Jump to content
IHC-User.dk

bozidar

Members
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bozidar last won the day on March 10 2019

bozidar had the most liked content!

About bozidar

 • Rank
  Tekniknørd :-D

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej Forum Jeg har problemer med en magnet kontakt på min køkkendør. Jeg havde egentligt, dømt løs forbindelse ,men tror nu at den muligvis slet ikke er tilsluttet ,da den ikke reagerer på om man åbner/lukker døren. Kigger i tavlen og ser den skal være tilsluttet i tavlen i 5.03 iflg dokumentationen.Kablets farve er dog forkert iflg dokumentation ,men det lægger jeg ikke da dem der har lavet dokumentationen enten er stærkt farveblinde eller dovne, da mange af kablernes farve er dokumenteret forkert. Nå nu kommer det store dilemma. Hvordan tester jeg om det er det rigtige kabel ? Jeg finder samtidig ud af at der er et andet kabel der ligger og ikke er tilsluttet .hvordan finder jeg ud af hvad det er til ?? På forhånd tak
 2. Jeg tænker egentlig at det er med henblik på at kunne benytte telefonen til styring, scenarier, stemmestyring via f.eks. gooIgle assistent, dimming, ifttt og evt. Temperaturændring(kelvin). I så fald vil jeg anbefale dig at kigge på Openhab. Det ville give dig massivt mange muligheder for at "lege" . Her vil nærmest kun resourcer ( tid og penge) samt kompetance sætte grænser for hvad du kan gøre/lege med.
 3. Har du IHC dæmpere : Fordel ved HUE: er den reelle forskel vel at du kan skifte farve på hue Ulempe ved HUE Dyr opgradering for farve mulighed. Har du ikke dæmpere: Fordel ved HUE: Mulighed for dæmp og farveskift.(med 3. part software) Ulempe ved HUE: En dyere løsning end IHC dæmpere specielt over tid. jeg har selv en masse HUE ,men set i bakspejlet ville jeg nok have købt dæmpere istedet . Da man i et IHC scenarie betaler MEGET for farveskift mulighed og det ikke er noget vi bruger. Derudover har jeg forstået at "kompitabiliteten" mellem IHC dæmpere og LED er noget forbedret i forhold til da vi tog valget.
 4. Undskyld jeg bliver ved ,men forstår ikke helt dette. Så du tager telefonen tæt på NFC en når du er ved at være hjemme ? eller hvordan
 5. Hej Ejvin d Interessant input. Kan du skrive noget mere om implementeringen af IHC alarm i Openhab og homebridge ,hvordan bruger du det.låser den automatisk op når du nærmer dig ,eller låser du den op manuelt ? Når man kigger på videoen ser det ud som om du kan styre din dørlås også ? Kan du dele noget mere info om det også ?
 6. du har ret. Måske dårligt formuleret ,men jeg var interesset i at forstå om der er kodet nogle "automatiske" sluk funktionaliteter i de 2 FBer . Men jeg har deaktiveret "godnat" på udtagene. Det ser ved første øjekast ud til at løse opgaven.
 7. Hej Alle Jeg har nogle styrede udtag ,som jeg har en formodning om slukker "automatisk" på troda af jeg ikke aktivt bruger godnat eller sluk alt. Nogle der har input til dette. jeg bruger fb 1.1.10a og 9.2.02
 8. bozidar

  IHC, hvorfor?

  Er ganske enig i dine betragtninger. Lidt kynisk kan man sige at ingen producenter laver produkter/løsninger for kundernes skyld .Her er der kun en ting der tæller og det er penge. Lige pt. er det svært at se den gyldne forretningsmodel ,i at tage de initielle skridt der skal til for at skabe fundamentet . Hvis vi fx tager Schneiders briller på. Hvorfor arbejde på en åben standard ,som bliver en trussel/konkurrent til egne eksisterede produkter. Derudover er åbne standarder et fyord i mange af disse store virksomheder, da det betyder yderligere konkurrence. og lavere fortjeneste.. Samtidig er meget IOT prissat langt mere aggressivt end LKs produkter ,som har tårnhøje marginaler. Der skal ske nogle fundamentale ændringer i markedet ,før dette bliver et relevant scenarie for fx Schneider.
 9. bozidar

  IHC, hvorfor?

  Lidt kynisk kan man vel sige hvis du ikke er interesset i en ny hobby ,så glem smarthome.
 10. bozidar

  IHC, hvorfor?

  Helt simplificeret : Et smarthome system består af "input" og "output" enheder samt "controller" enheder. input enheder : PIR Stemme styringer Sensorer (temp, fugtighed, lys skumring, osv) "Systemer" som bidrager med data (Vejr stationer , solcelle anlæg osv) "Eksterne services" der bidrager med data igen fx vejr ,uv osv. Tryk Forbrugs målere osv.. output enheder: Dette er i princippet alt. Fra lamper og TV ,vinduer temperatur osv osv osv. Controllere. "Controllere" der kun agere i egne "eco systemer". IHC KNX HUE Fibaro osv "Åbne controllere" Der er her man kan få de forskellige produkttyper til at spille sammen, Her er der 2 typer 1. Hardware som Samsungs Smartthings (ikke 100% åben) 2. Software som Domoticz , Home assitant ,Openhab , osv.(opensource) Som jeg ser det eksisterer den "ultimative" løsning ikke i dag i en "købeklar" løsning. Utra korte fakta: Jo flere input /output enheder du har jo mere avanceret setup kan du få (penge + tid) jo flere controllere jo mere komplexitet , Meget af det billige IOT er batteridrevet ( kræver vedligeholdelse) Jo større dit IHC jo færre controllere skal du "håndtere" (mindre komplex ,mere driftsikker men også markant dyere) Så min konklusion er: Det er en god ide at beslutte hvad man vil inden man starter.. Der er langt fra "smart lys" til et smart hjem.. Det er svært at undgå en "software controller" hvis man går efter "den fulde løsning". Software controllere kræver en del "IT kompetence" da de som regel er Opensource , og er under konstant udvikling ,med mindre pædagogiske manualer. Den fulde løsning koster en del tid og penge ,selv med de "billige" IOT enheder. Der er mange veje til Rom.. Der er fordele og ulempe ved alle beslutninger.. God fornøjelse..
 11. Nej den vil/kan stadig ikke "åbne" den .. Hvordan ser din fil ud. Kan evt bare prøve at kopiere det ind.. Retighederne skulle være i orden nu. Bare for en god ordens skyld..Det er her den skal ligge ikke /etc/openhab2/transform GLEM DET er fixet... Motion map skal selvfølgelig hedde motion.map..
 12. har fundet filen..Kan ikke se hvorfor den ikke kan åbnes kigger lige på retigheder.
 13. så er "fejlmeddelsen" ny Hvad er det for en fil den henviser til Failed transforming the state 'NULL' on item 'Bryg_pir' with pattern 'MAP(motion.map):%s': An error occurred while opening file.ad det er
 14. Det har jeg prøvet 4 gange , hvor loggen gik helt besærk. Jeg prøvede så lige alligevel, og nu ser det sgu ud som om det fungere... Fatter det ikke.
 15. Hej Jeg får en masse map transformation warnings. Er ikke stødt på at det skal sættes op. Er det noget i bruger..? Jeg har forsøgt at aktiverer map transformation bindingen , ,men så går system amok. Hvad gør i ? edItemDTOMapper] - Failed transforming the state 'ON' on item 'Sovevearelse_pir' with pattern 'MAP(motion.map):%s': Couldn't transform value because transformation service of type 'MAP' is not available. 2020-03-28 10:05:51.284 [WARN ] [rest.core.item.EnrichedItemDTOMapper] - Failed transforming the state 'OFF' on item 'Isabella_pir' with pattern 'MAP(motion.map):%s': Couldn't transform value because transformation service of type 'MAP' is not available.
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.