundet ud af hvordan jeg kan trigge det på en ipad / ANdroid tablet. Umiddelbart er der heller ingen binding til disse cams endnu (hvis det da kommer). Så jeg er helt med på den idé du omtaler @Kandersen. Noget helt andet er, hvordan i alverden måler du hvor folk går hen i form at dine Access Points. Kan man på nogen måder lære openhab (Access Pointet) hvor du står, eller er det ene og alene ud fra at du har flere AP'er den beregner det?
 2. Hej igen, Jeg har også overvejet at teste Home Assistant og tænker jeg vil køre den op på en rpi3 og teste lidt for at se om det kører bedere. @Kandersen, det er et voldsomt fedt projekt det der! Det vil jeg gerne hører mere om og følge med i. Det er også der jeg rigtig gerne vil hen. Kan godt lidt ideén om Face genkendelse, men er også klar over vi ikke er der helt endnu. Og ja med så mange AP'er i et hus afhængig af størrelsen er det overkill. Jeg har selv et UAC-PRO hængende derhjemme og det er rigeligt til de 200 kvm. jeg har. Men men men, håber nu stadig på at det IHC problem jeg har bliver rettet i en nyere build, for er nu meget glad for OpenHAB.
 3. @Kandersen Jeg håber lidt, at nogen kommer ud af skjulet og også råber op. Der er desværre ikke andre, der endnu har givet sig til kende inde på openHAB forummet. Lige nu satser jeg på, at det jeg gør er, at installere stable på en anden Rpi3 og sætter præcis det samme op - men kun for IHC delen. Så ser jeg om det køre stabilt med de regler jeg har der. Desværre opnår jeg så bare ikke det fulde udbytte, da nogle af mine regler benytter de Aqara Motion Sensors som vidst først kører rigtig stabilt i 2.2 (det kan være det er mig der tager fejl og det rent faktisk var min IKEA Traadfri Bulbs der drillede). Kan i hvert fald se at i 2.2 Snapshottet er indeholdt nogle forbedringer til netop IKEA. Men for test, tænker jeg det er en god idé. Mine Xiaomi produkter fungere rigtig rigtig godt! Indtil videre er jeg meget overrasket over batterilevetiden. Når de shippes har de nok ligget på et lager et sted og brugt noget batteri over tid, men jeg synes stort set ikke jeg har set dem gå nogle procenter ned her over de sidste 3 måneder. Jeg blev anbefalet dem af en god ven, som har haft dem i over et års tid nu og efter sigende har han endnu ikke skiftet batteri på dem. Det er selvfølgelig klart, at det er afhængig af hvad de bruges til, men personligt bruger jeg deres Motion Detectors, Temp / Fugtigheds målere og deres dør vindue/kontakter. Derudover har jeg også fået nogle Wireless Switch'es hjem, som jeg bruger som dørklokker. Det er dejligt når en ringer på at Xiaomi Gateway'en som er en lille rund boks der sidder i en stikkontakt, med indbygget højtaler + LED ring, at den lige giver en lyd fra sig, mens lyset ude foran ved hovedøren hvor der ringes på går fra 50% til 100% samt TV'et skifter over på HDMI2 hvor en Rpi3 ligger bag TV'et og streamer overvågningen til blandt andet fordøren. Så jo Zigbee og det er meres MI Xiaomi's egen gateway. Så jeg har indtil videre kun godt at sige. Dog skal det siges opsætningen langt hen af vejen er på Kinesisk, men de arbejder hårdt på at få de sidste ting rettet i deres Mi app. Men der er så mange gode videoer på YouTube der viser hvordan det skal sættes op. Så gætter på efter man har prøvet det en gang, så kør det bare :).
 4. Ja det gør det! Jeg kørte også med 2.1.0 inden jeg gik på 2.2, men det var fordi mine Xiaomi Aqara Sensor med LUX ikke var understøttet med det jeg gerne ville bruge dem til. Men efter seneste snapshot build er noget så gået helt galt. Min primære installation er også på en Rpi3. Årh det er øv :(...
 5. Jeps og nu kom der endelig noget; 2017-11-28 21:55:25.739 [WARN ] [org.apache.karaf.services.eventadmin] - EventAdmin: Blacklisting ServiceReference [{org.osgi.service.event.EventHandler, org.osgi.service.cm.ManagedService}={event.topics=openhab/*, service.pid=org.openhab.ihc, component.name=org.openhab.binding.ihc, component.id=253, service.id=384, service.bundleid=242, service.scope=bundle} | Bundle(org.openhab.binding.ihc_1.11.0.201711190210 [242])] due to timeout! Jeg har lige hentet openhab 2.0.0 til min laptop og der virker mine ihc items uden problemer. Så noget er galt i det seneste snapshot / build.
 6. Jeg har faktisk ikke fået testet så meget i habpanel, men du har ret i at det somme tider arter sig underligt. Det jeg hæfter mig mest ved er, at mine rules ikke fyres af efter hensigten. Det er derefter jeg hopper ind på BASIC UI og kan konstatere at den ikke længere reagere på Sliderne og Switches. Jeg har et par regler der kører om natten, der skal slukke lyset og det sker også i nogle tilfælde, men ikke altid. Jeg vil prøve at udkommentere dem og se om det er dem der gør noget. Min regel kør hver nat kl. 00:30, hvor den slukker udelyset og sætter "Natmodus", som er en dummy switch. Denne switch bruger jeg så i en anden regel, hvis der er motion på min Xiaomi Motion Sensors så skal dimmerne tænde (IHC), i 2 minutter og derefter gå ud. Men om morgenen når jeg så står op, så kan jeg ikke længere tænde lyset via sliderne eller switches. Så selvom der skulle være problemer med Basic UI, så burde mine regler jo blive triggered alligevel.
 7. Ja - det er godt nok træls. Rent faktisk så oplever jeg igen igen, efter IHC Binding blev geninstalleret at det bare virker. Men så går der lige lidt tid, også selvom timeout=10000, at pludselig vil den fra min BASIC UI overhovedet ikke reagere når jeg trækker i en slider eller en switch på mit lys der er forbundet til IHC'en. Ved ikke lige hvad det er der trigger det :(. Umiddelbart i loggen kan jeg fint se events at der klikkes / ændres værdi, men som om intet kommer ned til IHC'en. Alt virker fra LK's egen app på Apple og Android samt kontakter - bare ikke via openHAB'en.
 8. Hej @Kandersen, Det har du garanteret ret i. Jeg ser det også "oftest" når det er der ikke har været sendt noget til Controlleren i noget tid. Jeg har desværre ingen følere, men tænkte derfor sådan en keepalive kunne være en idé, som de andre skrev. Hvor ofte trækker du data fra dine temp. målere?
 9. Hej alle, Jeg har læst lidt igennem denne tråd: og kan se andre også har bøvlet med at man mister forbindelsen eller den timer ud mod IHC Controlleren. Jeg løber ind i samme problem, og når jeg så skyder kommandoer afsted mod Controlleren, så sker der intet - andet end jeg i min log kan se den smider en Time-out fra IHC'en. Jeg tænker at give mig i kast med dette - men jeg er usikker på, hvor jeg skal finde denne: [ON:0x505a:100]. Lige nu benytter jeg jo kun "Output" fra de fleste af mine IHC enheder 0x1FDA93B f.eks. Switch ihc_keepalive "" {ihc=">[ON:0x505a:100]", autoupdate="false"} rule "Avoid IHC command delay" when Time cron "0 12/15 * * * ?" then sendCommand(ihc_keepalive, ON) end Hvordan skal jeg give mig i kast med ovenstående - skal jeg oprette en dummy i min IHC Controller, eller hvad er smartest for at den ikke falder i søvn :).
 10. Hej Lars, Du har 100% styr på det her - kan du smide et link på en af de PIR som du ved virker og som jeg kan købe i en webshop - resten må være op til elektrikeren
 11. Hej Lars, Tak for svar. Kan godt se de har en. Man kan nok bare placerer den oppe under udhæng hos mig, så dækker den det den skal. Skal den så bare sættes på 24v modulet og så bare findes inde i vieweren? Ved du hvilken FB jeg kan bruge til den?
 12. Hej Folkens, Jeg har et ønske om at få sat en PIR op udenfor som kan registrere når noget bevæger sig for så at tænde lyset på nogle forskellige steder rundt om huset (Udendørslys). Dog er jeg bare ikke helt sikker på hvilke PIR der er understøttet til formålet. Nogle af dem jeg har kigget på koster jo kassen :). Jeg kunne godt tænke mig et 360 graders PIR som denne: http://www.lk.dk/produkter/ovrige-elektronik-produkter/udendors-pir/argus-udendors-pir-360-hvid/?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=PIR&_t_tags=language%3ada&_t_ip=10.224.12.19&_t_hit.id=DisPlay_LK_Core_Models_Commerce_ProductVariant/CatalogContent_e2a44134-8443-4ef1-97bd-e4866a1cbf73_da&_t_hit.pos=19 Umiddelbart som jeg husker de tidligere PIR (før jeg fik IHC), skulle de lamper der skulle reagere på dette jo sidde i forlængelse af PIR'en. Skal man ikke blot have en PIR hvor den sender signalet til ens IHC eller hvordan foregår det? Beklager, men er lidt ny på det her
 13. Hej Lars, Havde lige fået det til at virke med Touch på netop den FB. Havde ikke engang luret man kunne benytte F1 tasten! Men tak for svar - nu kører det!
 14. Hej Eksperter, Jeg har nu investeret i et Wireless Lampeudtag http://www.elvvs.dk/p/lk-ihc-wireless-lampeudtag-oe80mm-m-lysdaemper-lysegraa-version-hw-2-21518/ Mit problem er at jeg gerne ville kunne på min 6 tast tryk kun bruge 1 knap til at tænde / slukke eller regulere op eller ned - ligesom jeg kan på mine spots som er styret via 1.1.04 invertering FB'en. De fungerer i hvert fald sådan når man klikker 1 gang tænder lyset på sidst indstillede lysstyrke. Derudover kan man ved et tryk igen slukke lyset og ved at holde den inde regulere op eller ned. Er dette også muligt at gøre ved en Wireless Dimmer - har indtil nu ikke kunne få det til at virke. Jeg har smidt programmet op hvor hvor jeg ikke har lagt FB'en, men i venstre under "Køkken" ligger "Lampeudtag dimmer (i loft) som er den jeg ønsker det på og så på tryk "Midt højre" på min 6 tast. Håber det giver mening IHC_Udsigten12_Stable.vis
 15. Mange tak for det .
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.