Jump to content
  • 0

LED Dimmer 2 kanaler FEJL: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]"


Question

Jeg har gennem mange år nydt godt af alle jeres gode ideer og support herinde, tusind tak for det.

Nu har jeg så selv fået en udfordring og håber på at få samlet lidt viden ang. hvilke kombinationer,
der fungerer med "IHC Control LED Dimmer 2 kanaler", især hvilke LED Drivers i med succes har fået til at fungere uden fejl.
Kan i alle herinde nedenfor evt. tilføje hvilke dæmpbare 12V LED Drivers til GU5.3, der fungerer i jeres installation?
Samt alle gode råd og ideer modtages gerne.
På forhånd tusind tak for hjælpen.

Mit problem:
Ved tænding af lys på især GU5.3 Spots med LED Driver, tænder lys ikke med det samme.
Dimmerens blå kontrol knap blinker og efter 5-10 sekunders forsinkelse, tænder lyset og alt fungerer herefter som det skal.
I loggen vises: "online, flag: [overcurrent, overvoltage]".
De i alt 4 Dimmer kanaler fungerer alle OK og fuldstændig som de skal, når først de er tændt.

Under fejlsøgning, er alle mulige kombinationer ved tilslutning af belastninger forsøgt, f.eks.:
Enkeltvis tilslutning.
Kun 12V LED drivere på en og samme Dimmer og kun 230V LED pærer på en og samme Dimmer.
Ombytning af tilslutninger i alle mulige kombinationer.
Fra 1 til 4 spots tilsluttet.
Ingen tilslutning, men stadig med periodiske overcurrent/overvoltage fejl i loggen.
Prøvet 3 forskellige LED Drivers.
LED Driver tilsluttet Dimmer, men uden belastning tilsluttet til LED Driver, giver også fejl.
 
GU 5.3 spots i stuen giver dog periodisk ingen fejl og kun fejl hvis de har været slukket i længere tid.
Mens GU5.3 spots i Køkken/Alrum giver fejl hver eneste gang de tændes.
Dette selvom setup og den tilsluttede belastning er fuldstændig identisk.

Virker som om LED Dimmerne konsekvent bare fejltolker den tilsluttede belastning også uanset hvilken type.

Detaljeret data over komponenter:

Visual 3 Controller FW: 03.03.37.

2x IHC Control LED Dimmer 2 kanaler. LK nummer: 820B1250. Firmware: DAP.T.01.01.37.

Alle 4 nedenstående kombinationer fungerer OK og fuldstændig som de skal, når først de er tændt:
 
FEJL: "2021.01.17 20:31:02 Info Dimmer "Stue / Spots Stue" (0x82) online, flag: [overcurrent, overvoltage]"
Snappy SP75-12VLT DIM, dæmpbar 75W LED Driver.
4x Philips MASTER LED ExpertColor GU5.3, 7.5W, MR16, 927, 36D, dæmpbar.

FEJL: "2021.01.17 20:45:52 Info Dimmer "Stue / Lamper Stue" (0x83) online, flag: [overcurrent, overvoltage]"
2x Philips CorePro LED 66068000, 13 W, E27, dæmpbar.

FEJL: "2021.01.17 10:54:05 Info Dimmer "Køkken/Alrum / Spisebord" (0x81) online, flag: [overcurrent, overvoltage]"
3x Osram Parathom LED PIN G9, 4.2W, 827, dæmpbar.

FEJL: "2021.01.17 10:54:05 Info Dimmer "Køkken/Alrum / Spots Alrum" (0x80) online, flag: [overcurrent, overvoltage]"
Snappy SP75-12VLT DIM, dæmpbar 75W LED Driver.
4x Philips MASTER LED ExpertColor GU5.3, 7.5W, MR16, 927, 36D, dæmpbar.

Ekstra kombination:

FEJL: "2021.01.17 20:31:01 Info Dimmer "Køkken/Alrum / " (0x80) online, flag: [overcurrent, overvoltage]"
Dimmer PT ikke forbundet til belastning men giver stadig fejl.

Link to post
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Tak for dit svar Henning.

Jeg kan sagtens lukke øjnene og ignorere de loggede alarmer, hvis det bare var det.

Det reelle problem er, de 5-10 sekunders forsinkelse inden lyset tændes (pga. fejltilstand), det kan vi ikke rigtig leve med :-)

Link to post
Share on other sites
  • 0
5 timer siden, Frank skrev:

Det reelle problem er, de 5-10 sekunders forsinkelse inden lyset tændes (pga. fejltilstand), det kan vi ikke rigtig leve med :-)

Prøv evt. at lægge et helt tomt projekt i controlleren, og, inden du lægger det aktuelle op igen, skal du sikre dig at ALLE wireless produkter er linket korrekt i Visual.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Tak Henning.

I weekenden gjorde jeg som du foreslår hele 3 gange.

"Alt" wireless i huset, (begge 2 kanals Dimmere og en Kontakt), blev unlinket og funktionsblokkene slettet.

Projektet gemt, et tomt projekt overført, derefter blev det gemte projekt uden wireless produkter bygget op, overført og linket igen.

Forsøgte også at firmware opdatere Dimmerne endnu en gang, selvom det så rigtigt ud fra start af.

billede.png.389a00e6f72b4a09d7b728fa1555fcb7.png

Synes jeg har prøvet alt jeg kan komme i tanke om efterhånden.

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hej Henning.
Tak for at du vil se på det, men tænker ikke, at det kan være programmet.
Det er ret begrænset, hvad der kan konfigureres til/fra Dimmerne.
Og det hele fungerer fint, når først belastnings-fejltilstanden er overstået.
Her er hvordan det ser ud:

billede.thumb.png.9e94385d3f6fb97bd204ef4986fb8c5f.png


Har også prøvet at tænde Dimmerne på alt fra over 0 % til 100 %, for at se om det gjorde en forskel mht. opstart belastningen.


Dimmer kanalerne tilsluttet direkte til de 2 forskellige typer 230V LED pærer, får ikke Dimmernes blå knap lys til at blinke, (fejltilstand)
og giver derfor ikke nogen forsinket opstart, men giver stadig [overcurrent, overvoltage] alarm i loggen.
(Det er til at leve med og håber at LK fikser dette i en kommende FW opdatering).


Derimod får Dimmer kanalerne tilsluttet til GU5.3 spots via Snappy LED Driverne, det blå knap lys på Dimmerne til at blinke i op til ca. 10 sekunder (fejltilstand).
Indtil Dimmeren så finder ud af, at alt alligevel er OK og så forsinket tænder lyset.
Herefter fungerer alt som det skal, indtil næste gang der tændes for lyset.


Jeg mistænker 2 ting, som kan være både/og og lappe ind over hinanden:
Dimmer firmwaren er tilsyneladende ikke helt "skarp" i forhold til at tolke den tilsluttede belastning, siden den giver fejl med alle vores 3 forskellige typer pærer/belastninger.   
(Philips E27, Osram GU9, Snappy LED Driver. Og så ingen belastning tilsluttet og alligevel alarm i loggen).


Men min største mistanke går på, at Snappy SP75-12VLT DIM, dæmpbar 75W LED Driveren bare ikke er "kompatibel" med LED 2 kanal Dimmeren,
eller lige akkurat ikke "sniger sig under radaren" mht. belastning eller Dimmerens tolkning af belastningen i start øjeblikket.


Derfor efterlyste jeg, om andre herinde evt. kunne liste hvilke fabrikater/modeller 12V GU5.3 LED drivere de har fået til at fungere med LED 2 kanal Dimmeren.
Inden jeg må ud og købe mig fattig i yderligere LED Drivere og "Beta-teste" med :-)

Ville have været rart, hvis LK bare havde en liste på deres hjemmeside.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Glemte helt, at jeg i weekenden også testede følgende:
Selv med et tomt projekt i Controlleren, går Dimmerne i fejltilstand og blinker blåt, hvis der tændes manuelt på Dimmer knapperne.
Når Dimmerne knapperne så holder op med at blinke, tænder lyset forsinket og herefter kan lyset også uden problemer reguleres op og ned. 

Link to post
Share on other sites
  • 0
1 hour ago, Frank said:

Glemte helt, at jeg i weekenden også testede følgende:
Selv med et tomt projekt i Controlleren, går Dimmerne i fejltilstand og blinker blåt, hvis der tændes manuelt på Dimmer knapperne.
Når Dimmerne knapperne så holder op med at blinke, tænder lyset forsinket og herefter kan lyset også uden problemer reguleres op og ned. 

Er din lysdæmper sat til at tænde på minimum lys niveau?

For at være helt sikker på at det er din LED spots der giver problemer så kan du evt. prøve med en almindelig LED pærer (Ikeas virker fint) eller en glødelampe.

Hvis problemet går væk så har det ikke noget med dit program at gøre. Men det kunne lyde som om det var LED driveren. Jeg har ingen anelse om hvad der virker. Jeg har kun 230V LED spots. De virker fint. 

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hej Astronaut, tak for dit input.

De er sat til at tænde på højt niveau.
Men tænding på alt fra lige over 0% til 100% med 10% spring er testet.

Under fejlsøgningen i weekenden, blev alle kombinationer af belastninger testet ved at flytte rundt på ledningerne mellem alle kanalerne.
Alle 4 Dimmer kanaler, er derfor allerede testet med både Philips E27 og Osram GU9 230V pærer.
Alle 4 kanaler fungerede uden at gå i "fejltilstand" og derved uden forsinkelse af tænding.
Dog med periodiske alarmer i loggen, men det kan jeg forstå på Henning, måske ikke er så unormalt.   

Til gengæld ved ombytningen af tilslutningerne til LED Driverne, flyttede problemet med i alle kombinationer.
Dog med det lidt forvirrende, at den ene LED Driver i flere længere perioder fungerede, ikke gav fejltilstand og forsinket tænding, mens den anden LED Driver (og en 3. ekstra) gjorde det hver gang.

Fejltilstanden opstod også ved kun at tilslutte den 3. reserve LED Driver uden, at den havde GU5.3 Spot belastning monteret.
Efterfølgende tilslutning af 4 stk. Spots til Driveren ændrede ikke på dette.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hej RuneHB.

Nej, fejlen er endnu ikke fundet.
Spots i Alrum er pt fjernet fra Dimmeren og tilsluttet 230V Output i stedet.
Spots i Stue er stadig tilsluttet Dimmeren og starter forsinket op, når Dimmer fejltilstanden er forsvundet.
Dog virker alt som det skal en gang imellem, når enten den anden Dimmer kanal med E27 pærer har været tændt først et stykke tid,
eller hvis Spots har været tændt et stykke tid og der slukkes kortvarigt.

Jeg blev kontaktet af Schneider Electric for ca. 1 1/2 måned siden.
De fik en udførlig beskrivelse af fejlen og alt fejlsøgning udført.
Har ikke hørt fra dem, men prøver lige at kontakte dem, for at høre om der er nyt.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

.

Ok