Jump to content
IHC-User.dk

Morten H

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Morten H last won the day on November 20 2019

Morten H had the most liked content!

About Morten H

 • Rank
  Mini Nørd

Recent Profile Visitors

524 profile views
 1. Hej. Nej, jeg har ikke fundet en løsning endnu, da alle sommerens projekter, satte varmegenvindings projektet i bero. Jeg har netop nu genoptaget projektet. Men mangler dog at skifte loft i et enkelt rum og isolere rørene på loftet før det tages i brug. Jeg er dog helt overbevist om at det kan lade sig gøre, da man som sagt enten helt kan skukke for udblæsnings motoren, eller manipulere den styresignal, såfremt der ikke findes en løsning fra Genvex support. Dem skriver jeg lige en mail, da jeg aldrig fik ringet.
 2. Spørgsmålet er ikke om jeg får den til det, men hvordan. Fordi selvfølgelig kan man stoppe den ene motor. Jeg prøver at ringe til Genvex i morgen. Skulle han imod al forventning ikke kunne foreslå en måde at gøre det på, sætter jeg enten et relæ foran udblæsningsmotoren, eller manipulere dens styresignal.
 3. Jeg kan selvfølgelig nok godt bede den om at gøre det med min openhab, men så skal jeg købe en Genvex Connect boks. Og det bliver ikke lige nu. Især ikke i de her tider. Jeg har spurgt min ventilationsmand. Det er nemlig undertegnede. Og han vidste det ikke, så derfor spurgte han herinde ;-) Men du har nok ret i jeg må ringe til Genvex. Jeg tænkte bare lige jeg ville prøve "selv" først.
 4. Jeg er ved at installere et GE Energy 2 ventilations anlæg i mit hus. https://www.genvex.com/produkter/ventilation/ge-energy-2-ventilationsanlaeg Men så vil jeg gerne lave sådan at mit genvex skruer ned for udblæsning og op for indblæsning når jeg tænder emhætten. Jeg har været ved at kigge lidt i manualen. https://www.genvex.com/download/18.45e43b52164212246db1a179/1584019991071/Installationsvejledning-GE-Energy-1-2-3.pdf Men jeg kan ikke lige overskue hvordan jeg skal forbinde det. Det eneste jeg kan finde er klemme L17. Der står noget om 1-10V på ind og udblæsnings motorerne. Er der nogen der har erfaring med dette?
 5. Morten H

  Ny lysdæmper?

  Vi fik at vide dæmperen var godkendt til produktion nu. Så det skulle de i gang med. Den udkom nok ikke i år. Jeg er svært utilfreds med den er forbeholdt den nye controller. Der har ikke fandtes en ordentlig (lav VA) led dæmper til IHC og når der så endelig kommer en er den forbeholdt de nye controllere. Man bliver gang på gang skuffet over IHC.... De har ikke tænkt sig at lave en integration. De fortæller bare en masse om at man sagtens kan få IHC'en til at snakke med andre systemer med en RPi. Prøvede at få forklare at det et private mennesker der sidder og integrere deres produkter ind i eksemplvis OpenHAB, Home Assistant og Captain. Hvis de vil fortælle om det må de satme også komme ind i kampen ;-)
 6. Morten H

  Ny lysdæmper?

  De fortalte lige om den nye dæmper på el forum i går. Den kommer IKKE til ay virke på de gamle controllere. Desuden er de begyndt at fortælle på Raspberry integration, og tager nærmest æren for det, hvor jeg lige måtte slå i bordet og fortælle at det har de altså intet med at gøre. Det er community'et der har udvilket muligheden for integration med eksempelvis OpenHAB og Home Assistant. Det eneste LK har gjort er at åbne deres API op i 2012. Jeg synes det er lidt frækt at stå "og _næsten_ tage æren for det". Jeg foreslog FLERE gange at de ansatte en programmør hos Schneider til RPi integration.
 7. Ja , den er nemlig rigtig god til LED. Lige bortset fra feedback om lyset er tændt, så har jeg fikset at starte lyset på det niveau jeg ønsker. Dog ikke med en slider, som med wireless dæmperen, men derimod med et par fake FB's som jeg så styre med en rule. Da Niko dæmperen altid starter på laveste værdi ved 400ms har jeg bare timed et par funktioner. Start på 40% og start på 80%. Så "holder reglen bare knappen inde" indtil lyset er på det ønskede niveau :-) Jeg har overvejet at købe en IHC Input 230V og montere mine dæmper udgange på den, og så derved skabe et feedback, men det bliver vidst kun hvis jeg kan finde en brugt. 800kr for noget jeg egentlig sagtens kan undvære virker lidt fråds, med alle de projekter jeg ellers har gang i. Men hele HABpanel fungere nu, på samtlige ting i huset. Både dæmpere og garageporten. Jeg er vældig tilfreds. Tusind tak for alt hjælpen.
 8. Ah ja, det var selvfølgelig en idé. I sin tid da jeg valgte Niko Servodan dæmperen var det pga. sluk indgangen, så min sluk alt puls fra f.eks. alarmen også slukkede dæmperne :-)
 9. Nu har jeg programmeret det hele op i PaperUI. Dvs. ingen bøvl med .things og .items eller pulsewidth og FB'er. Så har jeg lavet en .rules til mine dimmere med 200ms og så en off command. Med Niko Servodan 330-00700 starter dimmeren op fra minimum hvis man holder knappen inde i mere end 400ms og så begynder den at dæmpe op. Så har jeg lavet en ekstra item til dæmperen og kaldt den entre_dimmer_50 og timet den til ca. 50% i ms, og så lavet en ny rule. Så nu har jeg bare en kip knap og en 50% knap i HABpanel. Der er så lidt rampe på 50% knappen, men det fungere. Jeg har så ingen feedback, men det er så hvad det er. Såfremt det var meget vigtigt med feedback kunne jeg jo købe et ihc input 230 og så få den til at "kigge" på dæmpernes output. Men det gør jeg nok ikke. Kommer minimalt til at bruge det når jeg ikke er hjemme, og når jeg ér hjemme har jeg jo optisk feedback ;-) rule "entre dimmer" when Item entre_dimmer changed to ON then Thread::sleep(200) entre_dimmer.sendCommand(OFF) end rule "entre dimmer 50" when Item entre_dimmer_50 changed to ON then Thread::sleep(xxxx) entre_dimmer_50.sendCommand(OFF) end
 10. Ah så giver det mening :-) Jeg er faktisk ikke rigtig fan af pulsewidth. Foretrækker på mine 2 lysdæmpere og garageporten, hvor jeg alligevel ikke kan få feedback(uden supplerende følere) at knappen bare springer tilbage igen som den gjorde med .rules filen jeg lavede. Kan jeg mon strikke hele min openHAB op i paperUI og så skrive en .rules selv hvis jeg bare peger på de item navne jeg generere med paperui?
 11. Nu har jeg lavet en "dum" lampe i stuen og så den dimmer i entreen. Jeg skal af en eller anden grund have 10000 i timeout ellers får jeg read errors hele tiden. Nåh, men jeg skal have gennemskuet det der med "state" fordi de opfører sig ikke helt rigtigt knapperne i openhab app'en. Jeg har nogenlunde gennemskuet at på en dum lampe skal jeg pege på kip indgangen på FB'en som var det et tryk, og så skal state pege på udgangen af lampeudtaget ovre i installation. Men på min dimmer har jeg jo ikke noget feedback, da jeg bare bruger et ihc output 230 til at kippe med servodan dæmperen, så jeg kan jo ikke se om den er tændt eller slukket. Switch stort_badDimmerLys "Halogenlys i StortBad [%s]" <cu_spot> (vLys) [ "Lighting" ] { channel="ihc:controller:elko:stortbad_dimmer_fb", channel="ihc:controller:elko:stortbad_dimmer_state", autoupdate="false" } Hvad er [%s] ? Hvad er <cu_spot> og (vLys) ?
 12. Åbnede putty, loggede ind. Stoppede openhab med sudo systemctl stop openhab2.service og slettede var/lib tmp og cache og slettede binding, sudo shutdown -r now. Lagde den nyeste binding ind. Lavede ny controller.things ihc:controller:elko [ hostname="192.168.1.151", username="openhab", password="*", timeout=8000, loadProjectFile=true, createChannelsAutomatically=false ] { Channels: // Entre Type switch :entre_dimmer "Entre Dimmer" [ resourceId=3480081, direction="WriteOnly", pulseWidth=100 ] } og en controller.items Switch entre_dimmer "Entre Dimmer" { channel="ihc:controller:elko:entre_dimmer" } og nu virker det uden rules og den står tændt når det er tændt og den slukker når det er slukket. Jeg peger også på FB'en istedet for input eller output. TUSIND TAK FOR DIN TÅLMODIGHED. Gid vi havde opdaget mine fejl noget før, men nu kan jeg efterhånden næste skrive ovenstående .things fra hovedet. Så mangler jeg kun at lære de sidste 98% :-D
 13. Jeg forstår udemærket hvor du vil hen med det :-) men ruten er temmelig svær og det hele er helt nyt for mig . Jeg er sindssygt imponeret af mig selv over overhovedet at være nået så langt. Jeg vil prøve det du skriver med nyeste binding. 2 ting. Pauli burde virkelig holde #1 i hans tråd opdateret med nyeste binding fordi så kunne jeg da have skåret 4 timers frustration væk og 2. Hvis det bliver muligt at stille pulsewidth på auto channels så behøvede nybegyndere slet ikke lave things filerne selv....
 14. Ah jeg havde bare antaget at 2.4 snapshot i #1 var den nyeste stable version. Jeg må lige rode med det igen. Men vigstigst af alt så virker den. Ifht til det du siger med at kontakten viser on så virker det vel kun lige indtil jeg trykker på trykket i huset?
 15. Det VIRKER. Dog uden pulswidth! Controller.things ihc:controller:elko [ ip="192.168.1.151", username="openhab", password="*", timeout=5000, loadProjectFile=true, createChannelsAutomatically=false ] { Channels: //Entre Type switch-channel : entre_dimmer "Entre Dimmer" [ resourceId=3480081 ] } Controller.rules rule "entre dimmer" when Item entre_dimmer changed to ON then Thread::sleep(100) entre_dimmer.sendCommand(OFF) end Jeg kan dog ikke lige få det til at virke når jeg selv laver .items filen ? Så pt. opretter jeg items i paperui. Kunne nogen være venlige at lave et eksempel på en .items til ovenstående? Men når jeg trykker i openhab app'en nu, så flyver knappen direkte tilbage på off og lyset tænder. Det er fantastisk. Fandt løsningen her: https://community.openhab.org/t/solved-problem-with-ihc-push-button-light-toggles-on-off/12958
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.