Jump to content
  • 0

Wireless dimmer der “fryser”


Lærlingen
 Share

Question

Hejsa

Jeg kæmper med at vores fortrådet & Wireless dimmer til lyset i køkkenet fryser i deres pos. Så de hverken kan tændes el. Slukkes el. Reg. Det kan stå på i et par dage, så kan der gå nogle uger før det kommer igen??

Følgende er forsøgt:

- Controlleren  er nul stillet med et tomt projekt.

- Dimmere er afinstalleret og installeret igen. 

Typen er:

- IHC dimmer 350 LR

- IHC Wireless dimmer  rund ø80 (Ny type)

Styres af tryk og app, problemer på begge, de er monteret i tavlen 1 m. Fra antennen til det wireless signal

På forhånd tak

 

 

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hvis de 2 dimmer styres af samme funktions blok, kan den wireless dimmer bloker for kommunikationen med den fortråede dimmer. Dette sker typisk hvis den wireless dimmer er HW ver. 1 og du har tilsluttet LED pære til den. En wireless dimmer HW ver. 1 kræver 5-20W som minimums effekt alt efter model.

For at lokaliser problemet kan du forsøge følgende

  1. Sæt en ekstra pære på den wireless dimmer. Helst en halogen eller gløde pære så du er sikker på at du er over de 20W og der ikke er noget elektronisk tranformator eller tilsvarende, som kan bringe belastningen under 20W når der er slukket for lyset.
  2. Hvis begge dimme er linket til samme funktions blok, sikker dig at den fortråede dimmer er linket før den wireless dimmer. Kommunikationen sker i den rækkefølge de er linket og derfor kan en dårlig forbindelse til en wireless dimmer bloker for kommunikationen med en fortråedet dimmer.
  3. Når problemet opstår næste gang, ændre lysstyrken direkte på dimmerne via Serviceview. Kan du ændre på den fortråede dimmer, men ikke den wireless, skyldes problemet den wireless dimmer
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hej Lars

tak for svaret.

1. Den ene dimmer som driller i øjeblikket, er der 4 halogen 230v 35W pære på og 2 led. Så det kan ikke være det. Dimmeren er seneste version. Vare nr. 505D6102.

De andre led spot,der sidder i loftet, sidder i  klynger af 8 & 6 og køre på hver sin dimmer På hver sin funktionsblok. De er af typen som dem på billedet. 

 

IMG_0297.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hvis der sidder en elektronisk trafo mellem LED/halogen pæren og lampe udtaget, kan den godt drille.

Desværre kan du ikke regne med at det er HW ver 2. bare ved at kigge på vare nr'et. Da LK gik fra HW ver 1. til ver. 2 ændrede de ikke vare nr. :angry: Der skal stå HW ver. 2. på dimmeren for at du kan være sikker. Sommetider står det kun på bagsiden, så man er nød til at demonter den for at se det. På de tidlige Ver. 2 modeller var det et klistermærke som desværre havde det med at falde af. :angry:

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 2/5/2024 at 8:47 PM, Lærlingen said:

Jeg kæmper med at vores fortrådet & Wireless dimmer til lyset i køkkenet fryser i deres pos. Så de hverken kan tændes el. Slukkes el. Reg. Det kan stå på i et par dage, så kan der gå nogle uger før det kommer igen??

Jeg har også en wireless dimmer (HW2) der nogen gange driller. Når lyset har været tændt i lang tid så kan den finde på at gå i koma. Trykker man på knapperne til dimmeren  så vågner den op igen. Tager man strømmen til dimmeren så vågner den også op. Eneste belastning på den er en 15W LED pærer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok