Jump to content
IHC-User.dk

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Og du har set denne tråd (om samme emne) med priser og links:
 3. Today
 4. Hej Så er den nye LK IHC Led dimmer på vej i handlen. Ser ud til at den sendes fra starten af februar. Tonny
 5. Så har jeg igen brug for lidt hjælp, i har været super flinke til at hjælpe mig før og håber i kan vil det igen. Jeg har lige sat en ny lampe op i stuen, den er sat til lampeudtaget i loftet men der er ikke noget lys. Jeg har downloaded mit project fra min kontroler ( visual 2) og jeg kan ikke se lampeudtaget, kan se mine spots og lamper på vægen. Hvordan kan jeg melde loftudtaget ind i mit projekt sp jeg kan tildele den et tryk?
 6. Okay - jeg tror nok jeg har et kineser dongle til at ligge - kan være jeg skal lave en modul til den
 7. Jeg fik løst problemet ved at gå en helt anden vej hvor jeg i stedet sender en sms ved at kalde en php på webserveren. (Med hjælp fra diverse sider på nettet) I den forbindelse skulle www-data tildeles rettigheder til dialout. Denne rettighed har nu gjort at det også virker via "kør lokal kommando" i IHC Captain med kommandoen: gammu sendsms TEXT 12345678 -textutf8 test\ af\ sms\ besked Det kan sikkert finpudses en del, men nu er der i det mindste hul igennem.
 8. Asbjørn

  Kamstrup elmålere

  @cis2131 Køb dig et 3.3v uart til USB kabel/modul og forbind rx og gnd til målerens gnd og data out. Så kan du bruge min python kode prototype fra github som eksempel. Den er skrevet som et hack for at se om det kunne lade sig gøre at få brugbar data ud. Så den er ikke langtidsstabil, men den virker er en godt udgangspunkt.
 9. En forskel er, at den længe ventede IHC DIN LED dimmer åbenbart kun kan bruges med Visual 3. Det er ærgerligt.
 10. Tak, Jeg har kørt "sudo adduser www-data sudo" og fået tilbage at den er tilføjet som medlem af sudo, men kommandoen bliver desværre stadig ikke kørt fra IHC Captain. Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med escaping, andet end det har noget at gøre med at tage højde for nogle specielle karakterer? Jeg har prøvet at formattere kommandoen anderledes, og fjerne " og + og / osv. så hvis jeg ellers forstår dig ret så burde denne være "escaping proof"? echo Test | sudo gammu sendsms TEXT 12345678 Denne kommando virker også via ssh men ikke fra IHC Captain. Findes der en logfil hvor man kan se hvad der sker når man kører kommandoer fra IHC Captain? Btw hvis det er til nogen hjælp får jeg returncode 1
 11. IHC Captain kører som www-data brugeren så du skal tilføje www-data til sudoers for den kommando - det kan også skyldes noget escaping af kommandoen etc. - prøv først at lave noget ala - mener den escaper teksten korrekt.
 12. Se evt. også denne: http://www.solcelledebat.dk/showthread.php?tid=4361&pid=33999#pid33999
 13. Hej, Jeg forsøger at gøre brug af modulet "Kør lokal kommando", men jeg savner lidt dokumentation eller eksempler, så jeg håber at nogen kan hjælpe. Jeg har tilsluttet et USB modem til min raspberry pi, og installeret gammu osv så jeg kan sende SMS fra min pi. Hvis jeg kører denne kommando direkte via ssh fungerer det fint: sudo /usr/bin/gammu sendsms TEXT +4512345678 -text "SMS test 1 2 3" Hvis jeg forsøger den samme kommando fra IHC Captain via "Kør lokal kommando" sker der intet. Jeg tænkte at det måske kunne være argumenterne der drillede, så jeg lavede en send-sms.sh hvor indholdet er det samme: sudo /usr/bin/gammu sendsms TEXT +4512345678 -text "SMS test 1 2 3" Når jeg kører sh filen fra ssh fungerer det fint, men når jeg kører den via IHC Captain sker der stadig intet. Er der nogen der har et bud på hvordan jeg kommer videre?
 14. cis2131

  Kamstrup elmålere

  Jeg er meget interesseret i dette, kunne godt tænke mig at bygge det ind i IHC bridge. Den gemmer i forvejen priser fra ørsted time for time, så det vil være muligt at lave nogle regler hvis prisen er høj, og man bruger meget strøm. Kan du hjælpe lidt med hvad der skal til for at jeg kan indlæse det direkte på en pi via et USB kabel?. Claus
 15. Asbjørn

  Kamstrup elmålere

  Jeg har fået hul igennem til Radius Kamstrup målerne efter den sidste firmware opdatering hvor push af data hver 10. sek er aktiveret. Se vedhæftet fil. Jeg har et Proof of concept Python script baseret på det udleverede fra Radius. Læser fra måleren med et UART til USB modul. Dekrypterer, parser og sender til MQTT. Planen er at lave et printkort baseret på et ESP8266 modul til at være MQTT klient. Jeg har så småt startet et projekt: https://github.com/Asbjoern/Kamstrup-Radius-Interface/tree/Develop Status indtil videre: Dekryptering og parsing virker på ESP8266. Resten mangler. Mvh Asbjørn DLMS-COSEM.pdf
 16. Yesterday
 17. Edit: Glemte at sige tak for hjælpen Tror jeg har fået stykket min egen FB sammen som jeg kan bruge sammen med dit Hass.io kode. Vender lige tilbage når jeg har fået testes det.
 18. Mht. dæmp har jeg gjort dette: Jeg har en funktionsblok, som når du holder et tryk nede, så kipper den en udgang med 200ms intervaller. Herefter benytter jeg denne automation til at skrue op for lyset: automation: - alias: living_room_dinning_table_pendel_up hide_entity: True trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.living_room_dinning_table_pendel_up action: - service: light.turn_on entity_id: light.living_room_dinning_table_pendel data_template: brightness: '{{states.light.living_room_dinning_table_pendel.attributes.brightness|int + 25}}' Ligeledes en udgang for ned-dæmpning. Så lidt besværligt, men det virker faktisk ret fint.
 19. Den kan du. Tilføj trykkets id som en manuel binary_sensor under controlleren: https://www.home-assistant.io/integrations/ihc/#manual-configuration Lav herefter en automation med denne sensor som trigger til at tænde/slukke/toggle din IKEA pære.
 20. Når det lykkedes mig at få det til virke ved at oprette det enkelte tryk som en binary sensor. Så har jeg lavet en automation og kan så tænde/slukke noget andet fx en Hue pære. Er dog i tvivl hvordan jeg så smartest kan lave dæmpning af pæren. Når trykket holdes inde så er den On hele tiden, så spørgsmålet er om det skal laves via en automation regl i Hass? Nogen gode ideer?
 21. Altså hvis den ikke snakker 485 hvorfor har så skrevet det på den ?
 22. Firmwaren til dæmperne er indeholdt i firmwaren til controlleren. Du kan finde info på LK.dk, men endnu ikke FW og Visual
 23. Men har du set nogle firmwares til dem?
 24. Der har de været smarte, lige som firmwaren også kunne opdateres i wireless modulet.
 25. Aha. Men jeg mener da ikke at vi satte EOL modstande på i 90'erne. I princippet er det ligegyldigt hvor noderne (enhederne) sidder på en RS485 bus, da det netop er en bus. Måske SMS modememmet har indbygget en EOL. RS485 kommunikation er jo ballanceret og normalt kan man sagtens trække 100m kabel, men det afhænger også af driverne de har brugt i deres "net-driverchip". Men man skal jo overholde producentens anvisninger for ikke at få bøvl med det, og så er det også nemmere at brokke sig bagefter hvis der er noget der ikke virker :-)
 26. Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken at det er sådan, men jeg kan ikke se at der skulle være hardwaremæssige begrænsninger på en 6.x controller
 27. Btw.. Greenline har dæmperen til salg online med 15% rabat på: https://www.greenline.dk/k/elartikler/tavlemateriel/lk-ihc/p/ihc-control-led-lysdaemper
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy Policy og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.