Hop til indhold

thp44

Members
  • Antal indlæg

    6
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

thp44's Achievements

  1. Tak for svarene :-) Jeg får så bestilt en bunke ø80 dimmers Jeg tror dog jeg bliver ved mit trådløse gardin hack fremadrettet Jeg melder lige den endelige løsning ud herinde når jeg når så langt.
  2. Skal lige forstå rigtigt LKs UNI400 skal monteres 24V som det bl.a. kan ses på LKs diagrammer (den traditionelle dimmer). Findes der ikke nogen tavlemonterede dimmere som også kan tilsluttes et procentvis styresignal direkte fra controlleren eller endda "trådløst" fra controlleren? Eller anbefales det at jeg KUN bruger det trådløse Ø80 lampeudtaget med dimmer? Jeg har kigget på indlæget med gardinet. Jeg tror, at jeg går en tredje vej med at trådløs styre det som jeg på et lidt senere på året vil "hacke" fjernbetjeningen/signalet og overstyre med et signal fra IHC anlægt. :-)
  3. Tak for svar @Lars Jacobsen Jeg har kigget mere på LKs hjemmeside, diagrammer og datablade. 1-10V - er nu fjernet 230V ud - er bibeholdt til stikkontakter der ikke skal have dæmp. Ved ikke om jeg forstår rigtigt, siger du det er bedre at installere et Ø80 lampeudtag ved siden af tavlen og så forsyne LED spots/lamper herfra? Hvis ikke, hvilken dimmer kan tilsluttes direkte mellem VC3 m. bus og led spots (nordtronic 3651)? Gardinet er jeg stadig i tvivl om, jeg opretter nok en seperat tråd til dette. :-)
  4. Hej igen, Jeg tror, at jeg er lidt nærmere mit kommende IHC eventyr. Jeg har dog nogle generelle opfølgningsspørgsmål til mit første indlæg. Endnu engang mange tak for de mange svar :-) Jeg forestiller mig systemet som vist på skitsen i den vedhæftede fil. Til ovenstående har jeg et par spørgsmål. Ser/virker det generelt fornuftigt? Hvilken dæmper anbefaler forumet generelt til LED spots og lamper? (gerne link) Forstår ikke hvorfor skal jeg "nok ikke anvende 1-10v styringer/dæmpere". @Lars Jacobsen Jeg har et gardin som jeg gerne vil styre tidsbaseret med IHC, men jeg har kun en 3-leder ud til den desværre - hvordan gør jeg her. Har i nogen anbefalinger til motoriseret gardiner? (gerne link) PIR 230V vs. PIR 24V hvad siger i? Er det et ligegyldigt spørgsmål? Har i en anbefaling til en 360 PIR sensor? (gerne link) I anden omgang vil jeg gerne tilføje IHC alarm, giver det så overhoved mening at prøve at gå uden om 24V? Jeg er desuden gået væk fra dørkontakten + lys igen, da jeg senere vil styre det med en kombi af IHC alarm og lys-overstyring med telefonen på wifi (hjemme/ikke hjemme). Første indlæg: Vh. Thomas :-) EDIT: Nedenstående billede er forkert!
  5. Hej alle samme, rigtig godt nytår! Tusinde tak for de mange flotte svar! Er meget taknemlig, de hjælper meget! :-D @EjvindHald Små decentale tavler giver ikke lige mening i min lejlighed. Alle tryk bliver wireless, den beslutning er taget (for nu), senderen kan næsten se alle tryk direkte. På sigt er jo tanken at man ikke skal bruge tryk. Jeg skal nok melde tilbage med erfaringer herom senere på året ;-) @Peter Jeg har rettet modulerne, jeg tilført en strømforsyning en dørkontakt. Jeg har allerede et HPFI relæ. Jeg vil kigge nærmere på fejlstrøm og automatisikringer fra RESI9. Jeg lufter dine tanker med faserne til min elektriker og deler videoerne på LKs hjemmeside. Køl/Frys havde jeg lige glemt. De øvrige ting er noteret, rigtig mange tak! @lars1 Jeg har tilføjer en strømforsyning. Fremtidssikring er altid godt, men der skulle lige tage nogle hurtige beslutninger og nu har hver stikkontakt fået en ledning. Alle mine tryk bliver trådløse, da senderen ”kan se” kontakterne. @Lars Jacobsen Kan du uddybe hvorfor de trådløse lampeudtag er meget bedre? Kan se idéen i at jeg så faktisk spare en dimmer i tavlen. Kan de trådløse lampeudtag programmeres på sammevis som dem med tråd? Jeg vil kigge nærmere på den 360 PIR sensor du henviser til. @bozidar tak for dine tanker, tanker som jeg også selv har overvejet i forhold til pris/funktionalitet. Tror først det bliver rigtig rigtig godt når man begynder og overstyre med tredjeparts devices. Alle andre end mig selv synes jeg har (for) mange stikkontakter, hehe. Jep mine tryk er wireless, så dem tilføjer jeg løbende som jeg mangler dem. Larmer? :-S Hvor meget? @Alle Jeg er igen blevet lidt forvirret omkring 24V / 10V, input/output mm. Lad os rent hypotetisk sige at én lampe skal dæmpes og senere slukkes ud fra signalet på en PIR sensor. Hvad skulle jeg have her? Kort – hvordan er de forbundet? Kan nogen af jer anbefale en dimmer? Blev fortalt noget med autosensing, sådan at dimmeren ”vidste” hvilken type belysning der var tilsluttet. Til at begynde med vil jeg køre dæmpning på to forskellige grupper af spots, 3 stikkontakter samlet (3 dimmer), og så vil jeg nok køre trådløse lampeudtag for resten. Vil lige prøve at få læst mere op på tingene i løbet af ugen (oven i overarbejde og renoveringen ;-). Men igen, RIGTIG mange gang tak for feedback! Det en meget stor hjælp!
  6. Hej! Mit første indlæg på dette fantastiske forum! :-) Jeg er total ny til IHC, men har prøvet at læse lidt på sagen, men det er rigtig rigtig meget at holde styr på. :-S Jeg har købt en ny lejlighed (håndværkerkøb) hvor der pludselig skulle lægges gulv i en fart og jeg skulle have trukket nogle ledninger inden da. For at gøre det så fleksibelt som muligt har jeg trukket en ledning til hver stikkontakt. I forbindelse med EL'en har jeg talt med en bekendt som er elektriker af den gamle skole med mange års erfaring - han vil gerne lave min el tavle og hvad loven ellers kræver. Der er bare det MEN at han som udgangspunkt ingen erfaring har med IHC. Jeg vil derfor gerne indkøbe alle de dele han skal bruge og fodre ham med alle de oplysninger som har behov for. Hertil vil jeg gerne rådføre mig hos jer! Spørge efter gode råd og retningslinjer. :-) Udgangspunktet for mit system er at jeg synes det vil være sjovt at programmere et sådan system og med tiden tilføje ekstra systemer til overstyring. I min nye lejlighed forestiller jeg mig at jeg (til at begynde med) skal have følgende med 4 x trådløse kontakter (6 knapper): Stikkontakter 25 lampeudtag 6 grupper med spots 4 pir sensor 4 wireless batteritryk 4 gardin (op/ned) 1 ovn 1 microovn 1 quooker 1 opvaskemaskine 1 Nedenstående er hvad jeg kan forestille mig jeg skal bruge til tavlen. Det kan dog være hel forkert (har ikke lige tjekket modulerne). Tavle(r) moduler stk LK IHC Visual Controller 3.0 med Viewer, Inkl. antenne 6 1 LK IHC® OUTPUT MODUL 8 UDGANGE 230V 8 2 LK IHC® OUTPUT MODUL 1 - 10 V DC, 120B1246 4 1 LK IHC Control Lysdæmper 1-10 V 6 6 IHC Control Input 24 V d.c. / 24 mA med 16 indgan 4 1 Gruppetavle UG150-24 - hvid 2 Automatsikring 10A C 3P+N IC60N 3606480441097 A9F04710 8 2 Automatsikring, C 16A, 230/400Vac, 4P, 6kA, 4 modul 4 1 Kontakter LK IHC® Wireless Fuga batteritryk 6 slutte hvid 4 Udgangspunktet med ovenstående er at de ikke er helt udbygget fra begyndelsen, det kan være jeg skal tilkøbe et par dæmpere, nogle flere kontakter mm. senere hen. Idéen med PIR sensorne er at køre lidt automatisk lysdæmpning (for stemningens skyld), fremadrettet kunne lave noget personlig opholds tracking mm. og bare få hjemmet til at virke lidt mere intelligent. ;-) Med jeres enorme viden og erfaring. Kan i fortælle mig om jeg er helt på gale spor her? Er der noget som virker skævt, noget jeg bør tænke på? Nogen generelle anbefalinger? Er to 24 tavler for lidt? Kender i til nogle diagrammer for et system som ovenstående? Jeg fandt/så noget på et tidspunkt (måske på lk.dk) men kan ikke liige finde det igen. Hvordan vil i gå til et sådan system, hvis i begynde fra nul i dag? Bør jeg måske vente med PIR delen og bare trække kablerne over det kommende loft? Det her er mere sådan et overordnet generelt indlæg for mit kommende system. Jeg vil nok spørge lidt nærmerre ind til de specifikke ting i seperate indlæg. Jeg ser frem til at få feedback og fremadrettet kunne fortælle/vise mere om ovenstående! :-)
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok