Jump to content
IHC-User.dk

TorbenSørensen

Members
 • Content Count

  1,770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

TorbenSørensen last won the day on June 20

TorbenSørensen had the most liked content!

1 Follower

About TorbenSørensen

 • Rank
  IHC-Nørd

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Aalborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Havde ikke lige gennemskuet, at du ikke har IHC - tog det faktisk bare for givet. Det bliver selvfølgelig en dyr løsning så. Det burde egentlig også kunne fikses med en lille plc. Sådan en kan man vist godt være heldig at finde billigt som brugt. Tror f.eks. at sådan en lille Siemens Logo er forholdsvis nem at programmere til ønskede funktion (det er dog ikke lige en af mine spidskompetencer ). Det signal du skal fange, for at finde ud af når testen starter, er der hvor spjæld-motoren er sat til - altså klemme CN13-2, ifølge billedet vedhæftet længere oppe i tråden.
 2. Grunden til relæerne, er at der skal bruges potentialefri kontaktsæt, til at lave de forbindelser på klemmerne. Efter lige at have tænkt lidt mere over det, burde det køre helt automatisk, og fungere hver gang, hvis der bruges 3 relæer. Et relæ som trækkes af de 2 klemmer som motoren skulle sidde på, hvor det potentialefri kontaktsæt føres til en indgang på IHC. Det vil så fortælle hvornår testen starter. Så skal der bruges 2 relæer, som hver trækkes af en udgang på IHC, hvor de 2 potentialefri kontaktsæt laver forbindelserne på printet, som giver signal til Nilan om at spjæld er hhv. åben/lukket. Så laver man en lille simpel funktionsblok med en indgang og 2 udgange. Når indgangen får signal om at testen starter, laver de 2 udgange så de 2 "lus" for dig på printet via timere, så du ikke skal stå klar hver mandag kl. 10 med en stump ledning.
 3. Brandtermostaten mener jeg bare er med potentialfri kontakt, så derfor skal du have den lus mellem 5-6 for at snyde styringen. Som jeg lige forstår det, forventer styringen ved opstart og når test køres, at brandspjældet er åben - dvs. forbindelse mellem klemme 7 og 8. Så køres den cyklus som Lars har vedhæftet, hvor forbindelse mellem klemme 7 og 8 fjernes, venter nogle sekunder (vandring af spjæld) og klemme 1 og 3 sluttes. Derefter køres i modsat rækkefølge. Hvis det er sådan det fungerer, kan man sagtens lave en funktionsblok, som laver denne funktion via 2 relæer, men det bliver måske nok en udfordring at få det til at passe tidsmæssigt, at controlleren udfører programmet samtidig med Nilan. Uret i hhv. controller og Nilan skal jo ikke rende ret meget forskelligt, før at testen fejler.
 4. Et skud i tågen - Kan det være fordi dit udvendige lys påvirker dit skumringsrelæ til at tro, at der er blevet lyst, når der skrues op på 100%? Det kunne nemlig godt passe med, at lyset så slukker i 1 minuts tid, for derefter at tænde igen på de 2%, når skumringsrelæet så finder ud af at der er mørkt. Det vil også samtidigt stoppe hjemmesimulering, da det også er styret af skumring. Det er nemt at tjekke det i serviceview (selvfølgelig når der er mørkt), ved at kigge om skumringsrelæet går OFF, når udv. lys tænder på 100%
 5. De tangenter med 2 modhager i hver side er til wireless tryk. De andre er til fortrådede tryk.
 6. Var det ikke LK, som havde udloddet controlleren i den konkurrence du vandt i, for så er det da bare ringe til dem og spørge efter en bytter?
 7. Der er nu færdige funktionsblokke til Visual 1, som er fuldt kompatible med det "nye" tastatur (som efterhånden er gammelt). Tastaturet var også i handlen, før Visual 1 controlleren blev erstattet af Visual 2.. Der kan eksempelvis bruges fb. 1.23, fb. 1.24.a. eller fb.1.25. Det kræver selvfølgelig stadig, at det nye tastatur forbindes med de ekstra ledninger det har.
 8. Du kan prøve om vedhæftede kan klare jobbet. Kip med timer.vis
 9. Sådan én har jeg da vist til at ligge i gemmerne - har endda aldrig været i brug og stadig i uåbnet emballage.
 10. For mig at se, har du udfyldt indstillinger i IHCRemote som de eksempler i manualen, i stedet for at indtaste opsætning til din egen controller. Din egen controller skal først sættes op til dit eget netværk, og det foregår i IHCAdministrator. Den der ihc.cometpeople.com mener jeg i hvert fald var en test-controller som LK havde kørende (det ser ikke ud til at den er aktiv mere).
 11. Nu ved jeg ikke hvad dine forventninger er til WebSceneView, men det er altså bare en MEGET amputeret udgave af SceneView, som man kunne bruge til sådan en gammel PDA computer. Hvis du vil tilgå din controller på hjemmelavet grafisk brugerflade fra en PC over internettet, er det SceneView man bruger og IKKE WebSceneView (navnet snyder). I dag kan jeg nærmest ikke se, hvad man skal bruge WebSceneView til, når man nu har IHCTablet til iPad.
 12. TorbenSørensen

  sol op/ned FB

  Som Lars er inde på, skal du ikke bruge de stående udgange til at styre dimmeren som du har gjort...Det svarer til at du holder et tryk inde hhv. så længe der er mørkt/lyst. Brug istedet pulsudgange, når du styrer dimmeren direkte som du har gjort på vedhæftede screenshot.
 13. I IHCAdministrator, er det kun beskeder til powerup og strømsvigt du vælger, og der kan rigtigt nok kun vælges 1 modtager. Prøv lige at læse manualen til SMS modem fra side 20-29... Der står det så fint beskrevet, hvordan der opsættes beskeder/kontroller i controlleren, hvilket foregår via IHCScenedesign, og her kan vælges op til 30 telefonnumre, som Henning også siger.
 14. Hvis dimmeren havde været monteret efter vejledningen, vil det jo netop passe at dimmeren er ON, efter at mem1 eller mem2 er blevet fremkaldt. Da der jo ikke er tilbagemelding på sådan en UNI400, får fb. ikke status retur om dimmeren rent faktisk blev tændt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.