Hop til indhold

BSP

Members
  • Antal indlæg

    36
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af BSP

  1. Jeg kunne også godt være interesseret i at kigge med, hvis det er muligt?
  2. Tak endnu engang! Det giver mening! Jeg har faktisk problemer med en stikkontakt i køkkenet, som ikke vil tænde. Det kan skyldes at jeg har flere FB til at styre den + scenarier.
  3. Tak for den pædagogiske gennemgang! Lige hvad jeg havde brug for! Må et lampeudtag forbundet til 1 udgang + flere Scenarier? Er det controlleren som kan have svært ved at finde ud af programmet, eller er det for at gøre det lettere at overskue programmet? Jeg kan se at jeg må hjem og lave mit program om!
  4. Jeg er nybegynder i IHC programering, så kan jeg få jer til at skære det ud i pap for mig? Hvad er problemet? At vi har svært ved at overskue programeringen eller er det Controlleren som kan fejl pga. mere end en FB til lampestedet? Jeg har f.eks. et lampested i køkkenet, som bliver tændt af 2 forskellige tryk til hver deres "simpel Kip" FB. Derudover har jeg en "simpel kip" til sluk rum og "sluk alt" i garagen. Så der er 4 der er 4 forskellige FB som kan styre samme lampested. Dette er forkert kan jeg se.... Hvordan skal dette så laves? Skal det laves med OR FB på udgangen af de forskellige "simple Kip" FB eller skal der væres 1 FB med alle input som kan løse opgaven? Hvad med Scenarier, må der være flere af dem til et lampested? Beklager de "dumme" spørgsmål...
  5. Jeg vil gerne byde 500kr for de 2 stk. Uni dimmer 400.
  6. Jeg kunne måske også være interesseret afhængig af model og pris.
  7. Nej jeg forelog at forbinde dem, altså kortslutte dem ved tryk. Det er sikkert lettere med en kabelsøger (jeg har ikke prøvet en), mit forslag var blot hvis du ikke ville ofre de 1000kr. Lasse: Du må gerne give en tilbagemelding om den fra Biltema kan bruges, hvis du ender med at købe en.
  8. Jeg går udfra at du ved hvilken ledning der er monteret i trykket, lad os sige den er blå. Hvis du gerne vil finde den røde ledning fra samme kabel, kan du forbinde den med den blå. Ved tavlen kan du med et multimeter "bippe" dig igennem alle de røde ledninger indtil du finder den rigtige. Det kræver selvfølgelig at du skal afisolere alle de løse ledninger...
  9. Tak for alle svarene! Beklager det sene "TAK" jeg har været ramt af flytte stress/kaos, så der har ikke været tid til at surfe.
  10. Du tænker på der hvor man kan udfylde lednings farve, indgang nr osv? Det har jeg været i gang med at udfylde. Men hvad når programmet bliver mere avanceret. Laver I så en beskrivelse af virke måden? Hvordan en bestemt funktion er blevet lavet? Det er nogle meget avancerede FB jeg har læst om her på forumet, og de ikke beskrives for at kunne huske hvordan det er lavet?
  11. BSP

    Dokumentation af program?

    Hej. Jeg overtager snart vores hus med IHC - JUHHUU! Jeg er startet på første program, som er helt simpelt med kun tænd og sluk af lys. Så vi kan få lys i huset når vi flytter ind. I den forbindelse er jeg kommet til at tænke på hvordan jeg bedst/lettest dokumenter mit program, så jeg kan huske hvad jeg har lavet om 1 år eller hvis andre skal overtage programmet engang? Det er med at få startet på dokumentationen inden jeg kommer for langt, for ellers bliver det nok aldrig gjort.... Så hvordan gør I?
  12. Det ser godt ud! Hvor har du købt klemmerækkerne? Jeg har kigget efter dem, men synes godt nok det løber op... Vores nybyggede hus er snart færdigt, så skal jeg igang med at montere tændledninger og ledninger fra tryk.
  13. Tak! Det er en god start, når jeg skal starte helt fra bunden! Når der så er styr på funktioner af tryk, må jeg overveje om der skal kastes (mange) penge efter tangenter fra LK.
  14. Smart Henning! Har du så selv lavet en fil med symboler? Er det en du vil dele?
  15. Har du et forslag til en 230V PIR som kan rækkevidde optil 18-20 meter?
  16. Nu har jeg haft første snak med elektrikkeren og er ved at kigge på PIR. @Henning Pedersen foreslog denne PIR: Niko/servodan 41-440 sensor. http://www.niko.dk/produkt/41-440 Men hvordan skal den forbindes? 24V til +/- terminalerne og så føre NPN til 3mA input modul? Jeg skal også have PIR (til IHC selvfølgelig) udendørs som skal dække indkørslen og fliser foran huset. Dette flise område er ca. 8 x 20 meter. Jeg havde tænkt mig at PIR'en skal sidde oppe i 8 meter enden og dække området, selve indkørslen er i den anden ende. Jeg har dog ikke fundet en PIR som kan række så langt. Eller skal jeg have 2 stk for at dække området? Jeg har fundet denne: OPUS 66 PIR men det er kun til indendørs og skal monteres midt på 20 meter siden. Har I nogle gode forslag?
  17. Det er lidt betryggende at høre!
  18. Er det normalt at controlleren genstarter hver 4. dag??? Det kunne man godt blive temmelig træt af i længden. Slukker alt lyset ved genstart og skal man så rundt og tænde lys igen, eller hvordan er følgerne af en genstart? Efter hvad jeg har læst her på siden, havde jeg forstået at controlleren var rimelig stabil og mest er ustabil ved store, avancerede programmer. Det er måske ikke korrekt??
  19. Hold da op, det er mange rør! Så burde der være forberedt til ALT!
  20. @Henning Pedersen Jeg ved at det er muligt at få trukket tomrør til loftet. De bliver proppet så der kan laves blow-door test. Jeg kan godt se problemet hvis der er mange store rør som ender på loftet.... jeg må høre elektrikkeren om prisforskellen. Er det dette "skumringsrelæ" LK nr: 507D6533 du tænker på? I vejledningen står der anvendelsesområde: -5 - 35gr.?? Så den skal tages ind, hvis der kommer frost i Danmark?? :-D Smart PIR sensor, den vil jeg huske! Jeg må hellere få trukket et rør ned til døren.
  21. Det er desværre en tung gulvvarme vi får. Jeg har spurgt om det er muligt at få en let gulvvarme installation, det ville blive alt for dyrt. Jeg gætter på at det er fordi det er en anden løsning end de er vant til......
  22. Hvad er fordelen ved at styre varmen fra IHC? Når det er gulvvarme nedlagt i et godt lag beton, så kan temperaturen ikke ændres i løbet af dagen når vi er væk på arbejde. Så 95% af tiden skal der ikke skrues på varmen - gætter jeg på? På Danfoss styringen kan man programmere at temperaturen sænker sig når vi skal på ferie, og tænde så der er varmt når vi kommer hjem igen. Hvis vi skulle komme før hjem, kan man tænde for varmen via internettet.
  23. Tak for kommentarerne! :-) Jeg mener et 50x50mm dåse med blænddæksel og med rør til loftet. Så kan jeg selv trække kabler efterfølgende til en alarm PIR som monteres på væggen. Eller trække strøm ud til trådløse højtalere? Der er 4 tomrør med i prisen, dem vil jeg trække til teknikskabet fra f.eks kontor og stue hvor vi skal have TV og internet når vi flytter ind. De andre rum kan jeg selv trække på tværs af loftet når vi får behov for det. Ja der skal være rigeligt af netværksstik. Jeg vil have 20-30mm tomrør ned i en 1,5 modul dåser, så kan jeg altid lave ekstra dåser i væggen hvis der er behov for det. Der burde kunne trækkes nogle kabler ned til flere dåser. Jeg tænker at dioderne i tryk kan bruges til indikationer, f.eks. hvis alarm er tilkoblet, eller hvis det ringer på døren? Dioderne kan måske også bruges til vågelys på børneværelserne, eller som hjælpelys til at finde ud på badeværelset?
  24. Tak for kommentarerne! :-) Det kunne være en god ide med rør til PIR i alle rum. Jeg havde tænkt at det kunne jeg selv lave efterfølgende fra loftet. Jeg vil skrive det på min liste, så må jeg se hvad elektrikkeren vil være bekendt at tage for at lave sådan nogle tomrør. :-) Varmestyring og ventilation bliver Danfoss, det ved jeg ikke om kan ændres uden det giver mangle problemer? Jeg vil forbedrede til alarmtastatur.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok