Hop til indhold
IHC-User.dk

TorbenSørensen

Members
 • Antal indlæg

  1.733
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  3

TorbenSørensen last won the day on October 28 2018

TorbenSørensen had the most liked content!

1 Følger

Om TorbenSørensen

 • Rang
  Bare Nørd

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Aalborg

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. TorbenSørensen

  Styring af lamelgardin

  Der findes nok ikke en standard fb. der lige passer, men det er jo det smarte ved IHC - at man kan bygge sine egne fb. som passer lige nøjagtigt til de specifikke behov man har.
 2. TorbenSørensen

  Styring af lamelgardin

  Så kan du prøve om vedhæftede fungerer efter hensigten. lamelgardin.vis
 3. TorbenSørensen

  Styring af lamelgardin

  Du mangler lige at angive, som Bjarne også nævner, om nogle af udgangene skal kunne/må køre samtidigt, eller om der evt. skal slukkes for igangværende udgange, hvis ny funktion vælges? Eller skal igangværende funktion køre færdig, før ny funktion kan aktiveres? Må man kunne aktivere den samme funktion 2 gange i træk, eller skal den have kørt modsat først?? Når først logikken er på plads, kommer der sikkert et forslag til funktionsblok.
 4. TorbenSørensen

  Timer på alarm ved strømsvigt

  Husk på, at hver gang du ændrer i dit program, opgraderer firmware, skifter controller, flytter tavle osv., laver du jo også en genstart af controlleren. Derved bliver intervallet for hvornår controlleren genstarter næste gang jo "nulstillet", og ud fra dine post her i forum, har du (heldigvis) gjort flittig brug af din IHC installation, hvilket alt andet lige, må have genereret flere genstarter på de par år du har haft din IHC. Hvis ikke jeg selv lavede log på genstart af controller, ville jeg ikke opdage 9 ud af 10 genstarter. Hvis der i programmet er styr på intialværdier, kører programmet jo bare videre som om intet var hændt, efter controlleren er rebooted.
 5. TorbenSørensen

  Timer på alarm ved strømsvigt

  At påstå at en IHC controller ikke genstarter af og til, passer simpelthen ikke. Jeg ved godt at vi har debatteret emnet før, men jeg vil da gå så langt at give dig ret i, at det kunne være dejligt, hvis den ikke genstarter en gang imellem. Der er mig bekendt kun 2 måder, hvor du kan få dig en controller, som aldrig (eller tæt på) vil genstarte.. Den ene måde er er lave sin egen FW til controlleren, hvilket nok ikke er lykkedes for nogle, og den anden er at lave et simpelt program uden automatiseringer, men så kunne man jo ligeså godt have lavet en traditionel elinstallation.. Det er 100% “by design” at controlleren genstarter, bestemt af FW i controlleren. Jeg har såmænd set controllere, som har kørt over 1 år uden genstart, men så har der kun været et helt simpelt program med kip på samtlige udgange, hvor controlleren kun løber programmet igennem, hver gang at der er blevet trykket på et tryk, men hvorfor så vælge IHC? Jeg oplever selv her efter at der er blevet koldt og gulvvarmestyringen kører, at der er kortere mellem genstart i forhold til i sommer. Det er fordi at programmet til gulvvarmestyringen holder controlleren beskæftiget det meste af tiden. Sagt på en anden måde - jo mere avanceret et program du har i controlleren, des oftere vil den genstarte. Jeg kan huske at da jeg brugte FW 2.7.199 kørte min controller ca. 1 måned mellem genstart. Så udkom FW 2.7.220, som stadig ligger til download på LK’s hjemmeside, og med den installeret, genstartede min controller ca. hver 3. dag... INTET var ændret i mit program... Efter en måneds tid med mange genstarter, downgradede jeg FW til 2.7.199, og så genstartede den igen ca. med 30 dages mellemrum og det var stadig med helt samme program i controlleren. Noget helt andet jeg opdagede, da jeg hjalp Jan, var at min egen controller kan genstarte, uden at jeg kunne se det i IHCAdministrator. Jeg havde kopieret nogle af Jans funktionsblokke over i mit eget program, for at teste hvad der skete med dem, når jeg tvang controlleren til at genstarte fra IHCAdministrator. Min controller er sat op til at sende en SMS når den genstarter, hvilket jeg fik hver gang, men det var ikke hver gang, at det fremgik af oppetiden på forsiden i IHCAdministrator, at den rent faktisk var genstartet. Det har jeg aldrig lagt mærke til før.
 6. TorbenSørensen

  'Sluk alt' Funktion

  Det er bare et langt tryk, på det tryk du regulerer lyset med (touch), og det skal selvfølgelig være i det rum som er ude af synk. Når man laver sådan et langt tryk på touch, vil funktionsblokken altid antage at lyset er tændt (reguleret), så derfor vil status i funktionsblokken komme på ret kurs igen, da du ikke kan slukke lysdæmperen med et langt tryk på touch-klemmen.. Set i bagklogskabens klare lys, som du også har læst dig frem til, er de eneste rigtige lysdæmpere at bruge til IHC, en wireless dimmer fra LK. Det er de eneste der kan give status til controlleren om de er tændt/slukket og %-sats på lysstyrken, og hvis man bruger IHCTablet, er styringen derfra også bare langt bedre.
 7. TorbenSørensen

  'Sluk alt' Funktion

  Jeg giver Bjarne ret her.. Det lyder 100% som om, at funktionsblokken var kommet ud af synk. Når funktionsblokken er kommet ud af synk., kan du lave en reguléring af lyset på dit tryk (langt tryk). Så retter status på funktionsblokken, så det igen passer med virkeligheden.
 8. TorbenSørensen

  FB 2.4.2 til lys i garage med PIR

  Har lige kigget i dit program.. Det ser ud til at der opstår et problem angående linket, hvor din PIR er trukket over på funktionsblokken med den såkaldte "PIR funktion", som ikke opstår hvis man trækker PIR over som alm. følg-funktion. (se vedhæftede billede) Jeg har lige indsat en powerup-timer, som skulle afhjælpe det problem, så prøv om vedhæftede fungerer. Jeg har lige ændret de 2 links fra dit skumringsrelæ til en "følg med powerupfunktion".. Sådan forbinder man gerne skumringsrelæet til funktionsblokke, da de så antager rigtig status med det samme når programmet uploades eller genstart af controller. Ellers får de funktionsblokke forkert status på skumringsrelæet, hvis man uploader programmet til controlleren imens der er lyst. nib_1.ihc
 9. TorbenSørensen

  Uni 300 dimmer

  Nej, det tør jeg ikke at gætte på. Jeg har ikke selv erfaring med at skifte komponenter i sådan en lyddæmper.
 10. TorbenSørensen

  Sluk alt virker ikke LR350 udskiftet til UNI400

  Jeg vil gætte på, at forsyningen til lysdæmperen (klemme L) kommer fra en 230V udgang. Det var nemlig den måde man lavede "sluk-alt" på sådan en gammel LR350 lysdæmper. Det foregår ved at fjerne forsyningen i et sekunds tid. Så "glemmer" den status, og tænder på fuldt blus næste gang den betjenes. Det er så derfor din nye UNI400 tænder igen efter 1 sekund, når udgangen til forsyningen af lysdæmperen bliver genetableret, da en UNI400 husker status ved strømafbrydelse. Den bedste måde at lave sluk-alt på en UNI400 er, som flere nævner, at montere en forbindelse til klemme 2 fra en 24V udgang. Så er man sikker på at den slukker HVER Gang ved sluk-alt.. Alternativt kan man lave sluk-alt funktion via en funktionsblok som "gætter" på status af om lysdæmperen er tændt eller slukket, men den kan komme ud af synk., og i det tilfælde vil den så tænde Lysdæmperen i stedet, hvis den er slukket i forvejen.
 11. TorbenSørensen

  FB 2.4.2 til lys i garage med PIR

  Nu er jeg ikke lige i nærheden af en pc, så kan ikke se dit program herfra. Kan lige kigge på det, når jeg kommer til pc'en igen. Den udgang jeg har trukket over til output 1.02, er bare til en evt. diode, som indikerer om konstantfunktionen er aktiv. Den er ikke nødvendig for at funktionsblokken fungerer. Dine indgange/udgange hedder sikkert noget andet, så vedhæftede billede var bare lige et eksempel på hvordan tryk, PIR og lampe skulle forbindes med funktionsblokken.
 12. TorbenSørensen

  Uni 300 dimmer

  Ved ikke om det er samme problem som der er med nogle uni400, hvor det vist er en elektrolyt kondensator, der tørrer ud. Se evt. denne tråd >>>LINK<<<
 13. TorbenSørensen

  Efter TermIHC---> Visual 6.2 - Nu "klikker" udgange

  Hvis det ikke er alle dine (tændte) udgange der er begyndt at "klikke", vil jeg gætte på, at det er nogle af de forbindelser, som er flyttet over på den nye controller, der ikke sidder ordentligt under skrueterminalerne.
 14. TorbenSørensen

  FB 2.4.2 til lys i garage med PIR

  I den funktionsblok jeg vedhæftede, ignoreres PIR da når lyset er tændt konstant.. Hvordan har du forbundet dine inputs til funktionsblokken? Som jeg forstår dit første indlæg, skal du forbinde som på vedhæftede billede.. Langt tryk tænder lyset på timeren, og kort tryk hhv. slukker lyset og tænder konstant (hvor PIR er deaktiveret).
 15. TorbenSørensen

  IHC Link-10 Nopovic kabel udendørs ?

  Det må gerne anvendes udendørs - bare ikke til nedgravning.. Se vedhæftede fra datablad.
×

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.