Hop til indhold

AndersKjergaard

Members
  • Antal indlæg

    54
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    2

Omdømme aktivitet

  1. Like
    AndersKjergaard modtog omdømme point Søren S i Udskiftning Af Ihc - Sådan!   
    Sådan! Rigtig spændende at følge.
     
    Hvilken type varme har du og hvordan er det sat op? Hvis du har telestater, skal de så styres direkte fre den nye controller eller hvordan?
     
    Vh Anders
  2. Like
    AndersKjergaard modtog omdømme point Bjarne Sørensen i Lots of IHC items for sale   
    Hi all
    Just wanted to let you know, that i have bought a portion of Philips IHC and the sale went smooth. I wouldn't hesitate to buy from him again. Do however take into consideration, that the postage is quite expensive and that the customs will also required their bit.
    /Anders
  3. Like
    AndersKjergaard gav omdømme point til Lars1 i Ny Controller, den 1. Aug   
    Helt så skidt synes jeg nu ikke det ser ud. Jeg fik endeligt tid til at prøve at installer SW'en og læse online manualen, og der er flere forbedringer når det kommer til management af controlleren.
    Udover det som Lars Jacobsen og andre allerede har nævnt, vil jeg nævne.
    Firmware:
    Firmware kan uploades både via net og USB. Et kæmpe skridt frem IMHO selvom det ikke ser ud til at det er muligt at uploade ny firmware via SD kortet.
    IHC program:
    IHC programmet kan uploades via USB, net og SD kort. Det står ikke direkte at man kan gemme et program på SD kortet og loade det i controlleren, men SD kortet kan bruges til at flytte et program fra en controller til en anden, så mon ikke også man kan gemme et program direkte på kortet og uploade det i controlleren den vej.
    S0:
    Ser faktisk ret gennemført ud, I S0 produktet er der visning af aktuelt forbrug, max, min og average samt sidste time, dags, uge, måned og år. Men ligesom Lars Jacobsen savner jeg også muligheden for at have flere S0 måler tilsluttet samtidig. Jeg tvivler dog på at Lars Jacobsen's Wattmeter FB bliver overflødig. Bl.a. Dong kræver 25 kr. pr. mdr. for at give dig adgang til S0 udgangen på måleren. Det kan man købe mange Zigza diode modtager for.
    Controller udskiftning:
    Ved fremtidig udskiftning af controller, skal man ikke længere selv linke alle wireless enheder. Der er nu en gendan funktion i Visual, som kan reetabler alle links når man overføre programmet fra den gamle controller. Desværre står der i manualen at det kræver en Visual 3 controller eller nyer for at det virker, så man kan nok ikke bruge gendan funktionen når man flytter sit Visual 2 program til Visual 3 controlleren.
    Logning:
    Logning er forbedret, men noget omstændig IMHO. For temp sensor er der specielle produkter med log funktion. For input og output, er man nød til at bruge bruge definerede produkter med log funktion. Muligheden for at bruge samme fysiske udgang på 2 forskellige produkter er tilbage, så man kan vælge at have det normale produkt på en udgang, samt det bruger definerede produkt med log funktion, men om det vil give problemer som det ofte gør i Visual 2 ved jeg ikke.
    Selve logning konfigureres i egenskaber på log parameteren. Det er lidt ulogisk, men det er feltet initial værdi, som bruges til at definer om der skal logges ved ændringer, eller faste intevaller som f.eks. time, dagligt, ugentligt eller månedligt. Desværre er mindste værdien hver time.
    Udlæsning af logfilen sker i serviceview, ligesom export gøres via service view. Her savner jeg FTP adgang, så man kan pulle log'en remotely med et scheduleret job.
    Helligdage:
    Som Lars Jacobsen har nævt er der kommet helligdage med. Desværre kan man ikke selv ændre dem. Man er tvunget til at bruge de helligdage, som LK definer. Controlleren kan selv hente opdateringer fra nettet, men hvilken service de hentes fra er ikke beskrevet. Der er kun en afkrydsnings boks om man vil opdater fra nettet eller ej.
    Kommatal:
    Controlleren kan nu også håndter kommatal ligesom den kan gange og divider. Desværre overholder den ikke de danske regneregler ved konvertering fra kommatal til heltal. Konverteringen sker ved at smidde alt efter komma'et væk. Den rigtige metode havde været at alt fra og med ,5 og op blev rundet op, og alt under ,5 blev rundet ned. Dertil kommer at kommatal kun kan indeholder 2 decimaler. Men kommatal i sig selv er et skridt frem IMHO.
     
    Sjove observationer:
    Noten på fugt/temp. sensor med logging er en blanding af dansk og engelsk. "Sensor for fugt og temperatur with logging"
    I eksemplet med logning har LK brugt udgangen på en stikkontakt som indgang for den FB, som tricker logningen. Det har de ellers frarådet at gøre i Visual 2, men det problem er måske løst i Visual 3.
     
    Dårlige nyheder:
    Den dårlige nyhed er at alt andet stort set er ved det gamle. Det er det samme admin, service og scene view, som vi kender fra Visual 2, ligesom Visual stortset også er det samme. Så Java og certifikat problemerne vil fortsat eksister som jeg ser det.
     
    Konklusion:
    IMHO er der kun tale om en HW opgradering med lidt kryderier. Der er ikke tale om et fundamentalt skifte som fra TermIHC til Visual 1 eller Visual 1 til Visual 2 eller indførelsen af IHC wireless eller viewer
    Ligesom Lars Jacobsen vil jeg ladet det være op til den enkelte om man vil smide penge efter en Visual 3 controller. Jeg tvivler på jeg gør det med mindre der kommer et godt indbytnings tilbud. De nyheder der er, er stortset altsammen noget jeg savner idag, men på den anden side mangler der fortsat en hel del funktionalitet før jeg igen vil satse stort på LK IHC.
    Håber i kan bruge min gennemgang af nyhederne i online manualen til noget.
  4. Like
    AndersKjergaard gav omdømme point til Mikkel Skovgaard i Beta af nyeste version   
    Er der nogle modige sjæle derude der vil prøve det nye Captain?
    wget -q -O - jemi.dk/ihc/installihc_new | sudo bash Hvis ovenstående ikke giver mening så vent venligst til det officielle færdige release - det her er første offentlige test :)
    Skriv jeres feedback, problemer med mere - bemærk at efter installation skal "servicen" lige genstartes med knappen i bunden - det gælder også hver gang i skal gøre noget igen.
    Bemærk også at der pt. ikke super meget sikkerhed da det endnu ikke kører HTTPs så lad være med at smide det pivåbent ud på det store internet. :/
    Der kommer ASAP en officiel ny version og et helt nyt image
  5. Like
    AndersKjergaard gav omdømme point til Jonas Bo Jalling i Udskiftning Af Ihc - Sådan!   
    Nå, så nåede jeg alligevel noget inden ferien starter. Jeg har et demosystem kørende nu, udelukkende med Domoticz og en IHC controller (og homebridge til Home Kit support). Outputs kan sættes fra Domoticz og der kommer uopfordrede opdateringer fra IHC controlleren tilbage til Domoticz, hvis man f.eks. aktiverer et tryk på væggen.
    Det skal finpudses lidt, men det begynder at ligne noget. Når det sidste er på plads, bliver det pushet til Domoticz-kildetræet.
    Mvh Jonas
  6. Like
    AndersKjergaard modtog omdømme point Mikkel Skovgaard i HomeKit integration (iOS)   
    I efteråret kommer iOS 10 med selvstænding app til styring af hjemmet. Det ser rigtig lækkert ud, og hvis man kunne få det til at snakke sammen med IHC ville iOS brugerne have den ideelle platform til styring af huset.
    Nu ved jeg ikke hvordan fordelingen af iOS vs. Android brugere er, og hvad Mikkel selv bruger. Hvis jeg er den eneste med iOS er det nok ikke så relevant
     
    Vh Anders
  7. Like
    AndersKjergaard gav omdømme point til Ulrik Friis i ABDL røgmelder tilkoblet IHC   
    Kære alle der måtte følge med i denne tråd.
    Så lykkedes det at få overdragelsesrelæet hjem og få det at op i testopstilling.
    Det virker præcis som ønsket, og jeg har lavet en 4 minutter (uprofessionel) video der viser princippet.
    Vedhæftet er principdiagram, og datablad på overdragelsesrelæet (strøm overvågnings processor med relæudgang)
    God fornøjelse hvis der skulle være andre end mig, der nogensinde skulle få brug for dette :-)
    Vedhæftet er principdiagram, og datablad på overdragelsesrelæet (strøm overvågnings processor med relæudgang)
    Overdragelsesrelæ ABA til IHC.pdf
    Principdiagram ABA til IHC.pdf
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok