Jump to content
  • 0

Vedr. Automatisk sluk


CCK
 Share

Question

Hej Forum..

Står med en kunde som har oplevet en slukning af alle FB præcis kl 22:30 siden han købte sit hus.

Jeg troede at det var fejl i FB, som før er blevet beskrevet meget kip blokken C. som slukkede kl 00.00

jeg har programmeret det hele om med nye blokke, og det slukker stadig præcis kl 22:30

Tid og data er opdateret. Kip blokken der er brugt er 1.1.01.e

Nogle der har en ide til løsning.

PFT

syd ny v. 02.vis

nord v. 002.vis

Link to comment
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Er der 2 controllere på denne installation? Kan nemlig godt se sådan ud i programmet. Så kan slukpulsen måske komme derfra.

Ellers må programmet simpelthen ikke være overført til controlleren, for fb. 1.1.01.e har slet ikke denne automatiske sluk funktion, som var fejlprogrammeret i fb. 1.1.01.c.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ser også lige, at der er lavet programmering af noget sluk alt, som kan give problemer. Kan se at udgangen fra sluk alt (se vedhæftede) er ført direkte over på de fleste udgangsprodukter i venstre skærmhalvdel. Det kan ikke anbefales at gøre det på den måde.

Man bør istedet føre en puls op til indgangene for sluk i de funktionsblokke, som styrer udgangene (i dit tilfælde 1.1.01.e), så udgangsprodukterne kun styres fra 1 funktionsblok. Dvs. at en puls fra sluk alt, kun skal programmeres i højre skærmhalvdel, fra en sluk-alt udgang (puls), som trækkes til indgang (sluk) i fb. 1.1.01.e.

 

Dårlig idé.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Tak for svar Torben. Prøver at programmere det om som du har nævnt, dog synes jeg det virker mærkeligt at lige 22:30 udløser det.

 

Huset er kørt op på 2 controllere, har vedhæftet den andens program også. Dog er fejlen kun fundet på syd tavlen.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hvis fejlen kun forekommer på syd tavlen, så kommer problemet ikke fra nord tavlen, da signalet til "Syd" er sidst i "Nords" sluk alt rutine.

Der er heller ikke noget i "Syds" program der skulle gøre det, så problemet skal findes andre steder. Jeg har 2 bud:

1. Der er monteret "et eller andet" på "Syds" indgang 8.04 som ikke skal være der. I princippet bør der slet ikke være et indgangsmodul med adresse 8, men det fremgår ikke helt klart af programmet, du har i hvert fald ikke brugt de almindelige produkter til signaloverførsel imellem controllere.

2. Der er noget "gammelt" program i controlleren som driller. Prøv at lægge et tomt projekt i controlleren, genstart den og læg igen dit program i.

Nu skriver du 22.30, men ikke om der sker noget i huset på det tidspunkt, er de på vej i seng eller sider de stille i sofaen? er det både hverdage og weekend og er det ALT lys der bliver slukket eller kun noget af lyset på "Syd" tavlen der slukkes.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Er du helt sikker på, at det kun er tavle syd problemet opstår? Jeg vil ikke blive overrasket, hvis uret i den anden controller er halvanden time foran.

Kan nemlig se, at der er op til flere fb. 1.1.01.c på den anden controller også, hvor sluk alt også er lavet forkert. Der sendes bl.a. signal frem og tilbage mellem de 2 controllere ved sluk alt, og når det er programmeret som det er, kan man altså risikere at programmet ikke gør helt som man lige regner med, med signaler baglæns gennem funktionsblokkene til sluk alt, hvor alle udgangene er "forbundet sammen". 

Det er bl.a. også derfor det anbefales, at kun 1 funktionsblok styrer hver sin udgang. 

 

Indgang 8.04 som Henning nævner, er et sluk signal fra den anden controller. Og ja, det er en lidt "sjov" måde det er indsat i programmet, i stedet for at man havde brugt de normale "Controller Link IN/OUT" produkter til overførsel af signaler. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok