Jump to content

Ulrik Engemann Rasmussen

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Ulrik Engemann Rasmussen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Kære alle Jeg forsøgte at søge på vores gode forum, men kunne underligt nok ikke finde en tråd om dette emne, hvilket overraske mig lidt. Jeg har efterhånden skiftet stort set alle pærer og spots ud til LED hvilket har sine fordele, bl.a. strømbesparelse minimal varmeudvikling teoretisk levetid valg af farve og kelvintemperatur osv. Der er dog en del ulemper: dæmp er begrænset til ca. 30% af max dæmpningstyper er en videnskab den reelle holdbarhed er ikke i nærheden af de 30.000 timer. Jeg har skiftet nogle efter 100 timer. Det værste er dog de klik-lyde som LED-pærerne afgiver, både slukket og tændt. Jeg køber primært dyre pærer fra anerkendt mærke, men måske dette er en forfejlet strategi. F.eks. har jeg købt en del Osram Parathom DIM PAR16 120 8W/830 GU 10 samt en tilsvarende model i G9 med 12V trafo foran. De 2 stk i G9 version som jeg har på mit kontor klikker i skrivende stund hvert 5-10 minut med lyset tændt. Altså dæmpbare 12V pærer koblet via jernkerne-trafo (AC) til IHC 230 output. Jeg har 2 stk GU10 på mit soveværelse som klikker når de er slukket. Altså en dæmpbar 230V pære koblet til IHC 230V output. De 6 stk 230V pærer jeg har i stuen synes jeg ikke umiddelbart klikker hverken tændt eller slukket - disse er koblet til IHC/SA UNI 400 Dimmer Glædelig jul og godt nytår.
 2. Hej igen. Det viste sig at der var 20 andre på vejen som havde fået brændt deres LK lysdæmpere af, både alm skydelys dæmpere og IHC dæmpere. Transformeren til 70 husstande var voldsomt overbelastet og gået i stykker, hvorfor den nu er blevet skiftet. Overbelastningen har muligvis medført svævende nul på nettet, med høje spænding til følge. Umiddelbart kunne det tyde på at LK lysdæmpere er mere følsomme end andre, men det er selvfølgelig om dem der er flest af. Men lidt bemærkelsesværdigt at der ikke var nogen problemer med andre mærker. Nogen som har et bud på bedre og billigere alternativer til UNI 400? Skal kunne styres med 24V og have sluk alt funktion. Eltaco laver nogle, har I erfaring med dem?
 3. De er heller ikke fra 2007 men nærmere 2016. Underligt de ikke må vende på hovedet :-) Det vidste jeg ikke, men kan heller ikke forestille mig at det har noget at sige for små elektroenheder. Men kan ikke være tilfældigt at 3-4 af mine og min svogers er blevet ustabile på samme tid. Jeg forstår bare ikke hvad der er galt.
 4. Korrekt. Den vender på hovedet i tavlen for at passe med lav/høj spænding (input/output) Nogen bud?
 5. Hej nørder :-) Lørdag d. 14. Nov. 2020, ringede min svoger og spurgte om mine lysdæmpere virkede, da hans var gået ud i sit hus som ligger i nabolaget. Sjovt nok havde jeg netop tænkt det samme selv i mit eget hus, så jeg var noget overrasket over hans opkald. Altså at vi uafhængigt af hinanden fik samme fejl - jeg tror ikke på at det blot er tilfældigt. På skrivende tidspunkt virker dimmeren til lyset over spisebordet, men stue og 2 værelser reagerer ikke ved tryk på kontakt. Er der andre som oplever problemer med dæmpere som enten ikke reagerer, fungerer indimellem og nogle gange med lang reaktionstid? Jeg har tænkt alt lige fra datofejl i IHC-softwaren, udrulning af 5G netværk, overspænding i kvarteret hvor vi bor - ja næsten religiøse eller åndelig påvirkning :-) Jeg synes det virker meget mærkeligt, da vi ikke har haft det problem siden husene er bygget i 2007. Dimmerne er skiftet ud for nogle år siden pga. slid og kompatibilitet med LED-lys. Jeg har Controller 6.1 med Viewer og opgraderet til firmware 2.8.4 uden problemer. Jeg har genstartet i Administrator, samt hard-genstartet på HPFI - uden bedring. Dimmere sidder i tavle på begge installationer. Tryk er wirede. Lyskilde er LED hvilket har virket fint indtil nu. Nogle der oplever det samme? Pfh tak Ulrik Rasmussen
 6. Har igen talt med LK vedr. IHCremote, som fortalte at jeg skulle holde øje med opdating den næste uges tid :-) Jeg krydser fingre... Forinden dette fandt min gamle Samsung telefon frem fra skuffen med Andriod 4, hvilken jeg godt kunne forbinde med. Så jeg tænker at manglende opdatering af IHCremote er skyld i at den ikke virker på nyere Android telefoner. Jeg kan dog ikke forbinde via WAN, selvom jeg har prøvet at port-forwarde routeren. Er der en ekspert som kunne have lyst til at hjælpe 5min over telefon med dette, når den nye version af IHCremote er kommet?
 7. Jeg har haft samme problem det sidste års tid. Jeg tænker at det muligvis var efter en opdatering af android, men bruger ikke IHCRemote så ofte, så er ikke helt sikker. Har talt med LK idag, som sagde at en ny opdatering var på vej og med rette :-) Men kan se at andersnygaard skrev det samme i April, så det skal man nok ikke stile efter...
 8. Hej Jeg er ved at bygge garage og har sat LED-paneler op som jeg vil have dæmpet. Jeg kan dog ikke finde en brugbar funktionsblok i Visual 2.7.349 (Controller HW6.1). Jeg har monteret en 1-10V IHC/SA med en Mean Well 1-10 LED driver, men er i tvivl om programmeringen af denne. Jeg kunne kun finde en 1-10V "foldedørsstyring" og kan ikke få den til at tænde og slukke ved kort tryk. jeg kan godt få 1-10V outputtet til at regulere op og ned, men ikke køre på 0V ved kort tryk på sluk/reguler-ned tryk, samt 10V ved kort tryk tænd/reguler-op tryk. Desuden skal jeg have proggrammeret sluk-alt. Er der nogle der har prøvet dette før?
 9. Hej Lars1. Jf. "http://www.lk.dk/mit-lk/ihc-software" bør man ikke opgradere en HW 6.1 til mere end firmware 2.7.220 og bruge Visual 2.7.349. Men hvis problemet gentager sig vil jeg overveje at opgradere firmwaren.
 10. Så har jeg prøvet at forbinde over Wifi igen og her til morgen virkede det igen :-) Da jeg rodede med systemet i aftes prøvede jeg at afbryde strømmen til controlleren samt genstartede via IHC Administrator programmet, så måske det bare var det der skulle til... Tak for alle svar og ikke mindst responstiden på svarene!
 11. Hej igen Kan man ikke svare under hver af jeres svar eller skal jeg blot svare alle i mit "eget svar-felt"? Det er HW 6.1 med Viewer fra 2007 og firmware er 2.7.220. Jeg kan heldigvis få forbindelse via USB-kabel, men jeg skal virkelig tage mig sammen for at koble op via USB. Det er meget nemmere at få fikset noget hvis man kan sidde i sofaen i stuen med en øl og programmere :-) Men over Wifi virker det stadig ikke...
 12. Hej Jeg har pludselig mistet forbindelses til IHC controlleren, da jeg ville lægge et nyt program op idag. Det virkede for 2 dage siden, men har prøvet 10 gange i løbet af dagen og det virker stadig ikke. Har genstartet PC, Controller(strømafbrydelse), routere osv, og har ikke opdateret eller ændret noget siden for 2 dage siden hvor jeg lagde sidste program op og alt virkede fint. Jeg får følgende meddelelse i Visual under "Controller" og "Kommunikationsindstillinger": "LK IHC Controller, men 192.168.1.80:443 svarer på ping" Visual er version 2.7.349 Java er version 8 update 66 Serviceview og administrator kan jeg heller ikke oprette forbindelse med
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok