Hop til indhold

BSP

Members
  • Antal indlæg

    36
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af BSP

  1. Tak for den pædagogiske gennemgang! Lige hvad jeg havde brug for! :D

    Må et lampeudtag forbundet til 1 udgang + flere Scenarier?

    Er det controlleren som kan have svært ved at finde ud af programmet, eller er det for at gøre det lettere at overskue programmet? 

    Jeg kan se at jeg må hjem og lave mit program om! :blink:

  2. Jeg er nybegynder i IHC programering, så kan jeg få jer til at skære det ud i pap for mig? :D
    Hvad er problemet? At vi har svært ved at overskue programeringen eller er det Controlleren som kan fejl pga. mere end en FB til lampestedet?

    Jeg har f.eks. et lampested i køkkenet, som bliver tændt af 2 forskellige tryk til hver deres "simpel Kip" FB. Derudover har jeg en "simpel kip" til sluk rum og "sluk alt" i garagen. Så der er 4 der er 4 forskellige FB som kan styre samme lampested. Dette er forkert kan jeg se....

    Hvordan skal dette så laves? Skal det laves med OR FB på udgangen af de forskellige "simple Kip" FB eller skal der væres 1 FB med alle input som kan løse opgaven?

    Hvad med Scenarier, må der være flere af dem til et lampested?

    Beklager de "dumme" spørgsmål... :P

  3. 16 timer siden, lasse R skrev:

    vil multimeteret ikke kun bippe når man trykker på kontakten?

    Nej jeg forelog at forbinde dem, altså kortslutte dem ved tryk. 

    Det er sikkert lettere med en kabelsøger (jeg har ikke prøvet en), mit forslag var blot hvis du ikke ville ofre de 1000kr.

     

    Lasse: Du må gerne give en tilbagemelding om den fra Biltema kan bruges, hvis du ender med at købe en.

  4. 14 timer siden, Lars Jacobsen skrev:

    Der er indbygget dokumentation i Visual programmet. Du skal bare huske at udfylde informationerne.

    Det kan altid udskrives når man har fat i programmet, eller du kan benytte MikkelS 's meget fine onlineprogram til at danne en html/pdf med ledningsfarver. Søg og du skal finde.

    Du tænker på der hvor man kan udfylde lednings farve, indgang nr osv? Det har jeg været i gang med at udfylde.

    Men hvad når programmet bliver mere avanceret. Laver I så en beskrivelse af virke måden? Hvordan en bestemt funktion er blevet lavet?
    Det er nogle meget avancerede FB jeg har læst om her på forumet, og de ikke beskrives for at kunne huske hvordan det er lavet?

  5. Hej.

    Jeg overtager snart vores hus med IHC - JUHHUU! :D

    Jeg er startet på første program, som er helt simpelt med kun tænd og sluk af lys. Så vi kan få lys i huset når vi flytter ind. 
    I den forbindelse er jeg kommet til at tænke på hvordan jeg bedst/lettest dokumenter mit program, så jeg kan huske hvad jeg har lavet om 1 år eller hvis andre skal overtage programmet engang? Det er med at få startet på dokumentationen inden jeg kommer for langt, for ellers bliver det nok aldrig gjort....

    Så hvordan gør I? 

  6. Nu har jeg haft første snak med elektrikkeren og er ved at kigge på PIR.

    @Henning Pedersen foreslog denne PIR: Niko/servodan 41-440 sensor. http://www.niko.dk/produkt/41-440
    Men hvordan skal den forbindes?
    24V til +/- terminalerne og så føre NPN til 3mA input modul?

    Jeg skal også have PIR (til IHC selvfølgelig) udendørs som skal dække indkørslen og fliser foran huset. Dette flise område er ca. 8 x 20 meter.
    Jeg havde tænkt mig at PIR'en skal sidde oppe i 8 meter enden og dække området, selve indkørslen er i den anden ende.

    Jeg har dog ikke fundet en PIR som kan række så langt. Eller skal jeg have 2 stk for at dække området?
    Jeg har fundet denne: OPUS 66 PIR men det er kun til indendørs og skal monteres midt på 20 meter siden.

    Har I nogle gode forslag?

  7. 1 time siden, Henning Pedersen skrev:

    Kontrolleren bliver ikke ustabil, bare fordi det er et stort og evt. avanceret program der bliver afviklet.

    Nogle havde problemer med FW 220, der er dog ikke nogen herinde der er kommet med dårlige erfaringer med den sidste FW, som hvis efterhånden er to måneder gammel.

    Det er lidt betryggende at høre! :)

  8. Er det normalt at controlleren genstarter hver 4. dag??? 
    Det kunne man godt blive temmelig træt af i længden. Slukker alt lyset ved genstart og skal man så rundt og tænde lys igen, eller hvordan er følgerne af en genstart?

    Efter hvad jeg har læst her på siden, havde jeg forstået at controlleren var rimelig stabil og mest er ustabil ved store, avancerede programmer. 
    Det er måske ikke korrekt??

  9. @Henning Pedersen

    Jeg ved at det er muligt at få trukket tomrør til loftet. De bliver proppet så der kan laves blow-door test. Jeg kan godt se problemet hvis der er mange store rør som ender på loftet.... jeg må høre elektrikkeren om prisforskellen.

    Er det dette "skumringsrelæ" LK nr: 507D6533 du tænker på? I vejledningen står der anvendelsesområde: -5 - 35gr.?? Så den skal tages ind, hvis der kommer frost i Danmark?? :-D

    Smart PIR sensor, den vil jeg huske! 

    Jeg må hellere få trukket et rør ned til døren.

  10. 19 timer siden, Lars Jacobsen skrev:

    Så ja hvis du vil have IHC fordi du vil kunne styre lyset individuelt og "fremtidssikre" det, så skal du også have IHC til varmen for at "fremtidssikre". Men korrekt, det giver ikke så meget mening når der er tale om tung gulvvarme som tager 24 time eller mere om at reagerer.

    Det er desværre en tung gulvvarme vi får. Jeg har spurgt om det er muligt at få en let gulvvarme installation, det ville blive alt for dyrt. Jeg gætter på at det er fordi det er en anden løsning end de er vant til......

  11. 32 minutter siden, Lars Jacobsen skrev:

    mht varmestyring, ville jeg forhører mig om alternativet med IHC temperatur sensorer og så kører det ind over, istedet for Danfos´s. Du sparer noget på styringen, til gængæld skal der noget rør/kabling til da IHC´s ikke er trådløst. Sensor prisen pr. rum er ca. den samme (kr. 500).

     

    Hvad er fordelen ved at styre varmen fra IHC?

    Når det er gulvvarme nedlagt i et godt lag beton, så kan temperaturen ikke ændres i løbet af dagen når vi er væk på arbejde. Så 95% af tiden skal der ikke skrues på varmen - gætter jeg på?

    På Danfoss styringen kan man programmere at temperaturen sænker sig når vi skal på ferie, og tænde så der er varmt når vi kommer hjem igen. Hvis vi skulle komme før hjem, kan man tænde for varmen via internettet.

  12. 46 minutter siden, Brian (Badazz) skrev:

    Der kommer lige et par fif fra mig...

    Du skriver 1m dåser ved loft til alarm, hvis du påtænker at bruge 1moduls fuga pir til alarm, så er det no-go, de er ikke stabile nok til alarm, der er for stor mulighed for fejl, bruge en decideret alarm pir, den kan du også programmere til at den feks, kan slukke og tænde lyset i rum osv. 

    Dine tomrør, du skriver at nogle skal gå til loft, og andre til teknikskab, jeg ville sætte dem alle til loftet, og så have en god føringsvej fra loftet og ned i teknikskabet... så er der rig mulighed for at køre alt på kryds og tværs...

    I stuen... tænk på om du vil have sorround sound og lav dåser til dette, evt. bare med et rør til loftet, så kan du altid udvide.. 

    Udendørslys. skumringsrelæ er ved at være fortid... den tilpasser jo selvfølgelig de lysforhond der er lige nu, men du kan hente et virtuel skumringsrelæ her på siden, som bare er en programblok, hvor alle sol opgang og nedgange er lagt ind i, så lyset tænder selv, samt du kan sætte offset, hvis det tænder for sent eller for tidligt, 

    Tænding af stikkontakter på ihc... her vil jeg anbefale at du trækker en ekstra leder med hele vejen rundet, i hver rum, så er det senere bare at flytte en ledning i stikkontakten, om de skal være konstant eller på IHC

    I soveværelset, ville jeg vælge to seperat styrede stikkontakter, så i har hver jeres sengelampe..

    Dåser til TV... her er jeg nok miliøskadet, men jeg ville trække rigeligt med netværk til alle tv.... alle bokse osv skal have netværk idag.. og det kører bare bedre på et kabel end på wifi...

    Og ja tastatur ved døren.... der kan være mange ting, som gør at du ikke kan komme på med din smartphone app.. 

    Og så lige den sidste.. hvorfor vil du have tryk med dioder? skal du bruge dioderne til status indikering, eller skal de lyse konstant?? smag og behag, men jeg ville ikke kikke rundt i et mørkt hus, og have en masse røde prikker.... når du har boet der et par uger, så lærer du nok hvor de sidder i mørke ;)

    Tak for kommentarerne! :-)

    Jeg mener et 50x50mm dåse med blænddæksel og med rør til loftet. Så kan jeg selv trække kabler efterfølgende til en alarm PIR som monteres på væggen. Eller trække strøm ud til trådløse højtalere?

    Der er 4 tomrør med i prisen, dem vil jeg trække til teknikskabet fra f.eks kontor og stue hvor vi skal have TV og internet når vi flytter ind. De andre rum kan jeg selv trække på tværs af loftet når vi får behov for det.

    Ja der skal være rigeligt af netværksstik. Jeg vil have 20-30mm tomrør ned i en 1,5 modul dåser, så kan jeg altid lave ekstra dåser i væggen hvis der er behov for det. Der burde kunne trækkes nogle kabler ned til flere dåser.

    Jeg tænker at dioderne i tryk kan bruges til indikationer, f.eks. hvis alarm er tilkoblet, eller hvis det ringer på døren? Dioderne kan måske også bruges til vågelys på børneværelserne, eller som hjælpelys til at finde ud på badeværelset?

  13. 41 minutter siden, Lars Jacobsen skrev:

    Umiddelbart en god plan. Jeg ville dog også trække rør til PIR i alle rum, samt overveje om ikke også der skulle rør ved alle døre/vinduer til alarmkontakt. Så kan du også benytte denne til varme styring. Og nå ja, hvad med varmestyringen ? Lav den med IHC så den er integreret, istedet for standard VVS med Danfoss, Wavin eller lign.

    Ved hoved/bryggersdør bør du forberede til alartastatur. Det er ikke alle (børn, pensionister og sådan nogle som mig) der syntes at alt skal foregå via en app på en smartphone. Det er fint man kan, men blot fordi man kan behøver det ikke være skal. Jo jo det er da sjovt at rode med og giver dejlig selvtilfredsstillelse når man får det til at virke. Men i praksis ved jeg ikke hvor mange der benytter sin app hver gang de går i køkkenet, eller på toilettet for at tænde/slukke lyset. Næ så er det bedre med noget lidt mere "intiligent" såsom tilstedeværelses detektion via PIR, lyd, smartphone eller anden gadget, end jeg skal finde telefonen frem, starte App'n, finde det rigtige side/rum og så aktivere on/off.

    Skumringssensor er at foretrække, men den kan simuleres med software. Bliver dog aldrig helt så præcis, når det er overskyet eller lyse after med fuldmåne, men vil virke.

    Tak for kommentarerne! :-)

    Det kunne være en god ide med rør til PIR i alle rum. Jeg havde tænkt at det kunne jeg selv lave efterfølgende fra loftet. Jeg vil skrive det på min liste, så må jeg se hvad elektrikkeren vil være bekendt at tage for at lave sådan nogle tomrør. :-)

    Varmestyring og ventilation bliver Danfoss, det ved jeg ikke om kan ændres uden det giver mangle problemer?

    Jeg vil forbedrede til alarmtastatur.

×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok