Hop til indhold

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11-09-2023 in all areas

  1. At noget ikke findes er ikke ensbetydende med at det ikke kommer i fremtiden. Sålænge der var en LK IHC controller på marked, var der ikke rigtigt noget marked for alternative gateways da de det vil kræve MEGET reengineering at få dem til at kommuniker med LK IHC wireless og RS485 bussen. Nu er controlleren væk, så nu er der et hul i marked for en LK IHC gateway som kan kommuniker med LK IHC I/O moduler. Hvis vi tager et af Logic Group's I/O tavle moduler som udgangs punkt, så kan hovedparten genbruges. Det er kun selve ind og udgangs delen som skal redesignes, således at i steddet for en fysisk ind/udgang, så er det en data port med 16 indgange eller 8 udgange pr. port. En sådan gateway vil gøre en konvertering af 90% af alle LK IHC installationer til en økonomisk overkommelig opgave, og muliggøre en gradvis udskiftnign. Der er IMHO et stort marked for den som kommer først. For 10-15 år siden var der faktisk en LK IHC bridge på marked. Den var den del af produktet Elektronic Housekeeper. Produktet havde en kort levetid, da det var baseret på Z-Wave, men mange af hans komponenter var ikke kompatible med andre Z-Wave komponenter og så var det baseret på en abonnements ordning og krævede konstant internet adgang for at virke. Dertil kommer at supporten var ikke eksisterende, som det kan ses i denne tråd. https://www.ihc-user.dk/forum/forums/topic/1680-housekeeper/#comment-11339 Jeg kan ikke huske hvordan han kommunikerede med LK IHC, men jeg er ret sikker på at det ikke var via netværks interfacet. Hvis du søger på housekeeper her på boardet, vil du finde et par tråde om emnet, men ikke nogen reel brugbar information desværre. Jeg kender ikke Schneiders planer, og havde ikke mulighed for at deltage i deres Q&A møder. Men de har i flere år sagt at de arbejder på en gateway mellem LK IHC og Wiser samt KNX. Derudover sagde de allerede da Visual 3 controlleren blev frigivet at det vil være den sidste LK IHC controller. Jeg tror det eneste som er kommet bag på Schneider er hvor hurtigt Visual 3 controlleren blev udsolgt. Deres plader om godkendelser er noget ævl. Det er interne godkendelser som mangler. De eneste eksterne godkendelser de har brug for er til CE mærket. Markeds standarder er også noget ævl. De havde ikke noget problem med at frigive Visual 3 controlleren, selvom den LANGT fra levede op til datiden markeds standarder. At lave en Wiser/KNX gateway som også kan kommuniker med LK iHC wireless og RS485 bus er en større opgave end at finde erstantning for de komponenter som er udgået i den eksisterende controller.
    1 point
  2. Astronaut

    IHC-controlleren udgår

    Problemet er alle os med primært wireless. LK efterlader os uden nogen vej fremad. Reelt skal alle wireless komponenter udskiftes. Hvis blot de offentliggjorde wireless protokollen så var der mulighed for at komme noget af vejen. Jeg har i øvrigt svært ved at tro at hardware til den underliggende Wavenis protocol udgår for den bruges vist til vandmålere o.lign. At lave en løsning for wired moduler burde være straight forward. Protocollen er noget med 16 pulser hvor længden afgør on eller off. Jeg tænker at en Raspeberry Pi Pico e.lign. nemt vil kunne styre ca. 24 input og output moduler (en Pico W har 24 GPIO pins). Der er lidt med at gå fra 5V til 24V men det burde være til at overkomme fx. med multi channel optocouplers. Man kan så lade den snakke med verden med MQTT og så er man videre på et open source produkt. Det burde ikke blive rigtigt mange linjer kode. Måske et par hundrede for der er allerede sample kode for hvordan man får netværk og MQTT op at køre. Læg en smule til at for at håndtere multi puls sensorer som fugt og temperatur. Desværre har jeg personligt kun 2 input moduler og resten er wireless så det rækker som en skrædder i helvedet. Derfor kommer jeg ikke til at arbejde på det. PS: Her er kommunikationen mellem controller og moduler. Synes ret nemt. Detaljer ligger på wikipedia og passer godt med min hukommelse.
    1 point
This leaderboard is set to København/GMT+02:00
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok