Hop til indhold

Lars C

Members
  • Antal indlæg

    53
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Omdømme aktivitet

  1. Thanks
    Lars C gav omdømme point til Lars1 i Sløv Controller og LED 2 kanal dimmer problemer   
    Jeg mistænker mere at en af dimmerne har et problem og forstyr kommunikationen med de andre. For at finde den dimmer kan du prøve med halverings tekniken. Først prøver du med halvdelen af dine dimmer tilsluttet. Hvis fejlen fortsat er der halver du igen o.s.v. Hvis fejlen forsvinder prøver du at tilslutte halvdelen af de dimmer som ikke var tilsluttet før o.s.v.
    Det kan også være at der er flere dimmer som har problemer samtidig og så kan det være nødvendig at gentage processen et par gange.
    Og lige en anden ting som jeg spildte en del tid på da jeg tilsluttede min første LED dimmer. De kræver 230V for at kunne kommuniker med controlleren. Hvis din 230V forsyning er ustabil eller slukket mens du tester vil det også give problemer.
  2. Thanks
    Lars C modtog omdømme point khjollund i Anbefaling af 220v LED spots til wireless Kombi dimmer   
    At lave godt lys og ikke mindst lys til aftenhygge klares ganske godt med de Philips LED lyskilder som er benævnt “Warm glow”.  Når de dæmpes med en dimmer så ændrer de automatisk lysfarve og giver et varmere lys - det virker ret godt til aftenhygge. Philips har lavet en række forskellige lyskilder som alle har funktionen “Warm glow” og alle disse lyskilder giver et meget behageligt og naturligt lys på samme måde som gammeldags glødetrådspærer gjorde. LED lyskilder der ikke har funktionen “Warm glow” giver ikke et behageligt varmt lys når de dæmpes. De beholder samme lysfarve når de dæmpes og det opleves oftest som “koldt” hvidt lys med lidt blå grønlige farve toner som bestemt ikke medvirker til aftenhygge lys. 
    Philips LED lyskilder med “Warm glow” er efter min opfattelse nogle af de  bedste LED lyskilder du kan sætte i din IHC installation hvor du har dimmere. 
    Jeg har Wireless lampeudtag V2, Wireless Kombi dimmer og IHC LED 2 kanal. Et enkelt sted har jeg monteret en Dimbob hvilket hjalp med at fjerne lidt blink og og det gav også en mere smidig dimmer funktioanilitet. Alt LED køre ganske godt. Gammeldags pærer og halogener giver dog stadig lidt bedre og mere korrekt lys end du kan opnå med LED.
  3. Thanks
    Lars C gav omdømme point til Henning Pedersen i Hvad er korrekt opsætning af Funktionsblokke, scenariestyring m.v. - kun en FB til en Dimmer?   
    I dit køkken har du ét tryk som styre flere FBer, som hver styrer én lysdæmper. Det vil med garanti give problemer da de forskellige FBer, især med nat drift, ikke følges 100% ad. Hvilket også er det du oplever. Metoden viser fint problemet med indgangen "Touch" uden tilbagemelding fra alle lamper, hvilket du, siden LK ændrede tilbagemelding til lys niveau, ikke længere har mulighed for, suk.
    Men der er jo intet i vejen for at du lader alle lamper i køkkenet være styret fra den samme FB, du skal bare lade din sluk og tænd alt signal gå ind i funktionsblokken som nu.
     
  4. Thanks
    Lars C gav omdømme point til TorbenSørensen i Bus lysdæmperstyring - ekstra efterløb til sluk virker ikke   
    Jeg gætter på, at når du tænder lyset på Toilet 1. sal, bliver skumringsfunktionen i din PIR-sensor påvirket af lyset i rummet, så indgang Skumring går OFF.
    Så slukker lyset nemlig som du oplever.
    Det kan du nemt tjekke i Serviceview.
    Har du evt. skiftet lyskilder, som giver mere lys og derved kan påvirke skumringsfunktionen i PIR-sensoren?
     
     
    Vh Torben
  5. Like
    Lars C modtog omdømme point Thomas.Th i Ny router IHC controller på switch   
    Problemet kan være at din nye router laver et andet lokal-net end din gamle router. IHC Controlleren har et manuelt indtastet IP-nummer og dette IP-nummer skal passe til det lokale net som din router laver.
    Du skal du kontrollere om din din nye router laver det samme lokale net som du havde med din gamle router.
    De tre første tal i IP-nummeret (altså f. eks. 192.168.1) SKAL være ens på både router og controller for at du kan se controlleren på dit lokale netværk.
    Hvis din nye router laver et andet lokalt net og f.eks. har IP-nummeret 192.168.0.1 kan du ikke se din controller på dit nye lokale netværk. Hvis dette er tilfældet skal du manuelt ændre controllerens IP-adresse til f. eks 102.168.0.3 eller også skal du ændre det netværk som din router laver så det matcher til din controller.
     
     
  6. Like
    Lars C gav omdømme point til Lars Jacobsen i IHC tryk, tænd, sluk m.v. på hvilke tangent - er der en standard?   
    Det er nok fordi IHC benyttes helt individuelt i hver installation. LK har dog lavet nogle “standard hus eksempler” men det er ikke normer/regler man skal følge. 
    Med IHC kan man jo også togle/kip med den samme tangent/knap. Derfor er der ingen regler for hvor f.eks. sluk skal være, for det kan jo være den samme som tænd.
    I det fleste eksempler benyttes de øverste tryk som regel til lampeudtag og højre/venstre alt efter hvad der er nærmest i retningen ifht placeringen. De nederste kan være benyttet til stikkontakter lang gulvet eller andet, og så benyttes nederste højre typisk til Sluk (rum eller alt efter tryktid/længde). Men igen det afhænger af om det er det brugeren ønsker eller vil have på netop disse tryk, for de kan jo programmeres helt individuelt, alt efter om man har dimmere, gardiner, alarm, sonos, eller alt mulig andet man (også) vil styre fra sine tryk.
    Det er jo også derfor man kan/kunne bestille tangenter med påtrykte symboler der gør det nemt for fremmede at betjene dem.
  7. Like
    Lars C gav omdømme point til Henning Pedersen i IHC tryk, tænd, sluk m.v. på hvilke tangent - er der en standard?   
    Efter min bedste overbevisning, så er den absolut bedste måde hvorpå du kan hjælpe sine gæster, at opsætte en bevægelsessensor (PIR) i alle rum, så skal de aldrig trykke på noget som helst, og lyset kommer når de går ind i rummet og slukker kort efter de er gået. Med både PIR og dæmp kan det laves så lyset om natten kun tænder på lavt niveau.
  8. Like
    Lars C gav omdømme point til Henning Pedersen i IHC tryk, tænd, sluk m.v. på hvilke tangent - er der en standard?   
    1.4.02 kan ikke arbejde med dæmp, og dermed heller ikke med 2 niveauer, prøv med 1.2.05.b 
  9. Thanks
    Lars C gav omdømme point til Lars Jacobsen i Hvordan styres lys betinget af kriterier ?   
    Prøv vedhæftede.
    Der gik lidt sport i den :-) så der er lidt rigelig udgange og holde styr på da den er lavet med puls udgange da man så kan styre de fleste andre FB´r.
    Udgangene skal IKKE trækkes direkte over på installations delen med til de FB´r der styrer dine dimmere.
    Så simulere den flere samtidig tryk og det er muligt at kode alle kombinationerne selvom du ikke lige havde brug for dem. (kræver dog man åbner FB´n og omkoder den)
    Og så har jeg lavet en indikator udgang, så man lige kan verificere hvad situation/Scenarie man fremkalder.
     

    Lars C 1 tryk styring.vis
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok