Hop til indhold

Huusom

Members
  • Antal indlæg

    6
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Omdømme aktivitet

  1. Thanks
    Huusom gav omdømme point til Lars Jacobsen i Forksel på Visual Controller med Viewer og uden.   
    Viewer delen giver mulighed og understøttelse for betjening via Internet. Det har den uden i princippet ikke.
    Men idag er det faktisk muligt via 3.part software som IHC Captain at betjene den alligevel. Ligeså med LK' engne app's dem kan du også få til at styre en installation på en gammel hw6.1 controller (også uden viewer) såfremt du ikke benytter ios10 på din device. Har du kun iPhone/iPad der er opgraderet,  så forvent ikke du kan betjene controlleren remote via app. Vil dog virke lokalt fra en PC, men meget begrænset.
    Bemærk dog at det er en noget gammel controller type som har være udgået af handel i ca. 10 år. Derfor kan den godt virke, men kun på de premisser den var tiltænkt. Og det er ikke de forhold den leger under idag, så..... Ikke ligefrem det mest oplagte valg.
    Bedste brugte køb er nok en hw 6.2
  2. Thanks
    Huusom gav omdømme point til Torben Rokkedal i Hvad er muligt   
    Det er bestemt muligt at lave et setup, som du beskriver. IHC og OpenHAB (2.x) fungerer rigtig godt sammen, og det er forholdsvis enkelt at konfigurere disse to systemer til at udveksle signaler og informationer.
    Du skriver, du vil lave logik i OpenHAB, hvilket også er muligt da OpenHAB har et meget stærkt miljø for sådant. Benytter du f.eks. OpenHAB plugin til Microsoft Visual Studio (https://community.openhab.org/t/visual-studio-code-openhab-extension/30205), får du et stærkt miljø med mange gode funktioner for såvel programmeringen, som (nødvendig) fejlfinding.
    Min erfaring med samme er dog, at de funktionsblokke der findes som standard i IHC controllen vil tage uforholdsvis megen tid at duplikere i OpenHAB. Derfor bør du stærkt overveje, at benytte IHC controllerens funktionsblokke for håndtering af logikken og så benytte OpenHAB som frontend, der skaber interface mellem f.eks. iPhone/Android OpenHAB apps og IHC controlleren. Dermed får du en frontend, der kan benyttes til integration af din husstands forskellige installationer, såfremt dette også er i dine tanker. Såfremt du udelukkende vil benytte IHC installation til lysstyring, og dermed ikke har/får behov for integration af øvrige installationer (gulvvarme, ventilation, fjernadgang, etc.), så ville jeg nok overveje, om der ville være tiden og besværet værd, at benytte OpenHAB fremfor en standard IHC installation med LK's iPhone app. Men da du nævner HUE styring, vil OpenHAB være en mulig for at realisere dette. Du kunne jo starte med en ren IHC installation, og derfra udbygge med OpenHAB supplement. Dette har været min løsning og det har fungeret ganske godt...
    Så alt i alt skal du overveje din installations kompleksitet og omfang. Benytter du OpenHAB, skal du have god forståelse og erfaring med kodning. Til gengæld får du et supert godt setup, hvor du kan integrere og kombinere installationstyper på kryds og tværs. Har du modet OG tiden til at sysle med kodning og skræddersyning af din løsning, så er IHC/OpenHAB/andet projektet bestemt værd at gå i gang med. Det er en verden af muligheder, som jo er det grundlæggende afsæt for OpenHAB
    Held og lykke med "nørde" projektet
     
     
  3. Like
    Huusom gav omdømme point til Szafranski i Hvad er muligt   
    Der kort svar. Ja.
    Hvordan er jeg ikke helt inde i. Men der ligger en hele del omkring dette, her i forummet 
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok