Hop til indhold

Lofterpalle

Members
  • Antal indlæg

    247
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    1

Alt der er opslået af Lofterpalle

  1. Jeg sad her i går og læste om Niko og faldt over den her lysføler. (Minilux lyssensor, 24 V, 1 kanal, 3 - 60 000 lux, IP54, grå) Jeg opdager så idag, at den alm. IHC Control® klimastyring lux- og temperatursensor LK FUGA (5703302155274) er udgået, hvilket er lidt skidt da min er defekt, så nu virker lysstyring i huset ikke længere. Hvad har i el-installatører så gjort eller gør? Kan jeg anvende niko lyssensor i stedet for LK solsensor? Tror ikke niko lysensor kan monteres på et alm. 24 input, så min tanke var at montere den på LK IHC 0-10v modulet på U+ og U- Hvad gør jeg? Se vedlagte monteringsdiagrammer. PD943-1980300_dadk.pdf
  2. Lofterpalle

    Setup i nyt hus

    Jeg har netop læst hele dagen igår om Niko. Og jeg er begejstret for deres system. Minder lidt om IHC og stort set alle tavle IHC komponenter findes også i niko produkter. Bevares der er fordele og ulemper her men da niko (https://www.niko.eu/da-dk/produkter/niko-home-control) er udbredt internationalt, tror jeg ikke man løber ind i samme problem som med LK. Fordelen er at det er bus baseret og anvender to ledninger i installationen til svagstrøm. Så kan du vælge at føre alle 230V stikk. Ud til tavlen. Det er en besparelse ift. konventionel ledningsføring. Så kan du vælge at anvende deres zigbee trådløse tryk hvor du ønsker at placere dem. Evt, med en Europa dåse bagved så du har muligheder at skifte til andre produkter. zigbee vs z-wave er der to forskellige standarder og det siges at zigbee er en ulempe da det køre på 2,4 GHz og er mere følsom over for interferens. https://reolink.com/blog/z-wave-vs-zigbee/#conclusion Der kunne være interessant at undersøge om niko understøtter andre zigbee komponenter således det ikke er lukket?
  3. Sikke stor aktivitet i denne tråd. Men ja, det er dårlige nyheder ang. IHC controlleren. Men mon ikke det er en godt for dem der har V2 controlleren at beholde den så længe man kan, og evt. købe en på DBA. Eller evt. en V3. Så er man sikret nogle år ude i fremtiden, det kan jo være der kommer en erstatning om 2-3 år fra LK.
  4. Jeg har behov for at lave en lille ændring således at lys ved trappe (lampe B ) der er styret af en PIR, ikke tænder samtidigt med en lampe i alrum (lampe A). Jeg anvender LK standard blokke og bruger disse: 1. Blok 1.4.02.a PIR styring (PIR+Lampe B ) 2. Blok 1.2.05.b trådløst / bus lysdæmperstyring (lampe A) Jeg ønsker ikke at lampe B (blok 1.4.02.a) tænder når lampe A (blok 1.2.05.b ) er tændt. Mest fordi de Lampe B tændes samtidigt i nogle scenarier. Derfor ønsker jeg, at ændre det til, at når Lampe A er tændt skal Lampe b (blok 1.4.02.a) sættes ud af drift eller ikke være aktivt før lampe A slukkes igen. Hvordan kan det programmeres med LK standardblokke, og er det muligt med LK blokke som jeg helst vil fortsætte med?
  5. Der findes andre alternativer, f.eks montere en bimåler i tavlen med en pulsudgang til IHC. Det er ikke altid der er plads i tavlen.
  6. Ja, præcist. Er det lykkedes dig at få el-forbruget ind i HA på Energy dashboardet?
  7. Har du husket at bruge Manual configuration?
  8. Som jeg læser jeres indslag er der her tre vidt forskellige løsninger til at afstilling af alarm udefra (IHC App, HA og eller Open HAB og sidst service view via VPN) Jeres forslag må jeg selvfølgelig lige tænke over, men var ellers lige til første forslag med IHC app. som jeg synes er hurtig og nemt. Det skal være sådan at min bedre halvdel også kan være med. Jeg havde da også i overvejelserne om det er klogt med at åbne for adgang til controlleren fra internettet, og jeg ved desværre ikke meget om at opsætte en VPN forbindelse. Men hvad gør i der har IHC app og eller open HAB fra via telefon via internettet? Har i en ekstra sikkerhed som f.eks. to faktor godkendelser eller andet?
  9. Hvilke muligheder er der for at afstille en falsk alarm når man ikke er hjemme? Er det kun SMS modul der kan gøre det? Eller kan dette gøres på andre måder?
  10. Jeg fandt fejlen i sabotagekreds til tastatur. - men det løste ikke mit oprindelige problem med "Totalalarm tilkoblet" Den er i OFF hele tiden. EDIT: Fandt ud af hvor fejlen var i mit program
  11. Tak for video og hjælp, det hjalp mig lidt mere frem end jeg lige havde troet. Tastatur og PIR er afprøvet og virker. (Jeg har dog to PIR som er defekt) Jeg er nu gået i stå i fejlfinding af hvorfor jeg ikke kan slå ikke slå alarm til - Den funktion der hedder "Totalalarm tilkoblet" er OFF i serviceview, og er i tvivl om hvor jeg skal lede efter fejlen. Har det betydning for alarm tilkobles hvis 2 PIR er i OFF? Det andet sted jeg kan lede er, at jeg åbenbart har en sabotagekreds på tastaturet som er i OFF i serviceview - skal den ikke være i "ON" Min sabotagekreds fra tastaturet er monteret på et separat input, og jeg tror det er her fejlen er. - Men har i nogle ideer til hvad det kan være og hvordan kan jeg teste og hvorfor den ikke er i "ON" Jeg har simuleret i visual og der ser det ud til kan kan få det til at virke. med tilkobling og frakobling.
  12. Jeg tror jeg sætter projektet på pause, men tak for alle Jeres input. Med det der skal laves er lidt mere omstændigt end jeg lige har tid til pt. Det viser sig nu, at det kan tilkøbes et WiFi modul som, tilbehør der kan monteres. Ved ikke om den passer til min model - men det arbejdes der på.
  13. Ok, så er jeg mere rolig. Det viser bare hvor hurtigt udviklingen er gået. - Selv jeg har problemer da jeg ikke har rodet med det siden jeg gik på elektriker uddannelsen for 26 år siden.
  14. Det lader til det ikke er ligetil. Jeg må prøve at undersøge om der findes tilføjelsesmodul der kan kobles på.
  15. Den forstår jeg ikke lige? Der er en indgang for hver PIR i funktionsblokken jeg bruger - dvs. 11 PIR indgange.
  16. Jeg har brugt følgende blokke indtil nu. TIl PIR: bruger jeg 6.2.01.i Tyverialarm med 11 stk. PIR Kodetastatur: 6.1.03.b LK kodetastatur Er i tvivl om det er "Styresignal fra enhed for til og frakobling" der skal anvendes. Læser jeg vejledning henvises der til kodetastatur uden memory?? Generelt savner jeg lidt mere info omkring IHC alarm - da jeg som sagt ikke har lavet det før i IHC programmet.
  17. Glæder mig at høre - hvordan har du så lavet det? Er det med LK standard blokke?
  18. En flyder kan ikke bruges, indholdet er salt tabletter og vand og ikke helt flydende, næsten ligesom korn i en tank Det skal være monteret i top, ellers bliver den utæt. Kan se at det er muligt at føre ledning ind mellem låget og tank uden at bore hul i top med forskruning - Det var lige en rettelse til i mit indlæg i starten. Det er korrek det virker kompliceret, men med indholdet i tank er løsningen heller ikke lige til for at få det til at fungere.
  19. Det er helt korrekt, desværre har jeg ikke denne alarm i mit "Billige" anlæg - havde det være BWT var der alarm på panelet - som måske kunne føres videre til LK IHC. Det løser dog ikke mit problem. Jeg ved ikke om hvordan BWT lav salt niveau alarm fungere - burde være muligt at kopiere deres koncept. Men dit forslag med at måle ledningsevne i vandet - hvad skal man bruge til det? Niveau vipper kan ikke bruges da indholdet er en blanding af salt tabletter og vand. Kan man lægge noget ned i der er godkendt til drikkevand?
  20. Den læste jeg også og kan ikke se den funktion er mulig på FB standardblokke. Desværre er jeg ret udfordret på IHC alarm konceptet både med programmering og hvad der er muligt at udvide på IHC alarm, da jeg ikke nåede at kommer på IHC alarm kursus inden corona kom. Nu findes der ikke alarm kursus længere. Så hvad gør man så? Er der nogle der har IHC alarm der kan dele hvordan det er linket og sat op?
  21. Går ud fra det du kalder udendørs IHC panel er LK IHC kodetastatur? Hvis det er det du mener, kan du læse her nedenfor hvordan man nulstiller den. Jeg har ikke prøvet det, men var selv nysgerrig da jeg selv har monteret et LK kodetastatur og så at den eneste kode man skal bruge for at ændre og slette bruger koder er administrator koden, som installatøren burde havet noteret på vejledningen til kodetastaturet. - Så det er meget vigtigt, at den administrator kode opbevares et korrekt sted man kan finde. Men som du siger er i de tredje ejer af huset - så den er nok bortkommet eftersom i er de 3. husejere. Men så til de dårlige nyheder: Det her er også en mulighed, muligvis kun en installatør der kan gøre det for dig: https://www.se.com/dk/da/faqs/FA337539/
  22. Det får mig til at tænke på din fejl i log "fejl i kommunikationen med datalinje controlleren" det kan skyldes input modulet den er gal med? Kan ikke se om der er sammenhæng mellem dem hvis det er den wireless kontakt du har problemer med?
  23. Et tillægsspørgsmål. Kan man via en dørlås (potentialefri) sætte alarm til uden at skulle indtaste kode på tastaturet? Spørgsmål er så om man kan lave det så det kun virker den ene vej - altså låst alarm tilkoblet men ved åbne igen skal man indtaste kode.
  24. Uden jeg har set den fejl før tænker jeg du kan teste om det wireless signal til enheden er god nok. Den skal helst være i det grønne område. Det gør du i visual i controller og test/link wireless på de 5 trådløse du har på kombiafbryderen.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok