Hop til indhold

JohnDK

Members
  • Antal indlæg

    28
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Seneste besøgende på profilen

694 profil visninger

JohnDK's Achievements

  1. Umiddelbart er det vel ikke muligt at erstatte IHC med noget trådløst ? Jeg tænker her ligeledes Alarm med PIR og Magnetkontakter. Jeg har svært ved, at se, hvorledes Wizer elelr andet trådl'st udstyr skal kunne løse den opgave. Derudover er der jo alle svagstrømstryk. Jeg sidder dog og tænker om det overhovedet er lovligt for Schneider / LK at lade 3.amdn eller den almene befolkning i stikken ? Vi taler jo altså her om, at folk med IHC risikere at stå uden lys i deres bolig ! Det er jo en grundlæggende fundamental ting. Gad vide om der ikke er et krav om minimum 10 - 20 års levering på reservedele eller erstatninger. Jvf. ovenstående tror jeg ikke på at Wizer eller lignende kan erstatte en IHC løsning. Kunne godt tænke mig at vide hvad forbrugerombudsmanden tænker om dette ? Umiddelbart kunne jeg egentlig godt tænke mig, at lave en ny styring baseret på en Siemens LOGO i stedet. Ideen skulle være, at erstatte IHC controlleren med en Siemens LOGO, og bibeholde IHC In/Output moduler. Det vil dog kræve en del arbejde. Vil dette mon være det rette sted at samle et community omkring en sådan løsning ?
  2. Hej Lars Hvor kan man se at salget officielt er stoppet efor IHC udstyr ? Er der et link til et nyhedsbrev fra Schneider eller lignende ? Mvh John
  3. Hvordan er det gået med denne sag. Var det strømforsyningen ? Håber du har fået det op at køre igen :-)
  4. Jeg tænker også det er strømforsyningen, ud fra beskrivelsen omkring automatsikringen. Dog tænker jeg måske at batteriet stadig virker, idet der var en periode på ~et par timer hvor IHC'en virkede. Nu virker det så ikke længere, da batteriet er fladt. Umiddelbart vil det også være muligt at skifte både strømforsyning og batteri selv. For batteriet er det jo blot (+/-) der skal monteres. For strømforsyningen er det blot vigtigt at udkoble automatsikringen for ikke at få stød ;-)
  5. Hej Slår automatsikringen selv fra, eller har du udkoblet den manuelt ? Er det kun strømforsyningen der bliver forsynet fra den pågældende automatsikring ? Jeg går ud fra du har et backup modul, som så kører installationen videre på batteriet, når automatsikringen er udkoblet. Dog synes jeg måske et par timer virker som lang tid for batteridrift, men jeg har jo aldrig prøvet det, og det afhænger jo også af installations størrelse ;-)
  6. Hej Henning Jeg sidder faktisk selv og roder med Alarm blokken i Visual. For at få en indikation af hvilken magnetkontakt der er åben, kræves vel at der er flere indgange til Magnetkontakter, end blot én. I blokken "Alarm" er der kun en indgang til magnetkontaktsæt, hvorved LK må regne med at alle magnetontaktsæt er serieforbundet. Jeg har selv et ønske om at kunne se hvilket Vindue der er åben. Jeg vil lige spørge om det ikke er muligt at kopiere en sektion af blokken og indsætte den i samme blok med et andet navn. I blokken er der en sektion med navn Magnetkontaktkreds. hvordan kopieres denne sektion og indsættes på ny? Er det kun muligt i .XML filen ? Mvh John
  7. Jeg ringede til Schneider og fik fat i deres hotline. De må jo ikke snakke med private, men til trods for dette tog de sig tid til at få en snak med mig og høre om problemmatiikken. Hertil tager jeg virkelig hatten. Vi fik os også en snak omkring muligheden for ombytning, men til supportens velvidende var den periode overstået for rigtig mange år siden. Det er åbenbart sjældent de får henvendelser omkring SMS modem, der er blevet defekt pga. Buffer Overun. Jeg fik dog en yderst kompetent og god support, hvilket de jo i princippet ikke behøver. Desværre har de jo ikke muligheden for en ombytning, som jeg nok havde regnet med. Derved skulle jeg kontakte distributøren, men produktet er jo lige præcis gået ud over de to ør desværre. Schneider har heller ikke selv muligheden for at SW flashe SMS modemmet igen, så der er desværre kun en vej, i skraldespanden.
  8. JohnDK

    IHC Modem - Ombytning

    Hej alle Der er faktisk en gammel tråd om dette emne, men det kunne jeg ikke besvare, derfor denne nye streng. Jeg har problemer med mit IHC Modem, og til min overraskelse er der en SW Bug i SMS modemmet, som gør at det går i en end-less loop. Mit spørgsmål går på, om ombytningen måske ligeledes gælder for ubrugte produkter, som er over 2 år, da fejlen jo er anerkendt som et SW issue hos LK ? Mit håb er, at det kan ombyttes, eller måske lige få en SW clean up hos LK i Ballerup. Hvad tænker I. Er det blot too bad, eller måske håb forude ? Hvorfor er sådan noget ikke rettet, og ligeledes er det besynderligt, at det ikke kan fikses med en Factory reset.
  9. Hej derude Umiddelbart tror jeg min computer har fået et føl. Installerede igår IHC Control på en anden computer, og der kunne jeg fint få forbindelse til scene design, så det må jo umiddelbart være noget med denne skod computer.. ØvØv
  10. Hej Torben Jeg kan ikke huske versionen, men det er den nyeste officielle fra LK. Jeg fandt også filen på download sektionen igår. Men jeg kan heller ikke komme i kontakt med min controller via firmwareloaderen, men tror også at firmwareloaderen bruger Java. Men i Visual kan jeg fint komme i kontakt med controlleren. Jeg prøvede at installere IHC control på en anden computer og der virkede det hele fint, så det må jo nærmest være noget med denne skod computer, selvom det virkede fint for en 1 måneds tid siden.. ØvØv.. Tak for det hurtige svar
  11. Hejsa Jeg tror jeg har fået et problem med min controller, da jeg ikke længere kan få forbindelse med hensyn til scene design. Der er fin USB forbindelse, men når den skal loade scene design får jeg en fejl. Umiddelbart tænkte jeg først Java, men nu er den opdateret og det virker stadig ikke. Så jge vil nu prøve at lave en fabriksindstilling på controlleren, men hvordan gør man det? Troede umiddelbart man i IHC Visual kunne lave en factory reset eller lignende, men der er jo ingenting. Håber der er nogen der ved hvordan jeg kan lave en fabriksindstilling :-)
  12. Hej alle Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg har tidligere brugt Scene design til at opbygge min installation, men pludselig kan den ikke længere starte. Der er en log vedhæftet fra Java. Jeg har umiddelbart prøvet at opdatere Java, men det virkede desværre ikke :-( Jeg bruger USB som forbindelse Jeg har sat TLS 1.0 Er der nogen der kunne have en ide, hvad der mon lige sker her? På forhånd tak Mvh John
  13. JohnDK

    Enum Forviring

    Hej Torben Det vil jeg prøve, for det lyder som en noget mere overskuelig løsning. Så skal der jo blot være en kopi af hver af de fb som bruges, som så kan kopieres. Så er der måske alligevel lys for enden af tunnelen :-)
  14. JohnDK

    Enum Forviring

    Hej Henning Ja nu er det jo prøvet, men jeg viste jo nok svaret på forhånd. Man ikke blot tilføje de samme konstanter mellem forskellige enum'er. DEnu'en skal være af samme type, og i og med Visual ikke kan ved hvad de forskellige Enum'er indeholder og kun kan læse typen er det ikke muligt at tilføjde variable. MAGE til ELENDIGT programmeringsværktøj skal man sg lede længe efter. Tænk hvis C, C++, C#, CodeSys, TIA portal... Ja "you name it" var bygget således at du IKKE kunne tilføje flere værdier til en struct. Det er jo fuldstændigt nyttelyst. ALLE FB der bruger den pågældende Enum skal være tilstede i projektet før man kan tilføje variable/kontanter i Enum. Det er sg da bondegårds programmering af største skuffe. Hvis man f.eks har brugt f.eks 4 stk "6.2.02.#1b. Pir og Magnetkreds - Zone x", tilføjet disse til projektet og ændret Enum, så virker det.. Men lad os så sige at projektet bliver udvidet et par år senere med endnu en "6.2.02.#1b. Pir og Magnetkreds - Zone x", så vil der blive oprettet endnu en Enum med samme navn (se vedhæftet screenshot), men med færre værdier... Og de to kan IKKE snakke sammen. Med andre ord projektet er låst og kan ikke udvides. Hvis der er nogen fra Schneider der følger dette forum, så må I sg gerne bringe videre at jeres Ecosystem til bygningsbranchen / automation er det absolut ringeste på markedet :-( Den eneste grund til at jeg bruger IHC er IHC wireless. Ellers hed det KNX hos mig. I nybyggeri vil jeg til enhver foretrække KNX. Min løsning ud af dette mareridt er at slette ALLE alarm FB, og derefter tilføje alle Alarm FB igen + 9-10 ekstra FB som Dummy FB af forskellig art til videre udvidelse, derefter ændre Enum og tilføje 100 dummy variable/konstanter. Det er efter min opfattelse den eneste måde at løse problemet på. videre udvidelse, derefter ændre Enum og tilføje 100 dummy variable/konstanter. Det er efter min opfattelse den eneste måde at løse problemet på.
  15. JohnDK

    Enum Forviring

    Hej Henning Ja, men hvordan gør man det ? Jeg kan se at "6.2.02.#3b. Log af Tyverialarm og røgalarm" peger på en anden Enum, men hvordan skifter man mellem Enum?
×
×
  • Tilføj...

Important Information

Privatlivspolitik og We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

1200x630bb.png

ok