Hop til indhold

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05-03-2021 in all areas

  1. Når folk vil have et trådløst setup, så er det fordi det er mere fleksibelt. Det er de færreste der har adgang til at trække nye kabler fordi de har brug for en ekstra PIR eller en ny betjeningsknap. Wireless kan virke rigtigt stabilt hvis man håndterer problemer omkring range og stabilitet. Zigbee løser det problem ved at man for billige penge kan få en zigbee router i hvert rum. Det er i mine øjne en rigtigt fornuftig løsning. Trådløst setup behøver ikke være uden logik. IHC Wireless er et godt eksempel på at man fint kan integrere custom logik ind i et wireless setup. Og det kan man også med Zigbee. Der er bare ikke nogen der har et kommercielt produkt der kan gøre det nu. Som jeg ser det behøver man ikke bruge Schneiders Wiser/Zigbee FUGA enheder sammen med en Wiser gateway. Hvis det er Zigbee devices så kan de kobles sammen med lige præcist den "controller" man har lyst til. Med alt den logic controlleren giver mulighed for. Min oplevelse er at LK har haft 3 store investeringer i IHC: TermIHC: Design af tryk, controller, databus produkter Visual 1: Nyt programmeringsmiljø, ny controller hardware platform Visual 2: Wireless, ny controller hardware platform, rewrite af programmeringsmiljø (i Indien?) Visual 3 er blot et port af controlleren til ny hardware med minimale ændringer af softwaren. Jeg har svært ved at se LK smide penge i større udvidelser af softwaren. Det er simpelthen for dyrt i forhold til hvor få controllere der er solgt. Som det er nu kan de lave nye controllere baseret på næste Linux version + næste java version + ny ARM platform hver 3-4 år. Største udgift er nok at holde wavenis stakken i live. Samlet kan det nok beskæftige en/to mand og det er nok hvad der er penge til. At integrere andre produkter ind i controlleren ville kræve store investeringer både på hardware og software siden. Hvis IHC controlleren skulle være levedygtig på langt sigt så skal hele programmerings oplevelsen forbedres: Bedre editor, bedre debugging, modularisering, mere kodegenbrug, flere datatyper, netværksadgang, etc. Før man ved af det står man med et fuldt "programmeringssprog" med tilhørende IDE. Hvis man kunne sælge sådan en controller til resten af europa så ville der være penge i det ... ellers ikke.
    1 point
  2. Jeg er enig med dig @Kandersen de burde have smidt en zigbee eller lignende ind i IHC Controller og fået den gjort Google og Siri ready - så tror jeg de kunne få swappet tæt på alle eksisterende controllere derude. De har istedet brugt dyr tid på en V3 controller som reelt set ikke giver noget nyt.
    1 point
  3. Det er 65000 enheder per coordinator fordi der kun kan være en coordinator per net. Som jeg forstår det agerer wiser gateway coordinator for zigbee nettet. Har du set noget der siger at der kan være flere wiser gateways på et zigbee net? Der er sådan set ikke nogen grund til at batteri enheder ikke kan agere router på et zigbee netværk. Man kan også købe batteridrevne zigbee routers. Men det er ganske rigtigt at simple tryk eller sensorer normalt ikke gør det. Min pointe var at man kan placere en zigbee router i hvert eneste rum. På den måde har hver eneste zigbee end device mulighed for at snakke med hver eneste node på zigbee nettet gennem mesh konstruktionen hvor zigbee pakker hopper fra router til router. Det eliminerer problemer med range. Det er ikke min erfaring. Jeg oplever at med et ordentligt mesh hvor der er ordentlig dækning er kommunikationen fra device til device hurtig og effektiv. Det jeg kan måle mig frem til er at hastigheden gennem 3 IKEA routere ligger på 15-35 ms. Det er nok til at betjening sker uden noget delay der opfattes. Zigbee løser det jeg opfatter som de største problemer med IHC wireless: Range/signalkvalitet Lukket protocol Død protocol Problemet med IHC controlleren er at den både er interface til IHC Wireless og IHC wired produkter, logik-afviklingsmaskine samt web-interface. Det gør den alt for dyr at videreudvikle. Hvis man forestiller sig en logik afviklingsmaskine hvor man kan plugge alverdens interfaces på (IHC, Z-wave, Zigbee, etc.), så vil Schneider have en (for dem billig) opgraderingsvej for alle dem der i forvejen har IHC. De skal blot lave et IHC interface - ikke noget IHC programmeringssprog, ikke noget IHC webinterface, etc. Jeg ved ikke hvor mange IHC controllere der er solgt, men jeg gætter på at det er i størrelsesordenen 100.000. Hvis det er rigtigt er der ikke penge i det for Schneider at lave en opgradering med Zigbee, Siri/Google/Alexa, etc. Specielt fordi softwaren hele tiden skal videreudvikles. Der er ingen mulighed for at den bliver til cashcow lige som det er med IHC komponenter og controllere (efter store investeringer). Bedste mulighed for os kunder er at de finder en anden logik-eksekveringsmaskine med tilhørende udviklingsmiljø, interface til net og andre smarthome teknologier.
    1 point
  4. Delvist korrekt. 65000 enheder er ikke pr gateway. Det er samlet set. Batterienheder kører IKKE mesh. En gateway indeholder ikke nødvendigvis logikstyring. Men i det pågældende tilfælde vil det være ubrugelig såfremt der ikke er logikstyring i. Zigbee er ikke 1000% bedre end IHC wireless. Man bliver slemt skuffet, hvis man tror Zigbee er den hellige gral. Lige så snart man roder batterienheder ind i det, så starter en ballade, der er markant værre end IHC wireless. Holder man sig til fast-strøm enheder, så er Zigbee godt/dårlig som alt muligt andet mesh system. Det havde givet mere mening, om man havde bygget en IHC controller med indbygget Zigbee gateway. Derved havde man allerede haft en massiv logikstyring, der ville være brugbar. Plus at man havde kunne smide den direkte ind i allerede eksisterende IHC installationer. Det som LK gør nu, det er "starte forfra" med et ikke kompatibelt med IHC system. Og jeg tvivler kraftigt på vi nogensinde kommer til at se en forbindelse i mellem dem.
    1 point
  5. SilverLine

    Fremtiden med IHC?

    I forhold til f.eks. philips hue, er IHC da også på ingen måder nemt og intuitiv at programmere, og ændre i efterfølgende. Helt groft set, skal det stadig sættes "tungt" op med en windows computer som eneste måde, præcis stadig som var det for 15år siden. Måden det hele skal programmeres på, er også stadig den samme måde som 15år siden i grove træk, og man har stadig java at kæmpe med oven i. Omvendt med philips hue, foregår det hele meget nemt og intuitiv fra en app, som ikke skelner til at du KUN kan bruge det med en iOs device eller android. Det er mig simpelthen en gåde, at det skal opsættes op på denne tunge måde stadig, og at man i 2019 stadig kun kan gøre det med windåse og med java lorte problemer.
    1 point
This leaderboard is set to København/GMT+02:00
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok