Hop til indhold
  • 0

USB forbindelse til administrator


Kandersen
 Share

Spørgsmål

Nu sidder jeg og forsøger at lege lidt med IHC controleren. Det er en HW 6.1 med med FW 2.7.132.
Jeg kan godt få forbindelse via Visual. Og jeg kan også sagtens forbinde til controleren via http://USB fra en browser (chrome og edge). Men når jeg vil videre i adminstrationen, så tror browserne at jeg vil downloade filen (administration). Hvad gør jeg lige herfra?
Jeg ville ind og sætte IP nummer på controleren, så ikke behøver at sidde med USB kabel på loftet. Det er årstiden sgu for kold til :-)

PS.. Det er en windows 10 jeg sidder med.. 

Redigeret af Kandersen
Ekstra oplysning
Link til kommentar
Del på andre sites

  • Svar 58
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Posted Images

Recommended Posts

  • 0
51 minutter siden, Lars1 skrev:

LK's intentioner er snart 40 år gamle, og det er hele problemet med LK IHC. Det er ikke fulgt med tiden.

Det er jeg klar over. Men i det her tilfælde er det jo ikke alt der kan tilkendes LK eller anlæggets alder. Det er jo lige så meget (eller mere) dem der har opsat det, programmeret det, og måske, på visse områder, levet med det. At LK ikke har lavet et optimalt produkt, (og/eller tiden har ændret sig). Det betyder jo ikke, at man så dermed partout skal gøre det mere vanskeligt. Så gælder det jo netop om at have fokus på de punkter, hvor anlægget i sig selv ikke er optimal.. fx omkring dokumentationen.  
IHC anlægget, som er det i dag, det er jo ikke usmart og ubrugeligt. tværtimod kan man stadigvæk få massere af gavn ud af det. Grundlæggende når det gælder lysstyring, så er det jo lige så "nyt" som eksempelvis Philips Hue og Osram Lightify. Teknologien er anderledes. Men i bund og grund er det det samme. (hvis vi ser bort fra farverne som alligevel ikke rigtig bruges såen rigtig.. Jeg gør ihvertfald ikke med vores efterhånden store Hue samling).
Forskellen på disse to ting er, at de andre (Hue og Ligthify) har primært været henvendt til consumerne. IHC har derimod været henvendt til erhverv/installatørene, der så skulle formidle en "smart" løsning til deres kunder, ikke mindst fordi at IHC kræver en installatør. Bla derfor ser vi ikke ret mange private personer, som spørger ind til IHC. Men det gør jo ikke anlægget dårligt. Det gør derimod viden og udbredelsen ekstrem sårbar. På den led har LK fejlet fælt, fordi der tilsyneladende er meget langt imellem de elektrikere i dag, som kender og kan IHC, (sådan som jeg forstår en del indlæg herinde). Der er jo ikke længere nogen til at formidle budskabet, udover nogle opslået sider på LK´s hjemmeside, hvor hr og fru danmark næppe læser med.
Selve den praktiske teknologi kunne med tiden koges ned. Dvs, controllere optimeres, evt indbygges moduler i selve controlleren. Wireless er faktisk en ret god måde at se samme anlægs funktioner (plus flere) men hvor det rent praktisk fylder voldsomt mindre, og ikke længere stiller de samme krav til fx el-installatør eller consumer kunden. Og dermed faktisk bliver tilgængelig for hr og fru danmark. Men hvem er det der udbreder dette budskab? LK igen, hvor hr og fru danmark ikke læser med. Hvorfor sælger byggemarkederne fx ikke IHC udstyr? Det virker meget mystisk på mig, at jeg kan gå i et byggemarked og se Philips Hue og lightify, men ingen IHC produkter, udover hos Harald skodborg. Skal jeg derimod finde IHC produkter, så skal jeg på VVS/EL sider på internettet, eller andre mere eller mindre obskure sider (yousave). Og ellers ser jeg mig henvist til nærmeste elektriker, som måske kan levere varen, men ikke selv formår at rådgive/vejlede kunden. Så kan det nærmest ikke gøres mere forkert. Og så synes jeg iøvrigt at IHC generelt set er voldsomt dyrt. Men det er nok pga den typiske tendens fra LK. IHCremote appen - Den siger vist alt om, hvor slemt det i virkeligheden står til. 199,- (Android) eller 229,- Apple.. Og det er en app der har mødt så meget kritik, så man jeg tror ikke nogen andre i den prisklasse kan følge med.  

Et andet eksempel, det er når man så bevæger sig væk fra den basale lysstyring. Så begynder det at blive rigtig problematisk. Fx varme/ventilationsstyring. LK informere at anlægget kan. Men hvordan og hvad der skal til, udover ændringer i Visual, det melder historien ikke rigtig noget om. Jeg kunne fx godt tænke mig at få mit Nilan anlæg over på IHCén. Men det er et lidt imponerede arbejde man skal igennem for dels at finde ud af, hvordan. Og dernæst hvor faen man får stumperne fra. Og der finder man så ud af, at prisen er totalt til grin. De snakker om besparelse i forbindelse med ventilation, og det skal man bruge en formue på.. Som du selv skrev i et andet gammelt indlæg fra 2013 her på forumet, så er det ret utroligt, når både Nilan og IHC har samme interface (RS485). Det skriger til himlen, at der er nogen der ikke rigtig formår at gennemtænke det her ordentligt. Og ender ud i et resultat, som er mere end ret ligegyldigt.

Jeg synes som sådan ikke IHC er dårligt eller forældet. Strategien er derimod helt forkert. Og den er LK ansvarlig for.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Du kan ikke sammenligne den fulde IHC controller installation med Philips Hue og tilsvarende. Philips Hue kan du sammenligned med LK IHC wireless standalone uden controller, og selv denne teknologi er 10 år gammel, og ikke ændre siden, så heller ikke her er de fulgt med tiden. Det er ikke længere nok at du kan tænde/slukke/skrue op/ned via en kontakt hvis du vil have dit produkt i et byggemarked.

LK IHC med controller kan du sammenligne med SmartHouse, Loxone etc. Finder du nogle af disse produkter i et byggemarked?

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

For den grundlæggende lysstyring, der kan man netop godt sammenligne når det er wireless og standalone. Men hvem der må hvad på de forskellige systemer, det er en væsentlig forskel. Hr og fru danmark må ikke selv skifte lampeudtag, mens de sagtens må og kan udskifte en pære. 

Og så er der prisen:
Hvis man som forbruger skal betale 700-900,- pr. lampeudtag, og dernæst 400-700,- pr batteritryk, og oveni en elektriker der skal opsætte lampeudtaget. Så er det på den led ikke svært at se, at man kan nå væsentlig længere for den samme pris, med eksempelvis Philips Hue. Resultat som forbrugeren får ud af det, det er praktisk talt det samme. (Tænd/sluk/evt.dæmp). Hue har udfordringen med pærens størrelse og sokkel. 

Du ser Hue omtalt rigtig mange steder. IHC wireless (standalone) ser du nærmest ikke omtalt nogen steder medmindre du begiver dig ind på de sider, som jeg omtalte før. 

Så uanset om wireless standalone er forældet/ikke fulgt med tiden/andet, så er det hægtet af pga andre omstændigheder. Omstændigheder som primært falder tilbage på LK. Det er ihvertfald min opfattelse.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
4 timer siden, Lars1 skrev:

En af grundene til at du ser Philips Hue omtalt meget, er at hr. og fru danmark selv må lave hele installationen af Philips Hue. Det må de ikke med LK IHC, hvad enten det er Wireless Standalone eller controller udgaven.

Det var netop min pointe. Og når LK ligger på det niveau, så bliver det ligesom låst dertil. Hr og fru danmark skal via en elektriker, en elektriker der godtnok kan finde ud af at opsætte et lampeudtag, men ikke ved ret meget om IHC. Så skal det jo gå galt, specielt når prisen samtidig er horrible. Prisen er den eneste faktor der kan skrues på. Det har LK også gjort, men i den forkerte retning.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0
18 timer siden, Kandersen skrev:

Det var netop min pointe. Og når LK ligger på det niveau, så bliver det ligesom låst dertil. Hr og fru danmark skal via en elektriker, en elektriker der godtnok kan finde ud af at opsætte et lampeudtag, men ikke ved ret meget om IHC. Så skal det jo gå galt, specielt når prisen samtidig er horrible. Prisen er den eneste faktor der kan skrues på. Det har LK også gjort, men i den forkerte retning.

Taler du om LK IHC Wireless Standalone eller LK IHC Controller?

LK IHC Controller er alt for komplex til at Hr og Fru Danmark nogensinde vil kunne forstå det. Præcis som med SmartHouse, Loxone, KNX etc. Men her er LK også faldet af vognen. Bare tag deres måde at koble 2 controller sammen på. Det er samme måde som blev defineret med den første IHC controller LK sendte på marked. Da de kom med deres Visual controller med net adgang, burde de også have gjort det muligt at sammenkoble 2 controller via nettet. De kom jo samtidig med et API for trejdeparts integration, så hvorfor ikke bruge det samme API til at sammenkoble 2 controller? Men det er jo egentlig et ret godt eksemple på at LK ikke har satset på deres IHC produkt i efterhånden mange år.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 0

Jeg snakker om LK IHC wireless standalone, fordi det (næsten) er det eneste hr og fru danmark kan gøre selv. Altså lige bortset fra lampeudtagene. Og det er en alvorlig ting, når eksempelvis lampeudtagene forhindre hr og fru danmark i at gennemføre det korrekt. Det koster en bondegård i forvejen. Så skal de også lige betale en bondegård til en elektriker der kan komme og skifte lampeudtag for dem.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette spørgsmål

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loader...
 Share


×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok