Jump to content

Home Assistant


Morten H
 Share

Recommended Posts

Hej IHC-user.

Jeg var så uheldig at blive påkørt af en bil, mens jeg var ude at motionere. Jeg var dog på vej i skoven, så det var med knæ og albuebeskyttere. Det har så resulteret i et par uger i sofaen med benet(anklen) oppe, da den blev KRAFTIGT forstuvet.

Så kom Home Assistant endelig lidt op på listen over projekter jeg skulle have udført.

Jeg har integreret min IHC installation, min Jablotron JA-100K alarm, en del Zigbee dæmpere, relæer, lyskilder, og mit Genvex anlæg. Projektet startede egentligt, da jeg gerne ville have dæmpere med mere feedback(tændt, slukket, status, sluk alt) og valget faldt derfor på at integrere dem i min IHC installation via Home Assistant på en Raspberry Pi.

Jeg har en $5 Zigbee stick fra Kina til integration med dæmpere, lyskilder og senere Danfoss termostater, og en $5 ESP32 til integration med Xiaomi temperatur og hygrometer følere, samt en Airthings Wave Plus som jeg bruger til at holde øje med Radon og CO2. Sidstnævnte skruer op for Genvex ved over 1000ppm.

Jeg har forsøgt at lave så meget som muligt fortrådet i egne systemer, så huset ikke bliver for kompleks ifht. til hvis Pi'en skulle stå af, eller man var i en situation hvor huset skulle sælges. Alt kører 100% lokalt uden brug af Cloud integration. Jeg laver dog auto backups til google drev. Dog er der få integrationer, som blandt andet sluk alt af Zigbee dæmpere og lyskilder, samt CO2 der øger ventilationen, der ikke kan fortrådes, men håndteres af Home Assistant.

Jablotron alarmen er integreret med HACS, og giver mulighed for at styre alle programmerbare udgange, samt aflæse magnetkontakter, brandmeldere, pir detektore osv. som binær sensore.

I HACS bruger jeg blandt også multiple-entity-row til at vise flere entities i samme linie, blandt andet om garageport er åben eller lukket(alarm) ved siden af knappen til at åbne den(IHC). En anden god frontend er slider-entity-row som tillader slidere i samme linie ud for entities.

$5 Xiaomi sensorene integreres via ESPHome og dukker op som entities, som så eksempelvis kan være ekstern føler for Zigbee termostater, eller tænde slukke automatiseringer. Blandt andet for høj luftfugtighed = øget ventilation.

Vi bruger hovedsageligt HA på vores telefoner. Jeg har taget et langt screenshot og lagt det side om side, for at gøre det lidt mere PC venligt at se på.*Vedhæftet

HA's IHC integration ligger desuden kun mine lights og switches op automatisk. Jeg har dog fundet ud af jeg kan ligge 4SL batteritryk ind som binær sensor med deres resource ID og styre eksempelvis en automatisering eller zigbee lyskilde direkte i HA uden funktionsblok i IHC.*Vedhæftet

Jeg er spændt på om det her kan give lidt inspiration, spørgsmål, ris, ros eller gode råd.

God dag derude.

 

 

Input Binær sensor.png

home assistant.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hej Morten
Ser super godt ud - specielt er multi-entity-row med både on-off og slider på lysdæmperen fin. Husk at bruge krypteret kommunikation til IHC controlleren via https.

Jeg har selv alt - med en enkelt undtagelse - lokalt uden cloud afhængighed og så meget som muligt er trådført og styret af IHC Controlleren.

Mht. Co2 kan du faktisk godt lave det trådført ved at installere denne sensor og så kombinere den med 0-10 volt modul fra Zigza. Hermed kommer signalet ind til controlleren, og det gør jeg - dog bruger jeg voc sensor og ikke Co2 til at styre ventilation.

Styring af ventilationsanlæg sker ofte med modbus, men jeg kan også styre mit Dantherm anlæg med 0-10 volt signal. Det gør jeg via trådført PTA2 modul, som IHC controlleren styrer via et output 24. Se link.

Visse ting er jeg dog nødt til at have trådløs såsom Velux enheder via trådført KLF 200, Somfy gardiner og Hue pærer. Men fortsat med 2-vejs sync til og fra IHC controlleren.

Mit setup er openHAB og Home Assistant med Apple Homekit som frontend.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hej. Jeg kan se i er et par erfarne gutter der måske kunne guide mig til valg af og styring af frq.omformer via eks.vis MODbus. Vil styre 230V motor i min exhausto krydsveksler. Jeg har nyest IHC controller, RPi4, HA og Homekit kørende. Mvh Peter

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok