Hop til indhold

mido1812

Members
  • Antal indlæg

    38
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af mido1812

  1. mido1812

    Styring af garageporte

    Hej, Har købt mig nogle porte med en Marantec comfort 270 portåbner(fulgte med). Har IHC wireless i hele hytten. Nu vil jeg j gerne styre portene. Uden at skulle montere relæ mm. da det bliver for omfattende med ledningstræk mm. specielt hvis man pgså skal have status på portene. Har set ISmartGate der kan kobles til Google Home. Har openhab 3 i forvejen og Google Home. Kan man køre baglæns så man kan aktivere porten ved hjælp af et IHC tryk?
  2. Jo, jeg skal prøve:-) Har openHAB3 og filerne ligger åbenbart ikke helt samme sted som 2.0. Men lad os prøve. Fandt de her 2. Har ikke selv skrevet en eneste ting manuelt i filerne, det er super nemt når det er openHAB3, okay i hvert fald lidt nemmere:-) For resten så fik jeg myopenhab.org, serveren til at connecte med min openHAB3 så nu er der hul igennem til google assistenten også, tak for ideen med forum. Ved ikke hvad præcis der gjorde udslaget men nu kører det. Tak for din tid, du har sku hjulpet mig med mang ting, eller rettere sagt alle dine indlæg her på siden har hjulpet mig igennem rigtig meget, så et stort TAK herfra! org.openhab.core.items.Item.json org.openhab.core.thing.Thing.json
  3. mido1812

    Status på kontakt til lys

    Nu har jeg sat mit system op og lavet et sitemap og har fået det hele til at køre efter planen, undtagen en ting. Hvordan pokker får jeg openHAB til at ændre status i appen hvis jeg trykker på det fysiske tryk så jeg tænder lyset? Når jeg går ind i appen er lyset f.eks. tændt i et værelse men appen viser at det er slukket. Jeg kan så tænde og slukke i appen men når jeg slukker på trykket følger det ikke med i appen?
  4. Hmm, jeg tror det er et problem med myopenhab.org. Skriver at mit openhab ikke er online. Har forsøgt som en gal nu flere timer at løse det men kan ikke få det til at fungere. Når openHAB starter skriver den det her i loggen.
  5. Har fundet et, kom lige i tanke om det ligger und Misc. da du skrev:-) Men den driller stadig, skriver det her: "Indstillingen kunne ikke opdateres. Kontroller venligst din forbindelse." Nogen der har prøvet det før? Tak for hjælpen indtil videre, det er fedt med sådan en hjælp:-)
  6. Nåh, nu har jeg installeret openHAB3 og har fundet IHCen og har lavet sitemap og det hele kører perfekt! Via openHAB appen. Jeg forsøger nu at køre det over Google Home men når GH vil linke til min openhab konto lykkedes dette ikke. Den siger bare tjek forbindelse. Nogen gode ideer? Skal man have en add on til myopenhab.com i openHAB3? For jeg kan nemlig ikke finde den. I openHAB2 kunne man installere den og så finde UUID og adgangskoden til myopenhab serveren.
  7. Holde det simpelt til at starte med:-) Kontrollen på telefonen på appen og så google home ovenpå. Tænd/sluk og dæmp. Kommer jeg dertil så finder jeg pludselig selv vejen videre såfremt behovet opstår. Har også 2 garageporte jeg godt kunne tænke mig at få ind over men det bliver ikke lige nu.:-)
  8. mido1812

    Nybegynder i OpenHab

    Hej, Er helt ny i Openhab, er nået til det punkt hvor det er sat op og der en binding og jeg kan også se afbrydere og alt ting i openhab. Er med på der skal skrives en del i de forskellige filer. Er der mon nogen der kan lægge deres filer ud så man kan se hvordan det er lavet?
  9. En grundpakke består af stort set ingenting:-) Det er hammerdyrt når man har 200kvm, så er 100.000 slet ikke nok. Tror pakken er beregnet til et standard hus på 140 kvm med x antal afbrydere og kontakter. Han skriver at han gerne vil slukke fra et IHC tryk og tænde via GH eller Homekit. Det kan han jo godt, men HUE pæren vil bare tænde på fuld power.
  10. Hej, Vi har lige bygget nyt hus uden IHC, da det vil koste 100.000 kr. ekstra for en grundpakke hos elektrikeren. Har efterfølgende udskiftet samtlige afbrydere ud med IHC wireless og en controller. Det fungere SUPER godt og bare SLUK ALT funktionen alene er guld værd. Har ikke HUE eller andet, men hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt, så kan du sagtens tænde fra et IHC tryk og så slukke via din telefon gennem Google Home eller Homekit. Det skal dog lige sættes op f.eks. med en Raspberry PI til din controller. God fornøjelse
  11. Hmm, det kan jeg selvfølgelig godt se, andre bud hvis ikke der skal trækkes ledninger?
  12. Ok, det giver god mening. Finder et sted i emhættens styring der giver 12V, forbinder det til et wireless indbygnings puck via et relæ og så burde resten være ligetil.
  13. Hej, Nogen der har en ide til hvordan man kan åbne automatisk for ovenlys vinduer når emhætten startes? Kan man bruge et trigger modul eller andet? Får 2 KLF-100 til at styre velux vinduerne med over IHCen.
  14. Har du et fif til hvordan jeg via et signal fra en Thermex emhætte kan åbne for velux ovenlys vinduer?
  15. Hej, Nogen der har prøvet at det virtuelle skumringsrelæ tænder hverdag præcist kl. 21.01 eller på andre tidspunkter? Den ændrer ikke tidspunkt for solnedgang. Sker det i ryk eller lidt hver dag?
  16. Det er 2 portåbnere til en almindelige garageport. Kan man egentlig ikke bare bruge 2 almindelige wireless lampeudtag(relæudgave) istedet for de 2 puckrelæer? Det er nemmere at bygge på i et underlag
  17. Tak for jeres svar. Styringen føler jeg mig heldigvis godt hjemme i og tror ikke jeg får de store problemer der. Det er mere den fysiske opsætning med IHC wireless output relæ og tilhørende hardware. Nogle der kan linke til de potentialefri relæer der er tale om.? Evt. også nogle magnetkontakter til status på portene. Og Kandersen kan godt se hvad du mener med to funktioner mht. åbne og lukke så det vil jeg gå efter. Nogen specielle portautomatiker der kan anbefales? Tak for jeres hjælp.
  18. Hej Lars, Jeg tænkte det var nemmere at se det opsat i en konkret eksempel, har dog fået styr på den efterhånden. Det der ikke gav mening i starten var at der skulle et sluk scenarie på også når skumringssensoren gik off. Lyset slukker ikke selv med mindre sluk scenariet var trukket med over. Nu funker det:-)
  19. Hej, Vores nye hus er under opførelse og i den forbindelse skal jeg etablere IHC wireless i hele hytten. Får ca. 30 enheder styret af en controller. Lysstyringsdelen har jeg meget godt styr på og programmeringen. Der kommer en garage med 2 porte. Portene er ikke indkøbt endnu så gode råd motages også her mht. integration med IHC. Er det nok med 2 PUCK relæer til styringen af automatikken eller skal man have fat i noget mere? Min ide var at sætte sådan 2 relæer op i nærheden af automatikken til portene og forbinde dem til styringen og styre dem med impulser. Læser dog nogle steder man skal have et ekstra relæ indover? Nogen der har noget lignede eller kan hjælpe så vil jeg være meget taknemlig:-)
  20. Hej, Nogen der har et projekt med udelys og virtuelt skumringsrelæ så man kan se hvordan det er sat op?
  21. Hej, Er der et klogt hoved der kan fortælle om man kan bruge en knap til at lave en kipfunktion så man kan tænde lyset i gangen fra et soveværelse til rutelys. Samme knap skal så slukke for lyset i gangen igen? Syntes ikke rigtig jeg kan kombinere det med de forskellige funktionsblokke. Har kun wireless enheder i form af Kombirelæ og kombidimmer.
  22. Ja ok det var måske formuleret lidt forkert De fungerer faktisk ganske udmærket, lidt krybestrøm men fjernes nemt med en støjkondensator. Jeg har bestilt 4 stk. Sunflux pærer for at prøve at sammenligne om de er så meget bedre.
  23. Hej, Har lagt mærke til at mange angiver hvor mange procent lyset kan dæmpes til på de forskellige LED pærer. Kan man aflæse det et sted i Visual? Eller er det bare mig der misforstår noget når folk siger dat lyset maks kan dæmpes til f.eks 20%? Tak Har lige prøvet 4 stk. COSNA LED GU10 5W pærer fra Harald Nyborg på en kombi wireless dimmer og de fungerer upåklageligt. Ihvertfald mht. dæmpning og blinken mm. Man kan altid diskutere hvor godt lyset er fra dem, her tænker jeg på RA, lumen, spredningsvinkel mm. Men de funker ok for mig og det jeg skal bruge dem til.
  24. Jep, den er jeg helt med på angående belastningen. Jeg ved nogle driller selvom der er belastning nok på, men der er problemer med nullen igennem pæren.
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok