Jump to content
IHC-User.dk
  • 0
Anne P

Endnu en med LED og IHC-problemer

Question

Hej
 
Vi har IHC wireless lampeudtag. Nogle af dem er model 1 og andre model 2. Så vidt jeg har forstået er det kun model 2 der kan håndtere LED-lyskilder (?)
 
På trods af vi har et model 2 lampeudtag, så vil LED-lyskilden enten ikke slukke eller så blinker den. I den forbindelse har jeg googlet på livet løs (og bl.a. fundet dette forum) - og flere steder bliver der skrevet om en "støjkondensator" eller en "dimbob" (hvad det så end er... ).
 
Vores installation består af IHC wireless lampeudtag og tilhørende trådløse kontakter. Vores lampeudtag er en blanding af version 1 og 2. Selve vores tavle(?) er almindelig - vi har ikke noget ekstra IHC-halløj der.
 
Mine spørgsmål går på følgende:
- vil enten en støjkondensator eller dimbob løse vores problem? Er det nok? (og vil det kun virke på version 2 lampeudtagene  - eller vil det også kunne fungere på version 1)?
- i tilfælde af, at en støjkondensator eller dimbob er løsningen - må vi så selv installere det? (Vi har selv udskiftet nogle af version 1 lampeudtagene til en version 2)
 
På forhånd tak!
 
Vh den uerfarne IHC'er, som er træt af at opstøve haloenpærer for at undgå blinkene lamper :S
 
Sig endelig til, hvis jeg mangler at uddybe noget!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
5 timer siden, Anne P skrev:

Vi har IHC wireless lampeudtag. Nogle af dem er model 1 og andre model 2. Så vidt jeg har forstået er det kun model 2 der kan håndtere LED-lyskilder (?)

Det er efter min mening lidt forkert forstået. Men årsagen er forstålig. 
Den største forskel på  ver 1 og ver 2 er, at minimumbelastningen er væsentlig mindre i ver 2. Men hvis man kan overholde den i en ver 1, så er den  lige så god/dårlig til LED. (min erfaring. Jeg har begge dele).
Så set på den måde kan man godt sige at ver 2 er bedre til LED end ver 1. 

At lampeudtagene kan få lyset til at blinke, det han handle om at de LED kilder i bruger, de simpelthen ikke er gode nok, specielt hvis det er lampeudtag med dæmp. 
En løsning kan være at installere en støj-kondensator (eller dimbob, som jeg dog ikke vil anbefale, fordi den koster vanvittig mange penge i forhold til støjkodensatoren. Og de gør begge det samme). Men der er ingen garanti for, at det vil løse problemet.

Hvis der er LED driver foran LED kilderne, så kan den også være et problem, som kan løses ved at skifte den. 
Så det er svært at sige præcist hvad man kan gøre. Men en støjkondensator kan man altid prøve med først. De fåes til meget få penge. 

LED problemer er desværre = ulidelig jungle af flere faktorer der kan spiller ind. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.