Jump to content
IHC-User.dk

Henning Pedersen

Members
 • Content Count

  1,483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Henning Pedersen last won the day on July 8

Henning Pedersen had the most liked content!

About Henning Pedersen

 • Rank
  Over Tekniknørd :-D

Contact Methods

 • Website URL
  www.i-bi.dk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  -Odense
 • Interests
  www.i-bi.dk

Recent Profile Visitors

3,147 profile views
 1. Du skal IKKE have et tryk på "Ur aktiv" indgangen på ur blokken. Indgangen er til et stående signal, ikke en puls fra et tryk, i dit tilfælde vil hjemmesim. kun være aktivt når du trykker på trykket. Uanset hvordan du vælger at lave din simulering, så skal du bruge et signal der klart definerer at du ikke er hjemme. Som dit er lavet, vil lyset også blive simuleret når du er hjemme. Det kan f.eks. være via 2 stk 1.1.02.g hvor den ene, via indgangen "variabel tryktid" forbindes til dit "Ude" tryk. Pulsen fra den forbindes til "Tænd" på 1.1.01. Den anden forbindes til dit "Hjemme" tryk via indgang "Tryk" og udgangen til "Sluk". Udgangen fra 1.1.01 føres til "Ur aktiv" på din ur blok. Og ja - det bliver noget rod, men sådan er det med LKs funktionsblokke.
 2. Hej Rasmus Velkommen til IHC user Det er ikke dig der er blind, du er "bare" kommet den forkerte vej. For at se den aktuelle status af ind- og output skal du ind i Serviceview. Du kan IKKE se status på de interne værdier i funktionsblokkene. Men når det er sagt/skrevet, så er det ikke "bare", at komme ind i serviceview på en gammel 6.1 controller. Alle ekstra programmer til IHC kører Java, og Java opdaterer jævnligt deres krav til eksterne enheder som en IHC controller. Og her er din gamle 6.1 sandsynligvis ikke op to date, men det kan den komme. :-)) Start med at opdaterer FW i controlleren til sidste nye, den finder du på LK.dk hvor du først skal oprettet dig som bruger. Tilkoble til controller med kablet forbindelse og start firmvareloaderen, et program der ligger i din IHC mappe. Med den sidste FW skal du bruge et program som LK har lavet til formålet - nemlig Javastarter. Da du sandsynligvis ikke kender brugernavn og kode, skal du forbinde controlleren til PC med kabel, har skal der hverken bruges brugernavn eller kode. Start Serviceview. God fornøjelse.
 3. Ja - du skal tilbage til den forrige doktrin fra LK - Udgange må gerne styres fra flere funktionsblokke. Hvilket er stik modsat den de ellers prædiker, og som Allan også henviser til. Så nu skal fælles sluk, tænd, blink osv, uanset om det er på rum niveau, hele etager eller hele huset, have et fælles signal. Hvis f.eks. sluk signalet sendes til en ny funktionsblok og derfra videre til dæmperen, så fejler signalet. Der er simpelthen for meget trafik på 485 bussen. Hvis du har dæmperen så prøv med denne simple opstilling. 1 dæmper hvor begge kanaler bruges til hver sin tænding og et to tryk til kip af hver tænding. Tænd den ene tænding. Sluk den, og tænd umiddelbart derefter den anden. resultat = den der skulle slukkes bliver kun dæmpet og den der skulle tændes forbliver slukket. Dermed er dæmperen 100% uanvendelig i avancerede installationer som tilbyder kunderne bare nogle få nødvendige valgmuligheder som f.eks. om lyset i rummet skal slukkes ved godnat, tændes ved velkomstlys, blinke ved dørklokke osv. Hvad det skylles ved jeg ikke, men jeg tænker at den første dæmper sender "live" signal om det aktuelle lysniveau, og at dette "fylder" for meget, men det er kun mit gæt. Om det bliver rettet i en kommende opdatering vides ikke, men jeg håber meget at det sker.
 4. Ja - hvis der bruges alm. 230v output eller wireless som her. Metoden er direkte ubrugelig med de nye LED dimmer til DIN skinne - desværre.
 5. Det er ikke nødvendigvis controlleren der er langsom, problemet kan lige så godt være i den trådløse transmission, “linjen” vil jo typisk være optaget når 20 wireless lampeudtag sender signal tilbage til controlleren, som midt i dette begynder at sende kontraordre.
 6. Hvis jeg ikke husker meget forkert, så står der i brugervejledningen at den skal skylles igennem efter længer tids afbrydelse. Jeg vil heller ikke anbefale at slukke.
 7. Ja - det er lige ud af landevejen, der er 230v relæ i modulet, så ikke noget behov for ekstern 230v modul.
 8. Jeg har lige lavet et nyt indlæg omkring dette emne, dine betraktninger kommer med, takker. Jeg ved ikke med LKs funktionsblokke, men mine kan.
 9. Jeg overvejer at udvige min funktionsblok til deaktivering af magnetkontakter i vinduer, døre og låse om natten. Blokken giver kunderne mulighed for at sove med åbent vindue eller f.eks. terrasse dør fra soverum. Typisk i varme perioder. Som det er i dag, skal kunden selv manuelt stoppe deaktiveringen. Jeg tænker mange ville være glade for at få nogle valgmuligheder for at automatiserer dette. Men hvordan? Jeg har tænkt nogle tanker - men er de brugbare og mangles der én eller flere muligheder. Hvad tænker I? OBS: Deaktivering af vinduer og døre er KUN aktiv når boligen er i NAT-mode. De valgte vinduer, døre og låse vil derfor stadig være aktive ved normal tilkobling af total- del- eller skalalarmen. Manuelt Her skal I selv aktivt stoppe deaktiveringen. Indstillingen giver fuld kontrol, men også risiko for at deaktiveringen glemmes. Næste gang vinduet lukkes. Til enkelte nætter med høj temperatur. Men lukkes vinduet om natten og åbnes igen om morgenen vil alarmen blive udløst. Kl. 12.34 næste dag. Til enkelte nætter med høj temperatur. Her kan vinduet åbnes og lukkes hele natten uden at udløse alarmen. Kl. 12.34 på en given dato. Velegnet til en kortere eller længerevarende hedebølge, med risiko for at gætte slutdatoen forkert, og dermed risikerer at skalsikringen ikke vil tilkoble pga. et åbent vindue, eller overvågningen er deaktiveret længere end nødvendigt. Kl. 12.34 når nattemperaturen har været under f.eks. 20 grader. Kunden kan frit indstille den ønskede temperatur. Velegnet til både enkelte dage og korte eller længerevarende perioder med varmt vejr. Men I har måske ikke helt overblik over hvornår funktionen bliver deaktiveret. Kunne evt. løses med en individuel SMS for hvert rum.
 10. Det er også sådan jeg har forstået det. Korrekt, og dog, der kan være sket meget i mellemtiden, så den "gamle" status er ikke nødvendigvis den rigtige længere. Det primære må være at tyven ved han er opdaget og fiser af i en fart.
 11. Godt spørgsmål som jeg ikke kan give et entydigt svar på da der er fordele og udlemper ved begge metoder. For ikke at få et hav af timerer til at køre under alarmen, har jeg i mine programmer valgt den centrale løsning, hvor én blok sender til alle udgange, også relæ udgange. Det har under afprøvning hos kunderne pt. ikke givet anledning til problemer.
 12. Ja, de gamle har kunderne også haft udfordringer med. Den nye har jeg ikke prøvet til lys, så det ved jeg ikke. Men privat ville jeg ikke tage chancen, og slet ikke til mine kunder. Som jeg skrev først, så er der normalt ikke behov for alarm pir i hvert rum. Sæt 2 eller 3 Alarm pir strategiske gode steder og brug lys pir til lyset.
 13. Jeg har kun dårlige oplevelser med Alarm PIR af forskellig fabrikat, hvor kunden oplever at de nærmest når at stoppe op for at gå tilbage til trykket før lyset tænder. Så i min optik giver det ikke mening at spare lidt på kort sigt, hvis man så skal leve med daglige irritationer over langsomt lys. Men hvis Kandersen har nogle der virker korrekt til lyset, og uden programmæssige tricks kan bruges til alarmen uden fejlalarmer, så er det rigtig godt. Hvilke bruger du?
 14. OBS. Det SKAL være installationskabel, IKKE lampeledning.
 15. Der er faktisk ikke så meget at bekymre sig om. Som jeg skrev så sker det automatiske skift til "Dag" mode EFTER et fast tidspunkt. altså ikke PÅ et fast tidspunkt. der er altså intet problem i at familien vælger at sove længere en dag, så skal skiftet bare når de står op. Og skal familien meget tidligt op, f.eks. for at nå et morgenfly, så sættes huset supernemt i "Dag" mode fra trykket ved f.eks. brygges døren. Dermed skulle familien være dækket ind, så ingen grund til at gøre det sværere end højst nødvendigt. Det er selvfølgelig et privat valg, jeg vil dog påstå at det bliver fars opgave at deaktiverer vinduerne hvis sommeren bliver for varm, så selv uden tablet så VED far allerede hvilke vinduer der deaktiverede. Men det er selvfølgelig klart at en diode eller to i hvert vindue eller dør vil give en her og nu information, om det er antallet af udgange værd er så en anden historie og igen et personligt valg. Men som jeg også skrev tidligere, så bliver der på sigt indarbejdet ét eller flere valgmuligheder for automatisk tilbagestilling, om dette skal være via iPad, et fysisk tryk, den udvendige temperatur, antal dage eller måske en dato eller noget helt andet ved jeg ikke nednu, men det kunne Rasmus jo få indflydelse på. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme med indput.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.